Pensioenplanning Voor Late Starters (7 Praktische Stappen Die Werken)

het is nooit te laat om met pensioen te gaan!

Als u net als de meerderheid van de Amerikanen, dan kunt u achter in uw pensioen planning.en hoe dichter je bij de pensioengerechtigde leeftijd komt, hoe meer je het gevoel hebt dat je situatie hopeloos is.

het is waar dat de beste pensioenplannen degenen zijn die te maken hebben met vroeg beginnen en agressief sparen voor decennia. Laat beginnen met uw spaargeld voegt meer beperkingen toe aan uw pensioenplan.

niettemin, als je merkt dat je in je 50s en onvoorbereid, er is nog steeds veel hoop.je hebt opties die je op weg kunnen helpen om een groot nestei te bouwen.

in deze post schetst ik 7 stappen om te helpen met pensioenplanning voor late starters:

 1. snijd uitgaven en genereer meer inkomsten
 2. Betaal uw schulden
 3. Pas uw levensstijl aan
 4. gebruik belastingvriendelijke spaarvoertuigen
 5. investeer in kansen met onbeperkte groei
 6. Maak een pensioenbudget om binnen uw middelen te leven
 7. verleng uw pensioendoeldatum

het is nooit te laat om te beginnen met sparen voor pensioen, maar de beste tijd is nu!

hulp nodig bij het plannen van je pensioen? Ontvang dit gratis mini-werkboek en begin met het maken van het pensioen dat u wilt!

 

You’re not alone

als je worstelt met geld schaamte over het feit dat een late spaarder, zou je wat troost vinden in de wetenschap dat je ver bent alleen in jouw situatie.

de resultaten van een 2020-enquête door TD Ameritrade onthullen deze betreffende statistieken voor Amerikanen van 50-59 jaar:

 • 46% heeft geen goed gedefinieerd pensioenplan
 • 37% heeft minder dan $50k gespaard voor pensionering
 • 41% heeft zich al teruggetrokken uit hun pensioenrekeningen
 • 25% vertrouwt zwaar op sociale zekerheid om hen te ondersteunen
 • 66% zou zichzelf een graad van “C” of erger op hun huidige pensioensparen

het goede nieuws is dat het nooit te laat is om te beginnen met sparen. De weg naar financiële zekerheid voor late starters is een beetje uitdagend; het is echter nog steeds mogelijk als je je vasthoudt en strategisch wordt.

hoeveel heb je nodig om met pensioen te gaan?

het hebben van een spaardoel om voor te schieten zal je richting geven.maar hoe kom je aan een getal dat voldoende *en* realistisch is?

De meeste financieel adviseurs raden u aan om 70-90% van uw jaarinkomen te vervangen door uw spaargeld, beleggingen, pensioenen en sociale zekerheid.dus, als je een gemiddelde van $70K per jaar verdient voordat je met pensioen gaat, kun je waarschijnlijk goed zijn met een jaarlijks pensioeninkomen van $49K tot $63k.

natuurlijk gaat dit ervan uit dat je levensstijl niet dramatisch zal veranderen.de meeste van uw uitgaven zal hetzelfde blijven, behalve dat je won niet om geld te zetten in besparingen.u kunt ook uw hypotheek laten aflossen, wat uw maandelijkse uitgaven aanzienlijk kan verlagen.

Als u echter van plan bent meer te reizen of naar een gebied met hogere kosten te verhuizen, kan dit een groter budget vereisen.u moet ook rekening houden met de uitgaven voor gezondheidszorg bij pensionering, die onvermijdelijk zullen toenemen naarmate u ouder wordt.

Er zijn veel details die in uw eigen persoonlijke pensioenspaardoel gaan, daarom is het een goed idee om een lijst te maken van uw plannen en prioriteiten voor wanneer u met pensioen gaat.

Bereken uw geschatte pensioensparen

probeer een verscheidenheid aan inputs om te zien hoe elk onderdeel uw pensioenspaarsaldo beïnvloedt.

Retirement planning steps for late starters

hier zijn 7 stappen die u kunt implementeren om u te helpen uw spaargeld snel op te bouwen en voorbereid te zijn op uw pensioen.

