Top 10 dingen die ik heb geleerd van FPU Flex

als je mijn beoordeling van de 9-weekse Financial Peace Flex-cursus hebt gevolgd, weet je dat ik me er oorspronkelijk voor heb aangemeld via mijn kerk, maar uiteindelijk uitviel.

het goede nieuws was dat ik er tot een jaar toegang toe heb, dus besloot ik het zelf te doorlopen.

De cursus is volledig online, met video ‘ s en downloadbare werkbladen.  Het enige wat ik echt miste was een ontmoeting met een groep voor discussie.

Ik heb echt genoten van de cursus.het was de eerste keer dat ik door Financial Peace University ben geweest en ik heb meer geleerd dan ik had verwacht.

afgezien van de geweldige instructie, was ik zo geïnspireerd om alles te doen wat ik kan om uit de schulden te komen, zodat we meer op onze pensioenrekening kunnen zetten.  Het motiverende aspect alleen al was de tijd waard die het kostte om er doorheen te gaan.

nu ik de 9 weken heb voltooid, dacht ik dat ik de serie zou afsluiten met de top 10 lessen die ik van de cursus heb geleerd.toen ik terug ging door mijn berichten en deze uitkoos, besefte ik dat ze meer over mindset dan management gingen.

waarschijnlijk omdat uit de schulden komen echt begint met hoe we over geld denken, en niet hoe we het beheren.

#1 Geef budgettering een kans

zoals de meeste mensen, is het mijn natuur om de meeste nieuwe dingen op te geven die ik probeer als het niet vanzelf goed komt weg.

misschien voor sommige dingen die je probeert, doet dit er niet toe in het grote schema van je wereld (denk aan: stand-up comedy of eenwielrennen).

maar als het gaat om budgettering, is het’s  cruciaal dat je het een kans geeft om te vechten.

gezien het feit dat veel paren samen zijn vanwege de hele“opposites attract ” theorie, kun je wedden dat er wat tegenstrijdig gedrag zal zijn als het gaat om het beheren van geld.

hoogstwaarschijnlijk zullen er een spaarder en een spender zijn die een partnerschap vormen.dit kan spanning, frustratie en conflicten veroorzaken wanneer u gaat zitten om naar uw budget te kijken.

Hier ’s een heads up:   Dit is normaal.

gewoon omdat jullie beiden don ’t natuurlijk oog in oog over hoe te verdelen uit de moolah, dat doesn’t betekent budgettering samen isn ’ t bedoeld om te zijn.

ga erin wetende dat het een tijdje, mogelijk een paar maanden, zal duren voordat je je budgetritme met elkaar hebt gevonden.

en als je dat eenmaal doet, zul je je afvragen hoe je ooit zonder hebt geleefd.

en ook wat je gemist hebt door je stand-up comedy routines zo snel op te geven.

#2 You don’t need to be good at math

sommige mensen vergelijken persoonlijke financiën, beleggen, budgetteren en uit de schulden komen door zeer bekwaam te zijn met cijfers.

en voor degenen die terugdenken aan hun Algebra I-klasse en beginnen te trillen, kan dit een afschrikmiddel zijn om beter geldbeheer te leren.

Nou, ik heb goed nieuws voor je:

uit de schulden komen is geen wiskundig probleem.    Het ’ s een gedragsprobleem.

helaas betekent dit dat je geen gratis pas krijgt omdat je de vermenigvuldigingseenheid op de middelbare school hebt gefaald.

wat het wel betekent is dat je net zo goed in staat bent als de volgende mens om je relatie met geld te veranderen.

wanneer je je gedachten verandert, wanneer je de motivatie vindt, dan zullen je acties veranderen.

Het begint allemaal met je mindset.

dus don ’t focus op alleen de cijfers.graaf een beetje dieper en zoek uit wat je in je schulden gat in de eerste plaats.& Nbsp; Wat zat er achter al die kosten en overbesteding?

en wat is je motivatie om je situatie te veranderen?

Zoek deze twee dingen uit en je zult veel verder zijn in het verpletteren van je schuld dan je misschien denkt.

#3 Wees dankbaar,bespaar geld

Dit was een heel goed inzicht van Rachel Cruz, Dave ‘ s dochter.

kortom, om geld te besparen, moet je tevreden zijn.

en om tevreden te zijn, moet je dankbaar zijn voor wat je hebt.

zonder dankbaarheid en tevredenheid zul je echt moeite hebben met het verhogen van je spaargeld.

in plaats daarvan zul je je concentreren op wat iedereen om je heen heeft op hun opritten, in hun kasten en in hun woonkamers.en dan lijken je eigen zegeningen op de kruimels aan de onderkant van je Cheerios-doos.

