Lifestyle-inflatie: hoe u deze kunt verslaan in 8 stappen

Ik herinner me met veel plezier de dagen toen ik net van de universiteit kwam , pas getrouwd, en ons inkomen was nauwelijks voldoende om ons te onderhouden.  Het was krap, maar we hebben het voor elkaar gekregen door een paar oude clunkers te besturen en ramennoedels te eten.  Van salaris naar salaris leven was gewoon een manier van leven, maar ik wist dat het niet eeuwig zou duren. Mijn man en ik waren afgestudeerd aan de universiteit, bouwden carrières op en we hadden onze hele mooie toekomst voor ons.

Herinner je je die dagen nog?

En net als wij, jij’ U bent door de jaren heen waarschijnlijk financieel beloond voor al uw lange uren en harde werk.

Maar op de een of andere manier, met elke toename van het inkomen, zijn uw uitgaven ook gestegen. Dat extra kussen waar je naar uitkeek, liep snel leeg en leverde niet meer besparingen op. Als gevolg hiervan ontsnapte u nooit aan de cyclus van salaris tot salaris.

Misschien had u een ziekte in de familie en stapelden medische rekeningen zich op. Of misschien heeft uw gezin moeite om een ​​constant inkomen te behouden vanwege ontslagen. Of u bent gescheiden en leeft nu van één inkomen.

Dit zijn allemaal ongelukkige maar geldige redenen waarom u moeite heeft gehad om vooruit te komen.

*Maar* als u geen verzachtende omstandigheid kunt aanwijzen voor uw gebrek aan spaargeld, zal ik een mogelijke reden geven:

Levensstijlinflatie.

Als u uw uitgaven voortdurend heeft verhoogd om elke stijging van het inkomen te evenaren, dan zit u waarschijnlijk vast in de uitputtende en frustrerende sleur van werken alleen om de rekeningen te betalen.  Dit, mijn vriend, is levensstijlinflatie.

Sommigen noemen het niet voor niets lifestyle creep. Deze aanhoudende kracht sluipt ons leven binnen onder het mom van verdiende beloningen voor alle energie en tijd die in een carrière wordt gestoken. Met andere woorden, je hebt die nieuwe auto verdiend!

Trouwens, is dat niet waarom we in deze ratrace zitten? Om een ​​steeds welvarendere levensstijl te bereiken, zodat we kunnen genieten van de rijkdom die we hebben gecreëerd?

(Nou ja, ook om meneer Jones aan de overkant bij te houden.)

Financiële vrijheid is zo’n groot onderdeel van de American Dream, en toch blijven zovelen vastgeketend aan schulden en kiezen ze ervoor om op het hamsterwiel van salaris naar salaris te rennen om elke levensupgrade te behouden die wordt gekocht bij elke nieuwe inkomensstijging.

Ik bedoel hiermee niet dat het onverantwoord is om uw levenskwaliteit te verhogen naarmate u meer financieel succes ervaart.  Het is normaal dat we een comfortabel leven willen creëren voor onszelf en onze families.

Maar als u uw inkomen de afgelopen 25 jaar heeft verdubbeld of verdrievoudigd en uw financiële marges * nog steeds * te klein zijn voor comfort, dan is het tijd om de levensstijlinflatie die u voorkomt dat u uit de schulden komt en spaargeld opbouwt.

Het is tijd voor een terugval in uw levensstijl, zodat u kunt gaan werken aan een verbeterde toekomst.

Lifestyle-inflatie is de reden dat iemand die $ 500.000 per jaar verdient, nog steeds moeite heeft om rond te komen. Voor de persoon die amper $ 75.000 per jaar verdient, klinkt dit belachelijk. En toch is het niet ongewoon.

Dit komt omdat financiële zekerheid niet afhankelijk is van hoeveel geld we verdienen.  Het hangt ervan af hoe we omgaan met het geld dat we verdienen.

En als je verstrikt raakt in een mentaliteit die meer gericht is op je gevoelens van vandaag dan op het uitstellen van bevrediging voor een betere toekomst , loop je voor altijd op de hedonische loopband.

In contact komen met waarom u niet onder uw middelen hebt geleefd, is een goede plek om te beginnen met het bestrijden van levensstijlinflatie.

Hier zijn vier redenen waarom u mogelijk in de valkuil van de inflatie van uw levensstijl bent gevallen:

Een gevoel van recht

Misschien besteed je die mooie verhoging aan nieuwe autobetalingen omdat je denkt dat je het *verdient*. Je hebt hard gewerkt om indruk te maken op de baas, je hebt er veel uren in gestoken en je hebt recht op de vruchten van je arbeid.

