The One Thing Samenvatting: Hoe Klein Gaan Leidt Tot Grote Resultaten

een samenvatting van het ene ding

Ik schreef dit bericht als een samenvatting van the one thing, door bestsellerauteur Gary Keller en co-auteur Jay Papasan, omdat ik denk dat het een van de beste adviezen biedt over het stellen van doelen.

maar voordat ik in details ga, kook ik het hele boek in één zin, die de auteurs de “focusvraag”noemen:

Wat is het enige wat ik kan doen, zodat door het te doen al het andere gemakkelijker of onnodig zal zijn?

het hele boek richt zich op deze enkele vraag en gebruikt het om je te leren hoe je “down” kunt boren naar je ene ding, waarom het belangrijk is om je op één ding te concentreren en wat er nodig is om je ene ding te bereiken.

volgens hun ongewone benadering van productiviteit, zou er maar één ding moeten zijn waarop je je op elk moment concentreert. Maar je ene ding is niet je enige ding, en het is niet noodzakelijk je grootste ding.

Je kunt één ding hebben voor elk gebied van je leven (carrière, familie, financiën, spiritueel, enz.).), en het zal meestal een klein stukje van het grotere geheel zijn. Het zal ook veranderen afhankelijk van verschillende factoren.

de sleutel tot succes is uitzoeken op welk ding je je nu moet concentreren en het dan je onverdeelde aandacht geven.

door de hierboven genoemde focusvraag te gebruiken, kom je tot een antwoord dat:

 • noodzakelijk, belangrijk is en de belangrijkste prioriteit
 • die je begrijpt en gelooft dat het een verschil zal maken
 • definieert je langetermijndoelstelling of kortetermijndoelen
 • zal je helpen te bereiken wat het belangrijkst voor je is
 • zal je de grootste persoonlijke productiviteit geven
 • zal buitengewone resultaten bereiken
 • verbindt vandaag met al je morgen
 • zal bijdragen aan je levensdoel

dit boek herinnerde me eraan dat het niet gaat om meer doen, het gaat om doen wat belangrijk is.

laten we nu naar de samenvatting van één ding gaan en leren van dit bestseller zelfhulpboek, zodat je kunt beginnen met het creëren van je meest buitengewone leven.

de belangrijkste ideeën van het ene ding samenvatting

Het boek heeft 16 hoofdstukken en is verdeeld in 3 delen.

Hier zijn enkele belangrijke ideeën waar de auteurs over schrijven:

 • “klein worden” begint een domino-effect dat leidt tot buitengewone resultaten
 • Er zijn “waarheidsgetrouwe” leugens die onze cultuur ons heeft overtuigd dat ze waar zijn, maar ons succes in de weg staan
 • de echte waarheid is dat het pad naar succes eenvoudig is als je er een gewoonte van maakt om de focusvraag te stellen
 • het identificeren van je grote ding (doel) en focussen op je kleine ding (prioriteit) door de”drie verplichtingen” uit te voeren en de”vier dieven van productiviteit” te vermijden, kunt u ervoor zorgen dat u uw meest doelgerichte leven zult leiden

het domino-effect

groot succes betekent niet grote focus. Eigenlijk begint het met een beperkte focus. De auteurs noemen dit “klein worden”, en hoewel het een eenvoudig idee is, is het in het begin misschien niet gemakkelijk toe te passen.

het is gemakkelijk om meegezogen te worden in de overtuiging dat je, om productief te zijn, bezig moet zijn.

lange takenlijsten, drukke schema ‘ s, tijdrovende taken en ingewikkelde plannen kunnen je het gevoel geven dat je vooruit komt. Maar, simpel gezegd, het resulteert meestal in het gevoel overbelast en overweldigd – en nog steeds niet het krijgen van de resultaten die u wilt.

het antwoord ligt in jezelf bevrijden van de valse overtuiging dat klein beginnen betekent klein denken. Het verkleinen van je focus betekent niet dat je niet groot genoeg droomt. Het boek stelt juist het tegenovergestelde.”klein worden” betekent het scheiden van de coulds van de shoulds, het dringende van het belangrijke en het drukke van het productieve. Het betekent het identificeren van het enige waar je je nu op moet concentreren dat je dichter bij het bereiken van je uiteindelijke doelen zal brengen.

stel je een stel dominostenen voor. Door je volledige aandacht te geven aan de kleinste prioriteit, is het alsof je de leidende domino omver gooit die vervolgens een kettingreactie creëert. Die eerste domino leidt tot steeds grotere prestaties – of, wat het boek noemt een geometrische progressie.

