Hoe u uw toekomstige zelf kunt ontmoeten en uw leven kunt veranderen

Als u’ Als je in de 50 bent en je bent van plan om met pensioen te gaan, dan is het normaal dat je veel nadenkt over je toekomst.

Je wilt natuurlijk financieel voorbereid zijn, maar ik& #8217;ik weet zeker dat je ook op latere leeftijd gezond, gelukkig en actief wilt zijn.

Als je over 15-20 jaar nadenkt, stel je je waarschijnlijk voor waar je graag leven en de dingen doen die je het leukst vindt.

Misschien kijk je ernaar uit om cruises te maken of door Europa te reizen. Misschien ligt uw hart bij vrijwilligerswerk en heeft u meer tijd voor hobby's.  Of misschien wil je gewoon zoveel mogelijk tijd met je kleinkinderen doorbrengen.

Je denkt na over wat je gaat doen en hoe je je daarbij voelt.  Het is waar je naar uitkijkt.

Maar denk je na over wie je wilt worden? Wie is die persoon die je wilt zijn als je de laatste seizoenen van je leven ingaat? En kun je haar nu leren kennen?

Die persoon die je je voorstelt in je toekomst – de persoon die je kunt worden – kan worden gezien als je “toekomstige zelf”.

In dit bericht leer je hoe je je toekomstige zelf kunt ontmoeten, manieren om een vriendschap met haar, en waarom die relatie belangrijk is voor de keuzes die u vandaag maakt.

En u zult leren waarom het gebruik van dit perspectief een zeer effectieve strategie kan zijn om uw leven en de doelen die u wilt bereiken.

Voor de scepticus (gelieve te lezen voor vertrek)

Ik kan je ogen vanaf hier voelen rollen.

Ik begrijp het, als iemand die haar vertrouwen stelt in Gods wil voor haar leven, Ik kan me voorstellen dat dit een beetje … *woo woo*.

Maar …

Laat je niet over de streep trekken door de taal.

Als je denkt dat dit allemaal een weinig “daarbuiten” voor jou, beschouw deze oefening als een extra manier om doelgericht met je leven om te gaan.

De tijd die we krijgen is een geschenk, en we zijn allemaal verantwoordelijk om een ​​verschil te maken in deze wereld.

Niemand van ons weet hoeveel tijd we nog hebben, maar de meesten van ons hebben een goede kans om 80 of zelfs 90 te worden.

Dit betekent uw pensioen kan 20 of 30 jaar duren!

Hoe wilt u die tijd besteden?
Hoe wilt u als persoon blijven groeien?
Hoe wil je iets terugdoen?
Hoe wil je dat je familie en vrienden je herinneren?

Uw antwoorden mogen niet onbekend blijven, want u heeft maar één kans op leven op deze aarde.

Besteed tijd aan het uitwerken van het leven dat u wilt leven en de persoon die je wilt worden.  Wees verantwoordelijk met de tijd waarmee je gezegend bent.

Als je met intentie leeft, geef je jezelf de kans om je levensdoel te vervullen.

Een manier om dit te doen is door je de persoon voor te stellen die je uiteindelijk wilt zijn, en het leven leiden dat je wilt leven.

Die persoon ben jij, in de toekomst.

Met andere woorden, je toekomstige zelf.

Vervolgens werk je gewoon achteruit om de keuzes te bepalen die je nu moet maken om daar te komen.

En als je van plan bent om deze relatie met je toekomstige zelf op te bouwen, dan heb je een zeer unieke motivatie gevonden om vandaag betere keuzes te maken.

Dus , moedig ik je aan om te blijven lezen.  Omdat de enige manier om je doel in het leven te vervullen, is door doelgericht te zijn met hoe je het leeft.

<Hoe u uw toekomstige zelf kunt ontmoeten

Zou je me geloven als ik je vertelde dat je eigenlijk al een relatie hebt met je toekomstige zelf? Blijf bij mij …

Je toekomstige zelf is die persoon die je morgen zult zijn, en volgende week, volgende maand, volgend jaar, als je 70 bent , etc.

En als je bijvoorbeeld vandaag boodschappen gaat doen, dan doe je iets om in de toekomst voor jezelf te zorgen.  Je zorgt voor jezelf door voedsel te kopen dat je ergens morgen of volgende week kunt eten of wanneer je honger hebt.

Hetzelfde als je geld in een pensioenplan stopt, of je was doet, of terug naar school gaat, of een vakantie plant, of vroeg naar bed gaat.

Je neemt nu beslissingen om voor jezelf te zorgen later aan jezelf.

