Hoe u in 5 eenvoudige stappen een noodfonds voor 6 maanden opbouwt

Een 3 tot 6 hebben maand noodfonds is een essentieel onderdeel van uw financiële strategie en welzijn.

Zonder aangewezen besparingen voor verrassingsuitgaven, zou u gemakkelijk kunnen gaan vertrouwen op uw creditcards om te betalen voor uw financiële noodsituaties.

Het is gemakkelijk om je te concentreren op het urgente dat voor je ligt – hypotheek betalen, boodschappen doen, tanken.  Je vraagt ​​je misschien zelfs af hoe ik in vredesnaam een ​​noodfonds kan sparen als ik mijn rekeningen nauwelijks kan betalen zoals ze zijn?

Leren hoe je een noodfonds van 6 maanden opbouwt, zal zeker wat opofferingen en mogelijk een paar aanpassingen van je levensstijl vergen. Maar de veiligheid van het hebben ervan is de ongemakken waard die u zult ervaren terwijl u het bouwt.

De statistieken voor het aantal Amerikaanse volwassenen met noodfondsen zijn alarmerend .

Volgens Bankrate.com heeft bijna 1/3 van de Amerikanen geen noodspaargeld en zegt slechts 18% te kunnen leven van hun 6 maanden sparen.

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan deze cijfers. Een daarvan is de stijging van de huishoudelijke lasten zonder het inkomen om die stijging te ondersteunen. Als de uitgaven stijgen maar de inkomsten niet, wordt dit boven je stand leven genoemd, en is je spaarmarge te klein om een ​​adequaat noodfonds op te bouwen.

En als je leeft, betaal je om te betalen, loopt u een nog groter risico dieper in de schulden te raken wanneer onverwachte uitgaven zich voordoen. Hoe meer schulden u heeft, hoe minder u kunt sparen.

In dit bericht leer ik je hoe je in 5 eenvoudige stappen een noodfonds voor 6 maanden opbouwt, ongeacht waar je staat met je financiën.

Als je je ontmoedigd voelt omdat je niet kunt zien hoe je het gaat doen, lees dan verder.  Ik zal je vertellen hoe je kunt bepalen hoeveel je moet besparen, hoe je een tijdschema kunt instellen en hoe je geld in je budget kunt vinden om te sparen.

Wat is een noodfonds?

Een noodfonds is een aangewezen bedrag aan contante besparingen, specifiek gereserveerd voor onverwachte uitgaven die een onmiddellijke financiële uitgave vereisen.

Deze ongeplande uitgaven kunnen gebeurtenissen zijn zoals onverwachte medische rekeningen, dure huisreparaties , of ontslagen worden van uw baan.

Als u direct beschikbare en gemakkelijk toegankelijke spaargelden heeft, hoeft u geen creditcards met een hoge rente te gebruiken voor deze financiële noodsituaties.  U vergroot ook uw financiële zekerheid en vermindert financiële stress.

Hoeveel noodbesparingen heb ik nodig?

Het is verstandig om een ​​financiële buffer te hebben voor onverwachte dingen.

Misschien raakt een van uw kinderen gewond en je moet haar naar de SEH brengen. Of je auto gaat kapot en je moet ermee naar de monteur.

Het leven gebeurt en een noodfonds zorgt ervoor dat u uw tegoed niet hoeft op te nemen kaart en dieper in de schulden raken.

Maar wat als u of uw partner een baan verliest?  Of wat als een van jullie ernstig gewond raakt bij een ongeval en niet naar zijn werk kan?

Dit zijn extreme omstandigheden en je weet nooit wanneer ze jou kunnen overkomen.  Dit is wanneer een noodfonds u kan beschermen tegen een volledig uitgebroken crisis.

Dus, als u nadenkt over hoeveel u moet sparen, is meer beter. 

