Hoe Zelfstandig Rijk Te Worden: 15 Actiestappen Om Te Volgen

Contents

kan ik echt zelfstandig rijk worden? (Ja, het ’s mogelijk!)

I’m gissen u’re het lezen van dit bericht omdat u ’re nieuwsgierig naar wat je moet doen om zelfstandig rijk te worden.

het goede nieuws is dat het opbouwen van financiële rijkdom vrij eenvoudig is (wat niet hetzelfde is als gemakkelijk). Of je nu een 6-cijferig jaarinkomen maakt of $40k/jaar verdient, je bent in staat om zelfstandig rijk te worden.

dat’ s het goede nieuws.het slechte nieuws (of, het * niet zo goed * nieuws) is dat het creëren van echte rijkdom tijd, geduld, toewijding, opoffering, focus, toewijding en … moet ik doorgaan?

met andere woorden, als je onafhankelijke rijkdom wilt bereiken, moet je *serieus*worden. En misschien moet je je zelfs ongemakkelijk voelen.

maar de voordelen van rijk zijn (waar ik later over zal praten) kunnen veel zwaarder wegen dan het harde werk dat nodig is om er te komen. Niet alleen zal je leven in financiële zekerheid voor de rest van je leven, maar je zult ook in staat zijn om een krachtige financiële erfenis die generaties zou kunnen duren creëren.

als je een late spaarder bent, lijkt onafhankelijk rijk worden misschien een droom. Ik geloof echter dat je je eigen versie van rijkdom kunt bereiken als je doelen realistisch zijn. Je hebt misschien geen 2 vakantiehuizen en brengt zomers door in Europa, maar je kunt een niveau van rijkdom bereiken dat je financiële zekerheid biedt voor de rest van je jaren.dus, afhankelijk van waar je je reis begint, kan je visie op onafhankelijke rijkdom er heel anders uitzien dan die van iemand anders. het is belangrijk om je idee van financieel succes voor jezelf te definiëren, een idee dat overeenkomt met je doelen en waarden.

en, als je alles doet wat je kunt, maar toch geen onafhankelijke rijkdom bereikt? Nou, je kunt gewoon financieel onafhankelijk worden, wat niet zo verschrikkelijk is. In feite, het is nogal een prestatie.

laat me het verschil uitleggen tussen deze twee financiële statusniveaus.

Wat is het verschil tussen financiële onafhankelijkheid en onafhankelijke rijkdom?

hoewel de twee termen” financieel onafhankelijk “en” onafhankelijk vermogen ” vergelijkbaar klinken, zijn deze concepten eigenlijk op verschillende niveaus in termen van financiële prestaties.financieel onafhankelijk zijn kan verschillende betekenissen aannemen, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt.

de recente college grad die een goede, full-time baan met een aanzienlijk salaris heeft verzekerd, kan zichzelf als financieel onafhankelijk beschouwen. Hij is niet langer afhankelijk van zijn ouders om hem te helpen onderhouden en kan al zijn rekeningen met zijn eigen geld betalen.

een tweede manier om de term “financiële onafhankelijkheid” te gebruiken, is door het toe te passen op een persoon die voor een langere periode zonder baan kan leven. Ze hebben genoeg spaargeld en/of verdienen genoeg passief inkomen om niet te hoeven vertrouwen op lonen uit de werkgelegenheid. Het betekent niet dat ze geen manieren hoeven te vinden om later extra inkomsten te genereren, maar ze hebben genoeg rijkdom om ze meer keuzes te geven.

de laatste definitie die ik wil noemen is waarschijnlijk de meest voorkomende in de persoonlijke financiële ruimte. Wanneer iemand wordt beschreven als financieel onafhankelijk, verwijst dit meestal naar het hebben van de mogelijkheid om te leven van spaargeld en passief inkomen voor de rest van hun leven, in staat zijn om alle uitgaven te dekken en comfortabel te leven, zonder meer inkomen te genereren, ooit.

omdat deze prestatie afhankelijk is van hoeveel jaar je nog te leven hebt, wat je jaarlijkse uitgaven zijn en de levensstijl die je wilt behouden, zal financiële onafhankelijkheid er uniek uitzien voor elke persoon.

Dit klinkt misschien als iemand die onafhankelijk rijk is, maar er is één fundamenteel verschil dat die status op een heel ander niveau plaatst.

wanneer u financieel onafhankelijk bent, moet u nog steeds binnen uw middelen leven, zodat uw financiële middelen uw hele leven meegaan. Je moet bijvoorbeeld binnen de grenzen van $40k/jaar leven om je onafhankelijkheid te behouden en niet zonder geld te komen. Hoewel u als financieel onafhankelijk wordt beschouwd, moet u nog steeds uw budget nauwlettend in de gaten houden, uw uitgaven in de gaten houden en mogelijk een zuinige levensstijl handhaven.

onafhankelijk rijk zijn is vergelijkbaar in die zin dat je niet hoeft te vertrouwen op vast inkomen uit werk of andere externe bronnen. Het belangrijkste verschil is echter dat je niet beperkt bent tot een zuinige levensstijl. U don ’ t* have * te knijpen centen om de “onafhankelijke” status te behouden.

met andere woorden, onafhankelijk rijk zijn betekent dat je kunt leven zoals je wilt, waar je wilt en doen wat je wilt, zonder je zorgen te maken over het opraken van geld.

klinkt goed, hè?

nu je het verschil Weet, laten we het hebben over wat het eigenlijk *betekent* om onafhankelijk rijk te zijn.

wat betekent het om zelfstandig rijk te zijn?

de uitdrukking “onafhankelijk rijk” is enigszins vanzelfsprekend. Onafhankelijk zijn betekent zelfstandig zijn, dus je bent niet afhankelijk van iemand anders. En rijk zijn betekent rijk zijn, welvarend zijn en veel geld hebben.

hoewel het “onafhankelijke” deel van de term eenvoudig is, is rijk zijn subjectief. Hoeveel geld moet iemand hebben om als rijk te worden beschouwd?

het antwoord is natuurlijk, het hangt ervan af met wie je praat. Hoe definieert men ‘rijkdom’?

je zou iemand met een pensioenfonds van een miljoen dollar als rijk kunnen beschouwen. Of, je zou kunnen geloven dat je minstens $10 miljoen op de bank nodig hebt om echt rijk te zijn.

Dit komt omdat de hoeveelheid afhangt van wat je als een succesvol leven beschouwt. Als een rustig pensioen in een kleine stad in het Midwesten, zonder hypotheek of andere schulden, uw idee is van “rijk leven”, dan hebt u waarschijnlijk minder nodig om uzelf als rijk te beschouwen.

maar als je droom is om de wereld rond te reizen, meerdere huizen te hebben en een zeer genereuze filantroop te zijn, dan heb je meer nodig om onafhankelijk rijk te zijn.

hoe dan ook, onafhankelijk rijk zijn vereist dat je een overvloed aan financiële middelen hebt waarmee je de rest van je leven zonder grenzen kunt genieten van de comfortabele levensstijl die je wilt hebben. Dit betekent dat u kunt kiezen om te werken of met pensioen te gaan, en toch comfortabel kunt leven van spaargeld en passief inkomen.

hoeveel geld heb ik nodig om een zelfstandig rijke levensstijl te hebben?

nu je weet wat onafhankelijke rijkdom is, kun je personaliseren hoe het eruit zou zien in je eigen leven.

ongeacht hoeveel je denkt dat je zelfstandig rijk moet zijn, zijn er enkele gemeenschappelijke vereisten waaraan iedereen moet voldoen als ze dit financiële doel willen bereiken.