De domino-analogie is een beeld van het sequentiële kenmerk van succes: elk ding dat je bereikt, telt in de loop van de tijd op, waardoor er genoeg momentum ontstaat om uiteindelijk je grootste doelen omver te werpen.

Het begint allemaal met ‘klein worden’.

Truthy Lies

we hebben allemaal basisprincipes waar we naar leven, die onze beslissingen bepalen en onze acties beïnvloeden.

helaas accepteren we soms ideeën omdat we de bron vertrouwden. Of we hebben ze zo vaak gehoord dat we ze identificeren als ware uitspraken.

De auteurs van the ONE thing hebben 6 “waarachtige” leugens geïdentificeerd die je op het verkeerde pad kunnen leiden en je ervan weerhouden je doelen te bereiken:

TRUTHY LIE #1: Everything matters equally

productiviteit begint met prioriteren.

als je een lange overlevingslijst met selectievakjes hebt, lijkt alles belangrijk.al deze” even belangrijke ” taken schreeuwen dan om je aandacht en vullen uiteindelijk je hele dag.

deze overlevingslijsten geven geen prioriteit aan je doelen of brengen je doelbewust in een specifieke richting, dus ze resulteren niet in een hoge productiviteit. Meestal is het gewoon druk.

De auteurs moedigen ons aan om in plaats daarvan succeslijsten aan te nemen. Een succeslijst is gefocust, kort en belangrijk.

ze zijn ook een manier om het Pareto-principe te bewijzen, dat stelt dat 80% van de output van een systeem wordt bepaald door 20% van de input. Het grootste deel van wat we bereiken kan eigenlijk afkomstig zijn van de minderheid van wat we doen.

begin met het brainstormen van een lijst van alles wat je zou kunnen helpen om je doel te bereiken. Pas vervolgens het Pareto-principe toe door 20% van de taken met de hoogste prioriteit te kiezen waarvan u denkt dat ze de grootste impact zullen hebben op het zakendoen.

normaal gesproken zou je deze 20% je enige focus maken totdat het voltooid is. Maar Keller en Papasan nemen dit idee tot het uiterste en dagen je uit om daar niet te stoppen.

ga in plaats daarvan nog “kleiner” door de top 20% van die 20% te identificeren,

dan 20% van die 20% te vinden,

dan 20% van die 20%, enz.,

totdat je hebt geboord tot

gewoon.

Eén.

ding.

Dit is het enige wat je nu moet doen. Schrap alles van je lijst.

TRUTHY LIE #2: Multitasking works

Ik beschouw mezelf als een meester in multitasking, dus ik was een beetje sceptisch toen de auteurs begonnen met het ontkrachten van de wijdverbreide overtuiging dat multitasking zorgt voor een hogere productiviteit.

blijkt dat er slimmere mensen zijn dan ik die hebben ontdekt dat multitasking ineffectief is en uiteindelijk *tijd verspilt*. 

bovendien is het noemen van het “multi-tasking” niet eens accuraat. Onze hersenen kunnen zich niet effectief concentreren op twee dingen tegelijk. In plaats daarvan scheidt het gelijktijdige taken in verschillende kanalen. Dit wordt “task switching” genoemd.

dit alles resulteert in een minder effectieve benadering van productiviteit – meer fouten, Grotere afleiding, en geen meesterschap.

TRUTHY LIE #3: Discipline is required

Waarom hebben sommige mensen een gedisciplineerd leven en anderen niet? Waar halen ze al die zelfbeheersing vandaan?

The ONE Thing beweert dat het geloof dat we gedisciplineerd moeten worden om onze doelen te bereiken een *leugen*is.

eigenlijk vertellen de auteurs ons dat we geen constante discipline nodig hebben om deze dingen te bereiken, we hebben gewoon genoeg discipline nodig om de positieve gewoonten op te bouwen die ons daar zullen brengen.

zodra de gewoontes “inslaan en overnemen”, is discipline niet langer nodig.

De truc naar succes is het uitzoeken van de juiste gewoonte om je op te concentreren en gedisciplineerd genoeg te zijn om het te ontwikkelen tot een automatisch gedrag.

De auteurs beweren dat dit ongeveer 66 dagen kan duren, volgens onderzoeksstudies.de sleutel is om de ene gewoonte te identificeren die je naar het buitengewone succes zal leiden dat je wilt, en vervolgens al je energie te kanaliseren in het disciplineren van jezelf om die ene gewoonte te ontwikkelen.