Jezelf belonen is niet noodzakelijk een slechte zaak, zolang je je toekomst niet tekort doet.  Zet een geldlimiet op beloningen, zodat u het grootste deel van dat extra inkomen kunt omzetten in spaargeld.

Bijblijven met de Joneses

Als je van je buurman de maatstaf voor materieel succes hebt gemaakt, heb je in de val gelopen van sociale vergelijking.  Misschien ziet u uzelf zelfs als inferieur aan degenen die een groter aantal dure goederen hebben gekocht en voor hun plezier naar exotische locaties reizen.

Dit is vooral verleidelijk in de huidige wereld van sociale media. Zorg er dus voor dat u, voordat u dat grote scherm koopt, niet alleen probeert te voldoen aan een of andere externe standaard.

Op zoek naar een hogere status

Als u lifestyle-upgrades koopt om gelijke tred te houden met uw welvarende buurman , dan wil je waarschijnlijk ook dat iedereen het weet.  Vooral degenen die je het gevoel geven dat je de buurman bent om gelijke tred mee te houden. Je wilt toch niet tekortschieten als anderen zichzelf met jou vergelijken?

Als sociale wezens hebben we de neiging om teveel te geven om onze relatieve status ten opzichte van de mensen om ons heen. Dit kan ertoe leiden dat veel mensen te veel uitgeven aan dure aankopen die ze beschouwen als statussymbolen.  Controleer uw motieven voordat u geld uitgeeft. Concentreer u op het zorgen voor uw toekomst in plaats van voor uw ego!

De hedonistische loopband

Soms geven we geld uit om een ​​regenboog na te jagen.  We denken dat meer geld = meer geluk, en we proberen het onszelf te bewijzen door onze inkomensstijging te besteden aan een groter huis, een nieuwere auto, een betere garderobe, een extravagante vakantie.

Maar heb je ooit merkte op dat wat dan ook “blije” je ervaring een boost geven, duurt niet lang? Je voelt waarschijnlijk een golf van verrukking en gelukzaligheid en je berijdt die golf een tijdje.  Maar zodra het leven weer normaliseert, vertraagt ​​die golf, wordt kleiner, totdat het slechts een rimpeling is die overgaat in de grote oceaan van het leven.

Dit staat bekend als dehedonische tredmolen, een theorie die de neiging van mensen verklaart om snel terug te keren naar een stabiel niveau van geluk, ondanks positieve of negatieve gebeurtenissen die zich voordoen. Met andere woorden, goede en slechte omstandigheden beïnvloeden ons niveau van geluk, maar deze effecten vervagen na verloop van tijd als we terugkeren naar onze “basis” niveau.

Dit weerlegt het concept dat meer gelijk staat aan gelukkiger, en toch blijven we ons inkomen uitgeven aan meer dingen terwijl we plezier en plezier najagen. Het is handig om in gedachten te houden dat die goede gevoelens slechts tijdelijk zijn, dus de extra kosten zijn het op de lange termijn waarschijnlijk niet waard.

Nu je weet waarom je levensstijlinflatie zou kunnen bestendigen voor jezelf is het tijd om erachter te komen hoe je het gedrag en de effecten ervan op je financiën kunt omkeren.

Hoe levensstijlinflatie om te keren

Ik heb persoonlijk mijn hele volwassen leven geworsteld met levensstijlinflatie.  Dit komt omdat levensstijldeflatie erg moeilijk kan zijn als je eenmaal gewend bent aan een bepaald levensstijlniveau. Vooral als u al vastzit aan een grote betaling voor een hypotheek of autolening.

Als u echter elke aankoop van vandaag kunt zien als een financiële keuze die van invloed is op uw toekomstige pensionering, kunt u beginnen uw kortetermijnuitgaven af ​​te stemmen op uw langetermijndoelen.

Hier zijn er een paar. een paar strategieën die ik heb gebruikt om levensstijlinflatie om te keren en de effecten ervan op ons budget te minimaliseren.

#1  Definieer zinvolle doelen en heb een duidelijk plan

Een van de beste manieren om levensstijlinflatie te voorkomen, is door doelen te stellen die betekenisvol voor je zijn en waar je een diepe emotionele investering in hebt. Ze moeten verbonden zijn met iets (of iemand) waar je veel waarde aan hecht, zodat het niet bereiken van hen zou resulteren in een aanzienlijk verlies voor jou.

