Sparen voor pensioen op 50? Gebruik deze 23 slimme strategieën om op schema te komen

“Doen niet sparen wat overblijft na uitgaven; geef in plaats daarvan uit wat er overblijft na het sparen.  -Warren Buffett

Wijze woorden van een rijke man.  En toch hebben de meeste Amerikanen van in de vijftig slechts een fractie van wat ze nodig hebben op hun pensioenrekeningen. Het is eng om te denken aan de langetermijngevolgen die dit zou kunnen hebben voor toekomstige generaties!

Daarom ben ik zo blij dat je hier bent.  Misschien heb je in je verleden wat financiële fouten gemaakt, maar je probeert je toekomst te verbeteren. Je wilt geen deel uitmaken van de meerderheid die afhankelijk zal zijn van sociale zekerheid, de vrijgevigheid van hun kinderen en een parttime baan bij Walmart om ze te redden. Je wilt beter, en je bent bereid de offers te brengen om daar te komen.

Of je nu net begint geld opzij te zetten voor je pensioen of voor het leven heeft u wat tegenslagen gegooid en uw spaargeld is niet waar u het wilt hebben, er zijn stappen die u kunt nemen om u op weg te helpen. U kunt beginnen met sparen voor uw pensioen op 50-jarige leeftijd en toch bereiken uw financiële doelen – u hoeft alleen maar een paar aanpassingen te maken.

Onthoud – als je een andere uitkomst wilt, moet je andere dingen gaan doen.  Niemand zegt dat dit gemakkelijk is, maar ik zeg dat je een keuze hebt. Ik hoop dat sommige van deze ideeën u inspireren om de weg naar een beter, rijker en zekerder pensioen te kiezen.

Hier zijn 23 strategieën om te beginnen met sparen voor uw pensioen op 50-jarige leeftijd.

#1  Begin vandaag

Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog een keer.  Het is nooit te laat om van richting te veranderen, maar de beste tijd om te beginnen is nu.

Dit is meer een keuze en een verplichting dan een praktische stap.  Maar het is de belangrijkste stap. U moet kiezen en u moet zich committeren.

Anders, als het moeilijk wordt en je achteruit begint te glijden, geef je het op.  Als het leven je verleidt met onmiddellijke bevrediging en je worstelt met de vergelijkingsval, geef je te gemakkelijk toe.

Gelukkig hoef je niet alleen op wilskracht te vertrouwen.  Er zijn acties die u kunt ondernemen die ondersteuning en motivatie bieden wanneer het lijkt alsof het leven tegen u is en al uw inspanningen zinloos zijn.

Ten eerste kunt u beginnen met <opschrijven waartoe u zich verplicht.  Laat het niet alleen bij een gedachte of iets wat je zegt.  Schrijf het op. Wees specifiek. Dateer het.  Onderteken het. Leg het dan op een plek waar je het niet kunt negeren.

En schrijf het niet op een plakbriefje of een servet.  Maak het groots en gedurfd en zelfs onaangenaam als het moet. Het is uw verklaring dat u vandaag de richting van uw toekomst verandert.

Kijk er elke dag naar en lees het hardop voor.  In tijden van strijd wil je het misschien hardop lezen.

Jij neemt de controle, vanaf nu.

#2  Stel enkele financiële doelen

Een doel geeft je richting en hoop.  Twee zeer belangrijke dingen wanneer u zich overweldigd voelt door hoe u verder moet.

Wanneer u uw pensioenplan aan het uitzoeken bent., is het belangrijk om een ​​bepaald bedrag in dollars in gedachten te hebben waarop u fotografeert. Sommigen noemen dit hun “financiële onafhankelijkheid” (FI) nummer, en het is het vermogen dat u moet bereiken om uitsluitend van uw spaargeld te leven.

Dit nummer is uniek voor u en gebaseerd op de visie die u hebben voor uw eigen pensioen.  Al uw financiële beslissingen vanaf nu moeten in overeenstemming zijn met uw doel om dat aantal te bereiken.

Maar er zijn veel kleinere doelen op weg naar financiële onafhankelijkheid die ook belangrijk zijn, zoals:

 • een % van uw inkomen sparen
 • uitstappen van schulden
 • uw inkomen verhogen
 • een noodfonds opbouwen
 • uw hypotheek afbetalen

Dit alles zal u helpen te beginnen met sparen voor uw pensioen op 50-jarige leeftijd en dichter bij uw grootste financiële doel komen, namelijk het bereiken van uw FI-nummer. Ze zullen de opstapjes zijn op de reis die je hoop versterken en je motiveren om door te gaan.

Neem dus de tijd om je doelen op te schrijven.  Heb een droomontmoeting met uw partner en praat over hoe u zich elk pensioen voorstelt, en hoe u daar samen naartoe kunt werken.

En wees specifiek.  Vermeld bedragen, datums en deadlines.  Definieer het wie, wat, wanneer, waar en waarom.  Al deze details helpen u op het goede spoor te blijven en vooruit te gaan.

Onthoud dat uw doelen u alleen richting geven – je moet een plan uitvoeren om daar daadwerkelijk te komen. Veel van de stappen in deze lijst helpen u bij het samenstellen van een systeem om meer te sparen voor uw pensioen.

#3  Zorg voor een beperkt budget

Als u uw geld niet dagelijks kunt beheren, 8217;zullen nooit controle hebben over toekomstige rijkdom.  U moet een bestedingsplan hebben dat uw geld vertelt waar het naartoe moet en u de grenzen geeft die u nodig hebt om te beginnen met sparen. Dit is de sleutel tot sparen voor uw pensioen op 50-jarige leeftijd.

