Moet ik spaargeld gebruiken om schulden af ​​te lossen? Leer 3 goede redenen om het niet te doen

In alle omstandigheden moet Gebruik ik spaargeld om schulden af ​​te lossen?

Als je jezelf deze vraag ooit hebt gesteld, ben je niet de enige.  Het is een populaire overtuiging dat alle schulden (behalve de hypotheek) volledig moeten zijn afbetaald voordat u begint met het aanleggen van uw geld. Rente betalen is immers hetzelfde als geld in de wc gooien.

Een tijdje geleden volgde ik de 9 weken durende online cursus Financial Peace University Flex van Dave Ramsey.  Dave leert zijn financiële strategieën met “babystapjes” – ook al zijn ze allemaal verre van klein of snel.

Nadat je $ 1000 hebt gespaard en een budget hebt gemaakt waar je je aan kunt houden, zou je #1 doel moeten zijn om van ALLE schulden af ​​te komen, behalve je hypotheek.

Dit betekent dat u al uw spaargeld stopzet en elke extra cent aan uw schuld besteedt.

Zelfs uw 401(k)-bijdragen stopzetten.

Zelfs al uw spaargeld opgebruiken (behalve de $ 1000) om het af te betalen.

Na te hebben overwogen hoe dit eruit zou zien voor onze financiën, besloot ik het advies van Dave niet op te volgen. In plaats daarvan houd ik het spaargeld dat we op onze rekening hebben, blijf ik 10% bijdragen aan onze 401(k) en gebruik ik wat er nog over is om onze schuld af te lossen.

Als je je afvraagt ​​of je spaargeld moet gebruiken om schulden af ​​te betalen, zou ik zeggen dat er geen duidelijk antwoord is. Maar ik ben van mening dat er bepaalde omstandigheden zijn waarin u van sparen de prioriteit moet maken.

Hier zijn 3 geldige redenen waarom u sparen boven schulden zou moeten stellen.

De tijd staat niet aan jouw kant

Mijn man en ik zijn allebei in de vijftig. We hebben een 401(k) waaraan we de afgelopen 2 decennia hebben bijgedragen, maar er waren vele jaren dat we alleen de 3% konden inleggen die werd geëvenaard door zijn werkgever.

We& #8217;We zijn niet in paniek, maar we moeten agressiever worden met sparen als we op tijd met pensioen willen gaan.

Hoe eerder we ons pensioenfonds kunnen opbouwen, hoe sneller samengestelde rente ons ertoe zal brengen ons doel sneller.  Op dit punt in ons leven staat de tijd niet aan onze kant. We moeten elke minuut die we krijgen benutten om onze pensioensparen te laten groeien.

Als u achterloopt met uw pensioensparen, gebruikt u een pensioencalculator om erachter te komen wat u moet doen om die achterstand in te halen. Bepaal hoeveel u elke maand moet beginnen met sparen, zodat u uw spaargeld snel kunt opbouwen en op tijd met pensioen kunt gaan.

Nadat u uw bijdragen heeft verhoogd, realiseert u zich misschien dat er weinig meer over is om uw schuld af te betalen. Doe wat u kunt om de rentetarieven te verlagen en zoek naar manieren om uw inkomen te verhogen. Met deze twee tactieken kunt u uw schulden sneller aflossen zonder uw spaardoelen te verminderen.

<Het verschil in rente

Als u uw kosten van schulden vergelijkt met het rendement op uw beleggingsrekeningen, welke wint?

Meestal bewaar ik alle creditcardschulden op één kaart met een promotietarief van 0%.  Onze hypotheek is 4% en studieleningen zijn lager dan 5%. Onze medische rekeningen zijn rentevrij.

Als we dat vergelijken met ons pensioenfonds, heeft onze 401 (k) consequent een rendement van meer dan 10% – ongeveer het dubbele van wat we aan schulden betalen.

Voor mij is dit een no-brainer.  Als mijn rendement het dubbele is van mijn kosten van schulden, wil ik dat rendement maximaliseren door op die rekening te blijven storten.

Vergelijk de tarieven die u betaalt met het rendement dat u maakt. Denk aan uw tijdlijn tot uw pensionering, het totaal van uw schuldensaldi en de mogelijkheden die u heeft om de kosten van uw schuld te verlagen.

Het is het beste om schuldenvrij te zijn tegen de tijd dat u met pensioen gaat. Maar als u uw vermogenssaldo sneller kunt laten groeien door bij te dragen aan een goed presterend pensioenfonds, kan het zinvol zijn om spaargeld boven schulden te stellen.

