The One Thing Summary: Hoe klein gaan leidt tot grote resultaten

Ik heb dit bericht geschreven als een samenvatting van The One Thing, door bestsellerauteur Gary Keller en co-auteur Jay Papasan, omdat ik denk dat dit het beste advies biedt over het stellen van doelen.

Maar voordat ik in details ga, Ik zal het hele boek samenvatten in één zin, die de auteurs de ‘focusvraag’ noemen:

Wat is het ENIGE dat ik kan doen, zodat door het te doen al het andere gemakkelijker of onnodig wordt?

Het hele boek concentreert zich op deze ene vraag en gebruikt deze om u te leren hoe u uw ene ding kunt ‘uitdiepen’, waarom het belangrijk is om u op één ding te concentreren en wat er nodig is om uw ene ding te bereiken.

Volgens hun ongewone benadering van productiviteit, zou er op elk moment maar één ding moeten zijn waar je op gefocust bent. Maar uw enige ding is niet uw enige ding, en het is niet noodzakelijkerwijs uw grootste ding.

Je kunt één ding hebben voor elk gebied van je leven (carrière, gezin, financiën, spiritueel, enz.), en het zal meestal een klein stukje van het grotere geheel zijn. Het zal ook veranderen afhankelijk van verschillende factoren.

De sleutel tot succes is uitzoeken waar je je op dit moment op moet concentreren en er vervolgens je onverdeelde aandacht aan geven.

Door bovenstaande focusvraag te gebruiken, komt u tot een antwoord dat:

 • noodzakelijk, belangrijk en de belangrijkste prioriteit is
 • u begrijpt en gelooft zal een verschil maken
 • bepaalt uw langetermijndoel of kortetermijndoelen
 • zal u helpen te bereiken wat voor u het belangrijkst is
 • zal u de grootste persoonlijke productiviteit geven
 • zal buitengewone resultaten behalen
 • verbindt vandaag met al uw morgen
 • zal bijdragen aan je levensdoel

Dit boek herinnerde me eraan dat het niet gaat om meer doen, maar om doen wat ertoe doet.

Laten we nu naar de The One Thing-samenvatting gaan en leren van dit bestverkochte zelfhulpboek, zodat u kunt beginnen met het creëren van uw meest buitengewone leven.

De belangrijkste ideeën van de samenvatting van The One Thing

Het boek heeft 16 hoofdstukken en is verdeeld in 3 secties.

Hier zijn enkele kernideeën waarover de auteurs schrijven:

 • “klein gaan” begint een domino-effect dat leidt tot buitengewone resultaten
 • er zijn ‘ware’ leugens waarvan onze cultuur ons heeft overtuigd dat ze waar zijn, maar die ons succes in de weg staan
 • de echte waarheid is dat de weg naar succes eenvoudig is als je er een gewoonte van maakt om de focusvraag
 • identificeren van uw grote EEN ding (doel) en focussen op uw kleine EEN ding (prioriteit), zal uw productiviteit verhogen
 • door de “drie toezeggingen” uit te voeren en de “vier dieven van productiviteit” te vermijden, kunt u ervoor zorgen dat u uw meest doelgerichte leven leidt

Het Domino-effect

Groot succes betekent niet grote focus. Eigenlijk begint het met een smalle focus. De auteurs noemen dit “klein gaan“, en hoewel het een eenvoudig idee is, is het in het begin misschien niet gemakkelijk toe te passen.

Het is gemakkelijk om meegezogen te worden in de overtuiging dat je, om productief te zijn, bezig moet zijn.

Lange takenlijsten, volle schema’s, tijdrovende taken en ingewikkelde plannen kunnen je *het gevoel* geven dat je vooruit komt. Maar eerlijk gezegd leidt het er meestal toe dat u zich overbelast en overweldigd voelt – en nog steeds niet de resultaten krijgt die u wilt.

Het antwoord ligt in het bevrijden van uzelf van de valse overtuiging dat klein beginnen betekent denken klein. Als je je focus vernauwt, wil dat niet zeggen dat je niet groot genoeg droomt. Het boek beweert precies het tegenovergestelde.

“Klein gaan” betekent het scheiden van wat zou kunnen en wat zou moeten, wat urgent is van wat belangrijk is, en wat druk is van wat productief is. Het betekent dat je het ENIGE ding identificeert waarop je je nu moet concentreren en dat je dichter bij het bereiken van je ultieme doel brengt. goals.

Stel je een stel dominostenen voor. Door je volledige aandacht te geven aan de kleinste prioriteit, is het alsof je de leidende dominosteen omver gooit die vervolgens een kettingreactie veroorzaakt. Die eerste domino leidt tot steeds grotere prestaties – of, wat het boek een geometrische progressie noemt.

