Waarom Is Geld Besparen Belangrijk? Hier Zijn 50 Inspirerende Redenen!

Contents

geld besparen is om vele redenen belangrijk

als je nog steeds moeite hebt om geld besparen een prioriteit te maken, is het misschien een goed idee om na te denken over je eigen antwoord op de vraag, waarom is geld besparen belangrijk?

natuurlijk zijn er die voor de hand liggende antwoorden die over het algemeen op iedereen van toepassing zijn, zoals jezelf voorbereiden op de toekomst en financieel klaar zijn voor onverwachte kosten. Het is gewoon goed, verantwoordelijk, gezond verstand.

hoewel de meeste mensen zullen zeggen dat ze geld willen besparen, doen de meesten het uiteindelijk niet. 

Ik denk dat een reden waarom veel mensen geen beter financieel gedrag beoefenen, zoals geld besparen, is dat ze niet hebben bepaald waarom het voor hen persoonlijk belangrijk is. Ze hebben de redenen niet gedefinieerd die hen zullen motiveren om de veranderingen in levensstijl aan te brengen die nodig zijn om geld te besparen.

als je uitstelt met het serieus nemen van je eigen spaarrekening, is dit misschien een oefening die je moet voltooien. Neem de tijd om te bepalen waarom geld besparen belangrijk voor je is.

De voordelen van geld besparen en het verbeteren van uw financiële gezondheid zijn bijna onbeperkt. Maar het zijn die redenen die persoonlijk voor u zijn die het belangrijkst zijn.

en zodra u uw spaargedrag afstemt op wat u waardeert, zult u merken dat geld besparen ook zoveel andere voordelen heeft.

om je wat inspiratie te geven, is hier een lijst met 50 redenen waarom geld besparen belangrijk is.

 

Waarom is geld besparen belangrijk? Hier zijn 50 redenen om je te inspireren!

een beetje inspiratie nodig om geld te besparen? Bekijk deze 50 manieren om geld te besparen je leven te verbeteren. Kies die welke aansluiten bij uw eigen waarden en engageer u om meer geld te besparen.

1. Financiële onafhankelijkheid

wanneer u financieel onafhankelijk bent, hoeft u niet te vertrouwen op anderen, zoals banken, creditcards, familieleden, enz. – om aan uw financiële verplichtingen te voldoen.

je zou geld op de bank hebben om aan eventuele financiële behoeften te voldoen die opduiken en zou van niemand geld hoeven te lenen. 

door prioriteit te geven aan uw spaargeld, hebt u geld dat u kunt gebruiken om te voorkomen dat u financieel afhankelijk bent van anderen.

2. Het hebben van een noodfonds voor onverwachte uitgaven

zonder een spaarkussen in de bank, kan zelfs een kleine onverwachte uitgave een domino-effect creëren dat leidt tot meer schulden en het ontsporen van uw huishoudbudget.

Dit is een goede reden om een noodfonds op te richten. Op deze manier kunt u eenvoudig een beetje geld overmaken van besparingen om kleine uitgaven te dekken die opduiken.

door elke week slechts een klein deel van uw huidige inkomen te sparen, kunt u voorkomen dat een klein noodgeval verandert in een langetermijnschuld.

3. Stop de paycheck-to-paycheck cyclus

Living paycheck to paycheck betekent één grote crisis verwijderd zijn van financiële ruïne.het is stressvol en kan echt het plezier uit het leven zuigen. Ik weet het, omdat ik er jarenlang in vastzat.

Als u niet wilt leven paycheck naar paycheck, twee van de meest effectieve gewoonten die u kunt ontwikkelen zijn leven onder uw middelen en consequent geld besparen.

Deze twee financiële gedragingen geven je het vertrouwen dat je nodig hebt om de leiding te nemen over je huidige financiën en toekomstige rijkdom.

4. Blijf uit de schulden

schulden beginnen meestal klein, maar kunnen langzaam escaleren tot een enorm probleem dat u kan weerhouden van het bereiken van uw financiële doelen.

het financieren van uw levensstijl met een creditcardsaldo is geen manier om financiële zekerheid of vrijheid te hebben. Vermijd de attributen van schulden door opzettelijk geld te besparen. 

5. Vermijd het betalen van creditcardrente

creditcards hebben meestal de hoogste rente van alle soorten ongedekte schulden. Volgens CreditCards.com in December 2022 bedroeg de gemiddelde rente op creditcards 19,77%.

Als u uw maandelijkse inkomen wilt maximaliseren en de controle over uw financiën wilt hebben, ga dan zo snel mogelijk uit de creditcardschuld. 

geld besparen is uiterst belangrijk om creditcardrente te vermijden. Hoe minder rente je moet betalen, hoe meer geld je hebt voor dingen die ertoe doen.

