Uw stappenplan naar pensioen: een essentiële stapsgewijze handleiding

waarom u een routekaart nodig hebt voor pensionering

het’s niet genoeg alleen om wat geld in een 401(K) elke betaaldag. Pensioensparen is slechts een onderdeel van een volledig pensioenplan.

dat’ s waarom je nodig hebt om uw eigen stappenplan voor pensionering, die u zal helpen bouwen aan de toekomst die je echt wilt. Het hebben van een uitgebreid pensioenplan geeft u de richting om de stappen en strategieën te implementeren die nodig zijn voor alle aspecten van een succesvol pensioen.

Dit omvat het ontwikkelen van een tijdlijn, het hebben van een plan voor sociale zekerheid en andere opties voor pensioeninkomen, het creëren van een geprojecteerd budget en weten hoe u schulden zult afbetalen. Dit zijn slechts een paar stappen op uw pensioen roadmap die u wilt bezoeken voordat u met pensioen gaat.

in deze post, I ’ll gaan over 18 stappen die u kunt opnemen als u uw reis naar pensioen in kaart te brengen. Zelfs als pensioen voelt dichterbij dan je bent voorbereid op dit moment, kunt u nog steeds stappen ondernemen om de financiële zekerheid die u nodig hebt in de toekomst op te bouwen. Het is nooit te laat om te beginnen met sparen en plannen voor pensioen!

het belangrijkste is om consequent stappen te ondernemen die je naar je grote plaatje brengen.Als u de belangrijkste pensioenrichtlijnen kent terwijl u spaart voor uw pensioenjaren, kunt u zich concentreren op wat belangrijk is en u begeleiden bij elke stap op uw reis naar pensioen.

hulp nodig bij het plannen van je pensioen? Ontvang dit gratis mini-werkboek en begin met het maken van het pensioen dat u wilt!

 

Your step-by-step roadmap to retirement guide

Er zijn veel bewegende delen als het gaat om de planning voor het pensioen. Het is gemakkelijk om je een beetje overweldigd te voelen, vooral als je een late spaarder bent.

dat’ s waarom ik deze stap-voor-stap handleiding om u te helpen navigeren uw reis gemaakt. Elke stap zal u helpen dichter bij een succesvol en comfortabel pensioen te komen.

u kunt deze gids gebruiken om meer te weten te komen over die onderdelen van het pensioen waar u aandacht aan moet besteden en waar u voor moet plannen. * Hoe * u van plan bent voor hen zal afhangen van uw unieke situatie.

natuurlijk kun je dit allemaal alleen doen (vooral als je stap 17 voltooit!), maar ik moedig mijn lezers altijd aan om professioneel advies in te winnen als ze niet zeker weten wat ze moeten doen. Ik geloof dat de kosten de gemoedsrust waard zijn die je zult krijgen, wetende dat je op de goede weg bent.

Je vraagt je misschien af waar je begint. De meesten zouden denken dat het openen van een 401(K) of IRA de logische eerste stap zou zijn. En ja, je kunt hier zeker beginnen! In feite kunnen al deze stappen worden genomen in elke volgorde die u kiest. Ik probeerde echter de stappen te ordenen als een natuurlijke en ordelijke voortgang.

dus, laten’ s get tarted! Eerste stop – uw visie op pensioen.

1. Creëer een visie voor uw pensioen levensstijl

Het is niet altijd een kick om uw budget in evenwicht te brengen of uw 401(K) toewijzingen te berekenen (*geeuwen*).

maar wanneer die acties verbonden zijn met een kristalheldere visie waar je enthousiast over bent, dan heb je een behoorlijk overtuigend doel om je te motiveren.

wanneer je je droompensioen definieert, heb je je waarom achter al je wat.

Dit zal je brandstof zijn voor doorzettingsvermogen, vertraagde bevrediging, motivatie en hoop. Het’ s wat zal houden u vooruit.

als je getrouwd bent, moet je een droombijeenkomst hebben met je echtgenoot. Je kunt in de verleiding komen om solo te gaan op deze stap, maar dat zal je gewoon voorbereiden op een onrealistisch resultaat. Of uw echtgenoot al dan niet aan boord is met financiële planning, het is belangrijk om te weten wat u beiden wilt uit pensioen.

je droombijeenkomst hoeft niet iets bijzonders te zijn. Het moet gewoon opzettelijk zijn.

 • Plan een tijd om specifiek te praten over je dromen en doelen tijdens je pensioen. Kies een plaats, Stel een datum in en haal een oppas voor de kinderen indien nodig. Je wilt elkaar je onverdeelde aandacht geven zonder afleiding en onderbrekingen.
 • beslis van tevoren dat je oordeel achterhoudt en de ideeën van de ander steunt. Open staan voor alles wat je partner deelt. Dit kan moeilijk zijn, vooral voor vrouwen! Maar als je van plan bent om op deze manier te reageren, heb je een betere kans om succesvol te zijn.
 • schrijf je vragen op, zodat je iets hebt om je gesprek te leiden. Neem vragen op die betrekking hebben op uw waarden, ideeën en verwachtingen, maar ook vragen die zich richten op praktische zaken zoals wanneer en hoe.
 • praat over het grote geheel, evenals de dag-tot-dag. Hoe wil je dat je dagelijkse routine eruit ziet? En wat zijn je grote doelen van jaar tot jaar?
 • zorg ervoor dat je de belangrijke delen opneemt waar je het over hebt gehad. Je zult willen herhalen waar je vaak over sprak, en aanpassingen maken terwijl jullie samen werken aan je droompensioen.

houd er rekening mee dat pensioen mogelijk 20 tot 30 jaar kan duren. Tijdens dit laatste seizoen van je leven ga je door fasen die actiever zijn dan andere. Denk na over wat je echt wilt doen als je gezondheid op zijn best is en je de capaciteit hebt om meer activiteiten te genieten. Bespreek ook hoe u van plan bent om te gaan met een afnemende gezondheid naarmate u ouder wordt.

de eerste stap om doelgericht te zijn over het pensioenproces is bepalen hoe je wilt dat het eruit ziet. Zet een droomvergaderingsdatum met je partner op je agenda en begin samen een visie te creëren!

