Uw routekaart naar pensionering: een essentiële stapsgewijze handleiding

Het is niet genoeg om elke betaaldag wat geld in een 401 (k) te stoppen. Pensioensparen is slechts een onderdeel van een volledig pensioenplan.

Daarom moet u uw eigen routekaart naar uw pensioen opstellen, waarmee u kunt bouwen aan de toekomst die u echt wilt. Het hebben van een uitgebreid pensioenplan geeft u de richting om de stappen en strategieën te implementeren die nodig zijn voor alle aspecten van een succesvol pensioen.

Dit omvat het ontwikkelen van een tijdlijn, het hebben van een plan voor sociale zekerheid en andere pensioeninkomensopties, het maken van een geprojecteerd budget en weten hoe u schulden zult afbetalen. Dit zijn slechts een paar stappen op uw pensioenplanning die u wilt bezoeken voordat u met pensioen gaat.

In dit bericht ga ik over 18 stappen die u kunt opnemen terwijl u in kaart brengt uit uw reis naar uw pensioen. Zelfs als je pensioen dichterbij lijkt dan waarop je nu bent voorbereid, kun je nog steeds stappen ondernemen om de financiële zekerheid op te bouwen die je in de toekomst nodig hebt. Het is nooit te laat om te beginnen met sparen en plannen maken voor uw pensioen!

Het belangrijkste is om consequent stappen te nemen die u in de richting van uw grote geheel brengen.

Als u de belangrijkste pensioenrichtlijnen kent terwijl u spaart voor uw pensioenjaren, kunt u zich blijven concentreren op wat belangrijk is, en begeleiden u bij elke stap op uw reis naar uw pensioen.

Hulp nodig bij het plannen van uw pensioen? Download dit GRATIS mini-werkboek en begin met het creëren van het pensioen dat u wilt!

 

Je stapsgewijze roadmap naar pensionering

Er zijn veel bewegende delen als het gaat om het plannen van uw pensioen. Het is gemakkelijk om je een beetje overweldigd te voelen, vooral als je een late spaarder bent.

Daarom heb ik deze stapsgewijze handleiding gemaakt om je te helpen bij het navigeren door je reis. Elke stap helpt u dichter bij een succesvol en comfortabel pensioen te komen.

U kunt deze gids gebruiken om meer te weten te komen over die onderdelen van uw pensioen waar u aandacht aan moet besteden en waar u rekening mee moet houden. *Hoe* u ze plant, hangt af van uw unieke situatie.

U kunt dit natuurlijk allemaal zelf doen (vooral als u stap 17 voltooit!), maar ik moedig mijn lezers altijd aan om professioneel advies in te winnen als ze niet zeker weten wat ze moeten doen. Ik geloof dat de kosten de gemoedsrust waard zijn, wetende dat je op de goede weg bent.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waar je überhaupt begint. De meesten zouden denken dat het openen van een 401 (k) of IRA de logische eerste stap zou zijn. En ja, hier kun je zeker beginnen! In feite kunnen al deze stappen in elke gewenste volgorde worden uitgevoerd. Ik heb echter geprobeerd de stappen te ordenen als een natuurlijke en geordende voortgang.

Dus, laten we beginnen! Eerste stop: uw visie op uw pensioen.

1. Creëer een visie voor uw pensioenlevensstijl

Het is niet altijd een kick om uw budget in evenwicht te brengen of erachter te komen uw 401(k) toewijzingen (*geeuw*).

Maar wanneer die acties verbonden zijn met een kristalheldere visie waar u enthousiast over bent, dan heeft u een behoorlijk overtuigend doel om u te motiveren.

Wanneer u uw droompensioen definieert, heeft u uw waarom achter al uw wat.

Dit zal je brandstof zijn voor doorzettingsvermogen, uitgestelde bevrediging, motivatie en hoop. Het is wat ervoor zorgt dat je vooruit blijft gaan.

Als je getrouwd bent, zou je een droomontmoeting met je partner moeten hebben. Je kunt in de verleiding komen om deze stap alleen te doen, maar dat zal je alleen maar op een onrealistisch resultaat brengen. Of uw partner nu wel of niet meedoet met financiële planning, het is belangrijk om te weten wat u beiden met pensioen wilt.

Uw droombijeenkomst hoeft niets bijzonders te zijn. Het moet gewoon opzettelijk zijn.

 • Plan een tijd om specifiek te praten over uw dromen en doelen tijdens uw pensionering. Kies een plaats, stel een datum vast en regel indien nodig een oppas voor de kinderen. Je wilt elkaar je onverdeelde aandacht geven zonder afleidingen en onderbrekingen.
 • Beslis van tevoren dat je geen oordeel zult vellen en de ideeën van de ander zult steunen. Ga erop in en sta open voor alles wat je partner deelt. Dit kan moeilijk zijn, vooral voor vrouwen! Maar als je van plan bent om op deze manier te reageren, heb je een grotere kans van slagen.
 • Schrijf je vragen op zodat je iets hebt om je gesprek te sturen. Voeg vragen toe die betrekking hebben op uw waarden, ideeën en verwachtingen, maar ook op praktische zaken zoals wanneer en hoe.
 • Praat over het grote geheel, maar ook over de dagelijkse praktijk.Hoe wil je dat je dagelijkse routine eruitziet? En wat zijn uw grote doelstellingen van jaar tot jaar?
 • Zorg ervoor dat u de belangrijke onderdelen waarover u sprak opschrijft. U wilt vaak terugkijken op waar u het over heeft gehad en aanpassingen maken terwijl u samen werkt aan uw droompensioen.

