Hoe u zich geen zorgen meer hoeft te maken over geld: 14 actiestappen naar financieel vertrouwen

Bent u bezorgd over geld meer dan normaal de laatste tijd? Sluit u dan aan bij de menigte.

Volgens een WalletHub-rapport uit 2021 is geld nu de grootste stressfactor voor Amerikanen, zelfs tijdens de pandemie van het Coronavirus. Meer dan 750 ondervraagde mensen onthulden dat 30% van het land gelooft dat ze een herhaling van 2020 financieel niet zouden doorstaan.

Als u niet voorbereid was met een noodfonds, meerdere inkomstenbronnen en een schuldsaldo van nul, voelt u op dit moment waarschijnlijk de stress van een onzekere en onvoorspelbare financiële toekomst.

Ik ben er helemaal weg van. snap het, want ik ben er met je.

Ik weet echter dat stress, zorgen en angst absoluut nutteloos zijn als je een ongunstige situatie probeert te overwinnen. Overmatig zorgen maken over geld kan zelfs leiden tot een lagere kwaliteit van leven met gezondheidsproblemen zoals maagzweren, slapeloosheid, hypertensie en hartaanvallen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat dit uw geestelijke gezondheid aantast door het risico op angst en depressie te vergroten.

Financiële stress komt meestal voort uit angst voor het onbekende – wat gebeurt er als… ? De verschillende scenario's die als een kapotte plaat in je hoofd spelen, kunnen ervoor zorgen dat je je hulpeloos, hopeloos en onbeheerst voelt. Dit is een enge plek om te zijn.

Maar als je een paar aanpassingen kunt maken aan zowel je geest als je manier van doen, zul je ontdekken dat je je energie niet hoeft te besteden aan zorgen maken over geld – zelfs als u door een wereldwijde gezondheidscrisis navigeert.

Als je wilt leren hoe je kunt stoppen met je zorgen te maken over geld, lees dan verder om 14 manieren te ontdekken waarop je actie kunt ondernemen en controle kunt krijgen over zowel je financiën * als * je gevoelens.

Contents

Hoe u kunt stoppen met u zorgen te maken over geld

U kunt zich overweldigd en bezorgd voelen over uw financiën, maar er is een manier om u geen zorgen meer te maken over uw geldsituatie.

Hier zijn een paar praktische en bewuste stappen die u kunt nemen om met deze slechte gewoonte te breken, uw financiële zelfvertrouwen te vergroten en meer levensvreugde te creëren.

#1 Identificeer de oorzaak

Voordat je de stress kunt aanpakken, moet je weten wat de oorzaak is . Neem even de tijd om na te denken over de huidige omstandigheden die een angstig gevoel bij u oproepen.

Misschien voel je stress wanneer je naar je creditcardschuld kijkt, of je chequeboek in evenwicht houdt, of je rekeningen op tijd probeert te betalen.

Als je eenmaal de taken en gedachten hebt geïdentificeerd die je hartslag verhogen, Schrijf het op. Het is moeilijk om helder te denken als we ons overweldigd voelen, en deze lijst zal helpen om je gevoelens in het juiste perspectief te houden.

Bepaal vervolgens wat je kunt doen om de spanning die je ervaart te minimaliseren.

/p>

Sommige dingen moeten misschien worden geschrapt (zoals creditcards), terwijl andere dingen misschien moeten worden toegevoegd (een strikt budget).

Bovendien houd een korte lijst bij met ideeën die u helpen om door stressvolle situaties heen te komen zonder toe te geven aan de stress zelf. Iets eenvoudigs als het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek of het luisteren naar klassieke muziek terwijl je rekeningen betaalt, kan je kalm en positief houden.

Houd er rekening mee dat zorgen maken over geld een *keuze* is. U kunt ervoor kiezen om uw omstandigheden anders te zien.

#2 Kijk eens goed naar je bestedingspatroon en financiële situatie

Oké, laten we nu naar de nitty gritty.

Niemand heeft zich ooit sterker gevoeld door onwetend te blijven. Stop met uitstellen en vermijd uw grootste geldproblemen. Je houdt niemand anders voor de gek dan jezelf.