2. Maak een pensioen uitgavenplan

Je hebt een duidelijk idee van wat je wilt doen als je met pensioen gaat. Nu moet u een budget bepalen dat uw visie ondersteunt. Dit zal u helpen uw jaarlijkse uitgaven te bepalen en wat uw spaargeld moet dekken bij pensionering.

het is van cruciaal belang dat je zo specifiek en realistisch mogelijk bent met deze stap. Als er iets is, moet u overschatten wat u nodig hebt om uw pensioen levensstijl te ondersteunen.

u kunt een pensioen uitgavenplan maken op basis van uw budget vandaag.

Houd er rekening mee dat u mogelijk slechts 70-80% van uw pre-pensioeninkomen nodig heeft. Sommige van uw grootste uitgaven – zoals een hypotheekbetaling, autolening of collegegeld – kunnen mogelijk achter u liggen.

Het kan echter zijn dat je hebt vastgesteld (vanaf stap 1) dat je echt meer wilt reizen, of nieuwe hobby ‘ s wilt beginnen, die beide je inkomensbehoeften kunnen verhogen.

het pensioenproces heeft zijn fasen en u zult waarschijnlijk actiever zijn in de eerste jaren. In de latere jaren kunt u minder uitgeven aan recreatieve activiteiten, maar meer aan gezondheidszorg. U moet uw budget dienovereenkomstig plannen.

omvat alle bronnen van pensioeninkomen, zoals sociale zekerheid, pensioeninkomen en beleggingsinkomsten.

ook, don ’t vergeten om rekening te houden met belastingen en gezondheidszorg tijdens het pensioen. Deze twee uitgaven kunnen vaak over het hoofd worden gezien, maar kunnen een aanzienlijk deel van uw budget uitmaken.

je zou zelfs verschillende budgetten kunnen maken voor alternatieve scenario ‘ s, zodat je een groot beeld hebt van je financiële situatie onder verschillende omstandigheden. Misschien wilt u een “bare bones budget” creëren, om het minimuminkomen te berekenen dat u nodig hebt bij pensionering. Het kennen van uw minimaal vereiste inkomen zal zeer nuttig zijn als u achter in uwpensioensparen.

ook moet u overwegen wat uw inkomstenbronnen en behoeften zullen zijn wanneer u of uw echtgenoten overlijden. Na de dood van mijn vader werd zijn pensioen gehalveerd. Mijn moeder moest flink bezuinigen op haar uitgaven. Zorg ervoor dat u weet hoe uw inkomen onder deze omstandigheden zal veranderen.

voor meer informatie over het maken van een pensioenbudget, hier is een nuttig artikel om u te begeleiden.

3. Verhoog uw vermogen op weg naar uw pensioen

uw vermogen is in principe alles wat u bezit minus alles wat u verschuldigd bent.

wat u ’re links met is een momentopname van waar je bent financieel. Wat nog belangrijker is, het is een nuttig referentiepunt om te zien hoe dicht je bij je doelen bent.

wat ik leuk vind aan de nettowaarde-metriek is dat het een eerlijke maatstaf is voor elke grote beslissing en vreselijke fout die je ooit met je geld hebt gemaakt.

Het doet ’t alleen rekening houden met hoeveel je verdient, en het is’t alleen gericht op wat je verschuldigd bent. In plaats daarvan houdt het rekening met alle goede en slechte dingen en vertelt het je dat dit is waar je bent.

uw vermogen zal altijd veranderen, op basis van uw veranderingen in activa en passiva. Vergeet niet, het ’ s een momentopname van dit punt in de tijd. Dat betekent dat het getal zelf niet zo belangrijk is als hoe het getal verandert.

met netto waarde wil je dat dat aantal omhoog gaat. Dus controleer het regelmatig om er zeker van te zijn dat je op schema bent met je doelen en in de goede richting gaat. Optimaliseer uw financiële middelen om deze belangrijke metriek te blijven verhogen.

voor specifieke instructies over hoe u uw vermogen kunt berekenen en een gratis werkblad kunt krijgen, klikt u op over naar mijn bericht over het berekenen van uw vermogen.

4. Identificeer uw financiële onafhankelijkheidsnummer voor pensionering

Je hebt een visie voor de toekomst en je weet waar je vandaag bent. Nu moet je je doelwit identificeren.

uw financiële onafhankelijkheid nummer is het vermogen dat u nodig hebt om te bereiken door pensionering om financiële vrijheid te bereiken. Met andere woorden, hoeveel pensioengeld u moet sparen tussen nu en uw pensioendatum om uw visie te vervullen.