Houd er rekening mee dat pensionering mogelijk 20 tot 30 jaar kan duren. Tijdens dit laatste seizoen van je leven ga je door fasen die actiever zijn dan andere. Denk na over wat u echt wilt doen als uw gezondheid op zijn best is en u meer activiteiten kunt ondernemen. Bespreek ook hoe u van plan bent om te gaan met een afnemende gezondheid naarmate u ouder wordt.

De eerste stap om doelgericht met het pensioenproces om te gaan, is bepalen hoe u wilt dat het eruit ziet. Zet een droomafspraak met uw partner in uw agenda en begin samen met het creëren van een visie!

2. Maak een pensioenuitgavenplan

Je hebt een duidelijk idee van wat je wilt doen als je met pensioen gaat. Nu moet u een budget bepalen dat uw visie ondersteunt. Dit zal u helpen bij het bepalen van uw jaarlijkse uitgaven en wat uw spaargeld nodig heeft om met pensioen te gaan.

Het is van cruciaal belang dat u hiermee zo specifiek en realistisch mogelijk bent stap. U moet in elk geval overschatten wat u nodig heeft om uw pensioenlevensstijl te ondersteunen.

U kunt een pensioenuitgavenplan maken op basis van uw huidige budget.

Houd er rekening mee dat u misschien maar 70-80% van uw inkomen vóór pensionering nodig heeft. Enkele van uw grootste uitgaven – zoals een hypotheekbetaling, autolening of collegegeld – zou mogelijk achter je kunnen staan.

Je hebt misschien besloten (vanaf stap 1) dat je echt meer wilt reizen of nieuwe hobby's wilt oppakken, die beide je inkomensbehoefte kunnen vergroten.

>

Het pensioenproces kent fasen en u zult waarschijnlijk actiever zijn in de eerste jaren. In de latere jaren geeft u misschien minder uit aan recreatieve activiteiten, maar meer aan zorg. U moet uw budget dienovereenkomstig plannen.

Neem alle bronnen van pensioeninkomen op, zoals sociale zekerheid, pensioeninkomsten en investeringsinkomsten.

Ook don's 8217;t vergeet rekening te houden met belastingen en gezondheidszorg tijdens pensionering. Deze twee uitgaven worden vaak over het hoofd gezien, maar kunnen een aanzienlijk deel van uw budget uitmaken.

U kunt zelfs verschillende budgetten maken voor alternatieve scenario's, zodat u een totaalbeeld heeft van uw financiële situatie onder verschillende omstandigheden. Misschien wilt u een 'kaal budget' maken, om het minimuminkomen te berekenen dat u nodig heeft als u met pensioen gaat. Het kennen van uw minimaal vereiste inkomen zal zeer nuttig zijn als u achterloopt met uw pensioensparen.

U moet ook overwegen wat uw inkomstenbronnen en behoeften zullen zijn wanneer u of uw echtgenoten overlijdt. Na het overlijden van mijn vader werd zijn ouderdomspensioen gehalveerd. Mijn moeder moest dus flink bezuinigen op haar uitgaven. Zorg ervoor dat u weet hoe uw inkomen onder deze omstandigheden zal veranderen.

Voor meer informatie over het creëren van een pensioenbudget, vindt u hier een nuttig artikel om u te begeleiden.

3. Verhoog uw nettowaarde op weg naar uw pensioen

Uw nettowaarde is eigenlijk alles wat u bezit minus alles wat u verschuldigd bent.

Wat je overhoudt is een momentopname van waar je financieel staat. Wat nog belangrijker is, het is een nuttig referentiepunt om te zien hoe dicht u bij uw doelen bent.

Wat ik leuk vind aan de nettowaarde-statistiek is dat het 8217;s een eerlijke maatstaf voor elke geweldige beslissing en vreselijke fout die u ooit met uw geld heeft gemaakt.

Het houdt niet alleen rekening met hoeveel u verdient, en het is niet alleen gericht op wat u verschuldigd bent. In plaats daarvan houdt het rekening met al het goede en slechte en vertelt u dat dit is waar u zich bevindt.

Uw vermogenssaldo zal altijd veranderen, gebaseerd op uw veranderingen in activa en passiva. Vergeet niet dat het een momentopname is van dit tijdstip. Dat betekent dat het nummer zelf bijna niet zo belangrijk is als hoe het nummer verandert.

Met nettowaarde, je wilt dat dat aantal omhoog gaat. Controleer het dus regelmatig om er zeker van te zijn dat u op de goede weg bent met uw doelen en in de goede richting gaat. Optimaliseer uw financiële middelen om deze belangrijke statistiek te blijven verhogen.

Voor specifieke instructies over hoe u uw nettowaarde kunt berekenen en een gratis werkblad kunt krijgen, klikt u door naar mijn bericht over uw nettowaarde berekenen.

4. Identificeer uw financiële onafhankelijkheidsnummer voor pensionering

U hebt een visie voor de toekomst en u weet waar u aan toe bent vandaag. Nu moet u uw doel identificeren.

Uw cijfer voor financiële onafhankelijkheid is de nettowaarde die u tegen pensionering moet bereiken om financiële vrijheid te bereiken. Met andere woorden, hoeveel pensioengeld u tussen nu en uw pensioendatum moet sparen om uw visie waar te maken.

De eenvoudigste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een online pensioencalculator. Er zijn er veel om uit te kiezen, maar Forbes beveelt deze 5 aan. Ik heb persoonlijk de R:IQ-beoordelingstool van Dave Ramsey gebruikt.