De domino-analogie is een beeld van het opeenvolgende attribuut van succes: elk ÉÉN ding dat u bereikt, wordt in de loop van de tijd opgeteld, waardoor er voldoende momentum ontstaat om uiteindelijk uw grootste doelen omver te werpen.

En het begint allemaal met “klein worden”.

Waarheidsgetrouwe leugens

We hebben allemaal basisprincipes waarnaar we leven, principes die onze beslissingen sturen en onze acties beïnvloeden.

Helaas accepteren we soms ideeën omdat we de bron vertrouwden. Of we hebben ze zo vaak gehoord dat we ze identificeren als ware uitspraken.

De auteurs van the ONE thing hebben 6 “ware” leugens geïdentificeerd die mogelijk u op het verkeerde pad leiden en u ervan weerhouden uw doelen te bereiken:

WAARHEID LEUGEN #1: Alles is even belangrijk

Productiviteit begint met prioriteiten stellen.

Als je een lange overlevingslijst hebt van taken met selectievakjes, dan lijkt alles belangrijk. Al deze “even belangrijke” taken schreeuwen dan om je aandacht en vullen uiteindelijk je hele dag.

Deze overlevingslijsten geven geen prioriteit aan uw doelen en leiden u niet doelbewust in een specifieke richting, dus ze resulteren niet in een hoge productiviteit. Meestal is het gewoon druk werk.

De auteurs moedigen ons aan om succeslijsten aan te nemenin plaats van. Een succeslijst is gericht, kort en belangrijk.

Ze zijn ook een manier om het Pareto-principe te bewijzen, dat stelt dat 80% van de output van een systeem wordt bepaald door 20 % van zijn inbreng. Het merendeel van wat we bereiken, kan eigenlijk voortkomen uit de minderheid van wat we doen.

Begin met het brainstormen over een lijst van alles wat je zou kunnen helpen om je doel te bereiken. Pas vervolgens het Pareto-principe toe door 20% van de taken met de hoogste prioriteit te kiezen waarvan u denkt dat deze de grootste impact zullen hebben op het zakendoen.

Normaal gesproken zou u deze 20% uw enige focus maken totdat deze voltooid is . Maar Keller en Papasan voeren dit idee tot het uiterste door u uit te dagen om daar niet te stoppen.

Ga in plaats daarvan zelfs “kleiner” door de top 20% van die 20% te identificeren,

zoek dan 20% van die 20%,

vervolgens 20% van die 20%, enz.,

totdat je helemaal tot

bent gekomen.

één.

ding.

Dit is het ENIGE dat u nu moet doen.Schrap alles van je lijst.

DE WAARHEID #2: Multitasking werkt

Ik beschouw mezelf als een meester in multitasking, dus ik was een beetje sceptisch toen de auteurs de wijdverbreide overtuiging begonnen te ontkrachten dat multitasking leidt tot hogere productiviteit.

Blijkt dat er slimmere mensen zijn dan ik die hebben ontdekt dat multitasken ineffectief is en uiteindelijk tijd *verspilt*.

Bovendien is het niet eens juist om het “multitasken” te noemen. Onze hersenen kunnen zich niet effectief op twee dingen tegelijk concentreren. In plaats daarvan verdeelt het gelijktijdige taken in verschillende kanalen. Dit wordt “taakwisseling” genoemd.

Dit alles resulteert in een minder effectieve benadering van productiviteit – meer fouten, meer afleiding en geen meesterschap.

LEUGEN #3: Discipline is vereist

Waarom hebben sommige mensen een gedisciplineerd leven en anderen niet? Waar halen ze al die zelfbeheersing vandaan?

The ONE Thing beweert dat de overtuiging dat we gedisciplineerd moeten zijn om onze doelen te bereiken een *leugen* is.

Eigenlijk is de auteurs vertellen ons dat we geen constante discipline nodig hebben om deze dingen te bereiken, we hebben alleen genoeg discipline nodig om de positieve gewoonten aan te leren die ons daar zullen brengen.

Zodra de gewoonten “aanslaan en de overhand krijgen”, is discipline niet langer nodig.

De truc voor succes is het uitzoeken van de juiste gewoonte om op te focussen en gedisciplineerd genoeg zijn om het te ontwikkelen tot een automatisme gedrag.

De auteurs beweren dat dit volgens onderzoeken ongeveer 66 dagen kan duren. De sleutel is om die ene gewoonte te identificeren die u zal leiden tot het buitengewone succes dat u wil, gebruik dan al je energie om jezelf te disciplineren om die ene gewoonte te ontwikkelen.

De auteurs noemen dit geselecteerde discipline, en het stelt je in staat om in al het andere minder gedisciplineerd te zijn.