Als u hoopt met pensioen te gaan uit uw huidige carrière en nooit meer hoeft te werken, hebt u ofwel aanzienlijke besparingen nodig die voldoende groei genereren door middel van samengestelde rente, of passief inkomen dat aanzienlijke vermogensopbouw biedt zonder aanzienlijke inspanning van uw kant. De ideale situatie is om beide te hebben.

en hoewel het niet noodzakelijk nodig is om onafhankelijk rijk te zijn, kan schuldenvrij zijn zeker helpen om de hobbelige economische stormen te doorstaan wanneer ze gebeuren en aan de andere kant uit te komen zonder veel schade te berokkenen.

de sleutel tot het bepalen hoeveel je nodig hebt om zelfstandig rijk te zijn is in het identificeren van uw financiële doelen.

zou je helemaal gelukkig zijn om in een appartement te wonen en het grootste deel van je tijd door te brengen met reizen over de hele wereld? Wilt u inkrimpen en verhuizen naar een goedkope woonruimte? Wil je het huis waar je je gezin hebt opgevoed afbetalen om nieuwe herinneringen te creëren met je kleinkinderen? Of wil je een minimalistische levensstijl leiden en veel vrijwilligerswerk doen?

elk scenario zou zijn eigen unieke niveau van spaargeld en passief inkomen vereisen om onafhankelijke rijkdom te bereiken en te behouden.

ten eerste zou je beginnen met het creëren van een schijnbudget voor je “droom” leven. Tel alle verwachte maandelijkse uitgaven op die u zou moeten dekken om uw grootste doelen volledig en comfortabel te bereiken. Veel van deze kosten zullen variëren op basis van de kosten van levensonderhoud in uw omgeving. Categoriseer ze vervolgens als noodzakelijke of discretionaire uitgaven.

laten we het volgende budget als voorbeeld gebruiken:

 • noodzakelijke uitgaven (hypotheek, verzekering, nutsvoorzieningen, enz.) = $3.000/maand, of $36.000/jaar
 • discretionaire uitgaven (uit eten gaan, entertainment, reizen, enz.).) = $2.000/maand, of $24.000/jaar
 • totale uitgaven = $3,000 + $2,000 = $5,000/maand, of $60.000/jaar

veel financiële adviseurs suggereren dat u minstens 25 keer uw jaarlijkse kosten van levensonderhoud nodig hebt om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Dit aantal komt van de 4% – regel, die stelt dat een spaarrente van 4% uw spaargeld meer dan 25 jaar moet laten duren (de typische pensioenperiode).

met behulp van de bovenstaande getallen zou dit gelijk zijn aan:

$60.000 x 25 = $1,5 miljoen

Dit verklaart echter niet echt het grote verschil tussen financiële onafhankelijkheid en onafhankelijke rijkdom, wat zorgt voor nog grotere financiële zekerheid.

Ik hou van de manier waarop PhysicanOnFire zorgt voor dit verhoogde niveau van rijkdom. Zijn benadering om verder te gaan dan financiële onafhankelijkheid en nog meer vrijheid in uw financiën te bereiken, is om eerst uw discretionaire uitgaven te verdubbelen voordat u de 4% – regel toepast.

dus, als je dit principe toepast, zou je getal voor onafhankelijke rijkdom zijn:

($36.000 + (2 x $24.000)) x 25 = $2.1 miljoen

natuurlijk is dit geen alomvattende benadering, een kogelvrije vergelijking of een magisch getal. Het houdt geen rekening met eventuele beleggingswinsten of-verliezen die u zult ervaren, noch omvat het de impact van inflatie. Ik heb zelfs niet de opname van sociale uitkeringen of een passief inkomen dat u zult toevoegen aan uw vermogen tijdens het pensioen vermeld.

maar het geeft je een nummer om mee te werken en om te werken. Als uw toekomstige uitgavenplan realistisch is, hebt u een redelijk nauwkeurige berekening van hoeveel u zelfstandig rijk moet zijn in pensioen.

Hoe weet je of je zelfstandig rijk bent?

het bereiken van onafhankelijke rijkdom vergt ijver en geduld (hierover later meer). Als je al een aantal jaren aan dit doel hebt gewerkt, ben je misschien te gefocust op het maken van voortdurende vooruitgang en besef je niet hoe dichtbij je bent.

bekijk de onderstaande lijst en vergelijk deze omstandigheden met de uwe. Als je zelfs maar één van deze kunt controleren, ben je goed op weg om onafhankelijk rijk te zijn: je kunt je droomleven leiden zonder je zorgen te maken over geld.

 • financiële uitdagingen en noodsituaties buiten uw controle hebben een minimaal effect op uw financiën.
 • uw netto waarde is meer dan 25 keer uw jaarlijkse uitgaven.
 • je kunt jezelf gemakkelijk onderhouden op spaargeld en passief inkomen voor de lange termijn.
 • u bent niet afhankelijk van financiële middelen buiten uw controle (zoals werk, sociale zekerheid, alimentatie, enz.).
 • je kunt een zeer comfortabele levensstijl in contanten financieren … elke dag … voor de rest van je leven.
 • als je kunt ’t zeggen een van deze zijn waar voor u op dit moment, dan blijven drukken op! Hoe langer je rijkdom opbouwt, hoe sneller het zal beginnen te groeien.

  blijf gemotiveerd en toegewijd aan je doelen en bekijk je voortgang jaarlijks om te zien hoe dicht je bij onafhankelijke rijkdom komt.

  de mentaliteit en gewoonten om onafhankelijke rijkdom te bereiken

  als je je nooit meer zorgen wilt maken over geld, moet je misschien je gedachten en gewoonten verbeteren. Je kunt niet dezelfde dingen blijven doen die je altijd hebt gedaan, of anders blijf je krijgen wat je altijd hebt gekregen.

  degenen die onafhankelijke rijkdom hebben bereikt, hebben geleerd een gezonde en overvloedige geldmindset te ontwikkelen en de juiste gewoonten op te bouwen die hen naar hun doelen drijven.

  Ik moedig je aan om wat quality time te besteden aan het onderzoeken van je eigen denkpatronen en gewoontegedrag. Het is van cruciaal belang dat je die mentale barrières identificeert die je van vooruitgang weerhouden. Als je probeert actie te ondernemen zonder je beperkende overtuigingen aan te pakken, zul je uiteindelijk terug bij af zijn.

  om je wat inspiratie te geven, zal ik in het volgende gedeelte een paar krachtige overtuigingen en positieve gewoonten uitleggen die onafhankelijk rijke mensen consequent beoefenen.

  wees financieel gedisciplineerd

  het bereiken van onafhankelijke rijkdom vereist het vermogen om uw financiën te beheersen. Als u don ’t hebben een stevige greep op waar uw geld gaat en hoe het werkt voor u, u ’ll nooit genoeg sparen om deze miljonair status te bereiken.

  financieel gedisciplineerd zijn betekent doen wat nodig is om de beste financiële beslissingen te nemen, ondanks je gevoelens en omstandigheden. Het betekent dat je je financiële doelen een prioriteit maakt en die gedachten en gewoonten aanneemt die hen ondersteunen.

  sommige acties die u kunt ondernemen om financiële discipline te oefenen, zijn het volgen van een budget, onder uw middelen leven en uzelf eerst betalen. Dit alles vereist intentie en planning.

  het afstemmen van je mindset op deze gewoonten zal je inspanningen stimuleren. Leren hoe bevrediging uit te stellen, emotionele uitgaven te vermijden en te ontsnappen aan de val van lifestyle-inflatie zal je discipline versterken.

  De meeste mensen bouwen nooit aanzienlijke rijkdom op omdat ze niet de discipline hebben om dat te doen. Als u ooit financiële vrijheid wilt bereiken, moet u grenzen en orde handhaven in uw geldbeheer.

  Track net worth

  Het ’s een ding om te dromen over het hebben van onafhankelijke rijkdom. Het is een heel ander om jezelf verantwoordelijk te houden in het bereiken ervan.

  degenen die hebben gestreefd naar financiële vrijheid weten dat ze hun inspanningen voortdurend moeten afmeten aan hun doelen. Dit is nodig om te weten welke acties ze moeten ondernemen om dichter bij succes te komen.

  een manier om uw vooruitgang in de richting van onafhankelijke rijkdom te volgen, is door uw vermogen te berekenen.

  uw vermogen is een belangrijke maatstaf die aangeeft hoe goed uw bestedingsbeslissingen uw financiële positie versterken. Het is een momentopname van waar je bent op het pad naar onafhankelijke rijkdom.

  veel mensen, vooral mensen met een hypotheek of vastgoedbeleggingen, hebben een negatief vermogen. Dit aantal kan ontmoedigend zijn, en sommigen geloven dat het hebben van meer schulden dan activa slechts een deel van het leven is. Ze proberen dus nooit dat negatieve getal in een positief getal te veranderen.

  wanneer u uw netto waarde berekent, laat uw resultaat u motiveren. Laat het je inspireren om actie te ondernemen en identificeer de beslissingen die je kunt nemen om het te vergroten. Zelfs als uw aantal verre van positief is, kunt u deze kennis gebruiken om zich te blijven inzetten voor het afbetalen van eerdere schulden en het opbouwen van uw spaargeld.

  hoe meer afgestemd u bent op uw financiële positie, hoe meer bewust u zult zijn over hoe uw beslissingen uw resultaten beïnvloeden. Doe wat je kunt om de naald in een positieve richting te bewegen en houd jezelf verantwoordelijk voor het maken van consistente vooruitgang.

