Voorbereiding op een verlof: 6 slimme tips om financieel te overleven

Nu meteen we zitten midden in de grootste wereldwijde gezondheidscrisis in decennia.  Zeker tijdens mijn leven.

Waarschijnlijk is het meest verontrustende deel ervan de onzekerheid waarmee we allemaal worden geconfronteerd.  Er is geen mens op de planeet die weet hoe lang het zal duren of hoe ver we zullen vallen.

En hoe zal het leven aan de andere kant zijn?  Zal de Amerikaanse economie zich snel herstellen, zoals president Trump maar blijft zeggen? Of zal deze recessie maanden (of zelfs jaren) nodig hebben om te herstellen?

Er zijn te veel onzekerheden om met zekerheid te zeggen.

Daarom de beste wat we wel kunnen doen, is ons voorbereiden op het slechtste scenario. Op dit moment denk ik dat geen enkele maatregel te veel zou zijn.

Te veel voorbereid zijn zou wel eens de oplossing kunnen zijn om deze storm te doorstaan.  Daarom voorbereiden op verlof, baanverlies of een andere onverwachte inkomensdaling is op dit moment een verstandige zet.

Mijn man kreeg verlof van zijn baan van 20+ jaar afgelopen maart. Het verlies van zijn salaris was plotseling en onverwacht, en we waren allebei een paar dagen in shock.

We hadden nog nooit een consistent en betrouwbaar inkomen gehad, dus het was een beetje stressvol. Maar het is nu meer dan 6 maanden geleden en we hebben nog steeds een dak boven ons hoofd en eten op tafel!

Ik wou dat we tijd hadden om ons beter voor te bereiden, maar dankzij de goede financiële gewoonten die we proberen te behouden. We kunnen nog steeds al onze rekeningen betalen, maar we hebben wat aanpassingen in onze levensstijl moeten doen.

Een jaar geleden had niemand kunnen voorspellen dat de wereld vandaag op zijn kop zou staan.En het ziet er niet naar uit dat het snel beter zal worden.

Misschien maak je je zorgen over het verlies van je baan of een loonsverlaging.

Als u nu enkele voorzorgsmaatregelen neemt met uw financiën, kunt u later een sterker vangnet krijgen – een die je misschien uit diepe wateren zou kunnen houden. Je weet niet wat je te wachten staat, maar je kunt nu stappen ondernemen om klaar te zijn voor wat het ook is.

Hier zijn 6 tips om u voor te bereiden op een mogelijk inkomensverlies en om een ​​financiële recessie te overleven.

Hulp nodig bij het samenstellen een plan om geld te besparen? Grijp dit GRATIS spaarplan om u te helpen een spaarstrategie te creëren!

 

#1  Laat uw levensstijl leeglopen

Neem nu de beslissing om te bezuinigen op discretionaire uitgaven.

Op deze manier kun je langzaam aanpassingen maken in plaats van gedwongen te worden alles in één keer op te geven.

We hebben allemaal comfort waar we ons aan overgeven. Die dingen die het leven aangenamer en leuker maken.

Voor mij is dat naar de film gaan of uit eten gaan.  Maar beide zijn duur in vergelijking met thuis een dvd kijken of mijn eigen avondeten maken.

Om u voor te bereiden op inkomensverlies, kunt u goedkopere manieren vinden om van het leven te genieten.

Misschien vindt u troost in Starbucks lattes of Target-kleding.  Doe nu de moeite om die niet-essentiële dingen die u gewend bent te kopen, te verminderen of zelfs te elimineren.

U zult leren tevreden te zijn met goedkopere alternatieven terwijl u geld bespaart en u voorbereidt op een verlof of een andere vermindering van het inkomen.

Bovendien werk echt met uw behoeften versus uw wensen.

Wees eerlijk tegen jezelf over welke uitgaven echt nodig zijn en wat er extra is. Zodra u beide heeft gedefinieerd, wordt het gemakkelijker om uw financiële prioriteiten op orde te houden.

#2  Spaar genoeg om 3 tot 6 maanden aan uitgaven te dekken

Een noodfonds opbouwen is een van de beste dingen die u kunt doen om uw financiën verlofbestendig te maken.