De auteurs noemen dit geselecteerde discipline, en het stelt je in staat om minder gedisciplineerd te zijn in al het andere.

dan, zodra de gewoonte automatisch is geworden, identificeer je de volgende gewoonte die je doel het beste ondersteunt en disciplineer je jezelf net genoeg om die te ontwikkelen.

Dit bevrijdt je van het proberen gedisciplineerd te zijn in alles. Je hebt alleen genoeg nodig om de juiste gewoonte te ontwikkelen totdat het een automatisch gedrag is. Eén discipline, één gewoonte tegelijk.

TRUTHY LIE #4: wilskracht is een mindset

wilskracht is erg belangrijk bij het bereiken van doelen. Helaas, het is niet op uw wenken bediend.

de hersenen worden, net als een spier, moe van langdurig gebruik. Je hebt maar zoveel kracht dat je kunt gebruiken voordat je hersenen uitvallen.

we gebruiken onze fysieke energie met oefening, maar we gebruiken onze wilskracht met beslissingen.

het* niveau * van zowel energie als wilskracht wordt echter sterk beïnvloed door wat we eten. Voedsel is als de brandstof in onze lichaams-en geestentanks.

dus, als je te veel moeilijke beslissingen neemt die tegen je “standaard” gedrag ingaan, zul je uiteindelijk geen wilskracht meer hebben.

en als je niet genoeg “brandstof” in je tank stopt, zul je sneller opraken. Dat is wanneer je wilskracht verandert in”wil geen macht”.

De truc is om te weten wat je nodig hebt om je benzinetank te tanken en deze vervolgens alleen te gebruiken om dichter bij je doelen te komen.

stel je voor dat je een volle brandstoftank had om naar je hotel te gaan dat 400 mijl verderop ligt, en je hebt geen geld om meer toe te voegen. Zou je kleine omwegen nemen om onderweg sightseeing te gaan doen? Zou je de schilderachtige route rijden, ook al is het langer? Zou je de straten nemen in plaats van de snelwegen?

het juiste antwoord zou nee zijn, omdat je gas zou verspillen en misschien niet naar je eindbestemming zou komen.

hetzelfde geldt voor wilskracht.

het ene vertelt ons dat onze wilskracht een beperkte bron is en gedurende de dag uitgeput kan raken met een verscheidenheid aan grote en kleine beslissingen die we nemen.

als je je tank wilskracht niet reserveert voor het enige dat je probeert te bereiken, loop je op dampen voordat je het Weet.

TRUTHY LIE #5: een evenwichtig leven is ideaal

“een evenwichtig leven is een leugen. Gary Keller en Jay Papasan. we willen ons allemaal in balans voelen. Als we te veel geven aan een deel van ons leven, dan weten we dat we niet genoeg geven aan een ander.

De auteurs noemen dit middenmismanagement, verwijzend naar hoe het evenwicht in het midden wordt gehandhaafd.

als je te ver van het midden bent, raak je uit balans, wat meestal lijkt op het Besteden van onevenredige tijd aan één ding. Wanneer dit gebeurt, voelen we dat we onze verplichtingen moeten” herverdelen”, zodat we elk gebied van ons leven een eerlijk deel geven.

helaas gebeuren buitengewone resultaten zelden in het midden.

wat doe je dan? Misschien wil je een bedrijf opbouwen zodat je je gezin het grootst mogelijke leven kunt geven, maar om dat te doen, moet je de reden verwaarlozen die je motiveert.

het ene ding zegt dat je moet stoppen met het streven naar een balans tussen werk en privé, en in plaats daarvan moet werken aan het tegenwicht bieden aan je professionele doelen en persoonlijke leven.

het idee is om net lang genoeg in een staat van onbalans te zijn om te doen wat gedaan moet worden zonder onherstelbare schade te veroorzaken.

in je professionele leven moet je kiezen voor extreme onevenwichtigheid, waardoor het enige dat het belangrijkst is, je volledige focus krijgt binnen de gebruikelijke periode die je op het werk krijgt.

kies gerichte tijd, geen overuren. Je kunt dat zelden compenseren met andere minder belangrijke werkverantwoordelijkheden als dat nodig is. De auteurs noemen dit”lang gaan”.

met je persoonlijke leven draait het allemaal om bewustzijn. Bewust zijn van je gezondheid, je relaties en je persoonlijke behoeften.

je moet deze strakker compenseren (“short gaan”) omdat geen van hen te lang kan worden verwaarloosd zonder ernstige gevolgen. Van tijd tot tijd kun je activiteiten kiezen die verschillende gebieden in je persoonlijke leven combineren, zodat je je niet altijd op één hoeft te concentreren. Dit helpt je om ‘ze samen te brengen’.

het ene zegt ons dat een evenwichtig leven een mythe is. Om buitengewone resultaten te krijgen, zal er altijd een gevoel van onbalans en opoffering zijn. De sleutel is erachter te komen hoe onevenwichtig je zou moeten zijn in elk gebied van je leven.Keller en Papasan bieden het idee om lang te gaan in je werkleven terwijl je je concentreert op het beheersen van één ding en kort te gaan in je persoonlijke leven om verbonden te blijven met die dingen die het belangrijkst voor je zijn.

als je geen “midden op de weg” resultaten wilt, kies dan voor een tegengewicht leven.