  Elevate self-worth

  je zou kunnen denken dat degenen die streven naar grote rijkdom alleen gedreven worden door geld. Voor sommigen zou dit waar kunnen zijn. Maar als u uw waarde meet aan de hand van uw bankrekeningsaldo, zult u nooit financiële vrede hebben. Je vermogen belangrijker maken dan je eigenwaarde zal alleen maar strakke Vuisten creëren die niet in staat zijn om te geven.

  degenen die zowel onafhankelijke rijkdom *als* financiële vrede hebben bereikt, hebben de eigenwaarde en het vertrouwen om te weten dat geld hen niet definieert. Ze begrijpen dat geld hun waarden kan ondersteunen, maar maakt ze niet waardevol.

  het hebben van een gezonde eigenwaarde zal je perspectief in toom houden. Je weet wanneer je je moet concentreren op je kinderen en je huwelijk in plaats van 80 uur per week te werken. Je zult bereid zijn om meer berekende risico ‘ s te nemen omdat je niet bang bent om te falen. U zult uw financiële beslissingen afstemmen op uw diepste waarden. En, je zult meer willen geven omdat het zegenen van anderen een grotere zegen is dan het hebben van meer geld.

  Doe het denkwerk dat nodig is om je waarde als persoon los te maken van de waarde van je bankrekening. Dan, wanneer je onafhankelijke rijkdom bereikt, kun je ervan genieten in plaats van je zorgen te maken over hoe je het zult verliezen.

  wees verstandig met je tijd

  streven naar onafhankelijke rijkdom is niet voor de zwakkeren van hart. Je moet een laserfocus behouden om niet op een zijspoor te raken en op te geven.

  iemand met onafhankelijke rijkdom weet dat op koers blijven direct gerelateerd is aan hoe ze hun tijd doorbrengen. Gedisciplineerd zijn met hoe ze hun tijd vullen, kan het verschil zijn tussen succes en falen.

  als u zich bezighoudt met activiteiten die uw bestedingsgewoonte activeren, uw motivatie uitputten of luiheid aanmoedigen, dan zullen deze gevolgen een negatieve invloed hebben op uw vooruitgang.

  Zet Netflix uit en stop met het vullen van je gedachten met dagelijks nieuws. Lees in plaats daarvan boeken en luister naar podcasts over verstandige financiële strategieën. Of besteed je tijd aan het bouwen van een side hustle die je spaargeld sneller kan laten groeien. Zet je dagelijks in om je ideale leven te visualiseren en te mediteren. Bekijk je doelen en stel je voor dat je de stappen neemt om ze te bereiken.

  degenen die grote rijkdom hebben opgebouwd, werken vanuit een andere mentaliteit. Ze hebben net niet geleerd hoe ze ijverig moeten zijn met hun geld, ze hebben ook geleerd om doelgericht te zijn met hun tijd.

  Maak een lijst van dingen die je kunt doen die productief zullen zijn. Wanneer je in de verleiding komt om uit te zoneren op sociale media, kijk dan naar je lijst en kies iets dat beter gebruik maakt van je tijd.

  wees nieuwsgierig en leerzaam

  als je nog niet rijk bent, dan moet je nog veel leren over geld. Zou je anders niet rijk zijn?

  alleen maar omdat je gelooft dat je verschrikkelijk bent met geld bewijst niets. Dat is gewoon een gedachte die je bereidheid om te blijven proberen beperkt. En het betekent zeker niet dat je alles hebt geleerd wat je moet weten, maar je bent gewoon niet slim genoeg om grote rijkdom te bereiken.

  als je echt rijk wilt zijn, moet je leerzaam en nieuwsgierig blijven.

  Je moet die mensen zoeken die succesvoller zijn dan jij, waar je van kunt leren en erkennen dat er nog lessen zijn die je nog moet beheersen.

  je moet de nieuwsgierigheid hebben om vragen te blijven stellen totdat je een antwoord vindt dat een deur in je geest opent.

  degenen met onafhankelijke rijkdom zijn levenslange leerlingen. Ze willen altijd betere manieren weten om wijs te zijn met hun financiën. Ze hebben eindeloze vragen om hun kennis te vergroten. Ze weten dat ze niet alle antwoorden hebben, hoe succesvol ze ook zijn.

  daarnaast zijn ze actief met hun leren. Ze gebruiken hun geïnformeerde oordeel om de instructie toe te passen die ze hebben ontvangen. Vervolgens houden ze wat effectief is, negeren ze wat niet rendabel is en starten ze de leercyclus opnieuw op.

  als je het gevoel hebt vast te zitten in een bepaald gebied van je leven, heb je jezelf misschien afgesloten voor het groeien in kennis.als je krachtige levensverandering wilt ervaren, wees dan iemand die leerzaam en nieuwsgierig blijft.

  be committed to the long-term”>be committed to the long-term

  rijkdom opbouwen kost tijd. Het opbouwen van rijkdom om je hele leven mee te gaan kan een *echt * lange tijd duren.

  degenen die nooit meer een dag in hun leven hoeven te werken, begonnen hun reis naar financiële vrijheid met een visie die jaren in de toekomst lag. Ze wisten dat er geen snelkoppelingen waren, en het pad zou een uitdaging zijn met economische neergang, financiële tegenslagen en mislukte strategieën. Maar ze hielden hun focus op het grote geheel en waren toegewijd aan hun doelen voor de lange termijn.

  onafhankelijk rijk worden is een langetermijndoel dat je uithoudingsvermogen op de proef zal stellen. Er zullen momenten zijn waarop je wilt opgeven en genoegen wilt nemen met minder. U zult twijfels hebben over uw vermogen om dergelijke verheven ambities te bereiken. U ’ ll komen tegen vele geldige redenen om te stoppen met proberen.

  om door het verzet te duwen, is het nuttig om te onthouden dat winst en verlies op korte termijn niet zo belangrijk zijn in het grote geheel van dingen. U kunt’t te veel aandacht geven aan incidentele dalingen in de aandelenmarkt of verliezen in uw pensioenfonds. Je moet je blik veel verder in de toekomst houden, waar je weet dat je consistente inspanningen zich zullen uitbetalen.

  wees bereid om ongemakkelijk te zijn

  alles wat de moeite waard is om na te streven, is het waard om voor op te offeren. En als je je toekomstige zelf wilt opzetten met levenslange financiële zekerheid, moet je je huidige zelf wat ongemak laten doorstaan.

  het ’s niet gemakkelijk het opgeven van die nieuwe auto, zodat u zich kunt ontdoen van de maandelijkse betaling. Het is moeilijk om het huis te verkopen waar je je kinderen hebt opgevoed, zodat je kunt inkrimpen en meer geld kunt besparen. En, wie wil er echt een andere baan (of twee) werken als je al 40 uur per week inzet?

  het opbouwen van rijkdom is eenvoudig in zijn berekening:

  meer geld verdienen + minder geld uitgeven = *rijkdom*

  je kunt een deel van de vergelijking niet vermijden en succesvol zijn. Het krijgen van een tweede baan, maar nog steeds opladen van uw creditcards gaat om u draaiende te houden uw wielen.

  degenen die ijverig hebben gewerkt voor hun rijkdom waren bereid om troost opzij te zetten en te doen wat de gemiddelde mensen won’t. maar nu kunnen ze de dingen doen die de meeste mensen *kan’t*.

  welke persoon wil je zijn?

  15 stappen om onafhankelijk rijk te zijn

  nu je weet hoe je onafhankelijke rijkdom kunt nastreven met de juiste gewoonten en mentaliteit, laten we praten tactiek.

  Hier zijn 15 actiestappen die u kunt nemen als u op weg bent naar financiële vrijheid.