6. Volg je passie

als je ooit een baan hebt gehad die je haat, dan weet je hoe frustrerend dit kan zijn. Veel mensen komen vast te zitten in werksituaties waar ze niet kunnen stoppen omdat ze net genoeg verdienen om de rekeningen te betalen, of ze kunnen het zich niet veroorloven om minder te verdienen.

als je geld in spaargeld hebt, kun je een carrière nastreven waar je gepassioneerd over bent, zelfs als het loon in eerste instantie te laag is om je uitgaven te dekken. Je kunt jezelf ondersteunen met geld uit spaargeld terwijl je je vaardigheden vergroot en je een weg omhoog de ladder opwerkt.

7. Bouw beter financieel gedrag

iets zo klein als beslissen om geld te besparen kan uw financiële schip omleiden en u op een pad brengen naar meer veiligheid. Het besparen van slechts een paar dollar per dag zal uiteindelijk leiden tot een betere budgettering, financiële besluitvorming en een veel grotere bankrekening.

door een gewoonte op te bouwen om geld te besparen, zul je je bankrekening groter zien worden, voorbereid zijn op een financiële noodsituatie en stoppen met benadrukken dat je geen geld meer hebt. Geld besparen zet je op weg naar financieel succes.

je kunt klein beginnen, zoals het gooien van je wisselgeld in een pot aan het eind van de dag, of het annuleren van een lidmaatschap dat je niet gebruikt. Eenvoudige stappen als deze zullen versterkenje mindset rond geld besparen en een gewoonte creëren die een tweede natuur wordt.

8. Verminder spanning

uw spaarsaldo heeft niet alleen invloed op uw portemonnee, het heeft ook invloed op uw gezondheid – mentaal, fysiek en emotioneel. Het is net zo goed een uitdrukking van zelfzorg als gezond eten of sporten.

Als u niet genoeg in uw account hebt om uw maandelijkse uitgaven te ondersteunen, kunt u chronische stress ontwikkelen. Dit zal leiden tot het overdenken van eenvoudige beslissingen zoals het kopen van lunch of het maken van kleine impulsieve aankopen bij Target. Chronische stress kan ook leiden tot lichamelijke kwalen zoals hartaandoeningen en een zwak immuunsysteem.

wanneer u prioriteit geeft aan uw spaargeld en geld op de bank hebt, kunt u uw algehele stressniveau verminderen, helderder denken en zich richten op productievere dingen.

9. Doe leuke dingen

het is belangrijk om geld te besparen om uit de schulden te komen en je pensioen te financieren, maar je moet het ook gebruiken om wat plezier te hebben in je leven! 

zet wat leuk geld opzij, zodat je extra geld hebt om te besteden aan de dingen die vreugde in je leven brengen. Dit houdt je gemotiveerd om te blijven werken aan je financiële doelen.

10. Leef een gezond leven

Het lijdt geen twijfel dat geld besparen een belangrijke gewoonte is die u zal helpen vooruit te komen in het leven. Bovendien zal het kunnen besparen van geld je ook helpen om zowel fysiek als mentaal gezonder te zijn.

als je niet in staat bent om effectief te sparen, zal het erg moeilijk voor je zijn om de levensstijl te ondersteunen die je wilt. Sparen voor een mooi huis en een betrouwbaar voertuig brengt stabiliteit in je leven, wat je algehele gezondheid ondersteunt.

11. Financiële zekerheid hebben

weten dat er geld op de bank staat om alles te dekken wat het leven Je brengt, kan je een sterk gevoel van veiligheid geven.

natuurlijk kun je de toekomst niet voorspellen en kan er van alles gebeuren. Maar als je beslissingen neemt vanuit een gevoel van veiligheid, dan kun je met wijsheid reageren in plaats van met angst.

het is belangrijk om geld te besparen om uw financiële vertrouwen te versterken. Het hebben van een geldmindset die geworteld is in stabiliteit zal u begeleiden naar betere financiële beslissingen.

12. Bescherm uw toekomstige rijkdom

of je nu een krap budget hebt of een koele molen op de bank hebt, je bent onderhevig aan risico ‘ s. Gelukkig kunt u veel financiële risico ‘ s overdragen aan verzekeringsmaatschappijen.

wanneer u verzekeringspremies betaalt, gaat de verzekeringsmaatschappij ermee akkoord financiële risico ‘ s te nemen en u te beschermen in geval van een financiële crisis.

van een beschadigd dak tot spoedchirurgie tot kosten voor thuiszorg – een goede verzekering beschermt u tegen financiële ruïne.

zonder verzekering om u te beschermen tegen de risico ‘ s die het leven u zal overhandigen, brengt u al het harde werk dat u in het opbouwen van een solide pensioenspaarplan in gevaar.

geld besparen om de juiste verzekering te betalen is * cruciaal * dus bescherm niet alleen uw financiële toekomst – maar ook die van uw partner en kinderen.