1.  kosten besparen &meer inkomsten genereren

als een late spaarder heb je tijd om tegen je in te werken.dit betekent dat het bereiken van uw pensioenspaardoelen een aanzienlijke hoeveelheid opoffering en focus kan vereisen om in te halen.

uw eerste plan van aanpak moet zijn om de kosten te verminderen en de inkomsten te verhogen.

je denkt misschien dat je geen uitgaven meer hebt om te bezuinigen, of dat je inkomen vast staat.

en, dat ’s de mentaliteit die waarschijnlijk hield je van het opslaan van meer eerder.

als je niet wilt werken tot je 75 bent, is het tijd om je denken te veranderen.het identificeren en veranderen van je beperkende overtuigingen zal meer bereidheid creëren om te doen wat nodig is om je doelen te bereiken.

het eerste deel van deze stap is het verminderen van de kosten.u kunt uw budget bekijken of uw uitgaven 2-3 maanden bijhouden.Maak onderscheid tussen noodzakelijke en onnodige uitgaven en elimineer of minimaliseer wat je niet nodig hebt.

Dit kan zijn:

 • uit eten gaan
 • Entertainment
 • reizen
 • maandelijkse abonnementen
 • kleding & schoenen
 • autobetalingen

kijk dan wat u kunt verminderen met uw noodzakelijke uitgaven.

Hier zijn enkele ideeën:

 • Verminder uw hypotheekbetaling door herfinanciering naar een lager tarief
 • verminder verzekeringspremies door het verhogen van eigen risico
 • verminder autobetalingen door een ouder voertuig te besturen
 • verminder studieleningen door ze te combineren in één particuliere lening
 • Verminder uw boodschappenrekening met online winkelen en maaltijdplannen

naarmate uw uitgaven dalen, stijgt uw vermogen om te sparen.

een ander voordeel om de maandelijkse uitgaven te minimaliseren, is dat je leert om ver onder je middelen te leven en te wennen aan een verminderd budget.dit zal u helpen tijdens uw pensioenjaren, wanneer uw inkomen lager zal zijn.

het tweede deel van deze stap is om meer inkomsten te genereren.   er zijn veel manieren om dit te bereiken, waaronder:

 • vraag om een verhoging
 • Solliciteer voor een promotie
 • krijg een weekend parttime baan
 • wees een freelancer
 • bied adviesdiensten
 • Start een online bedrijf
 • kosten voor uw hobby

tegenwoordig is het starten van je eigen side gig nog nooit zo eenvoudig geweest.u kunt uw eigen baas zijn met de hulp van een gevestigd bedrijf (zoals Uber, Fiverr, Rover, enz.), of u kunt uw eigen online winkel openen met een minimale investering.

voor meer ideeën, bekijk deze 25 + manieren om extra geld te verdienen.

Het Laatste deel van deze stap is om opzettelijk te sparen.

Als u don ’t hebben een plan voor al dit extra geld, zal het glippen door alle scheuren in uw budget.

dus, bepaal van tevoren het wat, wanneer, waar en hoe van uw spaarplan:

 • welke extra fondsen zal ik sparen en niet uitgeven? (Bonussen, belastingteruggave, geldgeschenken, enz.))
 • waar zet ik deze extra fondsen? (Hoogrentende spaarrekening, 401 (k), spaarvarken, enz.))
 • wanneer voeg ik dit extra geld toe aan mijn spaarrekening? (Eenmaal per week, elke dag, onmiddellijk, enz.))
 • Hoe voeg ik deze extra fondsen toe aan mijn spaarrekening? (Ga naar de bank, stort online, maak automatische overschrijvingen, enz.)

Dit lijkt misschien triviaal en onnodig, maar opzettelijk zijn met deze beslissingen zal verleidelijke opties elimineren wanneer u extra geld op uw bankrekening ziet staan.

beslis *nu * zodat je niet hoeft te beslissen in het moment (wanneer gevoelens in de weg kunnen staan).

sommige van deze ideeën kunnen een echte uitdaging voor je zijn, vooral als je vastzit in een put van beperkende overtuigingen en schaarste-denken.

misschien moet je een aantal van je denkpatronen rond geld en rijkdom uitdagen.het kunnen juist deze overtuigingen en percepties zijn die je ervan weerhouden financiële vooruitgang te boeken.

