Oktober Financiële Checklist: 5 Stappen Naar Slim Geldbeheer

hier is uw financiële checklist van oktober

One een van mijn favoriete dingen over het leven in Colorado is de gekleurde bladeren in de herfst.we hebben een enorme boom in onze achtertuin die me vertelt wanneer het seizoen verandert.de groene bladeren beginnen geel te worden, en een paar weken later zijn ze een prachtig rood voordat ze beginnen te vallen.

tot nu toe heb ik nooit gewenst dat ik meer zomer had. I ’ m altijd klaar voor de verandering in het seizoen.

als je net als Ik bent, vind je het misschien een beetje moeilijker om tegenwoordig gemotiveerd te blijven over je budget (*geeuwen*).ik zou veel liever denken aan het zoeken naar het perfecte kerstcadeau of het bakken van koekjes om van te genieten bij het warme vuur.

maar … Ik weet dat als ik mijn grip een beetje laat glijden, de dingen vrij snel uit de hand kunnen lopen.  (emotionele uitgaven, iemand?)

Daarom maak ik deze maandelijkse financiële checklists.ze zijn slechts één manier om gefocust te blijven op het op orde houden van mijn financiën en op weg naar mijn uiteindelijke doel om comfortabel op tijd met pensioen te gaan.

i ’ve geschetst 5 Geld taken voor oktober die u kunnen helpen met uw geld beheer als het winkelen seizoen begint echt kick in.

wilt u financiële checklists voor elke maand van het jaar?  Download deze 3-pagina PDF gratis!

 

1.  Vul de FAFSA

als je een kind hebt dat volgend jaar naar de universiteit wil, moet je ze in Oktober de FAFSA (Free Application for Federal Student Aid) laten invullen.het formulier wordt beschikbaar op 1 oktober, en hoe eerder het wordt ingediend, hoe beter.

De meeste hogescholen verlenen een soort hulp op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.zij kunnen en zullen kijken naar de datum van uw FAFSA-aanvraag en steun toekennen aan degenen die als eerste in de rij staan.  doe het zo snel mogelijk!

je hebt een paar dingen nodig om het proces soepel te maken:

 • federal student aid ID* (die je hier kunt krijgen)
 • eerdere eerdere federale inkomstenbelastingaangiften (Ja, ik bedoelde 2‘priors ’te schrijven).&Nbsp; Dit betekent alleen voor het FAFSA-formulier 2020 dat u uw belastinggegevens van 2018 zult gebruiken*
 • huidige bankafschriften&investeringsgegevens*
 • driver ’ s licentienummer
 • socialezekerheidsnummer*
 • lijst van hogescholen die zullen worden toegepast op

*als uw kind nog steeds uw afhankelijke is, hebt u dit nodig ook informatie voor u.

Houd er rekening mee dat u mogelijk tot 3 dagen moet wachten om uw FSA-ID te ontvangen en dat u en uw kind uw eigen individuele FSA-ID ‘ s afzonderlijk moeten maken (u kunt er geen maken voor uw kind).

u kunt maximaal 10 scholen op het FAFSA-formulier vermelden, en elk ontvangt automatisch uw FAFSA-resultaten elektronisch.  Easy peasy!

2.  Belastingverlenging verschuldigd door 10/15

Als u afgelopen voorjaar een belastingverlenging heeft aangevraagd, is de tijd voorbij.  retouren moeten uiterlijk 15 oktober worden ingediend.

veel belastingbetalers denken ten onrechte dat deze uitbreiding ook op hun betaling van toepassing is, maar dat is niet waar.uw belastingaangifte moet aantonen dat u ten minste 90% van uw geschatte belastingen hebt betaald tegen de deadline van 15 April.

Als u dit bedrag in het voorjaar niet hebt betaald, brengt de IRS u een maandelijkse boete in rekening die zal blijven stijgen totdat deze volledig is betaald.

en als u don ’t bestand door de verlenging deadline, zal de boete nog hoger zijn.  dus laat die belastingen indienen!

3.  start vakantie winkelen

oké, sommigen van jullie hebben hier misschien al een voorsprong op.  maar voor de rest van ons herstellende uitstellers, haal je boodschappenlijstjes eruit en begin de winkels te raken.

als je iemand bent die een hekel heeft aan de Kerstman die voor Halloween verschijnt, laat je minachting voor Amerikaanse marketing je ervan weerhouden om vast te zitteneen paar geweldige deals.

hoe eerder u uw boodschappen plant, hoe meer kans u hebt om de perfecte cadeaus tegen redelijke prijzen te vinden.

het ’s als we wachten tot de twee weken voor Kerstmis (helemaal mij) dat de stress stijgt, normen lager, en elke vorm van budget vliegt gewoon recht uit het raam.