Verzamel al je rekeningen en bankafschriften en schrijf alles op: hoeveel je verschuldigd bent, vervaldata, rentetarieven, enz.

Verzamel vervolgens uw loonstroken en bonnetjes om erachter te komen wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Tel al uw beschikbare inkomstenstromen bij elkaar op en houd bij waar uw geld naartoe gaat.

Bereken ten slotte uw liquiditeitsratio.   Dit zal u vertellen hoe lang uw spaargeld meegaat als u uit uw noodfonds moet gaan halen.

U denkt misschien dat dit allemaal tot een hartaanval zal leiden, maar in feite is het het begin van jij neemt voor eens en voor altijd de leiding.

Wanneer u al uw slechte financiële gewoonten uit de kast sleept en naar het licht sleept, bent u een stap dichter bij het gevoel controle te hebben.

Doe het gewoon. Ik beloof je dat je er niet aan dood gaat.

#3 Stel een aantal bruikbare gelddoelen in

Oké, dus je hebt je geldklopperij recht in de ogen gekeken. Nu kun je een dutje doen op de bank en bidden dat het je opslokt, of je kunt actie ondernemen.

Zelfs als u zich overweldigd voelt, kunt u nog steeds betere bestedingsgewoonten creëren door een aantal korte- en langetermijndoelen te stellen. Misschien zijn het maar kleine doelen, maar die tellen ook mee:

  • Bespaar $20 per maand
  • Stop één creditcard op
  • Eén keer per week uit eten gaan in plaats van drie keer
  • Pak twee extra diensten per maand op
  • Maak een maaltijdplan om je boodschappenbudget onder controle te houden

Begin klein.Zet een paar praktische stappen en zet de ene voet voor de andere. Als je dan wat overwinningen begint te behalen, maak dan een aantal doelen die een beetje groter zijn. (Lees voor wat inspiratie mijn bericht over 15 financiële doelen om mee te beginnen.)

Zorg ervoor dat elk doel specifiek is en stel een deadline voor elk doel.

Het is belangrijk om te onthouden dat uw financiën u niet definiëren en dat ze geen controle over u hebben. Je bent volledig in staat om die dromen die je ooit had te vervullen. Het kan zijn dat u uzelf er regelmatig aan moet herinneren wat ze waren.

#4 Zet spaargeld opzij voor noodgevallen en pensioen

Misschien wordt u midden in de nacht zwetend wakker omdat u bang bent dat deze coronaviruscrisis u financieel zal wegvagen.

Het hebben van een klein geldkussen kan helpen de geldzorgen op een afstand te houden. Maak er een doel van om een ​​noodfonds op te bouwen voor onverwachte kosten en wat geld opzij te zetten voor uw pensioen.

Zelfs al is het maar $ 20 per week – beloof uzelf dat u dit extra geld opzij zet en het niet aanraakt tenzij je een onverwacht noodgeval hebt. (En wees eerlijk tegen jezelf over hoe je nood definieert.) Je kunt elke week een automatische betaling op je spaarrekening instellen, zodat je er niet eens over na hoeft te denken. De sleutel is om consistent te zijn en van besparingen een prioriteit te maken.

Zoek enkele lekken in uw budget waar u op kunt bezuinigen. Stel vervolgens aparte bankrekeningen in voor zowel noodgevallen als pensionering.

Probeer binnen een kort tijdsbestek $ 1000 in uw noodfonds te krijgen, zodat u voorbereid bent op onverwachte uitgaven. Dit extra geld helpt u om binnen uw normale budget te blijven en geeft u een gevoel van veiligheid. Kijk vervolgens of uw werkgever een 401(k)-fonds aanbiedt waaraan u kunt gaan bijdragen.

Als je daar sneller wilt komen, zijn er andere manieren om het op te bouwen. Verkoop alle spullen die je niet meer gebruikt. In het weekend een bijbaantje zoeken. Stop met het drinken van lattes elke ochtend en martini's in het weekend.

Jij bent de baas. Uw geld heeft geen controle over u. Pak de koe bij de horens en git'r dun.

