Sparen Voor Pensioen Op 50? Gebruik Deze 23 Slimme Strategieën Om Op Koers Te Komen

het is niet te laat om te sparen voor pensioen op 50

“spaar niet wat er overblijft na het uitgeven;geef in plaats daarvan uit wat er overblijft na het sparen.”   -Warren Buffett

Wijze Woorden van een rijke man.en toch hebben de meeste Amerikanen in hun 50s slechts een fractie van wat ze nodig hebben op hun pensioenrekeningen. het ’ s eng om na te denken over de gevolgen op lange termijn dit zou kunnen hebben op toekomstige generaties!

dat ’s waarom ik ’m zo blij dat je hier bent.je hebt misschien een aantal financiële fouten in je verleden, maar je probeert je toekomst te verbeteren.je wilt geen deel uitmaken van de meerderheid die afhankelijk zal zijn van sociale zekerheid, de vrijgevigheid van hun kinderen en een deeltijdbaan bij Walmart om ze door te voeren.je wilt beter, en je bent bereid om de offers te maken om er te komen.

of je nu net begint om geld weg te stoppen voor je pensioen, of het leven heeft je een aantal curveballs gegooid en je spaargeld is niet waar je wilt dat het is, er zijn stappen die je kunt nemen om je op het goede spoor te krijgen.u kunt beginnen met sparen voor uw pensioen op 50 en toch uw financiële doelen bereiken u hoeft alleen maar een paar aanpassingen te maken.

onthoud – als je een ander resultaat wilt, moet je andere dingen gaan doen.niemand zegt dat dit gemakkelijk is, maar ik zeg dat je een keuze hebt.ik hoop dat sommige van deze ideeën u inspireren om de weg naar een beter, rijker en veiliger pensioen te kiezen.

Hier zijn 23 strategieën om te beginnen met sparen voor pensioen op 50.

hulp nodig bij het plannen van je pensioen? Ontvang dit gratis mini-werkboek en begin met het maken van het pensioen dat u wilt!

 

#1  Start vandaag

Ik heb het al eerder gezegd en Ik zal het nog eens zeggen.het is nooit te laat om van richting te veranderen, maar de beste tijd om te beginnen is nu.

Dit is meer een keuze en een verbintenis dan een praktische stap.  maar het ’s de meest   belangrijke stap.  je moet kiezen en je moet je committeren.

anders, als het moeilijk wordt en je begint achteruit te glijden, geef je het op.wanneer het leven je verleidt met onmiddellijke bevrediging en je worstelt met de vergelijkingsval, geef je te gemakkelijk toe.

gelukkig hoef je niet alleen maar te vertrouwen op wilskracht.er zijn acties die je kunt ondernemen die ondersteuning en motivatie bieden wanneer het lijkt alsof het leven tegen je is en al je inspanningen nutteloos zijn.

eerst kun je beginnen door op te schrijven waar je je aan committeert.  Don ’ t laat het gewoon als een gedachte of iets wat je zegt.  schrijf het op.  wees specifiek.  datum het.  onderteken het.zet het dan waar je het niet kunt negeren.

en don ’t schrijf het op een plakbriefje of een servet.Maak het groot en gedurfd en zelfs onaangenaam als je moet.het is jullie verklaring dat jullie vandaag de richting van jullie toekomst veranderen.

kijk er elke dag naar en lees het hardop.in tijden van strijd wil je het misschien heel hard lezen.

u ’re het overnemen van de controle, vanaf nu.

#2  Stel een aantal financiële doelen

een doel geeft je richting en hoop.twee zeer belangrijke dingen als je je overweldigd voelt met hoe je vooruit kunt gaan.

wanneer u ’re het uitzoeken van uw pensioen plan, het ’s belangrijk om een bepaalde dollar bedrag in gedachten dat u’re schieten voor.sommigen noemen dit hun financiële onafhankelijkheid nummer, en het is het netto vermogen dat u moet bereiken om uitsluitend van uw spaargeld te leven.

dit nummer is uniek voor u en gebaseerd op de visie die u hebt voor uw eigen pensioen.al uw financiële beslissingen vanaf nu moeten aansluiten bij uw doel om dat aantal te bereiken.

maar er zijn veel kleinere doelen op weg naar financiële onafhankelijkheid die ook belangrijk zijn, zoals:

 • een % van uw inkomen sparen
 • uit de schulden komen
 • uw inkomen verhogen
 • een noodfonds opbouwen
 • uw hypotheek afbetalen

al deze zullen u helpen om te beginnen met sparen voor pensioen op 50 en dichter bij je grootste financiële doel om je fi-nummer te bereiken.zij zullen de stapstenen zijn op de reis die je hoop versterken en motivatie geven om door te gaan.

neem de tijd om je doelen op te schrijven.heb een droombijeenkomst met je partner en praat over hoe jullie elk pensioen voor ogen hebben en hoe jullie er samen naartoe kunnen werken.

en wees specifiek.inclusief bedragen, data en deadlines.definieer wie, wat, wanneer, waar en waarom.  al deze details zullen u helpen op het goede spoor te blijven en vooruit te gaan.

onthoud dat je doelen je alleen maar richting geven – Je moet een plan implementeren om er daadwerkelijk te komen.veel van de stappen op deze lijst zullen u helpen een systeem samen te stellen om meer te sparen voor uw pensioen.