Veel financiële adviseurs raden ten zeerste een fonds aan dat 3 tot 6 maanden aan uitgaven kan dekken.  ; Uw veiligste gok is om het slechtste scenario te overwegen en u daarop voor te bereiden.

Vergeet niet dat uw “noodgeval” budget ziet er anders uit dan uw reguliere budget.  Als u uw inkomen verliest, bespaart u onnodige uitgaven terwijl u andere inkomstenmogelijkheden nastreeft. 

U heeft geen restaurantbudget of een schoen nodig budget, omdat u uw geld alleen wilt sparen voor wat u nodig heeft.

Dus als u doorgaans van $ 5.000 per maand leeft, kunt u mogelijk rondkomen van slechts $ 4.000 wanneer u gebruikt uw noodspaargeld.

Hoeveel maanden u met uw spaargeld wilt dekken, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

Als u uw inkomen verliest, maar u weet dat u vrij snel een vergelijkbare baan kunt vinden met een vergelijkbaar salaris, dan kunt u zich op uw gemak voelen met een spaarfonds van 3 maanden.

Maar als uw beroep niet bijzonder in trek is of gericht op een kleine markt, kunt u beter een fonds van 6 maanden sparen.

Natuurlijk zou u rekening houden met eventuele andere inkomsten die nog worden gegenereerd. Als de baan van uw partner een aanzienlijk inkomen oplevert, heeft u niet zoveel spaargeld nodig. Als u echter de enige aanbieder bent, wilt u beslist een grotere buffer.

Om een ​​doel voor besparingen te stellen, moet u een noodbudget plannen.

Hoeveel geld zou u nodig hebben om al uw noodzakelijke uitgaven te dekken, rekening houdend met eventuele extra inkomsten, voor een maand?  Wees meedogenloos door alle onnodige uitgaven weg te laten.

Vermenigvuldig dat getal vervolgens met 6, of hoeveel maanden u maar wilt.  Dat wordt uw doel voor het sparen van noodfondsen.

Even een waarschuwing:  het aantal lijkt enorm en onmogelijk te bereiken. 

Concentreer u daar nu niet op.  Het belangrijkste is dat je een doel hebt, en je moet er gewoon naartoe gaan.

Hoe lang duurt het om mijn noodfonds voor 6 maanden op te bouwen?

Er is natuurlijk geen specifieke tijdsperiode die nodig is om uw noodfonds op te bouwen.

Het beste advies dat ik u kan geven is om er zo lang over te doen als nodig is.

Ja, de voortgang zal waarschijnlijk pijnlijk traag zijn.   Vooral als je maar $ 25 per week hebt om in je fonds te stoppen. Maar laat dat u er niet van weerhouden om te sparen.

Na verloop van tijd zullen al die kleine bijdragen zich opstapelen en zul je worden aangemoedigd met je vooruitgang. Stop gewoon niet.

Zoek uit wat je motiveert .  Als een deadline meer motiverend dan belastend is, stel dan een datum vast waarop je je doel wilt bereiken.  Werk vervolgens terug om het gemiddelde bedrag te berekenen dat u elke maand moet sparen om het op tijd te bereiken.

Maar als u liever een bepaald bedrag of percentage wilt opnemen van uw salaris, zet u daarvoor in.

Je hebt geen deadline nodig, je moet gewoon consistent zijn.  Haal het beslissingsproces weg door een directe storting op een aparte spaarrekening te doen, zodat u het geld nooit ziet.

Concentreer u niet op hoe weinig u kunt sparen of hoe lang het zal duren nemen, want de realiteit is dat uw huidige omstandigheden alleen van toepassing zijn op vandaag.  U weet niet wat morgen brengt – als je een loonsverhoging krijgt of een andere meevaller die je voortgang een boost zal geven.

Misschien vind je een bijbaan die je spaargeld zal vermenigvuldigen. Of u besluit een voertuig te verkopen en de opbrengst in uw fonds te stoppen.