En als we aan de toekomst denken, denken we aan onszelf in de toekomst.  We gebruiken onze verbeeldingskracht om ons voor te stellen waar we zullen zijn, wat we zullen doen, hoe we ons zullen voelen, enz.

Iedereen doet het!  We hebben allemaal deze relatie met onszelf in de toekomst.

Het is gewoon dat wanneer je die persoon scheidt van wie je vandaag bent – door die persoon te bestempelen als je “toekomstige zelf” – dan kan het een beetje raar gaan voelen.

Het is hetzelfde concept – maar het is nuttig om dat onderscheid te maken.

De scheiding tussen jou en je toekomstige zelf kan je helpen een sterker verbinding met uw huidige keuzes.

Heb je ooit teruggedacht aan je tienerjaren en gezegd: “Ik wou dat ik betere beslissingen had genomen”?

Wie je nu bent, zou de dingen destijds anders doen (omdat je vandaag *bent* anders bent), dus je zou de pijn en gevolgen kunnen vermijden die je zou kunnen hebben ervaren.

Je huidige zelf zou weten welke keuzes je *had moeten* maken om ook betere relaties te hebben, of een betere baan, of meer financiële zekerheid, etc.

Dus, als we onszelf projecteren in in de toekomst kunnen we vragen welke keuzes ik vandaag kan maken die liefdevol en genereus zijn voor mijn toekomstige zelf?  

Brooke Castillo, bedenker van de Life Coach School Podcast, noemt deze keuzes “cadeaus”.

En als je denkt aan de goede beslissingen die je in het verleden hebt genomen – zoals afvallen of stoppen met roken of hard studeren – je kunt deze keuzes ook zien als geschenken waarmee je nu in het heden leeft.

Ze hebben je leven tot zegen en beter gemaakt.  Je vroegere zelf deed het harde werk en nu mag je genieten van de voordelen van die beslissingen.

Je kunt ook nadenken over de geschenken die je toekomstige zelf je zou geven door te vragen: welk advies zou mijn toekomstige zelf me vandaag geven?  Hoe zou ze me aanmoedigen en begeleiden?

Dit zijn geweldige vragen om over na te denken, maar ze vereisen de intentie om een ​​vriendschap op te bouwen met je toekomstige zelf. En dit betekent dat je moet weten wie die persoon is.

Heb je besloten wie je wilt zijn ?

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar we kunnen er allemaal plannen voor maken.

En omdat we hebben allemaal controle over onze eigen gedachten, gevoelens en acties, we kunnen vandaag keuzes maken die van invloed zijn op wie we morgen worden.

Dus, wie wil je zijn?   Wie is je toekomstige zelf?

Hier moet je echt je fantasie gebruiken en de grenzen overschrijden waartoe je jezelf misschien tot nu toe hebt beperkt.

De meeste mensen staan ​​stil bij wat ze gaan doen, waar ze gaan wonen en hoe hun leven in het algemeen zal voelen.

Maar als je een vriendschap met je toekomstige zelf wilt opbouwen, dan moet je dieper gaan.

Stel jezelf vragen over je toekomstige zelf, zoals:

 • Wat heb ik geleerd?
 • Hoe ben ik veranderd?
 • Wat zijn mijn gedachten?
 • Wat zijn mijn overtuigingen?
 • Wat is mijn mentaliteit?
 • Hoe ben ik gegroeid in wijsheid en liefde en leven?

Vervolgens werk uw antwoorden uit door andere toekomstige zelfvragen stellen, zoals:

 • Wat zijn de geschenken die ik geniet van mijn huidige zelf?
 • Waar ben ik dankbaar voor aan mijn huidige zelf?
 • Hoe voel ik me over mijn huidige zelf?
 • En wat zou mijn toekomstige zelf vandaag tegen me zeggen?

Hopelijk, als je aan jezelf denkt in de toekomst, zie je haar als iemand die wijzer, gelukkiger, slimmer, gezonder en ja – mogelijk nog rijker.  Dit is een persoon met wie je moet praten; dit is iemand die je echt veel kan leren!

Het is belangrijk dat je toekomstige zelf iemand is die je wilt worden en van wie je kunt leren.

Als je merkt dat je nog steeds vastzit in disfunctionele cycli met geld of relaties, of als je gelooft dat het leven niet beter zal worden en er geen hoop is op vooruitgang , dan heb je een slechte relatie met je toekomstige zelf.

Deze gedachten en overtuigingen zullen uiteindelijk leiden tot acties die een leven bestendigen dat je niet wilt.