Maar het kan tijd, geduld en toewijding vergen.  Vooral als je van salaris tot salaris leeft.

Dit is het moment om van minder te leven dan je verdient. Dit kan enkele grote aanpassingen of opofferingen vergen, maar het is van cruciaal belang om een ​​noodfonds veilig te stellen dat stabiliteit zal bieden in het geval van een baanverlies.

Maak van sparen een prioriteit.

  Zet het in uw budget.  Betaal het als een rekening.

Wees volhardend en consequent door elke maand een deel van uw inkomen opzij te zetten.

Een manier om uw inspanningen te ondersteunen, is door een hoge -opbrengst spaarrekening.  Online banken bieden doorgaans betere tarieven dan banken die voor een fysiek gebouw moeten betalen.

En geef geen korting op bedragen die u aan uw fonds kunt toevoegen.  Zelfs als je maar $ 20 hebt, denk dan niet dat het niet genoeg is om een ​​verschil te maken.

Elke dollar telt.

#3 Wees agressief met het afbetalen van schulden

Het is moeilijk om je te concentreren op het afbetalen van schuldentegelijkertijd een noodfonds opbouwen.  Beide zijn echter belangrijk bij het voorbereiden van een verlof.

Het laatste wat u wilt, is dat schuldenbetalingen uw financiën uitputten terwijl u voedsel op tafel probeert te zetten.

Maak dus een plan dat voor u werkt . Hier zijn een paar ideeën:

 • Verdeel bij het bezuinigen het overschot tussen schuld en spaargeld gelijkmatig.
 • Bouw eerst een klein noodfonds op (zoals € 1.000) en richt u vervolgens uitsluitend op het aflossen van schulden voordat u doorgaat met sparen.
 • Gebruik fondsen van uw gegarandeerd inkomen (zoals uw salaris) om te sparen en gebruik vervolgens een andere bron om schulden af ​​te lossen. Dit kan een bijbaantje zijn, investeringsinkomsten of zelfs geld dat is bespaard uit een budgetgebied dat u heeft verlaagd.

Ook overboeken schulden om de rentetarieven te verlagenzo verklein je je totale schuldsaldo.  Op deze manier kunt u het sneller afbetalen.

Ik weet dat het verleidelijk is om al uw extra geld op spaargeld te zetten, en dit moet absoluut de prioriteit zijn.

Maar schulden dragen terwijl je zonder werk zit, zal je noodfonds sneller opeten, dus probeer zo snel mogelijk zoveel mogelijk af te betalen.

< img class="aligncenter" src="/wp-content/uploads/2023/02/75c148dae1251c7f50bdd2e576255c41.png" />

#4  Verbeter uw vaardigheden

In elke grote recessie is baanverlies altijd een mogelijk gevolg.

img class=”aligncenter” src=”/wp-content/uploads/2023/02/cacfb20710bdd65d43e677a93a05470f.jpg” />

Zelfs als u zich veilig voelt in uw huidige positie, zal elk bedrijf doen wat het nodig heeft doen om het hoofd boven water te houden.  Zelfs het ontslaan van gewaardeerde werknemers.

Er zijn een aantal dingen die u nu kunt doen om uw kansen te vergroten om aan het werk te blijven als de economie minder wordt.

Profiteer eerst van de gespecialiseerde training die uw bedrijf aanbiedt, zodat u kunt u zich positioneren als een veelzijdige werknemer.

Of u kunt die extra certificering op eigen kosten betalen door cursussen te volgen voor een hogeschool of permanente educatie. 

Zorg er hoe dan ook voor dat je baas weet dat je werkt aan het versterken en uitbreiden van je vaardigheden.

Ten tweede, zoek naar mogelijkheden om te crosstrainen op andere afdelingen.  Misschien kunt u aanbieden om samen te werken met iemand in een aparte eenheid om aan een project te werken.

U kunt zelfs iemand in een ander gebied vragen om u te begeleiden tijdens uw lunchpauze.  Hierdoor wordt u de werknemer die flexibel en deskundig genoeg is om verschillende rollen te vervullen.

