Hoe u onafhankelijk rijk kunt worden: 15 actiestappen om te volgen

Ik ben Ik vermoed dat je dit bericht leest omdat je nieuwsgierig bent naar wat je moet doen om onafhankelijk rijk te worden.

Het goede nieuws is dat het opbouwen van financiële rijkdom vrij eenvoudig is (wat niet hetzelfde is als gemakkelijk). Of u nu een jaarinkomen van zes cijfers verdient of $40.000/jaar verdient, u kunt onafhankelijk rijk worden.

Dat is het goede nieuws.

Het slechte nieuws (of het *niet zo goede* nieuws) is dat het creëren van echte rijkdom tijd, geduld, ijver, opoffering, focus, toewijding kost, en… moet ik doorgaan?

Met andere woorden, als je onafhankelijke rijkdom wilt bereiken, moet je *serieus* worden. En misschien moet je je zelfs ongemakkelijk gaan voelen.

Maar de voordelen van rijk zijn (waarover ik het later zal hebben) kunnen veel zwaarder wegen dan het harde werk dat nodig is om daar te komen. U zult niet alleen de rest van uw leven in financiële zekerheid leven, maar u zult ook in staat zijn om een ​​krachtig financieel erfgoed op te bouwen dat generaties lang meegaat.

Als u een late spaarder bent, lijkt het misschien een utopie om onafhankelijk rijk te worden. Ik geloof echter dat u uw eigen versie van rijkdom kunt bereiken als uw doelen realistisch zijn. Je hebt misschien geen 2 vakantiehuizen en brengt zomers door in Europa, maar je *kunt* een welvaartsniveau bereiken dat je financiële zekerheid biedt voor de rest van je jaren.

Dus, afhankelijk van waar je bent Als u aan uw reis begint, kan uw visie op onafhankelijke rijkdom er heel anders uitzien dan die van iemand anders. Het is belangrijk om uw idee van financieel succes voor uzelf te definiëren, een idee dat aansluit bij uw doelen en waarden.

En als je alles doet wat je kunt, maar nog steeds geen onafhankelijke rijkdom bereikt? Nou, je zou zomaar financieel onafhankelijk kunnen worden, wat niet zo erg is. In feite is het een hele prestatie.

Laat me hierna het verschil tussen deze twee financiële statusniveaus uitleggen.

Contents

Wat is het verschil tussen financiële onafhankelijkheid en onafhankelijk vermogen?

Hoewel de twee termen “financieel onafhankelijk” en “onafhankelijke rijkdom” vergelijkbaar klinken, bevinden deze concepten zich eigenlijk op verschillende niveaus in termen van financiële prestaties.

Financieel onafhankelijk zijn kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt.

De pas afgestudeerde student die een goede, voltijdse baan met een aanzienlijk salaris heeft gevonden, kan zichzelf als financieel onafhankelijk beschouwen. Hij is niet langer afhankelijk van zijn ouders om hem te helpen onderhouden en kan al zijn rekeningen met zijn eigen geld betalen.

Een tweede manier waarop u de term “financiële onafhankelijkheid” kunt gebruiken, is door deze toe te passen op een persoon die lange tijd zonder werk kunnen leven. Ze hebben genoeg spaargeld en/of verdienen genoeg passief inkomen om niet afhankelijk te zijn van loon uit loondienst. Het betekent niet dat ze later geen manieren hoeven te vinden om extra inkomsten te genereren, maar ze hebben genoeg rijkdom om ze meer keuzes te geven.

De laatste definitie die ik wil noemen, is waarschijnlijk de meest voorkomende in de persoonlijke financiële ruimte. Wanneer iemand wordt beschreven als financieel onafhankelijk, verwijst dit meestal naar de mogelijkheid om de rest van zijn leven te leven van spaargeld en passief inkomen, in staat zijn om alle uitgaven te dekken en comfortabel te leven, zonder meer inkomen te hoeven genereren , ooit.

Omdat deze prestatie afhangt van het aantal jaren dat u nog te leven heeft, wat uw jaarlijkse uitgaven zijn en de levensstijl die u wilt behouden, zal financiële onafhankelijkheid er voor elke persoon uniek uitzien.

Dit lijkt misschien veel op iemand die onafhankelijk welvarend is, maar er is één fundamenteel verschil dat die status op een heel ander niveau plaatst.

Als je financieel onafhankelijk bent, moet je nog steeds binnen je mogelijkheden leven zodat je financiële hulpbronnen gaan je hele leven mee. U moet bijvoorbeeld mogelijk binnen de grenzen van $ 40.000/jaar leven om uw onafhankelijkheid te behouden en niet zonder geld te komen te zitten. Ook al wordt u als financieel onafhankelijk beschouwd, u moet nog steeds uw budget nauwlettend in de gaten houden, uw uitgaven in de gaten houden en mogelijk een sobere levensstijl behouden.

Onafhankelijk rijk zijn is vergelijkbaar in die zin dat u niet ’ U hoeft niet te vertrouwen op een vast inkomen uit werk of andere externe bronnen. Het belangrijkste verschil is echter dat u niet beperkt bent tot een sobere levensstijl. U *moet* geen centen knijpen om de “onafhankelijke” status te behouden.

Met andere woorden, onafhankelijk rijk zijn betekent dat u kunt leven zoals u wilt, waar u wilt en doen wat u wilt, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw geld opraakt.

Klinkt goed, hè?

Nu je het verschil kent, laten we het hebben over wat het eigenlijk *betekent* om onafhankelijk rijk te zijn.

Wat betekent het om onafhankelijk rijk te zijn?

De uitdrukking “onafhankelijk rijk” spreekt voor zich. Onafhankelijk zijn betekent zelfredzaam zijn, dus je bent niet afhankelijk van iemand anders. En rijk zijn betekent rijk en welvarend zijn en veel geld hebben.

Hoewel het “onafhankelijke” deel van de term eenvoudig is, is rijk zijn subjectief. Hoeveel geld moet iemand hebben om als rijk te worden beschouwd?

Het antwoord is natuurlijk dat het afhangt van met wie je praat. Hoe definieer je “rijkdom”?

Je zou kunnen denken aan iemand met een pensioenfonds van een miljoen dollar als rijk. Of misschien denkt u dat u minstens $ 10 miljoen op de bank nodig heeft om echt rijk te zijn.

Dit komt omdat het bedrag afhangt van wat u beschouwt als een succesvol leven.Als een rustig pensioen in een klein stadje in het Midwesten, zonder hypotheek of andere schulden, jouw idee is van ‘rijk leven’, dan heb je waarschijnlijk minder nodig om jezelf rijk te beschouwen.

Maar als je droom is om de wereld rond te reizen, meerdere huizen te hebben en een zeer genereuze filantroop te zijn, dan heb je meer nodig om onafhankelijk rijk te zijn.

Hoe dan ook, onafhankelijk rijk zijn vereist dat je over een overvloed aan financiële middelen beschikt waarmee je de rest van je leven kunt genieten van de comfortabele levensstijl die je zonder grenzen wilt hebben. Dit betekent dat u ervoor kunt kiezen om te werken of ervoor te kiezen om met pensioen te gaan, en toch comfortabel kunt leven van spaargeld en passief inkomen.

Hoeveel geld heb ik nodig om een ​​onafhankelijk welvarende levensstijl te hebben?

Nu je weet wat onafhankelijk vermogen is, je kunt personaliseren hoe het eruit zou zien in je eigen leven.

Ongeacht hoeveel u denkt nodig te hebben om onafhankelijk rijk te zijn, er zijn enkele gemeenschappelijke vereisten waaraan iedereen moet voldoen om dit financiële doel te bereiken.

Als u hoopt met pensioen te gaan en nooit meer hoeft te werken, u ofwel substantiële besparingen nodig heeft die voldoende groei genereren door middel van samengestelde rente, of een passief inkomen waarmee u een aanzienlijke rijkdom kunt opbouwen zonder aanzienlijke inspanning van uw kant. De ideale situatie is om beide te hebben.

En hoewel het niet noodzakelijkerwijs vereist is om onafhankelijk rijk te zijn, kan schuldenvrij zijn je zeker helpen om de hobbelige economische stormen te doorstaan ​​wanneer ze zich voordoen en aan de andere kant uitkomen zonder veel schade aan te richten .

De sleutel om te bepalen hoeveel u nodig heeft om onafhankelijk rijk te zijn, is het identificeren van uw financiële doelen.