#3  Get on a budget

als je je geld niet dagelijks kunt controleren, heb je nooit controle over toekomstige rijkdom.u moet een uitgavenplan hebben dat uw geld vertelt waar u naartoe moet en u de grenzen geeft die u nodig hebt om te beginnen met sparen.dit is de sleutel tot sparen voor pensioen op 50.

een budget zal de discipline en zelfbeheersing opbouwen die nodig is om onder je middelen te leven.Als u altijd elke cent die binnenkomt uitgeeft, zult u nooit meer sparen.

Het enige financiële advies dat mijn ouders me ooit gaven was “betaal jezelf eerst ”.als je weet wat je doelen zijn, en je hebt uitgezocht hoeveel je elke maand moet besparen, kun je dat bedrag een deel van je budget maken. 

maar doe het eerst.  Don ’t wachten om te zien wat er over is.neem in plaats daarvan eerst uw spaargeld, pas vervolgens uw levensstijl aan om te leven van wat er nog over is.

ja, ik zei net: pas je levensstijl aan.

leven met een budget is een van de beste manieren om te zien hoe overbesteding je de valse indruk geeft dat je je meer kunt veroorloven dan je echt kunt.met andere woorden,

No budget + Debt + Paycheck-to-paycheck = being in Denial

neem de controle over uw geld door op een budget te komen.Houd uw uitgaven bij, Vind de lekken, bespaar onnodige uitgaven en leer minder te leven.

Je zult versteld staan hoeveel besparingen er verborgen zitten in al die uitgaven.

#4  Reduce expenses

Als u een budget samenstelt, wees dan meedogenloos over het verminderen van uw uitgaven.zodra u besluit dat het Offer de besparingen waard is, zult u verrast zijn hoeveel u kunt opbergen!

Maak een lijst van al je onnodige uitgaven zoals kabel, mobiele telefoon, entertainment, kleding, uit eten gaan en al het andere dat niet bijdraagt aan wat je absoluut nodig hebt (voedsel, onderdak, vervoer).uw budget zal uw hulpmiddel zijn om deze kosten bij te houden, zodat u kunt zien wat u daadwerkelijk uitgeeft.

vergelijk de kosten van deze uitgaven met uw maandelijkse spaardoel, en beslis vervolgens wat u bereid bent uit te snijden.wees realistisch, dus je zet jezelf niet op voor mislukking.in plaats van je mobiele telefoon uit het raam te gooien, kun je misschien een goedkoper plan vinden en je rekening halveren.  weet wat’ s gaat werken voor u.

ga dan verder met de items die je nodig hebt, maar zou kunnen verminderen – boodschappen, hypotheek, energierekeningen, auto betalingen, enz.de meeste mensen hebben de neiging om hun boodschappen rekeningen uit de hand te laten lopen, of betalen meer rente dan ze nodig hebben op hun hypotheek.Stel een limiet in voor uw voedselbudget en kijk naar herfinanciering.dit zijn slechts een paar ideeën om uw noodzakelijke uitgaven te verminderen.

en laat me gewoon aanraken op die auto betaling voor een sec. Als je worstelt met het bereiken van uw maandelijkse besparingen doel, verkoop de auto.  rijden een clunker voor een tijdje.in plaats van iemand anders te betalen om dat mooie voertuig te besturen, betaal jezelf het geld dat je hebt bespaard door het te verkopen.

Dat’s wat ’s genoemd een   levensstijl aanpassing.    en hoe groter de aanpassing die u maakt, hoe sneller uw spaargeld kan groeien.

mensen die goed zijn in geld besparen, doen niet alleen de juiste dingen.ze hebben ook de juiste mindset.als je je verzet tegen het idee om bepaalde bezittingen los te laten, moet je misschien je gedachten heroverwegen rond wat nodig is en wat discretionair is.

gewoon iets om na te denken als je rondrijdt in dat mooie voertuig.

#5   Pay off debt

Dit is een no-brainer, toch?ik bedoel, kun je je voorstellen hoe snel je spaargeld zou groeien als je gewoon uit de schulden was?

voor het grootste deel van mijn leven was ik een charge-it-and-deal-with-it-later soort meid.maar ik hield mezelf voor de gek omdat de enige strategie die ik gebruikte om met de stijgende rekeningen om te gaan, was om elke maand het minimumsaldo te betalen.ik word een beetje misselijk elke keer als ik denk aan hoeveel geld Ik heb verspild aan rente in mijn leven.

Je kunt niet geketend zijn aan debiteuren en toch de vrijheid hebben om rijkdom op te bouwen.& Nbsp; Het werkt gewoon niet.

Je kunt zo diep zijn dat je zelfs het licht niet kunt zien.je kunt je hopeloos voelen en denken dat het geen zin heeft.je denkt dat je tot je sterfdag in de schulden zit.

mijn vriend, Ik ben zo blij dat je hier bent.want Ik wil je zeggen dat er hoop is, en dat er licht is.

