Hoe u uw mentaliteit kunt veranderen en uw doelen kunt bereiken

Herinner je je kindertijd, toen het gemakkelijk was te geloven dat je iets? Misschien wilde je wel astronaut of ballerina worden.  Misschien hield je ervan om te doen alsof je een dokter was – of zelfs de president van de Verenigde Staten!  Wauw! Natuurlijk was je pas 6 jaar oud en wist je niet hoe je die dingen moest worden, maar dat weerhield je er niet van te geloven dat je het kon.

Toen … nou … leven, toch?

In de loop van jaren en decennia kunnen we niet alleen onze dromen uit het oog verliezen, maar ook het geloof in onszelf om ze te verwezenlijken. Uiteindelijk “vestigen” voor wat het leven ons wil geven.  Het is goed genoeg.  In feite zouden we niet eens overwegen om de *durf* te hebben om een ​​droom een ​​doel te noemen.

Ik heb veel grote dromen in mijn leven opgegeven.  In sommige geloofde ik gewoon niet meer, in andere geloofde ik niet meer in mezelf. Twijfel gevolgd door teleurstelling gevolgd door falen … het kan echt een grote invloed hebben op je zelfvertrouwen.

Maar ik wil iets echt verbazingwekkends met je delen dat ik onlangs heb ontdekt.  En het wordt niet alleen ondersteund door gevoelens of meningen, maar door wetenschap. Ondanks je omstandigheden, je fouten uit het verleden, je huidige situatie – je hebt echt alles wat je nodig hebt om je financiële doelen te bereiken.  Door te leren hoe u uw manier van denken kunt veranderen, kunt u uw leven veranderen.

Maar laten we beginnen met waar u nu zou kunnen zijn.

span>

Als je stopt met in jezelf en je eigen capaciteiten te geloven, beginnen andere gebieden van je leven er ook onder te lijden.  Hoe u zich verhoudt tot uw echtgenoot, hoe u uw kinderen opvoedt, uw prestaties op uw werk – hoe zit het met de reden waarom je voor die baan hebt gekozen.

Heb je het gevoel dat je jezelf beperkt tot de veilige keuzes in het leven? Gelooft u dat waar u zich bevindt “goed genoeg” is? Misschien denk je zelfs dat waar je bent zo goed is als het kan worden voor jou.

Je bent niet vervuld, maar zo is het leven, toch ? Je hebt verantwoordelijkheden, rekeningen, kinderen en hey – je wordt er niet jonger op.  Sommige treinen hebben het station verlaten en komen niet meer terug. Je moet het gewoon doen met wat je hebt, en daar kun je mee leven.  Het is wat het is.

Als ik er percentages op zou kunnen zetten, zou ik schatten dat 88% van mijn overtuigingen berusten op de “suck it up” categorie.  Suck it up en doe gewoon wat je moet doen – dit is het leven!

Maar de overige 12%?  Dat kleine stukje van mijn hersentaart zegt iets anders.  Het is heel zwak, bijna een fluistering.  Soms denk ik dat het gewoon een verre herinnering is uit mijn meer optimistische jeugd.  En toch voel ik me er door aangemoedigd, zelfs verheven.  Het motiveert me om mijn visie te verruimen en die andere 88% uit te dagen.

Vroeger schreef ik het toe aan een aanhoudend geval van wishful thinking.

Maar toen leerde ik dat er zijn twee hersengebieden die elkaar vaak tegenwerken.  Het ene deel probeert je veilig in je comfortzone te houden, en een ander deel wordt geactiveerd wanneer je begint te denken dat je misschien buiten de zone wilt gaan – weet je, neem wat risico's, droom groots, geloof dat er meer in het leven is! Als deze gebieden beide actief zijn, is er een mentale strijd gaande in je hoofd.

Vaak wint de comfortzone.

