Waar Gaat Je Geld Heen? 50 Spending Leaks Om Op Te Lossen

heb je het gevoel dat, ongeacht hoeveel je plant en volgt en opneemt, je gewoon niet binnen je budget kunt blijven?  Waar gaat je geld naar toe na al die moeite?

of misschien begin je te vermoeden dat het idee om je aan een budget te houden echt een verzonnen mythe is, omdat je, nu je erover nadenkt, er nooit aan hebt kunnen vasthouden en je persoonlijk niemand kent die dat ook heeft gedaan.

Ik ben de eerste om te zeggen dat ik echt slecht ben in budgettering.soms probeer ik mezelf te laten geloven dat ik er geen nodig heb.  ik denk dat ik gewoon al mijn rekeningen betalen dan wat er over is kan ik uitgeven aan wat ik wil.niet zo ‘ n slecht idee, toch?

behalve wanneer al je geld is uitgegeven en je nog 3 dagen hebt tot de betaaldag.

Nee, een budget is echt nodig als je niet te veel wilt uitgeven en je probeert uit de schulden te komen.  en als je niet te veel wilt uitgeven, moet je bijhouden waar het geld naartoe gaat.hierdoor kunt u zien waar de “lekken” zijn, zodat u dat geld kunt omleiden naar uitgaven die u waardeert en waarvoor u een hoge prioriteit heeft.

Ik besloot om mijn vergrootglas te halen en een beetje beter te kijken naar onze uitgaven.wat ik ontdekte was dat ik de neiging heb om impulsaankopen te doen op dingen die niet bijzonder van hoge waarde voor mij zijn.en de reden dat ik dat doe, is meestal omdat ik ontken hoeveel de impulsaankoop een effect heeft op ons totale budget.

als ik een frappuccino bij Starbucks koop voor $4,75, denk ik, hé, het is minder dan $5, dat is niets!

maar als ik dat vier keer in één maand doe, dan is dat bijna $20, wat een halve tank gas is.natuurlijk, elke keer als ik een frappuccino koop, denk ik niet aan de vorige die ik heb gekocht of degene die ik in de toekomst zal kopen.  ik denk alleen aan die ene $ 4.75 aankoop.

dit, mijn vrienden, is wat je een lek zou noemen.

een infuus hier, een infuus daar is geen probleem.  maar consistente druppels over een langere periode?dat klopt, mensen, en kan een grote hap uit uw budget nemen.

dus ik dacht dat ik een lijst zou maken van uitgavenlekken die items of diensten waar we geld aan uitgeven dat a) misschien niet iets is dat we echt waarderen, maar toch geld blijven uitgeven, of b) kan worden vervangen door iets minder duur of helemaal uit uw budget worden verwijderd.

 

Contents

waar gaat je geld heen?  Begin met volgen om erachter te komen!

als je je blijft afvragen waar al je geld naartoe gaat, moet je waarschijnlijk je bestedingsgewoonten van dichterbij bekijken.zorg ervoor dat je een budget hebt en je geld op de voet volgt.zoek naar uitgavenlekken zoals die hieronder worden vermeld en doe dan wat u kunt om deze uitgaven helemaal te minimaliseren of te verminderen.

1. Bankkosten

het betalen van bankkosten voegt kwaliteit toe aan mijn leven, zei niemand, ooit.

betaalt u een maandelijkse rekeningkosten voor het gewoon op de bank houden van geld?  als dat zo is, waarom zou je het dan niet gewoon onder je matras bewaren?  grapje.

maar serieus, er zijn genoeg o ‘ Banks die geen maandelijkse servicekosten hebben.  Zoek er een en wissel.oefen ook goede gewoonten op het gebied van geldbeheer en u vermijdt overdrafts en late vergoedingen.

2. Houd uw spaargeld op een niet-rentedragende rekening

Oké, dus het lijkt misschien alsof dit geen lek is omdat je eigenlijk niets uitgeeft.maar als uw spaargeld daar stagneert, betekent dit dat de waarde ervan de inflatie niet bijhoudt en uw koopkracht afneemt.   misschien kijken naar een geldmarkt rekening.