Als je geen sterk “waarom” achter uw beslissing om niet meer geld uit te geven, zult u waarschijnlijk falen. Maak dus niet alleen een doel om “meer geld te besparen”. Bedenk waarom meer geld besparen waarde in uw leven kan creëren.

Stel vervolgens een plan samen om uw doelen te ondersteunen.  Omdat, zoals Chris Hogan zegt, een doel zonder plan slechts een droom is.

Breek elk doel op in kleine, praktische stappen die je *vandaag* kunt gaan zetten.&nbsp ; Weet wat u moet doen om uw doelstellingen te bereiken, zodat uw uitgavenbeslissingen kunnen worden geleid door een duidelijke richting.

Dit plan moet bevatten wat te doen met een eventuele toename van het inkomen – een kleine verhoging, een grote promotie, een erfenis, een grote belastingaangifte, het winnen van de loterij … alles.

Weet waar dat geld naartoe gaat *voordat* u het krijgt.  Op die manier is de beslissing al genomen en wordt u niet meegesleurd in de opwinding van meer.

U moet ook “cap” uw besteedbaar inkomen zodra u weet hoeveel u nodig heeft om uw uitgaven te dekken terwijl u toch uw spaardoelen haalt. Zo kunt u uw spaarmarge blijven vergroten en lifestyle-inflatie voorkomen, ook als uw inkomen groeit.

#2  Stel een budget in en houd uw voortgang bij

Een budget hebben als onderdeel van uw algehele plan is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u onder uw stand leeft.  En leven van minder dan wat u verdient, is de belangrijkste stap in het bereiken van financiële onafhankelijkheid.

Door uw uitgaven bij te houden, kunt u ook die lekken vinden die uw bankrekening constant leegmaken. Als u weet waar elke cent naartoe gaat, kunt u betere beslissingen nemen over hoe u uitgaven kunt minimaliseren en besparingen kunt maximaliseren. Voor enkele ideeën over hoe u die lekken kunt dichten, kunt u lezen hoe ik de maandelijkse uitgaven met $ 1.000 verlaag in mijn eigen budget.

Nadat je een paar maanden een budget hebt gevolgd, begin je patronen in je uitgaven te zien. Dit is echt nuttige informatie om te weten terwijl u eraan werkt om die financiële marges te vergroten. U zult kritischer worden over elke dollar die u uitgeeft en hoe uw aankopen overeenkomen met uw waarden.

#3  Vermijd nieuwe schulden

Dit is een goed idee, maar er is intentie voor nodig. Als je gewend bent om elke keer dat je in de verleiding komt om iets op je verlanglijstje te kopen, je creditcard tevoorschijn te halen, is dat inmiddels waarschijnlijk een onbewuste gewoonte.

Trek een streep in het zand en zet u in om alle nieuwe schulden te vermijden – zelfs als je weet dat je nieuwe verhoging het zal dekken.  Ga voor motivatie terug naar uw op waarden gebaseerde doelen en onthoud waarom u nu offers brengt.

U kunt ook een schuldvolger maken die u er visueel aan herinnert hoeveel schulden u nog moet betalen. afbetalen.  Haal die creditcards ook uit uw portemonnee en stop ze ergens waar u er niet gemakkelijk bij kunt. Zoals het afval.

#4  Houd een vast spaarpercentage aan

Hier is nog een onderdeel dat u aan uw plan kunt toevoegen.  Een spaarquote is in feite een vast percentage van het inkomen dat iemand opzij zet voor toekomstig gebruik (zoals bij pensionering).

Door een vaste spaarrente aan te houden, groeit uw spaargeld mee met uw inkomen.  Als u weet wat uw doelen zijn en uw geld bijhoudt met een budget, kunt u een tarief bepalen dat voor u werkt.

#5  Trakteer uzelf af en toe

Dit lijkt misschien niet op zijn plaats in een bericht over het vermijden van te hoge uitgaven, maar het’ s geldig advies.  Als je jezelf blijft beroven om minder uit te geven, zal je wilskracht uiteindelijk opraken en word je kwetsbaar voor het nemen van verkeerde uitgavenbeslissingen.

Het is belangrijk om een ​​balans te vinden tussen hoeveel u spaart en hoeveel u uitgeeft, zodat u zowel financiële stabiliteit als persoonlijk geluk kunt ervaren.