Een budget zal bouw de discipline en zelfbeheersing op die nodig zijn om onder je stand te leven.  Als je altijd elke cent uitgeeft die binnenkomt, houd je nooit meer over om te sparen.

Het enige financiële advies dat mijn ouders me ooit gaven was ‘betaal eerst jezelf’. . Als u weet wat uw doelen zijn en u weet hoeveel u elke maand moet sparen, kunt u dat bedrag opnemen in uw budget.

Maar doe het eerst. Wacht niet om te zien wat er over is.  Neem in plaats daarvan eerst uw spaargeld op en pas vervolgens uw levensstijl aan om te leven van wat er nog over is.

Ja, ik zei net dat u uw levensstijl.

Leven met een beperkt budget is een van de beste manieren om te zien hoe te hoge uitgaven u de verkeerde indruk geven dat u meer kunt betalen dan u werkelijk kunt. Met andere woorden,

Geen budget + Schuld + Paycheck-to-paycheck = In ontkenning zijn

Neem controle over uw geld door een budget te krijgen.  Houd uw uitgaven bij, vind de lekken, verminder onnodige uitgaven en leer van minder te leven.

U zult versteld staan ​​hoe in al die uitgaven zit veel spaargeld verborgen.

#4  Verlaag uw uitgaven

Als u een budget samenstelt, wees dan meedogenloos over het verminderen van uw uitgaven.  Als je eenmaal hebt besloten dat het offer de besparingen waard is, zul je verrast zijn hoeveel je kunt wegstoppen!

Maak een lijst van al je onnodige uitgaven– zoals kabel, mobiele telefoon, entertainment, kleding, uit eten gaan en al het andere dat niet bijdraagt ​​aan wat je absoluut nodig hebt (eten, onderdak, vervoer). Uw budget is uw hulpmiddel om deze kosten bij te houden, zodat u kunt zien wat u daadwerkelijk uitgeeft.

Vergelijk de kosten van deze uitgaven met uw maandelijkse spaardoel en bepaal vervolgens wat u 8217;re bereid om uit te schakelen. Wees realistisch, zodat je jezelf niet laat mislukken. In plaats van je mobiele telefoon uit het raam te gooien, kun je misschien een goedkoper abonnement zoeken en je rekening halveren. Weet wat voor jou gaat werken.

Ga vervolgens verder met de items die je wel nodig hebt, maar waarmee je mogelijk – boodschappen, hypotheek, energierekeningen, autobetalingen, etc.  De meeste mensen hebben de neiging om hun boodschappenrekeningen uit de hand te laten lopen, of betalen meer rente dan nodig is voor hun hypotheek. Stel een limiet in voor uw voedselbudget en kijk naar herfinanciering.  Dit zijn slechts een paar ideeën om uw noodzakelijke uitgaven te verminderen.

En laat me even ingaan op die autobetaling.  Als u moeite heeft om uw maandelijkse spaardoel te halen, verkoop dan de auto. Rijd een tijdje met een clunker.  In plaats van iemand anders te betalen om dat mooie voertuig te besturen, betaalt u uzelf het geld dat u bespaart door het te verkopen.

Dat wordt een aanpassing van uw levensstijl genoemd. En hoe groter aanpassing die u maakt, hoe sneller uw spaargeld kan groeien.

Mensen die goed zijn in geld besparen, doen niet alleen de juiste dingen. Ze hebben ook de juiste mentaliteit. Als je zich verzet tegen het idee om bepaalde bezittingen los te laten, moet je misschien je gedachten heroverwegen over wat nodig is en wat discretionair is.

Gewoon iets om over na te denken terwijl je rondrijdt in dat mooie voertuig.

#5  Betaal schulden af

Dit is een goed idee, toch?  Ik bedoel, kun je je voorstellen hoe snel je spaargeld zou groeien als je gewoon geen schulden meer had?

Het grootste deel van mijn leven was ik een beetje een last-it-and-real-with-it-later gal.  Maar ik hield mezelf voor de gek, want de enige strategie die ik gebruikte om met de stijgende rekeningen om te gaan, was om elke maand het minimale saldo te betalen. Ik word elke keer een beetje misselijk als ik eraan denk hoeveel geld ik in mijn leven heb verspild aan rente.

U kunt niet vastgeketend zijn aan debiteuren en toch de vrijheid hebben om rijkdom op te bouwen. Het werkt gewoon niet.

Misschien zit je zo diep dat je het licht niet eens kunt zien.  U kunt zich hopeloos voelen en denken dat het geen zin heeft. Je denkt dat je tot je sterfdag in de schulden zit.

Mijn vriend, ik ben zo blij dat je hier nu bent.  Omdat ik je wil vertellen dat er hoop is en dat er licht is.

Ten eerste kun je niets aan je verleden doen, dus laat dat gaan.
En wat er morgen gebeurt, heb je niet in de hand, dus maak je er geen zorgen over.
Maar je kunt wel bepalen hoe je op dit moment op je situatie reageert.
En dat is alles wat je nodig hebt om iets te veranderen.

Kijk gewoon naar de stap die voor je ligt en zet hem dan.

Misschien telt het al je schulden op.  Of knip uw creditcards.  Of het consolideren van uw studieleningen.

Denk er niet te lang over na, zet gewoon een stap vooruit.  Dan nog een, dan nog een.  Voor je het weet, zie je een licht dat zo fel is dat je een zonnebril moet dragen.