TRUTHY LIE #6: Big is bad

veel mensen hebben een beperkende overtuiging over hoeveel ze kunnen bereiken. De auteurs noemen dit “krimpend denken”.

als je erover nadenkt, wanneer heb je voor het laatst echt aan je beperkingen voldaan? Ken je echt je potentiële prestatie als je nooit opgeeft?

als je eerlijk bent tegen jezelf, is het antwoord waarschijnlijk Nee. Dus, het afsluiten van het idee van het proberen van een doel dat onrealistisch lijkt, is eigenlijk irrelevant. Zeggen dat het te groot is, is geen geldige reden voor inactiviteit.

omdat we meestal onze beperkingen niet kennen, betekent dit dat we nooit ons volledige potentieel hebben bereikt. Hoe zou dat eruit zien?

zeker niet hoe je er vandaag uitziet. Dus stel je niet de “vandaag” jij voor wanneer je je grootste dromen voor ogen hebt.

zoals de auteurs zeggen: “Groot gaat over wie je kunt worden”. Je weet nog niet wat je ware levenspotentieel is, dus het maken van beperkte veronderstellingen over jezelf is tijdverspilling. Misschien verras je jezelf.

maar wat is nu precies ‘groot’ denken?

The ONE Thing moedigt zijn lezers aan om een groeimindset aan te nemen, dat is de overtuiging dat je niet wordt beperkt door je natuurlijke intelligentie en vaardigheden.

door hard werken en inspanning ben je in staat om dingen te bereiken in de toekomst die je op dit moment niet kunt bereiken.

met andere woorden, je gelooft dat je kunt groeien tot iemand die het grote succes kan bereiken dat vandaag buiten je bereik ligt.

als je een growth mindset hebt, heb je grotere doelen.  je denkt buiten de box. Je neemt de acties van succesvolle mensen over.

Je bent niet bang om te falen. in plaats daarvan,   je bent bang voor middelmatigheid.

dus snijd jezelf niet kort.geef jezelf de vrijheid om groot te denken en erop te vertrouwen dat je hebt wat nodig is om er te komen, zelfs als je het nog niet hebt gevonden.

de Focusvraag

de #1 barrière die velen ervan weerhoudt hun doelen te bereiken is analyse verlamming. Met andere woorden, ze denken te veel en doen niet genoeg.

vaak komt dit neer op te veel keuzes. Angst om de verkeerde keuze te maken, houdt mensen vast.

het ene ding zegt dat om je droomleven te hebben, stop met het stellen van zoveel vragen en beantwoord slechts één: de Focusvraag.

Wat is het enige dat ik kan doen, zodat door het te doen al het andere gemakkelijker of onnodig zal zijn?

De auteurs beweren dat we van succes niet zo ‘ n ingewikkelde en ontmoedigende reis hoeven te maken. Het kan echt zo eenvoudig zijn als het stellen van de Focusvraag bij elk kruispunt.

Het kan worden gebruikt als een kaart voor uw grote visie op succes en een kompas voor uw volgende stap. Elke keer dat je het vraagt (en je zou het vaak moeten vragen) drill je naar beneden naar wat echt belangrijk is. Het helpt om je prioriteiten te identificeren en ze vervolgens op orde te krijgen.

op macroniveau zal de focusvraag je helpen het grote plaatje te ontwikkelen voor elk gebied van je leven en je leiden naar de best bruikbare taak die je nu zou moeten doen. 

natuurlijk zal die allerbelangrijkste vraag er anders uitzien op basis van uw doel.

wanneer je elk van je levenscategorieën, verschillende tijdsframes en wat je wilt bereiken in overweging neemt, kun je een focusvraag construeren die van toepassing is op elk doel:

 1. Kies een gebied waar je aan wilt werken. Dit kan gezondheid, financiën, relaties, carrière, persoonlijk, enz.zijn.
 2. Wat is je doel op dit gebied? Wat wil je bereiken?
 3. welk tijdsbestek wilt u targeten? Je zou een groothoekbenadering kunnen nemen en kiezen voor 5 jaar of 1 jaar. Ga vervolgens door met het verfijnen van je focus met een doel van 3 maanden, 1 maand, 1 week of 1 dag.

