Hoe u uzelf kunt motiveren om uw doelen te bereiken (11 effectieve manieren)

Het leven is zoveel makkelijker gewoon accepteren wat het je overhandigt in plaats van het werk te doen om het te veranderen. Helaas kiezen de meeste mensen ervoor om hier te wonen.

Maar je bent niet zoals de meeste mensen.  Je voelt een gebrek aan motivatie, maar je wilt niet zomaar de handdoek in de ring gooien.

Dit komt omdat je weet dat als je dat doet, je vast blijven zitten in dezelfde cycli en patronen die je hebben gebracht waar je in de eerste plaats bent.

En dat is niet acceptabel.

Het goede nieuws is dat het bereiken van je doelen niet volledig afhangt van wilskracht, goddelijke inspiratie, dom geluk of de sterren die in jouw voordeel uitlijnen.

Je hoeft niet te vertrouwen op je *gevoelens * om uw doelen te bereiken.  Eigenlijk zou je dat niet moeten doen. Gevoelens zijn slap en veranderen met de omstandigheden.

In plaats daarvan moet je systemen opzetten en gewoontes ontwikkelen die je door de tijden heen helpen dat je je gewoon even niet voelt. het.

Als je niet zeker weet hoe je jezelf moet motiveren om je doelen te bereiken, lees dan verder om 11 manieren te leren om door de weerstand heen te komen en een doelpuntenmaker te zijn.

#1 Weet waarom

Ik heb dit tot #1-tip gemaakt, omdat het de belangrijkste in de hele lijst is.

Bij elk doel dat je hebt, moet je weten waarom erachter.  En het kan geen oude zwakke reden zijn; het moet sterk genoeg zijn om het gewicht van tegenspoed te dragen.

Voor uw “waarom” om uitdagingen aan te gaan, moet je er een sterke, emotionele band mee hebben.  Het is in de eerste plaats de inspiratie om het doel te maken.

Misschien u wilt uit de schulden komen (uw “wat”) zodat u meer geld kunt sparen voor gezinsvakanties (uw “waarom”). Of u wilt uw inkomen verhogen zodat u uw bejaarde ouders kunt onderhouden.

Als je een doel stelt om een ​​reden die geen diepe en doelgerichte betekenis heeft, is het te gemakkelijk om op te geven als je wordt geconfronteerd met een mislukking.

Het& #8217; waarschijnlijk ben je niet volledig in contact met je waarom. Op het eerste gezicht zou je bijvoorbeeld kunnen denken dat je miljonair wilt worden, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over geld.

Maar als je wat dieper graaft, ontdek je misschien een reden die een nog diepere emotionele betekenis voor je heeft. Dit kun je doen door door te gaan met vragen waarom totdat je de bron hebt gevonden:

Ik wil miljonair worden, zodat ik me nooit meer zorgen hoef te maken over geld.  < br>Waarom is het belangrijk om je nooit meer zorgen te maken over geld?
Ik wil me nooit meer zorgen maken over geld, zodat ik er zeker van kan zijn dat ik mijn gezin kan onderhouden.
Waarom is het belangrijk dat je je zelfverzekerd voelt in het onderhouden van je gezin?
Ik wil er zeker van zijn dat ik mijn gezin kan onderhouden, want ik ben arm opgegroeid en bang om dakloos te worden.

Door te blijven vragen waarom, realiseer je je misschien dat je oorspronkelijke reden slechts een deel is van iets veel diepers. 

Kom in contact met die diepere reden en je zult leren hoe om jezelf gemotiveerd te houden om je doelen te bereiken.

#2 Visualiseer je voortgang

Creatieve visualisatie, ook wel bekend als “mental rehearsal”, is een praktijk die vaak wordt gebruikt door professionele atleten en andere goede presteerders.

Het gebruik van visualisatie activeert het onderbewustzijn door zich een succesvolle uitkomst voor te stellen voordat deze daadwerkelijk plaatsvindt.

Voordat je dit als iets te vergezocht afschrijft, is er wat degelijk onderzoek dat de effectiviteit ervan ondersteunt.  Hersenstudies hebben aangetoond dat onze gedachten dezelfde mentale instructies kunnen creëren als acties.

Door het proces van visualisatie worden onze hersenen daadwerkelijk getraind voor de prestatie die we visualiseren, en uiteindelijk beginnen ze te 'geloven'. we hebben het doel al bereikt.