#5 Maak een schriftelijk budget en houd je cijfers bij

Tenzij je al financieel onafhankelijk bent (in dat geval zou je dit bericht niet lezen), heb je geen excuus om geen budget te hebben.

En nee, bonnetjes in een gescheurde envelop bewaren met uw gekrabbel aan de buitenkant telt niet.

Het dichten van lekken in uw financiën voorkomt overbesteding en zorgt voor een efficiëntere cashflow. Maar om erachter te komen waar ze zijn, moet u specifiek worden.

Maak een schriftelijk budget dat elke dollar weerspiegelt die in en uit je leven gaat. Geef elke cent een baan die u helpt uw ​​doelen sneller te bereiken. Houd uw cijfers bij (maandelijkse inkomsten en uitgaven), zodat u altijd weet hoe uw geld werkt.

Het vasthouden aan een budget is een cruciale stap om te leren hoe u zich geen zorgen meer hoeft te maken over geld. Als u eenmaal volledig weet waar uw geld naartoe gaat, heeft u meer controle en kunt u er betere beslissingen mee nemen.

Er zijn verschillende budgetstijlen om uit te kiezen, maar denk er niet te lang over na. Of je nu kiest voor een kaal budget of een minder restrictief budget, kies er gewoon een waarvan je denkt dat je het kunt volhouden. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, lees dan mijn bericht over het maken van een nulsombudget.

Zorg er wel voor dat u regelmatig uw budget controleert. Controleer uw uitgaven en werk uw transacties minstens om de dag bij, zodat de zaken niet uit de hand lopen.

#6 Wees georganiseerd

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik gewoon een rommelige kamer binnenloop, kan ik dat vreselijke gevoel van angst krijgen. Chaos kan stress veroorzaken, ongeacht de omstandigheden.

Als u zich zorgen maakt over geld omdat u te laat bent met het betalen van uw creditcardrekening of omdat uw cheques maandelijks worden teruggestuurd, kan er een reden zijn wees een gebrek aan organisatie met uw financiën.

Krijg een map en stop er alles in dat moet worden betaald, geregistreerd of gearchiveerd.U kunt er uw schriftelijke begroting in bewaren, al uw bonnetjes, verklaringen, belastingdocumenten, etc. Als u een rekening per post ontvangt, stop deze dan in deze map zodra u deze opent. U kunt zelfs een spreadsheet bijhouden met schuldsaldi, minimumbetalingen, vervaldatums, enz.

Maak u geen zorgen meer en blijf georganiseerd. U bespaart tijd en geld, aangezien en het verminderen van onnodige stress in je leven.

#7 Weg met schulden

Ik weet dat dit veel gemakkelijker is om te zeggen dan om te doen. Maar als u wilt leren hoe u zich niet langer zorgen hoeft te maken over geld, uw financiën onder controle kunt krijgen en uw doelen kunt bereiken, moet dit bovenaan de lijst staan.

Als je een budget, wat spaargeld en een paar doelen hebt, kun je een effectief plan maken om je schuld aan te pakken. De schuldensneeuwbalstrategie van Dave Ramsey toepassen geeft u een aantal snelle overwinningen en bouwt uw geldvertrouwen op.

Zodra u wat vaart krijgt en een paar rekeningen afbetaald krijgt, zult u een groter gevoel van vrijheid en vastberadenheid voelen om schuldenvrij te zijn. In plaats van gebukt te gaan en gestrest te zijn over de berg schulden waar u onder zit, zult u een hernieuwd vertrouwen hebben dat financiële vrijheid haalbaar is.

#8 Verhoog uw inkomen

Tegenwoordig kost het niet veel moeite om creatieve manieren te vinden om meer geld verdienen.  Dit is het tijdperk van de drukte en de opties zijn er in overvloed.  Een eenvoudige Google-zoekopdracht voor “bijbaantjes” zal meer dan 40 miljoen resultaten opleveren!

Als u eenmaal meer geld heeft om uw budget te financieren, zult u meer vertrouwen en gemoedsrust hebben, wetende dat u gemakkelijk aan al uw financiële verplichtingen kunt voldoen en toch heb wat over om van het leven te genieten op jouw voorwaarden.