13. Wees een barmhartige Samaritaan

Het is echt beter om te geven dan te ontvangen, en hoe meer spaargeld je op de bank hebt, hoe meer je gul kunt zijn met anderen. Het vinden van kansen om uw geld weg te geven is hoe Dave Ramsey definieert “financiële vrede ”.

een zinvolle reden om geld te besparen is om bereid te zijn om te geven wanneer je een persoon in nood tegenkomt. Misschien wil je iemand helpen wiens auto kapot is gegaan aan de kant van de weg. Of misschien wil je iemand die down and out is verwennen met een warme, vullende maaltijd.

deze momenten komen niet alleen ten goede aan de ontvanger, maar voegen ook vreugde en doel toe aan je leven.

14. Help familie en vrienden in moeilijke financiële situaties

Ik denk dat het meest impactvolle doel van geld is om anderen te helpen. Maar als je nauwelijks genoeg hebt om je eigen kosten van levensonderhoud te dekken, heb je niets meer over om genereus te zijn.

het is belangrijk om eerst voor je partner en kinderen te zorgen. Maar het kunnen helpen van familieleden met een familie-noodgeval of goede vrienden met een financiële last, kan een zeer zinvolle reden zijn om geld te besparen.

wees verstandig met je geld en bouw je spaargeld op. Op een dag kun je anderen misschien zegenen met de broodnodige financiële steun.

15. Steun uw kinderen en kleinkinderen

met een aanzienlijke stijging van de gemiddelde kosten van levensonderhoud en studentenlening schulden, heeft de Millennial generatie moeite om geld te besparen voor hun toekomst. Deze hele leeftijdsgroep wordt nu geteisterd door financiële problemen waar babyboomers nooit mee te maken hebben gehad.

dan is er Gen Z, dat zijn hun kinderen. Recente enquêtes tonen aan dat deze leeftijdsgroep al aanzienlijke tegenslagen heeft ondervonden die zijn veroorzaakt door de coronavirus-pandemie.

als je dit leest en je bent in de vijftig, dan heb ik het over je kinderen en kleinkinderen.

je kunt ze op twee manieren helpen:

  1. spaar genoeg geld zodat ze niet de last hebben om je op oudere leeftijd te ondersteunen.
  2. bespaar genoeg geld, zodat je ze een financiële boost kunt geven als ze het nodig hebben.

hoe dan ook, bespaar uw geld, zodat u hen kunt ondersteunen terwijl ze enkele belangrijke barrières overwinnen om financieel onafhankelijk te worden.

16. Geef meer aan je Kerk

als je tienden geeft aan je kerk, dan weet je waarschijnlijk dat tienden een tiende betekent. Als Christenen geven mijn man en ik 10% van ons inkomen aan onze kerk, als een manier om God op de eerste plaats te zetten en hem te vertrouwen om te voorzien.

maar wist je dat dit het *minimum* bedrag is dat God je wil geven? Wanneer hij jullie met overvloed heeft gezegend, wil hij dat jullie van jullie bezittingen geven, en niet alleen van jullie bezittingen.

Het geven van boven je tienden is een offer aan God. Dan vertrouw je erop dat God (en je kerkleiders) dat geld zal gebruiken op een manier die hem zal verheerlijken.

wanneer u verstandige financiële beslissingen neemt die u in staat stellen om besparingen op te bouwen, heeft u meer te bieden. De rijkdom die u opbouwt, kan worden gebruikt om zendelingen, bedieningen en bedienaren te zegenen.

17. Oorzaken die belangrijk voor u zijn

als je centen knijpt, lijkt de wereld een stuk kleiner te worden. Het enige waar je aan kunt denken is hoe je eten op tafel krijgt, je auto repareert, de energierekeningen betaalt en de huur gedekt krijgt. Er is geen ruimte om rekening te houden met de behoeften van anderen.

Het doorbreken van de paycheck-to-paycheck cyclus en het opbouwen van rijkdom en spaargeld kan je vrij maken om na te denken over hoe je kunt helpen de wereld om je heen te verbeteren.

welke oorzaken zijn belangrijk voor jou? Hoe wil je een verschil maken in de wereld?