Dit creëert echter een conflict in het onderbewustzijn tussen wat we ons voorstellen en onze huidige realiteit.  En omdat onze geest van nature problemen wil oplossen, zal het onderbewustzijn oplossingen gaan zoeken.

Met andere woorden, onze geest zal zich gaan concentreren op wat er moet gebeuren – de “oplossingen” – om onze huidige realiteit af te stemmen op wat we ons voorstellen.

Dus, hoe helpt dit alles u met motivatie?

De spanning tussen uw huidige realiteit en wat u visualiseert, zal de intrinsieke motivatie genereren om beslissingen te nemen die u dichter bij uw doelen brengen.

Je gaat bewust en onbewust op zoek naar oplossingen die ervoor zorgen dat je visualisatie je huidige realiteit wordt.

Iedereen kan deze vaardigheid leren, maar er zijn enkele richtlijnen die je moet volgen als je effectief wilt zijn:

  • Je moet jezelf onderdompelen in je visualisatiezo diep als je kunt.  Zoals je “ziet” terwijl u uw doel al heeft bereikt, identificeert u de bezienswaardigheden, geuren, smaken en geluiden om u heen.  Denk na over hoe je omgeving eruit ziet, wat je voelt, met wie je bent.  Bekijk het als een film in je hoofd en roep er een diepe, emotionele band mee op.
  • Doe het dagelijks!  Beschouw uw visualisatiepraktijk als een training voor uw geest.  Zo nu en dan naar de mentale sportschool gaan, gaat geen verschil maken.  Als je je mentaliteit en overtuigingen wilt versterken, moet je ze elke dag oefenen.
  • Gebruik affirmatiester ondersteuning van uw visualisatie.  Affirmaties zijn zinnen die verwante mentale beelden oproepen die inspireren, stimuleren en motiveren.  Ze worden ook geprogrammeerd in het onderbewustzijn en beïnvloeden bijgevolg ons gedrag, onze gewoonten en acties.

Gerelateerde post:  5 krachtige dagelijkse mentaliteitsgewoonten om u te helpen uw financiële doelen te bereiken

#3  Lees dagelijks uw doelen

Uw doelen opschrijven is veel effectiever dan ze alleen als gedachten te bewaren.

Naast het verhogen van uw kans om ze te bereiken met maar liefst 42%, zorgt het opschrijven ervan voor een groter deel van je hersenen.  Alleen al door je doelen op te schrijven, activeer je een extra bewustzijnsdimensie die bijdraagt ​​aan een grotere productiviteit.

Maar als ze eenmaal zijn opgeschreven, is het ook belangrijk om ze vaak te herzien – zelfs elke dag!  Dit zal je op verschillende manieren helpen om je motivatie vast te houden.

Ten eerste, door je doelen elke dag te lezen, blijf je gefocust op de dingen die je wilt bereiken.  Je zult niet snel worden afgeleid door omstandigheden die zich voordoen, omdat je je doelen voorop en centraal houdt.

Ten tweede versterk je je toewijding aan je doelenhoe vaker je ze leest.  Dit is belangrijk, want wanneer de motivatie begint af te nemen, moet u een sterke toewijding hebben om door te gaan.

Ten derde, wanneer u uw doelen elke dag leest, zullen uw acties op één lijn komen te liggen met het behalen ervan.  Je doelen worden een onderdeel van je 'automatische denken', en je geest zal dan op zoek gaan naar mogelijkheden om je dichter bij je doelen te brengen.

En ten vierde is het een goed idee om je doelen dagelijks te lezen. manier om uitstelgedrag te overwinnen. Elke dag ernaar kijken zal een constante herinnering zijn aan wat je waardeert en wat je wilt bereiken, en je zult meer gemotiveerd zijn om actie te ondernemen.

Gerelateerd bericht:  Een geschreven levensplan: 5 eenvoudige stappen Hoe & 11 krachtige redenen waarom

#4  Laat u leiden door uw waarden

Zeer productieve mensen zullen zeggen dat je offers moet brengen om je doelen te bereiken. Ik ben het hiermee eens, maar slechts tot op zekere hoogte.

Als je te veel opofferingen maakt, kun je opgebrand raken en opgeven.

Degenen die bijvoorbeeld worstelen met een mentaliteit van schaarste en zeer strikt proberen te zijn met hun uitgaven, kunnen vaak impulsief gaan winkelen omdat hun wilskracht gewoon op is.

>

Zorg ervoor dat u kunt genieten van de dingen die u belangrijk vindt.