Zou je helemaal gelukkig zijn om in een appartement te wonen en het grootste deel van je tijd door te brengen met reizen over de hele wereld? Wilt u inkrimpen en verhuizen naar een lage woonlasten? Wilt u het huis waarin u uw gezin heeft grootgebracht afbetalen om nieuwe herinneringen te creëren met uw kleinkinderen? Of wilt u een minimalistische levensstijl leiden en veel vrijwilligerswerk doen?

Elk scenario vereist zijn eigen unieke niveau van besparingen en passief inkomen om onafhankelijk vermogen te verwerven en te behouden.

Eerst zou je beginnen met het maken van een nepbudget voor je ‘droomleven’.Tel alle verwachte maandelijkse uitgaven op die u zou moeten dekken om uw grootste doelen volledig en comfortabel te bereiken. Veel van deze kosten zullen variëren op basis van de kosten van levensonderhoud in uw regio. Categoriseer ze vervolgens als noodzakelijke of discretionaire uitgaven.

Laten we het volgende budget als voorbeeld gebruiken:

 • Noodzakelijke uitgaven (hypotheek, verzekering, nutsvoorzieningen, enz.) = $ 3.000/maand, of $ 36.000/jaar
 • Discretionaire uitgaven (uit eten gaan, amusement, reizen, enz.) = $ 2.000/maand, of $ 24.000/jaar
 • Totale uitgaven = $ 3.000 + $ 2.000 = $ 5.000/maand, of $ 60.000/jaar

Veel financiële adviseurs suggereren dat u minstens 25 keer uw jaarlijkse kosten van levensonderhoud nodig heeft om financiële onafhankelijkheid. Dit getal komt van de 4%-regel, die stelt dat een spaarpercentage van 4% ervoor zou moeten zorgen dat uw spaargeld meer dan 25 jaar meegaat (de typische pensioenperiode).

De cijfers gebruiken hierboven is dit gelijk aan:

$60.000 x 25 = $1,5 miljoen

Dit verklaart echter niet echt dat grote verschil tussen financiële onafhankelijkheid en onafhankelijk vermogen, wat zorgt voor nog meer financiële zekerheid.

Ik hou van de manier waarop PhysicanOnFire zorgt voor dit verhoogde niveau van welvaart. Zijn aanpak om verder te gaan dan financiële onafhankelijkheid en nog meer vrijheid in uw financiën te bereiken, is om eerst uw discretionaire uitgaven te *verdubbelen* voordat u de 4%-regel toepast.

Dus, dit toepassen in principe zou uw nummer voor onafhankelijk vermogen zijn:

($ 36.000 + (2 x $ 24.000)) x 25 = $ 2,1 miljoen

Natuurlijk, dit is geen alomvattende benadering, een onfeilbare vergelijking of een magisch getal. Het houdt geen rekening met eventuele beleggingswinsten of -verliezen die u zult ervaren, noch met de impact van inflatie. Ik heb het nog niet eens gehad over het opnemen van socialezekerheidsuitkeringen of enig passief inkomen dat u tijdens uw pensionering aan uw vermogen toevoegt.

Maar het geeft je een nummer om mee te werken en omheen te werken. Als uw toekomstige uitgavenplan realistisch is, heeft u een vrij nauwkeurige berekening van hoeveel u nodig heeft om onafhankelijk rijk te zijn na uw pensionering.

Hoe weet je of je onafhankelijk vermogend bent?

Het bereiken van onafhankelijke rijkdom vergt ijver en geduld (hierover later meer). Als je al een aantal jaren aan dit doel werkt, ben je misschien te gefocust op het maken van verdere vooruitgang en realiseer je je niet hoe dichtbij je bent.

Bekijk de onderstaande lijst en vergelijk deze omstandigheden aan de uwe. Als u ook maar één van deze kunt controleren, bent u goed op weg om onafhankelijk rijk te worden:

   • U kunt uw droomleven leiden zonder u zorgen te maken over geld.
   • Financiële uitdagingen en noodsituaties waar u geen controle over heeft, hebben een minimaal effect op uw financiën.
   • Uw vermogenssaldo is meer dan 25 keer uw jaarlijkse uitgaven.
   • U kunt uzelf gemakkelijk onderhouden met spaargeld en passief inkomen voor de lange termijn.
   • U bent niet afhankelijk van externe financiële middelen van uw controle (zoals werk, sociale zekerheid, alimentatie, enz.).
   • U kunt een zeer comfortabele levensstijl in contanten financieren … elke dag … voor de rest van uw leven.

  </ul >

Als je op dit moment niet kunt zeggen dat een van deze waar is voor jou, blijf dan doorgaan! Hoe langer je vermogen opbouwt, hoe sneller het zal groeien.

Blijf gemotiveerd en zet u in voor uw doelen, en bekijk uw voortgang jaarlijks om te zien hoe dicht u bij onafhankelijke rijkdom komt.

De mindset & gewoonten om onafhankelijk vermogen te verwerven

Als je je nooit meer zorgen wilt maken over geld, dan moet je misschien je gedachten en gewoonten op een hoger plan brengen. Je kunt niet dezelfde dingen blijven doen die je altijd hebt gedaan, anders blijf je krijgen wat je altijd hebt gekregen.

Degenen die onafhankelijke rijkdom hebben bereikt hebben geleerd een gezonde en overvloedige geldmentaliteit te ontwikkelen en de juiste gewoonten hebben ontwikkeld die hen naar hun doelen stuwen.

Ik moedig je aan om wat quality time te besteden aan het onderzoeken van je eigen denkpatronen en gewoontegedrag. Het is van cruciaal belang dat u die mentale barrières identificeert die u tegenhouden om vooruitgang te boeken. Als je actie probeert te ondernemen zonder je beperkende overtuigingen aan te pakken, zul je uiteindelijk weer terug bij af zijn.

Om je wat inspiratie te geven, zal ik er een paar uitleggen versterkende overtuigingen en positieve gewoonten in de volgende sectie die onafhankelijk rijke mensen consequent toepassen.

Wees financieel gedisciplineerd

Bereiken onafhankelijke rijkdom vereist de mogelijkheid om uw financiën te beheersen. Als u geen goed idee heeft waar uw geld naartoe gaat en hoe het voor u werkt, kunt u nooit genoeg sparen om de status van miljonair te bereiken.

<Financieel gedisciplineerd zijn betekent doen wat nodig is om de beste financiële beslissingen te nemen, ondanks je gevoelens en omstandigheden.Het betekent dat u uw financiële doelen een prioriteit moet maken en die gedachten en gewoonten moet aannemen die hen ondersteunen.

Sommige acties die u kunt ondernemen om financiële discipline te oefenen, zijn een budget volgen, onder uw middelen leven en uzelf betalen eerst. Dit alles vereist intentie en planning.

Als u uw manier van denken afstemt op deze gewoonten, krijgt u meer inspanningen. Leren hoe je bevrediging kunt uitstellen, emotionele uitgaven kunt vermijden en kunt ontsnappen aan de valkuil van levensstijlinflatie, zal je discipline versterken.

De meeste mensen bouwen nooit een aanzienlijk vermogen op omdat ze niet de discipline hebben om dat te doen. Als u ooit financiële vrijheid wilt bereiken, moet u grenzen en orde in uw geldbeheer handhaven.

Track net waarde

Het is één ding om te dromen over onafhankelijke rijkdom. Het is iets heel anders om jezelf verantwoordelijk te houden voor het bereiken ervan.

Degenen die hebben gestreefd naar financiële vrijheid weten dat ze hun inspanningen voortdurend moeten afmeten aan hun doelen. Dit is nodig om te weten welke acties ze moeten ondernemen om dichter bij succes te komen.

Een manier om uw voortgang naar onafhankelijk vermogen bij te houden, is door uw nettowaarde te berekenen.

Uw vermogenssaldo is een belangrijke maatstaf die weergeeft hoe goed uw uitgavenbeslissingen uw financiële positie versterken. Het is een momentopname van waar u zich bevindt op weg naar onafhankelijk vermogen.

Veel mensen, vooral degenen met een hypotheek of investeringen in onroerend goed, hebben een negatief eigen vermogen. Dit aantal kan ontmoedigend zijn, en sommigen geloven dat het hebben van meer schulden dan bezittingen slechts een deel van het leven is. Ze proberen dus nooit dat negatieve getal om te zetten in een positief getal.