3. Betalen voor uitgebreide garanties

Dit is meestal een emotionele aankoop die je maakt omdat je bang bent dat je investering verloren gaat als je geen verzekering koopt.  maar als je vasthouden aan het kopen van kwaliteit items, jewaarschijnlijk heb je er nooit een nodig.bovendien is het voldoende om te weten dat maar liefst 70% van de kosten van een verlengde garantie winst is voor de detailhandelaar om u te vertellen dat zelfs zij niet denken dat u het ooit zult gebruiken.

4. Speel de loterij

Je gaat niet winnen, dus waarom het geld uitgeven?

5. Verzendkosten

Als u net zo veel online winkelt als Ik, bent u zich ongetwijfeld altijd bewust van hoeveel de verzendkosten bijdragen aan het totale aankoopbedrag.af en toe is er geen manier om het te omzeilen, maar meestal kun je een website vinden die gratis verzending biedt met een minimale aankoop.

Ik raad niet aan om nog eens $20 aan spullen in te gooien om niet te betalen voor verzending (dat is een ander budgetlek), maar misschien wacht je tot je een lijst hebt met noodzakelijke items die oplopen tot de minimale aankoop.

een ander idee is om de ophaaloptie in de winkel te kiezen als die winkelier een locatie bij u in de buurt heeft.

6. Impulse buys

Ik heb het niet per se over wanneer je TV sterft en je impulsief naar Target rent om een nieuwe 55-incher op te halen voor de volgende Broncos-wedstrijd.  dat * kan * gebeuren ,maar zelden.

wat ik wel bedoel is het ophalen van een paar items bij de dollarbakerij, en/of die schattige trui bij opruiming, en dan een gebottelde Starbucks koude Mokka op weg naar de kassa.  Ik ben *zooooo * schuldig aan deze, en ik zou me schamen hoeveel deze impulsaankopen mijn budget opeten.

Ga naar de winkel met een lijst en houd je eraan.

7. Het kopen van merknaam boodschappen

in mijn ervaring is een merknaam kruidenierswinkel zelden de extra kosten waard ten opzichte van het winkelmerk.het prijsverschil lijkt misschien klein, maar wanneer u de centen optelt die u op elke aankoop in de loop van de tijd bespaart, zijn de besparingen aanzienlijk.

als je een die-hard merk shopper bent, probeer dan een maand generiek te gaan en kijk of je ermee kunt leven.  je portemonnee zal je er dankbaar voor zijn.

8. Cute pet products

Ik snap het.Fido is een deel van de familie en als zijn “ouder” is het uw verantwoordelijkheid om hem te kleden, te baden, te voeden, te verzorgen en te vermaken.maar vergeet niet, die rode argyle trui is echt voor jou, niet voor hem.en hij zou net zo blij zijn met een tennisbal dan met dat feloranje, hobbelige, piepende speeltje van $15 dat je bij Target hebt opgepikt.

Ik zeg het gewoon.

9. Koop al je kleding nieuw

het sleutelwoord is”all”.

vaker wel dan niet zal ik winkelen op de clearance rack of ga ergens zoals Ross om iets nieuws te vinden.  maar om wat meer geld te besparen ga ik af en toe winkelen in een tweedehands winkel.

hoewel Goodwill niet mijn favoriet is, vind ik soms goede deals.ik kocht een aantal bijna gloednieuwe Clarks er een paar jaar geleden voor $10 en ze zijn nog steeds een van mijn favoriete paar schoenen.maar voor kleding ga ik meestal naar een tweedehands winkel zoals de kast van mijn beste vriend.  soms vind ik iets bij een garageverkoop.

het punt is, betaal niet altijd de volledige prijs.

10. Meubels kopen nieuw

Ik gebruikte opzettelijk niet het woord” alles ” zoals ik in de vorige deed.dit komt omdat ik geloof dat het kopen van nieuwe meubels is als het kopen van een nieuwe auto je betaalt een premie omdat het nieuw is, dan verlies je het grootste deel van de waarde zodra het van jou is.

kijk op Craigslist, Facebook Marketplace, NextDoor, of ga naar garageverkoop.als je geduld hebt, zul je uiteindelijk het perfecte stuk vinden voor een fractie van de oorspronkelijke kosten.

