Marie Forleo ‘ s alles is Figureoutable Review: 10 Toplessen

Everything Is Figureoutable review: 10 krachtige lessen

een paar maanden geleden luisterde ik naar een interview met Marie Forleo op de Goal Digger podcast, en ze promootte haar boek genaamd Everything is figureoutable.

alleen al de titel maakte dat ik het wilde lezen!dus ik heb het boek onmiddellijk in de wacht gezet bij mijn plaatselijke bibliotheek en ik kon het eindelijk ongeveer een week geleden bekijken (het was een lange rij om in te wachten).

De titel spreekt voor zich:  Marie schrijft over hoe alles wat we willen in het leven figureoutable is.& #8221;

wat je ook wilt gebeuren, bereiken, oplossen, leren – er’is altijd een manier om erachter te komen.je hoeft dit geloof alleen maar volledig als je eigen geloof te accepteren en deze filosofie over te nemen in elke uitdaging die je tegenkomt.

in het boek geeft ze je haar advies en praktische stappen om dat te doen.

het kostte me 2 dagen om er doorheen te komen (veel sneller dan ik meestal door een boek lees).ze deelde een aantal echt geweldige applicaties voor het bereiken van je doelen, dus ik wilde ze samenvatten in een “Top Tien afhaalrestaurants” lijst voor u.

het resultaat is deze   alles is Figureoutable review.

Dit zijn slechts samenvattingen van haar ideeën, zonder alle geweldige verhalen die ze gebruikte om ze samen te binden.aan het einde van elk hoofdstuk, ze opgenomen een “Insight to Action Challenge”.dit was vooral een reeks vragen om over na te denken en door te werken, zodat je het meeste uit het boek kon halen.

Hier zijn de top 10 afhaalrestaurants die ik heb genomen van   alles is Figureoutable.

hulp nodig bij het creëren van echte verandering in je leven? Download dit gratis Verander je leven werkboek van 6 pagina ‘ s voor praktische actie!

 

1.  Bereid je voor op succes

voordat je meer leert over de filosofie die Marie gebruikt in haar persoonlijke en professionele leven, vertelt ze ons om wat tijd te nemen voor de voorbereiding.

als we een nieuwe mindset benaderen zonder onszelf op te zetten voor succes, is het waarschijnlijk dat we niet alle voordelen volledig zullen absorberen.

we zullen door een oud filter kijken dat voorkomt dat we open staan voor leren, ontvangen en toepassen.

ten eerste moet je jezelf voorbereiden om achter je dromen aan te gaan.

Hier zijn Marie ’s stappen voor te bereiden op succes:

Train je hersenen voor groei.als je in het verleden veel boeken over persoonlijke ontwikkeling hebt gelezen, kun je in de verleiding komen om bepaalde concepten voorbij te blazen.

in plaats van te denken  Ik weet dit al,   vraag jezelf af: & Nbsp; Wat kan ik hiervan leren?

Dit betrekt een groeimindset en opent je geest voor leren.

ook, don ’t verwerpen ideeën en denken   Dit won ’ t werken voor mij.  er is altijd iets nieuws te leren.  vraag jezelf af,   Hoe kan dit voor mij werken?

probeer het voordat je het ontkent.  je zou kunnen denken,  niet alles is figureoutable!  en je hebt gelijk.

maar je bent niet bezig met het veranderen van de wetten van de natuur, of het veranderen van wat feitelijk is.je wilt gefocust zijn op de problemen of situaties in je leven waar je verandering wenst.

Het zal je misschien verbazen hoeveel controle je eigenlijk hebt.

Doe het werk.  Marie moedigt je sterk aan om alle vragen aan het einde van elk hoofdstuk te beantwoorden en de verstrekte oefeningen te doorlopen.  Het hebben van een figureoutable mindset vereist meer dan erover lezen – Je moet het toepassen op je leven.

Maak contact met de gemeenschap.samenwerken met anderen zal je inspanningen versterken.  Lees het boek met een groep gelijkgestemde doel-getters.zoek anderen die je zullen steunen en aanmoedigen.

2.  Focus op je overtuigingen

Er is een psychologisch hulpmiddel dat bekend staat als TFAR, dat wordt gebruikt om mindfulness rond je gedachten en gevoelens te bevorderen en hoe ze je gedrag beïnvloeden.

in principe symboliseert het acroniem de progressie van gedachten die leiden tot gevoelens, die leiden tot acties,dat  leidt tot resultaten.