Elke tool heeft verschillende functies, dus kies degene die het beste bij je past. Een belangrijk detail om op te letten is welk rendement de tool gebruikt. Sommigen gaan uit van een specifiek percentage, anderen zullen je vragen er een in te voeren waarvan je denkt dat het realistisch is.

Zoek er een die u vertelt hoeveel u elke maand moet sparen om uw doel op tijd te bereiken. En voor een nauwkeuriger beeld kunt u een rekenmachine gebruiken die rekening houdt met samengestelde rente en correcties maakt voor inflatie .

5. Maak een tijdlijn voor pensioenplanning

U hebt enkele belangrijke informatie geïdentificeerd die u zal helpen bij het opstellen van een stappenplan om uw droompensioen te bereiken. Een hulpmiddel dat u zal helpen dingen op te splitsen, is een tijdlijn.

Het pensioenproces is heel persoonlijk. We hebben allemaal onze eigen unieke omstandigheden, voorkeuren en financiële situaties. Sommigen van ons bevinden zich misschien op vergelijkbare punten op de tijdlijn, maar de routekaart om van hier naar daar te komen zal er voor ieder van ons anders uitzien.

Daarom is het cruciaal om het heft in eigen handen te nemen en je eigen reis te bepalen. Je kunt je toekomst niet baseren op hoeveel je buurman in zijn 401(k) heeft of wanneer je neef besluit met pensioen te gaan.

Je moet zelf uitzoeken welke stappen je nodig hebt te nemen en wanneer, om ervoor te zorgen dat u uw doelen op tijd bereikt.

Als u eenmaal weet waarom (visie), waar u vandaag staat (nettowaarde) en waar u moet zijn ( financieel onafhankelijkheidsnummer), kunt u beginnen te bepalen wat wanneer zal gebeuren:

 • Wanneer is uw pensioendatum?
 • Wanneer laat u uw creditcards afbetalen?
 • Wanneer laat u de hypotheek afbetalen?
 • Wanneer bereikt u bepaalde spaarmijlpalen?
 • Wanneer gaat u sociale zekerheid genieten?
 • Wanneer gaat uw pensioeninkomen in?
 • >Wanneer begint u geld op te nemen als u met pensioen gaat?
 • Wanneer krijgt u een verzekering voor langdurige zorg?
 • Wanneer gaat u inkrimpen of verhuizen?

Dit zijn slechts enkele punten op uw tijdlijn die u kunt bepalen. En maak je geen zorgen om exact te zijn. Uw plan zal een doorlopend werk in uitvoering zijn naarmate u dichter bij uw pensioen komt.

Het doel is om een ​​structuur te creëren waarnaar u kunt verwijzen, zodat u uw doelen op tijd en je weet wat je vervolgens moet doen.

6. Krijg een budget om uw pensioendoelen te bereiken

Uw budget is uw stappenplan om te komen waar u heen wilt.

Als u een budget volgt dat is gebaseerd op specifieke financiële doelen, zult u weet welke stappen u vervolgens moet nemen, welke obstakels u moet vermijden en wanneer u bepaalde mijlpalen zult bereiken.

Het gaat erom dat u bewust omgaat met uw uitgaven en besparingen en dat u elke dollar goed bijhoudt .

Misschien heb je al een beperkt budget, dus misschien moet je wat aanpassingen doen op basis van de financiële doelen die je hebt gesteld. Misschien moet u meer sparen of schulden agressiever gaan aanpakken. Plaats deze tactieken op uw tijdlijn, zodat u op het goede spoor blijft.

Als u echt achterloopt met uw pensioenfonds, moet u misschien van hart tot hart met uw partner over het maken van grote aanpassingen in het leven of grote offers. Het is misschien niet genoeg om alleen de kabel weg te knippen of minder buiten de deur te eten.

Als u vastbesloten bent uw financiële doelen te bereiken tegen de tijd dat u met pensioen gaat, moet u mogelijk grotere veranderingen doorvoeren. Dit kunnen de verkoop van uw huis en/of uw voertuigen zijn, het krijgen van een tweede baan of zelfs het elimineren van de bijdragen die u levert aan uw kinderen’ studiefonds.

Een budget helpt u te zien waar uw geld naartoe gaat en hoe u de richting kunt veranderen om uw nettowaarde te vergroten. Onthoud: uw nettowaarde vergroten is het doel!

Als u nog nooit een budget heeft gemaakt, kunt u mijn bericht lezen over hoe u een op nul gebaseerd budget maakt.

7. Maak een plan om schulden af ​​te betalen voordat ze met pensioen gaan

In 2018 had 80% van de Amerikanen van in de vijftig een vorm van schuld . Van de 65-plussers had 60% nog schulden bij pensionering.

Als u enige schuld draagt, heeft u nog geen financiële vrijheid bereikt – ongeacht uw nettowaarde. Zolang u geld schuldig bent aan iemand anders, bent u gebonden aan die schuldeiser. Niet alleen dat, u loopt ook meer financiële risico's, die alleen maar groter worden naarmate u ouder wordt.

>

De beste manier om ervoor te zorgen dat u het pensioen krijgt waar u van droomt, is door volledig schuldenvrij te zijn op uw pensioendoeldatum (en zelfs eerder indien mogelijk!). En ja, dat betekent ook het huis.

Het idee om binnen 10-15 jaar volledig schuldenvrij te zijn, lijkt u op dit moment misschien absoluut onmogelijk. Misschien heb je je hele leven van salaris naar salaris geleefd en zie je niet hoe dit ooit zou kunnen worden bereikt.

