Waar gaat uw geld heen? 50 uitgavenlekken om op te lossen

Heb je zin, hoeveel je ook plant en bijhoudt en opnemen, maar lukt het maar niet om binnen je budget te blijven?  Waar blijft je geld na al die moeite?

Of misschien begin je te vermoeden dat het idee om je aan een budget te houden eigenlijk een verzonnen mythe is, want nu je erover nadenkt, heb je je er nooit aan kunnen houden en ken je niemand persoonlijk die heeft geen van beide.

Ik ben de eerste om te zeggen dat ik slecht ben in budgetteren.  Soms probeer ik mezelf wijs te maken dat ik er geen nodig heb. Ik denk dat ik gewoon al mijn rekeningen betaal, en wat er dan nog over is, kan ik uitgeven aan wat ik maar wil. Niet zo’n slecht idee, toch?

Behalve als al je geld op is en je nog 3 dagen hebt tot je betaaldag.

Nee, een budget is echt nodig als u niet te veel wilt uitgeven en u probeert uit de schulden te komen. En als u niet te veel wilt uitgeven, moet u bijhouden waar het geld naartoe gaat. Hierdoor kunt u zien waar de “lekken” zijn, zodat u dat geld kunt besteden aan uitgaven die u waardevol vindt en waar u hoge prioriteit aan heeft.

Ik besloot mijn vergrootglas te pakken en wat beter naar onze uitgaven.  Wat ik ontdekte was dat ik de neiging heb om impulsaankopen te doenop dingen die niet echt van grote waarde voor mij zijn.  En de reden dat ik dat doe, is meestal omdat ik ontken hoeveel de impulsaankoop een effect heeft op ons totale budget.

Als ik een frappuccino koop bij Starbucks voor $ 4,75, denk ik, hey, het is minder dan $ 5, dat is niets!

Maar als ik dat 4 keer in één maand doe, dan is dat bijna $ 20, wat een halve tank benzine is . Elke keer dat ik een frappuccino koop, denk ik natuurlijk niet aan de vorige die ik heb gekocht of die ik in de toekomst zal kopen.  Ik denk alleen maar aan die ene aankoop van $ 4,75.

Dit, mijn vrienden, is wat je een lek zou noemen.

Een druppeltje hier, een druppeltje daar is niet erg.  Maar consistente druppels gedurende een langere periode?  Dat telt op, mensen, en kan een grote hap uit uw budget nemen.

Dus ik dacht dat ik een lijst zou maken met uitgavenlekken – die items of diensten waar we geld aan uitgeven a) misschien niet iets zijn waar we echt waarde aan hechten, maar waar we toch geld aan blijven uitgeven, of b) kunnen worden vervangen door iets minder duurs of helemaal uit uw budget kunnen worden verwijderd.

Als u zich blijft afvragen waar al uw geld naartoe gaat, moet u waarschijnlijk uw bestedingspatroon eens nader bekijken.  Zorg ervoor dat u een beperkt budget heeften volg uw geld op de voet.  Zoek naar uitgavenlekken zoals hieronder vermeld, en doe dan wat je kunt om deze uitgaven te minimaliseren of helemaal te verminderen.

Contents

1. Bankkosten

Het betalen van bankkosten voegt kwaliteit toe aan mijn leven, zei niemand ooit.

Doen u maandelijks een rekeningtarief betaalt om alleen geld op de bank te houden?  Zo ja, waarom bewaart u het dan niet gewoon onder uw matras?  Grapje.

Maar serieus, er zijn genoeg banken die geen maandelijkse servicekosten hebben. Zoek er een en schakel over.  Oefen ook goede gewoonten op het gebied van geldbeheer en u voorkomt rekening-courantkredieten en achterstallige kosten.

houden. Uw spaargeld op een niet-rentedragende rekening houden

Oké, dus het lijkt misschien alsof dit geen lek is, omdat je eigenlijk niets uitgeeft. Maar als uw spaargeld stilstaat, betekent dit dat de waarde ervan geen gelijke tred houdt met de inflatie en dat uw koopkracht afneemt.  Kijk mogelijk naar een geldmarktrekening.