Wanneer u uw nettowaarde berekent,laat je resultaat je motiveren. Laat het u inspireren om actie te ondernemen en identificeer de beslissingen die u kunt nemen om het te vergroten. Zelfs als uw aantal verre van positief is, kunt u deze kennis gebruiken om u te blijven inzetten voor het afbetalen van eerdere schulden en het opbouwen van uw spaargeld.

Hoe meer u op uw financiële positie bent afgestemd, hoe bewuster u bent. 8217;ll gaat over hoe uw beslissingen uw resultaten beïnvloeden. Doe wat je kunt om de naald in een positieve richting te bewegen en houd jezelf verantwoordelijk voor het boeken van consistente vooruitgang.

Verhoog je eigenwaarde

Je zou kunnen denken dat degenen die naar grote rijkdom streven alleen door geld worden gedreven. Voor sommigen is dit misschien waar. Maar als u uw waarde afmeet aan het saldo van uw bankrekening, zult u nooit financiële rust hebben. Als u uw nettowaarde belangrijker maakt dan uw eigenwaarde, creëert u alleen maar strakke vuisten die niet kunnen geven.

Degenen die zowel onafhankelijke rijkdom * als * financiële vrede hebben bereikt, hebben de eigenwaarde en het vertrouwen om te weten dat geld hen niet definieert. Ze begrijpen dat geld hun waarden kan ondersteunen, maar ze niet waardevol maakt.

Het hebben van een gezonde eigenwaarde houdt je perspectief onder controle. U weet wanneer u zich op uw kinderen en uw huwelijk moet concentreren in plaats van 80 uur per week te werken. U bent bereid meer berekende risico’s te nemen omdat u niet bang bent om te falen. U stemt uw financiële beslissingen af ​​op uw diepste waarden. En u zult meer willen geven, want anderen zegenen is een grotere zegen dan meer geld hebben.

Doe het denkwerk dat nodig is om uw waarde als persoon los te koppelen van de waarde van uw bankrekening. Als u dan onafhankelijke rijkdom verwerft, kunt u ervan genieten in plaats van u zorgen te maken over hoe u het zult verliezen.

Ga verstandig om met je tijd

Streven naar onafhankelijke rijkdom is niet voor bangeriken. Je moet een laserfocus behouden om niet op een zijspoor te raken en op te geven.

Iemand met onafhankelijke rijkdom weet dat op het goede spoor blijven rechtstreeks verband houdt met hoe ze hun tijd besteden. Gedisciplineerd zijn met hoe ze hun tijd vullen, kan het verschil zijn tussen succes en falen.

Als u zich bezighoudt met activiteiten die uw bestedingspatroon triggeren, uw motivatie uitputten of luiheid aanmoedigen, dan zijn deze gevolgen zal een negatieve invloed hebben op uw voortgang.

Schakel Netflix uit en vul je hoofd niet meer met het dagelijkse nieuws. Lees in plaats daarvan boeken en luister naar podcasts over verstandige financiële strategieën. Of besteed uw tijd aan het opbouwen van een bijzaak waardoor uw spaargeld sneller kan groeien. Leg je toe op het dagelijks visualiseren en mediteren van je ideale leven. Bekijk uw doelen en stel u voor dat u de stappen onderneemt om ze te bereiken.

Degenen die grote rijkdom hebben opgebouwd, werken vanuit een andere mentaliteit.Ze hebben niet alleen geleerd ijverig met hun geld om te gaan, ze hebben ook geleerd doelgericht met hun tijd om te gaan.

Maak een lijst van dingen die u kunt doen en die productief zullen zijn. Als je in de verleiding komt om op sociale media uit je dak te gaan, kijk dan naar je lijst en kies iets waarmee je je tijd beter kunt besteden.

Wees nieuwsgierig en leergierig

Als je nog niet rijk bent, moet je nog veel leren over geld. Zou je anders niet rijk zijn?

Alleen omdat je denkt dat je slecht met geld omgaat, bewijst nog niets. Dat is slechts een gedachte die je bereidheid om te blijven proberen beperkt. En het betekent zeker niet dat je alles hebt geleerd wat je moet weten, maar dat je gewoon niet slim genoeg bent om grote rijkdom te vergaren.

Als je echt wilt om rijk te zijn, moet je leergierig en nieuwsgierig blijven.

Je moet die mensen zoeken die succesvoller zijn dan jij, van wie je kunt leren en erkennen dat er nog lessen te leren zijn.

Je moet de nieuwsgierigheid hebben om vragen te blijven stellen totdat je een antwoord vindt dat een deur in je geest.

Degenen met onafhankelijke rijkdom leren hun leven lang. Ze willen altijd betere manieren weten om verstandig om te gaan met hun financiën. Ze hebben eindeloze vragen om hun kennis te vergroten. Ze weten dat ze niet alle antwoorden hebben, hoe succesvol ze ook zijn.

Bovendien zijn ze actief bezig met leren. Ze gebruiken hun ontwikkelde oordeel om de instructie die ze hebben ontvangen toe te passen. Vervolgens behouden ze wat effectief is, negeren ze wat niet winstgevend is en herstarten ze de leercyclus.

Als je het gevoel hebt vast te zitten op een bepaald gebied van je leven, heb je jezelf misschien afgesloten om te groeien in kennis.  Als je een krachtige levensverandering wilt ervaren, wees dan iemand die leergierig en nieuwsgierig blijft.

Wees toegewijd aan de lange termijn

Rijkdom opbouwen kost tijd. Rijkdom opbouwen waar je je hele leven plezier van hebt, kan *heel* lang duren.

Degenen die nooit meer een dag in hun leven hoeven te werken, begonnen hun reis naar financiële vrijheid met een visie die jaren in de toekomst lag. Ze wisten dat er geen kortere wegen waren en dat het pad een uitdaging zou zijn met economische neergang, financiële tegenslagen en mislukte strategieën. Maar ze hielden hun focus op het grote geheel en waren toegewijd aan hun doelen voor de lange termijn.

Onafhankelijk rijk worden is een langetermijndoel dat je uithoudingsvermogen op de proef zal stellen. Er zullen momenten zijn dat je wilt opgeven en genoegen wilt nemen met minder. U zult twijfels hebben over uw vermogen om zulke verheven ambities waar te maken. U zult veel geldige redenen tegenkomen om te stoppen met proberen.

Om de weerstand te doorbreken, is het handig om te onthouden dat kortetermijnwinsten en -verliezen niet zo belangrijk zijn in het grote geheel. Je kunt niet te veel aandacht besteden aan incidentele dalingen de beurs of verliezen in uw pensioenfonds. Je moet je blik veel verder in de toekomst richten, waar je weet dat je consistente inspanningen vruchten zullen afwerpen.

Wees bereid je ongemakkelijk te voelen

Alles wat het nastreven waard is, is het waard om voor op te offeren. En als u uw toekomstige zelf wilt voorzien van levenslange financiële zekerheid, moet u uw huidige zelf wat ongemak laten doorstaan.

Het is niet gemakkelijk om die nieuwe auto op te geven, zodat je van de maandelijkse betaling af kunt komen. Het is moeilijk om het huis te verkopen waar u uw kinderen heeft grootgebracht, zodat u kunt inkrimpen en meer geld kunt besparen. En, wie wil er nog een baan (of twee) werken als je er al 40 uur per week in steekt?

Rijkdom opbouwen is eenvoudig in zijn berekening:

Meer geld verdienen + minder geld uitgeven = *Wealth*

Je kunt een deel van de vergelijking niet vermijden en succesvol zijn. Een tweede baan krijgen, maar toch uw creditcards belasten, zal ervoor zorgen dat u doordraait.

Degenen die ijverig voor hun rijkdom hebben gewerkt, waren bereid om comfort opzij te zetten en te doen wat gemiddelde mensen wonnen& #8217;t. Maar nu kunnen ze de dingen doen die de meeste mensen *niet* kunnen.

Welke persoon wil je zijn?

15 stappen om onafhankelijk rijk te worden

Nu je weet hoe je onafhankelijke rijkdom kan nastreven met de juiste gewoonten en mentaliteit, laten we het over tactieken hebben.

Hier zijn 15 actiestappen die u kunt nemen op weg naar financiële vrijheid.

1. Stel SMART financiële doelen

Je kunt zeggen dat je een welvarende levensstijl wilt leiden, maar tenzij je een aantal specifieke doelen definieert, zal het niet lukken& #8217;niet gebeuren. U moet een duidelijke richting hebben die u dagelijks, maandelijks en jaarlijks zal leiden.