Maak tijd en budget vrij om nog steeds kleine verwennerijen op te nemen die belangrijk voor u zijn. Dat kan af en toe een Starbucks-koffie zijn of uw favoriete hobby.

Als u die dingen in uw leven blijft opnemen die echt belangrijk voor u zijn, zal het gemakkelijker zijn om offers te brengen op andere gebieden.  Op deze manier zul je geen slechte beslissingen nemen als je wilskracht en motivatie laag worden.

#5  Begin met automatiseren

Een goede manier om je motivatie te beschermen is door verleiding weg te nemen.  U kunt dit doen door bepaalde acties te automatiseren die u dichter bij uw doelen brengen.

Als u een automatische storting op uw spaargeld automatiseert voordat u uw controle bereikt, heeft u de mogelijkheid verwijderd om dat geld uit te geven.  Als u extra geautomatiseerde betalingen naar uw creditcards instelt, hoeft u niet meer elke maand te beslissen.

Hoe meer u uw financiën kunt automatiseren en opties kunt minimaliseren, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om u aan te passen aan het inkomen dat voor u beschikbaar is en uw doelen sneller te bereiken.

Naarmate u de last verlicht. van het nemen van beslissingen op het gebied van geldbeheer, terwijl u tegelijkertijd uw spaargeld ziet stijgen en uw schulden zien dalen, zal uw motivatie om op de goede weg te blijven toenemen.

#6  Blijf in het heden

Ik ben een piekeraar.  Ik heb het van mijn vader, dat weet ik zeker. Die man maakte zich overal zorgen over.

Ik heb ook de neiging om na te denken over fouten uit het verleden en in mijn eigen gedachten al mijn tekortkomingen te bevestigen.

Als we ons zorgen maken over de toekomst of focus op het verleden kunnen we ons perspectief echt verpesten.  Dit kan leiden tot slechte beslissingen en de verkeerde motivaties.

Als je je concentreert op je best doen vandaag en verantwoordelijkheid neemt voor je gedachten en acties op elk moment, stop je met het geven van zoveel macht aan de toekomst en het verleden.

Als je de dingen accepteert die je kunt beheersen en al het andere los kunt laten, heb je minder stress en angst – wat motivatiemoordenaars zijn.

Vind motivatie in de wetenschap dat wanneer je controle hebt over je eigen gedachten, gevoelens en acties, dat alles is wat je nodig hebt om je grootste doelen te bereiken.

Gerelateerd bericht:  Hoe een stressmanagementsysteem te bouwen

#7  Vul je motivatie-emmer

Te vaak, vooral als moeder, geef ik totdat ik niets meer over heb.   En dan, nou ja, dingen kunnen een beetje lelijk worden.

Er wordt niet van je verwacht dat je de altijd overstromende bron van aanmoediging, steun, kennis, vertrouwen en begeleiding bent. 

Je hebt je eigen bronnen nodig om te tanken.

Gelukkig is er overal om je heen hulp.  Boeken, blogs, podcasts, video's, conferenties – er is zoveel om je te motiveren, op te leiden en te inspireren om de uitdagingen waarmee we in ons leven worden geconfronteerd, te doorstaan.

Als je grote doelen voor je leven hebt &#8211 ; en ik hoop dat je dat doet! – je zult tegenspoed tegenkomen.  De reis naar succes is niet gemakkelijk.  Je moet beslissen of je het je laat overweldigen, of dat je opstaat en het overwint.

Heb niet het gevoel dat je het alleen moet doen, want dat is niet de bedoeling.  Neem contact op voor ondersteuning en zoek naar die bronnen die je motivatie-emmer vullen.

# 8 Hang rond met gelijkgestemde mensen

Toegegeven, ik ben heel voorzichtig met mijn doelen.  Ik deel ze niet zomaar met iedereen, vooral omdat ik het geloof in mezelf wil beschermen om ze te bereiken.

Helaas hebben de meeste mensen genoegen genomen met het gemiddelde leven.  Ze hebben geaccepteerd wat het leven hen heeft gegeven en hebben de grote dromen opgegeven die ze vroeger hadden. Ze hebben hun huidige realiteit laten bepalen door falen of apathie.

Omgaan met iemand die niet in jou of je dromen gelooft, kan een enorme motivatie-suck zijn.

Het is al moeilijk genoeg om gefocust te blijven op het nemen van beslissingen die je vooruitgang bevorderen, je hebt niet iemand nodig die je constant vertelt hoe moeilijk het is.

