Marie Forleo's Everything Is Figureoutable Review: 10 beste lessen

Een paar maanden geleden heb ik luisterde naar een interview met Marie Forleo op The Goal Digger Podcast, en ze promootte haar boek genaamd Everything Is Figureoutable.

Alleen al door de titel wilde ik het lezen! ; Dus heb ik het boek meteen bij mijn plaatselijke bibliotheek in de wacht gesleept en ongeveer een week geleden kon ik het eindelijk bekijken (het was een lange rij om in te wachten).

De titel spreekt voor zich:  Marie schrijft over hoe alles wat we willen in het leven “uitvoerbaar” is.

Wat je ook wilt gebeuren, bereiken, oplossen, leren – er is altijd een manier om erachter te komen. Je hoeft alleen maar deze overtuiging volledig als de jouwe te accepteren en deze filosofie over te nemen in elke uitdaging die je tegenkomt.

In het boek geeft ze je haar advies en praktische stappen om dat te doen.

Het kostte me 2 dagen om er doorheen te komen (veel sneller dan ik gewoonlijk een boek uitlees). Ze deelde enkele echt geweldige toepassingen om je doelen te bereiken, dus ik wilde ze samenvatten in een “Top tien afhaalrestaurants” lijst voor u.

Het resultaat is deze Everything Is Figureoutable review.

Dit zijn slechts samenvattingen van haar ideeën, zonder alle geweldige verhalen die ze gebruikte om ze samen te binden.  Aan het einde van elk hoofdstuk voegde ze een “Insight to Action Challenge” toe. Dit was voornamelijk een reeks vragen om over na te denken en door te werken, zodat je het meeste uit het boek kon halen.

Hier zijn de top 10 afhaalrestaurants die ik heb gehaald uit Alles is uit te zoeken.

Hulp nodig bij het creëren van echte verandering in je leven? Download dit GRATIS Change Your Life-werkboek van 6 pagina's voor praktische actie!

 

1. Bereid u voor op succes

Voordat u zich verdiept in de filosofie die Marie in haar persoonlijke en professionele leven gebruikt, vertelt ze ons om wat tijd te nemen voor de voorbereiding.

Als we een nieuwe mentaliteit benaderen zonder onszelf op weg te helpen naar succes, is dat ;waarschijnlijk zullen we niet alle voordelen volledig absorberen.

We zullen door een oud filter kijken dat ons ervan weerhoudt open te staan ​​voor leren, ontvangen en toepassen.

Ten eerste moet je jezelf voorbereiden om je dromen na te jagen.

Dit zijn de stappen van Marie om u voor te bereiden op succes:

Train uw hersenen voor groei.  Als je in het verleden veel boeken over persoonlijke ontwikkeling hebt gelezen, kom je misschien in de verleiding om bepaalde concepten voorbij te blazen.

In plaats van te denken dat ik dit al weet, vraag je jezelf af: wat kan ik hiervan leren?

Dit stimuleert eengroeimindset en stelt uw geest open om te leren.

Wijs ideeën ook niet af met de gedachte dat dit niet voor mij zal werken. Er valt altijd iets nieuws te leren.  Vraag jezelf af, HOE kan dit voor mij werken?

Probeer het voordat je het ontkent.  Je denkt misschien, niet ALLES is te achterhalen! En je hebt gelijk.

Maar het gaat je niet om het veranderen van de natuurwetten of het veranderen van wat feitelijk is.  U wilt gefocust zijn op de problemen of situaties in uw leven waarin u verandering wenst.

En het zal je misschien verbazen over hoeveel je eigenlijk controle hebt.

Doe het werk.  Marie moedigt je ten zeerste aan om alle vragen aan het eind van elk hoofdstuk te beantwoorden en de verstrekte oefeningen door te werken.  Een denkbare mindset hebben vereist meer dan erover lezen – je moet het toepassen op je leven.

