Je dromen plannen: 3 eenvoudige stappen om je droomleven te creëren

Een droom zonder plan is gewoon … een droom.

Als je grote ideeën hebt voor je droomleven, moet je actie ondernemen om ze waar te maken. Zelfs als die actie een kleine stap is in de goede richting.

Dit kan in het begin overweldigend lijken, ik weet het. De meeste mensen blijven steken in *alle* dingen, in plaats van zich alleen maar te concentreren op de ene stap die ze nu moeten zetten.

Dit kan ervoor zorgen dat ze geen vooruitgang boeken, waardoor ze nooit enige vooruitgang boeken in de richting van het vervullen van hun droomleven.

Maar als je je grote doelen opsplitst in kleine, haalbare stappen, dan heb je een concreet plan om uw doelen te bereiken.

Het is eenvoudig, maar niet altijd gemakkelijk.

Maar het is uw enige echte leven. Ik zeg, ga ervoor! Jaag je dromen na met een plan in de ene hand en een flinke dosis doorzettingsvermogen in de andere.

Al snel vlieg je hoog, leef je de droom – maar in het echte leven!

Hier zijn 3 stappen om je dromen te plannen en je grootste doelen te bereiken.

#1 Identificeer EEN ding in uw actieplan

Ik las onlangs The One Thing, waaruit blijkt dat focussen op de kleinste prioriteit verbonden aan je grootste doel is het enige wat je vervolgens hoeft te doen.

Een beetje zoals Bill Murray in What About Bob – babystapjes door het kantoor … babystapjes de deur uit … babystapjes naar de lift …

Het *ene* waar je je volle aandacht aan schenkt, is dat volgende kleine stap.

Dus in plaats van een compleet, gedetailleerd plan te maken, hoeft u slechts één taak te identificeren die u naar uw langetermijndoelen zal leiden.

Eén.

Maak van het voltooien van deze taak je doel voor vandaag. En zorg ervoor dat elk doel SMART is– specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden.

Als u één ding op uw bord legt, zult u er niet door overweldigd worden om het uit te stellen.

Maak het zo klein als nodig is. Maak het zo klein dat u zich dom zou voelen als u het niet gewoon doet.

Concentreer u niet op de 10e stap van het actieplanningsproces – of wat als je faalt in de 7e stap – of hoe moeilijk de derde stap zal zijn.

Je komt er allemaal achter als je er aan toe bent. Maar je komt er pas als je de voorgaande stappen hebt genomen om daar te komen.

Als je een stap hebt voltooid, ga je naar de volgende. En dan de volgende. Houd het momentum en de vooruitgang groeiend.

Laat onzekerheid of gebrek aan kennis of vaardigheid u er niet van weerhouden om vooruit te gaan.

Want de reis is over leren wat je moet weten als je nieuwe uitdagingen tegenkomt. Zelfs de meest zorgvuldige planning bereidt je niet op alles voor. Zo werkt het niet.

Start gewoon. Zet de ene voet voor de andere. Baby stapjes. Zo begin je met het plannen van je dromen.

Voor je het weet, kijk je achterom en zie je hoe ver je bent gekomen.

Video:  SMART-doelen stellen

#2 Vind cheerleaders om je visie te ondersteunen

Je hebt wat verantwoordelijkheid nodig als je aan je droomtoekomst werkt. Maar je wilt ook wat aanmoediging en steun voor momenten waarop je de handdoek in de ring wilt gooien.

Zoek dus die mensen in je leven die je zullen vragen hoe het met je levensplan gaat, welke acties je onderneemt en waar je staat in je vooruitgang.

Nodig vrienden en mentoren uit om loop de reis met je mee en moedig je aan bij al je overwinningen en nederlagen.

Het is te gemakkelijk om jezelf over te halen om op te geven, vooral als er niemand in de buurt is om je van het tegendeel te overtuigen. >

Als het lijkt alsof het niemand anders iets kan schelen, kun je gemakkelijk in de val trappen door te geloven dat het er niet toe doet.

Soms heb je gewoon iemand anders nodig om je eraan te herinneren dat je dromen *doen* ertoe doen, en dat je hebt wat nodig is om ze te verwezenlijken. Wanneer je je dromen plant, kan dit je helpen toegewijd te blijven aan je doelen.