Besteed wat tijd aan het nadenken over de persoon die je wilt worden en de relatie die je wilt hebben met haar.  Overweeg welke geschenken je haar in de toekomst wilt geven en hoe ze je in het heden kan begeleiden.

Wat denk je van je toekomstige zelf?

Wanneer we onszelf in de toekomst projecteren (zoals wanneer we van plan zijn om met pensioen te gaan), of wanneer we terugkijken op ons verleden, kunnen we contact maken met onszelf toen we – of zal zijn – verschillende mensen.

Wie ik vandaag ben, is heel anders dan wie ik was toen ik een tiener was, en ook wie ik over 20 jaar zal zijn.  Dit is zoals het zou moeten zijn, aangezien we levenservaringen toestaan ​​om ons te kneden en vorm te geven tot betere versies van onszelf.

Dus, als je in de toekomst anders zult zijn, wat denk je aan die persoon?

U denkt misschien: hoe moet ik dat weten? Ik ben die persoon nog niet. Wie weet wat het leven me tussen nu en dan gaat geven?  Wie weet met welke omstandigheden ik te maken zal krijgen?

Dit zijn geldige vragen, maar ik denk dat ze gebrekkig zijn.  Want wanneer we laten wie we in de toekomst zullen zijn tot wat het leven ons ook geeft, dan geven we de omstandigheden de controle.

Maar wanneer *jij* beslist wie je wilt zijn – 5, 10, 20 jaar vanaf nu – dan kun je vandaag doelgericht zijn over de gedachten, gevoelens en acties die je daar zullen brengen.

Je hebt controle, maar je moet er ook doelgericht mee bezig zijn. Anders kan het leven echt veel met je doen.

Hoe schrijf je een brief aan je toekomst zelf

Een geweldige oefening om een ​​vriendschap met je toekomstige zelf op te bouwen, is door haar brieven te schrijven en haar brieven aan jou te laten schrijven.

Klinkt een beetje gek? Misschien, maar probeer het toch.

Stel je geest open om je toekomstige zelf te zien als iemand waar je veel om geeft en die je vandaag goed advies kan geven.

Gebruik om te beginnen je fantasie en sta jezelf toe om een ​​toekomst te creëren waar je van houdt.  Denk na over de persoon die je in de toekomst bent, de persoon die je uiteindelijk wilt zijn.

Stel je het huis voor waarin je woont, je persoonlijke stijl, zelfs hoe je je lichaam beweegt als oudere persoon.  Denk na over waar uw kinderen zijn, de staat van uw huwelijk, hoe u fysiek ouder bent geworden, uw financiële situatie.

Uw toekomstvisie begint allemaal in uw verbeelding, dus beschouw het als een vaardigheid om te ontwikkelen en versterken.

Dan, schrijf een brief aan de toekomstige zelf die je je voorstelt.

Enkele vragen die je je toekomstige zelf in een brief kunt stellen, kunnen zijn:

 • Hoe ga je om met conflicten en tegenspoed?
 • Welke gewoonten heb je ontwikkeld die je het meeste voordeel hebben opgeleverd?
 • Welke relaties zijn betekenisvol voor jou?
 • Waar woon je en waarom ?
 • Hoe vind je vreugde en zin in het dagelijks leven?

Denk aan de antwoorden die je vandaag nodig hebt om de toekomst te creëren die je wilt.

>

Dan, schrijf op een latere dag iets terug van je toekomstige zelf.

 • Wat zou je wijzere, gezondere, gelukkigere zelf vandaag tegen je zeggen?
 • Hoe zou je beantwoordt ze al je vragen?
 • Welk advies en welke aanmoediging zou ze je geven?
 • Waar zou ze je voor bedanken?

Zorg ervoor dat je neemt de tijd.  Laat die gedachten en ideeën echt bezinken.  Denk zo gedetailleerd mogelijk na.

Je kunt hier stoppen of doorgaan met heen en weer schrijven.  Bedenk wat je tegen je toekomstige zelf kunt zeggen om een ​​relatie op te bouwen en met haar verbonden te blijven.

 • Hoe zou je reageren op haar brief?
 • Welke andere vragen zou je stellen?
 • Waar zou je vandaag aan werken dat in de toekomst voor haar zal zorgen?
 • Welke cadeaus zou je haar vertellen? wil je haar geven?

Een andere goede oefening is future self journaling, waar je verbonden blijft met de doelen die je wilt bereiken door in de toekomst een dagboek bij jezelf te houden.