Vind die mensen die je steunen en moedig je aan.  Sluit vriendschap met mensen die een vergelijkbaar perspectief hebben, of gemeenschappelijke overtuigingen en doelen delen.  Je hebt een gemeenschap nodig die je overwinningen viert en je door de mislukkingen helpt.

Op deze manier heb je, wanneer je motivatie opraakt, anderen die je blijven aanmoedigen.

#9  Minimaliseer afleiding

Als we ons omdraaien om naar de afleiding om ons heen te kijken, wenden we onze ogen af ​​van de finishlijn . Daarom is het belangrijk dat je de dingen identificeert die je afleiden en ze zoveel mogelijk minimaliseert.

U kunt worden afgeleid door uzelf met anderen te vergelijken, door te winkelen bij Target, of zelfs door wat bekend staat als “beslissingsmoeheid“.

U kunt gemakkelijk worden afgeleid als u niet genoeg slaapt of een gezond dieet volgt.  Misschien zit je in een ongezonde relatie of ben je erg gestrest in je werk.

Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je geen vooruitgang boekt. Als je merkt dat je consequent beslissingen nemen die u ervan weerhouden dichter bij uw doelen te komen, u zult snel de motivatie verliezen.

Zoek uit wat je moet veranderen in je leven, zodat je jezelf kunt voorbereiden op succes.  Identificeer die afleidingen die je voortgang beperken en elimineer of minimaliseer ze zoveel mogelijk.

Gerelateerde post:  5 stappen om elke dag succesvol te zijn

#10  Bereid je voor op burn-out & barrières

Toewerken aan uw financiële doelen kan een lange reis zijn, vooral wanneer u zich probeert voor te bereiden op 10- 20 jaar in de toekomst.

Het is onvermijdelijk dat je tegen uitdagingen en moeilijkheden aanloopt.  Je zult moe worden van de offers die je brengt en afgeleid raken.

Alleen al weten en verwachten dat dat helpt, omdat je je kunt voorbereiden op de burn-out en de barrières.

Beslis nu, wanneer je de energie en de drive hebt, hoe je zult reageren als dingen niet goed gaan.  Wat ga je doen als je een mislukking ervaart?  Hoe kun je nu voor jezelf zorgen om burn-out te voorkomen?

Als je van tevoren een plan hebt, dan ontlast je jezelf van het nemen van beslissingen op die momenten van zwakte.  Je zou dit zelfs een onderdeel van je dagelijkse affirmaties kunnen maken.

Herinner jezelf er vaak aan wat je gaat doen als dingen niet goed gaan, zodat het een deel van je automatische denken wordt.

Als je je ontmoedigd, moe en als een mislukkeling voelt, kun je met weinig motivatie om vooruit te blijven gaan.  Bekijk deze onvermijdelijke punten op je reis als een plek om je doorzettingsvermogen te oefenen, en als je dan eindelijk doorzet, zul je nog meer motivatie hebben om je doelen te bereiken.

#11  Gun jezelf genade

Het heeft geen zin om jezelf te kleineren.  Iedereen maakt fouten.

Je zult falen ervaren, en niet vanwege wie je bent, maar omdat het gewoon een deel van het proces is.

Verspil je hersenkracht niet aan kritisch zijn.  Vergeet niet dat je controle hebt over je gedachten.  Zet u dus in om alleen uw gedachten te gebruiken om u dichter bij uw doelen te brengen.

Herdefinieer fouten als waardevolle lessen, geef jezelf gratie en ga verder.  Je hebt geen tijd te verliezen!

Je hebt dit!

Ik geloof dat de dromen die in ons hart zijn goddelijk zijn gegeven.  Ik geloof dat ze heilig en kostbaar zijn, en ieder van ons heeft de plicht om te doen wat nodig is om ze te realiseren.

Niet alleen voor onze eigen geluk, maar nog meer om anderen tot zegen te zijn.  Wanneer we onze dromen najagen en ze waarmaken, leveren we onze eigen unieke bijdrage aan de wereld.

Graaf diep in jezelf en vind wat je moet delen. 

Wees sterk verbonden met waarom jouw bijdrage belangrijk is.  Wat is die interne motivatie die je er doorheen zal drijven?

Bewaak dan dat geloof in jezelf op alle mogelijke manieren.  Je dromen hangen ervan af.

Plaats een reactie