Don ’doe dat niet.  Begin nu.neem je tijd, geniet van het proces en besteed geld op basis van je waarden, niet je gevoelens.

4.  Evalueer uw noodvoorbereiding

Ik hou ervan om na te denken over ramp slaan tijdens de vakantie seizoen – zei niemand, ooit.

maar, echt, wanneer is een goed moment?& Nbsp; Het ’s nooit aangenaam, dus kan net zo goed doen wanneer die goede oude kerst geest is schoppen in.  logisch, toch?

eigenlijk, voor degenen die don ’ t blijven op de top van hun financiële spel, Dit is de tijd van het jaar waarin veel noodsituaties worden gecreëerd.

De Ik heb geen budget, maar hou ervan om te winkelen en anderen geschenken te kopen, dus i ’ll gewoon opladen het allemaal en omgaan met het later soort noodsituaties.  die meestal verschijnen in Januari wanneer ze de rekeningen te krijgen.

als u het een prioriteit maakt om alle uitgeputte fondsen van uw noodfonds nu te vervangen, bent u minder geneigd om erin te duiken voor kerstinkopen of creditcardrekeningen.het hebben van een volledig gefinancierd account zal voorkomen dat een noodsituatie verandert in een crisis, dus zorg ervoor dat het is waar het moet zijn.

naast het hebben van geld opzij, denken over het opslaan van voorraden zoals batterijen, een radio, zaklampen, en een EHBO-kit.het hebben van extra ingeblikte goederen en huishoudelijke artikelen kan ook deel uitmaken van uw noodvoorbereidingsplan.

5.  herevalueer uw financiële doelen

bewust zijn van uw financiële doelen is een geweldige manier om op koers te blijven met uw uitgaven.en als je ze in een tijdje niet hebt uitgetrokken om ervoor te zorgen dat ze nog steeds overeenkomen met je waarden, is dit een goed moment.

doelen kunnen leuk zijn om aan te denken en op te schrijven en er vision boards van te maken, maar als ze niet nuttig zijn om je te krijgen waar je naartoe wilt, zijn ze nutteloos.

het is belangrijk om de doelen die je in het verleden hebt gemaakt te evalueren om te zien of ze nog relevant zijn voor je toekomst.

zijn ze nog steeds wat je wilt?& nbsp ;is de bestemming nog steeds waar je wilt eindigen?

We ’re niet bedoeld “set& forget ” onze doelen, want het leven is altijd aan het veranderen en leidt ons door nieuwe ervaringen.zoals het gezegde luidt, je wilt niet al je energie besteden aan het beklimmen van je ladder en dan besef je op een dag dat het tegen de verkeerde muur leunt.

houd je doelen fris en bijgewerkt door ze om de paar maanden te herzien.deze oefening zal je helpen de vooruitgang te zien die je hebt gemaakt en de spilpunten die je zou moeten maken om uiteindelijk je visie van een geweldig pensioen te realiseren.

 

Plan uw financiële checklist voor oktober

de feestdagen beginnen, wat betekent dat onze schema ‘ s drukker worden en budgetten de neiging hebben om uit te gaan het raam.blijf opzettelijk met uw financiële doelen door het plannen van een paar taken die u dichter bij hen zal krijgen.

neem een aantal (of alle) ideeën uit deze lijst en voeg ze toe aan uw agenda.  elke stap vooruit is vooruitgang!

andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

 • Hoe $5000 in een jaar te besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
 • Het doel van een Budget:  17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om te zetten sparen voor schuld
 • Hoe te leven op het inkomen van vorige maand (en waarom je dat zou moeten doen)
 • 14 (meestal gratis) online geldbeheertools
 • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
 • financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscaal welzijn te stimuleren
 • Hoe te ontsnappen aan schulden met een DIY Debt Management Plan
 • De zero-sum budget resource guide

wil je deze post onthouden voor later? Pin het op je favoriete Pinterest board!

oktober financiële Checklist: 5 stappen naar slim geldbeheer

Plaats een reactie