Verbind je met de gemeenschap.  Samenwerken met anderen zal uw inspanningen een boost geven. Lees het boek met een groep gelijkgestemde goalgetters.  Zoek anderen die je zullen steunen en aanmoedigen.

2. Concentreer u op uw overtuigingen

Er is een psychologische tool bekend als TFAR, die wordt gebruikt om mindfulness rond uw gedachten en gevoelens en hoe deze uw gedrag beïnvloeden.

Kortom, het acroniem symboliseert de progressie van Gedachten die leiden tot Gevoelens, die leiden tot Acties die resultaten opleveren.

Marie gaat nog een stap verder (eigenlijk zou ik eerder moeten zeggen) met dit populaire model.

Voordat we aan onze gedachten kunnen werken, beweert ze <we moeten eerst onze overtuigingen ter discussie stellen.

Onze overtuigingen zijn als scripts in onze geest, die ons vertellen hoe we de wereld om ons heen moeten interpreteren.

Ze vertellen ons waarop we ons moeten concentreren en hoe we moeten reageren.  En ze beïnvloeden elke gedachte die we hebben.

Je gedachten zullen altijd overeenkomen met je overtuigingen en gevoelens creëren die gedrag sturen – en vervolgens resultaten.

Uw overtuigingen hebben dus grote gevolgen.

Het goede nieuws is dat je totale controle hebt over wat je gelooft. Onze overtuigingen worden gevormd door verschillende ervaringen in het leven, en ze kunnen diep en sterk zijn, maar uiteindelijk hebben we controle over wat we kiezen te geloven.

Dat doe je niet moet elke nutteloze overtuiging die je hebt veranderen, alleen de “kern” overtuigingen die fungeren als hoofdsleutels voor al je andere overtuigingen.  Dit zijn degenen waarop je je moet concentreren en die je moet uitdagen.

Als je eenmaal die grote dominostenen naar beneden hebt geduwd, zullen er ook veel kleinere vallen.

Het ontwikkelen van de overtuiging dat alles berekenbaar is, kan enige deconstructie in je denken vereisen. Als je worstelt met beperkende overtuigingen, is het belangrijk om ze te vervangen door overtuigingen die je nieuwe mindset ondersteunen.

3. Elimineer excuses

Als je de berekenbare filosofie in je leven wilt implementeren, je moet excuses opgeven.  Er is gewoon geen ruimte.

Maar eerst is het handig om te weten welke doelen je hebt die de moeite waard zijn om voor te vechten.

Als je excuses verzint om het niet te proberen, kan dit een goed teken zijn dat het doel gewoon niet zinvol genoeg is voor jou.

Als je jezelf hoort zeggen dat ik niet kan doen wat nodig is om dat doel te bereiken, zou je echt kunnen bedoelen dat ik het niet zal doen.

Want als je gelooft dat alles berekenbaar is, dan het woord “kan niet” wordt toch ongeldig?

Het uitwisselen van “can’t” voor “won’t” verandert de hele betekenis van uw verklaring. 

Als u zegt dat ik het niet kan, zegt u dat u machteloos bent over de situatie; je bent het slachtoffer van omstandigheden.

Maar als je zegt dat ik het niet wil, neem je de verantwoordelijkheid voor je passiviteit en geef je toe dat je niet bereid bent.

Dus, wanneer je er niet voorbij kunt komen een excuus, vraag jezelf af of dat doel echt de moeite waard is om te behouden.  En als je jezelf er niet toe kunt brengen om het los te laten, is het tijd om je excuses aan te vechten.

De meeste excuses hebben te maken met planning, financiën of kennis.  Je zou kunnen denken dat je niet de tijd, het geld of de vaardigheid hebt om iets gedaan te krijgen.

Maar als je doel belangrijk genoeg voor je is, vind je wel een manier.

Dit is de achterhaalbare filosofie!