Marie gaat nog een stap verder (eigenlijk zou ik eerder moeten zeggen) met dit populaire model.

voordat we aan onze gedachten kunnen werken, beweert ze dat we eerst onze overtuigingen moeten uitdagen.

onze overtuigingen zijn als scripts in onze geest, die ons vertellen hoe we de wereld om ons heen moeten interpreteren.

ze vertellen ons waar we ons op moeten concentreren en hoe we moeten reageren.en ze beïnvloeden elke gedachte die we hebben.

je gedachten zullen altijd in lijn zijn met je overtuigingen en gevoelens creëren die gedrag sturen en vervolgens resultaten.

je overtuigingen hebben grote gevolgen.

het goede nieuws is dat je volledige controle hebt over wat je gelooft.onze overtuigingen worden gevormd door verschillende ervaringen in het leven, en ze kunnen diep en sterk lopen, maar we hebben uiteindelijk controle over wat we kiezen om te geloven.

Je hoeft niet elke nutteloze overtuiging die je hebt te veranderen, alleen de “kern” overtuigingen die fungeren als hoofdsleutels voor al je andere overtuigingen.  Dit zijn degenen die je nodig hebt om te focussen en uit te dagen.

als je eenmaal die grote Domino ‘ s naar beneden duwt, vallen er ook veel kleinere naar beneden.

het ontwikkelen van de overtuiging dat alles figureoutable is, kan enige deconstructie in je denken vereisen.als je worstelt met beperkende overtuigingen, is het belangrijk om ze te vervangen door overtuigingen die je nieuwe denkwijze ondersteunen.

3.  Elimineer excuses

als je de figureoutable filosofie in je leven wilt implementeren, moet je excuses opgeven.  er ’s gewoon geen kamer.

maar eerst is het nuttig om te weten welke doelen Je hebt die het waard zijn om voor te vechten.

als je excuses verzint om het niet te proberen, kan dit een goed teken zijn dat het doel gewoon niet zinvol genoeg voor je is.

wanneer je jezelf hoort zeggen dat ik niet kan doen wat nodig is om dat doel te bereiken, zou je echt kunnen bedoelen dat ik won’t.

want als je gelooft dat alles figureoutable is, dan wordt het woord“can’t ”ongeldig, toch?

het uitwisselen van “can’t ” voor “won’t ” verandert de hele betekenis van uw verklaring. 

wanneer je zegt & Nbsp;Ik kan’t, je’ re zeggen dat je machteloos bent over de situatie;je’ bent een slachtoffer van omstandigheden.

maar als je zegt dat ik het niet heb gewonnen, neem je de verantwoordelijkheid voor je inactiviteit en geef je toe dat je niet bereid bent.

dus, als je niet voorbij een excuus kunt komen, vraag jezelf dan af of dat doel echt de moeite waard is om te houden.en wanneer je jezelf niet kunt brengen om het los te laten, is het tijd om je excuses uit te dagen.

De meeste excuses hebben te maken met planning, financiën of kennis.je denkt misschien dat je niet de tijd, het geld of de vaardigheid hebt om iets gedaan te krijgen.

maar als je doel belangrijk genoeg voor je is, zul je een manier vinden. 

Dit is de figureoutable filosofie!

Hier zijn enkele actiestappen om voorbij de excuses te komen:

  • Vind 2 uur per dag om aan je doelen te werken.  Zet de telefoon en de TV uit.  sta eerder op.ga later naar bed.& Nbsp; Het ’ s niet over het vinden van de tijd – het’s over het maken van de tijd.
  • het internet biedt een overvloed aan gratis bronnen om uw inspanningen te ondersteunen.doe wat onderzoek, stel vragen en profiteer van wat er beschikbaar is.als je * geld * moet investeren in je droom, kun je een bijbaantje krijgen, wat spullen in huis verkopen of crowdfunding proberen.
  • zeggen “ Ik don ’t weten hoe ” doesn ’t houden in deze dag en leeftijd.  vraag het maar aan Google.

4.  Reframe fear

wanneer je een grote droom najaagt, zal angst waarschijnlijk een constante, zeurende feest-pooper zijn die je altijd probeert tegen te houden.  verwacht het maar.

daarom is het belangrijk om een strategisch plan te hebben om met angst om te gaan.

Als u don ’t erachter te komen hoe om het te overwinnen, u’ll hebben een moeilijke tijd om voorbij te komen.

in plaats van al je moed te verzamelen, stelt Marie een andere aanpak voor.  omdat het woord “angst ” verbonden is met dergelijke negatieve connotaties, zou je het nuttig kunnen vinden om een ander perspectief te ontwikkelen.

definieer bijvoorbeeld de gevoelens die je normaal gesproken met angst verbindt anders.in plaats van je emoties te labelen als “bang ” of“angstig ” of“bang ”, overweeg dan dat je misschien gewoon anticipatie, opwinding of verwachting voelt.

interpreteer die nerveuze sensaties in je lichaam als iets anders. je hoeft ze niet als angst te bestempelen.

je zou jezelf kunnen vertellen dat die emoties mean I ’ m ready! I ’ m gepompt! I ’ m opgewonden!

