Moet Ik Spaargeld Gebruiken Om Schulden Af Te Lossen? 3 Goede Redenen Om Het Niet Te Doen

er zijn geldige redenen om schulden niet af te betalen met besparingen

moet ik onder alle omstandigheden spaargeld gebruiken om schulden af te lossen?

als je jezelf deze vraag ooit hebt gesteld, ben je niet alleen.het is een populaire overtuiging dat alle schulden (behalve de hypotheek) volledig moeten worden afbetaald voordat u begint met het opslaan van uw geld.betalen voor rente is immers hetzelfde als geld door het toilet gooien.

een tijdje terug volgde ik de 9-weekse Financial Peace University Flex online cursus van Dave Ramsey.  Dave leert zijn financiële strategieën met “baby steps ” – ook al is elk van hen verre van klein of snel.

nadat u $1000 hebt gespaard en een budget hebt gecreëerd waaraan u zich kunt houden, moet uw #1-doel zijn om uit alle schulden te komen, behalve Uw hypotheek.

Dit betekent  stoppen met alle besparingen en zet elke extra cent in de richting van uw schuld.

zelfs een greep op uw 401(k) bijdragen.

zelfs het gebruik van al uw spaargeld (behalve de $1000) om het af te betalen.

na te hebben overwogen hoe dit eruit zou zien voor onze financiën, besloot ik Dave ‘ s advies niet op te volgen.in plaats daarvan houd ik het spaargeld dat we op onze rekening hebben, blijf ik 10% bijdragen aan onze 401(k) en gebruik ik wat er nog over is om onze schuld af te betalen.

als je je afvraagt of je spaargeld moet gebruiken om schulden af te betalen, zou ik zeggen dat er geen duidelijk antwoord is.  maar ik geloof dat er bepaalde omstandigheden zijn waarin u besparingen de prioriteit moet geven.

hier zijn 3 geldige redenen waarom u spaargeld boven schulden zou moeten stellen.

Time is not on your side

mijn man en ik zijn allebei in onze 50s.  we hebben een 401(k) die we’ve bijgedragen aan voor de de afgelopen twee decennia, maar er waren vele jaren waarin we alleen de 3% konden inbrengen die door zijn werkgever werd geëvenaard.

We zijn niet in paniek, maar we moeten agressiever worden met sparen als we op tijd met pensioen willen gaan.

hoe eerder we ons pensioenfonds kunnen opbouwen, hoe sneller samengestelde rente ons sneller naar ons doel zal brengen.op dit punt in ons leven staat de tijd niet aan onze kant.We moeten elke minuut die we krijgen benutten om onze pensioensparen te laten groeien.

Als u achterloopt op uw pensioensparen, gebruik dan een pensioencalculator om erachter te komen wat u moet doen om in te halen.bepaal hoeveel u elke maand moet beginnen met sparen, zodat u uw spaargeld snel kunt opbouwen en op tijd met pensioen kunt gaan.

nadat u uw bijdragen verhoogt, kunt u zich realiseren dat er weinig over is om uw schuld af te betalen.doe wat je kunt om de rente te verlagen en manieren te vinden om je inkomen te verhogen.met deze twee tactieken kunt u uw schuld sneller afbreken zonder uw spaardoelen weg te nemen.

het verschil in rente

wanneer u uw kosten van schuld vergelijkt met het rendement op uw beleggingsrekeningen, welke wint?

Ik houd meestal alle creditcardschuld op één kaart met een promotietarief van 0%.onze hypotheek is op 4% en studieleningen zijn onder de 5%.  onze medische rekeningen zijn rentevrij.vergeleken met ons pensioenfonds, heeft onze 401(k) consequent rendementen van meer dan 10% ongeveer twee keer wat we betalen op schulden.

voor mij is dit een no-brainer.als mijn rendement is het dubbele van mijn kosten van de schuld, I ’ll willen dat rendement te maximaliseren door te blijven gieten in die rekening.

vergelijk de tarieven die u’re betalen versus de rendementen die u ’re maken.Overweeg uw tijdlijn tot pensionering, het totaal van uw schuldsaldo en de mogelijkheden die u hebt om de kosten van uw schuld te verlagen.

Het is het beste om schuldenvrij te zijn tegen de tijd dat je met pensioen gaat. Maar als u uw vermogen sneller kunt verhogen door bij te dragen aan een goed presterend pensioenfonds, kan het zinvol zijn om spaargeld boven schulden te stellen.