Hier zijn een paar ideeën:

  • steun gehandicapte veteranen
  • fonds een school improvement project
  • geef geld aan kankeronderzoek
  • doneer aan uw plaatselijke Kinderziekenhuis
  • Koop voedsel en persoonlijke verzorgingsproducten voor een daklozenopvang

wanneer u geld bespaart, hebt u de vrijheid om de doelen te ondersteunen die voor u betekenisvol zijn.

18. Bescherm relaties

geld heeft de capaciteit om stress op je relaties te leggen als je geen spaargeld hebt. Als je in een financiële binding komt, kun je gedwongen worden om naar een familielid of vriend te gaan om wat geld te lenen. Dit kan wrijving veroorzaken en je geliefde in een ongemakkelijke positie brengen.

leven met een krap budget kan ook spanning toevoegen aan een huwelijk, vooral wanneer jij en je partner geldgevechten hebben over hoe je het weinige dat je hebt moet uitgeven. Problemen met de huwelijksfinanciën zijn een van de belangrijkste redenen waarom twee mensen scheiden.

Bescherm uw relaties door financiële zekerheid op te bouwen met besparingen.

19. Geef een goed voorbeeld

als je de wijsheid en discipline hebt om geld te besparen en contant te betalen voor alles wat je koopt, zullen je kinderen het merken.

Je geeft het goede voorbeeld en leert je kinderen over geld wanneer je spaargeld een prioriteit maakt. Die ene les zou hen hun hele leven goed kunnen dienen.

20. Creëer een blijvende financiële erfenis

Hoe wil je dat je geliefden je herinneren als je weg bent? Hoe wil je voor ze zorgen, ook als je er niet meer bent?

hoe u vandaag met uw financiën omgaat, zal uw geliefden later zegenen of belasten. U hebt de controle om de blijvende erfenis te creëren die u voor uw gezin wilt.

het is belangrijk om vandaag geld te besparen om een financiële erfenis op te bouwen die uw familie voor de komende generaties zal ondersteunen.

21. Help uw kinderen met de kosten van een universitaire opleiding

betalen voor de Universitaire opleiding van uw kinderen is geen Alles-of-niets beslissing. Zelfs als je weet dat je won ’t in staat zijn om te betalen voor een volledige rit, kunt u nog steeds gebruik maken van een beetje geld uit besparingen om te helpen met boeken, benodigdheden, huisvesting, enz.

het is aan jou om te beslissen hoeveel je je kinderen financieel wilt ondersteunen via de universiteit. Maar het belangrijkste is om je financiële toekomst op de eerste plaats te zetten. Zorg ervoor dat je op weg bent naar een volledig gefinancierd pensioen en dat het helpen met hun opleiding je financiële zekerheid niet in gevaar brengt.

als je het kunt schommelen, kan je spaargeld je kinderen helpen een betere toekomst te creëren.

22. Betaal contant voor auto ‘ s

voertuigen kunnen binnen de eerste 5 jaar 60% van hun oorspronkelijke waarde verliezen. Als je de kosten financiert, gooi je er nog meer geld in dat je nooit meer terugkrijgt.

bespaar en betaal contant voor een voorzichtig gebruikt, iets ouder model dat betrouwbaar is. Contant betalen voor auto ‘ s minimaliseert uw investering in een afschrijvend actief en stelt u in staat om geld te besparen voor andere grote aankopen wanneer u ze nodig hebt.

23. Veroorloven leuke dingen

als je net genoeg geld hebt om te kopen, is het moeilijk om meer te betalen voor kwaliteit. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik ervoor koos om goedkope meubels, goedkope schoenen en goedkoop beddengoed te kopen (onder andere goedkope dingen) omdat ik niet het geld had om de goede dingen te betalen.

natuurlijk gaat goedkoop spul niet lang mee en ik zou die dingen onvermijdelijk sneller moeten vervangen dan wanneer ik in het begin gewoon meer had betaald voor kwaliteit.

spaar je geld zodat je je * leuke * dingen kunt veroorloven. Je zult ze meer waarderen, ze zullen langer meegaan en je zult waarschijnlijk uiteindelijk minder geld uitgeven.

24. Zet een aanbetaling op een huis

Als u klaar bent om te investeren in uw eigen huis, moet u een aanzienlijke contante aanbetaling doen. Dit kan lang duren om te bereiken, dus je moet zeer gedisciplineerd zijn als het gaat om geld besparen.