Je moet beslissen hoe belangrijk je pensioendromen voor je zijn, en wat je bent bereid op te offeren om ze te bereiken. Want het feit is dat jij de controle hebt. U mag uw geld vertellen waar het heen moet.

Moet u een aantal ongemakkelijke en moeilijke beslissingen nemen? Waarschijnlijk. Zul je grote offers moeten brengen? Zeer zeker.

Maar wanneer u de volledige verantwoordelijkheid voor uw leven begint te nemen en u niet uw verleden of uw echtgenoot of uw omstandigheden of iets anders de schuld geeft, zult u een manier vinden.

>

Zorg ervoor dat u uw schuld aflost. Verminder uw uitgaven en verhoog uw inkomen. Maak er een onderdeel van uw budget van, stel een streefdatum in en zet het op uw tijdlijn.

Als u wat hulp nodig heeft, bekijk dan mijn bericht over hoe u uit de schulden kunt komen.

sterk

8. Verlaag uw huidige huishoudelijke kosten

Nu het “vet” uit uw uitgaven halen, is een geweldige discipline die u zal voorbereiden op het leven op een comfortabel pensioenbudget. U zult leren van minder te leven, en u zult meer hebben om uw schulden af ​​te betalen en meer te sparen.

Doorloop uw budget regel voor regel en vind de dagelijkse kosten van levensonderhoud die uw bankrekening leegtrekken.

Enkele voorbeelden kunnen zijn:

 • Abonnementskosten
 • Impulsaankopen
 • Uit eten
 • Kabel-tv
 • Mobiele telefoonabonnementen

Je hebt gewonnen& #8217;Het is niet mogelijk om alles volledig weg te laten, maar er zijn veel discretionaire uitgaven die je zeker kunt verminderen. Hoe meer u moet sparen, hoe meedogenlozer u moet zijn bij dit proces.

Overweeg elke mogelijkheid om kosten te besparen, zelfs als het pijn doet!Het comfort waaraan we gewend zijn geraakt, is precies dat – het is geen noodzaak.

Bent u bereid nu wat comfort op te offeren, zodat u op een dag het pensioen kunt waarmaken waarvan u later droomt ?

Beloof uw doelen en doe wat nodig is om ze te bereiken.Niemand is ooit oud geworden en heeft er spijt van gehad dat hij de kabel heeft opgezegd of een oudere mobiele telefoon heeft gebruikt. Het is een tijdelijk ongemak dat in de toekomst grotere beloningen zal opleveren – en uw toekomst is het waard!

Voor meer ideeën over hoe u verspillende uitgaven kunt verminderen, leest u mijn post over budgetlekken en hoe u ze kunt oplossen.

9. Verhoog uw pensioensparen

Dave Ramsey raadt u aan schulden af ​​te lossen voordat u spaart voor uw pensioen. Maar persoonlijk zeg ik … het hangt ervan af.

Ik ben het met Dave eens dat een klein noodfonds sparen moet prioriteit numero uno zijn – minimaal $ 1.000. Dit geeft je een kleine buffer voor die onverwachte uitgaven, zodat je niet dieper in de schulden raakt.

Maar daarna denk ik dat je je opties moet afwegen.

>

Het rendement op het pensioenplan van de werkgever van mijn man ligt bijvoorbeeld consequent boven de 10% (vaak dichter bij de 13%). Ik heb geen schuld met een hogere rente dan dit. Ik probeer zelfs altijd mijn creditcardsaldo op een promotietarief van 0% te houden. Mijn studieleningen zijn minder dan 6% en onze medische rekeningen zijn rentevrij. We hebben onlangs onze hypotheek herfinancierd en hebben deze lager dan 5% gekregen. Ons pensioensparen groeit dus met meer dan het dubbele van wat we betalen voor onze schulden.

Om deze reden heb ik ervoor gekozen om te blijven sparen terwijl we aan het sparen zijn. 8217;zijn onze schuld aan het aflossen.

Het is jouw keuze. Dave geeft geweldig advies over hoe u kunt budgetteren en uw schulden kunt kwijtraken. Maar het is uiteindelijk aan u hoe u uw geld wilt beheren. Overweeg al uw omstandigheden en bedenk een plan waarvan u denkt dat het goed voor u is.

Als u meer aan uw spaargeld wilt toevoegen terwijl u nog bezig bent met het aflossen van uw schuld (of als u ' het al heeft afbetaald), dan zijn het opbouwen van een noodfonds voor 3-6 maanden en toevoegen aan uw 401(k) slimme stappen.

Profiteer ten volle van uw door de werkgever gesponsord pensioenplan. Dit levert u fiscale voordelen op en een hoger rendement dan een gewone spaarrekening. Mogelijk ontvangt u zelfs een match tot een bepaald percentage. Dit is gratis geld – dus geef dit niet door. Neem contact op met uw HR-afdeling om erachter te komen wat uw bedrijf te bieden heeft.

Als een door de werkgever gesponsorde pensioenregeling zoals een 401(k) niet voor u beschikbaar is, kijk dan in een Individueel Retirement Account (IRA). De contributielimiet is lager dan 401(k), maar het is een uitstekend alternatief om u te helpen sneller te sparen.

Welk spaarvehikel u ook gebruikt, zorg ervoor dat u uw sparen automatiseert. Zo elimineert u de keuze. Het is nog een ding dat u financieel niet meer hoeft te betalen en het is een geweldige manier om meer opzij te zetten voor het pensioenproces.