Gaandeweg zullen er zaken opduiken die uw vooruitgang kunnen versnellen.  Maar omdat u niet weet wanneer of hoe, moet u zich gewoon inzetten voor het weinige dat u vandaag kunt doen.

Als u niet begint, zult u nooit vooruitgang ervaren. En als je niet consistent bent met sparen, dan ben je ook niet consistent met vooruitgang.

Dus gewoon beginnen en dan doorgaan.  Als je geld blijft toevoegen aan je noodfonds, zul je uiteindelijk je doel bereiken.

In 5 stappen een noodfonds voor 6 maanden opbouwen

De meeste mensen hebben geld om te sparen, ze geven het gewoon uit voordat ze het kunnen. Zodra u zich heeft verbonden aan een spaarplan, zult u waarschijnlijk extra geld vinden dat u in uw noodfonds kunt stoppen.

Eerst moet u vaststellen waar uw spaargeld vandaan komt. Vervolgens moet u ervoor zorgen dat u dit geld consequent toevoegt aan uw noodrekening.

Voer deze 5 eenvoudige stappen uit om geld vrij te maken in uw budget en begin geld te sparen voor uw noodfonds.

STAP 1:  Houd uw uitgaven bij

Vind het geld dat u kunt besparen door een budget in te stellen en uw geld een maand of twee bij te houden.  Krijg echt goed inzicht in waar uw geld naartoe gaat en waarom.

U zult waarschijnlijk “budgetlekken” die geld wegsluizen van uw spaardoelen.  Sommige hiervan kunt u volledig verwijderen, andere kunt u mogelijk verminderen.

Gerelateerd bericht:  De ultieme brongids voor nulbedragen

STAP 2:  Kosten verlagen

Extra geld vinden in uw budget wanneer u gewend bent om geen geld te hebben, vereist enige veranderingen.

Je zou kunnen besluiten om de sportschool te verlaten en in plaats daarvan thuis te trainen.  Of knip de kabel uit en gebruik gewoon een streamingdienst.

Als u echt gemotiveerd bent om uw noodfonds op te bouwen, kunt u ervoor kiezen om een ​​voertuig te verkopen of uw hypotheek te herfinancieren voor een lagere betaling.

Vind die uitgaven in uw budget die u kunt verlagen of schrappen.  Stuur dat geld vervolgens door naar uw noodspaarrekening.

Gerelateerd bericht:  Hoe u $ 1.000 per maand kunt besparen (zonder meer te werken)

STAP 3:  Inkomsten verhogen

Naast het vinden van het geld dat al in uw budget zit, kunt u er ook voor kiezen om genereer meer inkomsten met ideeën als deze:

  • Maak van uw hobby een dienst waarvoor anderen zullen betalen
  • Neem een ​​parttime baan bij je favoriete winkel
  • Bied advies aan als je veel ervaring hebt op een bepaald gebied
  • Zoek een bijbaantje via een online service zoals Upwork of Fiverr
  • Verhuur een kamer in je huis
  • Verkoop dingen online via eBay of Craigslist

Het geld is er om te verdienen, je moet alleen bereid zijn om de tijd en energie op te offeren om het te verdienen.

Als je het gevoel hebt dat je geen tijd of energie hebt, overweeg dan om klein te beginnen.  Zoek een of twee uur in je week om bijles te geven, of auto te rijden, of advertenties te plaatsen om dingen te verkopen. Zelfs als u slechts $ 20 per week extra verdient, is dat meer geld om aan uw fonds toe te voegen.

Bovendien, wanneer u zich openstelt voor mogelijkheden om meer geld te verdienen, vindt u misschien een interesse dat zou iets lucratiever kunnen worden.

Sta open voor mogelijkheden die je je nu niet eens kunt voorstellen, omdat je nooit weet wat de toekomst in petto heeft.

