Maart Financiële Checklist: 5 Manieren Om Op De Hoogte Te Blijven Van Uw Financiën

blijf gefocust op uw financiën met maart’s financiële Checklist

in deze post, I’ll geven u 5 nuttige taken om u op het goede spoor te houden met uw persoonlijke financiën.

het is een jaar geleden dat Coronavirus Hell naar de stad kwam.dankzij afnemende gevallen en nieuwe vaccins, is de wereld eindelijk (en langzaam) terug in de richting van de normaliteit die we allemaal kenden voor de pandemie. Hoewel er nog veel onbekenden buiten onze controle zijn, is er hoop aan de horizon.

Als u ’re zoals de meeste, heeft uw geldsituatie een zekere mate van instabiliteit ervaren in de afgelopen 12 maanden. misschien heb je onder veel stress geweest gewoon zorgen te maken over je toekomst.& Nbsp; Dit is begrijpelijk, maar het ’s niet nuttig.

Ik moedig je aan om je te concentreren op wat je *kunt* controleren – je gedachten, gevoelens en acties – en gebruik je energie op die dingen die productief zijn en je dichter bij je doelen brengen.

verlies je grote visie niet uit het oog.  Neem kleine stappen die je vooruit helpen.want uiteindelijk zullen we allemaal aan de andere kant van deze vallei zijn. Er is een bergtop vlak voor ons.& Nbsp; Ik beloof het.

Gebruik deze financiële checklist van maart om u te helpen gefocust te blijven (of opnieuw gefocust te worden) op slim geldbeheer.en als je je doelen bekijkt, onthoud dan waarom je ze hebt gemaakt.de hele wereld is het afgelopen jaar op zijn kop gezet, maar ik wed dat je waarden niet zijn veranderd.pandemieën zullen komen en gaan, maar wat echt betekenisvol voor je is, zal elke tegenslag overleven.

dus, als je van het spoor bent geraakt, ga dan terug naar de gewoonten die je helpen de toekomst op te bouwen die je wilt.wees bewust met het nemen van acties die aansluiten bij uw waarden.en kies die gedachten die je in staat stellen om je huidige omstandigheden te overwinnen.

i ’ve vermeld 5 taken hieronder die u deze maand kunt nemen om uw financiële doelen te ondersteunen.Als u meer ideeën wilt, bekijk dan alle maandelijkse financiële checklists die hier worden aangeboden op Finance Over Fifty.

wilt u financiële checklists voor elke maand van het jaar?  Download deze 3-pagina PDF gratis!

 

1. Bereid uw belastingen voor

net als in 2020 geeft de IRS ons genadig extra tijd om onze belastingaangiften in te dienen. Maar dit jaar is het nog maar een maand.

Je hebt tot 17 mei de tijd om je belastingaangifte in te dienen.dit betekent dat u geen boetes of rente op een belastingsaldo zult betalen, zolang u tegen deze datum betaalt.

Als u nog geen aanvraag hebt ingediend, vergeet dan niet uw Herstelkorting te claimen als u beide stimuleringscontroles vanaf 2020 niet hebt ontvangen (zolang u in aanmerking kwam om ze te ontvangen).dit omvat de $1.200 stimulus van het voorjaar en de $ 600 cheques verzonden in Januari.

ook als je in 2020 een werkloosheidsinkomen hebt geaccepteerd, krijg je een belastingvoordeel op de eerste $10.200 van dat inkomen (zolang je AGI onder $150k was).dit geldt ook voor elk werkloosheidsinkomen dat uw echtgenoot heeft ontvangen, dus dat betekent dat de volledige uitkering voor een getrouwd stel $20.400 belastingvrij werkloosheidsinkomen zou zijn.

Als u al hebt ingediend, zegt de IRS nu dat gewijzigde aangiften *niet* nodig moeten zijn.in plaats daarvan zijn ze van plan om automatisch terugbetalingen uit te geven voor iedereen die in aanmerking komt voor een.

voor de laatste updates, bezoek de IRS-pagina Coronavirus belastingvermindering pagina.