11. Uit eten

Dit moet een no brainer zijn.thuis eten is aanzienlijk goedkoper dan eten in restaurants.  als je meer dan eens per week afhankelijk bent van restaurantvoedsel voor levensonderhoud, dan laat je de kraan praktisch gewoon lopen.

Maak een maaltijdplan, Maak een wekelijkse afspraak met de supermarkt en maak je eten thuis.  je zult er rijker voor zijn.

12. Boodschappen laten verlopen

Ja, je moet er een gewoonte van maken om je keuken gevuld te houden, zodat je niet naar Panda Express Rent als je maag begint te mopperen.wees echter voorzichtig bij het kopen van items die relatief snel verlopen zoals verse producten, zuivelproducten en vleeswaren.

zorg ervoor dat u alleen koopt wat u nodig hebt en deze items eerder eerder dan later in uw maaltijdplannen gebruikt. Anders gooi je geld in de put.

13. Je eet geen restjes

Ik kan mijn gezin minstens twee keer per week voeden met restjes, dus het is als twee maaltijden voor de prijs en het werk van één!

als een diner kost je $10 om te maken, maar je hebt genoeg voor twee maaltijden, dit bespaart u $10.als je dit een paar keer per week kunt doen, is dat $ 20 bespaard.Over een maand is dat $ 80, en over een jaar is het bijna $1000!

Maak een beetje extra en voeg de tweede keer een “twist” toe.uw familie zal eraan wennen, vooral als u besluit om een deel van de besparingen in een familievakantiefonds te stoppen!(gewoon een tip: schrijf de datum op de container, zodat je niet per ongeluk iets begint te eten dat op het punt staat benen te laten groeien).

14. Te veel energie gebruiken

Nee, ik bedoel niet fysieke energie, dus doe je pyjama nog niet aan.  Ik heb het over nutsvoorzieningen zoals elektriciteit en aardgas.

heb je Tieners?  dan weet je waar ik het over heb.ze zijn erg goed in het aanzetten van dingen, maar hebben een vreemde afkeer om ze uit te zetten.dus, als je niet voorzichtig bent, kijk je omhoog vanaf je laptop en realiseer je je dat je huis veel helderder is dan het zou moeten zijn.

en je weet net zo goed als ik dat je kinderen niet betalen voor die macht.  dat ben je.dus laat je kinderen naar beneden komen en het verdomde licht uitdoen, of je kunt gewoon opstaan en het zelf doen.  Hoe dan ook, het bespaart u geld.

ook kunt u al uw lampen vervangen door energiezuinige lampen en dimmers installeren.

15. Onbeperkt lidmaatschap houden

Het klinkt zo goed.u betaalt één relatief kleine vergoeding per maand en u krijgt onbeperkt gebruik van een dienst. Plaatsen zoals de sportschool, de carwash, de bioscoop.

u moet deze diensten echter minimaal een aantal keren per maand gebruiken om waar voor uw geld te krijgen.  wees eerlijk tegen jezelf.ga je maar een paar keer per maand naar de sportschool?en ga je echt drie keer naar de film in één maand?als uw antwoord nee is, moet u dit lek dichten door uw lidmaatschap te annuleren.

16. Aanmelden voor gratis proefaanbiedingen

ze maken het zo makkelijk, nietwaar?en je denkt, Hé, het is gratis, dus waarom niet?het kan schijnbaar onschadelijk zijn totdat u vergeet te annuleren voordat de proefperiode eindigt en uw creditcard automatisch wordt belast.voor je het Weet, realiseer je je dat je al 3 maanden hebt betaald voor een service die je niet eens gebruikt.  als je het gewoon niet kunt weerstaan, stel dan een herinnering in je agenda in om te annuleren. Probeer anders de wilskracht te verzamelen om deze voorbij te laten gaan.