Je brein wil wel dat je in je comfortzone blijft

Heb je ooit de moeilijkheid en frustratie ervaren bij het proberen een nieuwe gewoonte te creëren? Natuurlijk heb je dat!  Omdat het voor veel mensen hetzelfde is – je creëert een nieuw doel, je schrijft een plan, je hebt alle goede voornemens om door te zetten, en dan … nou … je doet het niet.

Je zult blij zijn te weten dat het niet #8217;niet alleen over lui zijn of niet genoeg gemotiveerd zijn. Je kunt je amygdala hier gedeeltelijk de schuld van geven.

Ammigduh-wat?

Definitie

amygdala: verzameling van hersencellen waar emoties betekenis krijgen, onthouden worden en gekoppeld worden aan associaties en reacties daarop.

Er is een deel van je hersenen dat de amygdala wordt genoemd. In zeer eenvoudige termen is een van de functies om u veilig te houden. Om dit te doen, fungeert het als een alarmsysteem voor indringers zoals Fear, Anxiety, Risk en Danger.  Wanneer een dreiging wordt gedetecteerd, activeert uw amygdala het alarm en activeert de vecht- of vluchtreactie.

Dit kan zoiets ernstigs zijn als uit een brandend gebouw rennen, of zo subtiel als het niet opsteken van je hand in de klas om vrijwilligerswerk te doen. Beide zijn risicovolle situaties, en beide zullen het alarm laten afgaan.

Maar hier komt het op aan – de hersenen kunnen alles interpreteren dat uw status-quo uitdaagt – met andere woorden, *wijzig* – als een bedreiging.  Enkele voorbeelden kunnen zijn:

 • op zoek naar een betere baan ter vervanging van je waardeloze baan
 • een nieuwe vaardigheid leren om meer inkomen te genereren
 • teruggaan naar school voor die hogere graad
 • zelfs financiële doelen stellen die op dit moment onmogelijk lijken te bereiken

De amygdala probeert je in je comfortzone te houden, want dat is de veiligste plek om te zijn. Dankjewel Amygdala, je doet mijn hele leven uitstekend werk!

Het kan echter soms zijn als een onzekere en controlerende vriend die wil dat je precies hetzelfde blijft en nooit nieuwe vrienden maakt.

Wat betekent dat je er niet altijd op kunt vertrouwen om het beste met je voor te hebben (*woordspeling bedoeld*).

Gelukkig is er een ander deel van de hersenen dat de prefrontale cortexdat geeft u de mogelijkheid om beslissingen te nemen, problemen op te lossen, zelfbeheersing uit te oefenen en te handelen naar langetermijndoelen.  Het is waar creativiteit en grote visie worden geboren, en het is je beste vriend als je leert hoe je je mindset kunt veranderen.

Het lastige is dat de amygdala niet van dit soort mooie broeken houdt en denkt dat het te riskant is om langetermijndoelen te hebben! wat als je ze niet behaalt!  je bent niet slim/creatief/bekwaam/enz. ​​genoeg!  afbreken! afbreken!

En dit, mijn vriend, is waar excuses worden geboren.

Definitie

pre -frontale cortex:  gebied van de hersenen waarvan wordt aangenomen dat het gedachten en acties orkestreert in overeenstemming met interne doelen.

Om uw financiële doelen te bereiken– *heck*, om zelfs die financiële doelen – je moet je prefrontale cortex leren hoe je het beveiligingsalarm van je hersenen kunt opheffen. Dit maakt deel uit van hoe u uw manier van denken kunt veranderen.

Ik zal u later in dit bericht enkele ideeën geven, maar laten we eerst twee denkwijzen bespreken die uw relatie met geld beïnvloeden. ; De ene is gebaseerd op angst, de andere op geloof.

Als je momenteel van salaris tot salaris leeft, zou je je gedachten kunnen filteren door de eerste, deschaarste-mentaliteit.