Je zou zelfs met je eigen woordenschat kunnen komen om te beschrijven wat je ’re gevoel – Hoe dommer hoe beter.  (Ik hou van Marie ’s gebruik van “shooshie, ” zoals in   ik ’m gevoel zo shooshie op dit moment!)

de manier om je angst te temmen is er kennis mee te maken. 

ontdek de details van waar je bang voor bent.denk na over de slechtst mogelijke uitkomst waar je bang voor bent, en vraag jezelf af hoe waarschijnlijk dat zou kunnen gebeuren.

denk dan na over de best mogelijke uitkomst.

is het risico het waard?  als dat zo is, onderneem dan actie.want actie is het tegengif tegen angst.

Don ’t laat angst je tegenhouden.erken dat het er is, maar neem het niet serieus.

zoals Marie zegt,  de snelste manier om uit je angst te komen is er doorheen.

5.  Get specific

De figureoutable mentaliteit vereist dat je echt specifiek wordt met wat je wilt.op deze manier weet je brein waar je je op moet concentreren.

als je besluiteloos of onzeker bent, blijf je vastzitten in een nooit eindigende lus van inactiviteit.hoe langer je nadenkt over wat je gaat doen, hoe meer ruimte je laat voor twijfel.

dus stop met denken en begin met doen.

wanneer je actie onderneemt, zul je sneller helderheid ervaren.

door toegewijd te zijn aan een specifiek doel, Weet je waar je wilt eindigen.  de beste manier om de weg te vinden is door verder te gaan.

vooruitgang is niet lineair, dus laat die verwachting los.de fouten en tegenslagen dragen net zo veel bij als de successen.

onderzoek heeft aangetoond dat het schrijven van je doelen je kansen om ze te bereiken met 42% verhoogt!

Dit komt omdat je hersenen interpreteren wat je opgeschreven hebt als iets dat belangrijk is–veel meer dan wanneer je gewoon “denkt ” Het is.

het schrijven en lezen van je doelen op een regelmatige basis programmeert je hersenen om zich te concentreren op die dingen in je omgeving die je zullen helpen ze te bereiken.

het ’s als je overweegt het kopen van een oranje Subaru, en plotseling zie je ze overal.je hersenen zullen zich letterlijk concentreren op wat je wilt, en alles eruit filteren dat irrelevant is.  heel gaaf!

het belangrijkste om te onthouden bij het verduidelijken van je doelen is om je te concentreren op wat je kunt controleren.als je details opschrijft die afhankelijk zijn van de acties van andere mensen, geef je controle aan iemand anders.

als je moeite hebt om specifiek te worden, geeft Marie een 5-staps“actie uitdaging ”oefening om je te helpen je doelen te bepalen en te verduidelijken.

6.  Begin voordat u ’re klaar

Dit is er een waar ik echt mee worstel.  Ik heb altijd het gevoel dat ik een groot niveau van vertrouwen moet bereiken voordat ik een stap zet.

maar eigenlijk komt het allemaal neer op angst voor het onbekende.

Ik begrijp nu dat deze tricksy & valse overtuiging me heeft weerhouden van zoveel vooruitgang in mijn leven.

wat ik vroeger dacht dat een scherpe vaardigheid was voor grondig onderzoek en voorbereiding is echt een slimme tactiek om in mijn comfortzone te blijven.

dus, ik raad je sterk aan om Marie ’s advies te volgen:

je zult nooit klaar zijn om te beginnen, dus stop met wachten tot je dat bent.

Je moet bereid zijn om het bang te doen en uit te stappen in geloof.je moet beginnen voordat je er klaar voor bent.

het ’s de enige manier waarop u’ ll momentum te bouwen in de richting van uw doelen, en het gevoel dat u’re niet klaar te overwinnen.  It ’ s hoe vooruitgang wordt geboekt.

het goede nieuws is dat je alleen de volgende stap moet weten om vooruit te komen.& Nbsp; Het ’s zo veel gemakkelijker om gewoon focussen op een stap dan proberen om erachter te komen ze allemaal tegelijk!

als je stap uit in geloof, het handhaven van de   alles is figureoutable mentaliteit, zul je leren om comfortabel met onzekerheid en onvermijdelijk uitbreiden van uw comfort zone.

Plus, de vooruitgang die je zult maken door gewoon stap voor stap uit te zoeken, zal je de motivatie geven om vooruit te blijven gaan.

7.  Kies vooruitgang, verwerp perfectie

perfectionisme is een andere slimme vermomming voor angst. don ’ niet vallen voor het.het is destructief en beperkend en onbereikbaar.

streven naar perfectie zal ervoor zorgen dat je jezelf vergelijkt met anderen en je uiteindelijk in een fixed mindset houdt.

laat in plaats daarvan vooruitgang je maatstaf zijn.Open jezelf voor leren en groei en fouten en onvolmaakte resultaten.

bekijk allemislukte poging als een stap dichter bij succes.kies voor leren, niet stoppen.

een goede manier om perspectief te krijgen is om de verhalen te lezen van andere mensen die veel uitdagingen hebben overwonnen om hun dromen te vervullen.laat u inspireren door degenen die u bewondert en die veel geduld en volharding hebben getoond.