Als u besluit dat de winstgevende keuze is om zich te concentreren op sparen voor pensionering, verminder dan gewoon uw schuldbetalingen terwijl u uw bijdragen aan het pensioenfonds verhoogt. u ’ ll nog steeds vooruitgang boeken met het afbetalen van schulden, het zal gewoon langzamer.

Related Post:  hoe te berekenen netto waarde en waarom het’s belangrijk

u’ve verloren inkomen als gevolg van een wereldwijdepandemic

mijn man en ik werden in April 2020 met verlof ontslagen vanwege COVID.& Nbsp; Het ’s nu het einde van het jaar, en we’re nog lang niet in de buurt van onze reguliere inkomen.

toen de wereld op zijn kop stond, gingen we in de full-force spaarmodus.We hebben uitgesneden wat we konden, medische rekeningen en studieleningen uitgesteld en minimale betalingen gedaan op onze creditcards.We zijn overgestapt van een schuldgerichte strategie naar het behoud van elke dollar die we konden.

We hadden geen idee hoe lang we zonder werk zouden zijn, dus zetten we al onze inspanningen in om ons noodfonds op te bouwen.

Als u uw baan of een deel van uw inkomen hebt verloren als gevolg van een crisis, moet uw belangrijkste focus liggen op het dekken van uw noodzakelijke uitgaven. 

span Uw budget Aan en trek uw schulden afbetalingsplan terug.elimineer alle onnodige uitgaven en focus op het opbouwen van uw noodfonds.

u don ’t wilt uw vermogen om te betalen voor onderdak en voedsel in gevaar brengen, zodat u uw creditcardrekening sneller kunt afbetalen.

uiteindelijk, wanneer je weer aan het werk gaat en weer op de been bent, kun je agressiever zijn met schulden.

Video:  schulden afbetalen of geld opslaan?

weet wat’s beste voor u

i’m zo dankbaar dat we experts zoals Dave Ramsey hebben waar we van kunnen leren.zelfs als ik de 9 video ‘ s van de cursus doorloop, voel ik me meer zelfverzekerd in hoe ik onze financiën moet beheren.

ik geloof dat het merendeel van wat FPU leert het beste actieplan is voor de meeste mensen.  zoals Dave zegt, de stappen zijn eenvoudig.  er ’ s geen punt in compliceren dingen.  als je het plan volgt, zul je succes ervaren.

Ik denk echter nog steeds dat je je eigen persoonlijke situatie moet overwegen, de kleine details en dynamiek die je onderscheidt van anderen, en hoe de babystappen in dat alles passen.  maak dan aanpassingen dienovereenkomstig.

als je momenteel de financiële vrede BabySteps volgt, moedig ik je niet aan om stappen uit te snijden of te herschikken, of gewoon te kiezen en te kiezen wat je wilt gebruiken.doe een zelfbewustzijnscontrole en bepaal of je werkt vanuit elk niveau van ontkenning.

elke babystap is nuttig om het uiteindelijke doel van financiële vrijheid te bereiken, maar ik heb het gevoel dat er enige vrijheid is die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat elke stap het beste is voor je eigen situatie.

als je het gevoel hebt dat eventuele veranderingen die je hebt gemaakt je niet helpen om uit de schulden te komen of besparingen te verhogen, dan zou ik zeggen ga terug naar het oorspronkelijke plan.

het belangrijkste is om uw unieke financiële omstandigheden en doelen te overwegen en ervoor te zorgen dat de strategieën die u implementeert uw resultaten optimaliseren.

andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

  • Hoe $5000 in een jaar te besparen
  • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
  • Het doel van een Budget: 17 krachtige voordelen
  • Hoe te leven op vorige maand’s inkomen (en waarom je zou moeten)
  • 14 (meestal gratis) online geldbeheertools
  • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
  • financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscaal welzijn te stimuleren
  • hoe schulden te ontsnappen met een DIY Debt Management Plan
  • De zero-sum budget Resource Guide
  • 17 krachtige voordelen van budgetteren

wil je dit bericht bewaren voor later?  Pin het op je favoriete Pinterest bord!

moet ik spaargeld gebruiken om schulden af te lossen? Leer 3 goede redenen om niet te

Plaats een reactie