  1. Stel slimme financiële doelen

  Je kunt zeggen dat je een rijke levensstijl wilt leven, maar tenzij je een aantal specifieke doelen definieert, zal het niet gebeuren. U moet een duidelijke richting hebben die u dagelijks, maandelijks en jaarlijks zal begeleiden.

  uw doelen zullen over het algemeen gericht zijn op het genereren van meer inkomsten en het afbetalen van schulden, maar u moet de details verstrekken. Het gebruik van het slimme formaat om uw doelen te stellen, biedt u een structuur die uw inspanningen zal richten en uw kansen op succes zal vergroten.

  • (s)PECIFIC: wees duidelijk en duidelijk over wat je doel is en geef precies aan wat je wilt bereiken
  • (m)EASURABLE: wijs een waarde toe aan je doel dat je kunt meten en je voortgang kunt volgen tegen
  • (A)CHIEVABLE: identificeer hoe je het doel zult bereiken
  • (R)EALISTIC: zorg ervoor dat je doelen haalbaar zijn
  • (T)ime-gebonden: geef elk doel een deadline

  schrijf je doelen op, zowel op korte als op lange termijn, en de stappen die je moet nemen om ze te bereiken. Als je je doelen schriftelijk ziet, worden ze concreter en zelfs uitvoerbaar.

  Lees ze dan elke dag. In feite, houd ze bij je *de hele tijd*. Dit helpt je om gefocust en gemotiveerd te blijven.

  Hier is een voorbeeld van hoe je een slim doel kunt stellen om je autolening af te betalen:

  • specifiek: Ik wil mijn autolening volledig afbetalen
  • meetbaar: Ik wil het volledige saldo van $5.500 afbetalen
  • haalbaar: als ik uitgaven met $500 per maand bespaar, kan ik mijn doel
  • realistisch bereiken: Ik kan mijn Uit eten gaan budget met $300 en mijn kledingbudget met $200
  • tijdgebonden: door $500 per maand toe te passen op mijn leningssaldo, laat ik het binnen 11 maanden afbetalen

  wanneer u specifieke, geschreven doelen hebt om uw beslissingen te begeleiden, zult u sneller rijkdom opbouwen en meer succes ervaren.

  2. Gebruik een budget om de cashflow te volgen

  een budget is als een routekaart voor je geld. Het vertelt je hoeveel je moet uitgeven en waar je het kunt uitgeven. Zonder uw inkomsten en uitgaven zorgvuldig te volgen, weet u niet waar uw geld naartoe gaat.

  Ik raad het zero-sum budget aan voor degenen die elke dollar van hun maandelijkse inkomen willen verantwoorden. Deze budgetteringsmethode maximaliseert uw inkomen, vermindert budgetlekken en verhoogt de besparingen.

  als je liever een minder hands-on aanpak hebt, kun je een app zoals Mint of Personal Capital downloaden en je inkomsten en uitgaven automatisch laten volgen. U zult snel zien welke categorieën u overspendeert en waar u wijzigingen moet aanbrengen.

  neem de controle en vertel uw geld waar te gaan met een maandelijks budget. U zult betere manieren ontdekken om uw geld te beheren, zodat u uw financiële doelen sneller kunt bereiken.

  3. Bezuinigen op uitgaven

  als je eenmaal een budget hebt gevolgd voor een maand of twee, kun je gemakkelijk die gebieden identificeren waar je te veel uitgeeft. Dit zijn de voor de hand liggende categorieën om in uw budget te verminderen.

  maar, kunt u ook overwegen het vinden van manieren om die kosten die vast zijn, zoals uw hypotheek of auto verzekeringspremies te verlagen. Winkel rond voor betere tarieven, en je zou verbaasd zijn hoeveel je kunt besparen.

  Kijk naar alle terugkerende en niet-terugkerende kosten. Kunt u bezuinigen op uw mobiele telefoon, internet of kabel plannen? Heeft u kosten, zoals lidmaatschappen en abonnementen die niet nodig zijn?

  wanneer u niet zeker weet of u een uitgave in uw budget moet elimineren, stel uzelf dan deze vragen:

  • is deze uitgave noodzakelijk of onnodig?
  • komt deze uitgave overeen met mijn geldwaarden en financiële doelen?
  • zal ik deze kosten missen als ik het uit mijn budget snijd?
  • zal het elimineren van deze kosten een negatieve invloed hebben op mijn leven?

  wees bewust over het vinden van elke mogelijkheid om uw budget uitgaven te verlagen. Echter, don ’t krijg jezelf in een positie waar je boos dat je geen plezier kunt hebben geworden. Vind de balans die voor jou werkt.

  elk geld dat u bespaart door kosten te besparen, moet automatisch een deel worden van het bedrag dat u elke maand bespaart.

  4. Heb een noodfonds account

  een financiële noodsituatie kan je financieel wegvagen als je niet voorbereid bent. Of u nu uw baan verliest, ziek wordt of uw auto kapot gaat, elk van deze onvoorziene omstandigheden heeft de capaciteit om uw plannen voor onafhankelijke rijkdom te ontsporen.

  zonder wat spaargeld opzij te zetten voor onverwachte uitgaven, zou je jezelf dieper in de schulden kunnen bevinden. U zou uw financiële doelen uitstellen als u moet vertrouwen op creditcards of een dure persoonlijke lening om noodkosten te betalen. Dan zou je de kans verliezen om de besparingen te maximaliseren als je het saldo en de rente betaalt.

  het hebben van een back-up account strikt voor noodgevallen is essentieel voor het opbouwen van rijkdom. U kunt schulden en de extra kosten van rentetarieven vermijden, wat een negatieve invloed heeft op uw budget. Bovendien kunt u het probleem onmiddellijk oplossen en u vervolgens opnieuw richten op het besparen van geld. Met andere woorden, je draagt die kosten maandenlang niet voordat je weer op de rails kunt komen.

  financiële tegenslagen kunnen stressvol en ontmoedigend zijn. Maar je hoeft geen ongeplande uitgave om te zetten in een crisis. Het opbouwen van een robuust noodfonds zal u op koers houden en vooruit helpen.

  Meestal moet u genoeg geld sparen om 3 tot 6 maanden van de noodzakelijke uitgaven te dekken. Dit kan je door een kortdurende baanverlies of grote tegenslag brengen. Maar om uw financiële zekerheid op uw reis naar onafhankelijke rijkdom te versterken, bespaart u maar liefst 12 maanden aan uitgaven.

  Ik moet vermelden dat verrassing uitgaven zijn onvermijdelijk, dus don ’t gok op deze stap. Don ’t denken * als * ze gebeuren, denken wanneer. En wees voorbereid op wanneer ze dat doen.

  5. Betaal jezelf eerst

  Dit was de enige geldles die mijn ouders me leerden. (Eh, tenminste het ’ s de enige die ik me herinner …)

  veel mensen denken dat sparen betekent dat er geld overblijft. En, * surprise*, er is zelden iets overgebleven nadat je alle rekeningen hebt betaald en een beetje plezier hebt.

  om zelfstandig rijk te worden, moet je de gewoonte krijgen om geld te sparen voordat je een dubbeltje uitgeeft.

  voordat u de hypotheek betaalt.
  voordat u de elektriciteitsrekening betaalt. voordat u uw mobiele telefoonprovider betaalt. voordat u uw kabelrekening betaalt.
  Voordat je de boodschappen koopt. voordat je gaat winkelen voor nieuwe schoenen.

  betaal jezelf eerst. Maak het de belangrijkste rekening in uw hele begroting. Dit maakt van je toekomst de prioriteit.

  veel financiële adviseurs raden aan om 15% van uw inkomsten te sparen voor uw pensioen. Dit is echter als u begint bij 25 en consequent 40 jaar spaart. Als u een late spaarder bent, moet u inhalen door meer te besparen.

  de makkelijkste manier om jezelf eerst te betalen is door automatische stortingen op een aparte rekening. Er zijn een paar manieren om dit te doen:

  • u kunt rechtstreeks bijdragen storten op uw door de werkgever gesponsorde pensioenplan, zoals een 401(k) of een individuele pensioenrekening, en gewoon uw inkomsten laten samenstellen. Je spaargeld komt uit je salaris voordat je het ooit ziet.
  • u kunt automatische overschrijvingen instellen die elke betaaldag terugkeren. Zodra uw cheque op uw rekening komt, kunt u een vast bedrag laten storten op een aparte spaarrekening.
  • u kunt een app (zoals Acorns) of het spaarprogramma van uw bank gebruiken om meer geld te besparen elke keer dat u een aankoop doet met uw gekoppelde kaart. U kunt ervoor kiezen om het verschil tussen het totaal en de volgende dichtstbijzijnde dollar op te slaan, of u kunt ervoor kiezen om elke keer dat u iets koopt een vast bedrag op te slaan.

  als je zelfstandig rijk wilt zijn, kan geld in spaargeld stoppen niet zomaar een bijzaak zijn. Maak de nodige aanpassingen aan uw budget zodat u maximaal 85% van uw inkomen kunt verdienen. Bewaar de rest op een rekening die rente betaalt.

  rijkdom opbouwen is geen race. Er zitten ook geen trucjes of geheimen in. Je hoeft alleen maar om geld te besparen de hoogste prioriteit, en consistent te zijn met het over een lange periode van tijd. Het is de krachtigste tactiek die je kunt doen om een miljonair met pensioen te laten gaan.