De eenvoudigste manier om dit te doen is door een online pensioencalculator te gebruiken. Er zijn veel om uit te kiezen, maar Forbes beveelt deze 5 aan. Ik heb persoonlijk gebruik gemaakt van Dave Ramsey ’S R:IQ assessment tool.

elk heeft verschillende functies, dus kies degene die het beste bij je past. Een belangrijk detail om op te letten is welk rendement de tool gebruikt. Sommigen gaan uit van een bepaald percentage, anderen vragen je om een percentage in te voeren waarvan je denkt dat het realistisch is.

zoek er een die je vertelt hoeveel je elke maand moet besparen om je doel op tijd te bereiken. En, voor een nauwkeuriger beeld, gebruik een rekenmachine die factoren in samengestelde rente en maakt aanpassingen voor inflatie.

5. Maak een tijdlijn voor pensioenplanning

Je hebt een aantal belangrijke informatie geïdentificeerd die je zal helpen een routekaart samen te stellen om naar je droompensioen te gaan. Een hulpmiddel dat u zal helpen beginnen met het afbreken van dingen is een tijdlijn.

het pensioenproces is zeer persoonlijk. We hebben allemaal onze eigen unieke omstandigheden, voorkeuren en financiële situaties. Sommigen van ons kunnen zich op vergelijkbare punten op de tijdlijn bevinden, maar de routekaart tussen het komen van hier naar daar zal er voor ieder van ons anders uitzien.

dat ’s waarom het cruciaal is om dingen in eigen handen te nemen en je eigen reis te bepalen. U kunt uw toekomst niet baseren op hoeveel uw buurman in zijn 401(k) heeft of wanneer uw neef besluit met pensioen te gaan.

je moet zelf uitzoeken welke stappen je moet nemen en wanneer, om ervoor te zorgen dat je je doelen op tijd bereikt.

als je eenmaal weet waarom (visie), waar je vandaag bent (netto waarde) en waar je moet zijn (financial independence number), kun je beginnen met het bepalen wat er zal gebeuren wanneer:

 • wanneer is je pensioendatum?
 • Wanneer krijgt u uw creditcard betaald?
 • wanneer laat je de hypotheek aflossen?
 • wanneer bereikt u bepaalde spaarmijlpalen?
 • wanneer begin je met sociale zekerheid?
 • Wanneer begint uw pensioeninkomen?
 • Wanneer ga je met pensioen?
 • Wanneer krijg je een langdurige zorgverzekering?
 • Wanneer ga je inkrimpen of verhuizen?

Dit zijn slechts een paar punten op je tijdlijn die je kunt bepalen. En don ’ t zorgen te maken over de exacte. Uw plan zal een doorlopend werk in proces zijn naarmate u dichter bij uw pensioen komt.

het doel is om een structuur te creëren waar je naar kunt verwijzen, zodat je je doelen op tijd bereikt en je weet wat je vervolgens moet doen.

6. Krijg een budget om uw pensioendoelen te bereiken

uw budget is uw routekaart om te komen waar u naartoe wilt.

als u een budget volgt dat is gebaseerd op specifieke financiële doelen, weet u welke stappen u moet nemen, welke obstakels u moet vermijden en wanneer u bepaalde mijlpalen zult bereiken.

het ’ s alles over opzettelijk met uw uitgaven en sparen, en de boekhouding voor elke dollar.

misschien heb je al een budget, dus misschien moet je gewoon wat aanpassingen maken op basis van de financiële doelen die je hebt uiteengezet. Misschien moet u meer aan besparingen toevoegen of beginnen met het agressiever aanvallen van schulden. Zet deze tactieken in lijn met je tijdlijn, zodat je op het goede spoor blijft.

als je echt achterloopt op je pensioenfonds, moet je misschien een openhartig gesprek hebben met je echtgenoot over het maken van grote levensaanpassingen of belangrijke offers. Het is misschien niet genoeg om gewoon de kabel uit te snijden of te verminderen hoeveel je uit eten gaat.

Als u zich inzet voor het bereiken van uw financiële doelen tegen de tijd dat u met pensioen gaat, moet u mogelijk grotere veranderingen aanbrengen. Deze kunnen omvatten de verkoop van uw huis en/of uw voertuigen, het krijgen van tweede banen, of zelfs het elimineren van de bijdragen die u maakt aan uw kinderen college fonds.

een budget helpt u te zien waar uw geld naartoe gaat en hoe u de richting ervan kunt veranderen om uw vermogen te verhogen. Vergeet niet, het verhogen van uw netto waarde is het doel!

als je nog nooit een budget hebt gemaakt, kun je mijn bericht lezen over hoe je een op nul gebaseerd budget kunt maken.

7. Maak een plan om schulden af te betalen voor pensionering

in 2018 had 80% van de Amerikanen in de vijftig een of andere vorm van schuld. Van de 65-plussers was 60% nog steeds met pensioen.

Als u een bedrag aan schulden draagt, hebt u nog geen financiële vrijheid bereikt – ongeacht uw vermogen. Zolang je geld verschuldigd bent aan iemand anders, ben je geketend aan die schuldeiser. Niet alleen dat, je leeft onder een hogere mate van financieel risico, dat alleen maar toeneemt naarmate je ouder wordt.

de beste manier om ervoor te zorgen dat u het pensioen heeft waar u van droomt, is om volledig schuldenvrij te zijn tegen uw pensioendoeldatum (en zelfs eerder indien mogelijk!). En ja, dat betekent ook het huis.

het idee om binnen 10-15 jaar volledig schuldenvrij te zijn, lijkt je op dit moment absoluut onmogelijk. Misschien heb je je hele leven paycheck to paycheck geleefd en kun je niet zien hoe dit ooit zou kunnen worden bereikt.

je moet beslissen hoe belangrijk je pensioendromen voor je zijn en wat je bereid bent op te offeren om ze te bereiken. Want, het feit is, jij hebt de controle. Je mag je geld vertellen waar je heen moet.

moet je ongemakkelijke en moeilijke beslissingen nemen? Waarschijnlijk. Moet je grote offers brengen? Zeer zeker.

maar, wanneer je de volledige verantwoordelijkheid voor je leven begint te nemen en je je verleden of je echtgenoot of je omstandigheden of iets anders niet de schuld geeft, zul je een manier vinden.