Als de gewoonte eenmaal een automatisme is geworden, identificeer je de volgende gewoonte die het beste ondersteunt je doel en discipline jezelf net genoeg om dat doel te ontwikkelen.

Dit bevrijdt je van het proberen om in alles gedisciplineerd te zijn. Je hebt alleen genoeg nodig om de juiste gewoonte te ontwikkelen totdat het een automatisch gedrag is. Eén discipline, één gewoonte tegelijk.

DE WARE LEUGEN #4: Wilskracht is een mentaliteit

Wilskracht is erg belangrijk bij het bereiken van doelen. Helaas is het niet op uw wenken bediend.

De hersenen worden, net als een spier, moe van langdurig gebruik. Je hebt maar zoveel kracht die je kunt gebruiken voordat je brein het begeeft.

We verbruiken onze fysieke energie bij lichaamsbeweging, maar we verbruiken onze wilskracht bij het nemen van beslissingen.

Het *niveau* van zowel energie als wilskracht wordt echter sterk beïnvloed door wat we eten. Voedsel is als de brandstof in de tanks van ons lichaam en onze geest.

p>Dus als je te veel moeilijke beslissingen neemt die tegen je “standaard” gedrag indruisen, zal je wilskracht uiteindelijk opraken.

En als je niet genoeg “brandstof” in je tank, je raakt sneller leeg. Dat is wanneer je wilskracht verandert in “will not power”.

De kunst is om te weten wat je nodig hebt om je benzinetank vol te tanken, en die vervolgens alleen te gebruiken om dichter bij je doelen te komen.

Stel je voor dat je een volle brandstoftank had om naar je hotel te gaan, dat is 400 mijl verderop, en je hebt geen geld om meer toe te voegen. Zou je kleine omwegen maken om onderweg bezienswaardigheden te bezoeken? Zou je de schilderachtige route rijden, ook al is deze langer? Zou u de bovengrondse straten nemen in plaats van de snelwegen?

Het juiste antwoord zou nee zijn, omdat u benzine verspilt en uw eindbestemming misschien niet haalt.

Hetzelfde geldt voor wilskracht.

The ONE Thing vertelt ons dat onze wilskracht een beperkte hulpbron is en gedurende de dag uitgeput kan raken door een verscheidenheid aan grote en kleine beslissingen die we nemen.

Als je je tank met wilskracht niet reserveert voor het ENE ding dat je probeert te bereiken, sta je voor je het weet op stoom.

WAARHEID LIE #5: Een evenwichtig leven is ideaal

“Een evenwichtig leven is een leugen.” – Gary Keller & Jay Papasan

Ik denk dat we ons allemaal in balans willen voelen. Als we te veel geven aan een deel van ons leven, dan weten we dat we niet genoeg geven aan een ander.

De auteurs noemen dit middle wanmanagement, verwijzend naar hoe balans is onderhouden in het midden.

Als je te ver van het midden verwijderd bent, raak je uit balans, wat meestal lijkt alsof je onevenredig veel tijd aan één ding besteedt. Wanneer dit gebeurt, hebben we het gevoel dat we onze verplichtingen moeten “herverdelen”, zodat we elk gebied van ons leven een eerlijk deel geven.

Helaas gebeuren buitengewone resultaten zelden halverwege.

Dus, wat doe je? Misschien wil je een bedrijf opbouwen zodat je je gezin het best mogelijke leven kunt geven, maar om dat te doen moet je de reden die jou motiveert verwaarlozen.

The ONE Thing zegt om te stoppen streven naar balans tussen werk en privé, en in plaats daarvan werk aan een tegenwicht voor uw professionele doelen en uw persoonlijke leven.

Het idee is om net lang genoeg in een staat van onbalans te verkeren om te doen wat er gedaan moet worden zonder onherstelbare schade.

In je professionele leven moet je kiezen voor extreme onevenwichtigheid en je volledige focus geven aan het ENE ding dat het belangrijkst is binnen de gebruikelijke tijd die je op je werk krijgt .

Kies gerichte tijd, geen overwerk.U kunt dat zelden compenseren met andere, minder belangrijke werkverantwoordelijkheden, indien nodig. De auteurs noemen dit “long gaan“.

In je persoonlijke leven draait alles om bewustzijn. Bewust zijn van je gezondheid, je relaties en uw persoonlijke behoeften.

U moet deze strakker tegenwicht bieden (“short gaan“) omdat geen van hen te lang kan worden verwaarloosd zonder ernstige gevolgen. Van tijd tot tijd kun je activiteiten kiezen die verschillende gebieden in je persoonlijke leven combineren, zodat je je niet altijd op één ding hoeft te concentreren. Dit helpt je om “ze samen te bewegen”.