3. Betalen voor uitgebreide garanties

Dit is meestal een emotionele aankoop omdat u bang bent dat uw investering verloren gaat als u geen verzekering afsluit. Maar als u zich houdt aan het kopen van kwaliteitsartikelen, zult u er hoogstwaarschijnlijk nooit een nodig hebben. Trouwens, alleen al weten dat maar liefst 70% van de kosten van een verlengde garantie winst is voor de winkelier, is voldoende om u te vertellen dat zelfs zij denken dat u het nooit zult gebruiken.

4. De loterij spelen

Je gaat niet winnen, dus waarom zou je het geld uitgeven?

5. Verzendkosten

Als je net zoveel online winkelt als ik, weet je ongetwijfeld altijd hoeveel de verzendkosten toevoegen aan het totale aankoopbedrag. Af en toe kun je er niet omheen, maar meestal kun je een website vinden die gratis verzending aanbiedt bij een minimale aankoop.

Ik raad niet aan om nog eens $ 20 aan spullen toe te voegen om niet te betalen voor verzending (dat is weer een budgetlek), maar wacht mogelijk tot u een lijst met benodigde items heeft die samen de minimale aankoop vormen.

Een ander idee is om de afhaaloptie in de winkel te kiezen als die winkelier een locatie bij u in de buurt heeft.

6. Impulsaankopen

Ik heb het niet noodzakelijkerwijs over wanneer je tv het begeeft en je impulsief naar Target rent om een ​​nieuwe 55 op te halen -incher voor de volgende Broncos-game.  Dat *kan* gebeuren, maar zelden.

Wat ik wel bedoel, is een paar items ophalen bij de dollarbak, en/of die schattige trui bij de opruiming, en dan een flesje koude mokka van Starbucks op weg naar de kassa.  Ik ben *zooooo* schuldig aan deze, en ik zou me schamen hoeveel deze impulsaankopen mijn budget opslokken.

Ga naar de winkel met een lijst en houd je eraan.

7. Merkboodschappen kopen

In mijn ervaring is een merkartikel zelden de meerprijs waard dan het winkelmerk. Het prijsverschil lijkt misschien klein, maar als u de centen optelt die u in de loop van de tijd op elke aankoop bespaart, zijn de besparingen aanzienlijk.

Als u een doorgewinterde merkkoper bent, probeer dan generiek te gaan voor een maand en kijk of je ermee kunt leven.  Je portemonnee zal je er dankbaar voor zijn.

8. Leuke producten voor huisdieren

Ik snap het. Fido maakt deel uit van het gezin en als zijn “ouder” is het jouw verantwoordelijkheid om hem te kleden, te baden, te voeden, te verzorgen en te vermaken. Maar vergeet niet dat die rode argyle trui echt voor jou is, niet voor hem.  En hij zou net zo blij zijn met een tennisbal als met dat knaloranje, hobbelige, piepende speeltje van $ 15 dat je bij Target hebt opgehaald.

Gewoon gezegd.

9. Al je kleding nieuw kopen

Het sleutelwoord is “alles”.

Vaker wel dan niet winkel ik in het opruimingsrek of ga ik ergens heen zoals Ross om iets nieuws te vinden.  Maar om wat meer geld te besparen, ga ik af en toe naar een tweedehandswinkel.

Hoewel Goodwill niet mijn favoriet is, vind ik soms wel goede deals.  Ik heb daar een paar jaar geleden een paar bijna gloednieuwe Clarks gekocht voor $ 10 en ze zijn nog steeds een van mijn favoriete paar schoenen. Maar voor kleding ga ik meestal naar een tweedehandswinkel zoals My Best Friend’s Closet.  Soms vind ik iets op een garage sale.

Het punt is: betaal niet altijd de volle prijs.

10. Meubels nieuw kopen

Ik heb met opzet niet het woord ‘allemaal’ gebruikt, zoals in het vorige.  Dit komt omdat ik geloof dat het kopen van nieuwe meubels hetzelfde is als het kopen van een nieuwe auto – je betaalt een premie omdat het nieuw is, dan verlies je het grootste deel van de waarde zodra het van jou is.

Kijk op Craigslist, Facebook Marketplace, NextDoor of ga naar garage sales.  Als je geduld hebt, vind je uiteindelijk het perfecte stuk voor een fractie van de oorspronkelijke prijs.