Als u echter eenmaal een huis bezit (in plaats van te huren), hebt u waarschijnlijk het grootste bezit dat u ooit zult bezitten. Uw huis zal de capaciteit hebben om in waarde te stijgen, uw belastingen te verlagen en blijvende herinneringen voor uw gezin te creëren. Het is waarschijnlijk de belangrijkste aankoop die je ooit zult doen.

dus sparen voor een aanbetaling is erg belangrijk als je alle voordelen van huiseigendom wilt ervaren. Het zal een enorme onderneming zijn als u momenteel geen spaargeld hebt, maar met consistentie en toewijding kunt u genoeg sparen om uw eigen huis te kopen.

25. Betaal uw hypotheek

Dave Ramsey raadt ten zeerste aan om uw hypotheek af te betalen tegen de tijd dat u met pensioen gaat. Dit klinkt misschien onmogelijk als je een late spaarder bent, maar laat dat je niet ontmoedigen. Zelfs het betalen van een beetje meer dan uw reguliere maandelijkse betaling kan resulteren in enorme besparingen over de levensduur van een lening van 30 jaar.

bijvoorbeeld, op een 30-jarige hypotheek van $200k tegen 4,1% rente, kunt u ongeveer $28.000 aan rentekosten besparen door gewoon een extra $100 toe te voegen aan uw maandelijkse betaling. Dit zou uw hypotheek 5 jaar eerder afbetaald krijgen!

geld besparen om uw hypotheek af te betalen, bespaart u duizenden op de lening en geeft u meer jaren als hypotheekvrije huiseigenaar.

26. Betekenisvolle levensgebeurtenissen

belangrijke levensgebeurtenissen kunnen spannend, verontrustend of overweldigend zijn – en vaak financieel stressvol. Het zijn belangrijke keerpunten waar je financieel op voorbereid wilt zijn. 

begin nu geld te besparen, zodat u voorbereid bent op de veranderingen in het leven. Start een baby Spaarfonds of bruiloft fonds, in afwachting van toekomstige gebeurtenissen die een druk op uw persoonlijke financiën kan zetten.

alleen omdat je niet midden in een levensveranderende omstandigheid zit, betekent niet dat je er nu niet voor moet plannen. Opzettelijk sparen wanneer het leven stabiel is, zal stress verminderen wanneer die onvermijdelijke veranderingen zich voordoen.

27. Verhoog uw liquid net worth

uw liquid net worth meet de activa die u bezit en die snel in contanten kunnen worden omgezet. Dit kunnen aandelen, obligaties, depositocertificaten, beleggingsfondsen, enz.zijn. Activa zoals onroerend goed, verzamelobjecten en pensioenfondsen worden doorgaans niet als liquide activa beschouwd.

een hoger liquide vermogen betekent dat u beter voorbereid bent om financiële noodsituaties aan te pakken zonder in de schulden te raken. Het is in wezen een weerspiegeling van uw financiële zekerheid.

omdat contant geld het meest liquide actief is dat u kunt hebben, is geld besparen een van de beste manieren om uw liquide vermogen te verhogen. Het is belangrijk om geld te besparen, zodat u uw financiële zekerheid kunt versterken en klaar bent voor de onvoorziene omstandigheden van het leven.

28. Profiteer van berekende risico ‘s

geld besparen kan kansen bieden om risico ‘ s te nemen wanneer ze worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld het betreden van de begane grond van een gloednieuw bedrijf of het kopen van aandelen via een IPO (Initial Public Offering) van een veelbelovend bedrijf.

of misschien wil je een eigen bedrijf beginnen. Als je een gezond Spaarfonds hebt, kun je het je veroorloven om het risico te nemen om je baan op te geven of je uren te verminderen om aan de slag te gaan.

het opzij zetten van besparingen geeft u meer keuzes wanneer het leven u gunstige investeringsmogelijkheden biedt. U minimaliseert het risico dat u neemt terwijl u profiteert van de beloningen.

29. Profiteer van toevallige kansen

zou het niet geweldig zijn als je vriend je twee gratis kaartjes gaf voor een Broadway-voorstelling volgende maand?

Het enige wat je hoeft te doen is een vliegticket kopen.

Ik weet het, Ik weet het. Als je niet het extra geld in spaargeld had, zou je het waarschijnlijk gewoon in rekening brengen.

maar waarom niet nu opslaan, zodat je klaar bent wanneer deze geweldige kansen opduiken?