Hier zijn enkele actiestappen om voorbij de excuses te komen:

  • <Zoek 2 uur per dag om aan je doelen te werken.  Schakel de telefoon en de tv uit.  Sta eerder op.  Ga later naar bed.  Het gaat niet om het vinden van de tijd – het gaat erom tijd vrij te maken.
  • Het internet biedt een overvloed aan gratis bronnen om uw inspanningen te ondersteunen. Doe wat onderzoek, stel vragen en profiteer van wat er beschikbaar is.  Als je geld *moet* investeren in je droom, kun je een bijbaantje zoeken, wat spullen in huis verkopen of crowdfunding proberen.
  • Zeggen 'Ik weet niet hoe' #8221; houdt geen stand in deze tijd.  Vraag het maar aan Google.

4. Reframe angst

Als je een grote droom najaagt, zal angst waarschijnlijk een constante, zeurende party-pooper zijn die& #8217; probeert je altijd tegen te houden. Verwacht het gewoon.

Dit is waarom het is belangrijk om een ​​strategisch plan te hebben om met angst om te gaan.

Als je er niet achter komt hoe je het moet overwinnen, zul je het moeilijk hebben om er voorbij te komen.

In plaats van al je moed te verzamelen, stelt Marie een andere aanpak voor . Omdat het woord “angst” gehecht is aan dergelijke negatieve connotaties, vindt u het misschien nuttig om een ​​ander perspectief te ontwikkelen.

Definieer bijvoorbeeld de gevoelens die je normaal gesproken met angst associeert anders.  In plaats van je emoties te bestempelen als “bang” of “angstig” of “bang”, overweeg dan dat je misschien alleen maar anticipatie, opwinding of verwachting voelt.

Interpreteer die nerveuze gewaarwordingen in je lichaam als iets anders.  Je hoeft ze niet als angst te bestempelen.

Je zou tegen jezelf kunnen zeggen dat die emoties betekenen dat ik er klaar voor ben! Ik ben gepompt!  Ik ben opgewonden!

Je zou zelfs je eigen vocabulaire kunnen bedenken om te beschrijven wat je voelt – hoe gekker hoe beter.  (Ik hou van Marie's gebruik van “shooshie,” alsof ik me nu zo shooshie voel!)

De manier om je angst te temmen is door er vertrouwd mee te raken. 

Zoek uit waar u bang voor bent.  Denk aan de slechtst mogelijke uitkomst waar je bang voor bent, en vraag jezelf af hoe groot de kans is dat dat zou kunnen gebeuren.

Denk vervolgens aan de best mogelijke uitkomst.

Is het risico het waard?  Zo ja, onderneem actie.  Want actie is het tegengif tegen angst.

Laat angst je niet tegenhouden.  Erken dat het er is, maar neem het niet serieus.

Zoals Marie zegt, is de snelste weg uit je angst er doorheen.

5.  Wees specifiek

De denkbare mentaliteit vereist dat je heel specifiek wordt met wat je wilt.  Zo weten je hersenen waar ze op moeten focussen.

Als u besluiteloos of onzeker bent, blijft u vastzitten in een oneindige lus van passiviteit.  Hoe langer je nadenkt over wat je gaat doen, hoe meer ruimte je laat voor twijfel.

Dus stop met denken en begin met doen.

Als je betrokken raakt door actie te ondernemen, ervaar je sneller duidelijkheid.

Door je in te zetten voor een specifiek doel, weet je waar je wilt eindigen.  De beste manier om het pad te vinden, is door vooruit te blijven gaan.

Vooruitgang is niet lineair, dus laat die verwachting los.  De fouten en tegenslagen dragen net zoveel bij als de successen.

Uit onderzoek is gebleken dat door je doelen op schrift te stellen vergroot je de kans dat je ze bereikt zelfs met 42%!

Dit komt doordat je hersenen interpreteren wat je hebt opgeschreven als iets dat belangrijk is – veel meer dan wanneer je alleen maar “denkt” dat is het.