Ten eerste kun je niets aan je verleden doen, dus laat dat los.en je kunt niet controleren wat er morgen gebeurt, dus maak je er geen zorgen over.maar je kunt bepalen hoe je reageert op je situatie op dit moment.en dat’ is alles wat je nodig hebt om een verandering aan te brengen.

kijk gewoon naar de stap voor je en neem die dan.

misschien is het optellen van al uw schulden.&Nbsp; of het snijden van uw creditcards.of het consolideren van uw studieleningen.

don ’niet overdenken, gewoon een stap vooruit.  dan nog een, dan nog een.    voor je het weet, zul je een licht zien dat zo helder is dat je zonnebril moet dragen.

dat licht wordt financiële vrijheid genoemd.

#6  Increase income

Weet je nog dat hele stukje over levensstijl aanpassing?  laat ’ s blijven gaan met het.

als je iets als Ik bent, is het laatste wat je wilt doen meer werken.ik ben al uitgeput tegen de tijd dat ik het huis binnenloop, na het managen van tientallen middelbare scholieren die denken dat het hebben van een vervanger betekent dat het sociale tijd is.

dus ik snap het.  maar ik don ’t kopen.

Er is nog nooit een gemakkelijkere tijd geweest om extra geld te verdienen.Dit is het tijdperk van de side hustle, het tijdperk van de online biz, de meest geschikte tijd om je eigen baas te zijn.  Als je echt wat extra geld wilt verdienen, is het er voor het maken.

meer geld verdienen is een van de beste manieren om je pensioensparen in je jaren ‘ 50 te turbochargen.

natuurlijk, als je leven (of je emotionele gezondheid) het nu gewoon niet toestaat, zijn er tal van manieren om besparingen op te bouwen naast het werken met een andere baan.    maar als je jezelf openstelt voor de mogelijkheid, kun je gewoon meer dan extra geld vinden in een bijwerk.  je kunt er ook een beetje voldoening uit halen.

als je een hondenliefhebber bent, zou je een hondenuitlaatster kunnen zijn.als je het leuk vindt om les te geven, kun je buurtkinderen bijles geven.als je van koken houdt, kun je een beetje catering doen.als je goed bent in schrijven, zou je voor websites kunnen schrijven.als je bekwaam bent met een camera, kun je fotografiediensten aanbieden.

gewoon goed zijn in een hobby of een diepe passie hebben om anderen te helpen betekent dat je halverwege bent.je hoeft alleen maar te geloven dat het mogelijk is om betaald te krijgen voor iets wat je leuk vindt om te doen.  (dat is misschien wel het moeilijkste deel.)

als je zegt dat ik nergens goed in ben (wat ik niet geloof), kun je nog steeds manieren vinden om extra geld binnen te halen.een manier is om te zoeken naar mogelijkheden om laag te kopen en hoog te verkopen.

boeken kopen bij Goodwill en verkopen op Amazon.koop kleding bij de verkoop op de werf en verkoop op eBay.koop afgeprijsde producten bij Target en verkoop op Craigslist.

deze kansen zijn overal om je heen, je hoeft alleen maar je radar aan te zetten en ernaar te zoeken.

maar eerlijke waarschuwing:   extra geld verdienen kost wat tijd en moeite.het zou waarschijnlijk je normale routine tot op zekere hoogte verstoren, en het kan zelfs andere mensen die in je huis wonen (die verwachten dat je ze voedt) een beetje geïrriteerd maken.

je hoeft alleen maar om erachter te komen of de levensstijl aanpassing is de moeite waard voor u.

#7  Contribute to retirement accounts

eerste dingen eerst.als uw werkgever biedt een 401 (k) en u haven’t aangemeld, doe dat zo snel als je kunt.  eigenlijk, op dit moment, indien mogelijk.stop met het lezen van je scherm en open een account.  ik meen het.

als je er nog steeds zit, verlies je geld.  mogelijk duizenden.omdat de meeste werkgevers niet alleen een 401(k) aanbieden, gooien ze ook hun eigen bijdragen in.

Serieus, zit je daar nog?

het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden en hen laten weten hoeveel je van elk salaris wilt inbrengen.  dan doen ze het voor jou!je hoeft het niet eens zelf te doen (in feite is het echt het beste dat je niet hoeft te doen).

dan – dan – uw werkgever zal (mogelijk) uw bijdragen matchen tot een bepaald percentage.  mijn man ’s bedrijf komt overeen met 3% van zijn bijdragen.dit betekent dat als we 3% inzetten, we eigenlijk 6% besparen.& Nbsp; dat ’s een 100% rendement!  je kunt het gewoon niet verslaan.

zoek uit of je werkgever zoiets aanbiedt.het’s gratis geld, het verlaagt uw belastingrekening, en het’s geautomatiseerd, zodat u’ll nooit missen.

als ze niet’t, heb je andere opties.een IRA is de meest populaire en u kunt een rekening openen via uw bank of een financiële makelaar.(als je een keuze hebt, lees dan mijn artikel over het vergelijken van de 401(k) en de IRA.)

het belangrijkste is om uw geld op een fiscaal begunstigde rekening te zetten waar het kan groeien met samengestelde rente over een lange periode.dit zal waarschijnlijk uw belangrijkste hulpmiddel zijn om te beginnen met sparen voor pensioen op 50 en uw FI-nummer te bereiken.

Don’t wachten een andere dag.begin vandaag nog met het plaatsen van een percentage van uw inkomen op een pensioenrekening.

