Is het een goed idee om te lenen van uw 401 (k)? Leer de voor- en nadelen

De wereld staat op zijn kop minder dan zes maanden geleden.  De wereldwijde gezondheidscrisis van COVID-19 heeft wereldleiders ertoe gebracht hun landen tot een zekere mate van zelfisolatie te dwingen.

We zijn overgegaan van sociaal en professioneel actief zijn in onze gemeenschappen naar ons terugtrekken in onze huizen en afstand houden van iedereen die niet tot onze directe familie behoort.

#coronavirussucks

Toen mijn man verlof kreeg, besloten we een lening af te sluiten tegen onze 401(k). We hoeven het misschien niet allemaal te gebruiken voordat hij weer aan het werk gaat, maar het versterkt ons vangnet voor nu. /p>

Misschien bevindt u zich in een vergelijkbare positie, terwijl u bedenkt hoe u deze storm gaat doorstaan.  Als u zich afvraagt ​​of het een goed idee is om te lenen van uw 401(k), blijf lezen om te leren:

 • hoe een 401(k) lening werkt
 • waarom u zou lenen van uw 401 (k)
 • de voor- en nadelen van het krijgen van een 401(k) lening
 • de alternatieven die u heeft om geld te lenen

Uw beslissing om een ​​401(k) lening te krijgen is een persoonlijke één, en is afhankelijk van uw huidige financiële situatie.  Het leren van de details van lenen van uw pensioenfonds is belangrijk om de beste beslissing te nemen – voor vandaag en voor uw toekomst.

Hoe een 401(k)-lening werkt

Een lening van 401(k) stelt u in staat om vroegtijdig toegang te krijgen tot uw pensioenfondsen en vervolgens te vervangen wat u heeft gekocht. hebben geleend – met rente – om uw spaargeld aan te vullen.

Als u leent van uw 401(k), is het toegestane maximum meestal $50.000 of de helft van uw verworven saldo (wat het minst is). Maar aangezien ons land momenteel in erbarmelijke omstandigheden verkeert, is die beperking verhoogd tot $100.000,of het volledige verworven saldo (wat het laagste is).

Bij een 401(k)-lening is de geldschieter ook de lener.  U betaalt uzelf dus terug.&nbsp ; De betalingen worden over het algemeen automatisch van uw salaris afgeschreven en teruggestort in het 401k-fonds.

De terugbetalingstermijn is meestal 5 jaar, en kan wekelijks, maandelijks of driemaandelijks worden gestructureerd. .

Omdat dit een lening is, wordt er een rentepercentage toegepast.  De rente die aan uw betaling wordt toegevoegd, wordt echter ook toegevoegd aan uw 401(k)-fonds.

Omdat een 401(k) door de werkgever wordt gesponsord, bepaalt uw bedrijf (samen met de IRS) de specifieke regels voor haar medewerkers.  Het is mogelijk dat uw werkgever 401(k)-leningen niet toestaat, en dat is volledig aan hun discretie. U kunt het beste uw personeelsafdeling bellen om de regels voor het 401(k)-plan van uw bedrijf te verduidelijken.

Waarom zou u een lening van 401(k) krijgen?

Zolang uw bedrijf ;s plan staat 401(k) leningen toe, u kunt er doorgaans om welke reden dan ook van lenen.  Nogmaals, neem contact op met uw werkgever om dit te bevestigen voordat u probeert te lenen.

Een lening van uw 401(k) is nuttig als u een ernstige financiële behoefte op korte termijn heeft.  Voor ons wilden we een genereus forfaitair bedrag toevoegen aan wat we al aan ons noodspaargeld hadden. We hopen dat dit inderdaad een behoefte op korte termijn is die niet langer zal duren dan de komende 6 maanden.