17. Ongebruikte of overbodige uitgaven

u betaalt voor een vaste lijn, maar gebruikt alleen uw mobiele telefoon.je betaalt een kabelrekening, maar gebruikt meestal Netflix.of, zoals vermeld in #15, U betaalt voor een lidmaatschap van de sportschool maar * never * go (guilty!).

soms nemen we een uitgave aan denkend dat het op dat moment een goed idee is, maar uiteindelijk gebruiken we het niet meer of zijn er nu nieuwe, gratis opties die die uitgave kunnen vervangen.Houd uw uitgaven bij om te zien of dit een lek in uw budget kan zijn.

18. Tijdschriften en boeken

als je een bibliotheek in de buurt hebt, zou er zelden een reden moeten zijn om een boek of tijdschrift voor jezelf te kopen.  bibliotheek lidmaatschap is gratis en – *bonus* – Ze netwerken met andere bibliotheek vestigingen en districten, dus gratis toegang tot elk boek is bijna gegarandeerd.

bovendien bieden veel bibliotheekdistricten nu meerdere boekformaten aan, waaronder audio, PDF en Kindle.  je hoeft tegenwoordig niet eens naar de bibliotheek.je kunt letterlijk je laptop openen, boeken online bekijken en downloaden naar je Kindle, allemaal vanuit het comfort van je La-Z-Boy.twee kanttekeningen: soms heb je geduld nodig als die papieren versie populair is, en moet je een verantwoordelijk bibliotheeklid zijn door je boeken op tijd terug te sturen.

19. U betaalt voor het gemak

die containers met kleurrijk voorgesneden fruit in de productsectie zien er zo … handig uit.terwijl je naar ze staart, probeer je jezelf te overtuigen dat de kosten het waard zijn.uw tijd is immers kostbaar en het duurt zoooo lang om al dat fruit in stukken te snijden.bovendien zou je elke vrucht als geheel moeten kopen, wat zoveel meer zou opleveren dan je eigenlijk zou eten.

Ik snap het.maar weet gewoon dat je een enorme premie betaalt voor dat gemak.hetzelfde geldt voor gebotteld water, voorverpakte diners, papieren borden, verpakte salades, individuele voedingsmiddelen en meer.

denk na over waarom je extra betaalt voor deze dingen.  heb je echt geen tijd, of kan het slecht tijdmanagement zijn  vergelijk de kosten per eenheid voordat je dat gemaksartikel pakt.uw schok kan net zijn wat u overtuigt om de extra tijd te vinden die de betere deal vereist.

20. Premium benzine

door het pompen van reguliere kwaliteit in plaats van premium kunt u 20 tot 40 cent per gallon besparen.  Dit is een enorme besparing! Als de handleiding van uw voertuig alleen *premium aanbeveelt, is het meestal veilig om reguliere kwaliteit te gebruiken zonder een merkbaar verschil in prestaties.

21. DVD ’s en CD’ s

Het kostte me een tijdje om dit lek te dichten.  Ik heb graag een fysiek product dat ik mee kan nemen of uitlenen.ik moest echter afwegen hoe vaak ik dat eigenlijk deed met de extra kosten die ik betaalde.

Ik vond dat de hogere prijs en extra ruimte die nodig was om deze items op te slaan het niet waard was, dus ben ik overgestapt op digitale producten.als ik weet dat ik een film meer dan één keer ga kijken, koop ik hem via Amazon.ik koop zelfs geen muziek meer, maar in plaats daarvan deel ik gewoon een Spotify-abonnement met mijn kinderen.

22. De krant

Dit kan moeilijk zijn voor sommigen.je bent opgegroeid met de krant en je hebt het gevoel dat het essentieel is om het nieuws of je dagelijkse routine te krijgen.  misschien is het meer een traditie.

misschien is het gewoon iets dat u beschouwt als een deel van uw budget en niet als een echt Lek.maar als je het gewoon uit gewoonte leest en het niet erg vindt om het dagelijkse nieuws via andere bronnen te krijgen, heb je veel keuzes en de meeste zijn gratis.