Committeer je aan het afbetalen van je schuld. Verminder uw uitgaven en verhoog uw inkomen. Maak het een deel van je budget, Stel een doeldatum in en zet het op je tijdlijn.

als je wat begeleiding nodig hebt, bekijk dan mijn bericht over hoe je uit de schulden komt.

8. Verlaag uw huidige huishoudelijke kosten

het “vet” uit je uitgaven snijden is nu een geweldige discipline die je voorbereidt op een comfortabel pensioenbudget. Je zult leren om te leven van minder, en je zult meer hebben om schulden af te betalen en besparingen te verhogen.

ga door uw budget lijn voor lijn en vind die dagelijkse kosten van levensonderhoud die uw bankrekening leegmaken.

enkele voorbeelden kunnen zijn:

 • abonnementskosten
 • Impulse buys
 • Dining out
 • kabeltelevisie
 • mobiele telefoonplannen

je won’t in staat zijn om volledig te snijden alles, maar er zijn veel discretionaire kosten die u zeker kunt verminderen. Hoe meer je nodig hebt om te besparen, hoe meedogenlozer je zult moeten zijn met dit proces.

overweeg elke mogelijkheid om kosten te besparen, zelfs als het pijn doet! Het comfort dat we gewend zijn geraakt aan zijn gewoon dat – ze zijn niet noodzakelijk.

ben je bereid om nu wat comfort op te offeren, zodat je op een dag het pensioen waar je later van droomt, kunt beleven?

Maak een commitment aan je doelen en doe wat nodig is om ze te bereiken. Niemand heeft ooit ouderdom bereikt en spijt gehad van het annuleren van de kabel of het gebruik van een oudere mobiele telefoon. Het is een tijdelijk ongemak dat in de toekomst meer vruchten zal plukken – en je toekomst is het waard!

voor meer ideeën over het verminderen van verspillende uitgaven, lees mijn bericht over budgetlekken en hoe ze te repareren.

9. Versterk uw pensioensparen

Dave Ramsey raadt u aan schulden af te betalen voordat u spaart voor pensioen. Maar persoonlijk zeg ik … het hangt ervan af.

Ik ben het met Dave eens dat het sparen van een klein noodfonds prioriteit numero uno moet zijn – ten minste $1.000. Dit geeft je een klein kussen voor die onverwachte uitgaven, zodat je niet dieper in de schulden gaat.

maar daarna moet je je opties afwegen.

bijvoorbeeld, het rendement op het werkgeverspensioenplan van mijn man ligt consequent boven de 10% (vaak dichter bij 13%). Ik heb geen schulden met een hogere rente dan deze. In feite probeer ik altijd mijn creditcardsaldo op een promotietarief van 0% te houden. Mijn studieleningen zijn minder dan 6% en onze medische rekeningen zijn rentevrij. We hebben onlangs onze hypotheek geherfinancierd en hebben deze lager dan 5% gekregen. Dus, onze pensioensparen groeien met een snelheid van meer dan het dubbele van wat we betalen voor onze schuld.

om deze reden heb ik ervoor gekozen om te blijven toevoegen aan onze pensioensparen terwijl we onze schuld afbetalen.

het’ s uw keuze. Dave geeft goed advies over hoe u uw schulden kunt budgetteren en kwijt kunt raken. Maar het is uiteindelijk aan u hoe u uw geld wilt beheren. Overweeg al je omstandigheden en bedenk een plan waarvan je denkt dat het goed voor je is.

als u meer wilt toevoegen aan uw spaargeld terwijl u nog steeds uw schuld afbetaalt (of als u het al hebt afbetaald), dan zijn het bouwen van een noodfonds van 3-6 maanden en het toevoegen aan uw 401(k) slimme stappen.

Maak optimaal gebruik van uw door de werkgever gesponsorde pensioenplan. Dit geeft u een aantal fiscale voordelen en een groter rendement dan een gewone spaarrekening. U kunt zelfs een match ontvangen tot een bepaald percentage. Dit is gratis geld –dus don’ t pass this up. Neem contact op met uw HR-afdeling om erachter te komen wat uw bedrijf te bieden heeft.

als een door de werkgever gesponsord pensioenplan zoals een 401 (k) isn voor u beschikbaar is, kijk dan naar een individuele pensioenrekening (IRA). De contributielimiet is lager dan een 401(k), maar het is een uitstekend alternatief om u te helpen sneller besparingen op te bouwen.

welk spaarvoertuig u ook gebruikt, zorg ervoor dat u uw spaargeld automatiseert. Op deze manier elimineer je de keuze. Het is gewoon nog een ding van uw financiële plaat, en het is een geweldige manier om meer weg te stash voor het pensioenproces.

