Is het een goed idee om te lenen van uw 401 (k)? Leer de voors en tegens

is lenen van uw 401(k) een goed idee?

De wereld is op zijn kop gezet sinds een half jaar geleden.de COVID-19 wereldgezondheidscrisis heeft wereldleiders ertoe gebracht hun landen tot een zekere mate van zelfisolatie te bevelen.

We zijn van sociaal en professioneel actief in onze gemeenschappen gegaan om ons terug te trekken in onze huizen en afstand te houden van iedereen die niet in onze directe families zit.

#coronavirussucks

toen mijn man verlof kreeg, besloten we een lening af te sluiten tegen onze 401(k).We hoeven het misschien niet allemaal te gebruiken voordat hij weer aan het werk gaat, maar het versterkt ons vangnet voor nu.

je zou in een vergelijkbare positie, als je erachter te komen hoe je gaat om deze storm weer.Als u zich afvraagt of het een goed idee is om te lenen van uw 401(k), lees dan verder om te leren:

 • Hoe een 401(K) lening werkt
 • waarom u zou lenen van uw 401(k)
 • de voors en tegens van het krijgen van een 401(K) lening
 • de alternatieven die u hebt om geld te lenen

uw beslissing om een 401(k) lening te krijgen is een persoonlijke en hangt af van uw huidige financiële omstandigheden.het leren van de details van het lenen van uw pensioenfonds is belangrijk om de beste beslissing te nemen voor vandaag en voor uw toekomst.

Hoe een 401(K) lening werkt

een 401(K) lening kunt u toegang tot uw pensioenfondsen vroeg en dan vervang wat je hebt geleend – met rente – om je spaargeld aan te vullen.

wanneer u leent van uw 401 (k), is het maximaal toegestane bedrag meestal $50.000 of de helft van uw verworven saldo (wat minder is).maar, aangezien ons land momenteel onder moeilijke omstandigheden verkeert, is die beperking verhoogd tot $100K, of het volledige verworven saldo (wat minder is).

met een 401 (k) lening is de kredietgever ook de lener.  je betaalt jezelf terug.de betalingen worden over het algemeen automatisch uit uw salaris gehaald en teruggezet in het 401k-fonds.

de aflossingstermijn is meestal 5 jaar en kan wekelijks, maandelijks of driemaandelijks worden gestructureerd.

omdat dit een lening is, zal er een rentevoet worden toegepast.de rente die aan uw betaling wordt toegevoegd, wordt echter ook toegevoegd aan uw 401(k) – fonds.

omdat een 401 (k) door de werkgever wordt gesponsord, bepaalt uw bedrijf (samen met de IRS) de specifieke regels voor zijn werknemers.& Nbsp; Het ’s mogelijk dat uw werkgever doesn ’ t toestaan 401 (k) leningen, en dat is volledig aan hun discretie.het beste wat u kunt doen, is uw human resources-afdeling bellen om de regels voor het 401(k) – plan van uw bedrijf te verduidelijken.

waarom zou je een 401(k) lening krijgen?

zolang het plan van uw bedrijf 401(k) leningen toestaat, kunt u er meestal om welke reden dan ook van lenen.nogmaals, neem contact op met uw werkgever om dit te bevestigen voordat u probeert te lenen.

een lening van uw 401 (k) is nuttig als u een ernstige financiële behoefte op korte termijn heeft.voor ons wilden we een royaal forfaitair bedrag toevoegen aan wat we al in onze noodbesparingen hadden.We hopen dat dit inderdaad een kortetermijnbehoefte is die niet langer dan de komende 6 maanden zou duren.

Op dit moment worden de meesten van ons getroffen door de COVID-19 wereldgezondheidscrisis.u kunt moeite hebben om al uw kosten van levensonderhoud te dekken terwijl u werkloos bent en niet weet wanneer u een ander salaris krijgt.afhankelijk van uw situatie kan dit worden gedefinieerd als een ernstige liquiditeitsbehoefte en een geldige reden om te lenen van uw 401(k).natuurlijk lenen veel mensen van hun 401 (k), zelfs als er geen actieve crisis is.  een paar redenen kunnen zijn:

 • dekking van medische kosten
 • financiering van huisreparaties
 • aflossing van hoge rente schulden
 • een aanbetaling doen op een huis

geld lenen van uw 401(k) kan snel, eenvoudig en erg handig zijn.

laat’ s gaan over de voordelen van dit type lening.

de voordelen van een 401(k) lening

een van de voordelen van het lenen van uw 401(k) is dat het technisch gezien geen lening is, dus het proces volgt niet de gebruikelijke vereisten voor het lenen van geld.

zoals eerder gezegd, leen je van jezelf.dit betekent dat alle terugbetalingen aan u worden gedaan, inclusief de rente.en omdat het tarief meestal lager is dan andere soorten leningen, kunt u het sneller terugbetalen.