Zowel brieven als een dagboek kunnen een effectieve manier zijn om zinvolle doelen te stellen en toegewijd te blijven aan het maken van productieve en positieve keuzes vandaag .

Als u het moeilijk vindt om te beginnen – misschien is het in het begin te uitdagend of vind je het gewoon raar – begin dan met het schrijven van een brief aan je jongere zelf.

Welk advies zou je haar geven?  Hoe zou je haar aanmoedigen?

Misschien zou je dingen kunnen aanwijzen die er op de lange termijn niet echt toe doen, en welke keuzes de rest van haar leven zullen beïnvloeden.

Dit is misschien wat makkelijker, aangezien je al geleefd als zowel je huidige als vroegere zelf. En hopelijk zal het je helpen om in de mindset te komen om verbinding te maken met je toekomstige zelf.

Maar het is belangrijk om die relatie op te bouwen, omdat het je zal helpen om doelgericht te blijven groeien naar de persoon die je moet zijn.

Waarom het belangrijk is om je toekomstige zelf te kennen

Je zou kunnen denken, waarom is dit zelfs belangrijk?  Ik ben blij dat je het vraagt.

Als je jezelf in de toekomst als een apart persoon ziet, is het gemakkelijker om aan haar te denken als een dierbare vriend of mentor.  Ze wordt iemand om wie je geeft en waar je naar opkijkt.

De relatie die je met haar hebt is belangrijk voor je, dus behandel die met respect.

Dat betekent dat je zult overwegen hoe de keuzes die je vandaag maakt haar zullen beïnvloeden, en ze zullen een grote indicator zijn van wat belangrijk voor je is in de toekomst.

Als je je tanden niet poetst of afvalt of de alcohol beperkt, dan maak je je niet echt zorgen over het zorgen voor de gezondheid van je toekomstige zelf, toch? Omdat het je toekomstige zelf is die eronder zal lijden.

Of als je vandaag al je geld uitgeeft en niets op spaargeld zet, blijf je schulden maken en laattijdige betalingen doen, dan je maakt het leven moeilijk en onstabiel voor je toekomstige zelf.

Je hebt vandaag misschien geen ernstige gevolgen, maar je toekomstige zelf zal er zeker mee te maken krijgen.

Maar als je ijverig bent om goed te eten, je geld sparen, stoppen met die slechte gewoonte en geweldige relaties opbouwen, dan zullen al deze huidige keuzes je toekomstige zelf een geweldig leven geven.

Het is dus belangrijk dat je maak van de relatie die je hebt met je toekomstige zelf een prioriteit.

Omdat, als die relatie belangrijk voor je is, je voor die persoon gaat zorgen.

Je gaat haar niet uit de weg gaan, of een grote rotzooi achterlaten die ze moet opruimen, of een situatie creëren die haar financieel onzeker maakt.

Als je om haar geeft , dan maak je vandaag keuzes die haar in de toekomst tot zegen zullen zijn.

En dit vereist een behoorlijke hoeveelheid emotionele volwassenheid, omdat het de discipline vereist om bevrediging voor je uit te stellen huidige zelf.

Misschien moet u uw uitgaven beperken, of de wijn opgeven, of het huis verkopen, of een tweede baan zoeken. Dit zouden allemaal opofferingen zijn die je vandaag zou doen, zodat je toekomstige zelf iets nog beters kan ervaren.

Maar het zal het waard zijn, omdat je om je toekomstige zelf geeft en je wilt dat zij heb een geweldig leven.

Hoe je toekomstige zelf je kan helpen

Je toekomstige zelf kan je helpen veel dingen in perspectief te houden, zolang je maar een goede relatie met haar hebt.

>

Als je aan haar denkt als iemand die alles belichaamt wat je waardeert en koestert en ooit wilt zijn, dan kun je echt veel van haar leren.

Misschien zie je haar als een wijs persoon , volwassenheid, goede gezondheid, vreugde, vrijgevigheid en succes.

Misschien zie je haar als een uitstekende echtgenote, een betrokken grootouder, een wereldreiziger en een succesvolle ondernemer.

Denk aan de lessen die je toekomstige zelf heeft geleerd van de ervaringen die ze heeft gehad. Ze kan je helpen je prioriteiten op orde te houden en je herinneren aan wat echt belangrijk is in het leven.

Ze kan je aanmoedigen om te blijven proberen, te blijven leren, te blijven sparen en opofferen en bouwen, omdat ze weet hoe geweldig het leven daarbuiten is.