#8  Automatiseer uw besparingen

Ik noemde hierboven het voordeel en het gemak van het automatiseren van uw bijdragen.Dit is zo ‘ n belangrijke strategie om uw spaargeld te laten groeien, vooral als u in het verleden moeite hebt gehad met geld besparen.

je wilt er geen keuze van maken, en je wilt niet dat het een taak is op je wekelijkse to-do lijst.met andere woorden, don’t vertrouwen jezelf.& Nbsp; Het ’s zo veel gemakkelijker om nooit te zien dat geld om mee te beginnen.

maar dit is niet alleen van toepassing op een 401(K) of IRA.u kunt ook spaargeld automatiseren in een makelaarsrekening, uw noodfonds, een gezondheidsspaarrekening, een Universiteitsfonds of een andere rekening waar u wat spaargeld wilt opbergen.

Dit is de beste manier om jezelf eerst te betalen omdat je de optie om het te doen opnieuw verwijdert en het geld nooit door je handen gaat.u zult leren om te leven van wat er nog over is en nooit missen wat rechtstreeks naar besparingen ging.

#9   Save your raises

Dit is zooooo *niet* de Amerikaanse manier.maar dat is waarschijnlijk de reden waarom de meesten van ons zoveel schulden hebben met weinig spaargeld.

zodra ons inkomen stijgt, willen we dat onze levensstijl volgt.  Isn ’t dat waarom we ’re werken zo hard?om een groter huis, een nieuwere auto, een betere vakantie te kopen?  wij verdienen het!(dit heet lifestyle inflatie, en het is een pensioen wrecker.)

Dave Ramsey zegt altijd om te leven als niemand anders, zodat je later kunt leven als niemand anders.met andere woorden, je kunt het niet beide kanten op hebben.je kunt je leven niet leiden zoals de meeste mensen die geen dubbeltje kunnen sparen omdat elke cent gaat naar het ondersteunen van hun levensstijl, en dan verwachten genoeg geld te hebben om het pensioen te financieren dat weinig mensen krijgen om te leven.

je kunt meer geld besparen en investeren in je toekomst, of je kunt al je geld uitgeven en er van stelen.  er is niet alles uitgeven en dan alles hebben.

cultuur verleidt ons om onze levensstandaard te verhogen tot het niveau van ons inkomen.We raken verstrikt in het bijhouden en eindigen met het ruilen van onze toekomstige behoeften voor onze huidige behoeften.

het is tijd om een ander pad te kiezen, een pad dat niet zo breed en versleten is.uw inkomen hoeft uw levensstijl vandaag niet te definiëren in plaats daarvan, laat uw levensstijl vandaag uw inkomen in de toekomst ondersteunen.

#10  stash unexpected income

hoe vaak heb ik in mijn leven geld verspild dat uit de lucht viel.  Oy-vey.

wanneer je geld ontvangt heb je niet verdiend, don het niet uitgeven.  bewaar het.

Ik weet het, het is verleidelijk om uit te gaan en jezelf te behandelen.maar al die verjaardagscadeaus, kerst enveloppen, werkbonussen en belastingteruggave hebben het potentieel om uit te groeien tot iets dat zoveel groter is dan wat ze vandaag zijn.dat onverwachte inkomen zou je eigenlijk meer geld kunnen opleveren als je het gewoon zou laten.

voor de lol gebruikte ik een online beleggingscalculator om te zien hoeveel $1000 over 10 jaar zou groeien met 8%.  Weet je wat er gebeurd is?

meer dan verdubbeld!!

en wat is er gebeurd met die nieuwe TV die je in plaats daarvan hebt gekocht?nou, na tien jaar is het verouderd en een fractie van zijn oorspronkelijke waarde.

vertel me wat de slimmere keuze is.

Ja.  doe dat.

#11   bespaar (ten minste) 15% van het inkomen vóór belastingen

Dit is het magische percentage dat veel financieel adviseurs aanbevelen.    echter, als je net begint te sparen voor pensioen op 50, moet je streven naar meer.

als uw werkgever een 401(k) – match biedt, kan dat meetellen voor uw spaarpercentage.dus, als ze tot 3% overeenkomen, kunt u 12% besparen en uw doel bereiken.

je zou kunnen denken  waar de heckola ga ik vinden 15%? en hoewel dit een geldige vraag is, is een betere vraag   welke wijzigingen moet ik aanbrengen om 15% te besparen?  een groot verschil.

Het is een keuze om de controle over te nemen.je kunt in de bestuurdersstoel stappen en je leven sturen in de richting die je kiest.

het automatiseren van je spaargeld (zie #8 hierboven) zal deze stap een stuk eenvoudiger maken.het geld wordt uit je salaris gehaald voordat je het ooit ziet, dus wat er op je bankrekening komt, is wat er overblijft na het sparen. herinner je Warren ’ s advies?  doe dat.

en zo veel als je worstelt met het leven van 15% minder, zou je denken dat’s niet genoeg om je te krijgen waar je wilt zijn in de tijd.vergeet niet dat als je begint met het opbouwen van uw spaargeld, u zult toevoegen aan het van verschillende kanten. 

Als u uitgaven verlaagt, inkomsten verhoogt, uw levensstijl aanpast en uw verhogingen opslaat, zal uw spaargeld oplopen tot meer dan 15%.  en zodra je schuld is afbetaald zul je echt rockin ’ zijn.

als u vandaag niet met 15% kunt beginnen, spaar dan wat u kunt en blijf dan verhogen als uw budget het toelaat.soms moet je dit spaarpercentage opbouwen, maar het belangrijkste is om met iets te beginnen.