als je eenmaal deze drie dingen hebt besloten, stel dan je unieke focusvraag:

voor [invoegen levensgebied], Wat is het enige wat ik kan doen om [invoegen doel] in [invoegen tijdsbestek] zodanig dat door het te doen al het andere gemakkelijker of onnodig zal zijn?

bijvoorbeeld

Voor mijn financiën, Wat is het enige wat ik kan doen om deze week een geldvolgsysteem te ontwikkelen, zodat door het te doen al het andere gemakkelijker of onnodig zal zijn?

als ik mijn antwoord voor deze week heb, zou ik verder kunnen boren naar vandaag en dan naar nu.

weten wat je nu moet doen is belangrijk. Anders stel je het altijd uit.

maar dit antwoord verandert elke keer dat je een domino neerhaalt, dus het stellen van de vraag moet een fundamentele gewoonte zijn.

bepaal elke dag je richting door je focusvraag te stellen. De auteurs moedigen je ook aan om herinneringen en affirmaties in te stellen, zodat je niet afgeleid raakt.

geef het 66 dagen en je hebt ontwikkeld wat het ene ding de Succesgewoonte noemt.

het is echt zo simpel. Het begint allemaal met het stellen van de juiste vraag.

maar stop daar niet mee.

om ervoor te zorgen dat je gaat eindigen met buitengewone resultaten, moet je ervoor zorgen dat je vraag een groot doel en een specifiek resultaat aanpakt.

Weet je nog dat de Big Is Bad mythe? Beperk jezelf niet tot waar je vandaag toe in staat bent, want dat is irrelevant.

geef jezelf de ruimte om te groeien door groot te dromen. Je weet niet eens wat je grenzen zijn, dus het heeft geen zin om grenzen te trekken.

Dit betekent dat je geen genoegen neemt met wat gewoon uitvoerbaar is, of zelfs wat je uitrekt. Beide vereisen alleen je huidige vaardigheden.

reik in plaats daarvan naar wat mogelijk is – buiten je comfortzone en buiten de prestaties van anderen. Gebruik de ervaringen en successen van andere mensen om je hoger te tillen, zodat je een duidelijk beeld hebt van de verbazingwekkende mogelijkheden die voor je liggen.

wanneer je een vraag stelt die groot en specifiek is en deze beantwoordt met wat mogelijk is, ben je op weg naar ongelooflijke resultaten.

Purpose, Priority & Productivity

De auteurs praten over het zoeken naar serieel succes, iets waar ik me mee kan identificeren – en misschien jij ook.

wanneer je van pad naar pad springt en voortdurend streeft naar die ene prestatie die je het gevoel geeft dat je het hebt gehaald, heb je de slechte gewoonte ontwikkeld om serieel succes te zoeken.

serieel succes zoeken is het resultaat van het nastreven van kansen die niet in lijn zijn met het doel van je leven, en het weerhoudt je ervan om je te concentreren op het grote plaatje voor je leven.

het ene zegt ons dat doel de remedie is voor zowel een klein beeldperspectief als een gebrek aan motivatie. Wanneer je je doel in het leven kent, zijn zelfs de kleinste beslissingen verbonden met iets groters – groter dan alleen vandaag, of deze week, of deze maand.

Je hebt het gevoel dat de keuzes die je vandaag maakt er echt toe doen, omdat elk uiteindelijk zal bijdragen aan wat je bent gemaakt om te doen en te zijn. En als het leven wankelt en de dingen niet verlopen zoals je had gepland, ben je niet afgeleid van het volgen van de koers.

zolang je verbonden blijft met wat je doel is, zul je nooit zonder inspiratie en motivatie raken om ernaar te blijven streven. Als een kompas zal het je door alle omwegen leiden die het leven met zich meebrengt.

echter, zonder prioriteit, doel zal je nergens.

als je weet waar je naartoe gaat, moet je het van het grootste belang maken om daar te komen. Dat betekent dat elke stap telt.

het scheiden van de shoulds van de coulds.

weten wat je ene ding is op dit moment, en focussen op dat totdat het is voltooid.

het neerhalen van die belangrijkste domino dag na dag leidt tot de ultieme prijs: het leven van je doel.