Er zijn ook extra voordelen in vergelijking met andere leenmethoden.  deze omvatten:

 • weinig tot geen leningskosten
 • geen vooruitbetalingsboetes
 • betalingen worden gedaan door middel van loonaftrek
 • snel aanvraagproces
 • geen kredietcontrole vereist
 • weinig (indien van toepassing) beperkingen om te lenen
 • default heeft minder impact op krediet

veel mensen kiezen voor dit type lening vanwege de toegankelijkheid en snelle doorlooptijd.

echter, het ’ s niet de beste optie voor elke situatie.er zijn een aantal risico ‘ s aan het lenen van uw 401(k) die u moet overwegen voordat u om een lening vraagt.

de nadelen van een 401(k) lening

een 401(k) pensioenrekening wordt doorgaans belegd in een assortiment van aandelen en obligaties beleggingsfondsen.dit betekent dat hoe meer geld u in het fonds hebt geïnvesteerd, hoe groter de potentiële winsten die u zou kunnen ervaren.

dus, een nadeel van het afsluiten van een 401(k) lening is het risico van het verliezen van een aantal van die winsten omdat je het saldo hebt verminderd.

daarnaast zijn er een paar andere redenen waarom u’ d wilt pauzeren voordat u een 401(k) lening afsluit:

 • Als uals u gescheiden bent van het bedrijf dat het 401(k) – plan sponsort waarvan u hebt geleend, is het resterende saldo van de lening automatisch binnen 60 dagen na vertrek verschuldigd.daarna wordt het saldo gewijzigd in een distributiestatus en wordt het onderworpen aan belastingen en een boete van 10%.
 • u kunt uiteindelijk minder bijdragen aan uw werkelijke spaargeld tijdens de looptijd van de lening als een deel van uw reguliere bijdrage wordt gebruikt om het saldo af te betalen.
 • Als u in gebreke blijft op de lening, kan dit een grote invloed hebben op uw financiële plan voor pensionering.afhankelijk van de omvang van de lening kan dit betekenen dat u de tijd die u nodig hebt om te werken, verlengt.
 • sommige plannen beperken het aantal leningen dat u tegelijkertijd kunt nemen.als de regels van uw bedrijf slechts één lening per keer toestaan, moet u er zeker van zijn dat u geen andere nodig hebt totdat de eerste is afbetaald.

sommige van deze gevolgen kunnen langdurige effecten hebben, dus ga voorzichtig te werk.lenen van uw 401 (k) KAN uw tijdlijn tot pensionering verlengen als u niet zorgvuldig plant.

alternatieven voor een 401(K) lening

Als u besluit dat een 401(K) lening isn’t de beste optie voor u, er zijn alternatieven.

een persoonlijke lening kan een goede oplossing zijn.u zult aan bepaalde kwalificaties moeten voldoen en uw kredietgeschiedenis zal worden verwezen.maar uw betalingsstructuur zal niet afhankelijk zijn van uw werkgever, wat betekent dat u niet zult worden bestraft als u van baan verandert terwijl u het terugbetaalt.Shop rond voor het laagste tarief en let goed op de terugbetalingsvoorwaarden.

u kunt ook een HELOC (Home Equity Line Of Credit) of Home Equity lening overwegen als u een huiseigenaar bent.u moet voldoende eigen vermogen in uw huis hebben om in aanmerking te komen, omdat de lening Dit eigen vermogen als onderpand gebruikt.u zou concurrerende tarieven en vergoedingen moeten kunnen vinden in vergelijking met andere kredietlijnen, maar u loopt het risico uw huis te verliezen als u het ooit niet kunt terugbetalen.

een ander alternatief voor een 401 (k) lening is het gebruik van noodbesparingen.Als u genoeg hebt kunnen sparen om 3 tot 6 maanden aan uitgaven te dekken, overweeg dan om toegang te krijgen tot deze fondsen voordat u van uw pensioenrekening leent.  je kunt weerstand bieden om dit te willen doen omdat je zo hard hebt gewerkt om het op te bouwen.  maar vergeet niet, het ’ s er voor noodgevallen!het’s bedoeld om te worden gebruikt voor de korte termijn financiële behoeften wanneer u’re in crisis, dus don’t aarzelen om het te besteden voor dit doel.u bespaart op de lange termijn geld en het terugbetalen van uw noodfonds biedt veel meer flexibiliteit.

ten slotte kan de eenvoudigste optie om de financiële liquiditeit te verhogen gewoon zijn om uw budget te herverdelen, zodat er meer geld opzij kan worden gezet voor grote uitgaven die opkomen.met andere woorden, leer te leven van minder dan je verdient.dit kost tijd, geduld en discipline, maar als je eenmaal de gewoonte hebt om minder uit te geven dan je verdient, heb je altijd extra voor een regenachtige dag.

bepaal zelf of het’s een goed idee om te lenen van uw 401(k)

lenen tegen uw 401(K) kan een haalbare leningoptie voor u zijn.vooral als je don ’t genoeg noodbesparingen of u ’ re momenteel leven salaris aan salaris terwijl het geconfronteerd met een onverwachte crisis.

meestal is het proces van het aanvragen van de lening snel en eenvoudig en staat het geld binnen enkele dagen op uw rekening.dit kan u de liquiditeit geven die u nodig hebt wanneer u het nodig hebt, en u gemoedsrust geven.

houd gewoon rekening met die gevolgen op lange termijn die kunnen optreden als u niet in staat bent om het terug te betalen.weeg het risico af van het verstoren van uw pensioenplannen met het gemak van toegang tot een grote instroom van contant geld.

andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

 • De 401 (K) en de IRA: Wat is beter?
 • Hoe $5000 in een jaar te besparen
 • financiële Crisis Checklist: 8 taken om een catastrofe te voorkomen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met uw doelen
 • Het doel van een Budget: 17 krachtige voordelen
 • Hoe te leven op het inkomen van vorige maand (en waarom je zou moeten)
 • 14 (meestal gratis) online Geldbeheertools
 • Hoe te leven binnen Uw betekent (en nog steeds tevreden zijn)
 • financial health checkup: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren
 • hoe schulden te ontsnappen met een DIY debt management plan

wil je dit artikel onthouden voor later? Pin het op je favoriete Pinterest board!

is het een goed idee om te lenen van uw 401(K)? Leer de voor-en nadelen

 

Plaats een reactie