2.  Get out of debt

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

maar, zult u nooit in staat zijn om turbo boost uw pensioensparen totdat u hebt afbetaald uw schulden.

Maak een agressieve schuld payoff plan dat u kunt vasthouden aan:

 • tel al uw schulden op (behalve de hypotheek) en bestel ze op payoff prioriteit
 • Kijk naar uw budget (met uw lagere uitgaven en extra inkomsten uit stap 1) en bepaal een bedrag dat u kunt committeren aan uw schuldsaldi elke maand
 • Maak een tijdlijn die aangeeft wanneer elk saldo zal worden afbetaald, en wanneer u’ll schuldenvrij
 • houden een schuld payoff tracker om uw voortgang te loggen

u’ll nodig hebt om te bepalen hoe u wilt de extra cashflow die u maakt uit stap 1 toe te wijzen, omdat het’s een goed idee om nog steeds bouwen uw pensioenfonds als u’re afbetalen schuld.

ook, als u uw schulden op welke manier dan ook kunt verminderen, moet u die mogelijkheden onderzoeken.u kunt saldi overdragen naar een promotionele 0% – creditcard, deze combineren tot een lening met een lager tarief, of zelfs proberen te onderhandelen met de kredietverstrekker voor een lager saldo (dit is een goede optie voor medische schulden).

don ’t korting elke kleine stap die u kunt nemen om uw schuld saldi afbetaald.met elke dollar die je gebruikt om een saldo te verlagen, heb je een extra dollar die je kunt toepassen op een andere.

3.&Nbsp;Maak een aantal levensstijl aanpassingen

laat beginnen met uw pensioenplanning betekent vaak dat u enkele veranderingen in levensstijl moet aanbrengen om uw financiële doelen te bereiken.je racet tegen de klok, dus gewone spaarmethoden zijn misschien niet genoeg om het fonds op te bouwen dat je nodig hebt tegen de tijd dat je met pensioen gaat.

Als u uw uitgaven hebt verlaagd, uw inkomen hebt verhoogd en uw schuld hebt afbetaald, maar nog steeds meer besparingen moet genereren, overweeg dan om uw kasstroom te verhogen met behulp van deze tactieken:

 • uw huis inkrimpen
 • onroerend goed verkopen
 • een voertuig verkopen
 • verhuizen naar een goedkopere woningmarkt
 • uw hypotheek omkeren
 • een kamer in uw huis verhuren
 • > verkoop andere activa zoals sieraden, antiek, verzamelobjecten, enz.

sommige van deze ideeën lijken misschien extreem, maar uw toekomstige financiële zekerheid staat op het spel.weeg de kosten van het offer vandaag af met het voordeel dat u zult ervaren in uw pensioen. U zult merken dat het verkleinen en vereenvoudigen van uw levensstijl een geweldige voorbereiding is op uw toekomstige pensioen.

4.  Profiteer van belastingvoordeel spaarvoertuigen

als een late spaarder, helpt elk klein beetje.  en een deel van die hulp kan afkomstig zijn van uw werkgever.

als uw bedrijf een 401(k) – plan aanbiedt, moet u een account openen en onmiddellijk geld in een account stoppen.

Hier zijn slechts een paar voordelen van een traditionele 401(k):

 • voor een traditionele 401(k) levert u bijdragen met dollars vóór belastingen, waardoor uw belastingverplichting wordt verminderd
 • uw spaargeld (en inkomsten) groeien belastingvrij zolang het in het fonds blijft
 • veel werkgevers bieden bijpassende bijdragen (meestal 2-3%)
 • voor die 50 jaar en ouder kunt u inhaalbijdragen doen boven de maximale limieten
 • Er is geen leeftijdsgrens om bijdragen te leveren, zolang u nog steeds in dienst bent

als uw werkgever echter geen 401(K)-plan aanbiedt, moet u andere opties vinden.het meest populaire alternatief is de IRA, die in verschillende variëteiten verkrijgbaar is.

de IRA is een geweldige manier om uw pensioensparen te beschermen, maar de maximale bijdragelimieten zijn aanzienlijk lager dan de 401(k).

een andere manier om belastingvrij te sparen voor pensioen is met een Gezondheidsbesparingsrekening.de HSA is als een noodfonds voor medische kosten en een geweldige manier om te sparen voor gezondheidszorgkosten bij pensionering.

