Voorbereiden Op Een Verlof: 6 Slimme Tips Om Financieel Te Overleven

moet u zich voorbereiden op een verlof of ontslag?

Op dit moment zitten we midden in de grootste wereldwijde gezondheidscrisis in decennia.  zeker in mijn leven.

het meest verontrustende is waarschijnlijk de onzekerheid waar we allemaal mee te maken hebben.er is geen mens op de planeet die weet hoe lang het zal duren of hoe ver we zullen vallen.

en hoe zal het leven er aan de andere kant uitzien?zal de economie van Amerika snel terugspringen, zoals President Trump blijft zeggen?of zal deze recessie maanden (of zelfs jaren) duren om te herstellen?

Er zijn te veel onbekenden om met zekerheid te zeggen.

dat’ s waarom het beste wat we kunnen doen is voorbereiden op het worst case scenario. op dit punt, Ik don’ t denk dat elke maatregel genomen zou te veel zijn.

overvoorbereid zijn is misschien wel het antwoord op het doorstaan van deze storm.dat is waarom het voorbereiden op een verlof, een baanverlies of een andere onverwachte daling van het inkomen op dit moment een verstandige zet is.

mijn man was afgelopen maart met verlof van zijn baan van 20+ jaar. Het verlies van zijn salaris was plotseling en onverwacht, en we waren allebei een paar dagen in shock.

We ’d nooit geweest zonder consistente en betrouwbare inkomen, dus het was een beetje stressvol. Maar, het is nu meer dan 6 maanden en we hebben nog steeds een dak boven ons hoofd en eten op tafel!

Ik wou dat we tijd hadden om ons beter voor te bereiden, maar het is gelukt vanwege de goede financiële gewoonten die we proberen te behouden. We kunnen nog steeds al onze rekeningen betalen, maar we hebben wat aanpassingen aan onze levensstijl moeten maken.

een jaar geleden had niemand kunnen voorspellen dat de wereld vandaag op zijn kop zou staan. En, het lijkt er niet op dat het binnenkort beter zal worden.

misschien maak je je zorgen over het verliezen van je baan of het krijgen van een loonsverlaging.

het nemen van enkele voorzorgsmaatregelen met uw financiën nu kan u uitrusten met een sterker vangnet later – een die u misschien uit diepe wateren zou kunnen houden. Je weet niet wat je te wachten staat, maar je kunt nu stappen ondernemen om klaar te zijn voor wat het ook is.

hier zijn 6 tips om je voor te bereiden op een mogelijk inkomensverlies en een financiële recessie te overleven.

hulp nodig bij het opstellen van een plan om geld te besparen? Pak dit gratis Geldbesparingsplan om u te helpen een besparingsstrategie te maken!

 

#1  Deflate your lifestyle

neem nu de beslissing om te bezuinigen op discretionaire uitgaven.

op deze manier kun je in de loop van de tijd langzaam aanpassingen maken in plaats van gedwongen te worden alles in één keer op te geven.

We hebben allemaal comfort dat we genieten van.die dingen die het leven aangenamer en leuker maken.

voor mij, het’s gaan naar de film of uit eten.maar beide kosten een premie in vergelijking met het thuis kijken naar een DVD of het maken van mijn eigen diner.

om je voor te bereiden op een verlies van inkomen, vind je goedkopere manieren om van het leven te genieten.

misschien vind je comfort in Starbucks lattes of Target kleding.Maak nu de moeite om te verminderen of zelfs te elimineren die niet-essentiële u gewend bent geraakt aan het kopen van gewoonte.

je zult leren om tevreden te zijn met goedkopere alternatieven, terwijl je geld bespaart en je voorbereidt op een verlof of een andere daling van het inkomen.

wees ook echt met je behoeften versus je wensen.

wees eerlijk tegen jezelf over welke uitgaven echt nodig zijn en wat extra ‘ s. Zodra u beide hebt gedefinieerd, zal het gemakkelijker zijn om uw financiële prioriteiten op orde te houden.

#2&Nbsp; bespaar genoeg om 3 tot 6 maanden kosten te dekken

maar het kan tijd, geduld en ijver kosten.  vooral als je leeft paycheck to paycheck.

nu is het tijd om te leven van minder dan je verdient.dit kan enkele grote aanpassingen of offers vereisen, maar het is van cruciaal belang voor het veiligstellen van een noodfonds dat stabiliteit zal bieden in het geval van een baanverlies.

maak van sparen een prioriteit.  Zet het in je budget.  betaal het als een rekening.

wees volhardend en consistent met het opzij zetten van een deel van uw inkomen elke maand.

een manier om uw inspanningen te ondersteunen, is het openen van een hoogrentende spaarrekening.Online banken bieden doorgaans betere tarieven dan degenen die moeten betalen voor een fysiek gebouw.

en don ’t korting elk bedrag dat u kunt toevoegen aan uw fonds.zelfs als je maar $20 hebt, denk niet dat het niet genoeg is om een verschil te maken.

elke dollar telt.

#3 agressief worden met schuldbetalingen

Het is moeilijk om je te concentreren op het afbetalen van schulden maar ook om een noodfonds op te bouwen.  beide zijn echter belangrijk bij de voorbereiding op een verlof.

Het Laatste wat je wilt is schuldenbetalingen die je financiën leegmaken terwijl je probeert voedsel op tafel te zetten.

Maak een plan dat Voor jou werkt.  hier zijn een paar ideeën:

 • Als u de uitgaven verlaagt, verdeelt u het overschot tussen schuldenen gelijkmatig besparen.
 • Bouw eerst een klein noodfonds op (zoals $1.000) en focus je vervolgens uitsluitend op het afbetalen van schulden voordat je verder gaat met sparen.
 • gebruik geld van uw gegarandeerd inkomen (zoals uw salaris) om te sparen en gebruik vervolgens een andere bron om schulden af te lossen.dit kan een nevenactiviteit zijn, beleggingsinkomsten of zelfs geld dat is bespaard van een budgetgebied dat u hebt verminderd.

zet ook schulden over naar lagere rentetarieven, zodat u uw totale schuldsaldo vermindert.  op deze manier kun je het sneller afbetalen.

