The Simple Mindset Shift Voor Krachtige Levensverandering (In 3 Stappen)

een eenvoudige verschuiving in mindset kan leiden tot positieve verandering

je bereidheid om veranderingen in je leven aan te brengen, komt misschien gewoon neer op hoe je erover denkt.

in feite ga ik in deze post beweren dat een eenvoudige mentaliteitsverandering alles kan zijn wat je nodig hebt om je te helpen betere keuzes te maken, gezondere gewoonten te ontwikkelen en je beste zelf te worden.

dat’ s een gedurfde verklaring, Ik weet het.

de waarheid is dat het aannemen van betere gewoonten of het maken van gezondere keuzes soms neerkomt op het gebruik van een ander perspectief.

leren om je invalshoek te veranderen en je omstandigheden vanuit een ander oogpunt te bekijken, kan het verschil maken.

Download dit gratis werkblad om je te helpen je mindset te veranderen en krachtige veranderingen in je leven te plannen!

 

Waarom veranderen?

Ik snap het helemaal.  verandering is moeilijk.

vooral als je 4 tot 6 decennia op deze planeet hebt geklokt en je gewend bent aan de manier waarop de dingen zijn.

dus, waarom zelfs de moeite?

want spijt wordt geboren in de slaap van apathie.

als mensen hebben we de neiging om ons te verzetten tegen het creëren van verandering in ons leven vanwege het ongemak en de verstoring die het kan veroorzaken.(het voelt niet goed om te stoppen met het eten van die kom Rocky Road ijs elke avond!)

maar, wanneer de pijn van het ongemak sterker wordt dan het gemak van het negeren ervan, dan is er de motivatie om te veranderen.

het ’s als wordt gestoken door een vee prik om te beginnen bewegen in een andere richting.

misschien heb je een negatief rapport van je arts ontvangen en moet je nu je dieet veranderen.of je bent ontslagen en nu kun je je creditcardrekeningen niet bijhouden.

in deze gebeurtenissen, verandering wordt geïnitieerd door een negatieve, externe omstandigheid, en je bent gedwongen om iets ongemakkelijks te doen.

maar wat als niemand je ooit uitdaagt over je keuzes?wat als die disfunctionele relatie, die ongezonde gewoonte of die eindeloze schuldsaldo nooit resulteert in een pijn die sterk genoeg is om verandering te forceren?

Je voelt misschien de ontevredenheid of het ongemak, maar je raakt eraan gewend.na verloop van tijd accepteer je het zoals de dingen zijn.af en toe voel je een kleine steek, maar je weet dat het zal verdwijnen als je het gewoon negeert.

het idee om die problemen aan te pakken klinkt gewoon te hard.  te oncomfortabel.je wilt in die ruimte blijven waar je hebt geleerd om het ongemak tegemoet te komen door je leven eromheen aan te passen.

maar op een dag, wanneer het te laat is, kun je terugkijken op je leven en wensen dat je dingen anders had gedaan.

dat ’s waarom het belangrijk is om beslissingen te nemen *vandaag* die je toekomstige zelf dankbaar zullen maken voor je beslissingen uit het verleden.

(Lees dat nog eens als je het niet de eerste keer hebt gekregen.)

dus, in de toekomst:

  • wil je in vrede zijn met de keuzes die je vandaag hebt gemaakt?
  • wil je terug kunnen kijken en dankbaar zijn voor de moeilijke veranderingen die je vandaag hebt aangebracht?
  • wil je tevreden zijn met de erfenis die je vandaag bent begonnen te bouwen?

natuurlijk doe je dat!  wie zou’t?

en als je niet volledig tevreden bent met elk gebied van je leven, dan is er ruimte voor verbetering, toch?

Het is dus de moeite waard om goed in de spiegel te kijken en te bepalen wat er moet veranderen, zodat je de best mogelijke toekomst hebt.

hier zijn 3 stappen naar een eenvoudige mentaliteitsverandering die je kan helpen om daar te komen.