5. Investeer in kansen met onbeperkte groei

wanneer u slechts 10-15 jaar hebt om het grootste deel van uw pensioenfonds op te bouwen, zijn conventionele strategieën niet genoeg.dit komt omdat je veel meer tijd nodig hebt voor samengestelde rente om een aanzienlijke exponentiële groei te bereiken.

maar als u een manier kunt vinden om besparingen op te bouwen die niet beperkt zijn door tijd of rendement, kunt u uw besparingen een stuk sneller verhogen.

een manier om dit te doen is door een eigen bedrijf te starten.

met het internet kunnen opstartkosten minimaal zijn en kan uw potentieel verder reiken dan uw lokale stad.

en als je eenmaal een niche hebt gevonden die populair en winstgevend is, kun je relatief snel inkomsten genereren.

natuurlijk kost het starten en bouwen van een duurzaam bedrijf tijd.  er zijn een aantal risico ‘ s, en niets is gegarandeerd.  maar het bezit van het actief geeft u het voordeel om in uw eigen tempo te groeien.

met traditionele spaarstrategieën vertrouwt u op de toestand van de aandelenmarkt en de beperkte fondsen die u zich kunt veroorloven om te beleggen.

met een direct-ownership asset (zoals je eigen bedrijf), heb je meer controle over hoe snel je winst kunt genereren.

en met 10-15 jaar voor je met pensioen gaat, heb je genoeg tijd om een bedrijf te laten groeien dat je andere inkomstenbronnen royaal kan aanvullen.

een andere mogelijkheid om snel besparingen op te bouwen is door middel van vastgoedbeleggingen.

Dit is een strategie die gepaard gaat met hogere risico ‘ s, maar ook hogere beloningen.

bij huurbeleggingen loopt u het risico dat de waarde van het onroerend goed daalt.dit geldt vooral in een economie die een recessie doormaakt.

Dit risico kan echter worden gecompenseerd door de potentiële inkomsten die u zou maken uit de huurinkomsten.Als u deze activa niet hoeft te liquideren voor onmiddellijk inkomen, kunt u het onroerend goed vasthouden totdat de waarde ervan terugkeert naar een aanvaardbaar niveau.

een manier om risico ‘ s te minimaliseren is door een gediversifieerde portefeuille van eigendommen te hebben.Als u winst van het ene onroerend goed investeert om een ander te kopen, bouwt u extra inkomstenstromen op die u kunnen beschermen tegen blootstelling aan dalende markten.

elk van deze strategieën vereist doorgaans een serieuze hands-on, langdurige inzet.maar de inkomensmogelijkheden die ze bieden maken agressieve pensioenspaardoelen mogelijk.

6.& Nbsp; Maak een pensioenbudget om binnen uw middelen te leven

terwijl u werkt aan het bouwen van uw nestei voor uw pensionering, moet u ook nadenken over hoe u de uitgaven na uw pensionering kunt verlagen.

als je later minder kunt leven, dan hoef je nu niet zoveel te sparen en kun je je spaardoelen sneller bereiken.

Hier zijn een paar manieren om de uitgaven bij pensionering te minimaliseren:

>>Betaal alle schulden af

zoals hierboven vermeld, krijg je al je schulden afbetaald voordat je met pensioen gaat.  Dit is inclusief uw hypotheek.

u don ’t wilt uw pensioen dollars te gebruiken voor het afbetalen van de schuld van de consument, dus maak een schuld payoff plan om al uw creditcards afbetaald te krijgen.als de rentetarieven hoog zijn, kunt u de saldi overmaken naar een creditcard met een promotietarief van 0% om uw factuur te verlagen.

als u medische schulden heeft, stel dan betalingsplannen in met de zorgverleners, zodat u een tijdlijn hebt waar u zich aan kunt houden.Bepaal de laagste minimale betaling voor elk saldo dat elke factuur zal hebbenafbetaald voor je met pensioen gaat.

