Mei Financiële Checklist: 5 Slimme Geldtaken Voor De Maand

financiële to-do lijst voor Mei

kun je geloven dat de zomer om de hoek? het ’ s gek om te denken dat er nog maar een paar weken tot de pauze!

elk jaar rond deze tijd begin ik te verlangen naar warme, zomerdagen.het enthousiasme over sneeuw dagen en een gloeiende open haard beginnen te vervagen, en ik voel me klaar voor groen gras, open ramen, en slippers weer.

we hebben’t financieel in staat geweest om een vakantie te nemen sinds de pandemie begon.  maar goed nieuws!), kreeg mijn man een baan aangeboden bij zijn oude werkgever en is officieel van verlof! Dus, hij zal fulltime werken, en Ik zal van de gelegenheid gebruik maken om meer op de blog te schrijven en meer printables te maken om u te helpen met uw financiële doelen.

Eén ding is zeker: Ik blijf op de hoogte van onze financiën en zorg ervoor dat we binnen ons budget blijven.  zomers hebben de neiging om een beetje “los” maar ik ’m vastbesloten om vast te houden aan het plan!

maar voordat de hitte komt en kinderen sterven van verveling, zijn er een paar dingen waar je aan kunt werken om op koers te blijven met je reis naar financiële vrijheid. Deze 5 taken op de financiële checklist van mei helpen je om gefocust te blijven op je doelen, zelfs als de warme dagen je uitnodigen om naar buiten te gaan.

en als u een inhaalslag wilt maken of vooruit wilt komen, bekijk dan alle maandelijkse financiële checklists die hier worden aangeboden op Finance Over Fifty.

wilt u financiële checklists voor elke maand van het jaar?  Download deze 3-pagina PDF gratis!

 

1.  Krijg uw federale belastingen in

de Belastingdienst heeft ons dit jaar een extra maand gegeven om belastingen in te dienen vanwege de pandemie.Als u nam ze op hun aanbod, dan is het tijd om die formulieren af te ronden en krijgen ze ingediend door 17 mei.

het kan je een paar dollar besparen door een beetje te graven in de verschillende veranderingen in de belastingwetgeving.de IRS heeft extra belastingvoordelen en-kredieten opgenomen als gevolg van de gevolgen van de pandemie die uw belastingrekening kunnen verlagen.

Hier zijn een paar bronnen om u te helpen op de hoogte te blijven:

 • Hoe u het Herstelkortingskrediet kunt claimen (voor degenen die niet alle stimuleringsbetalingen hebben ontvangen waarvoor u in aanmerking kwam)
 • Hoe u uw belastingvoordeel van $10.200 op werkloosheidsinkomen kunt claimen
 • de IRS Coronavirus Tax Relief page
 • Investopedia’s guide to doing your 2020 federal taxes
 • >

2. Controleer uw arbeidsongeschiktheidsverzekering

waarom zou je dit in Mei doen?

want Mei is de maand van het bewustzijn van de arbeidsongeschiktheidsverzekering!  (Yep, het ’ is een ding.)

In het geval u zich afvraagt wat arbeidsongeschiktheidsverzekering is, zal ik u vertellen.Kortom, het is een verzekering die uw inkomen beschermt als u gehandicapt raakt.

Dave Ramsey zegt dat dit het meest onderverzekerde gebied is in een financieel plan!

Als u al 3-6 maanden van de kosten van levensonderhoud in uw spaarrekening, kunt u niet nodig korte termijn arbeidsongeschiktheid.

maar zelfs als je geld hebt dat groeit aan bomen in je achtertuin, heeft iedereen een langdurige handicap nodig.u wilt niet proberen uw verzekeringskosten te verlagen door de arbeidsongeschiktheidsverzekering te verlagen.

De meeste mensen krijgen het door hun werk.als uw werkgever het niet aanbiedt, controleer dan alle brancheverenigingen waarmee u mogelijk verbonden bent.  anders, praat met een verzekeringsagent.

don ’t stel het uit!  Als je het al hebt, zorg er dan voor dat je voldoende dekking hebt.  Als je don ’t – krijgen!

3. Plan een garage sale

De voorjaarsschoonmaak is in volle gang, dus verzamel al die oude schoenen, stoffige snuisterijen, boeken die je niet leest en kleine verlaten apparaten achterin je kasten.

het is tijd voor een garage sale!

je kunt nu beginnen met organiseren door spullen in dozen te categoriseren, benodigdheden zoals prijskaartjes en boodschappentassen te verzamelen en borden te maken voor je buurt.