Maar ga altijd terug naar wat u belangrijk vindt om frivool te minimaliseren uitgaven.  Als u ervaringen belangrijker vindt dan materiële goederen, kunt u aankopen die geen langdurige tevredenheid opleveren, verminderen.

#6  Stop de vergelijkingsval

Als je materiële goederen beschouwt als statussymbolen die dienen om je positie in de samenleving te bepalen, dan val je in de vergelijkingsval.  Deze mentaliteit zal elke poging om onder je stand te leven tegenwerken.

We worstelen hier allemaal tot op zekere hoogte mee.  Het is maar een mens.  Maar als u zich bewust kunt worden van de motieven achter uw uitgaven, kunt u maatregelen nemen om de verleiding om te vergelijken te minimaliseren.

Een limiet stellen aan sociale media is een manier.  Plaatsen als Facebook en Instagram zijn slechts speeltuinen om afgunst en onvrede aan te wakkeren.

Maar ik denk dat de beste manier is om (weer) grip te hebben op wat je waarden zijn.  Als u een op waarde gebaseerd bestedingsplan heeft, blijven uw aankopen verbonden met wat echt belangrijk voor u is. ongeacht wat iedereen doet.

#7  Oefen uitgestelde bevrediging

Wanneer je de verleiding van een onmiddellijke beloning weerstaat, zodat je later een nog betere beloning kunt ervaren , oefen je uitgestelde bevrediging.  En als je deze gewoonte onder de knie kunt krijgen, bereid je je toekomstige zelf voor op financiële rijkdom en veiligheid.

Dat offer kan zo klein zijn als een frappuccino van Starbucks of zo groot als een groter huis. Als u leert hoe u die genoegens nu kunt uitstellen, kunt u een pensioen creëren dat veel meer voldoening geeft dan een van beide en alles daartussenin.

Door nee te zeggen tegen wat u vandaag wilt, kunt u voorkomen dat uw levensstijl wordt opgeblazen , en zet meer van uw inkomen in spaargeld voor de toekomst.

#8  Pas je manier van denken aan

Onthoud altijd, mijn vriend:  je hebt controle over je gedachten.

En als je je er volledig van bewust bent dat de acties die leiden tot een “opgeblazen” levensstijl elk begint met een *gedachte*, dan begrijp je de kracht van je geest en de gevolgen die die gedachten creëren.

Dan weet je dat je niet alleen 100% verantwoordelijk bent voor de financiële situatie die je hebt. heb gemaakt, ben je ook 100% verantwoordelijk voor hoe je het ten goede kunt veranderen.

Het begint allemaal met de gedachten waaruit uw mindset bestaat.  Adopteer meer positieve en behulpzame gedachten en je creëert een productievere mindset.

Ik weet dat dit te simplistisch klinkt om waar te zijn.  Maar ik denk ook dat de meeste mensen daarom geen tijd besteden aan het analyseren van hoe ze denken. Ze staan ​​er niet bij stil hoe hun gedachten leiden tot gevoelens die tot acties leiden.  Ze blijven dus vastzitten in dezelfde destructieve patronen.

Ik zou je willen aanraden wat tijd te besteden aan zelfreflectie, het onderzoeken van het verband tussen uw gedachten, gevoelens en acties.  Identificeer die gedachten en overtuigingen die negatieve resultaten in je leven creëren. Leg je vervolgens toe op het kiezen van betere gedachten, zodat je betere resultaten kunt ervaren.

Je hebt de kracht, je hoeft er alleen maar bewust mee om te gaan.

Ben je klaar om te veranderen?

Ik las ooit dat iemand levensstijlinflatie omschreef als kanker.  Het begint langzaam en geruisloos, maar blijft zich verspreiden en verergeren zonder behandeling.  Het zal je financiële gezondheid en je vermogen om een ​​bevredigend leven te leiden vernietigen.

Ga je wachten tot je ernstige pijn hebt om er iets aan te doen?  Of wil je nu een toezegging doen om te veranderen?

Ik moedig je aan om je toekomst op de eerste plaats te zetten en vandaag te doen wat nodig is om de financiële zekerheid te verzekeren die je nodig hebt. ;zal nodig hebben bij pensionering. Kom in contact met wat u diep waardeert en geef prioriteit aan die waarden boven het tijdelijke plezier dat u voelt bij het kopen van iets nieuws.

Neem vandaag de beslissing om te stoppen met levensstijlinflatie.  Als u dat doet, versnelt u uw reis naar financiële vrijheid.

Plaats een reactie