Je Dromen Plannen: 3 Eenvoudige Stappen Om Je Droomleven Te Creëren

hoe u uw dromen kunt omzetten in plannen

A dromen zonder plan is gewoon … een droom.

als je een aantal grote ideeën voor je droomleven hebt, dan moet je actie ondernemen om ze te laten gebeuren. Zelfs als die actie een kleine stap in de goede richting is.

Dit kan in het begin overweldigend lijken, ik weet het. De meeste mensen zitten vast in alle dingen, in plaats van zich alleen te concentreren op de ene stap die ze nu moeten zetten.

Dit kan hen ervan weerhouden om verder te gaan, zodat ze nooit vooruitgang boeken in de richting van het vervullen van hun droomleven.

echter, als je je grote doelen opsplitst in kleine, haalbare stappen, dan heb je een concreet plan om je doelen te bereiken.

het is eenvoudig, maar het is niet altijd gemakkelijk.

maar het is je enige echte leven. Ik zeg, ga ervoor! Jaag je dromen na met een plan in de ene hand en een flinke dosis doorzettingsvermogen in de andere.

binnenkort vlieg je hoog, leef je de droom-maar in het echte leven!

hier zijn 3 stappen om je dromen te plannen en je grootste doelen te bereiken.

#1 Identificeer één ding in uw actieplan

Ik las onlangs the One Thing, dat ons vertelt dat focussen op de kleinste prioriteit verbonden aan je grootste doel het enige is dat je vervolgens hoeft te doen.

Een beetje zoals Bill Murray in What About Bob-baby steps through the office … baby steps out the door …baby steps to the elevator …

Het enige waar je je volledige aandacht aan geeft, is die volgende kleine stap.

dus, in plaats van een compleet, gedetailleerd plan te maken, moet je gewoon één taak identificeren die je naar je langetermijndoelen zal brengen.

Eén.

Maak het voltooien van deze taak je doel voor de dag.  En zorg ervoor dat elk doel SMART specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden is.

gewoon een ding op je bord zetten zal je niet overweldigen om het uit te stellen.

Maak het zo klein als je het nodig hebt. Maak het zo klein dat je je dom zou voelen om het niet alleen te doen.

concentreer je niet op de 10e stap van het actieplanningsproces – of wat als je faalt in de 7e stap – of hoe moeilijk de derde stap zal zijn.

je zult dat allemaal uitzoeken als je er aan komt. Maar je zult het niet bereiken totdat je de voorafgaande stappen hebt genomen om er te komen.

wanneer je de ene stap hebt voltooid, ga je naar de volgende. En dan de volgende. Laat het momentum en de vooruitgang groeien.

laat onzekerheid of gebrek aan kennis of vaardigheid je er niet van weerhouden om verder te gaan.

want de reis gaat over leren wat je moet weten als je nieuwe uitdagingen tegenkomt. Zelfs de meest zorgvuldige planning won ’ t voor te bereiden u voor alles. Zo werkt het niet.

gewoon beginnen. Zet de ene voet voor de andere. Kleine stapjes. Zo begin je met het plannen van je dromen.

voor je het Weet kijk je achter je en zie je hoe ver je bent gekomen.

Video:  hoe SMART Goals

#2 vind Cheerleaders om uw visie te ondersteunen

je hebt wat verantwoordelijkheid nodig bij het werken aan je droom toekomst. Maar je wilt ook wat aanmoediging en ondersteuning voor momenten waarop je de handdoek in de ring wilt gooien.

dus, vind die mensen in je leven die zullen vragen hoe het met je levensplan gaat, welke acties je onderneemt en waar je op vooruit gaat.

Nodig vrienden en mentoren uit om de reis met je te lopen en je aan te moedigen door al je overwinningen en Nederlagen.

het is te gemakkelijk om jezelf over te halen om op te geven, vooral als er niemand in de buurt is om je van het tegendeel te overtuigen.

immers, als het lijkt alsof niemand anders iets kan schelen, dan kun je gemakkelijk in de val lopen om te geloven dat het niet uitmaakt.

soms heb je gewoon iemand anders nodig om je eraan te herinneren dat je dromen ertoe doen, en je hebt wat nodig is om ze te bereiken. Wanneer je je dromen plant, kan dit je helpen om toegewijd te blijven aan je doelen.

dus, omring jezelf met de cheerleaders in je leven. Vraag hen om je verantwoordelijk te houden en nodig hen uit om steun en aanmoediging te bieden.