Op dit moment worden de meesten van ons getroffen door de wereldwijde gezondheidscrisis van COVID-19 . Het kan zijn dat u moeite heeft om al uw kosten van levensonderhoud te dekken terwijl u zonder werk zit en niet weet wanneer u weer een salaris krijgt. Afhankelijk van uw situatie, dit kan worden gedefinieerd als een serieuze liquiditeitsbehoefte en een geldige reden om te lenen van uw 401(k).

Natuurlijk lenen veel mensen van hun 401(k) zelfs als er geen 8217;geen actieve crisis.  Enkele redenen kunnen zijn:

 • het dekken van medische kosten
 • het financieren van reparaties aan huis
 • hoge renteschuld afbetalen
 • een aanbetaling doen op een huis

Geld lenen van uw 401 (k) kan snel, gemakkelijk en erg handig zijn.

Laten we eens kijken naar de voordelen van dit type lening.

De voordelen van een 401(k) lening

Een van de voordelen van lenen van uw 401 (k) is dat het technisch gezien geen lening is, dus het proces volgt niet de gebruikelijke vereisten voor het lenen van geld.

Zoals eerder gezegd, <je leent van jezelf.  Dit betekent dat alle aflossingen aan u worden gedaan, inclusief de rente. En aangezien het tarief doorgaans lager is dan bij andere soorten leningen, kunt u het sneller terugbetalen.

Er zijn ook extra voordelen in vergelijking met andere leenmethoden. Deze omvatten:

 • weinig tot geen leenkosten
 • geen boetes voor vooruitbetaling
 • <betalingen worden gedaan via loonheffing
 • snel aanvraagproces
 • geen kredietcontrole vereist
 • weinig (indien aanwezig) beperkingen om te lenen
 • wanbetaling heeft minder invloed op krediet

Veel mensen kiezen voor dit type lening vanwege de toegankelijkheid en snelle afhandeling.

Het is echter niet de beste optie voor elke situatie .  Er zijn enkele risico's verbonden aan het lenen van uw 401(k) waarmee u rekening moet houden voordat u een lening aanvraagt.

De nadelen van een 401(k) lening

Een 401(k) pensioenrekening wordt doorgaans belegd in een assortiment van aandelen- en obligatiefondsen.  Dit betekent dat hoe meer geld u in het fonds heeft geïnvesteerd, hoe groter de potentiële winsten die u zou kunnen behalen.

Dus, een nadeel van het aangaan van een lening van 401(k) is het risico om te verliezen uit op een deel van die winst omdat je het saldo hebt verlaagd.

Daarnaast zijn er een paar andere redenen waarom u zou willen pauzeren voordat u een lening van 401(k) aangaat:

 • Als u om te worden gescheiden van het bedrijf dat het 401(k)-plan sponsort waarvan u hebt geleend, wordt het resterende saldo van de lening automatisch binnen 60 dagen na vertrek betaald. Daarna wordt het saldo gewijzigd in een distributiestatus , en zijn dan onderworpen aan belastingen en een boete van 10%.
 • Het is mogelijk dat u tijdens de looptijd van de lening minder bijdraagt ​​aan uw daadwerkelijke spaargeld als een deel van uw reguliere bijdrage wordt gebruikt om het saldo af te betalen.
 • Als u in gebreke blijft de lening, kan dit grote gevolgen hebben voor uw financiële plan voor uw pensioen.  Afhankelijk van de grootte van de lening kan dit betekenen dat u langer moet werken.
 • Sommige plannen beperken het aantal leningen dat u tegelijkertijd kunt aangaan.  Als de regels van uw bedrijf slechts één lening tegelijk toestaan, moet u er zeker van zijn dat u geen nieuwe lening nodig heeft totdat de eerste is afbetaald.

Sommige van deze gevolgen kunnen langdurige effecten hebben, dus wees voorzichtig.  Lenen van uw 401(k) kan uw tijdlijn naar pensionering verlengen als u niet zorgvuldig plant.

Alternatieven voor een 401(k) lening

Als u besluit dat een lening van 401(k) niet de beste optie voor u is, er zijn alternatieven.