Beslis over een maandelijks of wekelijks vast bedrag, of zelfs een percentage van uw maandelijks inkomen, om zetten in de richting van besparingen. Voeg dit toe aan uw budget alsof het een uitgave is en betaal uzelf elke maand. Zelfs als het $ 20 per week is!

Maak er een gewoonte van om geld te sparen. Zodra u uw saldo begint te zien stijgen, zult u gemotiveerd zijn om manieren te vinden om meer te sparen.

Voor meer ideeën over hoe u uw spaargeld kunt verhogen, leest u mijn bericht over hoe u uw pensioensparen kunt inhalen.

10. Verhoog uw inkomen om meer te sparen voor uw pensioen

Hier lopen veel mensen vast.

Er zijn echter nooit meer mogelijkheden geweest om uw inkomen te verhogen dan nu. Van het opzetten van een online bedrijf tot het krijgen van een bijbaantje tot het aanbieden van uw eigen diensten, u kunt gemakkelijk meer geld genereren om te sparen voor uw pensioen.

Dus als u het moeilijk vindt om een ​​manier voor te stellen om uw uw inkomen (zonder de loterij te winnen), gebruikt u waarschijnlijk een schaarste-mentaliteit.

Een schaarste-mindset (ook wel een 'vaste' mindset genoemd) houdt je vast in een mentale lus van beperkende overtuigingen die je ervan weerhouden de doelen te bereiken die je jezelf hebt gesteld.

De meeste mensen die overweldigd zijn door hun financiële situatie en geen uitweg zien, opereren vanuit een schaarste-mentaliteit.

Maar hier is het goede nieuws: je kunt je gedachten veranderen.

En als je dat doet, ontwikkel je meer versterkende overtuigingen:

 • je begint na te denken “grote afbeelding”
 • je zult geloven dat er onbeperkte mogelijkheden zijn
 • je zult verandering omarmen en accepteren
 • je zult een proactieve benadering van het leven aannemen

De mentaliteit die u aanneemt, bepaalt uw financiële toekomst.

Natuurlijk zijn er praktische stappen om uw inkomensmogelijkheden uit te breiden, zoals een tweede baan zoeken of investeren in een huurwoning of het starten van een bijzaak. Maar eerst moet u geloven dat deze kansen voor u beschikbaar zijn en dat u volledig in staat bent om uw inkomen hierdoor te verhogen.

Lees mijn bericht voor meer informatie over het creëren van een gezondere geldmindset over het veranderen van je mindset om je financiële doelen te bereiken.

11. Wees proactief met uw gezondheid om de uitgaven bij pensionering te minimaliseren

De beste manier om de zorgkosten in de toekomst tot een minimum te beperken, is door vandaag voor jezelf te zorgen.

Eerlijk gezegd ben ik de slechtste in naar de dokter gaan. Als ik me niet ziek voel, neem ik aan dat ik dat niet ben. Maar we weten allebei dat dit niet de meest nauwkeurige diagnosemethode is.

Er is een reden waarom preventieve gezondheidszorg doorgaans volledig wordt gedekt door een verzekering. Het is omdat de verzekeringsmaatschappijen weten dat als u gezond blijft en vroegtijdig ziek wordt, zij minder aan aanbieders hoeven uit te keren en zich niet bezig hoeven te houden met het innen van betalingen van de verzekerde.

Dus, profiteer van dit voordeel en haal die jaarlijkse examens!

Bovendien breng je de nodige veranderingen aan om een ​​gezonde levensstijl te leiden.

Wij weten allemaal wat dat betekent:

 • elimineer de bewerkte voedingsmiddelen
 • sta op uit de La-Z-Boy en begin te bewegen
 • doe dingen die je gelukkig maken

Deze drie dingen zullen een grote bijdrage leveren aan een langer, gezonder leven – en meer pensioengeld in uw zak houden.

12. Zorg voor een verzekering en langdurige zorg

Aan de andere kant van het beledigen van je gezondheid, moet je ook een defensieve strategie hebben. Dit is waar verzekeringsproducten om de hoek komen kijken.

U betaalt voor verzekeringen om risico's te verminderen, en hoe ouder u wordt, hoe groter het risico dat u hoge medische rekeningen krijgt vanwege afnemende gezondheidsproblemen.

Hoewel er tussen nu en uw pensioendatum veel dingen kunnen veranderen in het zorgbeleid, is het Het is nog steeds verstandig om te beginnen met plannen. Weet waar uw zorg vandaan komt, hoeveel het zou kunnen kosten en welke dekking voldoende is.

En vergeet niet om deze uitgave op te nemen in uw pensioenbudget. Eén onderzoekontdekte dat de gemiddelde gepensioneerde ongeveer $ 4.300 per jaar uitgeeft aan contante zorgkosten. Dit is meer dan $350 per maand!

Het slechte nieuws is dat de zorgkosten alleen maar zullen blijven stijgen. Uw droompensioen kan letterlijk uit de hand lopen als u geen rekening houdt met de zorgkosten bij uw pensionering.

Het goede nieuws is dat zodra u 65 wordt, u in aanmerking komt voor Medicare . Hoewel Medicare niet alles dekt, zal het de meeste van uw verzekeringsbehoeften dekken.

Los van de traditionele zorgverzekering is verzekering voor langdurige zorg, die diensten dekt die verband houden met een chronische medische aandoening, handicap of aandoening. Het is een belangrijk onderdeel van uw financiële langetermijnplan, omdat u uw spaargeld snel kunt opraken als u deze diensten zelf moet betalen.