23. Entertainment

naarmate ik ouder werd, ben ik ervaringen gaan waarderen boven materiële dingen.dit betekent dat ik liever naar het theater ga dan een nieuwe trui te kopen of een roadtrip te maken in plaats van wat nieuwe meubels te kopen.  soms word ik een beetje meegesleept en wil ik de ervaring *extra* speciaal maken – zoals het kopen van kaartjes op de eerste rij of het meenemen van de kinderen naar de film &diner op een zaterdagavond in het dine-in theater.

misschien heb je een favoriete sportteam, zodat je seizoenkaarten koopt, of je houdt van videogames, zodat je de nieuwste koopt zodra deze uitkomt. Dit zijn allemaal voorbeelden van te veel betalen voor entertainment.

het kopen van stoelen een beetje verder naar achteren, thuis eten voordat je naar een matinee gaat, of het huren van de nieuwste game in plaats van er zestig dollar voor te betalen, zijn kleine aanpassingen die je in lijn houden met je maandelijkse budget.

24. Salon services

soms is het leuk om jezelf te trakteren op een nieuwe haarkleur of een set mooie nagels.deze dingen vereisen echter duur onderhoud om te onderhouden.overweeg thuis je haar te kleuren en te leren hoe je je eigen nagels moet doen.het geld dat u in de loop der jaren bespaart, zal u beter van dienst zijn op een rentedragende pensioenrekening.

25. Dure hobby ‘ s

hopelijk heb je iets wat je echt leuk vindt in je vrije tijd.hobby ‘ s zijn een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te leren en onze kwaliteit van leven te verbeteren.maar sommige hobby ‘ s zullen je account sneller leegmaken dan andere.

Houd bij hoeveel van je budget je uitgeeft aan je gekozen hobby en beslis of het de kosten waard is.misschien moet je gewoon bezuinigen op de accessoires die je koopt of je lessen terugbrengen tot twee keer per maand in plaats van één keer per week.of als je niet te toegewijd bent, kun je overschakelen naar iets dat minder financiële uitgaven vereist.

de sleutel is het bijhouden van uw uitgaven, zodat je weet hoeveel er wordt gegoten in iets dat puur voor de lol.het maken van een aantal kleine offers zal u nog steeds toestaan om van uw hobby te genieten, maar bespaart u ook wat geld.

26. Mobiele telefoon plannen

niet langer is een $100 mobiele telefoonrekening onvermijdelijk.diensten zoals Ting en Republic Wireless bieden aanzienlijk gereduceerde plannen zonder contracten, of u kunt kiezen voor een vooraf betaald plan met Cricket of MetroPCS.  U kunt uw factuur gemakkelijk halveren.

27. Dagelijkse deals kopen

Sites zoals Groupon en LivingSocial bieden producten en diensten met korting, zodat u misschien denkt dat u *geld* bespaart.de vangst is dat u uw “coupon” voor een bepaalde datum moet gebruiken, anders verloopt de deal.

Ik heb veel Groupons gekocht die ik niet op tijd gebruikte, dus ik verloor de deal, en meestal waren ze op items die ik in de eerste plaats niet nodig had.

wees voorzichtig met dit soort sites.weet wat u zoekt voordat u begint met browsen, doe een beetje onderzoek om de werkelijke waarde te vinden (neem niet alleen het woord van de site) en zorg ervoor dat u de coupon kunt gebruiken voordat deze verloopt.

28. Je bent te genereus

Dit ben ik, maar alleen met bepaalde mensen.  mijn kinderen.ik kan me een beetje laten meeslepen door verjaardagen en feestdagen en meer uitgeven dan ik zou moeten.  ik denk dat er een schuldfactor bij betrokken is.hoe dan ook, Ik heb de neiging om me te concentreren op hoe gelukkig mijn kinderen zullen zijn in plaats van binnen een budget te blijven, en dat is een lek als ik er ooit een heb gehoord.

misschien ben je te genereus als je met vrienden aan de bar bent, of heb je het gevoel dat je je ouders moet “terugbetalen” door altijd de rekening van het restaurant te betalen.  misschien voel je je gewoon te ongemakkelijk om te suggereren het tabblad te splitsen.

wat het geval ook is, misschien heb je een mind shift nodig en accepteer je het feit dat je vrienden en familie van je houden om jou, en niet om je geld.  Als je echt genieten van het zijn genereus (dat is een geweldige zaak!), maak dan een budget voor geschenken zodat het in uw budget past in plaats van het te breken.