The ONE Thing vertelt ons dat een evenwichtig leven een mythe is. Om buitengewone resultaten te behalen, zal er altijd een gevoel van onbalans en opoffering. De sleutel is uitzoeken hoe onevenwichtig je zou moeten zijn op elk gebied van je leven.

Keller en Papasan komen met het idee om ga long in je werk terwijl je je richt op het beheersen van ÉÉN ding en ga short in je persoonlijke leven om verbonden te blijven met die dingen die voor jou het belangrijkst zijn.

Als je dat niet doet wil “middle of the road” resultaten, kies een evenwichtig leven.

WAARHEID LIE #6: Groot is slecht

Veel mensen hebben een beperkende overtuiging over hoeveel ze kunnen bereiken. De auteurs noemen dit “krimpend denken“.

Als je erover nadenkt, wanneer was de laatste keer dat je echt tegen je beperkingen aanliep? Weet u echt wat uw potentiële prestatie is als u nooit opgeeft?

Als u eerlijk tegen uzelf bent, is het antwoord waarschijnlijk nee. Dus het idee om een ​​doel te proberen dat onrealistisch lijkt af te sluiten, is eigenlijk niet relevant. Zeggen dat het te groot is, is geen geldige reden om niets te doen.

Aangezien we doorgaans onze beperkingen niet kennen, betekent dit dat we nooit ons volledige potentieel hebben bereikt. Hoe zou dat eruit zien?

Zeker niet hoe je er vandaag uitziet. Stel je dus niet de “vandaag” voor wanneer je je grootste dromen voor ogen hebt.

Zoals de auteurs zeggen, “big gaat over wie je kunt worden“. Je weet nog niet wat je ware levenspotentieel is, dus het is tijdverspilling om beperkte aannames over jezelf te doen. Je zou jezelf kunnen verrassen.

Maar wat is precies “groot” denken?

The ONE Thing moedigt zijn lezers aan om een groeimindset, de overtuiging dat je niet wordt beperkt door je natuurlijke intelligentie en capaciteiten.

Door hard te werken en moeite te doen, ben je in staat om in de toekomst dingen te bereiken die je momenteel niet kunt bereiken.

Met andere woorden, u gelooft dat u kunt uitgroeien tot iemand die het grote succes kan behalen dat vandaag buiten uw bereik ligt.

Als je een groeimindset hebt, heb je grotere doelen.  Je denkt buiten de gebaande paden. Je neemt de acties over van succesvolle mensen.

Je bent niet bang om te falen.  In plaats daarvan ben je bang voor middelmatigheid.

Maak jezelf dus niet te kort. Geef jezelf de vrijheid om groots te denken en vertrouw erop dat je hebt wat nodig is om daar te komen, zelfs als je het nog niet hebt gevonden.

De focusvraag

De #1 barrière die velen ervan weerhoudt hun doelen te bereiken, is analyseverlamming. Met andere woorden, ze denken te veel na en doen niet genoeg.

Vaak komt dit neer op te veel keuzes. Angst om de *verkeerde* keuze te maken, houdt mensen vast.

The ONE Thing zegt dat om je droomleven te hebben, stop met het stellen van zoveel vragen en beantwoord er slechts één: de focusvraag.

Wat is het ENE dat ik kan doen zodat door het te doen al het andere gemakkelijker of onnodig wordt?

De auteurs beweren dat we niet zo’n ingewikkelde en ontmoedigende reis hoeven te maken van succes. Het kan echt zo simpel zijn als het stellen van de focusvraag op elk kruispunt.

Het kan worden gebruikt als een kaart voor uw grote visie op succes en als een kompas voor uw volgende stap. Elke keer dat u het vraagt ​​(en u zou het regelmatig moeten vragen), gaat u dieper in op wat er echt toe doet. Het helpt om uw prioriteiten te identificeren en ze vervolgens op orde te krijgen.

Op macroniveau zal de focusvraag u helpen het grote geheel voor elk gebied van uw leven te ontwikkelen, en u leiden naar de best uitvoerbare taak die u op dit moment zou moeten doen.

Dat is natuurlijk allemaal -belangrijke vraag zal er anders uitzien op basis van uw doelstelling.

Als u nadenkt over elk van uw levenscategorieën, verschillende tijdsbestekken en wat u wilt bereiken, kunt u een focusvraag opstellen die van toepassing is op elk doel:

 1. Kies een gebied waar je aan wilt werken. Dit kan gezondheid, financiën, relaties, carrière, persoonlijk, enz. zijn.
 2. Wat is uw doel op dit gebied? Wat wilt u bereiken?
 3. Op welk tijdsbestek wilt u zich richten? Je zou een groothoekbenadering kunnen nemen en kiezen voor 5 jaar of 1 jaar. Ga vervolgens door met het verfijnen van uw focus met een doel van 3 maanden, 1 maand, 1 week of 1 dag.