Als u in de vijftig bent en u heeft nog geen plan om een ​​langdurige zorgverzekering af te sluiten, dit is het moment. Als u wacht tot u het nodig heeft, komt u er niet voor in aanmerking. Doe onderzoek naar wat het dekt, hoeveel het kost en welke bedrijven het aanbieden.

Zorg er ten slotte voor dat u ook gedekt bent op andere gebieden, zoals de verzekering van uw huiseigenaar en levensverzekering. Lees over de acht soorten verzekeringen waarvan Dave Ramsey zegt dat je niet zonder kunt.

13. Zorg voor een strategie voor sociale zekerheid

Hoewel uw socialezekerheidscontrole uw droompensioen niet volledig zal ondersteunen, is het nog steeds een belangrijk aspect van pensioenplanning. Het is belangrijk om de regels te kennen met betrekking tot opnamemogelijkheden en het in aanmerking komen voor een uitkering.

Als u na 1960 bent geboren, is uw “volledige pensioengerechtigde leeftijd” 67 jaar. u komt in aanmerking voor volledige socialezekerheidsuitkeringen.

U heeft echter de mogelijkheid om uw AOW-uitkering voor die tijd (al vanaf uw 62e) in te trekken of uw uitkering voor onbepaalde tijd uit te stellen. Beide opties hebben zeer verschillende gevolgen:

 • Als u vóór de volledige pensioenleeftijd van 67 jaar een uitkering ontvangt, wordt uw uitkering blijvend verlaagd . Dit betekent dat u op 67-jarige leeftijd geen volledige pensioenuitkering ontvangt. De hoogte van de korting hangt af van hoe vroeg u deze pensioenuitkering gaat ontvangen.
 • Als u het ontvangen van sociale zekerheidscontroles uitstelt tot na uw volledige pensioengerechtigde leeftijd, krijgt u een verhoging van de uitkeringen. Deze verhoging is permanent en het bedrag hangt af van hoe lang u de uitkeringen uitstelt. De verhoging is beperkt tot 70 jaar, ook als u blijft uitstellen.

Het lijkt erop dat uitstel veel voordeliger is dan vervroegd stoppen. Maar u kunt zeer legitieme redenen hebben om uw cheques vóór uw 67e te ontvangen.

Onderschat het belang van het hebben van een pensioenstrategie voor uw socialezekerheidsuitkeringen niet, want als u eenmaal begint, zijn er ernstige gevolgen als u van gedachten verandert.

Hier is een goed artikel over wanneer u uw socialezekerheidsuitkeringen bij pensionering kunt intrekken. U moet echter ook de SSA-website bezoeken om er zeker van te zijn dat u de meest nauwkeurige en bijgewerkte informatie krijgt. U kunt ook verschillende online calculators voor socialezekerheidsuitkeringen vinden om u te helpen de cijfers te berekenen.

14. Rekening houden met inflatie en belastingen

Op het moment dat dit bericht werd gepubliceerd, bedroeg de Amerikaanse inflatie 8,3%. Dit is meer dan tweemaal het gemiddelde percentage van 3,8% tussen 1960 en 2021.

Als u geen rekening houdt met inflatie in uw pensioenplanning, kan uw levensstandaard drastisch worden beïnvloed in uw latere leven. pensioenjaren.

Hoewel u waarschijnlijk veilig uitgaat van een gemiddelde inflatie van rond de 4%, is het nog steeds slim om rekening te houden met het onverwachte. Sociale zekerheid kan helpen als indekking tegen inflatie, aangezien het zich aanpast voor de gehele duur van de uitkering.

Een andere belangrijke overweging is belastingplanning, wat een cruciaal onderdeel is van uw routekaart naar pensionering. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de geschatte belastingen die u moet betalen zodra u met pensioen gaat.

Als u bijvoorbeeld bijdraagt ​​aan een traditionele 401 (k), moet u inkomstenbelasting betalen over uw opnames. Als u echter een Roth IRA heeft, hoeft u geen belasting te betalen (omdat uw werknemersbijdragen al zijn belast).

Zorg er dus voor dat u weet welke belastingen u zult betalen verantwoordelijk zijn voor, in welk tempo en voor hoe lang. Het kan de moeite waard zijn om professioneel belastingadvies in te winnen voordat u grote plannen maakt. Neem deze berekeningen vervolgens op in uw geschatte pensioenuitgavenplan.

15. Bepaal uw opnamepercentage voor pensioeninkomen

Met de mogelijkheid om 25+ jaar met pensioen te gaan, moet u plan uw uitgaven zeer zorgvuldig. Daarom is het hebben van een passend opnamepercentage belangrijk.

Uw opnamepercentage is het percentage dat u jaarlijks van uw pensioensparen kunt opnemen zonder dat uw geld op is voordat u overlijdt.

Er zijn verschillende factoren die uniek zijn voor uw situatie en die u helpen dit percentage te bepalen, zoals het totale bedrag van uw spaargeld, uw verwachte pensioeninkomen en uw jaarlijkse pensioenuitgaven.

Gelukkig heeft iemand al een veilig opnamepercentage voor de algemene bevolking bepaald dat ervoor zorgt dat hun spaargeld 30 jaar meegaat . In 1994, William Bengenpromootte eerst de '4%-regel' als richtlijn voor opnamepercentages, gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar historisch marktgedrag. Sindsdien is deze regel voor pensioensparen aangepast naar 4,5% voor inflatie.

Dit is een goed begin, maar stop daar niet. Vergeet niet dat u uw financiële situatie beter kent dan wie dan ook.

Als u uw eigen persoonlijke opnamepercentage in gedachten houdt bij het opbouwen van uw pensioenfonds, weet u dat u op schema ligt om genoeg om u uw hele leven te ondersteunen.