Uw doelen zullen over het algemeen gericht zijn op het genereren van meer inkomsten en het afbetalen van schulden, maar u moet de details verstrekken. Door het SMART-formaat te gebruiken om uw doelen te bepalen, krijgt u een structuur die uw inspanningen zal concentreren en uw kansen op succes zal vergroten.

 • (S)PECIFIC: wees duidelijk en bepaal wat uw doel is en geef precies aan wat u wilt bereiken
 • (M)GEMAKKELIJK: wijs een waarde toe aan uw doel die u kunt meten en uw voortgang kunt volgen
 • (A)UITVOERBAAR: stel vast hoe u het doel gaat bereiken
 • (R)EALISTISCH: zorg ervoor dat uw doelen haalbaar zijn
 • (T)TIJDGEBONDEN: geef elk doel een deadline

Schrijf uw doelen op, zowel korte als lange termijn, en de stappen die u moet nemen om ze te bereiken.

Schrijf uw doelen op, zowel op korte als op lange termijn.

Als u uw doelen op schrift ziet, worden ze concreter en zelfs haalbaarder.

Lees ze vervolgens elke dag. Houd ze in feite * altijd * bij je. Dit zal je helpen gefocust en gemotiveerd te blijven.

Hier is een voorbeeld van hoe u een SMART-doel kunt stellen voor het afbetalen van uw autolening:

 • Specifiek: Ik wil mijn autolening volledig afbetalen
 • Meetbaar: ik wil het volledige saldo van € 5.500 afbetalen
 • haalbaar: als ik verlaag mijn uitgaven met $ 500 per maand, ik kan mijn doel bereiken
 • Realistisch: ik kan mijn budget voor uit eten gaan verlagen met $ 300 en mijn budget voor kleding met $ 200
 • Tijdgebonden:Door $ 500 per maand toe te passen op het saldo van mijn lening, heb ik het binnen 11 maanden afbetaald.

Als u specifieke, schriftelijke doelen heeft om uw beslissingen te sturen, bouwt u sneller vermogen op en ervaar meer succes.

2. Gebruik een budget om de cashflow bij te houden

Een budget is als een stappenplan voor uw geld. Hierin staat hoeveel u te besteden heeft en waar u het kunt uitgeven. Zonder uw inkomsten en uitgaven zorgvuldig bij te houden, weet u niet waar uw geld naartoe gaat.

Ik raad het nulsombudget aan voor degenen die elke dollar willen verantwoorden van hun maandinkomen. Deze budgetteringsmethode zal uw inkomen maximaliseren, budgetlekken verminderen en besparingen vergroten.

Als u liever een minder praktische aanpak heeft, kunt u een app downloaden zoals Mint of Personal Capitalen laat het uw inkomsten en uitgaven automatisch bijhouden. U ziet snel in welke categorieën u te veel uitgeeft en waar u wijzigingen moet aanbrengen.

Neem de controle en vertel uw geld waar het naartoe moet met een maandelijks budget. U zult betere manieren ontdekken om uw geld te beheren, zodat u uw financiële doelen sneller kunt bereiken.

3. Bezuinigen op uitgaven

Als je eenmaal een maand of twee een budget hebt gevolgd, kun je gemakkelijk de gebieden identificeren waar je te veel uitgeeft. Dit zijn de voor de hand liggende categorieën om in uw budget te verminderen.

Maar u kunt ook overwegen manieren te vinden om de vaste uitgaven, zoals uw hypotheek of autoverzekeringspremies, te verlagen. Kijk rond voor betere tarieven en het zal u misschien verbazen hoeveel u kunt besparen.

Kijk naar alle terugkerende en eenmalige kosten. Kunt u bezuinigen op uw mobiele telefoon-, internet- of kabelabonnementen? Heeft u onnodige uitgaven, zoals lidmaatschappen en abonnementen?

Als u niet zeker weet of u een uitgave in uw budget moet schrappen, stel uzelf dan de volgende vragen:

 • Zijn deze uitgaven noodzakelijk of onnodig?
 • Komen deze uitgaven overeen met mijn geldwaarden en financiële doelen?
 • Zal ik deze uitgave mislopen als ik deze uit mijn budget schrap?
 • Zal het elimineren van deze uitgave een negatieve invloed hebben op mijn leven?

Wees bewust op zoek naar elke mogelijkheid om uw budgetuitgaven te verlagen. Zorg er echter voor dat u niet in een positie terechtkomt waarin u boos wordt dat u geen plezier kunt hebben. Vind de balans die voor u werkt.

Al het geld dat u bespaart door kosten te besparen, moet automatisch deel uitmaken van het bedrag dat u elke maand spaart.

4. Zorg voor een noodfonds

Eén financieel noodgeval kan u financieel uitroeien als u niet voorbereid bent. Of u nu uw baan verliest, ziek wordt of uw auto kapot gaat, elk van deze onvoorziene omstandigheden kan uw plannen voor onafhankelijk vermogen laten ontsporen.

Zonder dat u wat spaargeld opzij hoeft te zetten voor onverwachte uitgaven , zou je dieper in de schulden kunnen komen te zitten. U zou uw financiële doelen vertragen als u moet vertrouwen op creditcards of een dure flitskrediet om noodkosten te betalen. Dan verliest u de kans om uw besparingen te maximaliseren terwijl u het saldo en de rente aflost.

Het hebben van een back-uprekening uitsluitend voor noodgevallen is essentieel voor het opbouwen van rijkdom. U kunt schulden en de extra kosten van rentetarieven vermijden, die een negatieve invloed hebben op uw budget. Bovendien kunt u het probleem onmiddellijk oplossen en u vervolgens weer richten op het besparen van geld. Met andere woorden, u hoeft die kosten pas maanden te dragen voordat u weer op het goede spoor kunt komen.

Financiële tegenslagen kunnen stressvol en ontmoedigend zijn. Maar u hoeft een ongeplande uitgave niet in een crisis te veranderen. Het opbouwen van een robuust noodfonds zal u helpen op koers te blijven en vooruit te komen.

Normaal gesproken zou u genoeg geld moeten sparen om 3 tot 6 maanden aan noodzakelijke uitgaven te dekken. Dit kan u door een baanverlies op korte termijn of een grote tegenslag heen helpen. Maar om uw financiële zekerheid op uw reis naar onafhankelijk vermogen te versterken, kunt u maar liefst 12 maanden aan uitgaven besparen.

Ik moet vermelden dat verrassingsuitgaven onvermijdelijk zijn, dus gok niet op deze stap. Denk niet *als* ze gebeuren, denk wanneer. En wees voorbereid op wanneer ze dat doen.

5. Betaal eerst jezelf

Dit was de enige geldles die mijn ouders me leerden. (Eh, het is tenminste de enige die ik me herinner …)

Zoveel mensen denken dat sparen het geld is dat overblijft. En, *verrassing*, er blijft zelden iets over nadat je alle rekeningen hebt betaald en een beetje plezier hebt gehad.

Om onafhankelijk rijk te worden, moet je er een gewoonte van maken om te sparen geld voordat je een dubbeltje uitgeeft.

Voordat u de hypotheek betaalt.
Voordat u de elektriciteitsrekening betaalt.
Voordat u uw mobiele provider betaalt.
Voordat u uw kabelrekening betaalt.
Voordat je de boodschappen koopt.
Voordat je nieuwe schoenen gaat kopen.

Betaal eerst jezelf. Maak het de belangrijkste rekening in je hele budget. Dit maakt van uw toekomst de prioriteit.

Veel financiële adviseurs raden aan 15% van uw inkomen te sparen voor uw pensioen. Dit is echter als u begint bij 25 en 40 jaar consequent spaart. Als u een late spaarder bent, moet u uw achterstand inhalen door meer te sparen.

De eenvoudigste manier om eerst zelf te betalen is door middel van automatische stortingen op een aparte rekening. Er zijn een aantal manieren om dit te doen:

 • U kunt direct bijdragen storten naar uw door de werkgever gesponsorde pensioenplan, zoals een 401 (k) of een individuele pensioenrekening, en laat uw inkomsten gewoon toenemen. Uw spaargeld komt uit uw salaris voordat u het ooit ziet.
 • U kunt automatische overboekingen instellendie elke betaaldag terugkomen. Zodra uw cheque op uw rekening staat, kunt u een vast bedrag op een aparte spaarrekening laten storten.
 • U kunt een app (zoals Acorns) gebruiken of het spaarprogramma van uw bank om meer geld te besparen elke keer dat u een aankoop doet met uw gekoppelde kaart. U kunt ervoor kiezen om het verschil tussen het totaal en de dichtstbijzijnde dollar op te slaan, of u kunt ervoor kiezen om elke keer dat u iets koopt een vast bedrag te sparen.