Zodra u deze drie dingen heeft besloten, bouwt u uw unieke focusvraag:

Voor [voeg levensgebied in], wat is het ENIGE dat ik kan doen om [doel in te voegen]< in [tijdsbestek invoegen] zodat door het te doen al het andere gemakkelijker of onnodig wordt?

Bijvoorbeeld,

Voor mijn financiën, wat is het ENE ding Ik kan deze week een systeem voor het volgen van geld ontwikkelen, zodat al het andere gemakkelijker of onnodig wordt door dit te doen?

Zodra ik mijn antwoord voor deze week heb, kan ik verder naar vandaag en dan verder gaan naar nu toe.

Weten wat u nu moet doen is belangrijk. Anders stelt u het altijd uit.

Maar dit antwoord verandert elke keer dat je een dominosteen omver gooit, dus het stellen van de vraag moet een fundamentele gewoonte zijn.

Bepaal elke dag je richting door je focusvraag te stellen . De auteurs moedigen je ook aan om herinneringen en affirmaties in te stellen, zodat je niet wordt afgeleid.

Geef het 66 dagen en je hebt ontwikkeld wat The ONE Thing de Succes gewoonte.

Het is echt zo simpel. Het begint allemaal met het stellen van de juiste vraag.

Maar stop daar niet.

Om er zeker van te zijn dat u buitengewone resultaten krijgt, moet u ervoor zorgen je vraag heeft betrekking op een GROOT doel en een SPECIFIEK resultaat.

Herinner je je de Big is Bad-mythe? Beperk jezelf niet door wat je vandaag kunt, want dat is niet relevant.

Geef jezelf de ruimte om te groeien door groots te dromen. Je weet niet eens wat je grenzen zijn, dus het heeft geen zin om grenzen te trekken.

Dit betekent dat je geen genoegen neemt met wat gewoon haalbaar is, of zelfs wat je uitrekt. Voor beide heb je alleen je huidige vaardigheden nodig.

Reik in plaats daarvan naar wat mogelijk is – voorbij je comfortzone en voorbij de prestaties van anderen. Gebruik de ervaringen en successen van andere mensen om u naar een hoger niveau te tillen, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de geweldige mogelijkheden die in het verschiet liggen.

Als u een vraag stelt die groot is & specifiek, en beantwoord het met wat mogelijk is, bent u op weg naar ongelooflijke resultaten.

Doel, prioriteit & Productiviteit

De auteurs praten over serieel succes zoeken, iets waar ik me mee kan identificeren – en misschien kun jij dat ook.

Als je van pad naar pad springt en voortdurend streeft naar die ene prestatie die je het gevoel geeft dat je het gemaakt hebt, heb je de slechte gewoonte van serieel succes ontwikkeld zoeken.

Serieus succes zoeken is het resultaat van het nastreven van kansen die niet in overeenstemming zijn met het doel van je leven, en het weerhoudt je ervan je te concentreren op het grote plaatje voor je leven.

The ONE Thing vertelt ons dat <doel is de remedie voor zowel een klein beeldperspectief als een gebrek aan motivatie. Als je je doel in het leven kent, zijn zelfs de kleinste beslissingen verbonden met iets groters – groter dan alleen vandaag, of deze week, of deze maand.

Je hebt het gevoel dat de keuzes die je vandaag maakt er echt toe doen, omdat ze allemaal uiteindelijk zullen bijdragen aan wat je moest doen en zijn. En als het leven wankelt en de dingen niet lopen zoals je had gepland, laat je je niet weerhouden om op koers te blijven.

Zolang je verbonden blijft met wat je doel is, je zult nooit zonder inspiratie en motivatie komen te zitten om ernaar te blijven streven. Als een kompas zal het je door alle omwegen leiden die het leven met zich meebrengt.

Echter,zonder prioriteit kom je nergens.

Als je weet waar je naartoe gaat, moet je het bereiken van het grootste belang maken. Dat betekent dat elke stap telt.

Het moet en het kan gescheiden zijn.

Weten wat jouw ENIGE ding is nu, en je daarop concentreren totdat het voltooid is.

Dag na dag die belangrijkste domino omverwerpen leidt tot de ultieme prijs: leef je doel.

Doelen stellen aan het nu

De auteurs bedachten een strategie om dit te bereiken genaamd Doelen stellen aan de Nu, dat helpt om het belangrijkste ÉÉN ding voor uw langetermijndoel te onthullen.