Dit leidt tot gevoelens van zijn “achter ”, dus dan begin je te denken dat je moet spelen inhalen.dit kan eruit zien als het aannemen van maandelijkse betalingen voor een nieuwe boot die u zich niet kunt veroorloven.

Mark Twain zei ooit: “vergelijking is de dood van vreugde”.” & Nbsp; Dit komt omdat het zo verdomd deprimerend kan zijn als je in de leugen gelooft dat je gewoon niet voldoet aan de Rockefellers naast de deur.

neem een stap terug en denk aan alles wat je *echt* nodig hebt, en vergelijk dat dan met alles wat je hebt.

Je hebt veel om dankbaar voor te zijn, mijn vriend.

#4 Je hebt een plan nodig om een droom te leven

je kunt dromen wat je wilt – maar zonder een plan, het ain’t happenin’.

Chris Hogan zegt Om een “droom vergadering ” met uw echtgenoot of partner.mijn man en ik hebben nooit over onze droom toekomst gesproken.ik denk dat als we dat zouden doen, onze dromen er heel anders uit zouden zien!

maar dat ’s oke.  hoe ouder Ik word, hoe meer ik me heb gevestigd in onze verschillen.

hij zou het waarschijnlijk leuk vinden om veel te kamperen.  Ik wil naar Europa.

hij zou een klein huis willen op 100 hectare.

I ’d willen een groot huis dat we kunnen vullen met onze kinderen’ toekomstige gezinnen.

Het maakt niet uit wat of wiens droom het is, het komt niet uit tenzij je een plan maakt.

en omdat we samen leven, moeten we een plek vinden om elkaar in het midden te ontmoeten en van daaruit te gaan.

je moet eerst samen gaan dromen, zodat je in ieder geval een gemeenschappelijke richting hebt.

in feite, droom over pensioen als het gaat om de meest magische tijd van je hele leven.

en dan het opsplitsen in een plan dat je daar zal krijgen.

don ’t laat het niet aan het toeval of het universum of de hoop dat het gewoon allemaal werkt.  dromen don ’t uitkomen op die manier.

Zoek uit wat er gedaan moet worden en wanneer, en begin dan samen aan die dromen te werken.

#5. Verstandig uitgeven vergt bewustzijn en intentie

Dit was meer een herinnering voor mij dan een nieuwe les.  maar soms moet je iets opnieuw horen om het echt te leren.

Een beetje zelfbewustzijn gaat een lange weg in het houden van uw geld in je zak.wanneer je je realiseert dat je emoties in de bestuurdersstoel zitten, is het tijd om op de remmen te stappen.

moderne marketing is zo slim dat we eigenlijk in de war kunnen raken tussen onze wensen en onze behoeften.&Nbsp;dat’s waarom het ’ s super duper belangrijk om zich bewust te zijn van hoe advertenties en commercials en catalogi uw happy switch kunnen activeren en ervoor zorgen dat u naar buiten gaat en geld uitgeeft dat u zou moeten gebruiken voor andere, belangrijkere dingen–zoals, Laten we zeggen, uw schuld.

zodra je dat bewustzijn aanboort, en zodra je erkent dat de 50% off-advertentie je behoefte niet magisch in een behoefte verandert, kun je meer beslissingen nemen met je hoofd en niet alleen met je hart.

en wanneer u besluit dat een nieuwe koelkast een verstandige aankoop voor uw gezin zou zijn, wees dan opzettelijk over hoe u dat daadwerkelijk uitvoert.winkel rond, slaap erover en kom volledig tot overeenstemming met de opportuniteitskosten van het uitgeven van 800 smackers aan een groot apparaat.

en  wees altijd in overeenstemming met je partner.

(dat kan pijn doen, Ik weet het, maar het is belangrijk.)

#6. Don ’t onderschatten verzekering

verzekering is een van die dingen die we betalen veel geld voor, maar niet al te zeker wat we krijgen in ruil.

We hebben de neiging om te grommen wanneer we premies moeten betalen, maar ademen een zucht van opluchting wanneer het onverwachte gebeurt en we beseffen dat we gedekt zijn.

het doorlopen van deze cursus hielp me de bescherming en veiligheid die verzekering kan bieden waarderen.