Het kan het verschil betekenen tussen nooit je dromen waarmaken en het leven leiden waarvan je droomt.

#3 Volg de voortgang naar je droomleven

wanneer je volhardt in het vooruitgaan, en je vrienden juichen je toe, kom je onvermijdelijk dichter bij het omzetten van je droom in een realiteit.

het leven gebeurt echter en onverwachte omstandigheden kunnen je van het spoor brengen.

wees voorbereid op uitdagingen. Verwacht gewoon dat wegversperringen je in de weg staan. Het is allemaal een deel van de reis.

een manier om je motivatie te behouden, is door een visueel trackingsysteem op te zetten voor de vooruitgang die je al hebt geboekt.

Er is een breed scala aan opties waaruit u kunt kiezen, waaronder een spreadsheet, een dagboek of zelfs een vision board. Het moet gewoon een soort hulpmiddel zijn waar je consequent naar kunt kijken en herinnerd wordt aan wat je tot nu toe hebt bereikt.

dan, wanneer je een barrière raakt, zul je meer gemotiveerd zijn om door te duwen, omdat je eraan wordt herinnerd hoe ver je bent gekomen.

dus, stel jezelf op voor succes door jezelf te gevenherinneringen aan je vooruitgang.  Don ’t minimaliseren of vergeten al uw inspanningen en prestaties.

want uiteindelijk is het niet hoe slim of getalenteerd of charismatisch je bent.

succes komt voor degenen die gewoon niet opgeven.

de sleutel tot het implementeren van uw levensplan

je zou kunnen denken dat deze 3-stappen actie planning gids is maar al te eenvoudig. En dat is het ook.

maar het is niet makkelijk. Er is een groot verschil.

maak het proces van het plannen van je dromen niet te ingewikkeld:

  • Doe het volgende ding dat je vooruit zal helpen.
  • omring jezelf met verantwoordelijkheid en ondersteuning.
  • Volg de voortgang van wat je hebt bereikt.

als je elke stap zet, elke dag, zul je succes hebben. De sleutel zit in * commit*.

want uiteindelijk kan niemand anders het werk voor je doen. Je moet jezelf en je leven genoeg waarderen om alles te doen wat nodig is om je dromen werkelijkheid te maken.

en dit kan voor sommigen van ons moeilijk zijn. Vooral als we meer dan 50 jaar hebben geleefd om onze families, onze carrières, onze gemeenschappen en kerken te dienen.

zorg er dus voor dat je een diepe, emotionele band hebt met de redenen achter je acties.

bijvoorbeeld, het behalen van je masterdiploma gaat niet echt over slimmer worden, of zelfs meer geld verdienen. In plaats daarvan kan het gaan om het creëren van nieuwe kansen om uw carrièredoelen te bereiken en het opbouwen van een sterkere financiële zekerheid voor uw gezin.

Het starten van een eigen bedrijf is riskant en tijdrovend. Niemand begint zijn eigen bedrijf alleen maar omdat hij zijn eigen baas wil zijn. Het is waarschijnlijker dat het komt omdat hun kernwaarden vrijheid, flexibiliteit en onbeperkte mogelijkheden om te groeien omvatten.

en hetzelfde geldt voor het willen bereiken van financiële vrijheid. Het zou fijn zijn om je geen zorgen meer te maken over geld. Maar je grotere “waarom” zou kunnen zijn om een erfenis achter te laten voor je kinderen, genereuzer te zijn met je rijkdom of je droompensioen op te bouwen.

de sleutel tot het implementeren van een basisplan en eraan toegewijd blijven, is te vinden in de kernwaarden van je leven.

weet het waarom achter je wat, en dat zal je grootste motivatie zijn om vooruit te gaan.

waarom u uw plan mogelijk niet implementeert

Hier zijn drie redenen waarom u de plannen die u voor uw leven maakt consequent niet implementeert:

  1. je zit vast in de mindset van “Er is altijd morgen”.
  2. je bent niet ongemakkelijk genoeg om een echte verandering te maken.

eigenlijk is het heel goed mogelijk dat de eerste reden voedt in de tweede, die voedt in de derde:

  • wanneer een tijdelijke omstandigheid je comfortniveau in het leven vermindert, kom je met een plan om dat ongemak te verlichten.
  • het gevoel van een plan geeft je de valse zekerheid dat je tijd hebt om het plan daadwerkelijk uit te voeren –misschien morgen …
  • wanneer morgen komt, fiets je door dezelfde routines en mindsets uit gewoonte omdat dat is waar je je comfortabel bij voelt.
  • het plan wordt uiteindelijk vergeten totdat je weer ongemak voelt, dat is wanneer je een ander plan maakt.

kun je het vertellen? Dit kan gebeuren met elk doel dat je hebt, zoals afvallen of stoppen met een slechte gewoonte of het verkennen van nieuwe carrièrepaden.

je wordt gemotiveerd om deze doelen te stellen vanwege het ongemak dat je kunt voelen door ongewenste of onverwachte omstandigheden.

misschien zie je een vriendin succes vinden met het verbeteren van haar loopbaantraject en voel je je een beetje jaloers. Misschien schreeuwde je baas tegen je en herinnerde je je waarom je je werk haat. Misschien is je laatste kind net verhuisd en voel je je een beetje verloren.

deze situaties kunnen stress en frustratie veroorzaken, die vervolgens de motivatie creëren om iets te doen. Je besteedt veel tijd aan het opstellen van een actieplan.

als je eenmaal je plan hebt, voel je je beter omdat je een zekere mate van veiligheid ervaart in de wetenschap dat je een oplossing hebt bedacht.

deze valse beveiliging kan echter leiden tot uitstel en uiteindelijk het ongemak vergeten.

wat betekent dat je je dromen niet waarmaakt en nooit waarmaakt. Zo eindigen mensen met spijt als het te laat is.

Je kunt niet alleen gemotiveerd worden door externe omstandigheden, want dan geef je de controle weg. Daarom is het zo belangrijk om je interne motivatie te bepalen, wat het “waarom” is dat ik eerder noemde.

als je een aantal brede dromen hebt die gewoon op een stoffige plank in je achterhoofd zitten, besteed dan wat tijd aan het nadenken over waarom het nog steeds dromen zijn.

Waarom heb je ze niet werkelijkheid gemaakt? Waarom neem je geen stappen om ze te vervullen? Waarom waardeer je jezelf niet genoeg om er een prioriteit van te maken? Ben je echt bereid om de veranderingen aan te brengen die nodig zijn om te slagen?

Ga naar de bodem van je inactiviteit. Zoek uit of je vertrouwt op externe omstandigheden en een vals gevoel van veiligheid.

maak vervolgens een nieuw plan met concrete details en sluit je opnieuw aan bij je doelen. Je dromen zijn het waard.

houd je dromen de hele tijd voor je

als je een mooi huis, eten op tafel en werkende voertuigen hebt, kan het gemakkelijk zijn om genoegen te nemen met hoe de dingen zijn. 

maar Verkoop jezelf niet tekort door tevreden te zijn met waar je bent. Neem niet alleen genoegen met de benodigdheden.

maak de laatste helft van je leven de* beste * halfvol spannende en bevredigende ervaringen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen van wie je houdt.

de dag-tot-dag heeft een manier om ons kortzichtig te houden. We zitten allemaal vast in routines en beperkende overtuigingen, die de gedetailleerde visie kunnen vervagen die we nodig hebben om onze doelen te bereiken.

daarom is het belangrijk om je dromen voor je te houden.

herinner jezelf dagelijks aan wat er in je hart is-anders wordt het gewoon begraven onder andere, minder belangrijke dingen. Schrijf een overtuigende visie op die u in uw vrije tijd kunt raadplegen.

bereid je opnieuw voor om je dromen om te zetten in plannen – en dan in realiteit.

met elke kleine stap voorwaarts, met elk gejuich vanaf de zijlijn, met alle herinneringen aan je vooruitgang – kun je het leven bereiken waar je altijd van hebt gedroomd.

Plaats een reactie