Door bij de finish te beginnen en achteruit te werken, zorgt u ervoor dat elk klein ÉÉN ding dat u doet is verbonden met je grote ÉÉN ding:

 1. Maak een focusvraag voor een “big picture”-doel, voor ongeveer 5 jaar vanaf nu of langer.
 2. Terugwerkend, focusvragen bepalen voor verschillende tijdsbestekken – 1 jaar , 6 maanden, 1 maand, 1 week, enz. – die allemaal met elkaar verbonden zijn en u helpen om op het goede spoor te blijven met uw grote doel.
 3. Blijf inzoomen totdat ubij de ONE wat je nu kunt doendie u zullen helpen uw doel vandaag te bereiken, zodat u op schema ligt om uw doel morgen, deze week, deze maand, dit jaar, enz. te behouden.

Dit proces maakt van uw doel een prioriteit .

Maar u moet actie ondernemen. Je moet productief zijn.

Er is een groot verschil tussen een productief persoon zijn en druk bezig zijn. Drukte kan je het gevoel geven dat je aan het rennen bent, maar nergens toe komt.

Maar productief zijn geeft je de voldoening dat je de goede kant opgaat.

Het onderscheid tussen de twee is – je raadt het al – het doel.

Productiviteit is het resultaat van het stellen van prioriteiten.

En wat u prioriteit geeft, moet u plannen. Anders slokt drukte al je tijd op.

Tijdblokkering

The ONE Thing promoot tijdblokkering als het meest effectieve tijdmanagementsysteem om te gebruiken wanneer u zich concentreert op uw topprioriteit.

Tijdsblokkering is eigenlijk het plannen van tijdsblokken om de belangrijke dingen gedaan te krijgen. Sommigen zullen misschien zeggen dat het voldoende tijd aan je takenlijst besteedt. Maar omdat u gerichte aandacht besteedt aan EEN ding, is er geen waslijst met dingen die gedaan moeten worden.

In plaats daarvan zijn er slechts 3 dingen waarvoor u specifieke tijd moet vrijmaken:

 1. Vrije tijd
 2. Your ONE thing
 3. Planning

Deze zijn genummerd in de volgorde waarin u ze plant.

Eerst, plan tijdblokken in voor vakantiedagen. Dit komt vóór je ENE ding omdat je moet rusten en bijtanken om je best te doen voor je ENE ding.

Ten tweede dagen de auteurs ons uit om minimaal 4 Blokkeert elke werkdag een uur naar JE ÉÉN ding.

Ja. Vier uur. Vijf dagen per week. Minimum. En als u meer kunt, nog beter.

Begin zo vroeg mogelijk en bewaak uw tijd met wraak. Maak het de belangrijkste afspraak in uw agenda. Verwijder alle afleidingen en wijd uw volledige focus en energie aan uw ENE ding.

Het doel is niet om meer uren te werken, maar om meer uren te krijgen gedaan in de uren die u werkt.

Ten derde plan planningstijd in. Dit is een tijdsblok voor u om na te denken over de voortgang die u heeft gemaakt en waar u naartoe gaat. Het is wanneer u uw jaarlijkse en maandelijkse doelen bekijkt om er zeker van te zijn dat u op schema ligt en eventuele aanpassingen door te voeren als u dat niet bent.

Het verbinden van doel, prioriteit en productiviteit in je leven brengt je op de kortste weg naar productiviteit en het bereiken van de beste resultaten.

Streef naar buitengewone resultaten

Als je eenmaal je doel (je grote ENE ding) hebt bedacht, maak er dan een prioriteit van (met kleine ÉÉN dingen), en vervolgens die prioriteiten in de tijd blokkeren zodat u productief kunt zijn, zijn er nog steeds barrières die u tegenhouden.

Vergeet niet dat het niet alleen om vooruit gaan gaat. Wat je echt wilt, zijn buitengewone resultaten.

Dit deel van het boek vertelt ons hoe we die tijdsblokken het meest effectief kunnen aanpakken.

Ten eerste moet je je inzetten voor deze drie disciplines die je zullen helpen om je ENIGE ding te bereiken:

 1. Een beheersingsmentaliteit
 2. Doelgericht zijn in plaats van alleen ondernemend
 3. Verantwoordelijk worden gehouden

Ten tweede, moet u leren hoe u deze vier ‘dieven’ kunt weerstaan ​​die u proberen te beroven van de resultaten die u zoekt:

 1. ‘Ja’ zeggen tegen meer dan u zou moeten
 2. Niet bereid zijn om chaos toe te staan
 3. Persoonlijk energie-mismanagement
 4. Je omgeving ondersteunt je doelen niet

COMMITMENT #1: Meesterschap bereiken

Meesterschapkan een intimiderend concept zijn, maar de auteurs moedigen ons aan om er toch ons doel van te maken.