Het opende ook mijn ogen voor hoe belangrijk een goed beleid is om te voorkomen dat alles verloren gaat.

van uw huis tot uw gezondheid tot uw rijkdom, verzekering is absoluut noodzakelijk om de risico ‘ s die het leven onvermijdelijk met zich meebrengt te verminderen.

veel mensen zullen afzien van bepaalde soorten verzekeringen om geld te besparen, en soms is dit verstandig.maar, voor het grootste deel, uw beste inzet is om ervoor te zorgen dat u genoeg dekking om u te beschermen tegen tegenslagen die u niet kunt behandelen op uw eigen.het hebben van financiële vrijheid vereist twee dingen:het opbouwen van rijkdom en het beschermen van rijkdom.  Het Ene is net zo belangrijk als het andere.

don ’t uit te stellen het krijgen van de verzekering die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat u’re beschermd.

#7 investeren hoeft niet ingewikkeld te zijn

Ik ben een Finance major, en ik ben nog steeds in de war door financieel beleggen.

Gelukkig legt Dave het eenvoudig uit zodat het gemakkelijk te begrijpen is.

wat ik tijdens deze cursus heb geleerd, is dat ik me niet hoef te laten intimideren door beleggingsterminologie, opties en strategieën.& Nbsp; Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Dave geeft gedegen advies over waar je in moet investeren en hoeveel, maar zelfs als je besluit om je eigen aanpak te proberen, is de sleutel om het eenvoudig, langzaam en stabiel te houden.

Dit betekent een beleggingsplan opstellen dat gemakkelijk te begrijpen en te beheren is.&Nbsp;dan, don ’ t knoeien met het.

uw portefeuillebalans zal fluctueren, maar na verloop van tijd heeft de geschiedenis aangetoond dat u positieve rendementen zult ervaren.  dan hoef je alleen maar samengestelde rente het zware werk te laten doen.

#8 U kunt schulden minimaliseren  en een huis kopen

mijn man en ik hebben 3 huizen gekocht in ons huwelijk.

We hebben altijd gekozen voor 30-jarige, instelbare rente hypotheken en had een betaling die gelijk was aan ten minste 30% van ons maandelijkse inkomen.

met andere woorden, we hebben het totaal verkeerd gedaan.

maar we hebben gewoon gedaan wat de meesten doen.onze #1 doelstelling was het krijgen van het grootste huis met de laagste betaling.  Isn ’t is dat wat iedereen wil?

In mijn gedachten geloofde ik dat omdat ons huis was waar we het grootste deel van onze tijd doorbrachten, waar we onze kinderen zouden opvoeden en voor altijd herinneringen zouden opbouwen, dat de persoonlijke en emotionele voordelen opwegen tegen de kosten op lange termijn die we zouden accepteren.

Kortom, ik stak mijn hoofd in het zand en negeerde hoe onze woningkrediet onze financiële toekomst beïnvloedde.

nu ik ’m ouder ben, zou ik willen dat we ’d het anders deden.  Ik wou dat we wisten over Dave &#8217 ‘ s advies om alleen een 15-jarige vaste hypotheek te accepteren, zodat de betaling minder dan 25% van ons maandelijkse inkomen was.

Dit is de manier om schulden te minimaliseren en een huis te kopen.

maar nu ik het beter Weet, zal ik het beter doen.wanneer we ons huidige huis inkrimpen, zullen we onze financiële doelen belangrijker maken dan de grootte van ons volgende huis.

#9 financieel succes betekent niet altijd financiële vrede

als ik denk aan financiële vrijheid (een uitdrukking die ik echt graag gebruik), stel ik me een schuld-kosteloos levensstijl met het inkomen dat me in staat stelt om de passies die ik heb in het leven na te streven.dit omvat reizen, leren en geven.

Ik denk dat ik het zou kunnen vergelijken met het hoogste niveau van financieel succes dat ik kon bereiken.

waar ik ’ve nooit echt over nagedacht is hoe financiële vrede past in het beeld.