Als u onafhankelijk rijk wilt zijn, kan geld in spaargeld steken niet zomaar een bijzaak zijn. Breng de nodige aanpassingen aan uw budget aan, zodat u maximaal van 85% van uw inkomen kunt rondkomen. Spaar dan de rest op een rekening die rente betaalt.

Rijkdom opbouwen is geen race. Er zijn ook geen trucs of geheimen voor. U moet geld besparen gewoon de hoogste prioriteit geven en er gedurende een lange periode consistent mee zijn. Het is de krachtigste tactiek die je kunt gebruiken om een ​​miljonair met pensioen te laten gaan.

*Als het betalen van tienden deel uitmaakt van uw geloof, maak dit dan uw eerste prioriteit! En als u niet kunt beginnen met het besparen van 15%, begin dan waar u kunt. Na verloop van tijd zult u meer kunnen sparen naarmate uw inkomen toeneemt en leert u bezuinigen op uitgaven.

6. Elimineer schulden & vermijd lifestyle creep

Sommigen zeggen dat er goede schulden zijn en slechte schulden. Ik zeg dat elke schuld uw inspanningen om geld te besparen zal belemmeren, dus elimineer *alle* schulden als u kunt.

Er zijn echter enkele schuldvehikels die u de mogelijkheid bieden om uw nettowaarde te vergroten. Bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek om een ​​woning te kopen die snel in waarde stijgt. Of door een zakelijke lening af te sluiten waarmee u een andere inkomstenstroom kunt creëren.

Dan is er het soort schuld dat u alleen maar tegenhoudt van uw doelen en u ervan weerhoudt rijkdom op te bouwen. Creditcardschulden, autoleningen, studieleningen, langlopende leningen en flitskredieten hebben doorgaans hoge rentetarieven en ondermijnen uw inspanningen om financiële vrijheid te bereiken.

Een van de belangrijkste SMART-doelen die u kunt stellen, is het afbetalen van uw hoge renteschuld. Bedenk je eigen plan om het snel af te betalen. Stel een deadline in, zoek een tweede baan, vermijd onnodige uitgaven en focus je op het wegwerken van je schulden.

Als u zich overweldigd voelt, zoek dan een betrouwbare kredietadviseurof financieel expert om u te helpen een plan op te stellen. Schaam je niet om hulp te zoeken!

Herinner je je de #5 gewoonte van de eerder genoemde onafhankelijk rijken? Wees leergierig en nieuwsgierig. Laat degenen die weten hoe u uit de schulden kunt komen, u helpen dit voor uzelf te doen.

En als u eenmaal schuldenvrij bent, blijf dat dan ook. Verdeel de kaarten, leef onder je stand en vermijd levensstijlgriep. Laat schulden u niet van uw dromen afhouden.

7. Leef onder je stand

Als het opbouwen van rijkdom zo eenvoudig is, waarom zijn er dan niet meer miljonairs in de wereld? ?

Het antwoord is niet zo simpel, maar er is één valkuil waar veel mensen in trappen (vooral in de westerse cultuur). Dat is de valkuil van boven je stand leven.

Je ‘middelen’ verwijst naar het inkomen waarover je beschikt waarmee je dingen kunt kopen. Dit omvat *niet* uw creditcardlimieten of hoeveel u goedgekeurd kunt krijgen voor een persoonlijke lening.

Leven binnen uw middelen geeft aan dat uw bestedingsgrenzen worden bepaald door uw inkomen. Wanneer je die grenzen overschrijdt, geef je geld uit dat je niet hebt verdiend. Dit leidt tot schulden en vast komen te zitten in de cyclus van salaris tot salaris.

Maar als je een stap verder gaat (of misschien moet ik zeggen een stap terug), kun je ervoor kiezen om *onder* je stand te leven. Dit is wanneer je ervoor kiest om die grenslijn een beetje dichterbij te maken. Dit zorgt voor een “buffer” tussen uw maandelijkse bestedingslimieten en uw inkomen. En in deze buffer ligt uw grootste vermogenspotentieel.

Ik weet het. Dit is niet de Amerikaanse manier. We werken hard voor ons geld, dus waarom zouden we er geen plezier mee hebben? Is het niet de bedoeling dat ons geld ons leven beter maakt? Wat is er zo verkeerd aan om alles uit te geven dat overblijft nadat ik mezelf eerst heb betaald?

Je hebt helemaal gelijk. Als u verantwoordelijk omgaat met uw inkomen, een budget volgt en spaargeld opzij zet, is er niets mis met uitgeven tot aan de rand van uw grens.

Maar streven naar onafhankelijke rijkdom gaat niet alleen over doen wat goed of fout is. Het gaat erom te doen wat het beste is.

Hoe groter u de kloof kunt dichten tussen uw uitgaven en uw inkomen, hoe groter uw potentieel om in de loop van de tijd rijkdom op te bouwen. Hoe meer u nu kunt besparen, hoe sneller het later zal groeien.

Een andere valkuil waar velen in vastlopen is lifestyle-inflatie (ook wel lifestyle creep genoemd). Dit gebeurt wanneer uw levensstijl toeneemt met uw inkomen. Dus als je opslag krijgt, denk je dat de volgende logische stap is om je kosten voor levensonderhoud te verhogen. Koop een groter huis, een nieuwe auto, een betere tv en andere dure spullen.

Nogmaals, er is niets mis mee om je inkomen uit te geven aan dingen die je leven comfortabeler en aangenamer maken, zolang je #8217;je leeft binnen je mogelijkheden.

Maar, het *beste* wat u met extra geld kunt doen, is het toe te passen op uw spaargeld en beleggingen. Als u onafhankelijk rijk wilt zijn, is het uiteindelijke doel van het verhogen van uw inkomen immers het creëren van een groter vermogen om meer geld te sparen en uw vermogenssaldo te vergroten. Als u het teveel uitgeeft aan dingen die uw financiële doelen niet ondersteunen, verspilt u een waardevolle kans om uw doelen sneller te bereiken.

Je hoeft niet te leven alsof je arm bent, wees er gewoon bewust voor dat je uitgaven veel langzamer stijgen dan je inkomen.

8. Verhoog uw inkomen

Als u worstelt met beperkende overtuigingen, kan dit een enorme barrière voor u zijn. Vooral als u het minimumloon verdient en vastzit in een cyclus van salaris tot salaris.

Het is er echter een die u moet overwinnen als u onafhankelijke rijkdom wilt bereiken.

Ik garandeer je – je * kunt * meer geld verdienen dan je nu verdient. De gemakkelijkste manier om uw inkomen te verhogen, is door meer betaald te krijgen voor het werk dat u al doet.

Soms kan het zo simpel zijn als vragen om een verhogen. Je weet tenslotte pas of het mogelijk is als je het vraagt, toch?

Maak een afspraak met je werkgever en praat over het onderhandelen over een hoger salaris. Vraag er echter niet gewoon om – bewijs hem/haar waarom je het verdient. Bereid je ’toespraak’ voor van tevoren, zodat u vrijuit kunt praten over de redenen waarom u vindt dat u een hoger salaris verdient.

Als u vindt dat u het loonplafond in uw huidige baan hebt bereikt, is dat misschien <tijd om verder te gaan. Doe je onderzoek naar de huidige inkomensniveaus van mensen met jouw ervaring. Werk uw cv bij en begin met solliciteren op plaatsen waarvan u denkt dat ze aan uw inkomensvereisten kunnen voldoen.

Een andere uitstekende optie om uw inkomen te verhogen, is uw vaardigheden verbeteren. Ga terug naar school of volg een aanvullende opleiding en zoek naar mogelijkheden om uw vaardigheden uit te breiden. Als je huidige baas weet dat je het initiatief neemt om als werknemer meer te bieden, zou je als eerste in de rij kunnen staan ​​voor de volgende promotie.