Beslis over een maandelijks of wekelijks vast bedrag, of zelfs een percentage van uw maandelijkse inkomen, om te sparen. Voeg dit toe aan je budget alsof het een uitgave is en betaal jezelf elke maand. Ook al is het $ 20 per week!

maak er een gewoonte van om geld te besparen. Zodra u uw saldo begint te zien toenemen, zult u gemotiveerd zijn om manieren te vinden om meer te besparen.

voor meer ideeën over hoe u uw spaargeld kunt verhogen, lees mijn bericht over hoe u uw pensioensparen kunt inhalen.

10. Verhoog uw inkomen om meer te sparen voor uw pensioen

Dit is waar veel mensen vast komen te zitten.

Er zijn echter nooit meer mogelijkheden geweest om uw inkomen te verhogen dan nu. Van het creëren van een online bedrijf tot het krijgen van een side hustle tot het aanbieden van uw eigen diensten, U kunt gemakkelijk meer geld genereren om te sparen voor uw pensioen.

dus, als je het moeilijk hebt om je een manier voor te stellen om je inkomen te verhogen (zonder de loterij te winnen), Gebruik je waarschijnlijk een schaarste-mindset.

een schaarste-mindset (soms een “vaste” mindset genoemd) houdt je vast in een mentale lus van beperkende overtuigingen die je verhinderen de doelen te bereiken die je voor jezelf hebt gesteld.

De meeste mensen die overweldigd zijn door hun financiële situatie en geen uitweg zien, werken vanuit een schaarste-mentaliteit.

maar hier ’s het goede nieuws: je kunt je gedachten veranderen.

en, wanneer je dat doet, zul je meer empowerende overtuigingen ontwikkelen:

 • je’ll beginnen te denken “big picture”
 • je’ll geloven dat er onbeperkte kansen zijn
 • je’ll omarmen en accepteren verandering
 • je’ll een proactieve benadering van het leven nemen

natuurlijk zijn er praktische stappen om uw inkomensopties uit te breiden, zoals het krijgen van een tweede baan of investeren in een huurwoning of het starten van een side hustle. Maar eerst moet u geloven dat deze kansen voor u beschikbaar zijn en dat u volledig in staat bent om uw inkomen via hen te verhogen.

voor meer informatie over het creëren van een gezondere geldmindset, lees mijn bericht over het veranderen van je mindset om je financiële doelen te bereiken.

11. Wees proactief met uw gezondheid om de uitgaven bij pensionering te minimaliseren

de beste manier om de uitgaven voor gezondheidszorg in de toekomst te minimaliseren, is om vandaag voor jezelf te zorgen.

om eerlijk te zijn, Ik ’m de slechtste in het gaan naar de dokter. Als ik me niet ziek voel, neem ik aan dat ik dat niet ben. Maar we weten allebei dat dit niet de meest nauwkeurige diagnosemethode is.

er ’ s een reden waarom preventieve gezondheidszorg is meestal volledig gedekt door de verzekering. Het ’s omdat de verzekeringsmaatschappijen weten dat als je gezond te blijven en te vangen ziekten vroeg, zullen ze moeten minder uit te betalen aan aanbieders en won’t te maken hebben met het innen van betalingen van de verzekerde.

dus, profiteer van dit voordeel en krijg die jaarlijkse examens!

breng daarnaast de nodige veranderingen aan om een gezonde levensstijl te leiden.

We weten allemaal wat dat betekent:

 • elimineer het bewerkte voedsel
 • sta op Uit De La-Z-Boy en begin te bewegen
 • doe dingen die je gelukkig maken

Deze drie dingen zullen een lange weg gaan om u een langer, gezonder leven te geven – en meer pensioengeld in uw zak te houden.

12. Heb een plan voor verzekering en langdurige zorg

nu, aan de andere kant van het spelen van een aanval met je gezondheid, moet je ook een defensieve strategie hebben. Dit is waar verzekeringsproducten binnenkomen.

u betaalt voor verzekering om het risico te verminderen, en hoe ouder je wordt, hoe groter het risico om geraakt te worden met grote medische rekeningen voor afnemende gezondheidsproblemen.

hoewel er veel dingen kunnen veranderen in het gezondheidszorgbeleid tussen nu en uw pensioendatum, is het nog steeds verstandig om te beginnen met plannen. Weet waar uw gezondheidszorg vandaan komt, hoeveel het kan kosten en welke dekking voldoende zal zijn.

En vergeet niet om deze kosten op te nemen in uw pensioenbudget. Uit een onderzoek bleek dat de gemiddelde gepensioneerde ongeveer $4.300 per jaar besteedt aan out-of-pocket gezondheidszorgkosten. Dit is meer dan $ 350 per maand!

het slechte nieuws is dat de zorgkosten alleen maar zullen blijven stijgen. Uw droom pensioen zou letterlijk uit zijn rails komen als u don’t rekening houden met de kosten van de gezondheidszorg in pensioen.

het goede nieuws is, zodra je 65 wordt, kom je in aanmerking voor Medicare. Hoewel Medicare niet alles dekt, zal het zorgen voor de meeste van uw verzekering behoeften.

los van de traditionele ziektekostenverzekering is langdurige zorgverzekering, die diensten dekt die verband houden met een chronische medische aandoening, handicap of aandoening. Het is een belangrijk onderdeel van uw financieel plan op lange termijn, omdat u uw spaargeld snel zou kunnen uitputten als u zelf voor deze diensten moet betalen.

als je in de 50 bent en je hebt nog geen plan voor het krijgen van langdurige zorgverzekering, is het nu de tijd. Als je wacht tot je het nodig hebt, je won ’t kwalificeren voor het. Doe je onderzoek voor wat het dekt, hoeveel het kost en welke bedrijven het leveren.

zorg er ten slotte voor dat u ook op andere gebieden wordt gedekt, zoals de verzekering van uw huiseigenaar en levensverzekering. Lees meer over de acht soorten verzekeringen die Dave Ramsey zegt dat je niet zonder kunt leven.