29. Emotionele uitgaven

heb je de neiging om te gaan winkelen als je gestrest bent, of net na een ruzie met je echtgenoot?dit is meestal een teken van emotionele uitgaven.het nemen van beslissingen op basis van je emoties is zelden verstandig en kan je budget in extreme gevallen echt ontsporen.Wees je bewust van hoe je je voelt voordat je gaat winkelen.ben je overstuur, boos, hongerig, moe of verdrietig?ga in plaats daarvan een wandeling maken of een boek lezen, tenminste totdat je hersenen weer in een rationele modus zijn.

je hebt een gezondere bankrekening en minder spijt.

30. U gebruikt een creditcard als voorkeursbetalingstype

meer en meer mensen kiezen voor het gemak van online uitgaven, en dit betekent meestal het invoeren van persoonlijke informatie in uw favoriete websites, zodat de winkelervaring gemakkelijker voor u is.

als u ervoor kiest om een creditcard voor uw account te gebruiken, is het veel gemakkelijker om een vollere winkelwagen te krijgen.het idee om nu iets te krijgen en later te betalen, heeft de neiging om ons overdreven optimistisch te maken over wat we ons eigenlijk kunnen veroorloven.

wanneer u een debetkaart gebruikt, zult u twee keer nadenken over het daadwerkelijk verminderen van uw banksaldo onmiddellijk.

31. Bezorgkosten

Pizza, boodschappen, zelfs meubels – Dit zijn aankopen die u meestal zelf kunt ophalen en de bezorgkosten kunt overslaan.ik weet het, pizza laten bezorgen als je moe bent en gewoon je pyjama wilt aantrekken, is echt verleidelijk.maar wanneer je kunt, Plan dan een ophaaltijd die handig is (misschien op weg naar huis van het werk, of terwijl je andere boodschappen doet) en bespaar een paar dollar.

32. Fourbucks

natuurlijk, ik bedoel Starbucks, maar ik bedoel echt *elke* koffie niet zelfgemaakt en exorbitant te duur. Koop een Keurig als je weinig tijd hebt, of een espressomachine als je van de chique dingen houdt.  op de lange termijn bespaart u een ton.

33. Niet georganiseerd zijn

Die keer kon je de extra telefoonlader voor de keuken niet vinden, dus ging je naar buiten en kocht een nieuwe.of vergeten dat je een nieuw pak pennen in je rommellade had, dus je pakte er nog wat bij.  Dit is gewoon een kwestie van een beetje ongeorganiseerd zijn.als je georganiseerd bent, misloop je dingen minder vaak en betaal je niet voor dingen die je al hebt.

34. Schoolbenodigdheden

Als u nog steeds schoolbenodigdheden voor uw kinderen koopt, wilt u misschien de balans opmaken van wat vorig jaar niet werd gebruikt (of opgebruikt), zodat u niet meer koopt dan u nodig hebt.  Ik heb genoeg ongeopende verpakkingen met stiften, pennen, gelinieerd papier, mappen en wit voor 3 jaar.

35. Verzekering

Dit kan mogelijk een groot lek in uw budget zijn.Controleer uw verzekering om te zien of u zich hogere eigen risico ‘ s kunt veroorloven.  Dit bespaart u een ton op premies.ook doen wat je kunt om een lager risico voor uw verzekeringsmaatschappij, zodat uw tarieven niet omhoog gaan.  tenslotte loont het meestal om rond te shoppen.vaak zult u een lager tarief vinden dan u nu betaalt.

36. Geen noodfonds

wanneer u niet budget voor noodgevallen, kunt u waarschijnlijk eindigen met behulp van uw creditcard.dit betekent dat u rente betaalt bovenop de werkelijke noodkosten.als de noodsituatie een grote financiële uitgave vereist, wat typisch is, zal de rente die u betaalt aanzienlijk zijn.in plaats daarvan beloof je een percentage van je salaris opzij te zetten voor noodgevallen.  Ja, je zult nu offers brengen, maar je zult zo blij zijn dat je dat later deed.