Bovendien zal dit percentage hoogstwaarschijnlijk tijdens uw pensioenjaren veranderen, afhankelijk van hoe uw beleggingen het doen, uw jaarlijkse uitgaven en het huidige inflatiepercentage.

Het beste wat u kunt doen, is ontmoeten met een financiële professional en ontvang hun waardevol advies over een duurzaam opnamepercentage op basis van de toekomstige besparingen die u van plan bent te hebben.

Als u meer wilt weten over de 4%-regel van Bengen voor pensionering, bekijk mijn berichten hier en hier.

16. Maak een nalatenschapsplan

Bij nalatenschapsplanning gaat het om het zorgen voor uw dierbaren nadat u er niet meer bent. een belangrijk onderdeel van uw financiële plan zijn. U wilt degene zijn die bepaalt wie wat krijgt nadat u er niet meer bent, en zelf uw wensen kenbaar kunt maken.

Het hebben van een testament of familietrust zal ervoor zorgen dat uw dierbaren zullen ontvangen wat u voor hen bedoeld heeft.

Door een solide boedelplan op te stellen, minimaliseert u ook de successierechten. en andere juridische zaken voor uw erfgenamen. Als u dit een opzettelijk onderdeel van uw financiële strategie maakt, zal de belastingaanslag op uw nalatenschap aanzienlijk verminderen of zelfs verdwijnen nadat u er niet meer bent.

Nog een. voordeel voor uw gezin is het hebben van zeer duidelijke richtlijnenom ze te begeleiden. Dit voorkomt onnodige conflicten en besluitvorming in een toch al moeilijke tijd. Zorg ervoor dat u alle begunstigde-aanduidingen hebt vastgelegd, zodat er geen aannames of verwarring zijn.

Als u plant hoe u de rest van uw pensioenjaren wilt doorbrengen, vergeet dan niet om zorg ook voor uw dierbaren nadat u er niet meer bent. Er zijn stappen die u vandaag kunt nemen om hen te beschermen tegen ontberingen na uw overlijden en hen ook te zegenen met financiële stabiliteit.

Het samenstellen van een estate planning is een complexe onderneming die ernstige gevolgen kan hebben als het verkeerd wordt gedaan, dus zorg ervoor dat u een estate planning advocaat ontmoet om u te helpen alle puzzelstukjes in elkaar te passen. Zij kunnen uw huidige doelstellingen voor estate planning beoordelen en u helpen in de goede richting te gaan.

U kunt meer leren over estate planning door te lezen Een estate planning opstellen..

17. Ontwikkel jezelf in pensioenplanning

Volgens Robert Kiyosaki (de auteur van Rich Dad, Poor Dad), het belangrijkste dat u moet doen om rijkdom te vergroten, is uzelf opleiden.

Het goede nieuws is dat u dat niet doet moet ver zoeken om inhoud te vinden. Blogs, podcasts en de openbare bibliotheek bieden gratis onderwijs op uw gemak. Er is geen excuus om te zeggen “Ik wist het niet”.

Een groot deel van het verkrijgen van controle over uw financiële toekomst is volledige verantwoordelijkheid nemen voor elk gebied van uw leven.

Dit kan een mentaliteitsverandering voor u zijn, maar het is cruciaal voor het vervullen van uw pensioendromen.

Een manier om controle te krijgen is proactief zijn door te leren over geldbeheer.

Maak wekelijks (of dagelijks!) tijd vrij om meer te weten te komen over beleggen, budgetteren, onroerend goed, pensioenregelingen, het verhogen van inkomen en al het andere dat u tegenkomt op uw weg naar financiële vrijheid. Als u het niet weet, zoek het dan uit!

Websites en boeken kunnen u behoorlijk ver brengen, maar waarschijnlijk is het beste wat u kunt doen een financieel adviseur vinden die leidt u door enkele van de gecompliceerde delen. U wilt uw toekomst niet volledig aan uw eigen kennis overlaten. Het is belangrijk om het advies van een professional in te winnen om er zeker van te zijn dat u volledig op de hoogte bent van alle details die komen kijken bij pensioenplanning.

Als u liever online leert, lees dan mijn bericht over 21 GRATIS online cursussen over persoonlijke financiën.

18. Controleer uw pensioenplan regelmatig

Zodra u al deze punten in uw pensioenplan hebt bereikt, bent u in een geweldige positie om op tijd met pensioen te gaan en het pensioen waar je van droomde uit te leven.

Maar … het leven gebeurt en dingen zullen onvermijdelijk veranderen. U moet flexibel zijn met nieuwe omstandigheden wanneer deze zich voordoen (goede of slechte), wat betekent dat u uw plan indien nodig moet aanpassen.

Misschien moet u uw plan aanpassen.

u komt in een meevaller terecht, waardoor uw spaargeld enorm toeneemt, en uw pensioendatum en opnamepercentage zullen veranderen.

Of misschien krijg je onverwachte klappen en moet je wat koerscorrecties maken.

Ook zult u waarschijnlijk uw activaspreiding willen aanpassen naarmate uw pensioendatum nadert.

Hoe dan ook, het is belangrijk om uw plan regelmatig te herzien terwijl u ga verder op uw reis naar financiële vrijheid.

Tijdens uw vijftigste is jaarlijks waarschijnlijk genoeg. Maar naarmate u dichter bij de pensioengerechtigde leeftijd komt, wilt u uw plan beter in de gaten houden.

Zelfs kleine koerscorrecties in de laatste paar jaar voordat u met pensioen gaat, kunnen een groot verschil maken in de lange termijn.