De meeste mensen waarderen een goed georganiseerde tuinverkoop en zullen de neiging hebben om langer te blijven als de items niet willekeurig in kartonnen dozen worden geduwd.

dus don ’t wachten tot de laatste minuut om iets samen te gooien.  denk er eens over na.  kies een datum die ’s verondersteld om mooi weer te hebben.  Maak een aantal opvallende tekens.zet een advertentie op Craigslist.

zorg er ook voor dat u een paar aanpassingen maakt om een veilige en sociaal afstandelijke omgeving voor uw kopers te garanderen.  U kuntzet tafels verder uit elkaar om meer ruimte te creëren, heb een bord dat mensen eraan herinnert maskers te dragen en geef zelfs een klein ontsmettingsstation met handdesinfectiemiddel en Reinigingsdoekjes.

een ander idee om de veiligheid te maximaliseren is om uw garageverkoop online te houden. U kunt gebruik maken van web-based marktplaats bezienswaardigheden zoals Craigslist, NextDoor, Facebook Marketplace of Varagesale. Organiseer en bewaar uw verkoopartikelen in uw garage, zodat u alle verkooptransacties buiten uw huis kunt houden.

4. Bekijk uw estate plan

nu dat belastingseizoen bijna voorbij is, is het een goed moment om uw nalatenschapsplan te bekijken en ervoor te zorgen dat alles up-to-date is.Bekijk uw familietrust, uw testament, aangewezen begunstigden, volmachten en al het andere dat verband houdt met uw plan om uw eigendom te verdelen zodra u weg bent.

Wat als je geen plan hebt?

dan is het nu een goed moment om er een samen te stellen. Als er iets is dat we de afgelopen 12 maanden hebben geleerd, is het dat het leven op een dubbeltje kan veranderen.

Je kunt je baan van 20 jaar verliezen, je pensioenfonds kan van de ene op de andere dag een duik nemen, je moet vertrouwen op werkloosheid om nauwelijks rond te komen, en we zijn allemaal onderhevig aan levensbedreigende gevolgen wanneer een wereldwijde pandemie besluit zich over de hele wereld te verspreiden.

niemand van ons weet wat morgen in petto heeft.daarom is het belangrijk om je voor te bereiden op het ongewenste en onverwachte. Je hebt misschien geen controle over je omstandigheden, maar je hebt wel controle over je keuzes.kies er dus voor om een plan te maken dat je geliefden zal zegenen en beschermen in het geval van je dood.

Dave Ramsey spreekt over een legacy-lade die iedereen thuis zou moeten hebben, waar je alle belangrijke documenten bewaart die instructie geven voor een tijd die buitengewoon moeilijk en verontrustend is.

Maak het zo gemakkelijk mogelijk voor je dierbaren.zorg voor een estate plan, zorg dat uw documenten op orde zijn en zet ze allemaal op één plek zodat ze gemakkelijk te vinden zijn.

Het is slechts een manier om je familie te laten zien hoeveel je van ze houdt.

5.  Beoordeel uw noodfonds

de aard van een noodsituatie is dat het onverwacht en dringend is.

Dit betekent dat je nooit weet wanneer een noodgeval zich zal voordoen, maar je moet klaar zijn op een moment’s Kennisgeving om het af te handelen.

dat ’s waarom het belangrijk is om een noodfonds van 3 tot 6 maanden op te bouwen.

als je nog niet begonnen bent, is Mei een uitstekende tijd om dat te doen.  (eigenlijk, elke maand is een uitstekende tijd.)

Als u ’ve al begonnen met het bouwen van een, kunt u uw voortgang te beoordelen en te bepalen of u’re op schema.  hoeveel maanden heb je tot nu toe gespaard?  Hoe lang denk je dat het nog zal duren om volledig gefinancierd te zijn? Wat kunt u doen om besparingen te versnellen?

als je een volledig gefinancierd noodfonds hebt, bepaal dan of je het op de juiste plaats bewaart.als het geld gewoon op uw persoonlijke spaarrekening staat, overweeg dan om het over te maken naar een geldmarktrekening waar u een groter rendement krijgt.

waar je ook bent, het is belangrijk om je voortgang te controleren en ervoor te zorgen dat je op schema bent.

want noodsituaties hebben een grappige manier om onverwacht te verschijnen.

 

Plan uw mei financiële checklist

nu is het tijd om actie te ondernemen.

Print deze lijst uit, schrijf ze op in je planner of download de gratis financiële checklist PDF.

Plan de lijst!

het doel is om vooruit te blijven gaan, een kleine stap tegelijk.

andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

 • Hoe $5000 in een jaar te besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
 • Het doel van een Budget:  17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om te zetten sparen voor schuld
 • Hoe te leven op het inkomen van vorige maand (en waarom je dat zou moeten doen)
 • 14 (meestal gratis) online geldbeheertools
 • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
 • financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscaal welzijn te stimuleren
 • Hoe te ontsnappen aan schulden met een DIY Debt Management Plan
 • De zero-sum budget resource guide

wil je dit artikel bewaren voor later? Pin het op je favoriete Pinterest board!

mei financiële Checklist: 5 Smart Money to-Do taken voor de maand

Plaats een reactie