  *als tienden deel uitmaken van je geloof, maak dit dan je eerste prioriteit! En, als je kunt ’ t beginnen met het besparen van 15%, dan beginnen waar je kunt. Na verloop van tijd, zult u in staat zijn om meer te besparen als uw inkomen stijgt en je leert om te bezuinigen op de uitgaven.

  6. Elimineer schulden en vermijd levensstijlcreep

  sommigen zeggen dat er goede schulden zijn en slechte schulden. Ik zeg dat elke schuld je inspanningen om geld te besparen zal belemmeren, dus elimineer alle schulden als je kunt.

  Er zijn echter enkele schuldvoertuigen die u de mogelijkheid bieden om uw vermogen te verhogen. Bijvoorbeeld het krijgen van een hypotheek om een huis te kopen dat snel in waarde zal winnen. Of het afsluiten van een zakelijke lening die u de mogelijkheid geeft om een andere inkomstenstroom te creëren.

  dan is er’ s het type schuld dat je alleen maar terughoudt van je doelen en voorkomt dat je rijkdom opbouwt. Creditcardschuld, autolening, studieleningen, langlopende leningen en betaaldagleningen hebben meestal hoge rentetarieven en zullen uw inspanningen om financiële vrijheid te bereiken ondermijnen.

  een van de belangrijkste slimme doelen die u kunt stellen, is het afbetalen van uw hoge renteschuld. Kom met je eigen plan om het snel af te betalen. Stel een deadline in, krijg een tweede baan, knip onnodige uitgaven uit en focus je laser op het elimineren van je schulden.

  Als u zich overweldigd voelt, zoek dan een vertrouwde kredietadviseur of financieel expert om u te helpen een plan op zijn plaats te krijgen. Don ’t schamen om uit te reiken voor hulp!

  herinner je de # 5 gewoonte van de onafhankelijk rijken die eerder werd genoemd? Wees leerzaam en nieuwsgierig. Laat degenen die weten hoe ze uit de schulden kunnen komen je helpen dit voor jezelf te doen.

  en, als je eenmaal schuldenvrij bent, blijf dat zo. Snijd de kaarten, leef onder je middelen, en vermijd lifestyle creep. Don ’ t laat schuld houden u van uw dromen.

  7. Leef onder je middelen

  als het opbouwen van rijkdom zo eenvoudig is, waarom zijn er dan niet meer miljonairs in de wereld?

  het antwoord is niet zo scherp en droog, maar er is een val waar veel mensen in vallen (vooral in de westerse cultuur). Dat’ s de val van het leven boven uw middelen.

  uw “middelen” verwijst naar het inkomen dat voor u beschikbaar is en waarmee u dingen kunt kopen. Dit omvat *niet* uw creditcardlimieten of hoeveel u kunt krijgen goedgekeurd voor een persoonlijke lening.

  leven binnen uw middelen geeft aan dat uw bestedingsgrenzen worden bepaald door uw inkomen. Wanneer je die grenzen overschrijdt, geef je geld uit dat je niet hebt verdiend. Dit leidt tot schulden en vast komen te zitten in de paycheck-to-paycheck cyclus.

  maar als je een stap verder gaat (of misschien moet ik een stap terug zeggen), kun je ervoor kiezen om *onder* je middelen te leven. Dit is wanneer je ervoor kiest om die grenslijn een beetje dichterbij te brengen. Dit zorgt voor een” buffer ” tussen uw maandelijkse bestedingslimieten en uw inkomen. En deze buffer is waar je grootste rijkdomspotentieel ligt.

  Ik weet het. Dit is niet de Amerikaanse manier. We werken hard voor ons geld, dus waarom zouden we er geen plezier mee hebben? Isn ’t ons geld verondersteld om ons leven beter te maken? Wat ’s zo verkeerd over het uitgeven van al die ’s links nadat ik ’ve betaald mezelf eerst?

  je’ re absoluut gelijk. Als u verantwoordelijk bent voor uw inkomen, een budget volgt en spaargeld opzij zet, is er niets mis met uitgaven aan de rand van uw grens.

  maar, streven naar onafhankelijke rijkdom isn ’t alleen maar doen wat ’s verkeerd of goed. Het ’s over doen wat ’s het beste.

  hoe groter u de kloof tussen uw uitgaven en uw inkomen kunt maken, hoe groter uw potentieel om in de loop van de tijd rijkdom op te bouwen. Hoe meer je nu kunt besparen, hoe sneller het later zal groeien.

  een andere valkuil waar velen in vast komen te zitten is lifestyle inflatie (ook bekend als lifestyle creep). Dit gebeurt wanneer uw levensstijl toeneemt met uw inkomen. Dus, als je een verhoging krijgt, denk je dat de volgende logische stap is om je kosten van levensonderhoud te verhogen. Koop een groter huis, een nieuwe auto, een betere TV en andere dure items.

  nogmaals, er is niets mis met het uitgeven van je inkomen aan dingen die je leven comfortabeler en aangenamer maken, zolang je maar binnen je mogelijkheden leeft.

  maar het *beste* wat je met extra geld kunt doen, is het toepassen op je spaargeld en Investeringen. Immers, als u zelfstandig rijk wilt zijn, is het uiteindelijke doel van het verhogen van uw inkomen om een groter vermogen te creëren om meer geld te besparen en uw vermogen te vergroten. Als je het teveel uitgeeft aan dingen die je financiële doelen niet ondersteunen, verspil je een waardevolle kans om je doelen sneller te bereiken.

  Je hoeft niet te leven alsof je arm bent, wees gewoon opzettelijk over het toestaan van uw uitgaven om veel langzamer te stijgen dan uw inkomen.

  8. Verhoog uw inkomen

  als je worstelt met beperkende overtuigingen, kan dit een enorme barrière voor je zijn. Vooral als je het minimumloon verdient en vastzit in een paycheck to paycheck-cyclus.

  Het is echter een die je moet overwinnen als je onafhankelijke rijkdom wilt bereiken.

  Ik garandeer je-je * kunt * meer geld verdienen dan je op dit moment verdient. De eenvoudigste manier om uw inkomen te verhogen is om meer betaald te krijgen voor het werk dat u al doet.

  soms kan het zo simpel zijn als het vragen om een verhoging. Immers, je won &# 8217; t weten of het ’s mogelijk totdat je het vraagt, toch?

  Maak een afspraak met je werkgever en praat over het onderhandelen over een hoger salaris. Don ’ t gewoon vragen om het, hoewel-bewijzen aan hem/haar waarom je het verdient. Bereid je ‘speech’ van tevoren voor, zodat je klaar bent om vrijuit te praten over de redenen waarom je denkt dat je een hoger salaris verdient.

  als je het gevoel hebt dat je het loonplafond hebt bereikt in je huidige baan, is het misschien tijd om verder te gaan. Doe je onderzoek naar de huidige inkomensniveaus van mensen met je ervaring. Werk je CV bij en begin met solliciteren op plaatsen waarvan je denkt dat ze aan je inkomenseisen kunnen voldoen.

  een andere uitstekende optie om uw inkomen te verhogen, is om uw vaardigheden te verbeteren. Ga terug naar school of volg aanvullende training en zoek naar mogelijkheden om aan je vaardigheden toe te voegen. Als je huidige baas weet dat je het initiatief neemt om meer te bieden als werknemer, kun je als eerste in de rij staan voor de volgende promotie.