Als je geen motivatie hebt om hogerop te komen in je bedrijf’ ;s ladder, misschien is het tijd voor een carrièreswitchHet kan zijn dat u in eerste instantie een loonsverlaging moet accepteren, maar als u meer voldoening vindt in een nieuwe rol, kan uw enthousiasme uiteindelijk resulteren in een hoger salaris.

Denk aan de ervaring die u heeft opgedaan, de vaardigheden je hebt geleerd, en de passies die je hebt bij het kiezen van een nieuwe carrière. Als je door het ongemak van een enorme levensverandering gaat, zorg er dan voor dat het de nodige opofferingen waard is. U wilt het beste rendement halen uit uw inspanningen, zodat u meer winst kunt maken in de richting van uw doelen.

9. Diversifieer uw inkomen

Miljonairs hebben gemiddeld 7 inkomstenstromen. Hoewel je er misschien niet zoveel nodig hebt (of wilt hebben), is het belangrijk om zoveel mogelijk inkomsten binnen te halen.

Hoe minder u afhankelijk bent van één inkomstenbron, hoe gemakkelijker het is om zelfstandig rijk te worden.

Wanneer u meerdere inkomstenbronnen heeft, kunt u zet bepaalde stromen strikt opzij voor sparen en/of beleggen voor de toekomst, vooral voor uw pensioen.

Hier zijn een paar manieren om inkomstenstromen aan uw budget toe te voegen:

Koop een optreden

Ik raad ten zeerste aan om een ​​nevenoptreden te zoeken om je spaardoelen een boost te geven. Als u dit extra inkomen heeft, kunt u extra schulden aflossen en sneller geld besparen.

Zelfs het binnenhalen van een paar honderd dollar per maand kan een enorm verschil maken in uw vooruitgang. Vooral wanneer u uw inkomsten uit nevenactiviteiten aanwendt voor uw investeringen, waar het de komende jaren zal blijven groeien.

U hoeft niet zeer bekwaam te zijn om een ​​bijbaantje te werken. Bedenk gewoon iets wat je leuk vindt om te doen en bied aan dat voor iemand anders te doen. Dit kan zijn:

 • Honden uitlaten
 • Tuinieren
 • Naaien
 • Foto’s maken
 • Een website
 • Taarten bakken
 • Advies

Ik zou kunnen doorgaan, maar er zijn duizenden manieren waarop je je passies en talenten kunt aanbieden om het leven van iemand anders gemakkelijker te maken. Je kunt zelfs een paar kleine nevenoptredens starten om meerdere inkomstenbronnen te creëren.

Als je meer inspiratie wilt, lees dan mijn bericht over 50+ eenvoudige manieren om extra geld te verdienen.

Spullen verkopen

Als je laag koopt en hoog verkoopt, verdien je geld. Als u dit herhaaldelijk doet, kunt u een zeer lucratieve extra inkomstenstroom hebben.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door goede deals te vinden bij garageverkopen en kringloopwinkels, deze vervolgens op te fleuren en met winst door te verkopen. U kunt ook de schappen met korting bekijken in winkels zoals Target of Walmart voor producten die voor meer kunnen verkopen op Ebay of Craigslist (dit wordt retailarbitrage genoemd).

Als je een talent hebt voor schilderen of eenvoudige reparaties kunt uitvoeren, kun je nog meer geld verdienen. Veel mensen geven niets om de potentiële waarde van een oud meubelstuk – ze willen het gewoon uit hun garage en zullen het gratis weggeven! Met wat nieuwe hardware en een frisse verflaag kan uw winst vele malen groter zijn dan de investering.

U kunt zelfs uw eigen producten maken om te verkopen. Digitale producten zijn een booming business, en als u uw eigen downloadbare bronnen kunt maken, kunt u uw inkomen omhoog schieten.

Enkele ideeën zijn:

 • Tijdschriftpagina’s
 • Budgettools
 • Muurkunst
 • Jaarplanners
 • Ebooks
 • Afbeeldingen
 • Wenskaarten
 • Online cursussen

Huur een kamer (of huis)

Als de kinderen het huis uit zijn, kun je leuke huurinkomsten verdienen met die extra slaapkamers die gewoon leeg staan . U kunt een ruimte huren voor de lange termijn of alleen in het weekend.

Overweeg voor een permanente bewoner om een ​​privé-aanbod te doen aan iemand in uw kerk of uw sociale kringen. Vraag je schoolgaande kinderen of ze een verantwoordelijke kennen die mogelijk geïnteresseerd is. Wees onderscheidend over wie u dagelijks in en uit uw huis laat komen.

Als je geen langdurige verbintenis wilt aangaan, kun je ook een slaapkamer aanbieden als betaalbare optie voor reizigers die maar een paar dagen een plek nodig hebben. Sites zoals Airbnb en VRBO kunnen u helpen uw ruimte te promoten terwijl ze ook verzekeringsdekking bieden.

Verdien rente voor passief inkomen

Degenen die al onafhankelijke rijkdom hebben bereikt, deden dit niet door contant geld onder de matras te proppen of hun spaargeld op hun bankrekening te laten staan.

Om rijkdom te creëren , laat uw geld voor u werken. Investeer in aandelen, obligaties en cd’s om een ​​continue, passieve inkomstenstroom te creëren.

Inkomsten genereren uit betrouwbare beleggingen is een slimme strategie om uw vermogen te vermenigvuldigen door middel van samengestelde rente. Door uw geld te gebruiken om meer geld te genereren, ontstaat er een cyclus van rijkdom die een substantiële passieve inkomstenstroom kan opbouwen.

Veel rijke mensen leven van hun investeringen en verdienen elk jaar miljoenen dollars aan rente om hun weelderige levensstijl te ondersteunen.

Er is altijd een risico als u op de aandelenmarkt belegt. Maar als je focus op de lange termijn ligt (zie mindset #6 hierboven), dan laat je je niet afschrikken door incidentele verliezen of tegenslagen.

Begin met beleggen in dividendbetalende aandelen

Dividendaandelen kunnen gezien als een vorm van winstdeling. U wordt in wezen aandeelhouder van een bedrijf en zij betalen u regelmatig een deel van hun winst.

Niet alle aandelen keren dividend uit. Ze worden meestal aangeboden door grote bedrijven die al vele jaren financiële stabiliteit hebben.

Dividendaandelen kunnen worden uitbetaald op kwartaal-, jaar- of halfjaarlijkse basis, afhankelijk van het beleid dat door elk individueel bedrijf is opgesteld.

Er zijn ook verschillende soorten dividenden. Contante dividenden zijn het meest voorkomende type, maar er zijn ook stock-, DRIP-, speciale en preferente dividenden.

Beleggen in stockdividenden kan een stabiele manier zijn om extra inkomstenstromen te creëren. Probeer bedrijven te vinden die winstgroei blijven ervaren, zodat de inkomsten de inflatie kunnen overtreffen.

10. Diversifieer investeringen

Als u een budget heeft, uw uitgaven verlaagt en meerdere inkomstenstromen creëert, kunt u #8217;zal uw spaarquote kunnen verhogen en sneller vermogen kunnen opbouwen.

Een van de meest effectieve manieren om uw spaargeld te laten groeien, is door te beleggen. Zoals ik al eerder zei, is er een zekere mate van risico wanneer u uw geld op de aandelenmarkt belegt. De sleutel tot het minimaliseren van dit risico is diversificatie.

Als u uw beleggingen diversifieert, kunt u het gemiddelde nemen van alle winsten en verliezen binnen uw gehele portefeuille, zodat uw totaalrendementen zijn stabieler en consistenter.

Dit is absoluut cruciaal bij het nastreven van onafhankelijke rijkdom. Als u al het risico in een handvol aandelen stopt, wordt u kwetsbaar voor grote verliezen en kunt u mogelijk een financieel verlies lijden dat moeilijk te herstellen is.

Componenten van een mix van beleggingsactiva

Een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille zal een goede mix hebben van langetermijn- en kortetermijninvesteringen, evenals activa met een hoog en een laag risico.

Aandelenvertegenwoordigen het meest agressieve deel van een portefeuille, hebben het hoogste risico, maar ook de grootste kans op groei.

Obligaties daarentegen zijn doorgaans minder volatiel dan aandelen en kan zorgen voor regelmatige rente-inkomsten. Het hebben van obligaties als onderdeel van uw beleggingsmix kan dienen als een buffer tegen de onvoorspelbare bewegingen van de aandelenmarkt.