The Scarcity Mindset: angst voor nooit genoeg

De schaarste-mentaliteit draagt ​​de valse overtuiging met zich mee dat er nooit genoeg zal zijn – dit kan geld, eten, liefde, vriendschappen, kansen, enz. betekenen.  Dit klinkt extreem, maar het komt subtiel naar voren in die 5% fooi, of je tank maar voor de helft voltanken, of het niet uitnodigen van vrienden voor het avondeten omdat je de extra boodschappen niet kunt betalen. Misschien veroordeel je je vriend stilletjes omdat hij een groter huis heeft gekocht. Misschien overtuig je jezelf ervan dat niemand geïnteresseerd is in het maken van nieuwe vrienden op jouw leeftijd, dus het heeft geen zin om contact op te nemen.

Mag ik nu even bekennen dat ik schuldig ben aan al het bovenstaande?

>

Maar daar blijft het niet bij.  Opereren vanuit een context van gebrek kan grote gevolgen hebben voor meer substantiële beslissingen. Zoals bij je laagbetaalde, onbevredigende baan blijven omdat die veilig is en de beste die je kunt vinden.  Of een deel van uw spaargeld niet beleggen omdat u bang bent het te verliezen.  Ook geloven dat je te oud bent om terug naar school te gaan, of een nieuw bedrijf te starten, of te sparen voor die droomvakantie – er is gewoon niet genoeg tijd of geld.

Het klinkt alsof de amygdala hard aan het werk is, toch?

Nu denk je misschien: “Ik heb niets extra's om te investeren!” of “Ik zit diep in de schulden en kan het me niet veroorloven om op vakantie te gaan!” En daarop zeg ik dat ik bij je ben.  Ik bedoel, gewoon *denken* dat ik meer heb dan ik, zet nog geen geld op de bank, toch?

Maar wacht – er is meer…

Volgens een artikel over Psychology Today, wanneer onze geest ervan overtuigd is dat onze materiële hulpbronnen schaars zijn, raken onze cognitieve hulpbronnen gespannen. Deze hersengebaseerde vaardigheden zijn nodig om goede keuzes te maken, maar als we onder stress staan, kunnen ze onstabiel worden en dit leidt tot een falen van onze zelfbeheersing.

Als je merkt dat je blut bent en je gelooft dat je je weinig kunt veroorloven, dan heb je het gevoel dat je jezelf het comfort van het leven moet ontzeggen. En hoe langer je deze verleidingen probeert te weerstaan, hoe zwakker je wilskracht wordt. totdat je uiteindelijk impulsief dat grote Amazon-verlanglijstitem waar je al maanden over aan het kwijlen bent, impulsief oplaadt. Voelde goed, toch? Totdat je de rekening krijgt – dan vertel je jezelf (opnieuw) dat je sterker bent dan de creditcard en herhaalt de cyclus zich.

Maar laten we daar niet stoppen.

Bovenop die door schuldgevoelens geteisterde poepstapel kun je het onvermogen om je toekomst in perspectief te zien opstapelen. Dit komt omdat de schaarste-mentaliteit je focus vasthoudt aan wat er vandaag gaande is – die beslissingen die je *nu* recht in het gezicht staren en die je toekomstige doelen kunnen laten ontsporen omdat onmiddellijke voordelen voorrang hebben.

Als onze cognitieve bronnen uitgeput zijn, zijn we niet in staat om effectief te plannen voor de toekomst en kunnen we weerstand bieden aan de verleidingen in het heden. Met andere woorden, stress beïnvloedt ons vermogen om goede beslissingen te nemen. Kan iemand zeggen dat de creditcard maximaal is?

Eerlijk gezegd, het cynisme dat inherent is aan een schaarste-mentaliteit zou me proberen te overtuigen dat al deze mumbo jumbo misschien op sommige mensen van toepassing is, maar niet op mij! Ik heb zelfbeheersing en kan mijn eigen financiële doelen bereiken met mijn eigen wilskracht, heel erg bedankt!