  Als je geen motivatie hebt om op de ladder van je bedrijf te komen, is het misschien tijd voor een carrièreswitch. Misschien moet je in eerste instantie een salarisverlaging accepteren, maar als je meer tevredenheid vindt in een nieuwe rol, kan je enthousiasme uiteindelijk resulteren in een hoger salaris.denk aan de ervaring die je hebt opgedaan, de vaardigheden die je hebt geleerd en de passies die je hebt bij het beslissen over een nieuwe carrière. Als je gaat om te gaan door het ongemak van een enorme verandering van het leven, zorg ervoor dat het de moeite waard de nodige offers. U wilt het beste rendement voor uw inspanningen krijgen, zodat u meer winst kunt maken in de richting van uw doelen.

  9. Diversifieer uw inkomen

  miljonairs hebben gemiddeld 7 inkomstenstromen. Hoewel je misschien niet zoveel nodig hebt (of wilt), is het belangrijk om zoveel mogelijk inkomstenstromen binnen te brengen.

  hoe minder je afhankelijk bent van één bron van inkomsten, hoe gemakkelijker het is om zelfstandig rijk te worden.

  wanneer u meerdere inkomstenbronnen hebt, kunt u bepaalde stromen strikt opzij zetten voor sparen en/of beleggen voor de toekomst, met name pensioen.

  Hier zijn een paar manieren om inkomstenstromen toe te voegen aan uw budget:

  Get a side gig

  Ik raad je ten zeerste aan om een side gig te vinden om je spaardoelen te stimuleren. Met dit extra inkomen kunt u extra betalingen doen in de richting van schulden en sneller geld besparen.

  zelfs het binnenhalen van een paar honderd dollar per maand kan een enorm verschil maken in je vooruitgang. Vooral wanneer u uw nevenopbrengst toepast op uw investeringen, waar het nog jaren zal blijven groeien.

  Je hoeft niet zeer bekwaam te zijn om een side hustle te werken. Denk gewoon aan iets wat je leuk vindt om te doen, en bied aan om dat voor iemand anders te doen. Dit kan zijn:

  • wandelende honden
  • Tuinieren
  • naaien
  • foto ‘ s maken
  • een website maken
  • taarten bakken
  • Consulting

  Ik kan doorgaan, maar er zijn duizenden manieren waarop je je passies en talenten kunt aanbieden om het leven van iemand anders gemakkelijker te maken. Je kunt zelfs een paar kleine side-gigs starten om meerdere inkomstenbronnen te creëren.  

  als je meer inspiratie wilt, lees dan mijn bericht over 50+ eenvoudige manieren om extra geld te verdienen.

  sell stuff

  wanneer je laag koopt en hoog verkoopt, verdien je geld. Als u dit herhaaldelijk doet, kunt u een zeer lucratieve extra inkomstenstroom hebben.

  de gemakkelijkste manier om dit te doen is om goede deals te vinden bij garageverkopen en tweedehandswinkels, ze vervolgens op te fleuren en ze met winst door te verkopen. U kunt ook kijken op de korting planken bij winkels zoals Target of Walmart voor producten die kunnen verkopen voor meer op Ebay of Craigslist (dit heet retail arbitrage).

  als je een gave hebt om te schilderen of eenvoudige oplossingen te maken, kun je nog meer geld verdienen. Veel mensen geven niet om de potentiële waarde van een oud meubelstuk – ze willen het gewoon uit hun garage en geven het gratis weg! Met wat nieuwe hardware en een frisse verflaag kan uw winst vele malen de investering zijn.

  u kunt ook uw eigen producten maken om te verkopen. Digitale producten zijn een booming business, en als je je eigen downloadbare bronnen kunt maken, kun je je inkomsten omhoogschieten.

  enkele ideeën zijn:

  • Journal pages
  • Budget tools
  • Wall art
  • jaarlijkse planners
  • Ebooks
  • Graphics
  • wenskaarten
  • Online Cursussen

  huur een kamer (of huis)

  als de kinderen het huis uit zijn, kun je wat leuke huurinkomsten verdienen met die extra slaapkamers die gewoon leeg staan. U kunt een ruimte huren voor de lange termijn of gewoon in het weekend.

  voor een permanente bewoner, overweeg dan om een privé-aanbod te doen aan iemand in uw kerk of uw sociale kringen. Vraag je kinderen van schoolgaande leeftijd of ze iemand kennen die mogelijk geïnteresseerd is. Wees kritisch over wie je toestaat om dagelijks in en uit je huis te komen.

  als je geen langetermijnverbintenis wilt aangaan, kun je ook een slaapkamer aanbieden als een betaalbare optie voor reizigers die slechts een paar dagen een plek nodig hebben. Sites zoals Airbnb en VRBO kunnen u helpen uw ruimte op de markt te brengen en tegelijkertijd verzekeringsbescherming te bieden.

  verdien rente voor passief inkomen

  degenen die al onafhankelijke rijkdom hebben bereikt, deden het niet door contant geld onder de matras te stoppen of hun spaargeld in hun bank achter te laten rekening.

  om rijkdom te creëren, begin je geld voor je te laten werken. Investeer in aandelen, obligaties en CD ‘ s om een doorlopende, passieve inkomstenstroom te creëren.

  het genereren van inkomsten uit betrouwbare beleggingen is een slimme strategie om uw vermogen te vermenigvuldigen door middel van samengestelde rente . Het gebruik van uw geld om meer geld te genereren creëert een cyclus van rijkdom die een aanzienlijke passieve inkomstenstroom kan opbouwen.

  veel rijke mensen leven van hun investeringen, met miljoenen dollars die elk jaar rente verdienen om hun weelderige levensstijl te ondersteunen.

  Er is altijd een element van risico wanneer u belegt in de beurs. Maar, als je focus ligt op de lange termijn (zie mindset #6 hierboven), dan zul je niet worden afgeschrikt door incidentele verliezen of tegenslagen.

  begin met beleggen in dividendbetalende aandelen

  dividendaandelen kunnen worden beschouwd als een vorm van winstdeling. Je wordt in wezen aandeelhouder van een bedrijf en ze betalen je regelmatig een deel van hun winst.

  niet alle aandelen betalen dividenden. Ze worden meestal aangeboden door grote bedrijven die al vele jaren financiële stabiliteit hebben.

  dividendaandelen kunnen op kwartaalbasis, jaarlijks of halfjaarlijks worden uitbetaald, afhankelijk van het beleid dat door elk afzonderlijk bedrijf wordt gecreëerd.

  er zijn ook verschillende soorten dividenden. Contante dividenden zijn het meest voorkomende type, maar er zijn ook aandelen -, DRIP -, speciale en voorkeursdividenden.

  beleggen in aandelendividenden kan een stabiele manier zijn om extra inkomstenstromen te creëren. Probeer bedrijven te vinden die winstgroei blijven ervaren, zodat de inkomsten de inflatie kunnen overtreffen.

  10. Diversifiëren van investeringen

  wanneer je een budget hebt, je uitgaven hebt verlaagd en meerdere inkomstenstromen hebt gecreëerd, kun je je spaarpercentage verhogen en sneller rijkdom opbouwen.

  een van de meest effectieve manieren om uw spaargeld te laten groeien, is door te investeren. Zoals ik al eerder zei, is er een zekere mate van risico wanneer u uw geld op de aandelenmarkt belegt. De sleutel tot het minimaliseren van dit risico is diversificatie.

  wanneer u uw beleggingen diversifieert, kunt u alle winsten en verliezen binnen uw gehele portefeuille gemiddeld maken, zodat uw totale rendement stabieler en consistenter is.

  Dit is absoluut cruciaal bij het nastreven van onafhankelijke rijkdom. Als u al het risico in een handvol aandelen legt, bent u kwetsbaar voor grote verliezen en kunt u mogelijk een financieel verlies lijden waar u moeilijk van terug kunt stuiteren.

  componenten van een beleggingsmix

  Een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille zal een goede mix van langetermijnbeleggingen en kortetermijnbeleggingen bevatten, evenals activa met een hoog en laag risico.

  aandelen vertegenwoordigen het meest agressieve deel van een portefeuille, hebben het hoogste risico, maar ook de grootste kans op groei.

  obligaties daarentegen zijn doorgaans minder volatiel dan aandelen en kunnen regelmatige rentebaten opleveren. Het hebben van obligaties als onderdeel van uw beleggingsmix kan fungeren als een kussen tegen de onvoorspelbare bewegingen van de aandelenmarkt.

  kortetermijnbeleggingsinstrumenten omvatten geldmarktfondsen en depositocertificaten. Beide bieden ook meer stabiliteit dan aandelen.

  geldmarktfondsen hebben een hoge mate van liquiditeit en maken het daarom gemakkelijk toegang tot uw geld. Dit verminderde risico resulteert in lagere rendementen. CD ‘ s zijn ook een laag risico, maar uw geld is niet zo gemakkelijk toegankelijk.