Goal Setting to the Now

De auteurs bedachten een strategie om dit doel te bereiken, genaamd Goal Setting to the Now, die helpt het belangrijkste ding voor uw langetermijndoel te onthullen.

door bij de finish te beginnen en achterwaarts te werken, zorg je ervoor dat elk klein ding dat je doet verbonden is met je grote ding:

 1. Maak een Focusvraag voor een “groot plaatje” doel, voor ongeveer 5 jaar vanaf nu of langer.
 2. achterwaarts werken,  bepalen focus vragen voor verschillende tijdsframes– nbsp; – 1 jaar, 6 maanden, 1 maand, 1 week, enz. – die allemaal verbonden zijn en je helpen om op koers te blijven met je grote beelddoel.
 3. blijf boren tot je bij het enige bent dat je nu kunt doen dat je vandaag zal helpen je doel te bereiken, dus je bent op schema om je doel Morgen, Deze week, deze maand, dit jaar, enz.te behouden.

Dit proces maakt uw doel een prioriteit. 

maar je moet actie ondernemen. Je moet productief zijn.

er is een groot verschil tussen een productief persoon zijn en bezig zijn. Drukte kan je het gevoel geven dat je rent, maar nergens komt.

maar productief zijn geeft je de voldoening dat je in de goede richting gaat.

het onderscheid tussen de twee is – je raadt het al-doel.

productiviteit is het resultaat van het prioriteren van het doel.

en wat je prioriteert, moet je plannen. Anders zal drukte al je tijd opslokken.

Time blocking

The ONE thing promoot tijdblokkering als het meest effectieve tijdbeheersysteem om te gebruiken bij het focussen op uw topprioriteit.

Tijdblokkering is in feite het plannen van tijdsblokken om de belangrijke dingen gedaan te krijgen. Sommigen zouden kunnen zeggen dat het voldoende tijd besteedt aan je to-do-lijst. Maar omdat je gerichte aandacht geeft aan één ding, is er geen waslijst met dingen die gedaan moeten worden.

in plaats daarvan zijn er slechts 3 dingen waarvoor je specifieke hoeveelheden tijd moet blokkeren:

 1. Time off
 2. Your ONE thing
 3. Planning

deze zijn genummerd in de volgorde waarin u ze plant.

ten eerste, plan blokken van de tijd voor vakantiedagen. Dit komt voor je ene ding omdat je moet rusten en tanken om je beste aan je ene ding te geven.

ten tweede dagen de auteurs ons uit om elke werkdag minimaal 4 uur blokken te wijden aan uw ene ding.

Ja. Vier uur. Vijf dagen per week. Minimum. En als je meer kunt doen, nog beter. 

begin zo vroeg mogelijk en bewaak je tijd met wraak. Maak het de belangrijkste afspraak in je agenda.Verwijder alle afleidingen en geef je volledige focus en energie aan je ene ding.

het doel is niet om meer uren te werken, maar om meer gedaan te krijgen in de uren die je werkt.

ten derde, plan de planningstijd. Dit is een tijdsblok voor je om na te denken over de vooruitgang die je hebt geboekt en waar je nu naartoe gaat. Het is wanneer u uw jaarlijkse en maandelijkse doelen bekijkt om ervoor te zorgen dat u op schema bent en eventuele aanpassingen maakt als u dat niet bent.het verbinden van doel, prioriteit en productiviteit in je leven brengt je op de kortste weg naar productiviteit en het bereiken van de grootste resultaten.

streef naar buitengewone resultaten

als je eenmaal je doel hebt bedacht (je grote ding), het een prioriteit hebt gemaakt (met kleine dingen) en die prioriteiten vervolgens hebt geblokkeerd, zodat je productief kunt zijn, zijn er nog steeds barrières die je tegenhouden.

vergeet niet, het gaat niet alleen om vooruitgang. Wat je echt wilt, zijn buitengewone resultaten.

Dit deel van het boek vertelt ons hoe we die tijdsblokken met de meeste effectiviteit kunnen benaderen.

ten eerste moet je je inzetten voor deze drie disciplines die je zullen helpen je ene ding te bereiken:

 1. een meesterschapsmentaliteit
 2. doelgericht zijn in plaats van alleen ondernemend
 3. verantwoordelijk worden gehouden

ten tweede moet je leren hoe je deze vier “dieven” kunt weerstaan die je zullen proberen te beroven van de resultaten die je zoekt:

 1. ja zeggen tegen meer dan je zou moeten
 2. niet bereid zijn om Chaos toe te staan
 3. Persoonlijk Energie mismanagement
 4. je omgeving ondersteunt je doelen niet

commitment #1: het bereiken van meesterschap

meesterschap kan een intimiderend concept, maar de auteurs moedigen ons aan om het toch ons doel te maken.

meesterschap is als een mindset die je acties in de loop van de tijd begeleidt. Het is een proces.