Dat licht wordt financiële vrijheid genoemd.

#6  Verhoog het inkomen

Herinner je je dat hele stukje over het aanpassen van je levensstijl? Laten we ermee doorgaan.

Als je op mij lijkt, is het laatste wat je wilt doen meer werken. Ik ben al uitgeput tegen de tijd dat ik het huis binnenloop, nadat ik tientallen middelbare scholieren heb geleid die denken dat het hebben van een invaller betekent dat het sociale tijd is.

Dus ik snap het.  Maar ik koop het niet.

Er is nog nooit een gemakkelijkere tijd geweest om extra geld te verdienen.  Dit is het tijdperk van de drukte, het tijdperk van de online biz, de meest geschikte tijd om je eigen baas te zijn. Als je echt wat extra geld wilt verdienen, ligt het voor de hand.

Meer geld verdienen is een van de beste manieren om uw pensioensparen op uw vijftigste een boost te geven.

Natuurlijk, als uw leven (of uw emotionele gezondheid) dit gewoon niet toelaat Als je het op dit moment goed doet, zijn er tal van manieren om naast een andere baan te sparen. Maar als je jezelf openstelt voor de mogelijkheid, vind je misschien meer dan extra geld in een bijbaantje. Misschien haal je er ook een beetje voldoening uit.

Als je een hondenliefhebber bent, zou je een hondenuitlaatservice kunnen zijn.
Als je van lesgeven houdt, kun je bijles geven aan kinderen uit de buurt.
Als je van koken houdt, zou je een beetje kunnen koken.
Als als je goed bent in schrijven, zou je voor websites kunnen schrijven.
Als je bekwaam bent met een camera, zou je fotografiediensten kunnen aanbieden.

Gewoon goed zijn in een hobby of een diepe passie hebben om anderen te helpen, betekent dat je halverwege bent. Je hoeft alleen maar te geloven dat het mogelijk is om betaald te worden voor iets dat je graag doet. (Dat is misschien wel het moeilijkste.)

Als je zegt dat ik nergens goed in ben (wat ik niet ;t gelooft geen seconde), kunt u nog steeds manieren vinden om extra geld binnen te halen.  Eén manier is zoeken naar mogelijkheden om laag te kopen en duur te verkopen.

Koop boeken bij Goodwill en verkoop op Amazon.
Koop kleding bij rommelmarkten en verkoop op eBay.
Koop producten met korting bij Target en verkoop op Craigslist.

Deze kansen zijn overal om je heen, je hoeft alleen maar je radar aan te zetten en ze te zoeken.

Maar eerlijke waarschuwing:  extra geld verdienen kost wat tijd en moeite.  Het zou waarschijnlijk uw normale routine tot op zekere hoogte verstoren, en het kan zelfs andere mensen die in uw huis wonen (die verwachten dat u hen te eten geeft) een beetje geïrriteerd maken.

U hoeft alleen maar uit te zoeken of de levensstijl aanpassing is het u waard.

#7  Draag bij aan pensioenrekeningen

Alles eerst.  Als je werkgever een 401(k) aanbiedt en je hebt je niet aangemeld, doe dat dan zo snel mogelijk. Eigenlijk nu, indien mogelijk.  Stop bijvoorbeeld met het lezen van je scherm en open een account.  Ik meen het.

Als je daar nog steeds zit, verlies je geld.  Mogelijk duizenden.  Omdat de meeste werkgevers niet alleen een 401(k) aanbieden, zullen ze ook hun eigen bijdragen inbrengen.

Serieus, zit je daar nog steeds?

Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden en hen te laten weten hoeveel je wilt inleggen van elk salaris.  Dan doen zij het voor je!  Je hoeft het niet eens zelf te doen (het is zelfs beter dat je het niet doet).

Dan – toen – uw werkgever past (mogelijk) uw bijdragen aan tot een bepaald percentage. Het bedrijf van mijn man komt overeen met 3% van zijn bijdragen. Dit betekent dat als we 3% inleggen, we eigenlijk 6% besparen. Dat is een rendement van 100%!  Je kunt het gewoon niet overtreffen.

Zoek dus uit of je werkgever zoiets aanbiedt.  Het is gratis geld, het verlaagt uw belastingaanslag en het is geautomatiseerd, zodat u het nooit zult missen.

Als ze dat niet doen, hebt u andere opties . Een IRA is de meest populaire,en u kunt een rekening openen via uw bank of een financiële tussenpersoon. (Als je een keuze hebt, lees dan mijn artikel over het vergelijken van de 401(k) en de IRA.)

Het belangrijkste is om je geld in een belasting te stoppen -favoriete rekening waar het gedurende een lange periode kan groeien met samengestelde rente.  Dit zal waarschijnlijk uw belangrijkste hulpmiddel zijn om te beginnen met sparen voor uw pensioen op 50-jarige leeftijd en uw FI-nummer te bereiken.

Wacht niet nog een dag.  Begin vandaag nog met het storten van een percentage van uw inkomen op een pensioenrekening.

#8  Automatiseer uw spaargeld

Ik noemde hierboven het voordeel en gemak van het automatiseren van uw bijdragen. Dit is zo’n belangrijke strategie om uw spaargeld te laten groeien, vooral als u in het verleden moeite heeft gehad met geld besparen.

Je wilt er geen keuze van maken en je wilt niet dat het een taak op je wekelijkse takenlijst wordt. Met andere woorden, vertrouw jezelf niet. Het is zo veel gemakkelijker om nooit dat geld te zien om mee te beginnen.