11. Uit eten

Dit zou een goed idee moeten zijn.  Thuis eten is aanzienlijk goedkoper dan eten in restaurants.  Als u meer dan één keer per week afhankelijk bent van restaurantmaaltijden voor uw levensonderhoud, laat u praktisch alleen de kraan lopen.

Maak een maaltijdplan, heb een wekelijkse afspraak met de supermarkt en maak je eten thuis. Je wordt er rijker van.

12. Boodschappen laten verlopen

Ja, je zou er een gewoonte van moeten maken om je keuken gevuld te houden, zodat je niet naar Panda Express rent als je maag begint te mopperen.  Wees echter voorzichtig bij het kopen van items die relatief snel verlopen – zoals verse producten, zuivelproducten en vleeswaren.

Zorg ervoor dat u alleen koopt wat u nodig heeft en gebruik deze producten eerder vroeger dan later tijdens uw maaltijd plannen. Anders gooi je geld over de balk.

13. Je eet geen restjes

Ik kan mijn gezin minstens twee keer per week voeden met restjes, dus het is als twee maaltijden voor de prijs en het werk van één!

Als één diner u $ 10 kost om te maken, maar u heeft genoeg voor twee maaltijden, bespaart u $ 10.  Als je dit een paar keer per week kunt doen, is dat $ 20 bespaard. Over een maand is dat $ 80, en over een jaar is het bijna $ 1000!

Maak een beetje extra en voeg de tweede keer een “twist” toe.  Uw gezin zal eraan wennen, vooral als u besluit een deel van het spaargeld in een gezinsvakantiefonds te stoppen!  (Even een tip: schrijf de datum op het bakje zodat je niet per ongeluk iets gaat eten dat op het punt staat benen te krijgen).

14. Te veel energie gebruiken

Nee, ik bedoel niet fysieke energie, dus trek je pyjama nog niet aan . Ik heb het over nutsvoorzieningen zoals elektriciteit en aardgas.

Heb je tieners?  Dan weet je waar ik het over heb.  Ze zijn erg goed in het aanzetten van dingen, maar hebben een vreemde afkeer om ze uit te zetten.  Dus als je niet oppast, kijk je op van je laptop en realiseer je je dat je huis veel helderder is dan nodig is.

En, je weet net zo goed als ik, je kinderen zijn niet betalen voor dat vermogen.  Jij bent. Dus laat je kinderen naar beneden komen en het verdomde licht uitdoen, of je kunt gewoon opstaan ​​en het zelf doen. Hoe dan ook, het bespaart u geld.

U kunt ook al uw lampen vervangen door energiezuinige lampen en dimmers installeren.

15. Onbeperkt lidmaatschap behouden

Het klinkt zo goed.  Je betaalt een relatief klein bedrag per maand en je kunt onbeperkt gebruik maken van een dienst. Plaatsen zoals de sportschool, de wasstraat, de bioscoop.

U moet deze services echter een minimum aantal keren per maand *gebruiken* om waar voor uw geld te krijgen. Wees dus eerlijk tegen jezelf.  Ga je maar een paar keer per maand naar de sportschool?  En ga je echt drie keer in een maand naar de film? Als uw antwoord nee is, moet u dit lek dichten door uw lidmaatschap op te zeggen.

16. Aanmelden voor gratis proefaanbiedingen

Ze maken het zo gemakkelijk, nietwaar?  En je denkt, hé, het is gratis, dus waarom niet? Het kan ogenschijnlijk onschuldig zijn totdat u vergeet te annuleren voordat de proefperiode afloopt en uw creditcard automatisch wordt belast. Voor je het weet realiseer je je dat je al 3 maanden betaald hebt voor een dienst die je niet eens gebruikt. Als je het gewoon niet kunt laten, stel dan een herinnering in je agenda in om te annuleren. Probeer anders de wilskracht te verzamelen om deze te laten liggen.

17. Ongebruikte of overbodige uitgaven

U betaalt voor een vaste lijn, maar gebruikt alleen uw mobiele telefoon. U betaalt een kabelrekening maar gebruikt vooral Netflix.  Of, zoals vermeld in #15, je betaalt voor een lidmaatschap van een sportschool, maar gaat *nooit* (schuldig!).