#9 Neem een ​​mindset van overvloed aan

Soms – nee, eigenlijk meestal – kunnen we vergeten dat we als mensen wij zijn degenen die onze gedachten beheersen. Te vaak laten we onze gedachten beheersen door onze omstandigheden, in plaats van *te kiezen* hoe we zullen reageren op de situatie waarin we ons bevinden.

Als we ons zorgen maken over geld, opereren we uit angst en worden we slaven van de schaarste-mentaliteit: in de overtuiging dat niets beter zal worden, zijn onze opties beperkt en moeten we gewoon accepteren wat we hebben gekregen.

>

Maar als we handelen vanuit geloof, worden we meesters van de overvloed of groeimentaliteit. Deze mentaliteit helpt ons alle kansen te zien die op ons wachten om er gebruik van te maken. We schakelen over van slachtoffer naar overwinnaar, volledig gelovend dat we alles in huis hebben om succesvol, welvarend en vervuld te zijn.

Als je eenmaal je denkpatronen over je relatie met geld hebt veranderd, stop je met stressen over wat niet werkt en begin je dingen te vinden die dat wel doen. Gezonde overtuigingen over geld kunnen je helpen om je minder te concentreren op wat je niet kunt beheersen, en meer energie te steken in wat je wel kunt. U begint de positieve punten in uw situatie te identificeren, waardoor u gemakkelijker mogelijke oplossingen kunt bedenken.

Lees meer over hoe u overschakelen naar een mindset van overvloedom te leren hoe uw gedachten u kunnen helpen uw financiële doelen te bereiken en u geen zorgen meer te maken over geld.

#10 Ontwikkel jezelf

Sommigen zeggen dat onwetendheid gelukzaligheid is – dat wil zeggen, totdat je vastzit in een schuldengat hoef je niet Ik weet niet hoe ik eruit moet komen. Dan is het gewoon gevaarlijk.

Angst ontstaat vaak uit gebrek aan kennis. Als u niet begrijpt hoe beleggen werkt, of niet weet wanneer u met pensioen kunt gaan, kan dit voor veel onnodige zorgen zorgen, simpelweg omdat u de benodigde kennis nog niet heeft opgedaan.

Er is echt geen excuus om het niet te weten.  Er zijn talloze boeken, duizenden websites en een overvloed aan podcasts die je alles leren wat je wilt weten over persoonlijke financiën – gratis! (Bekijk mijn bericht over 21 GRATIS cursussen over persoonlijke financiën!)

Neem de tijd om uw financiële kennis over deze zaken te verbeteren. Kennis is macht, en het zal je bevrijden van de 'wat, wanneer, waarom, hoe'-zorgen die je midden in de nacht wakker maken. Je hoeft niet verward of geïntimideerd te blijven. Dat jij het niet weet, betekent niet dat niemand het weet.

Stel vragen, lees boeken en leer van anderen die het al hebben uitgevogeld. Leer hoe u uw financiën onder controle kunt houden en hoe u zich niet langer zorgen hoeft te maken over geld.

Ik garandeer u dat u rustiger zult slapen.

#11 Blijf gezond

Onze hersenen worden beïnvloed door onze fysieke gezondheid. Dit betekent dat onze gedachten en gevoelens, en vervolgens onze beslissingen en acties, worden beïnvloed door hoe we voor ons lichaam zorgen.

Lichaamsbeweging heeft veel voordelen, een daarvan is een toename van endorfine. Endorfines zijn de “feel-good” neurotransmitters van onze hersenen en zijn natuurlijke stressbestrijders. Lichaamsbeweging kan ook de slaap verbeteren, depressies verminderen en het zelfvertrouwen vergroten.

Wat we in ons lichaam stoppen, helpt ook bij het bestrijden van stress. Een gezond dieet vermindert ontstekingen en gewichtstoename, die beide het lichaam belasten. Het verbetert ook de doorbloeding, zodat de voedingsstoffen die onze hersenen nodig hebben ze efficiënter krijgen.