30. Maximaliseer samengestelde rente

Als u achterloopt op pensioensparen, moet u de kracht van samengestelde rente maximaliseren om genoeg geld te hebben om met pensioen te gaan. Dit betekent zoveel mogelijk sparen, zo snel als je kunt, in een fonds dat je een Goed Gemiddeld rendement geeft.

samengestelde rente kan magie doen op je bescheiden bijdragen, maar het heeft tijd nodig om echt zijn indrukwekkende vaardigheden te laten zien. 

daarom is het belangrijk om nu te beginnen met sparen. Wacht niet nog een dag. Stel een directe storting in een pensioenfonds in, zodat u uw geld en samengestelde rente kunt laten samenwerken om uw financiële toekomst veilig te stellen.

31. Pensioen op tijd

heb je die laatste alinea gelezen? Geld besparen vandaag heeft een zeer reële impact op je toekomst. Investeringen hebben tijd nodig om te groeien, zodat ze klaar zijn om u te ondersteunen bij uw pensioen.

wil je met pensioen voordat je 80 bent? Begin nu met geld besparen. Maak de levensstijl aanpassingen die u moet maken, zodat u meer geld kunt vrijmaken voor pensioensparen. Neem een tweede baan, verkleind je huis, laat het collegegeld over aan de kinderen.

als je een late spaarder bent, is het tijd om gefocust te worden en serieus te worden, zodat je niet hoeft te blijven werken als je dat niet wilt. Het is nooit te laat om te beginnen met sparen voor je pensioen, maar de beste tijd om het te doen is nu.

32. Wees voorbereid op onregelmatige uitgaven

onregelmatige uitgaven zijn die welke worden verwacht maar de neiging hebben om op de meest ongemakkelijke momenten te komen. Toch?

eigenlijk, elke keer dat ik moet betalen voor een rekening die ik had verwacht, maar niet sparen voor is vrij ongemakkelijk.

jaarlijkse uitgaven zoals verzekeringspremies, auto-registraties, federale en staatsbelastingen, en mijn favoriete … kerstinkopen.

Deze kosten gaan niet weg, maar ze zijn gemakkelijk te negeren omdat ze niet vaak voorkomen. Als u een speciale spaarrekening opzet (gewoonlijk aangeduid als een zinkend fonds), bent u voorbereid wanneer ze opduiken en u verrassen (zoals ze elk jaar doen).

op die manier kunt u uw noodfonds daadwerkelijk sparen voor noodsituaties.

33. Heb meer opties

Het is gewoon een feit van het leven. Meer geld biedt meer opties.

Je hoeft je niet vast te voelen in de omstandigheden waarin je je bevindt wanneer je het geld hebt om een beter alternatief te financieren.

misschien denk je dat dit niet echt op jou van toepassing is. Je bent tevreden met je werk, je huis, je voertuigen en je levensstijl. Je geeft er niet om meer keuzes te hebben.

maar wat als u een levensbedreigende diagnose krijgt en uw verzekering alleen bepaalde behandelingen dekt? Of besluit uw zoon zijn gezin (met al uw kleinkinderen) te ontwortelen en door het land te verhuizen?

Dit is wanneer je blij zult zijn dat je de gewoonte hebt opgebouwd om geld te besparen. Als je geld opzij hebt gezet, krijg je de mogelijkheid om je volgende stap te kiezen, in plaats van genoegen te nemen met wat is.

34. Heb meer vrijheid

gedisciplineerd en opzettelijk omgaan met je spaargeld geeft je meer vrijheid in het leven. Wanneer je vandaag bevrediging uitstelt om later te sparen voor een groter doel, bouw je een leven van vrijheid op voor je toekomstige zelf.

Vrijheid van schulden, van stress en angst, van een baan die het leven uit je zuigt.

vrijheid om te kiezen waar te wonen, wanneer met pensioen te gaan en wat te doen met je leven.

geld geeft je de vrijheid om op je eigen voorwaarden te leven, dus het is belangrijk om het te sparen als je meer flexibiliteit in je leven wilt.

35. Steun jezelf tot je sterft

niemand weet wanneer hun tijd om is, dus het is een beetje lastig om te weten of je genoeg spaargeld hebt om je pensioenjaren mee te gaan. Als je geen geld meer wilt hebben en op je kinderen of de overheid wilt vertrouwen, is het het beste om je te vergissen aan de kant van langer leven.

het hebben van meerdere inkomstenstromen voor en na uw pensioen zal uw risico op uitputting minimaliseren en uw vermogen om meer te sparen vergroten.

doe wat je kunt om te overprepare met meer besparingen dan je denkt dat je nodig hebt. Je wilt jezelf niet in een ongelukkige situatie bevinden waarin je echt oud bent en echt Blut.