Soms nemen we een uitgave waarvan we denken dat het op dat moment een goed idee is, maar uiteindelijk gebruik het niet meer of er zijn nu nieuwe, gratis opties die die kosten kunnen vervangen. Houd uw uitgaven bij om te zien of dit een lek in uw budget kan zijn.

18. Tijdschriften en boeken

Als je een bibliotheek dicht hebt, zou er zelden een reden moeten zijn om daadwerkelijk een boek of tijdschrift voor jezelf te kopen.  Bibliotheeklidmaatschappen zijn gratis en – *bonus* – ze netwerken met andere bibliotheekfilialen en districten, dus gratis toegang tot elk boek is bijna gegarandeerd.

Bovendien bieden veel bibliotheekdistricten nu meerdere boekformaten aan, waaronder audio, pdf en Kindle. Je hoeft tegenwoordig niet eens meer naar de bibliotheek.  Je kunt letterlijk je laptop openen, boeken online bekijken en downloaden naar je Kindle – allemaal vanuit het comfort van je La-Z-Boy.  Twee waarschuwingen: soms heb je geduld nodig als die papieren versie populair is, en je moet een verantwoordelijk bibliotheeklid zijn door je boeken op tijd terug te brengen.

19. U betaalt voor uw gemak

Die bakjes met kleurrijk voorgesneden fruit in de AGF-afdeling zien er zo … handig uit.  Terwijl je ernaar staart, probeer je jezelf wijs te maken dat het de prijs waard is.  Je tijd is tenslotte kostbaar en het duurt zoooo lang om al dat fruit te snijden.  Bovendien zou je elke vrucht in zijn geheel moeten kopen, wat zoveel meer zou opleveren dan je daadwerkelijk zou eten.

Ik snap het. Maar weet gewoon dat je voor dat gemak een enorme premie betaalt.  Hetzelfde geldt voor flessenwater, voorverpakte diners, papieren borden, verpakte salades, voedsel van individuele grootte en meer.

Bedenk waarom u extra betaalt voor deze dingen.  Heb je echt geen tijd, of zou het slecht tijdmanagement kunnen zijn? Vergelijk de kosten per eenheid voordat je naar dat gemaksartikel grijpt.  Uw schok is misschien net wat u overtuigt om de extra tijd te vinden die de betere deal nodig heeft.

20. Eersteklas benzine

Door normale kwaliteit te verpompen in plaats van premium, kunt u 20 tot 40 cent per gallon besparen. Dit is een enorme besparing! Als de handleiding van uw voertuig alleen *beveelt* premium aan, dan is het normaal gesproken veilig om normale hellingen te gebruiken zonder een merkbaar prestatieverschil.

21. Dvd’s en cd’s

Het kostte me een tijdje om dit lek te dichten.  Ik vind het fijn om een ​​fysiek product te hebben dat ik kan meenemen of uitlenen.  Ik moest echter afwegen hoe vaak ik dat eigenlijk doe met de extra kosten die ik betaalde.

Ik ontdekte dat de hogere prijs en extra ruimte die nodig was om deze items op te slaan, het niet waard was, dus ben ik overgestapt naar digitale producten.  Als ik weet dat ik een film meer dan eens ga kijken, koop ik hem via Amazon.  Ik koop zelfs geen muziek meer, maar in plaats daarvan heb ik gewoon een Spotify-gezinsabonnement gedeeld met mijn kinderen.

22. De krant

Deze is voor sommigen misschien moeilijk. Je bent opgegroeid met de krant en je hebt het gevoel dat het essentieel is om het nieuws te krijgen of voor je dagelijkse routine. Misschien is het gewoon meer traditie.

Misschien is het gewoon iets dat u beschouwt als onderdeel van uw budget en niet als een echt lek.  Maar als je het gewoon uit gewoonte leest en het niet erg vindt om het dagelijkse nieuws via andere bronnen te krijgen, heb je veel keuzes – en de meeste zijn gratis.