Op één ding na.

Dit alles beschrijft mij tot in de puntjes.

Van salaris naar salaris?  Controleer.

Terughouden op de tiende?  Check.

Meer gericht op mijn huidige schuld dan op mijn financiële doelen?  Check.

Bang om te beginnen met het beleggen van een deel van mijn spaargeld?  Checkity check check.

Ik zou kunnen doorgaan, maar ik zal u niet vervelen.

Dus … de vraag is – ben ik gedoemd vast te blijven zitten in de schaarste-mentaliteit, of kan ik ervoor kiezen om mijn denken uit te dagen en die 12% van mijn hersentaart daadwerkelijk te vergroten? Kan ik mijn manier van denken echt veranderen?

Blijkt dat er een woord is voor die 12% – het wordt de overvloedsmentaliteit – en het is vrij eenvoudig om het groter te maken. (Maar dat betekent niet dat het *gemakkelijk* is.)

De overvloed Mentaliteit:  er is genoeg te doen

Stephen Covey, de auteur van The Seven Habits of Highly Effective People, bedacht de term “overvloedsmentaliteit”.  Hij definieerde het als “een concept waarin een persoon gelooft dat er genoeg middelen en successen zijn om met anderen te delen.”

Nou, dit klinkt niet al te moeilijk om naar te leven, vooral niet in Amerika. Ik ben niet bang om zonder water, benzine of voedsel te komen te zitten.  En ik ben niet bang dat succes beperkt is tot alleen de happy few. Dus hoe is het op mij van toepassing?

De truc hier is het herkennen van de kloof tussen zeggen dat je iets gelooft en daadwerkelijk je acties afstemmen op die overtuigingen.

Geloof ik dat er mogelijkheden zijn om meer inkomen te genereren? Zeker.

Maar zal ik daadwerkelijk actie ondernemen en het doen?  Eeehhh … waarschijnlijk niet.

Waarom niet?  Heb geen extra tijd.  Heb geen vaardigheden.  Heb het gasgeld niet. Yada yada yada.

Dus wat zou ik uiteindelijk doen?  In plaats daarvan mijn budget aanscherpen.  Knip alle leuke dingen uit.  Stel die familievakantie maar uit.  Spaar en bewaar wat ik kan.

De mindset van overvloed is gericht op groei.  In plaats van zoveel mogelijk geld vast te houden omdat ik bang ben dat het opraakt, zou ik geld kunnen zien als een overvloedige hulpbron die beschikbaar is voor iedereen die er een prioriteit van maakt om meer inkomen te genereren.

Met een schaarste-mentaliteit kan ik denken dat ik vastzit in mijn huidige financiële situatie en dat ik er gewoon “mee moet leven”.  Het is een vaste gedachtestructuur die mijn geloof in wat mogelijk is beperkt.

Maar – omdat ik een prefrontale cortex aan mijn zijde heb – Ik kan mijn denken aanpassen, zodat ik geloof dat ik in staat ben om te groeien, te veranderen, te leren van fouten – en uiteindelijk meer geld verdienen.

Als ik mijn manier van denken verander en mijn manier van denken verander, stel ik mezelf plotseling open voor kansen en zie ik alle open deuren om me heen in plaats van gesloten deuren.

Het heeft minder te maken met onze omstandigheden en meer met onze gedachten over die omstandigheden. En dat is geweldig nieuws, want ik heb niet altijd controle over wat het leven me te bieden heeft, maar ik heb *altijd* controle over hoe ik erop reageer! Dit is hoe u uw manier van denken kunt veranderen.

Nogmaals, het is een eenvoudige aanpassing, maar niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk.  Net zoals we gewoontes hebben met onze acties, hebben we ook gewoontegedachtepatronen die opzettelijke moeite kosten om te veranderen.

Hier komt de prefrontale cortex goed van pas.