Zorg er ook voor dat je elke nacht voldoende slaapt. Dit alleen al zal uw denken helderder maken en uw besluitvormingsvaardigheden versterken.

Over het algemeen zal het leiden van een gezonde levensstijl u helpen de geldstressniveaus op elk gebied van uw leven te verminderen. Neem dus de tijd om gezonde maaltijden voor jezelf te maken, aan lichaamsbeweging te doen en die acht uur slaap per nacht te krijgen.

Niet alleen je lichaam zal je dankbaar zijn, maar ook je hersenen!

#12 Blijf dankbaar

Als het lijkt alsof de lucht naar beneden valt en je je hopeloos voelt, haal dan diep en diep adem. Doe dit een paar keer.

Pak dan een stuk papier en schrijf 10 dingen op waar je dankbaar voor bent.

Pauzeren om de zegeningen in je leven te herinneren, kan je perspectief veranderen. Als we ons bewust blijven van hoeveel we echt dankbaar kunnen zijn, wordt ons denken evenwichtiger. Ja, er zijn nog steeds problemen die moeten worden opgelost, maar ze zijn niet je hele leven en definiëren je ook niet.

Misschien is het beste wat je kunt doen om je niet langer zorgen te maken over geld <houd een dankbaarheidsdagboek bij. Schrijf er elke dag minstens 3 dingen in om een ​​houding van dankbaarheid te behouden.

Als je merkt dat je geest afdwaalt naar een bezorgde of angstige toestand, pak dan je notitieboekje en herinner jezelf aan alles wat je moet dankbaar zijn voor.

U zult merken dat uw perspectief zal verbeteren, waardoor u in staat bent om betere geldbeslissingen te nemen.

#13 Maak kennis met een financieel adviseur of professional in de geestelijke gezondheidszorg

Als je merkt dat je extra ondersteuning nodig hebt bij het omgaan met stress rond geld of financiële begeleiding met uw geld, overweeg dan om met een specialist in de geestelijke gezondheidszorg of een financieel adviseur te praten.

Een psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg kan u tools geven om met stress en angst om te gaan, en een financiële professional kan u financieel advies geven om u te helpen bij het creëren van strategieën om uw geld onder controle te krijgen.

Professionals in de geestelijke gezondheidszorg en financiële professionals kunnen u beide begeleiden naar een gezonder perspectief met uw financiële problemen.

#14 Stop je verslagen voelen en jezelf vergeven

Oké. Dus je hebt van tijd tot tijd wat geldfouten gemaakt en nu zit je in een financieel gat.

Het beste wat u kunt doen, is uzelf vergeven, het loslaten en u concentreren op wat u kunt doen om een ​​aantal positieve veranderingen aan te brengen in de richting van meer financiële stabiliteit.

Laat het verleden in het verleden. Stop met jezelf te veroordelen, leer van je fouten en doe het de volgende keer beter.

Hoe je de financiële rust houdt mentaliteit

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je de stress onder controle kunt krijgen, wil je bewust bezig zijn met het onderhouden van je nieuwe gemoedsrust.

Gebruik de onderstaande tactieken om ervoor te zorgen dat u niet terugvalt in ongezonde en nutteloze gedachten over uw geld.

Vind mensen die u verantwoordelijk kunnen houden

Als u getrouwd bent, kan dit uw partner zijn. (Of niet, als ze financiële discipline niet bijzonder op prijs stellen.)

Misschien kan het een vriend, een familielid of zelfs een steungroep online zijn. Zorg ervoor dat ze zijnondersteunend, bemoedigend, uitdagend en beschikbaar. Je wilt niet iemand kiezen die niet het beste met je voor heeft.

En als je het type persoon bent dat zichzelf verantwoordelijk kan houden via een systeem, probeer dat dan eens .

Het gaat erom iemand of iets te vinden dat je motiveert om op het goede spoor te blijven. Soms helpt de wetenschap dat u uw voortgang moet rapporteren of een totale mislukking moet bekennen, u al om u aan uw maandbudget te houden.