23. Amusement

Naarmate ik ouder ben geworden, ben ik ervaringen gaan waarderen boven materiële zaken.  Dit betekent dat ik liever naar het theater ga dan een nieuwe trui te kopen of een roadtrip te maken in plaats van nieuwe meubels te kopen. Soms laat ik me een beetje meeslepen en wil ik de ervaring *extra* speciaal maken – zoals kaartjes op de eerste rij kopen of de kinderen meenemen naar de film & diner op een zaterdagavond in het dine-in theater.

Misschien heb je een favoriet sportteam, dus koop je seizoenskaarten, of hou je van videogames, dus koop je de nieuwste zodra deze uitkomt uit. Dit zijn allemaal voorbeelden van te veel betalen voor entertainment.

Stoelen wat verder naar achteren kopen, thuis eten voordat je naar een matinee gaat, of de nieuwste game huren in plaats van er zestig dollar voor te betalen, zijn kleine aanpassingen die ervoor zorgen dat je binnen je maandbudget blijft.

24. Salondiensten

Soms is het fijn om jezelf te trakteren op een nieuwe haarkleur of een set mooie nagels.  Deze dingen vereisen echter duur onderhoud om te onderhouden. Overweeg om thuis je haar te kleuren en te leren hoe je je eigen nagels kunt doen.  Het geld dat u in de loop der jaren spaart, komt u beter van pas op een rentedragende pensioenrekening.

25. Dure hobby’s

Hopelijk heb je iets dat je echt graag doet in je vrije tijd.  Hobby’s zijn een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te leren en onze kwaliteit van leven te verbeteren. Maar sommige hobby’s zullen uw account sneller leegmaken dan andere.

Houd bij hoeveel van uw budget u uitgeeft aan de door u gekozen hobby en beslis of het de kosten waard is. Misschien moet je gewoon minder accessoires kopen of minder lessen geven tot twee keer per maand in plaats van één keer per week. Of als u niet al te toegewijd bent, kunt u overstappen op iets dat minder financiële uitgaven vereist.

De sleutel is het bijhouden van uw uitgaven, zodat u weet hoeveel er wordt gestoken in iets dat puur voor de lol is. ; Door wat kleine offers te brengen, kunt u nog steeds van uw hobby genieten, maar bespaart u ook wat geld.

26. Abonnementen voor mobiele telefoons

Een mobiele telefoonrekening van $ 100 is niet langer onvermijdelijk. Diensten zoals Ting en Republic Wireless bieden aanzienlijk gereduceerde abonnementen zonder contracten, of u kunt kiezen voor een prepaid abonnement met Cricket of MetroPCS. U kunt uw rekening gemakkelijk halveren.

27. Dagelijkse deals kopen

Sites zoals Groupon en LivingSocial bieden producten en diensten aan met korting, dus u zou kunnen denken dat u *geld* bespaart. De vangst is dat je je “coupon” voor een bepaalde datum moet gebruiken, anders loopt de deal af.

Ik heb veel Groupons gekocht die ik niet op tijd heb gebruikt, dus verloor ik de deal, en meestal , ze zaten op items die ik in de eerste plaats niet nodig had.

Wees voorzichtig met dit soort sites.  Weet waar je naar op zoek bent voordat je begint met browsen, doe wat onderzoek om de werkelijke waarde te vinden (geloof de site niet alleen op het woord), en zorg ervoor dat je de kortingsbon kunt gebruiken voordat deze verloopt.

28. Je bent te genereus

Oké, dit ben ik, maar met alleen bepaalde mensen.  Namelijk mijn kinderen.  Ik kan me een beetje laten meeslepen door verjaardagen en feestdagen en meer uitgeven dan nodig is.  Ik denk dat er een soort schuldgevoel in het spel is.  Hoe dan ook, ik heb de neiging om me te concentreren op hoe gelukkig mijn kinderen zullen zijn in plaats van binnen een budget te blijven, en dat is een lek als ik er ooit een heb gehoord.

Misschien ben je te vrijgevig als je met vrienden bent op de bar, of je hebt het gevoel dat je je ouders moet “terugbetalen” door altijd de rekening van het restaurant te betalen.  Misschien voelt u zich gewoon te onhandig om voor te stellen het tabblad te splitsen.