2. Bekijk uw verzekeringsdekking

het moessonseizoen begint in Juli hier in Denver.een paar jaar geleden waren er enkele schadelijke overstromingen in de stad en iedereen begon te praten over overstromingsverzekering.we hoefden nooit aan overstromingen te denken toen we in Vegas woonden, dus dit was iets nieuws voor ons.

Ik ontdekte dat de meeste standaard polissen don ’ t automatisch bevatten overstroming verzekering – dus als je het wilt, moet je misschien om het te vragen.Controleer nu het beleid van uw huiseigenaar, zodat u voorbereid bent wanneer u het nodig hebt.en houd er rekening mee dat er een venster van 30 dagen kan zijn voordat het van kracht wordt.

3. Ontvang uw bijdragen in

Als u een traditionele IRA hebt, weet u waarschijnlijk dat u gekwalificeerde bijdragen van uw belastbaar inkomen kunt aftrekken, waardoor uw totale belastingrekening wordt verlaagd.In feite tellen de bijdragen die u tot 15 April maakt mee voor uw federale inkomstenbelasting van 2020.

Als u jonger bent dan 50, dan is uw limiet voor 2020 $6.000 voor het jaar.Als u 50 jaar of ouder bent, kunt u tot $7.000 bijdragen.

15 April is ook de bijdragedatum voor een health savings account (HSA) 2020.limieten zijn afhankelijk van uw leeftijd en dekking, dus neem contact op met uw zorgverzekeraar om het maximale bedrag dat u kunt bijdragen te bevestigen.

4.& Nbsp; Maak een zomeruitgavenplan

Het voelt alsof het jaar net is begonnen en de zomer is zo ver weg, maar het zal hier zijn voordat je het Weet!

Maak een zomerkalender door alle data voor vakantie, speciale Uitjes, verjaardagen, bruiloften en andere geplande evenementen te markeren.dit zal je niet alleen helpen plannen voor een leuke en volle zomer, maar je zult ook een beeld hebben van wat je nodig hebt om te budgetteren.

andere dingen die u ’ll moeten overwegen in de zomermaanden zijn een hogere waterrekening en elektriciteitsrekening (ugh), en meer uitgeven aan boodschappen en gas.

nu is het tijd om na te denken over hoe u’ll budget voor de zomer, zodat u’ll klaar zijn voor die extra kosten!

5. Bekijk uw financiële doelen voor 2021

nou, het is twee maanden geleden dat je al die resoluties hebt gemaakt.  Hoe ’ werkt het voor u?

ben je op weg of ben je je motivatie kwijt?

Het is niet te laat om die lijst van doelen die je had opgeschreven in die golf van inspiratie te trekken en terug te gaan!

als je wat stoom hebt verloren, maak dan een vision board en zet het op waar je er elke dag langs gaat.of deel je doelen met een vertrouwde vriend die je verantwoordelijk zal houden.

als je nog steeds aan het stoppen bent, is het nu tijd om je voortgang te bekijken. maakt wat je doet een positief verschil?  kunt u uw vooruitgang meten?  Wat moet er aangepast worden?  werkt uw budget voor u?

Don ’ t het gevoel dat je moet vasthouden aan uw oorspronkelijke plan. als je het gevoel vast te zitten of je bent gewoon niet vooruit te gaan snel genoeg, maak een aantal veranderingen en zie hoe het gaat.Houd een dagboek bij van wat werkt en wat niet.  Meet uw voortgang en maak aanpassingen wanneer dat nodig is.

 

Plan uw checklist

nu heb je vijf manieren om help je financiën deze maand te versterken.misschien kun je meer bedenken, maar ik vind dat ik mijn checklists kort moet houden, anders blaas ik ze te gemakkelijk af.

nu moet je ze gewoon doen.  dus wees bewust over het plannen van uw checklist.schrijf deze taken in uw planner of agenda en besteed tijd om ze daadwerkelijk uit te voeren.

vergeet niet, het ’s nooit te laat om te beginnen met werken aan uw doelen.en, als het afgelopen jaar echt een nummer op uw motivatie heeft gedaan, nu is het tijd om opnieuw te verbinden en te beginnen met het nemen van consistente actie.

het belangrijkste is om stap voor stap vooruit te blijven gaan naar financiële vrijheid!

Plaats een reactie