Dus, omring jezelf met de cheerleaders in je leven. Vraag hen om je verantwoordelijk te houden en nodig hen uit om steun en aanmoediging te bieden.

Het kan het verschil betekenen tussen het nooit vervullen van je dromen en het leven leiden waarvan je droomt.

#3 Volg de voortgang naar je droomleven

Als je volhardt in vooruitgang en je vrienden je aanmoedigen, kom je onvermijdelijk dichter bij het realiseren van je droom.

Het leven gebeurt echter en er zijn onverwachte omstandigheden kan u van het spoor brengen.

Wees voorbereid op uitdagingen. Verwacht gewoon dat wegversperringen je in de weg zitten. Het maakt allemaal deel uit van de reis.

Een manier om je motivatie vast te houden, is door een visueel volgsysteem op te zetten voor de voortgang die je al hebt gemaakt.

Er is een breed scala aan opties waaruit u kunt kiezen, waaronder een spreadsheet, een dagboek of zelfs een visionboard. Het moet gewoon een soort tool zijn waar je consequent naar kunt kijken en die herinnerd wordt aan wat je tot nu toe hebt bereikt.

Als je vervolgens een barrière raakt, ben je meer gemotiveerd om door te zetten, omdat je eraan wordt herinnerd hoe ver je bent gekomen.

Dus, maak je klaar voor succes

door jezelf herinneringen te geven aan je voortgang. Minimaliseer of vergeet niet al uw inspanningen en prestaties.

Want uiteindelijk gaat het er niet om hoe slim, getalenteerd of charismatisch u bent.

Succes komt voor degenen die gewoon niet opgeven.

De sleutel tot het implementeren van je levensplan

Je zou kunnen denken dat deze 3-stappen actieplanningsgids maar al te simpel is. En eigenlijk is het dat ook.

Maar het is niet gemakkelijk. Er is een groot verschil.

Maak het proces van het plannen van je dromen niet te ingewikkeld:

 • Doe het volgende ÉÉN ding dat je vooruit zal helpen .
 • Omring jezelf met verantwoordelijkheid en ondersteuning.
 • Houd de voortgang bij van wat je hebt bereikt.

Als je elke dag elke stap zet, zul je succes hebben. De sleutel zit in *commit*.

Want uiteindelijk kan niemand anders het werk voor je doen. Je moet jezelf en je leven voldoende waarderen om te doen wat nodig is om je dromen waar te maken.

En dit kan voor sommigen van ons moeilijk zijn. Vooral als we al meer dan 50 jaar onze families, onze carrières, onze gemeenschappen en kerken dienen.

Dus, zorg ervoor dat je een diepe, emotionele band hebt met de redenen achter je acties.

Het behalen van je masterdiploma gaat bijvoorbeeld niet echt over slimmer worden of zelfs meer geld verdienen. In plaats daarvan kan het gaan om het creëren van nieuwe kansen om uw carrièredoelen te bereiken en om meer financiële zekerheid voor uw gezin op te bouwen.

Het starten van een eigen bedrijf is riskant en tijdrovend. Niemand start een eigen bedrijf omdat ze eigen baas willen zijn. Waarschijnlijker is dat omdat vrijheid, flexibiliteit en onbeperkte mogelijkheden om te groeien tot hun kernwaarden behoren.

En hetzelfde geldt voor het willen bereiken van financiële vrijheid. Ja, het zou fijn zijn om je geen zorgen meer te maken over geld. Maar uw grotere “waarom” zou kunnen zijn om een ​​erfenis na te laten voor uw kinderen, genereuzer te zijn met uw vermogen of uw droompensioen op te bouwen.

De sleutel tot het implementeren van een basisplan en toegewijd blijven aan het is te vinden in de kernwaarden van je leven.

Ken het waarom achter je wat, en dat zal je grootste motivatie zijn om vooruit te komen.