Hoe het ook zij, misschien heb je een mentaliteitsverandering nodig en accepteer je het feit dat je vrienden en familie van je houden om jou, en niet om je geld. Als je het echt leuk vindt om vrijgevig te zijn (wat geweldig is!), maak dan een budget voor geschenken zodat het binnen je budget past in plaats van het te breken.

29. Emotionele uitgaven

Ga je vaak winkelen als je gestrest bent, of net na een ruzie met je partner?  Dit is meestal een teken van emotionele uitgaven.

Beslissingen nemen op basis van uw emoties is zelden verstandig en kan in extreme gevallen uw budget echt doen ontsporen.  Wees je bewust van hoe je je voelt voordat je gaat winkelen.  Ben je overstuur, boos, hongerig, moe of verdrietig? Maak in plaats daarvan een wandeling of lees een boek, in ieder geval totdat uw hersenen weer in een rationele modus zijn.

U zult een gezondere bankrekening hebben en minder spijt.

30. Je gebruikt een creditcard als voorkeursbetalingsmethode

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van online uitgeven, en dit betekent meestal dat u persoonlijke informatie moet invoeren op de websites van uw voorkeur, zodat de winkelervaring gemakkelijker voor u is.

Als u ervoor kiest om een ​​creditcard te gebruiken voor uw account is het veel gemakkelijker om met een vollere winkelwagen te eindigen. Het idee om nu iets te kopen en later te betalen, heeft de neiging ons te optimistisch te maken over wat we ons daadwerkelijk kunnen veroorloven.

Als u een debetkaart gebruikt, zult u wel twee keer nadenken of u uw banksaldo onmiddellijk wilt verlagen.

31. Bezorgkosten

Pizza, boodschappen, zelfs meubels – dit zijn aankopen die je meestal zelf kunt afhalen en de bezorgkosten overslaat.  Ik weet het, pizza laten bezorgen als je moe bent en gewoon je pyjama wilt aantrekken, is heel verleidelijk. Maar wanneer u kunt, plan dan een ophaaltijd die u uitkomt (misschien op weg naar huis van uw werk of terwijl u andere boodschappen doet), en bespaar een paar dollar.

32. Fourbucks

Natuurlijk bedoel ik Starbucks, maar ik bedoel echt *elke* koffie die niet zelfgemaakt is en veel te duur. Koop een Keurig als je weinig tijd hebt, of een espressomachine als je van luxe houdt. Op de lange termijn bespaart u een ton.

33. Ongeorganiseerd zijn

Die keer dat je de extra telefoonoplader voor de keuken niet kon vinden, dus ging je naar buiten en kocht een nieuwe een. Of je bent vergeten dat je een nieuw pak pennen in je rommellade had liggen, dus je hebt er nog wat bijgepakt.  Dit is gewoon een kwestie van een beetje ongeorganiseerd zijn. Als je georganiseerd bent, mis je dingen minder vaak en betaal je uiteindelijk niet voor dingen die je al hebt.

34. Schoolspullen

Als je nog steeds schoolspullen voor je kinderen koopt, wil je misschien de balans opmaken van wat er niet was vorig jaar opgebruikt (of opgebruikt), dus je koopt niet meer dan je nodig hebt. Ik heb genoeg ongeopende pakken stiften, pennen, gelinieerd papier, mappen en white-out om 3 jaar mee te gaan.

35. Verzekering

Dit kan mogelijk een groot lek in uw budget zijn.  Controleer uw verzekering om te zien of u een hoger eigen risico kunt betalen. Hiermee bespaar je een hoop premie.  Doe ook wat u kunt om een ​​lager risico voor uw verzekeringsmaatschappij te zijn, zodat uw tarieven niet omhoog gaan. Ten slotte loont het meestal de moeite om rond te shoppen. Vaak vindt u een lager tarief dan u nu betaalt.

36. Geen noodfonds

Als u geen budget heeft voor noodgevallen, kunt u waarschijnlijk uw creditcard gebruiken.  Dit betekent dat u rente betaalt bovenop de daadwerkelijke nooduitgaven. Als de noodsituatie een grote financiële uitgave vereist, wat normaal is, zal de rente die u betaalt aanzienlijk zijn. Beloof in plaats daarvan een percentage van uw salaris opzij te zetten voor noodgevallen. Ja, je zult nu offers brengen, maar je zult zo blij zijn dat je dat later hebt gedaan.