Maar dit geldt niet alleen voor een 401(k) of IRA.  U kunt ook automatisch sparen naar een effectenrekening, uw noodfonds, een Health Savings Account, een studiefonds of een andere rekening waarop u wat spaargeld wilt opbergen.

Dit is de beste manier om jezelf eerst te betalen, omdat je de mogelijkheid om het te doen wegneemt en het geld nooit door je handen gaat. Je leert te leven van wat er over is en mist nooit meer wat direct in de spaarpot terecht is gekomen.

#9  Bewaar je loonsverhogingen

Dit is zooooo *niet* de Amerikaanse manier.  Maar dat is waarschijnlijk de reden waarom de meesten van ons zoveel schulden hebben met weinig spaargeld.

Zodra ons inkomen stijgt, willen we dat onze levensstijl volgt.  Is dat niet waarom we zo hard werken?  Een groter huis kopen, een nieuwere auto, een betere vakantie?  We verdienen het!  (Dit wordt levensstijlinflatie genoemd en het is een ramp voor je pensioen.)

Dave Ramsey zegt altijd dat je als niemand anders moet leven, zodat je later als niemand anders kunt leven. Met andere woorden, je kunt het niet op beide manieren hebben. Je kunt je leven niet leiden zoals de meeste mensen die geen cent kunnen sparen, omdat elke cent wordt besteed aan het ondersteunen van hun levensstijl, en verwacht dan genoeg geld te hebben om het pensioen te financieren dat maar weinig mensen krijgen.

Je kunt meer geld sparen en in je toekomst investeren, of je kunt al je geld uitgeven en ervan stelen.  Er is niet alles uitgeven en dan alles hebben.

Cultuur verleidt ons om onze levensstandaard te verhogen tot het niveau van ons inkomen.  We raken verstrikt in het bijbenen en uiteindelijk ruilen we onze toekomstige behoeften in voor onze huidige wensen.

Het is tijd om een ​​ander pad te kiezen, een pad dat niet zo breed en versleten is.  Uw inkomen hoeft uw levensstijl vandaag niet te bepalen – in plaats daarvan, laat uw levensstijl van vandaag uw inkomen in de toekomst ondersteunen.

#10  Bewaar onverwachte inkomsten

Hoe vaak heb ik in mijn leven geen geld verspild dat uit de lucht kwam vallen.  Oy-vey.

Als je geld ontvangt dat je niet verdiend hebt, geef het dan niet uit. Bewaar het.

Ik weet het, het is verleidelijk om eropuit te gaan en jezelf te verwennen.  Maar al die verjaardagscadeaus, kerstenveloppen, werkbonussen en belastingteruggaven kunnen uitgroeien tot iets dat zoveel groter is dan wat ze nu zijn. Dat onverwachte inkomen zou je zelfs meer geld kunnen opleveren als je het gewoon zou toestaan.

Gewoon voor de kick gebruikte ik een online investeringscalculator om te zien hoeveel $ 1000 zou groeien over 10 jaar tegen 8%. Weet je wat er is gebeurd?

Het is meer dan verdubbeld!!

En wat gebeurde er met die nieuwe tv die je ervoor in de plaats kocht?  Nou, na tien jaar is het achterhaald en een fractie van zijn oorspronkelijke waarde.

U kunt mij vertellen wat de slimmere keuze is.

Ja.  Doe dat.

#11  Bespaar (minstens) 15% van het inkomen vóór belastingen

Dit is het magische percentage dat veel financiële adviseurs aanbevelen. &nbsp ;Als u echter net begint met sparen voor uw pensioen op 50-jarige leeftijd, moet u naar meer streven.

Als uw werkgever een 401(k)-match aanbiedt, kan dat meetellen voor uw spaarquote.  Dus als ze tot 3% overeenkomen, kunt u 12% besparen en uw doel bereiken.

Je denkt misschien waar ik in godsnaam 15% ga vinden? En hoewel dit een terechte vraag is, is een betere vraag: welke wijzigingen moet ik aanbrengen om 15% te besparen? Groot verschil.

Het is een keuze om de controle te nemen.  U kunt achter het stuur kruipen en uw leven sturen in de richting die u kiest.

Door uw spaargeld te automatiseren (zie #8 hierboven) wordt deze stap een stuk eenvoudiger.&nbsp ;Het geld wordt van uw salaris afgeschreven voordat u het ooit ziet, dus wat er op uw bankrekening terechtkomt, is wat er overblijft na het sparen. Herinner je je het advies van Warren nog? Doe dat.

Hoeveel je ook worstelt om van 15% minder te leven, je zou kunnen denken dat dat niet genoeg is om op tijd te komen waar je wilt zijn.  Vergeet niet dat wanneer u begint met het opbouwen van uw spaargeld, u er van verschillende kanten aan zult toevoegen. 

Terwijl u de kosten verlaagt, uw inkomen verhoogt, uw levensstijl aanpast en uw loonsverhogingen opslaat, zal uw besparing oplopen tot meer dan 15%. En als uw schuld eenmaal is afbetaald, zult u echt rocken.

Als u vandaag niet met 15% kunt beginnen, spaar dan wat u kunt en blijf vervolgens uw budget verhogen staat toe.  Soms moet je dit spaarpercentage opbouwen, maar het belangrijkste is om ergens mee te beginnen.