#12  Play catch-up

pensioenrekeningen hebben een limiet aan hoeveel geld je er elk jaar in kunt stoppen (iets over het nivelleren van het veld tussen de rijken en de rest van ons).vanaf 2021 is de 401 (k) jaarlijkse contributielimiet voor een individu $19,5 k. maar als u 50 of ouder bent, neemt die limiet toe.

Deze worden“catch-up ” bijdragen genoemd, en de IRS stelt hen in staat om degenen die dichter bij hun pensioen komen aan te moedigen meer te sparen.voor 2021 kunnen die 50 jaar en ouder een extra $6.5 k toevoegen aan uw 401(k) bovenop de $19.5 k. dat is alotta K’ s (26 om precies te zijn).

je zou kunnen denken  Ik heb nauwelijks de 15%, maar houd deze info weggestopt voor nu.  wie weet?misschien krijg je een grote bonus of win je de loterij of ontvang je een verrassende erfenis.& Nbsp; *of * start uw eigen bedrijf en begin echt harken in het deeg.

als en wanneer je * kunt * inhalen, Doe het dan. u ’ ll krijgen om uw FI nummer dat veel sneller.& Nbsp; Het ’ s een van de beste strategieën om te beginnen met sparen voor pensioen op 50.

#13   overweeg het verplaatsen of verkleinen

Oké, nu praten we echt over levensstijl aanpassing.  maar voordat je blijft scrollen, Blijf even bij me.

het huis waar je je kinderen hebt opgevoed, staat waarschijnlijk niet op je radar.er zijn te veel herinneringen ingepakt in dit huis waar je zo lang hebt gewoond.en wat als je kleinkinderen hebt? u ’ ll die kamers nodig voor al het speelgoed en logeerpartijtjes.& Nbsp; Het is echt leuk om over na te denken, isn’t it?  (*warme fuzzies*)

maar – en dit is een grote maar – denk aan de kwaliteit van leven die je misschien opgeeft om aan die sentimentele waarde vast te houden.vooral als uw hypotheek u ervan weerhoudt uw spaardoelen te bereiken.

denk je dat je kinderen teleurgesteld of overstuur zouden zijn?  mogelijk.denk je dat je dit huis mist dat je zo lang een thuis hebt gemaakt?  waarschijnlijk.denk je dat je eraan gewend bent om ergens anders te wonen?  uiteindelijk.en denk je dat het afbetalen van je hypotheek je spaargeld zou omhoogschieten?  absoluut.

Ik weet het, Ik weet het.  Dit is een moeilijke.  vooral als we ouder worden, is verandering moeilijk.en er is misschien geen goed of fout antwoord.het kan gewoon afhangen van wat je het meest waardeert, en dat is de manier waarop het zou moeten zijn.

maar ik moedig je aan om erover na te denken.  weeg de voors en tegens.denk na over de impact op je toekomst.bid er zelfs voor als je een persoon van geloof bent.  beslis dan.

misschien is het de beslissing die het verschil maakt.

#14  Don’t be too conservative

Het investeren van uw zuurverdiende geld kan een beetje angst veroorzaken vanwege de onzekerheid betrokken.In je jaren ’20 en’ 30 had je genoeg tijd om te herstellen van marktcrashes, maar je jaren ‘ 50 beginnen zich dichter bij je pensioen te voelen dan waar je je comfortabel bij voelt.

uw risico nemen kan veranderen in risico-averting als je face-to-face komen met het feit dat je uiteindelijk genoeg besparingen nodig om u te ondersteunen voor 25 jaar.de gedachte om een bedrag te verliezen van wat je zo hard hebt gewerkt om te redden is een enge gedachte.

maar dat betekent niet dat het opbergen van geld onder de kussens de beste spaarstrategie is.

financiële adviseurs raden aan dat u uw blootstelling aan risico terugdraait naarmate u dichter bij uw pensioen komt.maar als je nog 10-20 jaar hebt voordat je met pensioen gaat, wil je niet te conservatief zijn.de investeringsallocatie die u kiest, moet grotendeels afhangen van factoren zoals uw financiële doelstellingen, de tijdlijn waarop u zich bevindt, andere inkomstenstromen en uw fiscale situatie.het risiconiveau dat het beste voor u is, heeft veel te maken met hoeveel vooruitgang u al hebt geboekt om uw pensioen volledig te financieren.

Als u haven ’ t al, dit is een goed moment om professioneel advies in te winnen.laat uw toekomstige veiligheid niet over aan wat u op internet of in boeken leest.krijg wat input van iemand die veel ervaring heeft met beleggen, zodat u de best opgeleide beslissingen neemt.

#15  Limit (or eliminate) College savings

als je iets als Ik bent, steekt deze een beetje.

Ik groeide op met een vader die erg gul was en betaalde voor mijn 6 jaar van de universiteit toen ik besloot om te gaan op de leeftijd van 22.hij kocht ook een appartement voor me om in te wonen en had al betaald voor de auto die ik bestuurde.voor mij legde hij de lat heel hoog voor hoe ik mijn kinderen financieel zou moeten ondersteunen.