37. Ongeplande uitgaven

Hoe vaak bent u naar Bath & Carrosserieën om een ​​reislotion van $ 5 te krijgen en vertrokken met $ 75 aan kaarsen en handzeep? Ik snap het. Ze ruiken zo lekker en zouden geweldig staan ​​in je huis.  Maar nu heb je $ 70 minder in je budget voor benodigdheden.

Af en toe genieten is leuk, maar zorg ervoor dat je je aan je lijstje houdt.  Neem misschien alleen contant geld mee naar de winkel en beperk uw tijd tot tien minuten. Die extra zeepdispenser mis je nooit meer.

38. Alcohol, hapjes en desserts

Mijn familie eet graag restauranteten.  Ik vind het leuk omdat het ons min of meer dwingt om allemaal tegelijkertijd aan dezelfde tafel te zitten, en iedereen kan eten wat hij wil.  Ik heb dus ruimte in mijn budget om uit eten te gaan.

Maar als mijn man een paar biertjes drinkt, de kinderen een aperitief bestellen en ik een toetje, kan de rekening bijna verdubbelen en heb ik zojuist een groot deel van dat budget opgegeten.&nbsp ; Probeer het bij alleen water en een hoofdgerecht te houden, en uw dollars zullen veel verder strekken.

39. Het geld van uw Flexibele Spaarrekening niet gebruiken

Dit is net als geld in de prullenbak gooien.  Zorg ervoor dat u al uw FSA-fondsen opgebruikt voor het einde van het fiscale jaar, zodat u het niet kwijtraakt.

40. Een lening van 401(k)

Mijn man en ik hebben in het verleden een paar kleine leningen afgesloten van onze 401K, en daardoor hebben we wat vooruitgang in ons pensioenfonds verloren. Ik zou willen voorstellen dat dit uw laatste redmiddel is voor niets anders dan een noodgeval. Anders verliest u waardevolle interesse die de weg naar een groter nest zou kunnen bemoeilijken.

41. Vakanties

Dit kunnen enorme uitgavenlekken zijn, tenzij u zorgvuldig plant.  Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door de ervaring van reizen, uit eten gaan voor alle maaltijden, leuke en vermakelijke dingen vinden om als gezin te doen en natuurlijk souvenirs kopen.

Maak een gedetailleerd budget door elke kost te schatten – wat uw dagelijkse maaltijdvergoeding zou zijn, hoeveel u bereid bent te betalen voor amusement en recreatie en hoeveel u opzij wilt zetten voor aandenkens. Het laatste dat u wilt, is dat u over een jaar nog steeds uw vakantie moet afbetalen omdat het meeste ervan in rekening is gebracht.

42. Nieuwe technologie

Ik ken mensen die *moeten* het nieuwste model – ondanks dat hun huidige prima werkt. De volgende keer dat dat heldere, glanzende, nieuwe object je aandacht trekt – kijk eens naar wat u al bezit (en al hebt afbetaald) en bepaal of de extra financiële uitgave het echt waard is. (Of je kunt het mij vragen. Nee.)

43. Hulpprogramma’s

Houd je thermostaat iets lager dan comfortabel in de winter en iets hoger in de zomer.  Klop op de deur van de badkamer als je tienerzoon langer dan 10 minuten onder de douche heeft gestaan ​​en zeg hem “eruit!” Gebruik een kachel in plaats van het hele huis te verwarmen. Deze kleine aanpassingen zullen uw nutsvoorzieningen verlagen en meer geld in uw zak houden.

44. Je olie verversen

Als je niet weet hoe je de olie van je auto moet verversen, leer het dan. Het is een gemakkelijke vaardigheid die in een behoefte voorziet en u geld zal besparen.

45. Hoge hypotheekrente

We moesten een ARM krijgen toen we naar ons huidige huis verhuisden en we konden de betalingen prima afhandelen & #8211; tot het 2e jaar nadat het initiële tarief is verlopen. Toen begonnen we echt de kneep te voelen.  Dus hebben we geherfinancierd en meer dan $ 300 per maand bespaard op onze betaling.