Meesterschap is als een mentaliteit die uw acties in de loop van de tijd stuurt. Het is een proces.

De auteurs vertellen ons dat:

Meesterschap is het beste uit jezelf halen om het beste uit jezelf te halen in je belangrijkste werk.

Met andere woorden, meesterschap op zich is niet het doel – het is het beheersen van het juiste.

INZET #2: Doelgericht zijn

Je kunt niet zeggen dat je iets onder de knie hebt op basis van je mening over je eigen kunnen. Iets beheersen is gebaseerd op hoe goed het door iemand is gedaan.

Dus als je eenmaal het gevoel hebt dat je een kampioen bent in een bepaalde vaardigheid, moet je nog steeds rondkijken en zie hoe je je met die vaardigheid kunt meten met anderen.

Het gaat er niet alleen om je best te doen, maar ook om het beste van anderen te overtreffen.

Dit noemen de auteurs van “E” naar “P” gaan, waarbij “E” staat voor Entrepreneurial en “P” staat voor Doelgericht.

Het boek staat gelijk aan ondernemend zijn met het gebruiken van onze natuurlijke capaciteiten. Een uitdaging met enthousiasme benaderen, maar ons natuurlijke “plafond van prestatie” onze resultaten laten bepalen. Zodra we alles hebben gedaan wat we natuurlijk kunnen doen, geven we onze inspanningen een duim omhoog en gaan we verder.

Degenen die doelgericht zijn, laten dit plafond hen er niet van weerhouden om betere resultaten te behalen.

Ze hebben de mentaliteit dat prestatie niet beperkt is tot huidige vaardigheden en kennis. Door de tijd te nemen om naar meer opties te zoeken en betere systemen te leren, kunnen ze dingen bereiken die ver boven hun natuurlijke prestatieplafond liggen.

Deze toewijding is een geweldig voorbeeld van de groeimindset – geloven dat je niet gebonden bent aan waar je nu toe in staat bent. Je wordt een levenslange leerling en groeit in intelligentie en bekwaamheid door doorzettingsvermogen en doelgerichtheid.

Om je ENIGE ding en je levensdoel te bereiken, kun je jezelf niet beperken en moet je geen genoegen nemen met goed genoeg. Zet je in voor meesterschap en groei en je zult je volledige potentieel bereiken.

Je zult onvermijdelijk uitdagingen tegenkomen die je toewijding op de proef stellen, en dit is waar de derde discipline komt in: verantwoordelijkheid.

ENGAGEMENT #3: Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijke mensen creëren gewoontes die hen een grotere kans geven om hun doelen te bereiken, zoals hun acties en het ondersteunen van hun beslissingen.

Verantwoordingsgewoonten bevorderen toewijding, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid en eerlijkheid. Het zou het belangrijkste onderdeel kunnen zijn van uw strategie voor het stellen van doelen. Zonder dit zult u ongetwijfeld in de verleiding komen om te stoppen bij het eerste teken van tegenspoed.

De auteurs moedigen ons aan om een ​​verantwoordingspartner te vinden die meer een mentor of coach is dan een vriend. De aard van de relatie zal een verschil maken in hoe objectief, openhartig en eerlijk die persoon de vrijheid voelt om te zijn.

Met de drie toezeggingen bereidt u zich voor op het bereiken van uw productiviteit potentieel.

Maar er zijn nog steeds enkele “dieven” die uw tijd stelen en u ervan weerhouden uw toekomstige doel te bereiken als u niet oppast.

THIEF #1: “Ja” zeggen tegen meer dan je zou moeten

Helaas hebben veel mensen moeite om nee te zeggen tegen onbelangrijke taken die niet bijdragen aan het droomleven waarnaar ze streven.

Nee zeggen is een communicatieve vaardigheid die je kunt leren (en zou moeten) zodat je de tijd kunt bewaken die je aan belangrijkere dingen wilt besteden.

U moet bepalen hoe toegewijd u bent aan uw ENIGE ding. Ja zeggen tegen dingen die gescheiden zijn van je ENIGE ding, zal je gescheiden houden van het volbrengen ervan.

Om resultaten te behalen die verder gaan dan “gewoon” en “acceptabel”, zul je moet leren hoe je vaker nee kunt zeggen, of hoe je ja kunt zeggen zonder te veel tijd weg te nemen van je ENE ding.

DIEF #2: Niet bereid zijn om chaos toe te staan

Om buitengewone resultaten te behalen, moet u grote blokken tijd besteden aan uw prioriteiten . Dit betekent dat andere dingen niet worden gedaan.

The ONE Thing vertelt ons dat chaos onvermijdelijk is als je je volledig inzet voor wat voor jou het belangrijkst is.