I ’ve echt worstelde met dit voor jaren, maar ik eindelijk het gevoel dat ik mezelf vrij te maken van deze verwachting.In feite schreef ik zelfs over 9 redenen waarom ik niet Betaal voor mijn kinderen college onderwijs.

maar ik weet dat je er misschien nog niet bent.je zou nog steeds het gevoel een sterke verplichting om te betalen voor de school van uw kinderen. en ik denk dat’ is gewoon een weerspiegeling van hoeveel je van hen houdt en willen het beste voor hen.

het is moeilijk om onszelf op de eerste plaats te zetten voor onze kinderen.  dat druist volledig in tegen onze natuur als ouders.maar toen ik eenmaal doelgerichter begon te zijn met onze financiën en de realiteit van onze situatie van dichtbij en persoonlijk leerde kennen, begon mijn hart te veranderen.

Ik wil niet ooit in een situatie zijn waarin mijn kinderen Me financieel moeten ondersteunen.mijn droom voor hen is dat ze allemaal opgroeien en trouwen en een eigen gezin hebben en een carrière nastreven waar ze van houden.ik bid dat ik er ben om te zien hoe ze verantwoordelijke, gelukkige volwassenen worden die een vol leven hebben.Ik wil met hen op vakantie gaan en hen aanmoedigen in moeilijke tijden en samen speciale momenten vieren.

Ik wil niet de reden zijn dat ze hun leven op welke manier dan ook moeten beperken.

Ik kon in een heleboel shoulda-woulda-couldas, maar dat won’t helpen.het feit is dat we in het verleden niet verstandig met ons geld omgingen, en nu moet ons heden zich aanpassen zodat we onze toekomst kunnen veiligstellen.& Nbsp; Dit is niet alleen voor mijn man en mij – het’s ook om onze kinderen te beschermen tegen de last van het verzorgen van ons op onze oude dag.

als je kunt relateren, overweeg dan het idee van het verminderen of zelfs elimineren van het geld dat je in hun universitaire opleiding stopt.We zetten elke maand een beetje op een 529-account, maar het is net genoeg om te helpen met boeken of een klas of twee te dekken.We hebben gewoon niet het inkomen op dit moment om alles te betalen.

en dat’ s oke.

je kinderen zijn waarschijnlijk veerkrachtiger dan je denkt, en ze hebben nog meer te ontwikkelen.als ze echt een universitair diploma willen, zullen ze een manier vinden en je kunt ze daarin ondersteunen.

Zet de veiligheid van je toekomst op de eerste plaats.op een dag zal dit uw familie meer zegenen dan alleen het betalen van collegegeld.

#16  Open een Health Savings Account

Ik wist niet wat een HSA was (een Health Savings Account) totdat mijn man 8217;s werkgever voegde er een toe aan hun uitkeringspakket. en ik kan letterlijk zeggen dat het onze tushes heeft gered van het dieper in de schulden gaan van medische rekeningen.

een HSA is een belasting-begunstigd account dat is strikt voor medische kosten.soort van hoe een 401 (k) werkt voor pensioen, kunt u bijdragen pretax inkomen in een HSA nu om te sparen voor medische kosten later.  maar niet zoals wanneer je met pensioen gaat – Je kunt het morgen gebruiken als het nodig is.

Het leuke is dat je nooit verliest dit geld – niet wanneer uw verzekering cyclus rolt over of u van baan verandert of zelfs wanneer je sterft.het geld dat je erin stopt zal altijd van jou zijn.

een HSA is vergelijkbaar met een FSA (Flexible Savings Account), maar met betere voordelen.ga met de HSA en je hebt veel meer flexibiliteit.  hier is een goed artikel over het verschil tussen de twee.

onze HSA kwam langs rond de tijd dat onze dochter serieuze medische hulp nodig had.toen we er geld in begonnen te steken (via loonaftrek), hadden we geen idee wat een belangrijke bron het voor ons zou zijn.omdat we de bijdragen automatisch laten opnemen, missen we dat geld niet.maar als die medische rekeningen komen in de post, jongen ben ik blij dat het er is!

We hoeven geen geld van onze reguliere bankrekening te gebruiken om medische kosten te betalen.het komt allemaal uit onze HSA-rekening recepten, co-pays, medische factuurbetalingen, alles (zolang het een gekwalificeerde medische uitgave is).natuurlijk zijn we beperkt in wat we kunnen uitgeven aan hoeveel we elke week in stoppen.maar tot nu toe hebben we slechts bij een zeldzame gelegenheid in onze spaargeld hoeven duiken om iets te dekken.

hopelijk, wanneer we door dit seizoen gaan, kunnen we de meeste van onze bijdragen daar houden.We kunnen de rekening laten opbouwen en vervolgens die fondsen voor onszelf gebruiken, zelfs tot we met pensioen gaan.

Ik kan’t genoeg goede dingen zeggen over de HSA.neem contact op met uw werkgever en kijk of zij er een aanbieden.  ze kunnen zelfs gooien in hun eigen bijdragen zoals de 401 (k)!

als je meer wilt weten over al zijn prachtige voordelen, lees dan mijn bericht over de voors en tegens van een Gezondheidsbesparingsrekening.

#17  Delay social security

als je ooit iets hebt gelezen over sociale zekerheid’strategie ”, Weet je dat hoe later je begint met het ontvangen van cheques, hoe meer je krijgt.