37. Ongeplande uitgaven

hoe vaak ben je naar Bath &Bodyworks gegaan om een lotion van $5 te krijgen en vertrokken met $75 aan kaarsen en handzeep?  Ik snap het.  ze ruiken zo lekker en zouden er geweldig uitzien in je huis.maar nu heb je $70 minder in je budget voor benodigdheden.af en toe genieten is leuk, maar zorg ervoor dat je je aan je lijst houdt.neem misschien alleen contant geld mee naar de winkel en beperk je tijd tot tien minuten.  die extra zeepdispenser mis je nooit meer.

38. Alcohol, voorgerechten en dessert

mijn familie houdt van restaurant eten.ik vind het leuk omdat het ons dwingt om allemaal rond dezelfde tafel te zitten op hetzelfde moment, en iedereen kan eten wat ze willen.dus ik heb ruimte in mijn budget om uit eten te gaan.

maar als mijn man een paar biertjes heeft, de kinderen een voorgerecht bestellen en ik een dessert, kan de rekening bijna verdubbelen en heb ik net een groot deel van dat budget opgegeten.probeer te houden aan alleen water en een hoofdgerecht, en uw dollars zal een stuk verder strekken.

39. Gebruik uwFlexibele spaarrekeningen

Dit is net als geld in de prullenbak gooien.zorg ervoor dat u al uw FSA-fondsen vóór het einde van het boekjaar opgebruikt, zodat u het niet verliest.

40. Een 401 (k) lening

mijn man en ik hebben een paar kleine leningen uit onze 401k genomen in het verleden, en we verloren wat vooruitgang in ons pensioenfonds vanwege het.ik stel voor dat dit uw laatste redmiddel is voor niets anders dan een noodgeval.anders verlies je waardevolle interesse die zijn weg naar een groter nestei zou kunnen verergeren.

41. Vakanties

Dit kunnen enorme uitgavenlekken zijn, tenzij je zorgvuldig plant.het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door de ervaring van reizen, uit eten gaan voor alle maaltijden, leuke en vermakelijke dingen vinden om als gezin te doen en natuurlijk souvenirs kopen.

Maak een gedetailleerd budget door elke kosten te schatten wat uw dagelijkse maaltijdvergoeding zou zijn, hoeveel u bereid bent te betalen voor entertainment en recreatie, en hoeveel u opzij zult zetten voor souvenirs.  Het Laatste wat je wilt is om nog steeds af te betalen uw vakantie een jaar vanaf nu, omdat de meeste van het was in rekening gebracht.

42. Nieuwe technologie

Ik ken mensen die *hebben* om de nieuwste model hebben – ondanks hun huidige werkt prima.  de volgende keer dat dat heldere, glanzende, nieuwe object je oog vangt – kijk eens naar wat je al bezit (en al hebt afbetaald) en bepaal of de extra financiële uitgave echt de moeite waard is.  (of je kunt het mij vragen.  nr.)

43. Utilities

Houd uw thermostaat iets lager dan comfortabel in de winter, en iets hoger in de zomer.klop op de badkamerdeur als je tienerzoon langer dan 10 minuten onder de douche heeft gestaan en zeg hem: “Ga weg!gebruik een kachel in plaats van het hele huis te verwarmen.deze kleine aanpassingen zullen uw nutsvoorzieningen verlagen en meer geld in uw zak houden.

44. Het vervangen van uw olie

Als u niet weet hoe u de olie van uw auto moet vervangen, leer het dan.het is een eenvoudige vaardigheid die aan een behoefte voldoet en u geld bespaart.

45. Hoge hypotheekrente

We moesten een ARM krijgen toen we in ons huidige huis verhuisden en we konden de betalingen prima afhandelen tot het 2e jaar nadat het oorspronkelijke tarief was verlopen.  toen begonnen we echt de knel te voelen.dus, we herfinancierden en bespaarden meer dan $ 300 per maand op onze betaling.

als je een tarief hebt dat hoger is dan het gemiddelde op dit moment, overweeg dan om met een hypotheekverstrekker te praten over herfinanciering.u kunt mogelijk een aanzienlijk bedrag besparen op uw maandelijkse betaling.