Meld u aan voor een Gezondheidsbesparingsplan via uw werkgever als er een wordt aangeboden.u kunt geld besparen *en * besteden aan gekwalificeerde medische kosten–  belastingvrij.

de HSA zal u helpen af te betalen uw medische schuld sneller, en dan kunt u blijven bijdragen voor uw zorgkosten in pensioen.

uw laatste schuld om aan te pakken is uw hypotheek.

misschien vindt u de taak om uw hypotheek af te betalen te groot om zelfs maar te overwegen.als u er echter voor kiest om te verkleinen naar een kleiner huis in een goedkopere buurt, kan dat doel veel meer haalbaar zijn.

als de waarde van uw huis echter consequent is toegenomen, kunt u blijven profiteren van de markt van de verkoper om de meeste winst te behalen.

maar het uiteindelijke doel is om hypotheekvrij te zijn tegen de tijd dat u met pensioen gaat.krijg advies van een ervaren makelaar om de beste beslissing te nemen over verkopen als u besluit om te verkleinen.

>>get insurance polissen in place

U kunt gemakkelijk gebruik maken van al uw pensioenfonds snel als je don’t hebben de juiste verzekering.

natuurlijk, zult u de vereiste beleid, zoals huiseigenaren en auto nodig.

je hebt ook een gezondheidszorgbeleid nodig omdat Gratis Medicare niet alles dekt.  (Het hebben van een gevestigde gezondheid spaarrekening op zijn plaats zal ook helpen.)

al deze Beleid zal helpen houden u van grote financiële uitgaven wanneer ongelukkige omstandigheden zich voordoen.

maar het enige beleid dat volledige financiële ondergang kan voorkomen, is langdurige zorgverzekering.Als u ooit behoefte heeft aan een verpleeghuis, geassisteerde woondiensten of thuiszorg, dan heeft u een beleid voor langdurige zorg nodig.

deze diensten zullen uw pensioenfonds sneller leegmaken dan u kunt zeggen   waar ’d al mijn geld naartoe gaat?

zorg er dus voor dat u dit beleid opneemt in uw pensioenplanning.het is de meest effectieve manier om financiële risico ‘ s te minimaliseren en uw pensioensparen te beschermen.

>>minimaliseer investeringskosten

veel mensen richten zich alleen op het bedrag dat hun spaargeld zal groeien tot *voordat* ze met pensioen gaan.maar die besparingen zullen blijven groeien met samengestelde rente over de periode van uw pensioen.  en hoe hoger uw rendement, hoe langer uw spaargeld zal duren.

dus, het is belangrijk om ook uw inkomsten te maximaliseren tijdens uw pensioenjaren.

Ik heb onlangs het boek van Tony Robbin’Unshakeable gelezen.in het boek benadrukt hij de aanzienlijke impact die beleggingsvergoedingen kunnen hebben op pensioenfondsen.

in het bijzonder kan slechts 1% uw spaargeld gemakkelijk verminderen met een jaar aan kosten van levensonderhoud.en hoe groter je spaargeld, hoe groter het verlies.

je kunt dit zelf zien met behulp van de pensioencalculator hierboven. Neem gewoon 1% af van uw geschatte rendement om erachter te komen hoeveel u over 10 of 15 jaar verliest.

dus, don ’t korting die * schijnbaar * kleine investeringskosten.zelfs 1% kan u tientallen (of zelfs honderden) duizenden dollars laten betalen aan uw beleggingsonderneming.

Hier zijn een paar manieren om beleggingskosten laag te houden:

 • kies low-cost indexfondsen van bedrijven met beheerskosten van 0,20% of minder
 • overweeg een computergestuurde service (ook bekend als een “robo-adviseur”) zoals Betterment of Wealthfront om verkoopkosten en beheerskosten te minimaliseren
 • huur een gecertificeerde financiële planner in die een uurtarief of een vast tarief in rekening brengt, in plaats van een percentage van de gebruik gevestigde online makelaars (zoals TD Ameritrade, Charles Schwab en eTrade) om onderhoudskosten te vermijden

>>downsize and simplify

als u’re te laat naar de pensioenplanning spel, je’re racen tegen de klok.

als je echter openstaat voor een zuinig en eenvoudig leven nadat je bent gestopt met werken, hoef je niet zo snel te rennen.

je grootste prioriteit is genoeg sparen om onderdak, voedsel, verzekeringen en andere basisbehoeften te dekken.  al het andere is optioneel.