De auteurs vertellen ons dat:

meesterschap is het beste geven dat je hebt om het beste te worden dat je kunt zijn in je belangrijkste werk.

met andere woorden, meesterschap op zich is niet het doel – het is het beheersen van het juiste.

COMMITMENT #2: doelgericht zijn

Je kunt niet zeggen dat je iets onder de knie hebt op basis van je mening over je eigen vermogen. Iets beheersen is gebaseerd op hoe goed het door iemand is gedaan.dus, als je eenmaal het gevoel hebt dat je een kampioen bent in een bepaalde vaardigheid, moet je nog steeds rondkijken en zien hoe je je kunt meten met anderen met die vaardigheid.

het gaat er niet alleen om je best te doen, maar ook om het beste van anderen te overtreffen.

Dit is wat de auteurs noemen de overgang van” E “naar” P”, waarbij” E “staat voor Entrepreneurial en” P ” staat voor Purposeful.

het boek stelt ondernemerschap gelijk aan het gebruik van onze natuurlijke vermogens. We benaderen een uitdaging met enthousiasme, maar laten ons natuurlijke “plafond van prestatie” onze resultaten bepalen. Zodra we alles hebben gedaan wat we natuurlijk kunnen doen, geven we onze inspanningen een duim omhoog en gaan we verder.

degenen die doelgericht zijn, laten dit plafond hen niet tegenhouden om betere resultaten te behalen.

ze hebben de mentaliteit dat prestatie niet beperkt is tot de huidige vaardigheden en kennis. Door de tijd te nemen om meer opties te zoeken en betere systemen te leren, kunnen ze dingen bereiken die ver boven hun natuurlijke plafond voor prestaties liggen.

deze toewijding is een goed voorbeeld van de groeimindset – geloven dat je niet wordt begrensd door wat je op dit moment kunt. Je wordt een levenslange leerling en groeit in intelligentie en bekwaamheid door doorzettingsvermogen en doel.

om je ene ding en je levensdoel te bereiken, kun je jezelf niet beperken en moet je niet genoegen nemen met goed genoeg. Verbind jezelf aan meesterschap en groei en je zult je volledige potentieel bereiken.

je zult onvermijdelijk tegen uitdagingen aanlopen die je toewijding op de proef stellen, en dit is waar de derde discipline binnenkomt: verantwoording.

COMMITMENT #3: Accountability

Accountable mensen creëren gewoonten die hen een grotere kans geven om hun doelen te bereiken, zoals het nemen van eigendom van hun acties en het ondersteunen van hun beslissingen. 

Verantwoordingsgewoonten bevorderen betrokkenheid, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid en eerlijkheid. Het kan het belangrijkste onderdeel zijn van uw strategie voor het stellen van doelen. Zonder dat, zult u ongetwijfeld in de verleiding komen om te stoppen bij het eerste teken van tegenspoed.

De auteurs moedigen ons aan om een accountability partner te vinden die meer een mentor of coach is dan een vriend. De aard van de relatie zal een verschil maken in hoe objectief, eerlijk en eerlijk die persoon de vrijheid voelt om te zijn.

met de drie verplichtingen zet je jezelf in om je productiviteitspotentieel te bereiken.

maar er zijn nog steeds enkele “dieven” die je tijd zullen stelen en je ervan weerhouden je toekomstige doel te bereiken als je niet voorzichtig bent.

THIEF #1: ja zeggen tegen meer dan je zou moeten

helaas hebben veel mensen moeite om nee te zeggen tegen onbelangrijke taken die niet bijdragen aan het droomleven waar ze naar streven.nee zeggen is een communicatieve vaardigheid die je kunt leren (en zou moeten), zodat je de tijd kunt bewaken die je wilt besteden aan belangrijkere dingen.

je moet bepalen hoe toegewijd je bent aan je ene ding. Ja zeggen tegen dingen die gescheiden zijn van je ene ding, zal je ervan weerhouden het te bereiken.

om resultaten te krijgen die verder gaan dan” gewoon “en” acceptabel”, moet je leren hoe je vaker nee kunt zeggen, of hoe je ja kunt zeggen zonder te veel tijd weg te nemen van je ene ding.