46. Ondersteuning van uw volwassen kinderen

Dit kan moeilijk zijn voor sommigen.de overgang van het financieel ondersteunen van alles naar niets kan moeilijk en ongemakkelijk zijn als onze kinderen opgroeien.soms kunnen onze emoties of hun onvolwassenheid onze financiële hulp uitbreiden tot meer dan wat gezond en nuttig is.

Als u denkt dat uw steun te veel druk uitoefent op uw financiën of een ongezonde afhankelijkheid ervan bestendigt, moet u mogelijk enkele grenzen stellen.u kunt uw volwassen kinderen nog steeds ondersteunen (en zou moeten) door advies te geven en hen te leren over geldbeheer.

47. Betalingsplannen (in plaats van volledig te betalen)

Ik heb een bekentenis die een beetje gênant is om te onthullen.  we hebben het maken van een maandelijkse betaling voor levensverzekeringen voor ongeveer 17 jaar. Ik heb net ontdekt dat we bijna $100 extra per jaar betalen omdat we maandelijks betalen in plaats van jaarlijks.  Hoe heb ik dat ooit gemist??  17 jaar??  dat is bijna $1700 in de afvoer!

leer van mijn fout en zorg ervoor dat je niet meer betaalt alleen omdat je een maandelijks betalingsplan hebt.  als je het kunt zwaaien, kies dan de betalingsoptie die resulteert in de laagste kosten.u zult waarschijnlijk grotere betalingen moeten doen, maar u zult niet extra betalen om alleen maar kleinere te maken.

48. Opknoping op ondeugden

We hebben ze allemaal, en ze hebben allemaal een prijs.voor de meesten betalen we met onze portemonnee en onze gezondheid.slechte gewoonten zoals roken, zonnebaden, overmatig alcoholgebruik, gokken, snelheidsovertredingen, drugs en pornografie kunnen veel inkomsten opeten, vooral als men er afhankelijk van is.zelfs schijnbaar onschuldige routines zoals online winkelen of fastfood eten kunnen ongezonde verslavingen worden als ze niet onder controle worden gehouden.Krijg hulp als je het nodig hebt, want je gezondheid hangt ervan af.

49. Out of network ATM ‘ s

tenzij u een onverwachte noodsituatie en er zijn geen andere opties, altijd van plan om gewoon geld uit de geldautomaten van uw eigen bank.meestal komt dit neer op een slechte planning, dus met een beetje vooruitdenken, zou je dit budgetlek gemakkelijk moeten kunnen omzeilen.

50. Meerdere studieleningen

consolideer uw studieleningen, zodat u slechts één betaling en één rentevoet hebt (hopelijk één lager dan welke u momenteel hebt).dit zal uw schuld in het algemeen verlagen en u helpen het sneller af te betalen.

 

neem de controle over waar uw geld naartoe gaat

Als u don’t houden een goed oog op uw uitgaven, bent u waarschijnlijk lekt geld ergens.

daarom is het’ s echt belangrijk om een budget te hebben!Houd uw uitgaven een paar maanden bij en u zult zien waar u de lekken kunt dichten en meer geld hebt voor schulden en spaargeld.

sommige dingen kunnen moeilijk zijn om uit je uitgaven te snijden.misschien heb je fouten gemaakt waar je moeilijk van kunt herstellen.

dat ’s oke.neem de tijd om je prioriteiten en doelen op te schrijven.deze geven je de motivatie om door te gaan en het perspectief dat je nodig hebt om op koers te blijven.

dan zodra u de lekken plug, beginnen met het toepassen van al dat geld dat u bespaart in de richting van uw financiële doelen.Maak het geld dat je al hebt harder voor je werken, in plaats van hard te werken om meer geld te verdienen.

u kunt met een beetje extra inspanning de controle nemen over waar uw geld naartoe gaat.  die kleine uitgaven lekken zal optellen tot grote besparingen!

Plaats een reactie