13. Hebben een socialezekerheidsstrategie

hoewel uw socialezekerheidscontrole niet in de buurt kwam van het volledig ondersteunen van uw droompensioen, is het nog steeds een belangrijk aspect van pensioenplanning. Het is belangrijk om de regels te kennen rond opnamemogelijkheden en in aanmerking te komen voor uitkeringen.

als u na 1960 bent geboren, is uw “volledige pensioenleeftijd” 67. Dit is wanneer u in aanmerking komt voor volledige socialezekerheidsuitkeringen.

U hebt echter de mogelijkheid om uw pensioenuitkeringen vóór die tijd (al op 62-jarige leeftijd) in te trekken of uw uitkeringen voor onbepaalde tijd uit te stellen. Beide opties hebben zeer verschillende gevolgen:

 • Als u begint met het ontvangen van sociale uitkeringen vóór de volledige pensioenleeftijd van 67 jaar, wordt uw uitkering permanent verlaagd. Dit betekent dat u op 67-jarige leeftijd geen volledige pensioenuitkering ontvangt. Het bedrag van de korting zal afhangen van hoe vroeg u begint met het ontvangen van deze pensioenuitkering.
 • Als u het ontvangen van socialezekerheidscontroles uitstelt tot na uw volledige pensioengerechtigde leeftijd, krijgt u een verhoging van de uitkeringen. Deze verhoging is permanent en het bedrag hangt af van hoe lang u de voordelen uitstelt. De verhoging is beperkt tot 70 jaar, zelfs als u blijft uitstellen.

Het lijkt erop dat uitstel veel voordeliger zou zijn dan vroegtijdig terugtrekken. Maar u kunt zeer legitieme redenen hebben om uw cheques vóór 67 te ontvangen.

doe geen afbreuk aan het belang van het hebben van een pensioenstrategie voor uw socialezekerheidsuitkeringen, want zodra u begint, zijn er ernstige gevolgen voor het veranderen van gedachten.

Hier is een goed artikel over wanneer u uw socialezekerheidsuitkeringen bij pensionering moet intrekken. U moet echter ook de SSA-website bezoeken om ervoor te zorgen dat u de meest accurate en bijgewerkte informatie krijgt. U kunt ook verschillende online socialezekerheidsuitkeringen calculators vinden om u te helpen de cijfers te achterhalen.

14. Rekening houden met inflatie en belastingen

op het moment dat dit bericht werd gepubliceerd, was de Amerikaanse inflatie 8,3%. Dit is meer dan het dubbele van het gemiddelde percentage van 3,8% tussen 1960 en 2021.

Als u geen rekening houdt met inflatie in uw pensioenplanning, kan uw levensstandaard drastisch worden beïnvloed in uw latere pensioenjaren.

hoewel je waarschijnlijk veilig bent met een gemiddelde inflatie van ongeveer 4%, is het nog steeds slim om te plannen voor het onverwachte. De sociale zekerheid kan helpen als een afdekking tegen inflatie, aangezien deze zich voor de gehele duur van de uitkering aanpast.

een andere belangrijke overweging is belastingplanning, wat een cruciaal onderdeel is van uw routekaart naar pensionering. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de geschatte belastingen die u moet betalen zodra u met pensioen gaat.

Als u bijvoorbeeld bijdraagt aan een traditionele 401(k), moet u inkomstenbelasting betalen over uw opnames. Als u echter een Roth IRA hebt, hoeft u geen belastingen te betalen (omdat uw werknemersbijdragen al waren belast).

dus, maak een punt om te weten voor welke belastingen u verantwoordelijk bent, tegen welk tarief en voor hoe lang. Het kan de moeite waard zijn om wat professioneel belastingadvies te krijgen voordat u grote plannen maakt. Neem deze berekeningen vervolgens op in uw geschatte pensioenbestedingsplan.

15. Bepaal uw opnametarief voor pensioeninkomen

met de mogelijkheid om een pensioen van 25+ jaar te hebben, moet u uw uitgaven zeer zorgvuldig plannen. Daarom is het belangrijk om een passend opnamepercentage te hebben.

uw opnametarief is het percentage dat u jaarlijks kunt opnemen van uw pensioensparen zonder dat u geen geld meer hebt voordat u sterft.

Er zijn verschillende factoren die uniek zijn voor uw situatie die u zullen helpen dit percentage te bepalen, zoals het totale bedrag van uw spaargeld, uw verwachte pensioeninkomen en uw jaarlijkse pensioenuitgaven.

gelukkig heeft iemand al een veilig opnamepercentage voor de algemene bevolking vastgesteld dat ervoor zou zorgen dat hun spaargeld 30 jaar zou duren. In 1994 promootte William Bengen voor het eerst de 4% – regel” als richtlijn voor intrekkingspercentages, gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar historisch marktgedrag. Sindsdien is deze regel voor pensioensparen aangepast tot 4,5% voor inflatie.