Stap 1: Waar heb je genoeg van?

wanneer we nadenken over verandering, hebben we de neiging om ons te concentreren op het ongemak dat het met zich meebrengt.We willen onszelf niet iets ontzeggen dat ons op de een of andere manier zo lang heeft gediend.

bijvoorbeeld,

  • als je wilt afvallen, moet je suiker en pasta opgeven
  • als je uit de schulden wilt komen, kun je niet gaan winkelen zoals je gewend was
  • als je wilt stoppen met uitstellen, moet je de excuses opgeven

voor de meeste mensen is de inspanning niet de moeite waard de kosten.

maar wat als je niet denkt aan verandering in termen van wat wordt weggenomen?& Nbsp; Wat als je het vanuit een ander perspectief benadert door jezelf één vraag te stellen:

Waar heb ik genoeg van in mijn leven?

je hoeft verandering niet te zien als een soort verlies, of opoffering, of iets dat je nooit meer kunt doen.

in plaats daarvan kun je het idee van verandering herformuleren als iets dat je hebt ervaren en voltooid, en nu ben je klaar voor het volgende.

We maken allemaal verschillende seizoenen door in het leven.er’s een begin van elk seizoen, dan is er’s wandelen en leven door het, dan is er ’s een einde.elk is een deel van je leven, wanneer je iets een tijdje hebt geprobeerd en je ervan hebt geleerd en nu dat deel van je leven is voltooid.

Je hoeft het niet te blijven doen omdat je al genoeg hebt gedaan voor een leven lang. nu is het tijd voor iets nieuws.het is tijd voor een nieuw seizoen.

voor mij heb ik genoeg gefeest in mijn leven.  ik deed de clubs en de dating en het drinken. ik ’ heb genoeg van die ervaring.het was een deel van mijn leven en ik heb ervan geleerd en het leidde me naar het betere leven dat ik nu heb.

en vandaag heb ik besloten dat ik genoeg heb gedaanuitstellen om een leven lang mee te gaan.ik heb genoeg excuses gemaakt en ik heb genoeg van de gevolgen ervaren.ik heb geleerd wat ik moest leren, en nu is het tijd om verder te gaan naar iets nieuws, iets beters.

Ik denk niet dat ik mezelf het gemak van passief zijn moet ontzeggen, of de vrijheid om aan verwachtingen te voldoen.ik ga dit nieuwe seizoen niet zien als een tijd waarin ik moet stoppen met het maken van excuses.

want ik ben op een punt in mijn leven waar die ervaring nu compleet is.  Ik heb er genoeg van.  ik hoef het niet meer te doen.het is tijd om verder te gaan en het volgende deel van mijn leven te ervaren.

stel jezelf dus deze vragen:

  • welk deel van mijn leven is compleet?
  • Wat heb ik geprobeerd en ervaren, en nu hoef ik niet meer te doen?
  • van welke ervaring heb ik genoeg geleerd en ben ik nu vrij om verder te gaan?

deze vragen kunnen van toepassing zijn op gewoonten, relaties, overtuigingen en al het andere waarvan je denkt dat het compleet en gesloten moet zijn en niet meer ervaren moet worden.

Stap 2: Maak een lijst

Ik denk dat er minstens 2 of 3 dingen in je leven zijn die meteen in je opkomen.  die gebieden die je doen denken   oh ja – Ik ’heb zeker genoeg van dat gedaan.

misschien heb je genoeg gedaan om met negatieve mensen om te gaan, suiker te eten, lui te zijn of creditcards te gebruiken.misschien is het tijd om dat hoofdstuk af te sluiten en een nieuw hoofdstuk te beginnen.

een goede manier om dit proces te starten is om een lijst te maken van dingen in je leven die nu compleet zijn.

die gebieden die je hebt ervaren, heb je geleerd van, en nu ben je goed.  je hoeft ze niet te blijven doen. u ’ bent klaar om verder te gaan naar iets beters.

wanneer je alles hebt opgeschreven waar je compleet mee wilt zijn, draai je je papier om en begin je een lijst met dingen waar je meer van wilt in je leven.dingen waar je meer van wilt ervaren en waar je meer van wilt leren.

Ik wil klaar zijn met het gebruik van creditcards, en nu wil ik meer financiële vrijheid ervaren.   