#12  Speel inhalen

Pensioenrekeningen hebben een limiet aan hoeveel geld u er elk jaar in kunt stoppen (iets over het egaliseren van het veld tussen de rijken en de rest van ons). Vanaf 2021 is de jaarlijkse bijdragelimiet van 401(k) voor een individu $19,5k. Maar als je 50 jaar of ouder bent, wordt die grens hoger.

Deze worden “catch-up” bijdragen,en de IRS stelt hen in staat om degenen die dichter bij hun pensioen komen aan te moedigen meer te sparen. Voor 2021 kunnen 50-plussers $ 6,5k extra toevoegen aan uw 401(k) bovenop de $ 19,5k. Dat zijn veel K’s (26 om precies te zijn).

Je zou kunnen denken dat ik amper de 15% heb, maar houd deze info voorlopig weggestopt. Wie weet?  Misschien krijg je een grote bonus of win je de loterij of ontvang je een verrassende erfenis. *Of* start je eigen bedrijf en begin echt het deeg binnen te harken.

Als en wanneer je een inhaalslag *kan* spelen, doe het dan.  Zo kom je veel sneller bij je FI-nummer. Het is een van de beste strategieën om te beginnen met sparen voor je pensioen als je 50 bent.

#13  Overweeg om te verhuizen of in te krimpen

Oké, nu hebben we het echt over aanpassing van levensstijl. Maar voordat je doorgaat met scrollen, blijf even bij me.

Het verkopen van het huis waarin u uw kinderen heeft grootgebracht, staat waarschijnlijk niet op uw radar. Er zijn te veel herinneringen verpakt in dit huis waar je zo lang hebt gewoond. Trouwens, hoe zit het als je kleinkinderen hebt?  Je hebt die kamers nodig voor al het speelgoed en logeerpartijtjes.  Het is echt leuk om over na te denken, toch? (*Warm fuzzies*)

Maar – en dit is een grote maar – overweeg de kwaliteit van leven die u misschien opgeeft om die sentimentele waarde vast te houden.  Vooral als uw hypotheek u ervan weerhoudt uw spaardoelen te bereiken.

Denk je dat je kinderen teleurgesteld of overstuur zouden zijn? Mogelijk.
Denk je dat je dit huis, waar je al zo lang een thuis van hebt gemaakt, zou missen? Waarschijnlijk.
Denk je dat je eraan zou wennen ergens anders te wonen?  Uiteindelijk.
En denkt u dat het aflossen van uw hypotheek uw spaargeld omhoogschiet? Absoluut.

Ik weet het, ik weet het.  Dit is een moeilijke.  Vooral als we ouder worden, is verandering moeilijk.  En misschien is er geen goed of fout antwoord.Het hangt misschien gewoon af van wat u het meest waardeert, en zo hoort het ook.

Maar ik moedig u aan om erover na te denken.  Weeg de voor- en nadelen af.  Overweeg de impact op uw toekomst.  Bid er zelfs voor als je een gelovig persoon bent. Beslis dan.

Het is misschien wel de beslissing die het verschil maakt.

#14  Wees niet te conservatief

Het beleggen van uw zuurverdiende geld kan een beetje angst veroorzaken vanwege de onzekerheid die ermee gepaard gaat.  Toen je tussen de twintig en dertig was, had je genoeg tijd om te herstellen van marktcrashes, maar als je vijftig bent, begin je dichter bij je pensioen te voelen dan je prettig vindt.

Het nemen van risico’s kan omslaan in het afwenden van risico’s wanneer u oog in oog komt te staan ​​met het feit dat u uiteindelijk genoeg spaargeld nodig zult hebben om u 25 jaar te onderhouden.  De gedachte om iets te verliezen van waar je zo hard voor hebt gewerkt om te redden, is een enge gedachte.

Maar dat betekent niet contant geld onder de kussens stoppen is de beste besparingsstrategie.

Financieel adviseurs raden u aan om uw risicoblootstelling terug te draaien naarmate uw pensioen nadert.  Maar als u nog 10-20 jaar de tijd heeft voordat u met pensioen gaat, wilt u niet te conservatief zijn.

De investeringstoewijzing die u kiest, moet grotendeels afhangen van factoren zoals uw financiële doelstellingen, de tijdlijn waarop u zich bevindt, andere inkomstenstromen en uw belastingsituatie. Het risiconiveau dat het beste voor u is, heeft veel te maken met hoeveel vooruitgang u al heeft geboekt bij het volledig financieren van uw pensioen.

Als u dat al heeft gedaan. ;t al, dit is een goed moment om professioneel advies in te winnen. Laat uw toekomstige veiligheid niet over aan wat u op internet of in boeken leest. Krijg input van iemand die veel ervaring heeft met beleggen, zodat u de best onderbouwde beslissingen kunt nemen.

#15  Beperk (of elimineer) schoolbesparingen

Als je op mij lijkt, steekt deze een beetje.

Ik ben opgegroeid met een vader die erg vrijgevig was en mijn 6 jaar studie betaalde toen ik op 22-jarige leeftijd besloot te gaan. Hij kocht ook een appartement voor me om in te wonen en had de auto waarin ik reed al betaald. Voor mij heeft hij de lat erg hoog gelegd voor hoe ik mijn kinderen financieel moet ondersteunen.

Ik heb hier jaren echt mee geworsteld, maar ik heb eindelijk het gevoel dat ik mezelf vrij kan maken vanuit deze verwachting.  Ik heb zelfs geschreven over 9 redenen waarom ik niet voor mijn kinderen betaal’ hbo-opleiding.