De meeste professionals raden u aan te wachten tot u 67 bent, maar u kunt eigenlijk wachten tot u 70 bent om het grootste voordeel te krijgen.&Nbsp; Na 70 stopt de stijging.

hoewel dit uw financiële rekeningen vandaag niet opbouwt, is het nog steeds een manier om geld te besparen voor uw toekomst.terwijl u van plan bent met pensioen te gaan, overweeg dan een tijdlijn die u voorbereidt op het inkomen dat u nodig hebt, zodat u uw sociale zekerheid kunt uitstellen.

u kunt uw pensioendatum verlengen, of een soort passief inkomen hebben, of zelfs bepaalde investeringen een middel hebben om u te ondersteunen terwijl u wacht om zich terug te trekken uit de sociale zekerheid.

houd er rekening mee dat het leven zelden verloopt zoals gepland.Vertrouw nooit volledig op die socialezekerheidscontroles om u te ondersteunen.omstandigheden kunnen je dwingen om eerder terug te trekken dan je wilde, of wie weet welke politieke beslissingen de structuur van dit programma kunnen veranderen.

Plan voor het beste scenario, maar wees voorbereid op het ergste.

#18  diversifiëren

diversificatie is een van die woorden die we tegenwoordig veel horen, maar meestal is het gebruik ervan verbonden met cultuur of ras of levensstijl.maar het is ook een belangrijk woord als het om geld gaat.

kortom, wanneer u uw geld diversifieert, spreidt u het gewoon rond.  zoals u ’re het in verschillende manden in plaats van slechts één.dit is belangrijk omdat u niet wilt dat uw geld allemaal in één mand.

diversificatie stelt uw geld in staat om de verschillende financiële golven te rijden en tegelijkertijd het risico te verminderen.bijvoorbeeld, in uw 401 (k), Heb je een verscheidenheid aan investeringen.  al uw bijdragen don’t gaan naar slechts één fonds.afhankelijk van uw toewijzingen, hebt u misschien wat geld in beleggingsfondsen, wat in aandelen en obligaties en wat in geldmarktinvesteringen.  uw geld is “verspreid over ” naar deze verschillende manden – het ’s gediversifieerd.

en dit is een heel goede zaak, want als dat beleggingsfondsmandje naar het zuiden gaat, neuriën je andere manden waarschijnlijk nog steeds lekker mee en voegen geld toe aan je account.uw risico op verlies wordt verminderd en de impact ervan is veel minder ernstig.

dus, wanneer u uw investeringen diversifieert, verhoogt u de kans dat uw geld blijft groeien ondanks enkele van de hobbels onderweg.u hoeft alleen maar te beslissen hoe u wilt dat uw diversificatie eruit ziet.

hoe dichter je bij je pensioen komt, hoe minder risico je wilt nemen.  u ’ll waarschijnlijk nodig om een aantal aanpassingen te maken en kies verschillende manden – omdat u’bent degene die de controle.  U kunt uw investeringsallocatie op elk gewenst moment wijzigen.  Dit is iets wat je kunt doenzelf, of met het advies van een financieel adviseur.

naast het diversifiëren van uw beleggingen, wilt u ook uw inkomsten diversifiëren.het hebben van verschillende inkomstenstromen verlaagt ook het risico dat het spaargeld opraakt.

wanneer u met pensioen gaat, trekt u zich waarschijnlijk terug uit de 401(k) en/of de IRA-mand, evenals de socialezekerheidsmand.  maar je zou ook een side business mand, en een huurwoning mand, en een dividend mand.deze meerdere bronnen zorgen ervoor dat u altijd het inkomen heeft om aan uw behoeften te voldoen.afhankelijk van slechts één of twee is riskant en hoe ouder je wordt, hoe minder risico je wilt.

begin nu na te denken over manieren om een gediversifieerd inkomensplan op te bouwen dat u naar uw pensioen zal brengen.het kan tijd kosten om consistente inkomstenstromen te creëren, dus wacht niet tot je het nodig hebt.  Begin vandaag nog!

#19  investeer in onroerend goed

Oké, deze is een beetje dubieus, dus je moet je eigen situatie zorgvuldig beoordelen om te weten of het zou werken voor jij.

ten eerste, Ik don ’t raden je dieper in de schulden als je net begint te sparen voor pensioen op 50.  sparen moet eerst komen – prioriteit numero uno.

Als u echter op schema bent en in een hete markt woont, kan dit een potentieel goede inkomstenstroom voor u zijn.

Ik heb verschillende vrienden die eigendommen kopen, repareren en vervolgens verhuren.de huur die ze ontvangen dekt de hypotheekbetaling plus biedt extra inkomsten om hun levensstijl te ondersteunen.wanneer ze het pand niet meer willen, kunnen ze het meestal met winst verkopen.dus, in eerste instantie, het is een bron van inkomsten, maar het is ook een investering.

Er zijn echter veel details die hierop ingaan:

 • Ten eerste, als u don’t wilt worden Degene de vaststelling van dingen als ze breken, u’ll nodig hebt om een beheerder in te huren.deze persoon neemt een percentage van uw huurinkomsten voor hun diensten.
 • ten tweede moet u ervoor zorgen dat de huur die u in rekening brengt ook de onroerendgoedbelasting, de verzekering van de huiseigenaar en HOA-kosten dekt.
 • en ten derde moet u de hypotheekbetaling kunnen dekken als uw huurders verhuizen.