THIEF #2: niet bereid om chaos toe te staan

om buitengewone resultaten te behalen, moet u grote blokken tijd besteden aan uw prioriteiten. Dit betekent dat andere dingen niet gedaan worden. 

het ene vertelt ons dat chaos onvermijdelijk is wanneer je volledig toegewijd bent aan wat voor jou het belangrijkst is.

een krachtige vraag om jezelf bij elke taak te stellen is: wat is het ergste dat kan gebeuren als ik deze taak nu niet doe?

geef jezelf toestemming om het los te laten. Maak er niet meer van een prioriteit dan je enige ding.

wees in vrede met de chaos en vertrouw erop dat de tijdsinvestering die je in je ene ding steekt, op een dag zal uitbetalen, zodat je iemand anders kunt veroorloven om de rotzooi op te ruimen.

THIEF #3: personal energy mismanagement

ondanks de hoge inzet en uitgebreide focus die nodig is om je belangrijkste doelen te bereiken, moet je nog steeds zorgen voor je mentale, fysieke en spirituele gezondheid. 

een gezond dieet optimaliseert je mentale energie. Het zal ook helpen dat je emotionele energie voor je werkt en niet tegen je.

De auteurs moedigen ook aan om je spirituele energie te vernieuwen met meditatie of gebed en relationele verbinding – allemaal voordat je zelfs maar naar je kalender voor de dag kijkt. Op die manier ben je volgeboekt en klaar om het beste te geven aan je ene ding.

vergeet niet om een pauze te nemen voor de lunch en thuis te zijn voor het diner, zodat je weer contact kunt maken met je geliefden. Zorg er dan voor dat je 8 uur slaap krijgt.

als een van deze componenten ontbreekt in uw persoonlijke energiebeheerplan, maak dan nu aanpassingen. Je lichaam zal meer coöperatief zijn.

THIEF #4: uw omgeving ondersteunt uw doelen niet

Je hebt misschien alle motivatie, inspiratie, enthousiasme en vastberadenheid in de wereld, maar als je je niet in een ondersteunende omgeving bevindt, kun je nog steeds falen in het bereiken van je doelen.

je omgeving omvat zowel je fysieke ruimte als de mensen waarmee je jezelf omringt.

het is op sommige dagen al moeilijk genoeg om vooruit te blijven gaan, vooral als de vooruitgang traag is of als je teleurstellingen tegenkomt. Het laatste wat je nodig hebt is dat iemand je vertelt dat dromen zijn om te slapen.

daarom is het belangrijk om jezelf te omringen met degenen die je zullen ondersteunen, aanmoedigen en aanmoedigen. Mensen die geloven in wat je doet. Mensen die in je geloven.

de andere helft van een ondersteunende omgeving is je fysieke omgeving. Net zoals bepaalde mensen je kunnen afleiden en afschrikken van je prioriteiten, Zo kan de ruimte waarin je werkt.

als uw kinderen bijvoorbeeld TV kijken en uw echtgenoot in de keuken kookt, wilt u misschien een aparte, stillere ruimte zoeken. 

zelfs als je de enige thuis bent, kun je nog steeds afgeleid worden. Doe wat je moet doen om op koers te blijven. Verberg de afstandsbedieningen, haal de huistelefoon van de haak, laat het papier op de veranda liggen. Als u op het werk bent, open dan uw e-mail niet, stuur uw oproepen door naar voicemail en vermijd de aangewezen roddelcentra.

Je hebt werk te doen, dus ga aan de slag!

the One Thing book review in summary

het boek eindigt met woorden van inspiratie en aanmoediging, en een uitdaging om na te denken over je leven.

om je wat perspectief te geven, stellen de auteurs voor dat je in de toekomst kijkt en overweegt welke spijt je aan het einde van je leven kunt hebben.

welk advies zou je 80-jarige zelf je geven?

een andere manier is om je voor te stellen dat je dokter je net heeft verteld dat je nog 30 dagen te leven hebt. Hoe denk je dat je de rest van je leven zou doorbrengen? Je zou waarschijnlijk veel soul searching doen. Maak het goed. Schrijf wat brieven. Maak losse eindjes vast. Liefde voor je familie.

en denk na over al die dingen waar je van had gedroomd of gepland, maar nooit hebt gedaan.

Het enige wat er is, is een succesvol leven leiden dat spijt minimaliseert. Weten wat het belangrijkst is en daar alles aan geven. Geloof hebben in het doel waarvoor je bedoeld bent. Groot dromen, maar klein worden, één domino tegelijk.

We hebben allemaal één leven te leven. Je kunt de bewegingen doorlopen of met een doel leven.

je kunt door je dagen zweven, aandacht geven aan wat er voor je ligt, of leven met prioriteit.

je kunt grenzen stellen aan jezelf en accepteren wat “goed genoeg” is, of leven voor productiviteit.

de keuze is aan jou. Maak er een goede.

Plaats een reactie