Maar ik weet dat je er misschien nog niet bent. Misschien voel je je nog steeds sterk verplicht om de schoolopleiding van je kinderen te betalen. En ik denk dat dat slechts een weerspiegeling is van hoeveel je van ze houdt en hoeveel je het beste voor ze wilt.

Het’ Het is moeilijk om onszelf op de eerste plaats te zetten voor onze kinderen.  Dat druist totaal in tegen onze aard als ouders.  Maar toen ik eenmaal doelgerichter met onze financiën begon om te gaan en de realiteit van onze situatie van dichtbij leerde kennen, begon mijn hart te veranderen.

Ik wil nooit in een situatie terechtkomen waarin mijn kinderen mij financieel moeten ondersteunen. Mijn droom voor hen is dat ze allemaal opgroeien en trouwen en een eigen gezin stichten en een carrière nastreven waar ze van houden.  Ik bid dat ik er ben om te zien hoe ze verantwoordelijke, gelukkige volwassenen worden die een vol leven hebben. Ik wil met ze op vakantie gaan en ze aanmoedigen in moeilijke tijden en samen speciale momenten vieren.

Ik wil niet de reden zijn dat ze hun leven op wat voor manier dan ook moeten beperken.

Ik zou veel moeten-zou-kunnen ingaan, maar dat zal niet gebeuren. ;t helpt.  Feit is dat we in het verleden niet verstandig met ons geld zijn omgegaan en nu moet ons heden worden aangepast om onze toekomst veilig te stellen. Dit is niet alleen voor mijn man en mij – het is ook om onze kinderen te beschermen tegen de last om voor ons te zorgen op onze oude dag.

Als u zich kunt identificeren, overweeg dan het idee om het geld dat u in hun hbo-opleiding steekt te verminderen of zelfs te schrappen. We storten elke maand een klein beetje op een 529-rekening, maar het is #8217; net genoeg om te helpen met boeken of een klas of twee te dekken. We hebben momenteel gewoon niet het inkomen om alles te betalen.

En dat is oké.

Uw kinderen zijn waarschijnlijk veerkrachtiger dan u denkt, en ze hebben nog meer te ontwikkelen.  Als ze echt een hbo-opleiding willen, vinden ze wel een manier en jij kunt ze daarbij ondersteunen.

Zet de zekerheid van uw toekomst op de eerste plaats. Op een dag zal dit uw gezin meer tot zegen zijn dan alleen het betalen van collegegeld.

#16  Open een gezondheidsspaarrekening

Ik wist niet wat een HSA was (een gezondheidsspaarrekening) totdat de werkgever van mijn man er een toevoegde aan hun arbeidsvoorwaardenpakket. En ik kan letterlijk zeggen dat het onze tanden heeft behoed om dieper in de schulden te raken door medische rekeningen.

Een HSA is een belastingvriendelijke rekening die uitsluitend bedoeld is voor medische kosten. Een beetje zoals een 401(k) werkt voor pensionering, kunt u nu een inkomen vóór belastingen bijdragen aan een HSA om later te sparen voor medische kosten. Maar niet zoals wanneer je met pensioen gaat – je kunt het morgen gebruiken als dat nodig is.

Het leuke is dat je dit geld nooit verliest – niet wanneer uw verzekeringscyclus overgaat of u van baan verandert of zelfs wanneer u overlijdt.  Het geld dat u inlegt, is altijd van u.

Een HSA is vergelijkbaar met een FSA (Flexibele Spaarrekening), maar met betere voordelen.  Kies voor de HSA en je hebt veel meer flexibiliteit.  Hier is een goed artikel over het verschil tussen de twee.

Onze HSA kwam langs rond de tijd dat onze dochter serieuze medische hulp nodig had. Toen we er geld in begonnen te steken (via loonheffing), hadden we geen idee wat een belangrijke hulpbron het voor ons zou zijn. Omdat we de premies automatisch laten incasseren, lopen we dat geld niet mis.  Maar als die medische rekeningen per post binnenkomen, ben ik blij dat ze er zijn!

We hoeven geen geld van onze reguliere bankrekening te gebruiken om medische kosten te betalen. Het komt allemaal uit ons HSA-account – recepten, medebetalingen, medische rekeningbetalingen, alles (zolang het een gekwalificeerde medische uitgave is). Natuurlijk zijn we beperkt in wat we kunnen uitgeven tot hoeveel we er elke week in stoppen. Maar tot nu toe hebben we slechts af en toe in ons spaargeld moeten duiken om iets te dekken.

Hopelijk kunnen we dit seizoen het grootste deel van onze bijdragen daarin.  We kunnen het account laten opbouwen en dat geld vervolgens voor onszelf gebruiken – zelfs met pensioen.

Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over de HSA.  Neem contact op met uw werkgever en kijk of zij er een aanbieden. Ze kunnen zelfs hun eigen bijdrage leveren, zoals de 401(k)!

Als je meer wilt weten over al zijn geweldige voordelen, lees dan mijn bericht over de voors en tegens van een Health Savings Account.

#17  Vertraging sociale zekerheid

Als u ooit iets hebt gelezen over de ‘strategie’ van de sociale zekerheid, weet u dat hoe later u cheques begint te ontvangen, hoe meer u zult krijgen.

De meeste professionals raden u aan te wachten tot u 67 bent, maar u kunt zelfs wachten tot u 70 bent om het meeste voordeel te behalen. Na 70 jaar stoppen de stijgingen.

