September Financiële Checklist

het weer begint te veranderen hier in Colorado, en jongen ben ik dankbaar!ik ben een watje geworden sinds ik zeven jaar geleden uit Vegas verhuisde en kan de hitte niet aan zoals ik vroeger deed.

voor mij zorgt het koelere weer altijd voor een anticipatie op de feestdagen.  van nu tot 1 Januari is mijn favoriete tijd van het jaar – maar het voegt ook een beetje financiële stress toe.het lijkt erop dat de boodschappenrekening groter wordt en het winkelen uit de hand loopt.& Nbsp; heeft iemand een relatie?

nu is het tijd om een plan te maken waar je je aan kunt houden, dus je hebt geen spijt voordat het nieuwe jaar zelfs maar begint.

als het vakantieseizoen begint te eindigen, don ’t laat uw financiële doelen op een zijspoor.Gebruik deze checklist om u te helpen gefocust te blijven op het nemen van verstandige financiële beslissingen.

inhoudsopgave

Toggle

 • 1.& Nbsp; Maak een Kerstbudget
 • 2. Plan uw vakantie
 • 3. Winterklaar je huis
 • 4. Declutter uw financiële bestanden
 • 5. Heb een droombijeenkomst met je partner
 • Plan uw checklist

1.& Nbsp; Maak een Kerstbudget

stel dit niet uit!maak deze maand een uitgavenplan, zodat je genoeg tijd hebt om voor Kerstmis goede deals te kopen.

Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het maken van een Kerstbudget:

 • Maak een cadeaulijst voor iedereen die u ’ll geven aan
 • inclusief kosten zoals inpakken, decoraties, extra boodschappen, enz.
 • weet wat u’re bestedingslimiet is voor het hele budget
 • het creëren van een systeem om uw uitgaven te volgen

Het’s zo gemakkelijk om verstrikt te raken in de vakantiegeest en overboord te gaan met kerstinkopen.maar als je van plan bent vroeg, vasthouden aan een budget, en betalen met contant geld, je bent minder kans om te vallen in emotionele uitgaven.

en je won ’t worden gestrest over een creditcard factuur komen januari.

2. Plan uw vakantie reizen

Als u van plan bent om te reizen tijdens Thanksgiving of Kerstmis, is het nu tijd om te zoeken naar vliegtickets.volgens AAA zijn de beste prijzen te vinden tussen eind September en eind oktober.

u krijgt de beste deal als uw schema flexibel is.ticketprijzen zijn meestal laag voor de maandag voor Thanksgiving en zelfs lager als je vliegt op de vakantie.een vliegtuig nemen op kerstavond bespaart je ook een paar dollar.

wees voorzichtig met de retourvlucht.terugvliegen op 26 December brengt de grootste deuk in je zak.

3. Begin met het winterklaar maken van je huis

Oké, dus dit is niet echt van toepassing als je in het zuidwesten woont.maar voor degenen die genieten van de sneeuw en koudere temperaturen, is September een goed moment om enkele eenvoudige aanpassingen aan te brengen om uw energierekening te verlagen.

Hier zijn een paar eenvoudige veranderingen en reparaties die u kunt doen om uw huis energiezuiniger te maken:

 • voeg wat nieuwe afdichting rond uwwindows
 • Vervang de weatherstripping rond uw deuren
 • wikkel uw boiler in een boiler deken
 • Verander uw oven filters
 • voeg meer isolatie toe aan uw zolder
 • Verlaag uw thermostaat

Als u klaar bent om een grotere investering te doen, kunt u uw ramen vervangen door dubbele of drievoudige ruiten, geïsoleerde deuren installeren of een programmeerbare thermostaat krijgen.

om te weten dat u alles doet wat u kunt om uw huis zo energiezuinig mogelijk te maken, wilt u misschien een energie-audit voor thuis krijgen.deze professionele beoordeling zal bepalen hoeveel gas en elektriciteit uw huis verbruikt en hoe u het efficiënter kunt maken.

4. Declutter uw financiële bestanden

ware bekentenis:   er is een doos in onze garage ergens gelabeld“oude bestanden ” die we hebben bewaard voor … ooohhhhh … ongeveer 15 jaar.

Don ’doe dat niet.

als je bankafschriften, betaalstubs of oude rekeningen hebt die ouder zijn dan 2 jaar, doe jezelf een plezier en gooi ze weg.ze zijn niet belangrijk en je hebt ze niet nodig om ruimte in je huis en je leven in te nemen.

neem deze maand de tijd om uw bestanden door te nemen en alle documenten eruit te halen die niet langer relevant of belangrijk zijn.Gebruik uw eigen papiervernietiger of zoek naar community-evenementen die deze service gratis aanbieden.  doe ze gewoon weg.

Als u niet zeker bent over een, maak gewoon een digitaal bestand en scan ze in uw computer.

je zult meer vrije ruimte in je huis hebben en je zult je meer georganiseerd voelen als je het (soms) chaotische vakantieseizoen begint.

5. Heb een droombijeenkomst met je partner

een van mijn favoriete dingen over de vakantie is quality time doorbrengen met familie.Wat is een betere manier om dit te doen met uw significante andere dan om te praten over uw toekomstige dromen van pensioen?

hoewel deze taak geschikt is gedurende elke maand van het jaar, heeft dit seizoen de neiging om de edelmoedige geest in ieder van ons naar boven te brengen.en wanneer jij en je partner praten over je verwachtingen van de toekomst, heb je misschien een extra dosis vrijgevigheid nodig.

het’ s zeer waarschijnlijk won’ t hebben dezelfde visie, dus je’ll moet open staan voor compromissen en weerstaan oordelen zijn ideeën.  vergeet niet, u ’re beide in dit samen.Dit is waarom het belangrijk is om opzettelijk te zijn over het plannen van uw pensioen als partners.je moet een comfortabele plek vinden om elkaar in het midden te ontmoeten, zodat jullie allebei naar dezelfde doelen werken.

Plan uw checklist

rond deze tijd voel ik elk jaar een bepaalde buzz in de lucht.meer energie, meer plannen, meer drukte.ik begin met het inrichten van het huis, het uittrekken van vakantie recepten, en het kopen van snickerdoodle kaarsen.  Ik hou ervan.

dus, als gevolg daarvan, begint mijn focus een beetje wazig te worden als het gaat om mijn financiën. I ’ m niet zo strak met de uitgaven of doelgericht met wat ik koop.& Nbsp; dat ’ s waarom het ’s belangrijk om een plan te hebben.

een checklist is een goed begin en geeft richting.maar het dient je niet, tenzij je het daadwerkelijk plant.

terwijl je je Herfstkransen ophangt en je veranda versiert met pompoenen, wil ik je gewoon aanmoedigen om je geldzaken in focus te houden.Gebruik deze checklist om u te helpen op koers te blijven, zodat de keuzes die u dit vakantieseizoen maakt nog steeds in lijn zijn met uw financiële doelen.

Happy Fall, ya ’ll!

andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

 • Hoe $5000 in een jaar te besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
 • Het doel van een Budget:  17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om te zetten sparen voor schuld
 • Hoe te leven op het inkomen van vorige maand (en waarom je dat zou moeten doen)
 • 14 (meestal gratis) online geldbeheertools
 • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
 • financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscaal welzijn te stimuleren
 • Hoe te ontsnappen aan schulden met een DIY Debt Management Plan
 • De zero-sum budget resource guide

Plaats een reactie