Hier zijn een paar manieren waarop u uw pensioengeld kunt verlengen door te vereenvoudigen:

 • verkoop uw huis met 3 slaapkamers en woon in een appartement met 1 slaapkamer
 • ga van een grote, dure stad naar een kleine, goedkopere buurt
 • kies ervoor om zonder voertuig te leven en in plaats daarvan gebruik te maken van het openbaar vervoer
 • Focus op lokale reizen in plaats van internationale vakanties
 • Elimineer lidmaatschappen en abonnementen
 • Declutter door items te verkopen die u don’t gebruik
 • leer om te genieten van gratis entertainment opties

het hebben van een tevreden en bevredigend leven in pensioen hangt meer af van je mindset dan van je omstandigheden.

als je altijd al je hart hebt gericht op het leven in je droomhuis en op extravagante vakanties gaan in je pensioenjaren, is het misschien tijd voor een reality check.

misschien moet je je verwachtingen aanpassen en wennen aan het idee om eenvoudiger met pensioen te gaan.

7. Verleng uw pensioendoeldatum

Als u het sparen voor uw pensioen hebt uitgesteld, is een optie om uw spaargeld in te halen ook uw pensioendatum uit te stellen.

werken na uw gewenste streefdatum kan u meer tijd geven om besparingen op te bouwen en meer tijd om die besparingen te laten groeien.

bovendien kan het hebben van een fulltime carrière tot de leeftijd van 65 jaar en dan plotseling met pensioen gaan van de werkplek enkele negatieve gevolgen hebben.veel gepensioneerden ervaren depressie en gebrek aan doel zodra ze de hele dag thuis zijn, dus besluiten ze om nog een paar jaar aan het werk te gaan.

deze “semi-pensioen ” zorgt voor een gemakkelijkere overgang, die veel oudere mensen nemen tussen hun 50s en eind 70s.   (Dit hangt natuurlijk af van uw gezondheidstoestand.)

maar het geeft je ook meer inkomen, zodat je minder kunt vertrouwen op besparingen.

hieronder zijn een paar redenen waarom u uw pensioen zou moeten uitstellen:

 • het extra inkomen zal helpen uw pensioensparen te rekken
 • u’bent in goede gezondheid en wilt actief blijven, fysiek en mentaal
 • u’hebt altijd al een andere carrière willen verkennen
 • u’bent geen huisgenoot, en u wilt sociaal zijn
 • uw geestelijke gezondheid voordelen van een regelmatige routine

doorgaan met werken in je late jaren 60 en 70 is een geweldige manier om de levensstijl te ondersteunen die je wilt in je gouden jaren.zolang je gezondheid het toelaat, kan het hebben van een baan om je bezig te houden en bezig te houden met anderen je een gevoel van doel en nut geven naarmate je ouder wordt.

don ’t vergeet om uw gratis pensioen Planning mini-werkboek te grijpen!Maak een plan om uw droompensioen werkelijkheid te maken.

 

er is hoop!

als pensioen voelt dichterbij dan je bent voorbereid op, neem hart.

Je hebt nog steeds opties om op schema te komen en met financiële zekerheid met pensioen te gaan.

echter, het ’s belangrijk om te beginnen *nu * – dus neem de 7 hierboven beschreven stappen en maak een plan waarmee u kunt beginnen met het opbouwen van uw spaargeld.

als u bereid bent om gerichte actie te ondernemen, een aantal aanpassingen in levensstijl aan te brengen en bereid bent om kansen te vinden om meer inkomen te genereren, kunt u een comfortabel pensioen bereiken.

Dit is de tijd om je vast te klampen en die moeilijke beslissingen te nemen over wat je nu moet opofferen voor je toekomst.niemand weet wat morgen een banenverlies, een gezondheidsangst, een rechtszaak brengt, dus begin vandaag nog met voorbereiden.

opgeven en toegeven aan beperkende overtuigingen zal je alleen maar houden waar je bent, en het zal je nooit brengen waar je naartoe wilt.laat je fouten uit het verleden los en concentreer je op wat je te wachten staat.

neem de controle terug en neem een standpunt in voor je toekomstige zelf.

er ’ll nooit een beter moment om te beginnen dan vandaag!

Plaats een reactie