36. Won ’t moeten vertrouwen op onzekere inkomstenbronnen

hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat de sociale zekerheid ten onder zal gaan voordat u een van de voordelen ziet, wordt verwacht dat het zijn overtollige fondsen tegen 2035 zal uitputten. Daarna, als er geen wijzigingen worden aangebracht, zal slechts 75% van de voordelen worden gedekt.

met zo ‘ n onzekerheid, wie weet of je op dit inkomen kunt vertrouwen wanneer je het echt nodig hebt?

Focus op wat u kunt controleren: uw inkomen, uw uitgaven en uw spaargeld. Bewaar wat je nu kunt dus de voordelen van de overheid zijn gewoon kers op de taart.

37. In staat zijn om te onderhandelen over een lagere aankoopprijs

wanneer je geld in handen hebt, heb je de Hefboomkracht om te onderhandelen. Volledig betaald worden met 0% risico is de ideale transactie van een verkoper, dus ze zijn vaak bereid om een betere deal te sluiten voor de koper die contant betaalt.

het hebben van geldbesparingen geeft u niet alleen financiële stabiliteit, vrijheid en controle over uw geld – het geeft u ook meer macht als koper.

38. In geval van verlies van baan of letsel

deze kan dicht bij huis voor je raken, vooral na de recente wereldwijde pandemie die resulteerde in het verlies van veel mensen hun baan.

zowel mijn man en ik waren met verlof van onze “veilige” banen en moesten solliciteren voor werkloosheid. Het was een enge tijd, maar we konden blijven drijven, zelfs met een verminderd en inconsistent inkomen voor meer dan een jaar.

Ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat de werkzekerheid van de ene op de andere dag kan verdwijnen. Het hebben van een goed kussen van spaargeld in de bank kan het verschil zijn tussen het uitrijden van een storm en verdrinken.

of je nu je baan verliest of gewond raakt en niet kunt werken, ijverig zijn met geld besparen geeft je de zekerheid die je nodig hebt in zulke onzekere tijden.

39. Wees voorbereid op een medisch noodgeval

je weet nooit wat het leven voor je heeft om de hoek. U kunt gewond raken bij een auto-ongeluk. Je kunt de trap af glippen en je enkel breken. Je kunt de diagnose krijgen van een levensveranderende ziekte.

wees voorbereid. Zet geld in spaargeld. Zorg voor je toekomstige zelf.

40. Zet geld op een Health Savings Account

een Health Savings Account (HSA) is als een noodfonds voor medische kosten. De bijdragen die u betaalt, zijn vooraf belast en kunnen worden gebruikt om gekwalificeerde medische kosten te betalen – belastingvrij-voor altijd. Het geld in uw HSA vervalt nooit en blijft van u, ongeacht veranderingen in verzekering, inschrijvingscycli of werkgelegenheid.

de HSA is een geweldige plek om besparingen op te bouwen vanwege zijn belastingvoordelen, voordelen en gemak. U kunt zelfs uw bijdragen investeren zodra u een bepaald evenwicht hebt bereikt.

het toevoegen van besparingen aan een HSA vandaag zal uw financiële omstandigheden in pensioen te verbeteren. Omdat het geld altijd van jou blijft, kun je je spaargeld gebruiken om je hele leven medische kosten te betalen.

41. Wees voorbereid op de onzekerheden van het leven

Ik heb al een paar van de curveballs van het leven genoemd, maar er is altijd meer, toch?

zoals wanneer het pensioenfonds van je ouders laag wordt en ze niet genoeg hebben om hun uitgaven te dekken.

of, wanneer uw airconditioner unit besluit om op te geven in het midden van de zomer.

of, wanneer uw betrouwbare auto niet meer goed wil werken.

of, wanneer uw belastingen omhoog gaan, uw premies springen, of uw energierekeningen blijven hoger.

Serieus, ik kan doorgaan. Maar je snapt het wel.

soms is het een echte noodsituatie, andere keren niet. maar als je een spaarbuffer in de bank hebt, hoef je geen onderscheid te maken tussen de twee. Een verrassende uitgave wordt gewoon een ongemakkelijke blip op het scherm, zonder alle zorgen en drama.

42. Word een wereldreiziger

Oké, dus dit geldt misschien niet voor jou. Misschien ben je tevreden om lokaal te blijven.

maar … zou het niet leuk zijn om de keuze te hebben om andere delen van de wereld te zien als het je ooit zou kietelen?

nadat u met pensioen bent gegaan, is het verzamelen van creditcardschulden om een aantal levenslange dromen uit te leven geen verstandige strategie. Daarom is het belangrijk om nu geld te besparen voor avonturen die je in de toekomst kunnen wachten.

Zet geld opzij om je eigen reiservaringen te creëren. Je hebt geweldige verhalen te vertellen, dierbare herinneringen om te delen en een uitgebreid begrip van de wereld waarin we leven.