  Internationale aandelen kunnen groeimogelijkheden bieden die niet worden aangeboden door Amerikaanse effecten. De toegevoegde blootstelling kan resulteren in grotere winsten, maar komt met een hoger risico.

  als u een agressieve benadering van beleggen wilt nemen, moet het grootste deel van uw geld (meer dan 50%) in aandelen zijn. Een conservatieve mix zou voornamelijk bestaan uit obligaties.

  Dave Ramsey’S K. I. S. S. strategy

  Don’t laat intimidatie of gebrek aan kennis je tegenhouden van het investeren van uw geld. Dave Ramsey stelt zelfs voor om uw beleggingsmix heel eenvoudig te houden, terwijl het risico nog steeds wordt geminimaliseerd.

  Hier is zijn aanbevolen toewijzing voor een pensioenbeleggingsplan, universiteitsfondsen of gewoon beleggen in het algemeen:

  • 25% in groei-en inkomensfondsen
  • 25% in groeifondsen
  • 25% in internationale fondsen
  • 25% in beleggingsfondsen met agressieve groei

  volgens Dave zouden er 90-200 aandelen in elk fonds moeten zijn.

  het enige investeringsinstrument dat de meeste miljonairs gebruiken

  uit een onderzoek onder meer dan 10.000 miljonairs ontdekte Ramsey Solutions dat 8 van de 10 een 401(k) om hun rijkdom te vergroten.

  een 401 (k) is een door de werkgever gesponsorde pensioenspaarrekening die wordt geleverd met belastingvoordelen en soms overeenkomstige bijdragen. En hoewel het een van de meest voorkomende opties is voor Amerikanen om pensioensparen op te bouwen, gebruikt slechts 32% er een.

  Als u geen 401(k) gebruikt als onderdeel van uw onafhankelijke vermogensstrategie, neem dan contact op met de HR-afdeling van uw werkgever om te zien of ze er een aanbieden. Als ze dat doen, meld je dan aan! Probeer genoeg bij te dragen om optimaal te profiteren van elke 401(k) match die ze bieden.

  neem berekende risico ‘ s

  nadat u vertrouwd bent geraakt met beleggen in conventionele opties (zoals beleggingsfondsen), kunt u uw kennis en ervaring gebruiken om andere kansen te overwegen.

  een paar alternatieve investeringen kunnen zijn:

  • Real Estate Investing
  • Rental Property
  • Gold
  • Cryptocurrencies
  • Peer-to-Peer Lending
  • Startups

  De sleutel tot het minimaliseren van risico ‘ s in deze alternatieve beleggingsopties is om *volledig* te begrijpen hoe de investering werkt en waar u aan begint.

  Hier zijn een paar manieren waarop je jezelf kunt beschermen tegen een groot verlies:

  • schrijf elke vraag op die je kunt bedenken en doe vervolgens het onderzoek om ze allemaal volledig te beantwoorden. Zorg ervoor dat u de investering in eenvoudige, duidelijke taal kunt uitleggen.
  • don ’t risico meer dan 10% van uw portefeuille.
  • als een verlies uw pensioensparen aanzienlijk zou schaden, Doe het dan niet.
  • neem nooit een beslissing op basis van je gevoelens. * Altijd * kijk naar de feiten en weeg de voor-en nadelen af voordat je verder gaat.

  11. Ga trouwen en blijf getrouwd

  het voor altijd verbinden met je partner in het huwelijk heeft zijn financiële voordelen. Van Grotere belastingvoordelen tot lagere verzekeringspremies tot socialezekerheidsvoordelen voor echtgenoten, getrouwd zijn kan uw vermogen en koopkracht vergroten.

  natuurlijk, als je gaat scheiden, kan je totale rijkdom gehalveerd worden en zullen je kosten van levensonderhoud toenemen. Dit kan resulteren in verwoestende tegenslagen voor uw zoektocht naar onafhankelijke rijkdom.

  de negatieve gevolgen zijn nog prominenter bij echtscheidingen na de leeftijd van 50 jaar . Misschien moet je de helft van je Pensioenfonds met je ex delen, wat grote problemen voor je kan veroorzaken. Naarmate je ouder wordt (en als je niet hertrouwd bent), ben je aan de haak voor langdurige zorgkosten en medische rekeningen.

  een ander gevolg van echtscheiding is dat de erfenis van de kinderen op de tweede plaats komt na elke nieuwe echtgenoot die je ex trouwt.

  dus, voordat u het schip springt, overweeg dan de financiële gevolgen op lange termijn die een echtscheiding zou hebben voor u, uw kinderen en zelfs uw kleinkinderen. Overwin indien mogelijk uw verschillen en geschillen en zet u in om samen naar uw financiële doelen te werken.

  12. Start een bedrijf

  wanneer je voor iemand anders werkt, kun je alleen zoveel verdienen als ze je willen geven. Maar als je je eigen baas bent, is de sky The limit.

  je zou klein kunnen beginnen en een bijzaak je reguliere inkomen laten aanvullen. Dit kan je vooruitgang in de richting van onafhankelijke rijkdom aanzienlijk vergroten. Naarmate uw bedrijfsinkomen groeit, kunt u meer investeren in it door meer middelen toe te voegen en zelfs gehuurde hulp.

  zowel online als servicebedrijven vereisen doorgaans lage opstartkosten, hebben minimale overhead en bieden een hoge winst. Overweeg hoe je aan de behoeften van iemand kunt voldoen met de ervaring die je al hebt opgedaan. Wanneer je een probleem waar veel mensen mee worstelen effectief kunt oplossen, dan heb je de mogelijkheid om een succesvol bedrijfsinkomen op te bouwen.

  Hier zijn een paar ideeën die gemakkelijk zouden zijn om te beginnen met weinig investering:

  • verkoop digitale downloads
  • bied consultaties aan in uw vakgebied
  • Wees een freelance schrijver
  • Help anderen om cv ‘ s te schrijven
  • Wees een ebook auteur
  • Leer een online cursus
  • Start een blog of podcast
  • word een affiliate marketeer

  natuurlijk haal je eruit wat je erin stopt. Verander een van uw passies of vaardigheden in een bedrijf en laat het inkomen binnenstromen, waardoor u het niveau van financiële vrijheid bereikt dat u wenst.

  13. Heb een plan om uw hypotheek af te betalen

  een huiseigenaar zijn is een geweldige manier om uw vermogen te verhogen, omdat u de hypotheek afbetaalt en profiteert van de waarde van uw huis.

  maar wanneer u de hypotheek afbetaalt en uw huis vrij en duidelijk bezit, groeit uw vermogen om onafhankelijke rijkdom te bereiken exponentieel. Omdat uw huisbetaling meestal de grootste schuld is die u verschuldigd bent, kunt u uw spaargeld omhoogschieten wanneer u die kosten toepast op beleggingsinstrumenten die zullen groeien met samengestelde rente.

  om uw hypotheek sneller af te betalen, overweeg dan om een hypotheek van 30 jaar te herfinancieren naar een hypotheek van 15 jaar. Je zou het in de helft van de tijd kunnen afbetalen, en nog minder als je extra maandelijkse betalingen doet.

  14. Investeer in jezelf

  als je een onafhankelijk rijk persoon wilt worden, moet je blijven groeien in carrièrevaardigheden en financiële kennis. Blijf mogelijkheden vinden om je huidige vaardigheden uit te breiden, zodat je je kansen om je carrière te bevorderen kunt vergroten.

  zoek ook naar manieren om deel te nemen aan persoonlijke en loopbaanontwikkeling en uw financiële kennis te versterken.