Let op de kloof

De prefrontale cortex – of PFC, zoals we het liefkozend zullen noemen – kan worden geactiveerd in die kloof tussen kennis (stimuli) en actie (respons).

In elke kloof tussen wat we weten en wat we doen, staan ​​we voor een keuze.  Tussen weten dat je een goed idee hebt en het daadwerkelijk delen met je baas, heb je bijvoorbeeld de keuze om te spreken of te zwijgen.  Misschien heb je een gebruikelijke gedachtenlus die je automatisch vertelt om je ideeën voor jezelf te houden omdat ze dom zijn.  Je stopt niet eens om deze gedachte uit te dagen, omdat het al zo lang op de automatische piloot staat, dat je je niet realiseert dat je een keuze hebt.

Evenzo, als je door een schaarste-mentaliteit filtert, kan je geest de valse overtuiging herhalen dat je vastzit in je schulden, vastzit in je slechtbetaalde baan en vastzit in zorgen en hopeloosheid over je financiële situatie. Je gelooft dat je enige keus is om in je slechtbetaalde baan te blijven, waar mogelijk te blijven bezuinigen, jezelf alle geneugten van het leven te ontzeggen en die medicatie voor je angst te blijven gebruiken.

Wij moeten doelgericht zijn over de kloof.  Herken wanneer uw omstandigheden uw gedachten en emoties en uiteindelijk uw acties beheersen.  Onthoud dat je kunt kiezen in welke gedachten je wilt geloven.

Als je die beperkende overtuigingen uitdaagt, zet u de schakelaar naar uw PFC aan.  Elke keer dat u dit doet, wennen uw hersenen aan nieuwe denkpatronen, waardoor het beveiligingsalarm van uw hersenen wordt gedempt. Wanneer je opzettelijk overschakelt naar een mindset van overvloed, worden productievere gedachten de norm en worden ze niet langer als een bedreiging beschouwd.

En krijg dit – je PFC wordt daadwerkelijk groter! Hoe meer je je prefrontale cortex gebruikt, hoe groter hij wordt, hoe sterker hij wordt, en hoe meer hij wint bij touwtrekken!

Is dat niet geweldig??!

Natuurlijk zal de amygdala nog steeds vechten en je overtuigen om in je comfortzone te blijven.  Daarom is het cruciaal om, als je eenmaal je PFC hebt geactiveerd,bewust te zijn met hoe je het wilt gebruiken.

 • Wil je niet meer geloven dat je vastzit in je huidige situatie? Stel je een nieuwe realiteit voor jezelf voor.
 • Ben je het beu om van salaris naar salaris te leven? Onthoud dat je het vermogen hebt om je inkomen te verhogen.
 • Ben je overweldigd door alles wat er mis is in je leven? Concentreer u op de dingen die goed gaan en profiteer van uw sterke punten.
 • Wil je dat je niet altijd het gevoel hebt dat je wordt beroofd van wat je niet kunt betalen? Houd een dankbaarheidsdagboek bij en schrijf er dagelijks in waar je dankbaar voor bent.

Kortom, voor elke negatieve en beperkende overtuiging die een actie (of gebrek aan actie) veroorzaakt, vervang je deze door een positieve en proactief tegendenken.

Na verloop van tijd en moeite zullen die ambitieuze financiële doelen daadwerkelijk *onderdeel* van uw comfortzone worden. Ze zullen een normale manier van denken en geloven zijn.

Maak die doelen dus GROOT!  Als je je hersenen opnieuw gaat bedraden – waarmee u vandaag kunt beginnen – waarom verleg je die grenzen niet zo ver als je kunt en geloof je dat je het meest boeiende leven kunt bereiken dat mogelijk is?  Als je het werk gaat doen om je mentaliteit te veranderen, ga dan groots of ga naar huis.