Wanneer moet u beginnen met het plannen van uw pensioen

Het is nooit te vroeg om te beginnen met het plannen van uw pensioen. Maar als u het te lang uitstelt, kunt u op een punt komen waarop het te laat is om uw pensioendoelen te bereiken.

Natuurlijk hangt uw tijdschema grotendeels af van uw persoonlijke omstandigheden. Maar, een goede vuistregel is om ten minste 10 jaar voordat u met pensioen gaat een solide plan te hebben.

Dit geeft u tien jaar de tijd om uw spaargeld te laten groeien, extra mogelijkheden om uw inkomen te verhogen , en de ruimte om eventuele grote neergangen op de aandelenmarkt te doorstaan. U verkleint ook uw persoonlijke pensioenrisico, zodat u een sterke financiële toekomst kunt opbouwen.

Besteed deze tijd aan het nemen van belangrijke financiële beslissingen in het licht van uw pensioendoelen. Dit kan betekenen dat u moet bezuinigen op collegegeld voor uw kinderen, moet inkrimpen naar een kleiner huis en u moet concentreren op het aflossen van schulden.

span>veelgestelde vragen

Hoeveel kost pensioen?

Het berekenen van een schatting van wat uw pensioenlevensstijl maandelijks en jaarlijks zal kosten, is een belangrijk onderdeel van pensioenplanning. Gebruik uw huidige budget om een ​​toekomstig uitgavenplan te bepalen, inclusief discretionaire en niet-discretionaire uitgaven. Overweeg de mogelijkheid om geen schulden te hebben als u met pensioen gaat, terwijl uw hypotheek is afbetaald. Dit zou uw gemiddelde kosten drastisch kunnen verlagen en u zou mogelijk rond kunnen komen van 70-80% van uw inkomen vóór pensionering.

Welke pensioenobstakels moet ik plannen?

Zelfs met het meest gedetailleerde plan zult u waarschijnlijk enkele obstakels tegenkomen op weg naar uw pensioen. Dit kunnen beurscrashes, een economische neergang, verhoging van belastingen en verzekeringspremies, hogere inflatie of het verlies van een partner zijn. Het kan ook zijn dat u voor of na uw veronderstelde pensioenleeftijd met pensioen gaat, of dat u bij een scheiding moet instemmen met de verdeling van de pensioenuitkeringen. Elk van deze omstandigheden kan mogelijk een financiële crisis voor u veroorzaken, als u zich voorbereidt om binnenkort met pensioen te gaan. Zorg ervoor dat u uw beleggingsportefeuille diversifieert en bouw een gezond noodfonds op om uzelf te beschermen tegen deze mogelijke omwegen.

Wanneer moet ik beginnen met het plannen van mijn pensioen?

Het is nooit te vroeg om aan uw pensioen te denken en uw plannen in gang te zetten. Als u echter een marge van 10 jaar heeft voordat u met pensioen gaat, zou u voldoende tijd moeten hebben om spaargeld op te bouwen, uw inkomen te verhogen en uit de schulden te komen.

Van hoeveel leeft de gemiddelde gepensioneerde per maand?

Het Bureau of Labor Statistics meldt dat het gemiddelde Amerikaanse huishouden met iemand van 65 jaar of ouder tussen 2016 en 2020 gemiddeld $ 48.7791 per jaar heeft uitgegeven. 

Wat zijn bronnen van pensioeninkomen?

U zou meerdere inkomstenstromen moeten hebben tijdens uw pensioenjaren. Dit kunnen pensioenfondsen zijn zoals een 401(k) en IRA, socialezekerheidsuitkeringen, pensioenen, eventuele erfenissen, passief inkomen en regelmatig inkomen uit werk.

Hoe kan ik mijn pensioensparen duurzaam maken?

Een algemene richtlijn om ervoor te zorgen dat uw pensioensparen blijvend is, is om een ​​passend jaarlijks opnamepercentage te hanteren. Veel financiële adviseurs suggereren dat een tarief tussen 3,5 en 4,5% ervoor zou moeten zorgen dat uw spaargeld 30 jaar meegaat. Dit is geen vaste regel, maar een goed uitgangspunt om te overwegen in uw pensioenstrategie.

Vergeet niet je GRATIS mini-werkboek Pensioenplanning mee te nemen! Maak een plan om uw droompensioen werkelijkheid te laten worden.

 

Maak je eigen roadmap naar pensionering

Er komt zoveel kijken bij het plannen van uw pensioen. Laat het niet aan het toeval over en wacht niet tot het laatste moment.

Wees bewust met de afgelopen 10 jaar in het personeelsbestand, zodat u uzelf de tijd geeft om uw financiële doelen voor uw pensioen te bereiken. Een decennium klinkt misschien als een lange tijd, maar trap niet in de verleiding om uit te stellen. Dit is een essentieel moment om naar je doelen toe te werken en prioriteiten te stellen.

Verspil dus de tijd die je nog hebt niet, want die krijg je nooit meer terug. Wees doelgericht met je cadeau, zodat je de meest bevredigende toekomst kunt creëren waar je van kunt dromen.

Het is nog niet te laat! Vandaag is de beste dag om te beginnen, dus neem de leiding en begin met plannen!

. . .

Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden, het mag niet worden beschouwd als financieel of juridisch advies.
Niet alle informatie zal 100% nauwkeurig zijn of specifiek van toepassing zijn op uw situatie.
Raadpleeg een financiële professional voordat u belangrijke financiële beslissingen neemt.

Plaats een reactie