Beleggingsvehikels voor de korte termijn omvatten geldmarktfondsen en Certificaten van aanbetaling. Deze beide bieden ook meer stabiliteit dan aandelen.

Geldmarktfondsen hebben een hoge mate van liquiditeit en maken daarom gemakkelijk toegang tot uw geld. Dit verminderde risico resulteert in een lager rendement. Cd’s hebben ook een laag risico, maar uw geld is niet zo gemakkelijk toegankelijk.

Internationale aandelen kunnen groeimogelijkheden bieden die Amerikaanse effecten niet bieden. De toegevoegde blootstelling kan resulteren in grotere winsten, maar brengt een hoger risico met zich mee.

Als u agressief wilt beleggen, moet het grootste deel van uw geld (meer dan 50%) in aandelen zijn. Een conservatieve mix zou voornamelijk uit obligaties bestaan.

Dave Ramsey’s K.I.S.S. strategie

Laat intimidatie of gebrek aan kennis u er niet van weerhouden uw geld te investeren. Dave Ramsey stelt zelfs voor om uw beleggingsmix heel eenvoudig te houden, terwijl u toch het risico minimaliseert.

Dit is zijn aanbevolen toewijzing voor een pensioeninvesteringsplan, studiefondsen of gewoon beleggen in het algemeen:

 • 25% in Growth & Inkomensfondsen
 • 25% in groeifondsen
 • 25% in internationale fondsen
 • 25% in aandelenfondsen voor agressieve groei

Volgens Dave zouden er 90-200 aandelen binnen elk fonds moeten zijn.

Het enige investeringsinstrument dat de meeste miljonairs gebruiken

Uit een onderzoek onder meer dan 10.000 miljonairs ontdekte Ramsey Solutions dat 8 van de 10 een 401(k) gebruikten om hun vermogen te laten groeien.

A 401(k) is een door de werkgever gesponsorde pensioenspaarrekening die wordt geleverd met belastingvoordelen en soms bijpassende bijdragen. En hoewel het voor Amerikanen een van de meest gebruikelijke opties is om pensioensparen op te bouwen, gebruikt slechts 32% er een.

Als u geen 401 (k) gebruikt als onderdeel van uw onafhankelijke vermogensstrategie, neem dan contact op met de HR-afdeling van uw werkgever om te zien of zij er een aanbieden. Als ze dat doen, meld je dan aan! Probeer voldoende bij te dragen om volledig te profiteren van elke 401(k)-match die ze bieden.

Neem berekende risico’s

Nadat u vertrouwd bent geraakt met beleggen in conventionele opties (zoals beleggingsfondsen), gebruikt u uw kennis en ervaring om te overwegen andere mogelijkheden.

Enkele alternatieve beleggingen kunnen zijn:

 • Beleggen in onroerend goed
 • Verhuur van onroerend goed
 • Goud
 • Cryptovaluta’s
 • Peer-to-peer-leningen
 • Startups

De sleutel tot het minimaliseren van risico’s in deze alternatieve investeringsopties is om *volledig* te begrijpen hoe de investering werkt en waar u aan begint.

Hier zijn een paar manieren waarop u uzelf kunt beschermen tegen een groot verlies:

 • Schrijf elke vraag op die je kunt bedenken, en doe dan het onderzoek om ze allemaal volledig te beantwoorden. Zorg ervoor dat u de investering in eenvoudige, duidelijke taal kunt uitleggen.
 • Raak niet meer dan 10% van uw portefeuille op het spel.
 • Als een verlies uw pensioensparen aanzienlijk zou aantasten , doe het niet.
 • Neem nooit een beslissing op basis van je gevoelens. *Kijk altijd* naar de feiten en weeg de voor- en nadelen af ​​voordat je verder gaat.

11. Trouwen en getrouwd blijven

Je voor altijd in het huwelijk binden aan je partner heeft zo zijn financiële voordelen. Van grotere belastingvoordelen tot lagere verzekeringspremies tot socialezekerheidsuitkeringen, getrouwd zijn kan uw vermogen en koopkracht vergroten.

Als u gaat scheiden, kan uw totale vermogen natuurlijk gehalveerd, en uw kosten van levensonderhoud zullen stijgen. Dit kan leiden tot verwoestende tegenslagen in uw zoektocht naar onafhankelijke rijkdom.

Bij echtscheidingen na 50 jaar zijn de negatieve gevolgen nog groter. Het kan zijn dat u de helft van uw pensioenfonds moet delen met uw ex, wat grote problemen voor u kan opleveren. Naarmate u ouder wordt (en als u niet bent hertrouwd), krijgt u te maken met kosten voor langdurige zorg en medische rekeningen.

Een ander gevolg van echtscheiding is dat de kinderen 8217; erfenis komt op de tweede plaats na elke nieuwe echtgenoot die uw ex trouwt.

Dus, voordat u van boord gaat, overweeg de financiële gevolgen op lange termijn die een scheiding zou hebben voor u, uw kinderen en zelfs uw kleinkinderen. Overwin, indien mogelijk, uw meningsverschillen en geschillen en zet u in om samen aan uw financiële doelen te werken.

12. Start een bedrijf

Als je voor iemand anders werkt, kun je alleen zoveel verdienen als ze je willen geven. Maar als je je eigen baas bent, is de sky the limit.

Je zou klein kunnen beginnen en een bijzaak je reguliere inkomen kunnen laten aanvullen. Dit kan uw vooruitgang in de richting van onafhankelijk vermogen enorm vergroten. Naarmate uw bedrijfsinkomsten groeien, kunt u er meer in investeren door meer middelen en zelfs ingehuurde hulp toe te voegen.

Zowel online als dienstverlenende bedrijven hebben doorgaans lage opstartkosten nodig, hebben minimale overhead en hoge winst bieden.Overweeg hoe u met de ervaring die u al hebt opgedaan, aan de behoeften van iemand kunt voldoen. Wanneer u een probleem waar veel mensen mee worstelen effectief kunt oplossen, heeft u de mogelijkheid om een ​​succesvol zakelijk inkomen op te bouwen.

Hier zijn een paar ideeën waarmee u gemakkelijk kunt beginnen met weinig investeringen:

 • Digitale downloads verkopen
 • Advies aanbieden op jouw vakgebied
 • Wees een freelance schrijver
 • Help anderen om cv’s te schrijven
 • Wees een auteur van e-boeken
 • Geef een online cursus
 • Start een blog of podcast
 • Word een affiliate marketeer

Natuurlijk haal je eruit wat je erin stopt Het. Verander een van uw passies of vaardigheden in een bedrijf en laat de inkomsten binnenstromen, zodat u het gewenste niveau van financiële vrijheid kunt bereiken.

13. Een plan hebben om uw hypotheek af te lossen

Huiseigenaar zijn is een geweldige manier om uw nettowaarde te vergroten, aangezien u de hypotheek afbetaalt en profiteert van de stijgende waarde van uw huis.

Maar wanneer u de hypotheek aflost en vrij en duidelijk uw huis bezit, groeit uw vermogen om onafhankelijk vermogen te verwerven exponentieel. Omdat uw huisbetaling meestal de grootste schuld is die u verschuldigd bent, kunt u uw spaargeld omhoog schieten wanneer u die uitgave toepast op investeringsvehikels die zullen groeien met samengestelde interesse.

Om uw hypotheek sneller af te lossen, kunt u overwegen om een ​​hypotheek van 30 jaar over te sluiten naar een hypotheek van 15 jaar. U kunt het in de helft van de tijd terugbetalen, en nog minder als u extra maandelijkse betalingen doet.

14 . Investeer in jezelf

Als u een onafhankelijk welvarend persoon wilt worden, moet u blijven groeien in loopbaanvaardigheden en financiële kennis. Blijf kansen vinden om uw huidige vaardigheden uit te breiden, zodat u uw kansen om uw carrière vooruit te helpen vergroot.

Zoek ook naar manieren om deel te nemen aan persoonlijke en loopbaanontwikkeling en om uw financiële kennis te versterken.

Hier zijn een paar financiële onderwerpen waarin u uzelf zou moeten onderwijzen:

 • Basisprincipes van beleggen
 • Hoe u uw rekeningen kunt budgetteren en in evenwicht brengen
 • Hoe u uw pensioen kunt plannen
 • Hoe samengestelde rente werkt
 • Persoonlijke financiële concepten
 • Hoe u de juiste verzekering vindt
 • Hoe tijd en geld samenwerken
 • Hoe u goede schulden kunt benutten en slechte schulden kunt vermijden

U bent uw beste investering. Hoe meer u weet, hoe beter u financiële, carrière- en zelfs persoonlijke beslissingen kunt nemen 8217;ll make that zal van invloed zijn op uw vermogen om onafhankelijk rijk te worden.