Als je op dit moment een hogere rente hebt dan het gemiddelde, overweeg dan om met een hypotheekverstrekker te praten over herfinanciering. Mogelijk kunt u een aanzienlijk bedrag besparen op uw maandelijkse betaling.

46. Ondersteuning van uw volwassen kinderen

Dit kan voor sommigen moeilijk zijn. De overgang van alles financieel ondersteunen naar niets kan moeilijk en onhandig zijn als onze kinderen opgroeien.  Soms kunnen onze emoties of hun onvolwassenheid onze financiële hulp verder uitbreiden dan wat gezond en nuttig is.

Als u vindt dat uw steun uw financiën te zwaar belast of een ongezonde afhankelijkheid van hen in stand houdt, heeft u misschien om wat grenzen te stellen.  U kunt uw volwassen kinderen nog steeds ondersteunen (en zou moeten) door advies te geven en hen te leren omgaan met geld.

47. Betalingsplannen (in plaats van volledig te betalen)

Oké, dus ik heb een bekentenis die een beetje gênant is om te onthullen.   We betalen al ongeveer 17 jaar een maandelijkse betaling voor levensverzekeringen. Ik ben *net* erachter gekomen dat we bijna $100 extra per jaar betalen omdat we maandelijks betalen in plaats van jaarlijks. Hoe heb ik dat ooit kunnen missen??  Al 17 jaar?? Dat is bijna $ 1700 weggegooid!

Leer van mijn fout en zorg ervoor dat u niet meer betaalt alleen omdat u een maandelijks betalingsplan heeft. Als het je lukt, kies dan de betalingsoptie die de laagste kosten oplevert.  U zult waarschijnlijk grotere betalingen moeten doen, maar u betaalt niet extra alleen om kleinere betalingen te doen.

48. Vasthouden aan ondeugden

We hebben ze allemaal en ze hebben allemaal een prijs. Voor de meesten betalen we met onze portemonnee en onze gezondheid. Slechte gewoonten zoals roken, bruinen, overmatig alcoholgebruik, gokken, te hard rijden, drugs en pornografie kunnen een groot deel van het inkomen opslokken, vooral als men er afhankelijk van is. Zelfs ogenschijnlijk onschuldige routines zoals online winkelen of fastfood eten, kunnen ongezonde verslavingen worden als ze niet onder controle worden gehouden. Zoek hulp als je die nodig hebt, want je gezondheid hangt ervan af.

49. Geldautomaten buiten het netwerk

Tenzij u een onverwacht noodgeval heeft en er geen andere opties zijn, moet u altijd plannen om contant geld uit de geldautomaten van uw eigen bank te halen. Meestal komt dit neer op een slechte planning, dus met een beetje nadenken zou je dit budgetlek gemakkelijk moeten kunnen omzeilen.

50. Meerdere studieleningen

Consolideer uw studieleningen zodat u slechts één betaling en één rentetarief heeft (hopelijk één lager dan uw huidige). Dit zal uw algehele schuld verlagen en u helpen deze sneller af te betalen.

Bepaal zelf waar uw geld naartoe gaat

Als u uw uitgaven niet goed in de gaten houdt, lekt u waarschijnlijk ergens geld weg.

Daarom is het erg belangrijk om een ​​budget te hebben! Houd uw uitgaven een paar maanden bij en u zult zien waar u de lekken kunt dichten en meer geld overhoudt voor schulden en spaargeld.

Sommige dingen zijn misschien moeilijk uit uw uitgaven te halen . Je hebt misschien fouten gemaakt die moeilijk te herstellen zijn.

Dat is oké.  Neem de tijd om uw prioriteiten en doelen op te schrijven. Deze geven je de motivatie om door te gaan en het perspectief dat je nodig hebt om op het goede spoor te blijven.

Als je eenmaal de lekken hebt gedicht, kun je al dat geld dat je bespaart gebruiken voor je financiële doelen.&nbsp ; Laat het geld dat je al hebt harder voor je werken, in plaats van hard te werken om meer geld te verdienen.

Met een beetje extra moeite kun je zelf bepalen waar je geld naartoe gaat.  Die kleine bestedingslekken kunnen grote besparingen opleveren!

Plaats een reactie