Dit is een goede plek om te beginnen, maar don’t stoppen daar. Vergeet niet dat u uw financiële situatie beter kent dan wie dan ook.

het hebben van uw eigen persoonlijke opname tarief in het achterhoofd als u uw pensioenfonds op te bouwen zal u helpen weten dat je op weg bent om genoeg om u te ondersteunen gedurende je hele leven.

ook zal dit percentage waarschijnlijk veranderen gedurende uw pensioenjaren, afhankelijk van hoe uw investeringen het doen, uw jaarlijkse uitgaven en het huidige inflatiepercentage.

het beste is om een financiële professional te ontmoeten en hun waardevolle advies te krijgen over een duurzaam opnamepercentage op basis van de toekomstige besparingen die u van plan bent te hebben.

als je meer wilt weten over de 4% – regel van Bengen voor pensioen, bekijk dan mijn berichten hier en hier.

16. Maak een estate plan

Estate planning gaat over het verzorgen van uw dierbaren nadat u weg bent, en het zou een belangrijk onderdeel van uw financiële plan moeten zijn. Je wilt degene zijn die bepaalt wie wat krijgt nadat je er niet meer bent, en om je wensen zelf te uiten.

het hebben van een testament of familie vertrouwen op zijn plaats zal ervoor zorgen dat uw dierbaren zullen ontvangen wat u voor hen heeft bedoeld.

door het creëren van een solide estate plan, u’ll ook het minimaliseren van successierechten en andere juridische zaken voor uw erfgenamen. Het maken van dit een opzettelijk stuk van uw financiële strategie zal ofwel sterk verminderen of zelfs elimineren van de belastingrekening op uw landgoed nadat u weg bent.

een ander voordeel voor uw gezin is het hebben van zeer duidelijke richtlijnen om hen te begeleiden. Dit voorkomt onnodige conflicten en besluitvorming in een toch al moeilijke tijd. Zorg ervoor dat u alle begunstigde benamingen hebt vastgesteld, zodat er geen veronderstellingen of verwarring zijn.

als je van plan hoe je wilt leven uit de rest van je jaren in pensioen, don’t vergeten om ook de zorg voor uw dierbaren na u’re verdwenen. Er zijn stappen die je vandaag kunt nemen die hen beschermen tegen ontberingen na je dood en hen ook zegenen met financiële stabiliteit.

het samenstellen van een estate plan is een complexe onderneming die ernstige gevolgen heeft als het verkeerd wordt gedaan, dus zorg ervoor dat u een afspraak maakt met een estate planning advocaat om u te helpen alle stukjes bij elkaar te zetten. Ze kunnen uw huidige doelstellingen voor estate planning herzien en u helpen in de juiste richting te gaan.

u kunt meer te weten komen over estate planning door te lezen hoe u een Estate Plan opzet.

17. Leer jezelf inpensioenplanning

volgens Robert Kiyosaki (de auteur van Rich Dad, Poor Dad) is het belangrijkste wat je moet doen om rijkdom te vergroten, jezelf te onderwijzen.

het goede nieuws is dat je niet ver hoeft te zoeken om inhoud te vinden. Blogs, podcasts en de openbare bibliotheek bieden gratis onderwijs op uw gemak. Er is geen excuus om te zeggen “Ik wist het niet”.

een groot deel van het verkrijgen van controle over je financiële toekomst is het nemen van volledige verantwoordelijkheid voor elk gebied van je leven.

Dit kan een mindshift voor u, maar het is cruciaal voor het vervullen van uw pensioen dromen.

een manier om controle te nemen is proactief zijn met leren over geldbeheer.

pleeg wekelijks (of dagelijks!) om te leren over beleggen, budgettering, onroerend goed, pensioenplannen, het verhogen van het inkomen en al het andere dat u zult tegenkomen op uw pad naar financiële vrijheid. Als u don ’t weten, erachter te komen!

Websites en boeken kunnen je behoorlijk ver brengen, maar waarschijnlijk is het beste wat je kunt doen een financieel adviseur vinden die je door enkele van de ingewikkelde delen zal leiden. Je wilt je toekomst niet helemaal aan je eigen kennis overlaten. Het is belangrijk om het advies van een professional te krijgen om ervoor te zorgen dat u volledig op de hoogte bent van alle details die in de pensioenplanning gaan.

als je liever online wilt leren, lees dan mijn bericht over 21 Gratis Online Personal Finance-cursussen.

18. Controleer uw pensioenplan regelmatig

zodra u al deze punten in uw pensioenplan hebt bereikt, bent u in een geweldige positie om op tijd met pensioen te gaan en het pensioen waar u van droomde uit te leven.

maar … het leven gebeurt en dingen zullen onvermijdelijk veranderen. U zult flexibel moeten zijn met nieuwe omstandigheden als ze zich voordoen (goed of slecht), wat betekent dat u uw plan moet aanpassen wanneer dat nodig is.

misschien kom je in een meevaller van geld, die sterk verhoogt uw spaargeld, en uw pensioen datum en opname tarief zal veranderen.

of misschien krijg je een aantal onverwachte klappen en moet je wat koerscorrecties maken.

ook zult u waarschijnlijk uw activaspreiding willen aanpassen naarmate u dichter bij uw pensioendatum komt.

hoe dan ook, het is belangrijk om uw plan regelmatig opnieuw te bekijken terwijl u verder gaat op uw reis naar financiële vrijheid.

tijdens je 50s is jaarlijks waarschijnlijk genoeg. Maar naarmate je dichter bij de pensioenleeftijd komt, wil je je plan beter in de gaten houden.

zelfs kleine koerscorrecties in de laatste jaren voor pensionering kunnen op de lange termijn een groot verschil maken.