Hoe je je mindset kunt veranderen en je doelen kunt bereiken, vanaf vandaag

Weet je nog die cognitieve bronnen waar ik het eerder over had? Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel je oude, negatieve, beperkende denkpatronen nog steeds de baas zijn, je goede besluitvormingsvermogen op de proef zal worden gesteld. Het zal niet gemakkelijk zijn om overtuigingen te veranderen die diep in je geest verankerd zijn.  Je moet consistent, geduldig, opzettelijk en strategisch zijn. Dus begin vandaag nog!

Om opzettelijk je manier van denken te veranderen, moet je je bewuster worden van welke prikkels je emoties triggeren om naar het zuiden te gaan.  Als je merkt dat twijfel, zorgen, angst of woede de overhand krijgen, heb dan een plan om van versnelling te veranderen. van de amygdala naar de PFC.

 • Bewaar uw financiële doelen op uw telefoon, zodat u deze gemakkelijk kunt raadplegen, waar u ook bent.
 • Maak een visionboard en hang het op een plek die u de hele dag kunt zien.
 • Houd een lijst met affirmaties bij de hand, of houd je dankbaarheidsdagboek bij de hand, waar je ook gaat.
 • Haal je telefoon tevoorschijn en luister naar een van die motiverende podcasts waarop je je hebt geabonneerd.
 • Neem elke keer de tijd dag om boeken te lezen die inspirerend en uitdagend zijn.
 • Trek een pen tevoorschijn en schrijf alles op wat op dit moment goed gaat in je leven.
 • Houd uw netto-inkomen bij om op schema te blijven
 • Herinner uzelf eraan dat u niet bepaald wordt door, noch vastzit in uw huidige omstandigheden. Er zijn onbeperkte mogelijkheden om het leven te creëren dat je wilt!
 • Het belangrijkste is dat je alles hebt wat je nodig hebt om je doelen te bereiken en succesvol te zijn – en het begint allemaal met je gedachten!

Hoe meer u uw PFC inzet, hoe sterker het wordt en hoe meer invloed het heeft op uw overtuigingen en uiteindelijk uw acties. U kunt de manier waarop u denkt veranderen – en dat is waar het allemaal begint.

Als je een mindset van overvloed hebt, zijn je gedachten gericht op wat mogelijk is, wordt je visie uitgebreid naar de kansen die voor je beschikbaar zijn, en je versterk je geloof in je eigen kunnen.

Wanneer je gedachten en overtuigingen je inspireren om die grote dromen af ​​te stoffen en ze een nieuwe naam te geven – DOELSTELLINGEN – dan zullen je acties beginnen af ​​te stemmen op wat je waardeert en je zult het binnen de kortste keren * verpletteren *! Dit is wanneer het veranderen van je mindset je leven verandert.

In een notendop

We worden allemaal geconfronteerd met uitdagingen.  Het leven kan ons soms onverwachts voor de gek houden en het voelt alsof we in een eeuwige achtbaan zitten. Vaak kunnen we ons gewoon onbeheerst en hopeloos voelen.

Ik wil je aanmoedigen om die beperkende overtuigingen die je tegenhouden uit te dagen. Een overtuiging kies je voor jezelf.  Een gedachte is precies dat – een gedachte. Het is geen feit en het is niet permanent.

In het bijzonder, als het gaat om uw financiën, zal het overschakelen van een mindset van schaarste naar een mindset van overvloed letterlijk en positief een “groei” hebben. effect op uw financiële doelen.  Je zult dichter bij het bereiken van deze doelen komen, en je zult ze zelfs groter gaan maken dan je eerder zou hebben gedurfd.

Je kunt leren hoe je je manier van denken kunt veranderen.  Je hebt geen controle over je omstandigheden en je hebt geen controle over de resultaten. Maar je hebt wel controle over je gedachten en acties, en dit maakt het verschil.

Ik zou graag wat van je “mentale” strategieën horen om je financiële doelen te bereiken! Laat ze achter in de reacties voor degenen die nog steeds “vastzitten in de sleur” en eruit willen!

Plaats een reactie