Waarom je je plan misschien niet uitvoert

Hier zijn drie redenen waarom u er consequent niet in slaagt de plannen die u voor uw leven maakt uit te voeren:

 1. Het gevoel dat u krijgt bij het maken van een plan is genoeg om je tevreden te stellen.
 2. Je zit vast in de mentaliteit van “er is altijd morgen”.
 3. Je voelt je niet ongemakkelijk genoeg om echt iets te veranderen.
 4. /ol>

  Eigenlijk is het heel goed mogelijk dat de eerste reden doorwerkt in de tweede, die weer terugkomt in de derde:

  • Wanneer een tijdelijke omstandigheid uw comfortniveau in het leven vermindert, komt u bedenk een plan om dat ongemak te verlichten.
  • Het gevoel een plan te hebben, geeft je de valse zekerheid dat je tijd hebt om het plan daadwerkelijk uit te voeren – misschien morgen …
  • Als de morgen komt, fiets je uit gewoonte door dezelfde routines en denkwijzen, want dat is waar je je prettig bij voelt.
  • Het plan wordt uiteindelijk vergeten totdat je weer ongemak voelt, en dat is wanneer je een ander plan maakt.

  Kunt u zich verhouden? Dit kan gebeuren met elk doel dat je hebt, zoals afvallen of stoppen met een slechte gewoonte of het verkennen van nieuwe carrièrepaden.

  Je raakt gemotiveerd om deze doelen te bereiken vanwege het ongemak dat je kunt voelen door ongewenste of onverwachte omstandigheden.

  Misschien zie je een vriendin succes boeken met het verbeteren van haar carrièretraject en ben je een beetje jaloers. Misschien schreeuwde je baas tegen je en herinnerde je je waarom je je baan haat. Misschien is je laatste kind net het huis uit en voel je je een beetje verloren.

  Deze situaties kunnen stress en frustratie veroorzaken, die vervolgens de motivatie creëren om iets te doen. Je besteedt dus veel tijd aan het maken van een actieplan.

  Als je eenmaal je plan hebt, voel je je beter omdat je een zekere mate van zekerheid ervaart in de wetenschap dat je een oplossing hebt bedacht.

  Deze valse zekerheid kan echter leiden tot uitstelgedrag en uiteindelijk het ongemak vergeten.

  Wat betekent dat je er niet in slaagt om door te zetten en je dromen nooit waar te maken. Zo krijgen mensen spijt als het te laat is.

  Je kunt niet alleen gemotiveerd worden door externe omstandigheden, want dan geef je de controle weg. Daarom is het zo belangrijk om je interne motivatie te bepalen, dat is het “waarom” dat ik eerder noemde.

  Als je een paar brede dromen hebt die gewoon op een stoffige plank achter in je brein liggen, denk dan eens na over waarom het nog steeds dromen zijn.

  Waarom heb je die niet gemaakt? ze een realiteit? Waarom onderneem je geen stappen om ze te vervullen? Waarom waardeer je jezelf niet genoeg om er een prioriteit van te maken? Bent u echt bereid om de nodige veranderingen door te voeren om te slagen?

  Ga tot op de bodem van je passiviteit. Zoek uit of je afhankelijk bent van externe omstandigheden en een vals gevoel van veiligheid.

  Maak vervolgens een nieuw plan met concrete details en zet je opnieuw in voor je doelen. Je dromen zijn het waard.

  Houd je dromen de hele tijd voor je

  Als je een mooi huis, eten op tafel en werkende voertuigen hebt, kan het gemakkelijk zijn om genoegen te nemen met hoe de dingen zijn. 

  Maar doe jezelf niet te kort door tevreden te zijn met waar je bent. Neem niet alleen genoegen met het noodzakelijke.

  Maak van de laatste helft van je leven de *beste* helft – vol opwindende en bevredigende ervaringen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor degenen van wie je houdt.

  De dagelijkse gang van zaken houdt ons vaak kortzichtig. We lopen allemaal vast in routines en beperkende overtuigingen, waardoor de gedetailleerde visie die we nodig hebben om onze doelen te bereiken, kan vervagen.

  Daarom is het belangrijk om je dromen voor je te houden.

  Herinner jezelf dagelijks aan wat er in je hart omgaat – anders wordt het begraven onder andere, minder belangrijke dingen. Schrijf een overtuigende visieverklaring op waarnaar u in uw vrije tijd kunt verwijzen.

  Beloof u opnieuw om uw dromen om te zetten in plannen – en vervolgens in werkelijkheid.

  Met elke kleine stap vooruit, met elk gejuich vanaf de zijlijn, met alle herinneringen aan je vooruitgang – kun je het leven bereiken waar je altijd van hebt gedroomd.

Plaats een reactie