Eenpersoonlijke leningzou een goede oplossing kunnen zijn. U moet aan bepaalde kwalificaties voldoen en er wordt naar uw kredietgeschiedenis verwezen. Maar uw betalingsstructuur is niet afhankelijk van uw werkgever, wat betekent dat u niet wordt gestraft als u van baan wisselt terwijl u het terugbetaalt. Kijk rond voor het laagste tarief en let goed op de terugbetalingsvoorwaarden.

U kunt ook een HELOC (Home Equity Line of Credit) of Home Equity Loan overwegen als u 8217; bent een huiseigenaar.  U moet voldoende eigen vermogen in uw huis hebben om in aanmerking te komen, aangezien de lening dit eigen vermogen als onderpand gebruikt. U zou concurrerende tarieven en vergoedingen moeten kunnen vinden in vergelijking met andere kredietlijnen, maar u loopt het risico uw huis te verliezen als u het ooit niet kunt terugbetalen.

Een ander alternatief voor een 401(k)-lening is het gebruik van noodspaargeld. Als u genoeg hebt kunnen sparen om 3 tot 6 maanden aan uitgaven te dekken, overweeg dan om toegang te krijgen tot deze fondsen voordat u geld leent van uw pensioenrekening. Misschien wil je dit niet doen omdat je zo hard hebt gewerkt om het op te bouwen.  Maar onthoud, het is er voor noodgevallen! Het is bedoeld om te worden gebruikt voor financiële behoeften op korte termijn wanneer u zich in een crisis bevindt, dus aarzel niet om het voor dit doel te besteden. U bespaart op de lange termijn geld en het terugbetalen van uw noodfonds biedt veel meer flexibiliteit.

Tot slot, de eenvoudigste optie om de financiële liquiditeit te vergroten, zou kunnen zijn om uw budget opnieuw toe te wijzenzodat er meer geld opzij kan worden gezet voor grote uitgaven die zich voordoen.  Met andere woorden, leer leven van minder dan je verdient.  Dit kost tijd, geduld en discipline, maar als je eenmaal de gewoonte hebt om minder uit te geven dan je verdient, heb je altijd wat over voor een regenachtige dag.

Beslis zelf of het een goed idee is om te lenen van je 401(k)

Lenen tegen uw 401 (k) kan een haalbare leningoptie voor u zijn. Vooral als u niet genoeg spaargeld voor noodgevallen heeft of als u momenteel van salaris tot salaris leeft terwijl u in een onverwachte crisis terechtkomt.

Meestal is het proces van het aanvragen van de lening snel en makkelijk, en het geld staat binnen enkele dagen op je rekening.  Dit kan u de liquiditeit geven die u nodig heeft wanneer u het nodig heeft, en u gemoedsrust geven.

Houd rekening met de langetermijngevolgen die kunnen optreden als u niet in staat bent om betaal het terug.  Weeg het risico van het verstoren van uw pensioenplannen af ​​met het gemak van toegang tot een grote instroom van contanten.

Andere berichten waarin u wellicht geïnteresseerd bent:

 • De 401(k) en de IRA: wat beter is ?
 • Hoe u $ 5000 in een jaar kunt besparen
 • Checklist financiële crisis: 8 taken om een ​​catastrofe te voorkomen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
 • Het doel van een budget: 17 krachtige voordelen
 • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)
 • 14 (meestal gratis) online tools voor geldbeheer
 • Hoe u binnen uw mogelijkheden kunt leven (en toch tevreden kunt zijn)
 • Financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren
 • Hoe u aan schulden kunt ontsnappen met een doe-het-zelf schuldbeheersplan

Wil je dit bericht onthouden voor later? Pin het op je favoriete Pinterest-bord!

Is het een goed idee om te lenen van uw 401(k)? Leer de voor- en nadelen

 

Plaats een reactie