Ik weet dat het verleidelijk is om al je extra geld in spaargeld te stoppen, en dit moet zeker de prioriteit zijn.

maar schulden dragen terwijl je werkloos bent, zal je noodfonds sneller opeten, dus probeer zoveel mogelijk af te betalen, zodra je kunt.

#4  Beef up your skills

in elke grote recessie is banenverlies altijd een mogelijk gevolg.

zelfs als u zich veilig voelt in uw huidige functie, zal elk bedrijf doen wat het moet doen om overeind te blijven.  zelfs het ontslaan van gewaardeerde werknemers.

Er zijn een paar dingen die je nu kunt doen om je kansen op een baan te vergroten als de economie tanks.

profiteer ten eerste van de gespecialiseerde training die uw bedrijf biedt, zodat u zich kunt positioneren als een veelzijdige werknemer.

of u kunt voor die extra certificering op uw eigen dubbeltje betalen door college-of Voortgezet onderwijslessen te volgen.

hoe dan ook, zorg ervoor dat je baas weet dat je werkt aan het versterken en toevoegen van je vaardigheden.

ten tweede, zoek naar mogelijkheden om cross-train in andere afdelingen.  misschien kun je aanbieden om samen te werken met iemand in een aparte eenheid om aan een project te werken.

je zou zelfs iemand in een ander gebied kunnen vragen om je te begeleiden tijdens je lunchpauze.dit stelt u in staat om de werknemer te zijn die flexibel en deskundig genoeg is om een verscheidenheid aan rollen te vervullen.

zelfs als je inspanningen niet resulteren in het behouden van je baan, heb je jezelf zeker meer verhandelbaar gemaakt bij het zoeken naar een andere.

#5  create passive income streams

niet veel mensen hebben zin om te werken nadat ze klaar zijn met werken.  maar misschien word je geconfronteerd met het nodig hebben van twee minder betaalde banen om al je rekeningen te dekken.

en dat zou klote zijn.

als die gedachte Je doet huiveren, begin dan nu aan manieren om passieve inkomstenstromen te creëren.de reden dat u nu wilt beginnen, is omdat het tijd kost voordat een passieve inkomstenstroom een belangrijke bron van inkomsten wordt.

Hier zijn een paar ideeën om passief inkomen te creëren:

 • investeer in dividendaandelen, CD ladders of annuïteiten
 • Een huurwoning
 • schrijf en verkoop een e-boek online
 • Maak een online cursus
 • verkoop stockfoto ‘ s
 • maak en verkoop een app
 • affiliate marketing
 • verkoop digitale producten op sites zoals Shopify of Etsy
 • huur een kamer of een auto
 • wees een freelancer op Fiverr of Upwork
 • verkoop bloglidmaatschappen
 • plaats advertenties op uw website

sommige van deze zijn meer “passief” dan anderen, en velen vertrouwen op internetverkeer.je hebt tijd nodig om een klantenbestand op te bouwen en voldoende interesse te genereren om een inkomen te verdienen.

als je een idee hebt, ga dan nu aan de slag en gebruik je vrije tijd om een passieve inkomstenstroom op te bouwen.

geef jezelf een voorsprong, zodat je een aanzienlijke inkomstenbron kunt opbouwen terwijl je je voorbereidt op een verlof of baanverlies.

#6  heb een duidelijke visie en een gedefinieerd plan

zorg dat je weet wat uw financiële doelstellingen liggen op de lange termijn. don ’ t uit het oog verliezen van uw visie voor pensioen en daarbuiten.

in tijden van crisis is het gebruikelijk om impulsieve financiële beslissingen te nemen. maar don ’ t laat overweldigende emoties je ervan weerhouden om op het goede spoor te blijven.

een verlof of verlies van baan is tijdelijk, en uiteindelijk zal de economie omdraaien en je zult weer regelmatig werk vinden.

don ’t aanpassingen die een negatieve invloed op uw toekomst daarbuiten zal maken.Bekijk je levensdoelen met je partner en bepaal hoe je de storm kunt doorstaan met minimale effecten op je langetermijnplan.

het is een goed idee om professioneel advies te krijgen, maar neem nooit een beslissing op basis van hoe je je voelt.houd je doelen centraal en blijf gefocust op de visie die je hebt voor je toekomst.

pak dit gratis Geldbesparingsplan om u te helpen een spaarstrategie te maken!

 

don’t uitstel.  Begin nu.

als je verbonden blijft met wat er op dit moment in de wereld gebeurt, kun je anticiperen op of een verlies van inkomen ervaren.

maar je kunt je ook concentreren op het gewoon rondkomen van deze week, laat staan nadenken over hoe je je vanaf nu maanden kunt voorbereiden.

De wereld gaat door een moeilijke tijd. Maar Ik wil je aanmoedigen om één oog te houden op het heden en de andere op de toekomst.

want beide hebben financiële stabiliteit nodig.volgens het National Bureau of Economic Research bedroeg de gemiddelde recessie van 1945 tot 2009 11,1 maanden.begin vandaag nog met het nemen van maatregelen die u zullen helpen er een te doorstaan met minimale schade aan uw financiën.

als je je concentreert op wat je kunt controleren in plaats van je zorgen te maken over wat je niet kunt, ben je beter voorbereid om elke vorm van crisis aan te pakken en de andere kant nog sterker te bereiken.

Plaats een reactie