Gebruik een budget op basis van contanten

Betaal zoveel mogelijk contant. Deze bewezen financiële strategie zal u helpen binnen uw mogelijkheden te leven en extra schulden tot een minimum te beperken.

Een budget op basis van contanten wordt vaak gebruikt met enveloppen. Elke envelop is bestemd voor één categorie in uw budget. Vul gewoon de enveloppen met het geldbedrag dat u voor elke envelop hebt toegewezen. Als het geld op is, zijn er geen uitgaven meer in die categorie.

Vermijd lifestyle creep

Lifestyle creep (ook bekend als lifestyle-inflatie) vindt plaats wanneer uw uitgaven toenemen met uw inkomen. Het wordt vaak gemotiveerd door prioriteit te geven aan een upgrade van uw levensstijl boven toekomstige besparingen.

Als u uw huidige kosten van levensonderhoud kunt behouden terwijl u een groter inkomen binnenhaalt, vergroot u uw spaarmarge. Hierdoor kunt u sneller uit de schulden komen en uw financiële doelen sneller bereiken.

Ken uw triggers

Bewust zijn van wat u triggert om geld uit te geven, zal u helpen voorbereid te zijn wanneer ze gebeuren of ze helemaal te vermijden.

Of het nu gaat om het ontvangen van een e-mail voor de laatste uitverkoop of om wat winkeltherapie als je gestrest bent, zoek uit welke omstandigheden je ertoe verleiden om geld uit te geven.

Onderneem vervolgens de stappen om ze te vermijden. U kunt zich afmelden voor e-maillijsten of van tevoren beslissen hoe u op een goedkopere manier omgaat met verhoogde emoties. Andere ideeën kunnen zijn om creditcards thuis te houden, een andere route te nemen (zodat u Target niet passeert) of alleen voldoende contant geld mee te nemen om te kopen wat op uw lijst staat.

>

Zorg voor de juiste verzekering voor uw leven

Verzekeringspolissen dragen in principe potentiële risico's over van u naar de verzekeringsmaatschappijen. Als u de juiste polissen heeft voor uw omstandigheden, kunt u er zeker van zijn dat een ongelukkige gang van zaken geen financiële ramp zal worden.

Praat met een verzekeringsagent om te bespreken hoe u een gezin kunt stichten , vermogens-, gezondheids- en inkomensbescherming met de juiste dekking.

Geef meer weg

Ik weet dat dit klinkt als een gekke tactiek, vooral als je een moeilijke tijd doormaakt met uw financiën. Maar het losjes vasthouden van uw geld kan daadwerkelijk helpen om zorgen en angst te verminderen.

Kies een paar goede doelen die u wilt steunen en stel een terugkerende bijdrage in. Misschien wilt u aan uw kerk geven, of beginnen met doneren aan de plaatselijke voedselbank.

Als je wat weggeeft, bouw je het vertrouwen op dat je genoeg hebt – voor jezelf en om te delen met anderen.

Concentreer je op wat je onder controle hebt

Je hebt niet overal controle over. De sleutel tot het nemen van verstandige beslissingen en het verminderen van financiële zorgen is focussen op wat u kunt veranderen.

Een paar dingen die u niet kunt beheersen, zijn onder meer toekomstige omstandigheden, acties van anderen, de economie, huidige rentetarieven, de kosten van gas en boodschappen, enz.

Eigenlijk alles behalve uw gedachten, uw gevoelens , je woorden en je daden. Dit betekent het inkomen dat u verdient, de schuld die u maakt, uw kosten van levensonderhoud en discretionaire uitgaven. Al deze dingen kunnen worden veranderd door jouw beslissingen en gedrag.

Besteed meer tijd aan reflectie

Gedachten kunnen uit de hand lopen, zoals een op hol geslagen trein. Na een tijdje worden ze automatisch – als je wakker wordt, als je aan het rijden bent, als je aan het werk bent, als je naar bed gaat. Ze kunnen je leven overnemen en een ongezonde gemoedstoestand creëren. 

Je gedachten veranderen kost tijd en intentie. Een manier om dat te doen is door doelgericht te denken. Heb een plan voor die momenten waarop je geest afdwaalt naar negatief terrein. Bepaal van tevoren hoe u uw gedachten naar een positievere plek wilt leiden.

