Krijg uw RISE-score: 5 stappen om de pensioengereedheid te bepalen

Als u’ Als u uw pensioenstrategie probeert uit te zoeken, weet ik dat het een beetje overweldigend kan zijn om rekening te houden met alle bewegende delen. Een van de grootste vragen die mensen hebben, is of ik genoeg heb om met pensioen te gaan?

Ik heb onlangs een nieuwe tool ontdekt waarmee u kunt zien hoe dicht u bij het bereiken van uw pensioendoelen bent, en ik wilde deze met u delen!

Het heet RISE (Evaluatie van het pensioeninkomen) en de tool berekent een RISE-score tussen 0 en 850.  Dit getal vertegenwoordigt uw bereidheid om met pensioen te gaan op basis van hoe lang uw spaargeld meegaat. Volgens de website is het als een “credit score voor pensionering”.

Hulp nodig bij het maken van een plan voor uw droompensioen?  Grijp dit GRATIS Mini-Werkboek Pensioenplanning en ga vandaag nog aan de slag!

 

Wat is een RISE-score?

Uw RISE-score geeft aan hoe goed uw huidige en toekomstige spaargelden zullen zorgen voor een vast inkomen na pensionering. Op deze manier weet je of er een kloof is tussen wat je hebt en wat je nodig hebt.

Met een score die kan variëren van nul tot 850, is het vergelijkbaar met een kredietscore.

U gebruik gewoon de RISE online rekenmachine om een ​​score te ontvangen op basis van de informatie die u invoert. Het analyseert uw gegevens en evalueert uw bereidheid om met pensioen te gaan.

De tool wordt geleverd door de Alliance for Lifetime Income, een non-profitorganisatie die wordt gesteund door de financiële dienstverlening.

Voor wie is het bedoeld?

De tool is bedoeld voor personen van 45 jaar en ouder, met een belegbaar vermogen van $ 75.000 tot $ 2 miljoen.

Hoe gebruik ik de RISE-scorecalculator?

Ga eerst naar hun website om zoek de RISE-scorecalculator.

Vul gewoon deze 5 secties in om uw RISE-score te krijgen:

 1. Over
 2. Profiel
 3. Risico
 4. Besparingen
 5. Inkomsten/Uitgaven
 6. < /ol>

  In de eerste twee delen wordt een profiel opgebouwd met daarin uw huidige en verwachte pensioenleeftijd, algemene gezondheidstoestand en geschat belastingtarief bij pensionering.

  >Van daaruit kiest u het niveau van beleggingsrisico waarmee u zich prettig voelt. U kunt conservatief, matig of agressief selecteren.

  Daarna moet u verschillende factoren invoeren zoals:

  • Maandelijks inkomen
  • Verwacht inkomen uit sociale zekerheid
  • Elk pensioeninkomen dat u mogelijk heeft
  • Het bedrag van uw huidige spaargeld
  • Extra bijdragen
  • Extra bronnen van inkomsten
  • Maandelijkse kosten van levensonderhoud
  • Medische kosten die u projecteert

  De aanbieder pleit voor het overwegen van lijfrenten om een ​​gegarandeerd inkomen te genereren.

  Dus, de laatste vraag vraagt ​​om een ​​percentage van uw portefeuille dat u mogelijk wilt toewijzen aan een lijfrente (van 0-50%). U wordt echter nooit naar een specifiek beleggingsproduct geleid.

  Een recente belastingaangifte kan nuttig zijn, maar u hoeft niet al deze nummers bij de hand te hebben. De tool geeft u gemiddelde schattingen die u kunt gebruiken.

  Wat zal mijn RISE-score me vertellen?

  Na het invoeren van alle gevraagde informatie, de tool onthult je RISE-score.  Dit getal kan ergens tussen nul en 850 liggen en geeft aan hoe goed u financieel klaar bent voor uw pensioen.

  Hoe hoger uw cijfer, hoe groter uw pensioenbereidheid.

  De tool beoordeelt uw score op een schaal van “Zeer slecht” tot “Uitstekend”, afhankelijk van je resultaat.

  Het leuke is dat je ook uitleg krijgt over je berekende score, die is onderverdeeld in 5 delen:

  • Lifetime Income Solutions:  dit verwijst naar hoe uw score zou veranderen volgens het percentage van uw portefeuille dat zou worden toegewezen aan annuïteiten. Nogmaals, u wordt niet gestuurd naar beleggingsproducten.
  • Inkomensdekking:  dit is een geschat percentage van uw uitgaven dat zou moeten worden gedekt door de totaal van de inkomstenbronnen die u heeft opgegeven.
  • Gemiddeld rendement:  dit is het gemiddelde rendement dat wordt verondersteld over een reeks marktscenario's en is gebaseerd op de ingevoerde activaspreiding. Er is ook een link beschikbaar als u meer informatie wilt over de aannames op de kapitaalmarkt die zijn gemaakt.
  • Gemiddelde inflatie:  dit is het gemiddelde inflatiepercentage dat wordt aangenomen over een scala aan inflatiescenario's.
  • Gemiddelde levensverwachting:  dit aantal is gebaseerd op een “in de branche geaccepteerde” sterftetafel en schattingen (op basis van uw informatie) hoe lang u kunt verwachten te leven.

  Ten slotte kunt u een pdf van uw resultaten afdrukken voor uw eigen administratie en gesprekken met een financieel adviseur.

  Video: hoeveel Je zou op elke leeftijd moeten sparen

  Wat is een goede RISE-score?

  Net als bij een kredietwaardigheid kan uw RISE-score variëren van 0-850. Een hoger getal duidt dus op een groter vermogen om uw pensioen volledig te financieren.

  Volgens hun website zijn dit de volgende bereiken om de kwaliteit van uw score te bepalen:

  • Meer dan 750: Uitstekend
  • 700- 749: zeer goed
  • 650-699: goed
  • 550-649: redelijk
  • 350-549: slecht
  • Minder dan 350: zeer slecht

  Is het veilig om gebruiken?

  Alle informatie die u verstrekt blijft anoniem en wordt dus niet gedeeld met andere partijen!

  Vergeet niet dit GRATIS mini-werkboek over pensioenplanning mee te nemen en 14 belangrijke vragen te beantwoorden om uw droompensioen te creëren!

   

  Waarom zou ik de RISE-scorecalculator gebruiken?

  De RISE-scorecalculator is een geweldig hulpmiddel om een ​​goed beeld te krijgen van uw pensioen financiële paraatheid.  U kunt uw gegevens aanpassen aan verschillende omstandigheden om te zien hoe dit uw score beïnvloedt.

  U kunt een papieren versie afdrukken, dus het is een handig hulpmiddel om te delen met uw financieel adviseur.

  Hij of zij kan de hiaten die uw RISE-score laat zien, ophelderen en bevestigen, en u vervolgens aanwijzingen geven om u te helpen deze te dichten voordat u met pensioen gaat.

  Bovendien is het GRATIS!

  Gebruik deze tool dus om u extra inzicht in hoe goed u bezig bent met uw pensioenplanning. Een lage score kan een motivatie zijn om uw spaargeld op te voeren en een hogere score kan u helpen te weten dat u op de goede weg bent.

Plaats een reactie