Er is geen kortere weg naar succes, en vooruitgang is geen rechte weg.verwacht dat je vele malen zult vallen voordat je begint te rennen.

sta gewoon op en vraag jezelf af wat de volgende juiste zet is? 

Dit houdt je gefocust en vooruit.

en neem moed in de wetenschap dat de vooruitgang wordt doorzeefd met twijfel aan zichzelf langs de weg.het is slechts een deel van de reis, dus laat het je niet tegenhouden.

haal diep adem, denk na over hoe ver je bent gekomen en ga vooruit.

8.  Decline defeat

wanneer je toegewijd bent aan je droom en de overtuiging dat alles figureoutable is, zul je onvermijdelijk uitdagingen tegenkomen.

Deze wegversperringen komen in alle soorten en maten, en je zult in de verleiding komen om je verwachtingen onderweg op te geven of in gevaar te brengen.

soms is er geen andere optie dan de omstandigheden te accepteren en een omweg te maken.  maar er kunnen andere momenten zijn waarop het verwerpen van weerstand zal zijn wat nodig is om door te drukken.

dus, maak er een gewoonte van om de status quo uit te dagen, de regels in twijfel te trekken en afwijzing een gezichtspalm te geven.

dit is je droom, en het is de moeite waard om voor op te komen.

trouwens, wat is het ergste wat er kan gebeuren?& Nbsp; Het werkt niet en je moet iets anders proberen?& Nbsp; dat ’ is waar het allemaal om draait!

We kunnen ons vaak verslagen voelen met alleen woorden.er zullen altijd critici en mensen zijn die denken dat hun mening de waarheid is.als je je neergeslagen voelt door een hard oordeel, houd de dingen dan in perspectief.mensen die kritiek hebben, proberen zichzelf beter te laten voelen omdat ze zich ellendig voelen in het leven.

dus, denk altijd aan de bron, en loop dan gewoon door.

9.  Don ’t stelen van anderen

Dit was mijn favoriete deel van het boek.

op een gegeven moment had ik het gevoel dat Marie rechtstreeks tegen me sprak en ik las dezelfde paragraaf 5 keer opnieuw.

Ik denk dat we allemaal moeten worden herinnerd hoe ongelooflijk speciaal ieder van ons is.  ik bedoel, neem een moment en denk erover na.

Jij bent de enige jij die ooit geweest is of ooit zal zijn, in de geschiedenis van het universum.

niemand – *geen lichaam* – kan ooit de kostbare en unieke geschenken aanbieden die in je zitten.

en er is iemand die ze nodig heeft.

dus, wanneer je je ideeën en perspectieven en verhalen voor jezelf houdt, steel je van iemand die ze het meest nodig heeft.

Je dient niemand door je in te houden en klein te spelen.

jullie zijn gemaakt om te delen wat jullie is gegeven, omdat niemand anders het heeft!

dus, de volgende keer dat je je verlamd voelt door het impostor syndrome, onthoud dan dat je de echte deal bent.er is niemand anders zoals jij, en dat zal er nooit zijn.

concentreer je op hoe je anderen kunt helpen in plaats van hoe je het vergelijkt met anderen.het is wat je geschapen bent om te doen.

hulp nodig bij het creëren van echte verandering in je leven? Download dit gratis Verander je leven werkboek van 6 pagina ‘ s voor praktische actie!

 

10.  Alles is figureoutable!

het hele boek gaat over het bereiken van deze mentaliteit, dus als ik dit niet als een afhaalmaaltijd neerlegde, miste ik het hele punt!

Het was’t moeilijk voor mij om in te kopen bij Marie’s filosofie dat alles figureoutable is.

I ’ve had altijd een natuurlijke neiging om te geloven dat als je het kunt geloven, je het kunt bereiken.

niets is onmogelijk als je je er maar op richt.

maar het was verfrissend en nuttig om te leren hoe je deze overtuiging kunt ontwikkelen en behouden, zelfs als het moeilijk is.

ik waardeerde de praktische stappen die ze geeft en de uitdagingen die ze presenteerde om de lezer in de juiste richting te brengen.

als je moeite hebt om vooruitgang te boeken met je doelen, of vaak vastzit in een negatieve lus van twijfel en angst, moedig ik je aan om dit boek te lezen.

Ik denk dat je geïnspireerd en gemotiveerd zult zijn om vooruit te gaan in de richting van je doelen met het vertrouwen in de wetenschap dat je alles hebt wat je nodig hebt om het uit te zoeken.

Plaats een reactie