Denk na over de goede dingen in uw leven en hoe u tegenspoed in het verleden hebt overwonnen. Denk aan de mensen in je leven die van je houden en om je geven. Concentreer u op uw toekomstige zelf, het financiële succes dat u zult behalen en hoe het leven altijd verandert en niet altijd zo zal zijn.

Lid worden van een community

Tegenwoordig heb je veel opties om anderen te vinden die dezelfde situatie doormaken. Dankzij sociale media kunnen we nu in contact komen met mensen die soortgelijke levensproblemen ervaren, die hun eigen wijsheid en advies kunnen delen. U kunt in contact komen met veel mensen die worstelen met creditcard- of studieleningen, faillissementen of inkomensverlies.

Zoek naar een Facebook-groep of Instagram-account waarvan je lid kunt worden of die je kunt volgen. U hoeft dit pad niet alleen te bewandelen. Er zijn mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en die begeleiding kunnen bieden om je er doorheen te helpen.

Negatieve effecten van zorgen maken over geld

De afgelopen paar jaar waren voor de meeste mensen een echte doozy. Voor mij persoonlijk had mijn man verlof en kon ik niet werken omdat de scholen gesloten waren. Gelukkig hebben ons spaargeld, ons werkloosheidsinkomen en de stimuleringsmaatregelen van de overheid ons er doorheen geholpen. Maar ik voelde nog steeds veel stress over onze financiën.

Angst voor geld kan verstrekkende gevolgen hebben. Aanhoudende financiële zorgen kunnen leiden tot fysieke, mentale en emotionele symptomen die alle aspecten van je leven beïnvloeden.

Ik wilde een paar van deze effecten noemen, zodat je een idee hebt van de schade die financiële zorgen kunnen veroorzaken. oorzaak.

Lichamelijke gezondheid

Financiële stress kan leiden tot aan angst gerelateerde gezondheidsproblemen, zoals slapeloosheid of andere slechte slaapgewoonten, een ongezond voedingspatroon, hoofdpijn en spierspanning. Als u een chronische piekeraar bent, kunnen deze lichamelijke symptomen zich ontwikkelen tot ernstige problemen zoals hartaandoeningen, zweren, diabetes en obesitas.

Geestelijke gezondheid

Het is normaal en gezond om wat angst te voelen als het om geld gaat. Vaak kunnen deze gevoelens leiden tot betere keuzes en meer financiële zekerheid. Maar als u merkt dat u zich de meeste tijd zorgen maakt, kan dit een ernstige tol eisen van uw geestelijke gezondheid. Aanhoudende financiële stress kan leiden tot depressie, angststoornis en hopeloosheid. Het kan zijn dat u zich tot ongezonde gewoonten wendt om ermee om te gaan.

Relaties

Voortdurend zorgen maken over geld kan een negatieve invloed hebben op uw huwelijk en zelfs op uw relatie met uw kinderen. De stress kan resulteren in meer argumenten en minder geduld. Het is moeilijk om ondersteunend te zijn en bereid om problemen op te lossen als je de hele tijd gestrest bent over je financiën. Je zet jezelf ook in voor financiële ontrouw, dat is wanneer een partner zijn uitgaven verbergt.

Cognitie

Die zorgensessies laat op de avond hebben niet alleen invloed op je slaap, maar ook op je besluitvormingsvermogen. Of u nu financiële stress op de korte of lange termijn ervaart, u zult uiteindelijk uw mentale reserves opgebruiken en niets meer over hebben om goede beslissingen te nemen. In wezen kunnen je hersenen bedekt raken door een mist die je verhindert om helder te focussen. Dit kan tot nog grotere financiële problemen leiden.

Zelfvertrouwen

Ja, zelfs je zelfvertrouwen en moraal kunnen helemaal in de soep lopen als je je te veel zorgen maakt over geld. U kunt uzelf gaan vergelijken met anderen en het gevoel hebben dat u niet “meten”. Je vertrouwt jezelf misschien niet meer om goede financiële beslissingen te nemen. Dit kan leiden tot een apathische houding ten opzichte van doelen en een kloof tussen uw financiën en persoonlijke waarden, wat ertoe kan leiden dat u geen prioriteit geeft aan sparen voor de toekomst.