Zelfs als je inspanningen niet resulteren in het behouden van je baan, heb je jezelf zeker beter verkoopbaar gemaakt bij het zoeken naar een andere.

#5  Creëer passieve inkomstenstromen

Niet veel mensen hebben zin om te werken nadat ze van hun werk zijn.  Maar het kan zijn dat u twee minder betaalde banen nodig heeft om al uw rekeningen te kunnen betalen.

En dat zou klote zijn.

Als die gedachte je huivert, begin nu te werken aan manieren om passieve inkomstenstromen te creëren.  De reden waarom u nu wilt beginnen, is omdat het tijd kost voordat een passieve inkomstenstroom een ​​belangrijke bron van inkomsten wordt.

Hier zijn een paar ideeën om passief inkomen te creëren:

 • beleggen in dividendaandelen, CD-ladders of annuïteiten
 • hebben een huurwoning
 • online een e-boek schrijven en verkopen
 • een online cursus maken
 • stockfoto's verkopen
 • een app maken en verkopen
 • affiliate marketing
 • digitale producten verkopen op sites zoals Shopify of Etsy
 • een kamer of een auto verhuren
 • freelancer zijn op Fiverr of Upwork
 • bloglidmaatschappen verkopen
 • advertenties op uw website plaatsen

Sommige hiervan zijn meer “passief” dan anderen, en velen zijn afhankelijk van internetverkeer. Je hebt tijd nodig om een ​​klantenbestand op te bouwen en genoeg interesse te genereren om een ​​inkomen te gaan verdienen.

Als je een idee hebt, ga dan nu aan de slag en gebruik je vrije tijd om te beginnen met bouwen een passieve inkomstenstroom.

Geef uzelf een voorsprong zodat u een aanzienlijke inkomstenbron kunt opbouwen terwijl u zich voorbereidt op een verlof of baanverlies.

#6  Zorg voor een duidelijke visie en een duidelijk plan

Zorg ervoor dat u weet wat uw financiële doelstellingen op de lange termijn zijn.  Verlies uw visie op uw pensioen en daarna niet uit het oog.

In tijden van crisis is het gebruikelijk om impulsieve financiële beslissingen te nemen.  Maar laat overweldigende emoties u er niet van weerhouden om op het goede spoor te blijven.

Een verlof of baanverlies is tijdelijk, en uiteindelijk zal de economie omslaan en zult u vast werk vinden nogmaals.

Breng geen aanpassingen aan die uw toekomst daarna negatief zullen beïnvloeden.  Bekijk uw levensdoelen met uw partner en bepaal hoe u de storm kunt doorstaan ​​met minimale gevolgen voor uw langetermijnplan.

Het is een goed idee om professioneel advies in te winnen, maar neem nooit een beslissing op basis van hoe u zich voelt. Houd uw doelen centraal en blijf gefocust op de visie die u heeft voor uw toekomst.

Grijp dit GRATIS geldspaarplan om u te helpen een spaarstrategie te creëren!

 

Stel niet uit.  Begin nu.

Als u verbonden blijft met wat er op dit moment in de wereld gaande is, verwacht u mogelijk inkomensverlies of ervaart u dit mogelijk.

Maar u kunt ook gefocust zijn op het krijgen van tegen deze week, veel minder nadenken over hoe je je over maanden kunt voorbereiden.

De wereld maakt een moeilijke tijd door. Maar ik wil je aanmoedigen om een oog op het heden te houden en het andere op de toekomst.

Omdat beide financiële stabiliteit nodig hebben.

Volgens de Nationaal Bureau voor Economisch Onderzoek, was de gemiddelde recessie van 1945 tot 2009 11,1 maanden. Begin vandaag met het nemen van maatregelen die u zullen helpen er een door te komen met minimale schade aan uw financiën.

Als u zich concentreert op wat u kunt beheersen in plaats van u zorgen te maken over wat u wel kunt’ t, bent u beter voorbereid om elke vorm van crisis aan te pakken en de andere kant nog sterker te bereiken.

Plaats een reactie