Wanneer moet u beginnen met het plannen van uw pensioen

Het is nooit te vroeg om uw pensioen te plannen. Maar als je te lang uitstelt, kun je op een punt komen waar het te laat is om je pensioendoelen te bereiken.

natuurlijk zal je tijdlijn grotendeels afhangen van je persoonlijke omstandigheden. Maar een goede vuistregel is om ten minste 10 jaar voor je met pensioen gaat een solide plan op zijn plaats te krijgen.

Dit geeft je een decennium om je spaargeld te laten groeien, extra kansen om je inkomen te verhogen en de ruimte om eventuele grote dalingen op de aandelenmarkt te doorstaan. U zult ook uw persoonlijke pensioenrisico verminderen, zodat u een sterke financiële toekomst kunt opbouwen.

besteed deze tijd aan het maken van belangrijke financiële beslissingen in het licht van uw pensioendoelen. Dit kan betekenen bezuinigen op collegegeld voor uw kinderen, downsizing naar een kleiner huis, en zich te concentreren op de schuld uitbetaling.

FAQs

hoeveel kost pensioen?

Het berekenen van een schatting van wat uw pensioen levensstijl zal kosten op een maandelijkse en jaarlijkse basis is een belangrijk onderdeel van de pensioenplanning. Gebruik uw huidige budget om een toekomstig uitgavenplan te bepalen, inclusief discretionaire en niet-discretionaire uitgaven. Overweeg de mogelijkheid van het hebben van geen schuld in pensioen, met uw hypotheek afbetaald. Dit zou uw gemiddelde kosten drastisch kunnen verlagen en u zou mogelijk kunnen leven van 70-80% van uw pre-pensioeninkomen.

welke pensioenbelemmeringen moet ik plannen?

zelfs met het meest gedetailleerde plan, zult u waarschijnlijk enkele obstakels tegenkomen op weg naar pensionering. Deze kunnen beurscrashes, een economische neergang, verhoging van belastingen en verzekeringspremies, hogere inflatie of het verlies van een echtgenoot omvatten. U kunt ook met pensioen gaan voor of na uw veronderstelde pensioenleeftijd, of moet instemmen met de verdeling van de pensioenuitkeringen bij een echtscheiding. Elk van deze omstandigheden kan mogelijk een financiële crisis voor u veroorzaken, als u zich voorbereidt om binnenkort met pensioen te gaan. Zorg ervoor dat u uw beleggingsportefeuille diversifieert en een gezond noodfonds opbouwt om uzelf te beschermen tegen deze mogelijke omwegen.

Wanneer moet ik beginnen met het plannen van mijn pensioen?

Het is nooit te vroeg om na te denken over je pensioen en je plannen in gang te zetten. Het hebben van een marge van 10 jaar voordat u met pensioen gaat, zou u echter genoeg tijd moeten geven om besparingen op te bouwen, inkomsten te verhogen en uit de schulden te komen.

hoeveel leeft de gemiddelde gepensioneerde per maand?

Het Bureau of Labor Statistics meldt dat het gemiddelde Amerikaanse huishouden met iemand van 65 jaar of ouder tussen 2016 en 2020 gemiddeld $48.7791 per jaar besteedde. 

wat zijn bronnen van pensioeninkomen?

u moet meerdere inkomstenstromen hebben tijdens uw pensioenjaren. Deze kunnen pensioenfondsen zoals een 401(k) en IRA, socialezekerheidsuitkeringen, pensioenen, erfenisgeld, passief inkomen en regelmatig arbeidsinkomen omvatten.

Hoe kan ik mijn pensioen sparen laatste?

een algemene richtlijn om ervoor te zorgen dat uw pensioensparen het laatst zijn, is om een passend jaarlijks opnamepercentage te gebruiken. Veel financiële adviseurs suggereren dat een tarief tussen 3,5 en 4,5% ervoor moet zorgen dat uw spaargeld 30 jaar meegaat. Dit is geen harde en snelle regel, maar een goed uitgangspunt om te overwegen in uw pensioenstrategie.

don ’t vergeet niet om uw gratis pensioen Planning mini-werkboek te grijpen!Maak een plan om uw droompensioen werkelijkheid te maken.

 

maak uw eigen routekaart naar pensionering

Er is zoveel dat er gaat in het plannen van uw pensioen. Don’t laat het aan het toeval, en don &# 8217;t wachten op de laatste minuut.

wees opzettelijk wlth de laatste 10 jaar in het personeelsbestand, zodat u uzelf de tijd geeft om uw financiële doelen voor pensionering te bereiken. Een decennium klinkt misschien als een lange tijd, maar val niet voor de verleiding om uit te stellen. Dit is een essentieel moment om naar je doelen toe te werken en prioriteiten te stellen.

dus verspil de tijd die je nog hebt niet, want je krijgt het nooit meer terug. Wees doelgericht over je heden, zodat je de meest bevredigende toekomst kunt creëren waar je van kunt dromen.

het’ s niet te laat! Vandaag is de beste dag om aan de slag te gaan, dus neem de controle en begin met plannen!

. . .dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden, het mag niet worden beschouwd als financieel of juridisch advies.niet alle informatie zal 100% accuraat zijn of specifiek op uw situatie van toepassing zijn.
raadpleeg een financiële professional voordat u belangrijke financiële beslissingen neemt.

Plaats een reactie