Ze kan je eraan herinneren dat de goede keuzes die je vandaag maakt zo'n geweldig leven voor haar hebben gecreëerd.  En ze kan je vertellen hoe een echt vervullend leven echt is.

Herken de goede beslissingen die je vroegere zelf heeft genomen

Soms laten we onze fouten uit het verleden ons ervan weerhouden hoop te hebben voor onze toekomst.

Ik hoorde ooit een levenscoach vragen, als je je 18-jarige zelf zou kunnen schrijven, welk advies zou je haar dan geven?

Er is zoveel dat ik tegen mijn 18-jarige zelf zou willen zeggen.  Als ik terugkijk, zie ik duidelijk de verkeerde afslagen die ik heb genomen.  Ik zou alleen willen dat de persoon die ik ben geworden er toen was om me advies en aanmoediging te geven.

En toch, als ik terugkijk op hoe ik ben gegroeid als persoon door al mijn slechte keuzes en mislukkingen, ik ben mijn vroegere zelf dankbaar voor bepaalde beslissingen die ik heb genomen.

Ik trouwde met een geweldige kerel, ik besloot om 3 kinderen te krijgen, ik ben afgestudeerd aan de universiteit, ik heb ’ Ik heb goede vrienden gehouden.

Ondanks alle domme fouten tussendoor, heb ik een aantal geweldige beslissingen genomen die me het leven hebben gegeven dat ik nu heb.

Het is belangrijk om te herkennen hoe je vroegere zelf heeft bijgedragen aan het creëren van het leven dat je nu leeft. Als je worstelt met schuldgevoelens of spijt, denk dan aan de beslissingen die je vandaag hebt genomen en die vandaag een zegen voor je zijn.

<Bouw een vriendschap op met je toekomstige zelf

We hebben allemaal een relatie met ons toekomstige zelf.  We doen elke dag dingen om ergens in de toekomst voor onszelf te zorgen.

Maar wanneer je dat idee uitbreidt en doelbewust een relatie opbouwt met je toekomstige zelf, dan begin je echt je huidige zelf te verbinden keuzes met je toekomstige leven.

Als je jezelf in de toekomst kunt zien als de persoon voor wie je vandaag zorgt, creëer je een andere motiverende draai die je beslissingen beïnvloedt.&nbsp ;

Je wordt geleid door een andere reeks vragen, zoals:

 • Wat kan ik vandaag doen om over 10 of 20 jaar voor mijn toekomstige zelf te zorgen?
 • Hoe kan ik mijn toekomstige zelf zegenen als ze 60, 70, 80 jaar oud is?
 • >

 • Wat kan ik vandaag ondernemen zodat mijn toekomstige zelf er niet mee belast wordt?
 • Welke keuzes kan ik vandaag maken waarvoor ik wil dat mijn toekomstige zelf dankbaar is?
 • li>

 • Welke geschenken wil ik mijn toekomstige zelf geven?
 • Hoe kan ik mijn toekomstige zelf ondersteunen en het beste leven voor haar maken?
 • Welke ontberingen en pijn kan ik mijn toekomstige zelf besparen?
 • Hoe kan ik mijn toekomstige zelf vandaag liefhebben en waarderen, en haar de prioriteit geven?

Dus, stel je voor wie je in de toekomst wilt zijn, begin haar dan te leren kennen.

Stel haar vragen, leer van haar, vertel haar hoe je voor haar zorgt, welke gaven je hebt voor haar creëren.

Schrijf haar brieven en laat haar brieven naar jou terugschrijven.  Dit is een krachtige oefening die u zal helpen toekomstgericht te zijn en uw huidige beslissingen te sturen.

Wie je op dit moment bent, is de brug tussen wie je in het verleden was en wie je in de toekomst zult zijn. 

Wees dus dankbaar voor wat je vroegere zelf voor je heeft gedaan, hoe ze je heeft klaargestoomd om de zegeningen te ontvangen die je vandaag ervaart. Koester de lessen die ze heeft geleerd, de offers die ze heeft gebracht, de vriendschappen die ze heeft onderhouden.

Denk er dan over na hoe u dat kunt terugbetalen aan uw toekomstige zelf.

Hoe kun je voortbouwen op wat je vroegere zelf heeft bereikt en het leven nog beter maken voor je toekomstige zelf?

Ik moedig je aan om de brieven te schrijven en de vragen te beantwoorden en een lijst te maken van de geschenken die je aan je toekomstige zelf wilt geven.

Omdat het is wanneer je relatie met jezelf op zijn best is – verleden, heden en toekomst – dat je het meeste aan jezelf en aan anderen kunt geven.

Plaats een reactie