Een krachtige vraag die je jezelf bij elke taak kunt stellen is: wat is het ergste dat kan gebeuren als ik deze taak nu niet doe?

Geef jezelf dan toestemming om het los te laten. Maak er niet meer prioriteit van dan uw ENIGE ding.

Heb vrede met de chaos en vertrouw erop dat de tijdsinvestering die u in uw ENIGE ding steekt, zijn vruchten zal afwerpen op een dag zodat je iemand anders kunt betalen om de rotzooi op te ruimen.

THIEF #3: Persoonlijk energie-mismanagement

Ondanks de hoge inzet en uitgebreide focus die nodig zijn om uw belangrijkste doelen te bereiken, moet u nog steeds zorgen voor uw mentale, fysieke en spirituele gezondheid.

Een gezond dieet zal uw mentale energie optimaliseren. Het zal ook helpen om je emotionele energie voor je te laten werken en niet tegen je.

De auteurs moedigen ook aan om je spirituele energie te vernieuwen met meditatie of gebed, en relationele verbinding – en dat alles voordat je zelfs maar kijk naar je agenda voor de dag. Op die manier ben je opgeladen en klaar om je best te doen voor je ENE ding.

Vergeet niet om een ​​pauze te nemen voor de lunch en thuis te zijn voor het avondeten, zodat u weer contact kunt maken met uw dierbaren. Zorg er dan voor dat u 8 uur volledig slaapt.

Als een van deze componenten ontbreekt in uw persoonlijk energiemanagementplan, pas het dan nu aan. Je lichaam zal meer meewerken.

THIEF #4: Je omgeving ondersteunt je doelen niet

Je hebt misschien alle motivatie, inspiratie, enthousiasme en vastberadenheid van de wereld, maar als je niet in een ondersteunende omgeving bent, kun je er nog steeds niet in slagen je doelen te bereiken.

Je omgeving omvat zowel je fysieke ruimte als de mensen waarmee je jezelf omringt.

Het is op sommige dagen al moeilijk genoeg om vooruit te blijven gaan, vooral als de voortgang traag is of als je wat teleurstellingen tegenkomt. Het laatste wat je nodig hebt, is dat iemand je vertelt dat dromen bedoeld zijn om te slapen.

Daarom het is belangrijk om jezelf te omringen met mensen die je steunen, aanmoedigen en aanmoedigen. Mensen die geloven in wat je doet. Mensen die in je geloven.

De andere helft van een ondersteunende omgeving is je fysieke omgeving. Net zoals bepaalde mensen je kunnen afleiden en afhouden van je prioriteiten, kan de ruimte waarin je werkt dat ook.

Als uw kinderen bijvoorbeeld tv kijken en uw partner kookt in de keuken, wilt u misschien een aparte, stillere ruimte zoeken.

Zelfs als u de enige thuis bent, kunt u nog steeds afgeleid zijn. Doe wat je moet doen om op koers te blijven. Verberg de afstandsbedieningen, neem de huistelefoon van de haak, laat de krant op de veranda liggen. Als u aan het werk bent, open dan uw e-mail niet, schakel uw oproepen door naar de voicemail en vermijd de aangewezen roddelcentra.

U hebt werk te doen, dus kom eraan!

The One Thing boekbespreking in samenvatting

Het boek eindigt met woorden van inspiratie en aanmoediging, en een uitdaging om na te denken over je leven .

Om u enig perspectief te geven, stellen de auteurs voor dat u in de toekomst kijkt en nadenkt over de spijt die u aan het einde van uw leven kunt hebben.

Welk advies zou je 80-jarige zelf je geven?

Een andere manier is om je voor te stellen dat je dokter je net heeft verteld dat je nog 30 dagen te leven hebt. Hoe denk je dat je de rest van je dagen zou doorbrengen? Je zou waarschijnlijk veel zoeken naar je ziel. Het weer goedmaken. Schrijf wat brieven. De eindjes aan elkaar knopen. Veel liefde voor je familie.

En denk eens aan al die dingen waarover je had gedroomd of gepland, maar nooit deed.

The ONE Thing gaat helemaal over het leven van een succesvol leven dat spijt minimaliseert. Weten wat het belangrijkst is en daar alles voor geven. Vertrouwen hebben in het doel waarvoor je weet dat je bedoeld bent. Groot dromen, maar klein doen, één domino tegelijk.

We hebben allemaal één leven te leven. Je kunt de bewegingen doorlopen, of leven met een doel.

Je kunt door je dagen zweven, aandacht schenken aan wat er voor je ligt, of leven volgens prioriteit .

Je kunt jezelf grenzen stellen en accepteren wat “goed genoeg” is, of leven voor productiviteit.

De keuze is aan jou . Maak een goede.

Plaats een reactie