Ik wil klaar zijn met het toestaan dat angst me ervan weerhoudt om het te proberen, en nu wil ik meer moed ervaren.

als je je eerste lijst doorleest, bekijk je ze allemaal als compleet.  je kunt er zelfs een vinkje naast zetten, of het doorstrepen.je hebt het gedaan, en je hoeft het niet meer te doen.

wanneer je je tweede lijst leest, denk je aan die dingen als vervangingen die je leven zullen verrijken.je moet enthousiast zijn om ze meer te ervaren, en uitkijken naar hoe ze je leven beter zullen maken.

i ’m klaar met uitstellen en mijn doelen niet bereiken in plaats van ze een prioriteit te maken.en nu ben ik opgewonden om dingen gedaan te krijgen en door te gaan en ik ben de positieve verandering aan het omarmen die in mijn leven zal brengen.

plaats je lijst ergens waar je het vaak zult zien.herinner jezelf eraan dat je een nieuw, spannend hoofdstuk binnengaat en nu je dingen kiest waar je veel meer in geïnteresseerd bent.

Stap 3: Weet waarom

als mensen hebben we allemaal controle over onze gedachten en emoties.onze beslissingen en acties zijn het resultaat van wat we denken en voelen.

helaas nemen we soms geen controle over onze gedachten en emoties, wat kan leiden tot beslissingen die ongezond en schadelijk zijn en op zijn minst niet gunstig.

maar wanneer je leert om je geest te beheren en de controle over je gedachten te nemen, zullen de resulterende acties een meer gedisciplineerd gedrag weerspiegelen.

je zult niet dwangmatig of passief zijn of toegeven aan spontane driften.je hebt volledige controle over het nemen van beslissingen die je leven zullen verbeteren.

een deel van dat mind management is weten waarom je bepaalde keuzes maakt.

wanneer je een diepe, emotionele band hebt met de redenen achter je beslissingen, zal je toewijding aan hen sterker zijn.dus, als je door het proces gaat om te bepalen wat nu compleet is in je leven, en waar je meer van wilt ervaren, zorg er dan voor dat je het werk doet om uit te zoeken waarom.

Wat is die dwingende emotie die verbonden is met je nieuwe beslissing?

als je deze blog leest, neem ik aan dat je meer controle wilt over je financiën.  misschien heb je ervoor gekozen om klaar te zijn met schulden en overbesteding.misschien wil je meer financiële discipline en vrijheid ervaren in je leven.

Dit zijn geweldige beslissingen die je leven op een belangrijke manier ten goede zullen komen – maar don ’t stop daar.

vraag jezelf af *waarom * je deze dingen wilt.heb een sterke rechtvaardiging in je hoofd voor de verandering.wees doelgericht om het te verbinden met een dwingende reden en een sterke emotie.

don ’t vergeet dit gratis werkblad te pakken om je te helpen je mindset te veranderen en verandering in je leven te creëren!

 

Gebruik deze mindset shift om meer voor jezelf te kiezen

verandering is een uitdaging.het zal altijd meer moeite kosten om te veranderen dan om hetzelfde te blijven doen wat je altijd al hebt gedaan.  wees voorbereid op de uitdaging.

Deze eenvoudige mentaliteitsverandering kan je helpen je nieuwe keuzes met minder weerstand te benaderen.in plaats van te denken dat je iets verliest, kun je de verandering zien als een manier om meer ervaringen op te doen in je leven en het zo voller te maken.

Je hebt de vorige ervaring gehad, en nu is die voltooid, en dus ga je verder naar een nieuwe ervaring, die je verder zal brengen op het pad naar de persoon die je bedoeld bent te worden.

je kiest opnieuw meer voor je leven, zodat je kunt blijven leren en groeien van elke ervaring die je toevoegt.maar je kiest er ook voor om je leven te verbeteren, dus je blijft keuzes maken die je naar je beste zelf leiden.

wanneer je deze verschuiving in je mindset kunt maken, zul je zien dat iets loslaten helemaal niets verliest.het is wanneer je nieuwe ervaringen kiest die je zoveel meer aan je leven toevoegt.

Plaats een reactie