Hoewel hiermee uw financiële rekeningen vandaag niet worden opgebouwd, is het nog steeds een manier om geld te besparen voor uw toekomst.  Terwijl u uw pensioen plant, overweeg een tijdlijn die u voorbereidt op het inkomen dat u nodig heeft, zodat u uw sociale zekerheid kunt uitstellen.

U kunt uw pensioendatum verlengen, of een soort passief inkomen hebben, of zelfs bepaalde investeringen zijn een middel om u te ondersteunen terwijl u wacht om u terug te trekken uit de sociale zekerheid.

En houd er rekening mee dat het leven zelden gaat zoals gepland.  Vertrouw nooit volledig op die sociale zekerheidscontroles om u te ondersteunen. Omstandigheden kunnen u ertoe dwingen eerder met terugtrekken te beginnen dan u wilde, of wie weet welke politieke beslissingen de structuur van dit programma kunnen veranderen.

Plan voor het beste scenario, maar wees voorbereid op het ergste.

#18  Diversifiëren

Diversificatie is een van die woorden die we tegenwoordig veel horen, maar meestal heeft het gebruik ervan te maken met cultuur of ras of levensstijl. Maar het is ook een belangrijk woord als het om geld gaat.

Kortom, wanneer u uw geld diversifieert, verspreidt u het gewoon. Alsof u het in verschillende manden stopt in plaats van slechts één. Dit is belangrijk omdat u uw geld niet allemaal in één mandje wilt hebben.

Diversificatiestelt uw geld in staat om op de verschillende financiële golven te rijden en tegelijkertijd het risico te verminderen.  In uw 401(k) heeft u bijvoorbeeld verschillende beleggingen. Al uw bijdragen gaan niet naar slechts één fonds. Afhankelijk van uw allocaties, heeft u misschien wat geld in onderlinge fondsen, wat in aandelen en obligaties, en wat in geldmarktinvesteringen. Uw geld wordt “verspreid over” naar deze verschillende manden – het is gediversifieerd.

En dat is heel goed, want als dat mandje van beleggingsfondsen naar het zuiden gaat, je andere manden neuriën waarschijnlijk nog lekker door en voegen geld toe aan je account.  Uw risico op verlies wordt verkleind en de impact ervan is veel minder ernstig.

Dus als u uw beleggingen diversifieert, vergroot u de kans dat uw geld blijft groeien ondanks enkele hobbels onderweg.  U hoeft alleen maar te beslissen hoe uw diversificatie eruit moet zien.

Hoe dichter u bij uw pensioen komt, hoe minder risico u wilt nemen.  U zult waarschijnlijk wat aanpassingen moeten maken en verschillende manden moeten kiezen – omdat jij degene bent die de controle heeft.  U kunt uw investeringsallocaties op elk moment wijzigen.  Dit kunt u zelf doen, of met het advies van een financieel adviseur.

Naast het diversifiëren van uw beleggingen, wilt u ook uw inkomen diversifiëren. Het hebben van verschillende inkomstenstromen verlaagt ook het risico dat uw spaargeld opraakt.

Wanneer u met pensioen gaat, trekt u zich waarschijnlijk terug uit de 401 (k) en/of de IRA-mand, evenals de sociale zekerheidsmand. Maar u kunt ook een korf voor bijzaken hebben, een korf voor huurwoningen en een korf voor dividend. Deze meerdere bronnen zorgen ervoor dat u altijd over het inkomen beschikt om aan uw behoeften te voldoen. Afhankelijk zijn van slechts één of twee is riskant – en hoe ouder u wordt, hoe minder risico u wilt.

Begin nu met het bedenken van manieren om een ​​gediversifieerd inkomensplan op te bouwen waarmee u met pensioen gaat.  Het kan even duren om consistente inkomstenstromen te creëren, dus wacht niet tot je het nodig hebt. Begin vandaag nog!

#19  Investeer in onroerend goed

Oké, deze is een beetje dubieus, dus u moet uw eigen situatie om te weten of het voor u zou werken.

Ten eerste raad ik u af om dieper in de schulden te gaan als u net begint met sparen voor uw pensioen op 50-jarige leeftijd. Besparen moet op de eerste plaats komen – prioriteit numero uno.

Echter,als je op het goede spoor zit en in een hete markt leeft, kan dit een potentieel goede inkomstenstroom voor je zijn.

Ik heb verschillende vrienden die onroerend goed kopen, opknappen en vervolgens verhuren.  De huur die ze ontvangen, dekt de hypotheekbetaling plus extra inkomen om hun levensstijl te ondersteunen. Als ze het onroerend goed niet langer willen, kunnen ze het meestal met winst verkopen. Dus in eerste instantie is het een bron van inkomsten, maar het is ook een investering.

Hier komen echter veel details bij kijken:

 • Ten eerste, als je niet degene wilt zijn die dingen repareert als ze kapot gaan, u moet een vastgoedbeheerder inhuren. Deze persoon neemt een percentage van uw huurinkomsten voor hun diensten.
 • Ten tweede moet u ervoor zorgen dat de huur die u in rekening brengt ook onroerendgoedbelasting, huiseigenaarverzekering en VvE dekt. kosten.
 • En ten derde moet u de hypotheekbetaling kunnen dekken als uw huurders vertrekken.

Er zijn zeker enkele ongemakken en risico’s verbonden aan investeren in onroerend goed.  Maar als u het overweegt, praat dan met een makelaar en financieel adviseur om hun inbreng te krijgen. U wilt deze beslissing niet lichtvaardig nemen.