Ik denk dat we allemaal vrede willen, maar ik hoor of lees niet veel over het feit dat het een doel is voor de meeste mensen.  I ’ m gissen we gaan er waarschijnlijk van uit dat als we veel geld en geen schulden hebben, er onvermijdelijk vrede zal komen.  geen zorgen = lotsa vrede, toch?

maar eigenlijk is het’ meer dan dat. Want als je eenmaal een bepaald niveau van financieel succes hebt bereikt, dan is de zorg dat je het misschien verliest.  dus je houdt het stevig vast.u werkt meer, spaart meer, investeert meer.

dus je bent succesvol, maar je bent niet vredig.

en als je geen vrede ervaart samen met financieel succes, dan heb je het hele punt gemist.

om vrede te hebben, moeten we gevers zijn.We moeten onze strakke greep loslaten en onze handen open laten, zodat we zowel kunnen ontvangen en geven van het geld en de middelen waarmee we gezegend zijn.

zo ervaar je echte financiële vrede.

don ’t vergeet er ’ s meer aan financieel succes dan een vette spaarrekening.als we ons droomleven opbouwen maar het dan allemaal voor onszelf houden, zullen we nooit de vrede ervaren die gepaard gaat met geven.

#10 It’s never too late

mijn man en ik zijn getrouwd voor meer dan 23 jaar, en we’ve nooit op een budget geweest (tot voor kort, dat is).We hebben nooit samen over onze financiën gesproken, of onze financiële toekomst gepland, of over onze financiële dromen gesproken.

We zijn dit jaar allebei 50 geworden.

als je je verhoudt tot wat ik ’m zeg, hoor me nu:     het ’s nooit te laat.

te laat voor wat, vraag je je misschien af?

te laat om uit de schulden te komen.

te laat om een fatsoenlijk pensioen op te bouwen.

te laat om je mindset te veranderen, Maak een U-bocht, draai de schakelaar om.

te laat om je dromen waar te maken.

Je kunt het gevoel hebben dat je gewoon te lang hebt gewacht, en nu ben je genaaid.

laat me je een perspectief geven dat me hielp toen ik het ontving:

hoe u uw geld vandaag beheert, heeft invloed op hoe u uw geld uitgeeft wanneer u met pensioen gaat.je kunt het verstandig beheren, of je kunt het afblazen.pensioen doesn ’t care, want het &#8217 ‘ s komt hoe dan ook.

met andere woorden, Ik kan 65 zijn zonder spaargeld, of 65 met wat spaargeld.tenzij ik een oproep van God krijg om naar huis te komen, word ik toch 65.kan net zo goed doen wat ik kan met de tijd die ik nog heb om het de best mogelijke 65 te maken, toch?

als je het je hele leven hebt opgeblazen en nu heb je 10 jaar tot je pensioen, dan nee, je zult waarschijnlijk niet leven als de Beverly Hillbillies.maar dat betekent niet dat je je vooruitzichten niet kunt verbeteren door vandaag te beginnen.

Dit is’ t een wedstrijd.jezelf vergelijken met waar anderen zich bevinden, zal je niet helpen verder te komen dan je al bent.

waar je ook bent in het leven, begin daar.  gewoon beginnen.

want als je nooit begint, dan is er een 100% kans dat je je doelen niet zult bereiken.

geef jezelf een kans.  je verdient het!

in een notendop

uiteraard heb ik enkele belangrijke lessen geleerd van FPU Flex.

en zoals ik in het begin al zei, het heeft niet veel te maken met praktische toepassing.  het meeste van deze dingen gaat over het veranderen van je denken.

wanneer je besluit dat je niet meer tevreden bent met gebroken en gestrest, ben je klaar om van richting te veranderen.

wanneer je je realiseert hoe je gewoonten en je denken de dromen die je hebt hebben gesaboteerd, zul je een verandering aanbrengen.

Het begint allemaal met je gedachten, dus maak gebruik van je zelfbewustzijn en begin kleine aanpassingen te maken.

neem de controle terug, stop met focussen op je fouten en blaas nieuw leven in je visie voor je toekomst.

Je kunt het!

andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

  • Hoe $5000 in een jaar te besparen
  • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
  • Het doel van een Budget:  17 krachtige voordelen
  • 3 slimme redenen om te zetten sparen voor schuld
  • Hoe te leven op het inkomen van vorige maand (en waarom je dat zou moeten doen)
  • 14 (meestal gratis) online geldbeheertools
  • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
  • financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscaal welzijn te stimuleren
  • Hoe te ontsnappen aan schulden met een DIY Debt Management Plan
  • De zero-sum budget resource guide

wil je deze post onthouden voor later? Pin het op je favoriete Pinterest board!

Top 10 dingen die ik heb geleerd van FPU Flex

Plaats een reactie