Emotionele gezondheid

De hele tijd zorgen maken over geld kan echt het plezier uit het leven zuigen. Zelfs tot het punt waarop je niet meer weet hoe je jezelf moet vermaken. Je gedachten zijn zo gericht op je financiële situatie dat je energie opraakt en je geen motivatie hebt om contact te maken met anderen. Misschien voel je je zelfs gevangen, in de overtuiging dat je nooit het leven zult hebben dat je echt wilt.

Spiritualiteit

Jezus zegt ons in de Bijbel dat we ons geen zorgen moeten maken – over alles*. En ja, Hij maakt zich zorgen over onze lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen, en Hij weet waar al deze stress toe zal leiden. Maar Hij maakt zich vooral zorgen over het feit dat wij Hem op zijn woord vertrouwen. Hij wil dat we vertrouwen op zijn voorziening en leiding, en ons tot Hem wenden als we iets nodig hebben. Als we angstig of bezorgd zijn, heeft dat invloed op onze relatie met Hem. We missen het om ons geloof te verdiepen en nauwer met Hem om te gaan.

Veelgestelde vragen

Waarom Ik ben bang voor geld?

Doorgaans kunt u financiële angst voelen als u geen gevoel van zekerheid heeft met uw persoonlijke financiën. Gevoelens van zorgen, angst en hopeloosheid kunnen overweldigend worden en u kunt het grote financiële plaatje uit het oog verliezen.

Is financiële angst normaal?

Af en toe angstig of gestrest zijn over uw financiële situatie is volkomen normaal en kan zelfs leiden tot de motivatie die nodig is om betere geldbeslissingen te nemen. Chronisch zorgen maken over geld is echter niet gezond en kan ernstige fysieke, mentale en emotionele gevolgen hebben.

Hoe ziet financiële angst eruit?

Als je niet kunt stoppen als u zich zorgen maakt over geld, kunt u voorkomen dat u met uw financiële problemen omgaat. Dit kan leiden tot een gespannen huwelijk, ongezonde coping-strategieën of onverantwoordelijk omgaan met het betalen van rekeningen en het aflossen van schulden.

Waarom krijg ik stress van geld uitgeven?

Er zijn een aantal redenen waarom u gestrest kunt raken bij het uitgeven van geld. Een veelvoorkomende reden is dat u bang bent dat uw geld opraakt. Deze schaarste-mentaliteit ontstaat meestal wanneer iemand armoede of een eerdere financiële crisis heeft meegemaakt.

Kan geld een depressie veroorzaken?

Geld zelf is een neutraal hulpmiddel dat je kwaliteit van leven kan helpen of belemmeren. Het zijn de resultaten van het beheren van geld die kunnen leiden tot depressie of een angststoornis. Als u slecht met uw financiën omgaat door veel schulden te maken en van salaris tot salaris te leven, kan uw geestelijke gezondheid nadelig worden beïnvloed.

Leer hoe u zich niet langer zorgen hoeft te maken over geld en de leiding kunt nemen

We hebben allemaal te maken met stress in ons dagelijks leven. Maar dat betekent niet dat we ons eraan moeten overgeven. U kunt betere keuzes maken en leren hoe u zich geen zorgen hoeft te maken over geld.

U heeft de macht om uw gedachten en acties te veranderen en uw financiën onder controle te krijgen. In welke situatie je je op dit moment ook bevindt, vind bemoediging in de wetenschap dat het tijdelijk is. Je hoeft niet te accepteren dat dit de manier is waarop je leven altijd zal zijn. Er ligt een mooie toekomst voor u!

Wanneer u de stappen onderneemt om uw geldbeheer en uw mentaliteit rond geld te verbeteren, zult u merken dat u volledig in staat bent om de richting van uw toekomst te veranderen.

Je hebt alles al wat je nodig hebt, je hoeft het alleen nog maar in gang te zetten!

Plaats een reactie