Door regelmatig uw doelen op te schrijven en te lezen programmeert u uw hersenen om zich te concentreren op die dingen in uw omgeving die u zullen helpen deze te bereiken.

Het is alsof je overweegt een oranje Subaru te kopen, en je ziet ze ineens overal.  Je hersenen zullen zich letterlijk concentreren op wat je wilt en alles eruit filteren dat niet relevant is. Best gaaf!

Het belangrijkste om te onthouden bij het verduidelijken van uw doelen is om te focussen op wat u kunt beheersen.  Als je details opschrijft die afhankelijk zijn van de acties van andere mensen, geef je de controle aan iemand anders.

Als je moeite hebt om specifiek te worden, geeft Marie een 5-stappen “Actie-uitdaging” oefening om u te helpen uw doelen te bepalen en te verduidelijken.

6. Begin voordat je klaar bent

Dit is er een waar ik echt mee worstel.  Ik heb altijd het gevoel dat ik een groot niveau van zelfvertrouwen moet bereiken voordat ik een stap zet.

Maar eigenlijk komt het allemaal neer op angst voor het onbekende.

Ik begrijp nu dat deze lastige & valse overtuiging heeft me tegengehouden van zoveel vooruitgang in mijn leven.

Wat ik vroeger dacht dat een scherpe vaardigheid was voor grondig onderzoek en voorbereiding, is echt een slimme tactiek om in mijn comfortzone te blijven.

>

Dus, ik moedig u sterk aan om Marie’s advies op te volgen:

Je zult nooit klaar zijn om te beginnen, dus stop met wachten tot je er bent.

Je moet bereid zijn om het bang te doen en in geloof uit te stappen.  Je moet beginnen voordat je er klaar voor bent.

Het is de enige manier om momentum op te bouwen in de richting van je doelen en het gevoel te overwinnen dat je er niet klaar voor bent . Zo wordt vooruitgang geboekt.

Het goede nieuws is dat je alleen de volgende stap hoeft te weten om vooruit te komen. Het is zoveel gemakkelijker om je op één stap te concentreren dan ze allemaal tegelijk uit te zoeken!

Als je in geloof naar buiten stapt en de mentaliteit van alles is uitzoekbaar handhaaft, zul je leren om vertrouwd te raken met onzekerheid en onvermijdelijk uw comfortzone uit te breiden.

Bovendien zal de vooruitgang die u boekt door stap voor stap uit te zoeken, u de motivatie geven om vooruit te blijven gaan.

7. Kies voor vooruitgang, verwerp perfectie

Perfectionisme is een andere slimme vermomming van angst.  Trap er niet in. Het is destructief en beperkend en onbereikbaar.

Streven naar perfectie zal ervoor zorgen dat je jezelf gaat vergelijken met anderen, en zal je uiteindelijk in een gefixeerde mindset houden.

In plaats daarvan laat vooruitgang je maatstaf zijn.  Stel jezelf open voor leren en groei en fouten en onvolmaakte resultaten.

Beschouw elke mislukte poging als een stap dichter bij succes.  Kies voor leren, niet voor stoppen.

Een goede manier om perspectief te krijgen, is door de verhalen te lezen van andere mensen die vele uitdagingen hebben overwonnen om hun dromen waar te maken.  Laat u inspireren door degenen die u bewondert en die veel geduld en doorzettingsvermogen hebben getoond.

Er is geen kortere weg naar succes en vooruitgang is geen rechte weg.  Verwacht dat je vele malen zult vallen voordat je begint te rennen.

Sta gewoon op en vraag jezelf af wat’ is de volgende juiste zet? 

Dit houdt je gefocust en vooruit.

En schep moed in de wetenschap dat vooruitgang gaandeweg doorspekt is met zelftwijfel.  Het is slechts een deel van de reis, dus laat je er niet door tegenhouden.

Haal diep adem, bedenk hoe ver je bent gekomen en ga verder.

8. Weiger een nederlaag

Als je toegewijd bent aan je droom en de overtuiging hebt dat alles berekenbaar is, zul je komen onvermijdelijk voor uitdagingen te staan.