Er zijn zeker enkele ongemakken en risico ‘ s die gepaard gaan met beleggen in onroerend goed.maar als u het overweegt, praat dan met een makelaar en financieel adviseur om hun input te krijgen.  u don ’ t wilt springen in deze beslissing lichtvaardig.

#20  kijk of u in aanmerking komt voor het belastingkrediet van de saver’

een beperking van dit krediet is dat het niet-terugbetaalbaar is, wat betekent dat elk krediet dat u ontvangt alleen wordt toegepast op elke belasting die u verschuldigd bent.  u won ’ t worden terugbetaald geen saldo.

het krediet dat u zou ontvangen, hangt af van uw inkomensniveau en uw jaarlijkse bijdrage.maar, het maakt niet uit als u in aanmerking komt, het is gratis geld van de IRS.

wanneer u spaart voor uw pensioen op 50, telt elke dollar!

#21   let op uw kosten

Iedereen wil een stukje van je taart, toch?  je doel is om die plakjes zo klein mogelijk te maken.gelukkig, dat’s gemakkelijker dan ooit deze dagen met online beheer en low-fee fondsen.

een vergoeding van 1% of minder op uw portefeuille lijkt misschien onbelangrijk.maar in de loop van decennia kan die 1% uw pensioenplannen maken of breken.

soorten vergoedingen die u van uw financiële doelen kunnen houden, zijn:

 • beheerskosten
 • verkoopkosten
 • financiële advieskosten
 • account onderhoudskosten

hoe meer u hebt bespaard, hoe groter de impact van deze vergoedingen.  doe uw onderzoek en ontdek welke kosten worden genomen uit uw rekeningen.schakel indien nodig over op low-fee Investeringen.  voor meer informatie over hoe deze kosten uw saldo beïnvloeden, hier ’s een goed artikel met meer details.

neem de controle en leer jezelf over hoe je geld wordt beheerd en wat het je kost.

#22  Don’t compare

als mensen willen de meesten van ons gewoon meedoen.en de manier waarop we dit doen is door rond te kijken, te zien waar iedereen is en te doen wat anderen doen.

We deden het als kinderen, tieners en jonge volwassenen.dus in principe is het een levenslange gewoonte die moeilijk te doorbreken is.

wanneer je een nieuwe auto in de oprit van je buurman ziet, is het normaal om er ook een te willen.hetzelfde met dat nieuwe zwembad of de Europese vakantie.we denken niet alleen dat het leuk zou zijn om er zelf een te hebben, maar we willen ook iedereen laten weten dat ja, dat kan ik ook.   ik kan de Joneses net zo goed bijhouden als de volgende buurman.

dit, mijn vriend, kan je hele plan ontsporen.

Weet je nog wat Dave zei over leven als niemand anders?  dat is hier van toepassing.

You ’ve got to put your blinders on.richt je focus op je toekomst, niet op je buurman (of sociale media!).  Heck, ze waarschijnlijk won ’t zelfs naast je leven in pensioen.

krijg totale duidelijkheid over je doelen, begin dan met de intensiteit van een gazelle ernaar toe te bewegen alsof je toekomst ervan afhangt.

omdat het zo is.

#23  Practice delayed gratification

uw buren’ keuzes kunnen u soms verleiden om van het spoor af te gaan, maar uw Amazon verlanglijstje is nog gevaarlijker.en de Memorial Day sale Bij Best Buy.en die Starbucks op elke hoek.evenals talloze andere glanzende voorwerpen die onmiddellijke vervulling lijken te beloven.

Toegegeven, De Amerikaanse cultuur is geen grote hulp wanneer we proberen deze verleidingen te overwinnen.De gemiddelde persoon ziet 3.000 marketingberichten per dag!  We ’re geleid om te geloven dat ons leven eigenlijk beter zal zijn hoe meer spullen we kopen.

Dit is natuurlijk een regelrechte leugen die ’s tricksy en vals.

don’t kopen in het verhaal dat je leven heeft meer betekenis als je koopt wat’s voor je.het geheim van het hebben van een bevredigend leven is niet het verwerven van meer spullen.het is tevreden met wat je hebt, en het waarderen van wat het belangrijkste is je familie, je gezondheid en je onafhankelijkheid.

beoefen de discipline van vertraagde bevrediging zodat je niet verstrikt raakt in de val van consumentisme en schulden.laat u leiden door uw waarden en prioriteiten. u won ’ t Spijt!

don ’t vergeet niet om uw gratis pensioen Planning mini-werkboek te grijpen!Maak een plan om uw droompensioen werkelijkheid te maken.

 

It’s not too late to reach your retirement goals

of je nu net hebt uitgesteld met het opbouwen van je Pensioenfonds, of sommige levensuitdagingen je hebben neergeslagen en je terug hebben gezet, geef de hoop niet op.

je kunt nog steeds je financiële doelen bereiken, zelfs als je net begint.uw succes hangt af van uw mate van betrokkenheid en bereidheid om te veranderen, dus beslis wat uw prioriteiten zijn en maak een plan.

het is nooit te laat om te beginnen,maar de beste tijd is nu.  ga ervoor!

Plaats een reactie