Als u besluit dat de winstgevende keuze is om u te concentreren op sparen voor uw pensioen, verlaag dan gewoon uw schuldbetalingen terwijl u uw pensioenfondsbijdragen verhoogt. U zult nog steeds vooruitgang boeken met het aflossen van schulden, het zal alleen langzamer gaan.

Gerelateerd bericht:  Hoe de nettowaarde te berekenen en waarom& #8217;s Belangrijk

Jij 8217;hebben inkomsten verloren door een wereldwijde pandemie

Mijn man en ik zijn allebei in april 2020 ontslagen vanwege COVID. Het is nu het einde van het jaar en we zijn nog lang niet in de buurt van ons reguliere inkomen.

Toen de wereld op zijn kop stond, gingen we op volle toeren in de spaarmodus.  We schrapten wat we konden, stelden medische rekeningen en studieleningen uit en deden minimale betalingen op onze creditcards. We zijn overgestapt van een op schulden gerichte strategie naar het sparen van elke dollar die we konden.

We hadden geen idee hoe lang we zonder werk zouden zitten, dus hebben we alles in het werk gesteld om ons noodfonds op te bouwen.

Als u uw baan of een deel van uw inkomen als gevolg van een crisis, moet u zich vooral richten op het dekken van uw noodzakelijke uitgaven. 

Kruw uw budget aan en trek uw schuldaflossingsplan terug.  Elimineer alle onnodige uitgaven en concentreer u op het opbouwen van uw noodfonds.

U wilt uw vermogen om onderdak en voedsel te betalen niet in gevaar brengen, zodat u uw creditcardrekening sneller kunt betalen.

Uiteindelijk, wanneer u weer aan het werk gaat en weer op de been bent , kunt u agressiever zijn met schulden.

Video:  Schulden afbetalen of contanten opslaan?

Weet wat het beste voor je is

Ik ben zo dankbaar dat we experts als Dave Ramsey hebben van wie we kunnen leren.  Zelfs als ik alleen maar de 9 video's van de cursus doorneem, heb ik meer vertrouwen in hoe we onze financiën moeten beheren.

Ik geloof echt dat het grootste deel van wat FPU leert, voor de meeste mensen het beste actieplan is. Zoals Dave zegt, de stappen zijn simpel.  Het heeft geen zin om dingen ingewikkelder te maken. Als je het plan volgt, zul je succes ervaren.

Ik denk echter nog steeds dat je rekening moet houden met je eigen persoonlijke situatie, de kleine details en dynamiek die je onderscheidt van anderen, en hoe de babystapjes passen in dat alles. Breng vervolgens dienovereenkomstig aanpassingen aan.

Als u momenteel de Financial Peace-babystapjes volgt, moedig ik je niet aan om stappen weg te laten of ze opnieuw in te delen, of gewoon te kiezen en te kiezen wat je wilt gebruiken.  Voer een zelfbewustzijnscontrole uit en bepaal of u opereert vanuit enig niveau van ontkenning.

Elke babystap helpt om het uiteindelijke doel van financiële vrijheid te bereiken, maar ik voel dat er enige vrijheid is u kunt nemen om er zeker van te zijn dat elk ervan het beste is voor uw eigen situatie.

Als u het gevoel heeft dat de wijzigingen die u heeft aangebracht u niet helpen om uit uw schulden te komen of uw spaargeld te vergroten, dan zou ik zeggen ga terug naar het oorspronkelijke plan.

Het belangrijkste is om rekening te houden met uw unieke financiële omstandigheden en doelen, en ervoor te zorgen dat de strategieën die u implementeert uw resultaten optimaliseren.

<Andere berichten waarin u mogelijk geïnteresseerd bent:

  • Hoe u $ 5000 kunt besparen in een Jaar
  • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met uw doelen
  • Het doel van een budget:  17 krachtige voordelen
  • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)
  • 14 (meestal gratis) online tools voor geldbeheer
  • Hoe u binnen uw mogelijkheden kunt leven (en toch tevreden kunt zijn)
  • Financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren
  • Hoe u aan schulden kunt ontsnappen met een doe-het-zelf schuldbeheersplan
  • De nulsombegrotingsgids
  • <17 krachtige voordelen van budgettering

Wilt u dit bericht voor later bewaren?  Pin het op je favoriete Pinterest-bord!

Moet ik spaargeld gebruiken om schulden af ​​te betalen? Leer 3 goede redenen om het niet te doen

Plaats een reactie