Deze wegversperringen zijn er in alle soorten en maten, en je zult kom in de verleiding om onderweg uw verwachtingen op te geven of te compromitteren.

Soms is er geen andere keuze dan de omstandigheden te accepteren en een omweg te maken.  Maar er kunnen andere momenten zijn waarop het afwijzen van weerstand de enige vereiste is om door te zetten.

Maak er dus een gewoonte van om de status-quo uit te dagen, de regels in twijfel te trekken en afwijzing een gezicht te geven.

Dit is jouw dromen, en het is de moeite waard om voor op te komen.

Trouwens, wat is het ergste dat kan gebeuren?  Lukt het niet en moet je iets anders proberen?  Dat is waar het bij het uitzoeken om draait!

We kunnen ons vaak verslagen voelen met alleen maar woorden.  Er zullen altijd critici en mensen zijn die denken dat hun mening de waarheid is.  Als je je neergeslagen voelt door een hard oordeel, houd de zaken dan in perspectief.  Mensen die kritiek leveren, proberen zichzelf beter te laten voelen omdat ze zich ellendig voelen in het leven.

Dus, denk altijd na over de bron en loop dan gewoon verder.

9.  Steel niet van anderen

Dit was mijn favoriete deel van het boek.

Op een gegeven moment had ik het gevoel dat Marie rechtstreeks tegen me sprak en ik herlas dezelfde alinea 5 keer.

Ik denk dat we er allemaal aan moeten worden herinnerd hoe ongelooflijk speciaal we allemaal zijn.  Ik bedoel, neem even de tijd om erover na te denken.

Jij bent de enige jij die ooit is geweest of ooit zal zijn, in de geschiedenis van het universum.

Niemand – *geen lichaam* – kan ooit de kostbare en unieke geschenken die in je zitten aanbieden.

En er is iemand die ze nodig heeft.

Dus, als je je ideeën en perspectieven en verhalen voor jezelf, je steelt van iemand die ze het meest nodig heeft.

Je dient niemand door je in te houden en klein te spelen.

Je bent gemaakt om te delen wat je is gegeven, omdat niemand anders het heeft!

Dus, de volgende keer dat je je verlamd voelt door het bedriegersyndroom, onthoud dat jij bent de echte deal.  Er is niemand zoals jij, en dat zal ook nooit zo zijn.

Concentreer je op hoe je anderen kunt helpen in plaats van hoe je het doet in vergelijking met anderen.  Het is waarvoor je gemaakt bent.

Heb je wat ondersteuning nodig om echte verandering in je leven te creëren? Download dit GRATIS Change Your Life-werkboek van 6 pagina's voor praktische actie!

 

10. Alles is berekenbaar!

Het hele boek gaat over het bereiken van deze mentaliteit, dus als ik dit niet zou neerschrijven als een afhaalmaaltijd, dan heb ik het hele punt gemist!

Het was niet moeilijk voor mij om me aan te sluiten bij de filosofie van Marie dat alles berekenbaar is.

Ik heb altijd de natuurlijke neiging gehad om te geloven dat als je het kunt geloven, je kunt het bereiken.

Niets is onmogelijk als je er gewoon voor gaat.

Maar het was verfrissend en nuttig om te leren hoe je deze overtuiging kunt ontwikkelen en behouden, zelfs als het moeilijk is.

Ik waardeerde de praktische stappen die ze geeft en de uitdagingen die ze bood om de lezer in de goede richting.

Als je moeite hebt om vooruitgang te boeken met je doelen, of vaak vastzit in een negatieve lus van zelftwijfel en angst, raad ik je aan dit boek te lezen.

>

Ik denk dat je geïnspireerd en gemotiveerd zult zijn om je doelen te bereiken met het vertrouwen dat je weet dat je alles hebt wat je nodig hebt om het uit te zoeken.

Plaats een reactie