Gerelateerd bericht:  50+ eenvoudige manieren om extra geld te verdienen

STAP 4: Automatiseer sparen

De gemakkelijkste manier om geld te besparen is door de keuze te elimineren. Wanneer uw salaris op uw lopende rekening staat, laat een geautomatiseerde overboeking instellen om een ​​bepaald bedrag naar spaargeld te verplaatsen.

Of, als uw werkgever directe storting aanbiedt, kunt u uw salaris splitsen tussen controleren en sparen.

Zo haal je de beslissing om geld bij te sparen weg.  Het gebeurt automatisch en het wordt toegevoegd aan uw noodrekening voordat u het geld ziet.

Gerelateerd bericht:  11 moeiteloze manieren om geld te besparen

STAP 5:  Zorg voor een plan voor onverwachte inkomsten

Het is altijd een leuke verrassing om extra geld te ontvangen. ; Maar als u er geen plan voor heeft, zullen uw emoties beslissen hoe u het uitgeeft.

Sommige manieren waarop u onverwachts geld kunt verdienen zijn:

  • Een opslag of promotie krijgen op het werk
  • Geldelijke geschenken ontvangen voor uw verjaardag
  • Een grote belastingteruggave krijgen
  • Geld erven van een familielid

Beslis van tevoren hoe u zal elk onverwacht geld dat u ontvangt afhandelen.  Zet u in om ten minste een deel van deze meevallers in uw noodfonds te stoppen.

Dit geeft uw spaargeld een extra boost en helpt u uw besparingsdoel sneller.

Gerelateerd bericht:  Hoe een noodfonds een crisis doorstaat

<Waar moet ik mijn noodfonds bewaren?

Uw noodfonds moet een apart rekening die liquide en gemakkelijk toegankelijk is.  

U wilt uw spaargeld niet lang vastzetten termijn-cd's, onroerend goed of uw overwaarde.

Kies in plaats daarvan een rentedragend spaarmiddel dat het hoogste rendement biedt dat u kunt vinden. Een goede optie is een online bank, die doorgaans hogere tarieven biedt dan fysieke locaties.

Naast een hoogrentende spaarrekening kunt u uw noodfonds op een geldmarktrekening of zelfs kortetermijn-cd's.

Wees volledig op de hoogte van de regels voor het overboeken, opnemen en uitgeven van dit geld voordat u de rekening opent.  U heeft uw spaargeld nodig om beschikbaar en toegankelijk te zijn wanneer zich plotselinge noodsituaties voordoen.

Maak u ook geen zorgen dat uw 6-maands noodfonds hogere opbrengsten misloopt die uw beleggingen genereren. ; Een noodspaarrekening is geen investering – het is een verzekering.  

Video: Een noodfonds verandert alles

Stel uw doel in en wees volhardend

Zo vaak beperken we onszelf vanwege een ongezonde manier van denken over geld.  We blijven steken in de overtuiging dat onze situatie nooit zal veranderen, dat ons inkomen vaststaat, dat we nooit uit de schulden zullen komen.

Maar dit zijn slechts gedachten en ze zijn niet gebaseerd op feiten. Je hebt misschien geen controle over je omstandigheden, maar je kunt wel bepalen hoe je erop reageert.

Je kunt ervoor kiezen om veranderingen aan te brengen, offers te brengen en betere gewoonten te creëren.  Deze dingen kosten tijd, dus laat u niet ontmoedigen door langzame groei. Elke groei is vooruitgang en brengt u op een betere plek dan voorheen.

Elke stap die u zet in de richting van uw spaardoelen is een stap dichter bij een leven van financiële vrijheid.  Het kan jaren duren voordat u uw doel bereikt.  Maar als je consistent en volhardend bent, kom je er uiteindelijk wel.

Met andere woorden, als je gewoon vooruit blijft gaan, is je succes onvermijdelijk.

Zou je over 5 jaar niet graag succesvol willen zijn, in plaats van in dezelfde situatie waarin je je nu bevindt?

Dus *start* – en stop niet. Je komt er wel, dat beloof ik.

Plaats een reactie