Tenzij u een sterk begrip van financiële kennis heeft, zult u altijd worstelen met het opbouwen van rijkdom. Gelukkig is het nog nooit zo eenvoudig geweest om financieel geletterd te worden. U kunt zich abonneren op blogs over persoonlijke financiën (zoals deze!), boeken lezen, naar podcasts luisteren en lid worden van Facebook-groepen voor meer informatie over hoe geld werkt.

Maar blijf niet alleen je kennis tussen je oren. Pas toe wat u leert om te ontdekken welke principes en strategieën het beste werken voor uw financiële doelen.

15. Vrij geven

In een post over onafhankelijk rijk worden, zou je niet verwachten dat iemand je vertelt om je geld weg te geven, maar het is een belangrijke stap.

Dit is waarom.

Hoe meer u geeft, hoe meer geld u op grotere manieren terugkrijgt. Het is misschien geen geld dat u in de schoot geworpen wordt, maar u heeft misschien meer mogelijkheden om geld te verdienen of vorm te geven sterkere netwerken die in meer geld veranderen. Houd je ogen en oren open en geef aan wat voor jou het belangrijkst is.

Gever zijn is niet alleen belangrijk voor het bereiken van onafhankelijke rijkdom, genereus zijn is noodzakelijk om financiële vrijheid te hebben. De enige manier om de angst te vermijden om te verliezen wat je hebt gewonnen, is door bereid te zijn het weg te geven. Als je hand open is om te geven, is hij ook beschikbaar om te ontvangen.

En als je een gelovig persoon bent, geloof je misschien al in het principe van tienden en gaven. Wanneer uw acties in overeenstemming zijn met uw overtuigingen en waarden, ervaart u meer vrede en tevredenheid in uw leven.

Misvattingen over onafhankelijk vermogen

Er zijn miljoenen mensen in de wereld die nooit proberen onafhankelijke rijkdom na te streven, omdat ze geloven dat het een onmogelijk doel is. Deze beperkende overtuiging kan grotendeels worden toegeschreven aan de misvattingen die ze als waarheid hebben geaccepteerd.

Je zou kunnen denken dat iemand met een rijke status in een enorm landhuis woont en in dure auto’s rijdt. Maar eigenlijk de meeste financieel onafhankelijke mensen leiden een gemiddelde levensstijl die niet veel verschilt van de meeste.

Tenzij u de loterij wint en een grote erfenis ontvangt, doet iedereen die onafhankelijke rijkdom verwerft dit door ijver, discipline en vastberadenheid. Deze eigenschappen gaan door, zelfs wanneer iemand grote rijkdom heeft opgebouwd, wat betekent dat ze vaak nog in gemiddelde huizen wonen, tweedehands auto’s rijden en zelfs een vaste baan hebben.

Dus alleen omdat je denkt dat je nooit in Beverly Hills zult wonen en in een Rolls Royce zult rijden, wil dat nog niet zeggen dat je nooit iemand kunt zijn die onafhankelijk rijk is. Wanneer uw financiële gewoonten uw geldwaarden weerspiegelen, zult u merken dat uw levensstijl waarschijnlijk niet veel zal veranderen terwijl u doorgaat met het opbouwen van rijkdom.

De voordelen van onafhankelijk rijk zijn

Naast een groot gevoel van voldoening als je eenmaal de status van onafhankelijk vermogen hebt bereikt, zijn er andere voordelen die je leven zullen verrijken.

Je kunt vrijelijk je passies najagen

Als je genoeg spaargeld hebt zodat je nooit meer hoeft te werken, dan heb je alle tijd en geld om je te concentreren op je ware passies in het leven. Je wordt niet beperkt door de verantwoordelijkheden van een baan of de kosten die nieuwe hobby’s en bezigheden met zich mee kunnen brengen.

Je hebt toekomstvisie

Als je financiële zekerheid hebt, ben je niet langer gefocust op hoe de volgende maand door te komen. Uw doelen reiken ver in de toekomst, zelfs buiten uw eigen leven.

U overweegt hoe u uw vermogen het beste kunt beheren, zodat u een sterke financiële erfenis creëert en toekomstige generaties tot zegen bent. U denkt na over hoe uw bijdragen aan goede doelen kunnen helpen de wereld een betere plek te maken over 10, 20 of zelfs 50 jaar.

Als u een toekomstvisie heeft, krijgt u de focus om een ​​verschil te maken met uw vermogen, en blijf verstandige financiële beslissingen nemen.

Je mentale en fysieke gezondheid zal verbeteren

Diepe schulden hebben en van salaris naar salaris moeten leven, kan enorme financiële stress veroorzaken. Overmatige zorgen en angst kunnen leiden tot lichamelijke aandoeningen zoals gewichtstoename, hartaandoeningen, slechte slaapgewoonten en diabetes.

Natuurlijk hoeft u geen onafhankelijke rijkdom te verwerven om minder stress en meer te ervaren vrede. Maar hoe sterker en zekerder uw financiële situatie, hoe meer uw gezondheid er baat bij heeft.

En als je niet hoeft te werken om jezelf te onderhouden, heb je de tijd om voor jezelf te zorgen door middel van zelfzorggewoonten en lichaamsbeweging. Je hebt ook het geld om biologisch voedsel te kopen en je kunt het je veroorloven om gezond te eten zonder de goedkope, bewerkte opties te hoeven kopen.

Een slechte mentale en fysieke gezondheid kan je beoordelingsvermogen vertroebelen en leiden tot financiële problemen. beslissingen die je vast kunnen houden in plaats van je vooruit te helpen. Doe nu wat je kunt om voor jezelf te zorgen terwijl je onafhankelijke rijkdom nastreeft.

De keerzijde van het nastreven van onafhankelijke rijkdom

Rijk zijn heeft niet veel nadelen (afgezien van hogere belastingen), maar rijkdom opbouwen is een lange reis met veel ups en downs. Je zult grote successen behalen, maar ook grote opofferingen moeten doorstaan.

Bevrediging uitstellenen het ontkennen van bepaalde genoegens zijn slechts twee belangrijke beslissingen die u moet nemen als u schulden aflost, uw inkomen verhoogt en uw spaargeld opbouwt. Je zult zien dat je vrienden en collega’s op zomervakantie gaan, in nieuwe auto’s rijden en naar grotere huizen in mooiere buurten verhuizen. Dit kan moeilijk zijn om weerstand te bieden, vooral als je genoeg geld verdient om die dingen ook te kopen.

Misschien mis je een aantal toneelstukken op school, basketbalwedstrijden en bedrijfsfeesten omdat je aan je nevenoptreden werkt. Het kan zijn dat u niet zoveel tijd kunt doorbrengen met uw partner en kinderen. Uw sociale leven zal er waarschijnlijk onder lijden, en u kunt zelfs enkele vrienden verliezen omdat u geen tijd of energie heeft om de relaties in stand te houden.

Evenwicht hebben is gezond, maar onafhankelijkheid nastreven rijkdom zal veel moeite en opoffering van uw kant vergen. Je zult moeten beslissen of die opofferingen de voordelen waard zijn.

Laatste gedachten over onafhankelijk rijk worden

Grote rijkdom opbouwen is mogelijk voor iedereen die bereid is om te werken, de offers te brengen en blijf gefocust op de lange termijn. Je moet gewoon voor jezelf bepalen of het het waard is.

Wees duidelijk dat je weet waarom je onafhankelijk rijk wilt zijn. Als je geen hoger doel hebt dan alleen maar een van de rijke mensen te zijn, zul je waarschijnlijk kracht verliezen voordat je je uiteindelijke doel bereikt.

Heb een visie, stel doelen en onderneem actie . Als je laat in je leven begint, wees dan bereid om grote offers te brengen. Je moet geduldig en gefocust zijn. Na verloop van tijd zal uw vermogen groeien en zult u meer financiële zekerheid ervaren.

Of u uiteindelijk de status van onafhankelijk vermogen bereikt of niet, u zult in een sterkere financiële positie verkeren dan u zijn nu. En dat maakt het allemaal de moeite waard.

 

Plaats een reactie