  Hier zijn een paar financiële onderwerpen die u uzelf moet leren:

  • Investing basics
  • hoe u uw rekeningen kunt budgetteren en in evenwicht brengen
  • hoe u pensioen kunt plannen
  • Hoe samengestelde rente werkt
  • persoonlijke financiële concepten
  • Hoe u de juiste verzekering kunt vinden
  • Hoe tijd en geld samenwerken
  • hoe u goede schulden kunt gebruiken en slechte schulden kunt voorkomen

  u bent uw beste investering. Hoe meer je weet, hoe beter de financiële, carrière, en zelfs persoonlijke beslissingen die u zult maken die uw vermogen om zelfstandig rijk te worden zal beïnvloeden.

  tenzij je een goed begrip hebt van financiële kennis, zul je altijd worstelen met het opbouwen van rijkdom. Gelukkig is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om financieel geletterd te worden. U kunt zich abonneren op persoonlijke financiële blogs (zoals deze!), lees boeken, luister naar podcasts en Word lid van Facebook-groepen om meer te weten te komen over hoe geld werkt.

  maar, don ’t gewoon je kennis tussen je oren te houden. Pas wat je leert toe om te ontdekken welke principes en strategieën het beste werken voor je financiële doelen.

  15. Geef vrij

  In een bericht over onafhankelijk rijk worden, zou je niet verwachten dat iemand je vertelt om je geld weg te geven, maar het is een belangrijke stap.

  Hier’ s waarom.

  hoe meer je geeft, hoe meermeer geld komt op grotere manieren bij je terug. Het is misschien geen geld dat in je schoot valt, maar je hebt misschien meer mogelijkheden om geld te verdienen of sterkere netwerken te vormen die in meer geld veranderen. Houd je ogen en oren open en geef aan wat belangrijk voor je is.

  niet alleen is een gever belangrijk voor het bereiken van onafhankelijke rijkdom, genereus zijn is noodzakelijk om financiële vrijheid te hebben. De enige manier om de angst te vermijden om te verliezen wat je hebt gewonnen, is om bereid te zijn om het weg te geven. Wanneer je hand open is om te geven, is het ook beschikbaar om te ontvangen.

  en, als u een persoon van geloof bent, kunt u al geloven in het principe van tienden en offers. Wanneer je acties in lijn zijn met je overtuigingen en waarden, ervaar je meer vrede en tevredenheid in je leven.

  misvattingen over onafhankelijke rijkdom

  Er zijn miljoenen mensen in de wereld die nooit proberen om onafhankelijke rijkdom na te streven omdat ze geloven dat het een onmogelijk doel is. Dit beperkende geloof kan grotendeels worden toegeschreven aan de misvattingen die zij als waarheid hebben aanvaard.

  je denkt misschien dat iedereen met een rijke status in een enorm herenhuis woont en dure auto ‘ s rijdt. Maar in feite leiden de meeste financieel onafhankelijke mensen een gemiddelde levensstijl die niet veel verschilt van de meeste.tenzij je de loterij wint en een grote erfenis ontvangt, doet iedereen die onafhankelijke rijkdom bereikt het door ijver, discipline en vastberadenheid. Deze eigenschappen blijven bestaan, zelfs wanneer iemand grote rijkdom heeft opgebouwd, wat betekent dat ze vaak nog steeds in gemiddelde huizen wonen, gebruikte auto ‘ s rijden en zelfs reguliere banen hebben.dus, alleen omdat je denkt dat je nooit in Beverly Hills zult wonen en een Rolls Royce rijdt, betekent dat niet dat je nooit iemand zou kunnen zijn die onafhankelijk rijk is. Wanneer uw financiële gewoonten uw geldwaarden weerspiegelen, zult u merken dat uw levensstijl waarschijnlijk niet veel zal veranderen naarmate u rijkdom blijft opbouwen.

  de voordelen van onafhankelijk rijk zijn

  naast het gevoel van een groot gevoel van voldoening als je eenmaal de onafhankelijke status van rijkdom bereikt, zijn er andere voordelen die je leven zullen verrijken.

  je kunt vrij je passies nastreven

  als je genoeg spaargeld hebt zodat je nooit meer hoeft te werken, dan heb je alle tijd en geld die je nodig hebt om je te concentreren op je ware passies in het leven. U won ’t worden beperkt door de verantwoordelijkheden van een baan, of de kosten die nieuwe hobby ‘ s en bezigheden kunnen vereisen.

  You’ll have future vision

  wanneer u financiële zekerheid hebt, bent u niet langer gefocust op hoe u de volgende maand kunt doorstaan. Je doelen gaan ver in de toekomst, zelfs verder dan je eigen leven.

  u overweegt hoe u uw vermogen het beste kunt beheren, zodat u een sterke financiële erfenis kunt creëren en toekomstige generaties kunt zegenen. Je denkt na over hoe je bijdragen aan goede doelen kunnen helpen om de wereld een betere plek te maken over 10, 20, zelfs 50 jaar.

  het hebben van een toekomstvisie geeft u de focus om een verschil te maken met uw vermogen en om verstandige financiële beslissingen te blijven nemen.

  uw mentale en fysieke gezondheid zal verbeteren

  in diepe schulden zitten en salaris tot salaris leven, kan enorme financiële stress veroorzaken. Overmatige zorgen en angst kunnen leiden tot lichamelijke kwalen zoals gewichtstoename, hartaandoeningen, slechte slaapgewoonten en diabetes.

  natuurlijk hoef je geen onafhankelijke rijkdom te bereiken om minder stress en meer rust te ervaren. Maar hoe sterker en veiliger uw financiële situatie, hoe meer uw gezondheid zal profiteren.

  ook als je niet hoeft te werken om jezelf te ondersteunen, heb je de tijd om voor jezelf te zorgen door middel van zelfzorg gewoonten en lichaamsbeweging. U hebt ook het geld om biologisch voedsel te kopen en het zich veroorloven om een gezond dieet te volgen zonder de goedkope, verwerkte opties te hoeven kopen.

  slechte mentale en fysieke gezondheid kan je oordeel vertroebelen en leiden tot financiële beslissingen die je vast kunnen houden in plaats van vooruit te gaan. Doe wat je nu kunt om voor jezelf te zorgen terwijl je onafhankelijke rijkdom nastreeft.

  het nadeel van het nastreven van onafhankelijke rijkdom

  rijk zijn heeft niet veel nadelen (naast hogere belastingen), maar het opbouwen van rijkdom is een lange reis met veel ups en downs. U zult grote successen ervaren,evenals grote offers te verduren.het uitstellen van bevrediging en het ontkennen van bepaalde genoegens zijn slechts twee belangrijke beslissingen die u moet nemen als u schulden afbetaalt, inkomsten verhoogt en uw spaargeld opbouwt. Je ziet je vrienden en collega ’s op zomervakantie gaan, nieuwe auto’ s rijden en naar grotere huizen in mooiere buurten verhuizen. Dit kan moeilijk te weerstaan zijn, vooral als je genoeg geld verdient om die dingen ook te kopen.

  je zou kunnen missen op het gaan naar een aantal school speelt, basketbal games, en bedrijfsfeesten omdat je werkt Je side gig. Je kunt misschien niet zoveel tijd doorbrengen met je partner en kinderen. Je sociale leven zal er waarschijnlijk onder lijden, en je kunt zelfs wat vrienden verliezen omdat je niet de tijd of energie hebt om de relaties bij te houden.

  het hebben van evenwicht is gezond, maar het nastreven van onafhankelijke rijkdom zal veel inspanning en opoffering van uw kant vereisen. U zult moeten beslissen of die Offers de voordelen waard zijn.

  laatste gedachten over onafhankelijk rijk worden

  het opbouwen van grote rijkdom is mogelijk voor iedereen die bereid is om het werk in te zetten, de offers te brengen en gefocust te blijven op de lange termijn. Je hoeft alleen maar voor jezelf te bepalen of het de moeite waard is.

  wees duidelijk dat je weet waarom je zelfstandig rijk wilt zijn. Als je geen hogere oorzaak hebt dan alleen maar een van de rijke mensen te zijn, zul je waarschijnlijk stoom verliezen voordat je je uiteindelijke doel bereikt.

  heb een visie, stel doelen en onderneem actie. Als je laat in je leven begint, wees dan bereid om een aantal grote offers te brengen. Je moet geduldig en gefocust zijn. Na verloop van tijd zal uw vermogen groeien en zult u meer financiële zekerheid ervaren.

  of je uiteindelijk de status van onafhankelijke rijkdom bereikt of niet, je zult in een sterkere financiële positie verkeren dan je nu bent. En dat maakt het allemaal de moeite waard.

  Plaats een reactie