#20  Kijk of u in aanmerking komt voor de spaarderskorting

Als u aan bepaalde kwalificaties voldoet , kunt u een belastingvermindering krijgen als u bijdraagt ​​aan een pensioenrekening. Dit is een weinig bekend krediet (geen aftrek) dat u tot $ 2.000 kan besparen als u samen een aanvraag indient.

Een beperking van dit krediet is dat het niet -restitueerbaar – wat betekent dat elk tegoed dat u ontvangt alleen wordt toegepast op de belasting die u verschuldigd bent.  U krijgt geen saldo terug.

Hoeveel tegoed u krijgt, hangt af van uw inkomensniveau en uw jaarlijkse bijdrage.  Maar het maakt niet uit – als u in aanmerking komt, is het gratis geld van de IRS.

Als u op 50-jarige leeftijd spaart voor uw pensioen, telt elke dollar!

#21  Let op uw kosten

Iedereen wil toch een stukje van je taart?  Je doel is om die plakjes zo klein mogelijk te maken.  Gelukkig is dat tegenwoordig gemakkelijker dan ooit met online beheer en low-fee fondsen.

Een vergoeding van 1% of minder op uw portefeuille lijkt misschien onbelangrijk.  Maar in de loop van decennia kan die 1% uw pensioenplannen maken of breken.

Soorten vergoedingen die u kunnen weerhouden van uw financiële doelstellingen zijn:

 • Beheerkosten
 • Verkoopkosten
 • Financieel advieskosten
 • Rekeningonderhoudskosten

Hoe meer u heeft gespaard, hoe groter de impact van deze kosten. Doe je onderzoek en ontdek welke vergoedingen er van je rekeningen worden afgeschreven. Schakel indien nodig over op beleggingen met lage kosten.  Voor meer informatie over hoe deze kosten uw saldo beïnvloeden, hier’is een goed artikel met meer details.

Neem de touwtjes in handen en leer uzelf hoe uw geld wordt beheerd en wat het u kost.

#22  Vergelijk niet

Als mensen willen de meesten van ons er gewoon bij horen.  En de manier waarop we dit meestal doen, is door rond te kijken, te zien waar iedereen is en te doen wat anderen doen.

We deden het als kinderen, tieners en jonge volwassenen.  Dus eigenlijk is het een levenslange gewoonte die moeilijk te doorbreken is.

Als je een nieuwe auto op de oprit van je buurman ziet staan, is het normaal dat je er ook een wilt hebben. Hetzelfde met dat nieuwe zwembad of de Europese vakantie.  We denken niet alleen dat het leuk zou zijn om er een voor onszelf te hebben, maar we willen iedereen ook laten weten dat ja, dat kan ik ook.  Ik kan de Joneses net zo goed bijhouden als de volgende buurman.

Dit, mijn vriend, kan je hele plan laten ontsporen.

Weet je nog wat Dave zei over leven als niemand anders?  Dat is hier van toepassing.

Je moet je oogkleppen opdoen.  Richt je op je toekomst, niet op je buurman (of sociale media!).  Heck, ze zullen waarschijnlijk niet eens naast je wonen als je met pensioen bent.

Krijg volledige duidelijkheid over je doelen en begin dan met de intensiteit van een gazelle ernaar toe te bewegen alsof je toekomst ervan afhangt.

Omdat dat zo is.

#23  Oefen uitgestelde bevrediging

Uw buren’ keuzes kunnen je af en toe verleiden om van het goede spoor af te wijken, maar je Amazon-verlanglijstje is nog gevaarlijker. En de Memorial Day-uitverkoop bij Best Buy.  En die Starbucks op elke hoek.  Evenals talloze andere glimmende objecten die onmiddellijke vervulling lijken te beloven.

Toegegeven, de Amerikaanse cultuur is geen grote hulp bij het overwinnen van deze verleidingen. De gemiddelde persoon ziet 3.000 marketingberichtenper dag!  We worden ertoe gebracht te geloven dat ons leven daadwerkelijk beter zal worden naarmate we meer spullen kopen.

Dit is natuurlijk een regelrechte leugen die lastig en vals is.

Ga niet mee in het verhaal dat je leven meer betekenis heeft als je koopt wat je te wachten staat.  Het geheim van het hebben van een bevredigend leven is niet meer spullen kopen.  Het is tevreden zijn met wat je hebt en waarderen wat het belangrijkste is– uw gezin, uw gezondheid en uw onafhankelijkheid.

Oefen de discipline van uitgestelde bevrediging, zodat u niet verstrikt raakt in de valkuil van consumentisme en schulden.  Laat u leiden door uw waarden en prioriteiten.  U zult er geen spijt van krijgen!

Het is nog niet te laat om uw pensioendoelen te bereiken

Voelt u zich meer angstig dan opgewonden als u aan uw pensioen denkt?  Als je in de vijftig bent, is het normaal om na te denken over hoe het leven eruit zal zien als je stopt met werken. Maar als u weet dat u niet genoeg gespaard zult hebben, dan kan het een beetje eng zijn.

Of u het nu net heeft uitgesteld met het opbouwen van uw pensioenfonds, of dat er een aantal levensuitdagingen zijn heeft je neergeslagen en je teruggezet, geef de hoop niet op.

Je kunt nog steeds je financiële doelen bereiken, zelfs als je net begint. Uw succes zal afhangen van uw mate van toewijding en bereidheid tot verandering, dus beslis wat uw prioriteiten zijn en maak een plan.

Het’ Het is nooit te laat om te beginnen, maar de beste tijd is nu. Dus ga ervoor!

Plaats een reactie