43. Onderhoud uw waardevolle activa

wanneer u duizenden dollars betaalt voor een actief zoals een nieuw voertuig of een huis, bent u van plan dat het vele jaren meegaat. Je wilt immers waar voor je geld krijgen, toch?

onvermijdelijk zullen er onderweg extra kosten zijn. Uw huis heeft een nieuwe verflaag nodig en uw auto heeft zeker af en toe nieuwe banden nodig.

alleen omdat u al voor het actief hebt betaald, betekent dit niet dat er geen toekomstige uitgaven zullen zijn om het te onderhouden. En hoe consistenter u bent met onderhoud, hoe langer dat actief meegaat.

als je wilt dat de dingen die je waardeert je vele jaren van dienst zijn, maak er dan een prioriteit van om geld te besparen voor hun onderhoud.

wie weet? Misschien woon je de komende 25 jaar in dat huis, of wil je je oude truck doorgeven aan je tiener. Het hebben van het geld om voor uw activa te zorgen, zorgt ervoor dat ze lang meegaan.

44. Verbeteringen aanbrengen aan uw huis

naast gewoon regelmatig onderhoud aan uw huis, zullen er momenten zijn waarop u enkele verbeteringen wilt aanbrengen om de waarde ervan te verhogen. Makelaars raden vaak aan verouderde keukens en badkamers te upgraden om de hoogste verkoopprijs te krijgen.

veel mensen sluiten een lening voor eigen vermogen af om deze kosten te dekken, maar dat zal de totale kosten in de loop van de tijd alleen maar verhogen en uw winst verminderen wanneer u verkoopt.

als er verbeteringen zijn die u wilt maken, maak dan een fonds voor huisverbetering en begin met het opzij zetten van besparingen, zodat u contant kunt betalen. Je hebt meer opties wanneer je klaar bent, je minimaliseert de totale kosten en je komt vooruit wanneer je verkoopt.

45. Bereik uw langetermijndoelen

Wat uw langetermijndoelen ook mogen zijn, geld besparen is nu van cruciaal belang om ze op tijd te bereiken.

hoe eerder je begint, hoe groter de kans dat je erin slaagt ze te bereiken.

Ik heb ooit gelezen dat mensen de neiging hebben om te overschatten wat ze in een jaar kunnen bereiken, maar onderschatten wat ze in 5 jaar kunnen bereiken.

laat je fantasie de vrije loop door een grote, gedurfde visie voor je toekomst te creëren. Stel je grootste, buiten bereik gestelde doelen voor 5 tot 10 jaar vanaf nu. Begin dan met het nemen van kleine stapjes door elke week een beetje geld te besparen.

je toekomst is hier voor je het Weet. Bespaar nu je geld, zodat je je grootste dromen kunt waarmaken als het hier is.

46. Bereik uw korte termijn doelen

het hebben van financiële doelen is belangrijk om de kwaliteit van leven te creëren die u wilt. Maar als uw kortzichtige uitgaven uw langetermijndoelstellingen ontsporen, zult u nooit vooruitgang boeken.

lange termijn doelstellingen bestaan uit korte termijn doelstellingen. Het Laatste brengt je dichter bij het eerste. Als je geen plan hebt voor vandaag, Deze week of deze maand, dan duw je je dromen alleen maar verder in de toekomst.

Splits uw financiële langetermijndoelen op in kleinere stappen. Vind creatieve manieren om vandaag nog meer geld te besparen, zodat u uw inspanningen kunt maximaliseren naarmate u vooruitgang boekt.

laat tijdelijke afleiding je dromen niet ontsporen. Wacht niet op betere omstandigheden om spaargeld en rijkdom op te bouwen. Begin vandaag nog met sparen, zodat je quick wins kunt maken met korte termijn doelendat inspireert je om op koers te blijven.

47. Neem tijd vrij

soms moet je gewoon even pauzeren. In tijden van verhoogde stress of uitputting is het van cruciaal belang om jezelf de tijd te gunnen om te rusten en de stekker eruit te trekken.

een geliefde verliezen, een rommelige scheiding doormaken of omgaan met een onrustige tiener zijn geldige redenen om een stap terug te doen van het werk en zich te concentreren op wat belangrijker is.

maar als je baan niet betaalt voor vrije tijd, kun je je vastzitten.

het opzij zetten van besparingen kan je de vrijheid geven om deze optie te hebben wanneer je het nodig hebt. Als je weer aan het werk gaat, kun je je best doen.

48. Wees een goede steward

Dit is een term die niet vaak voorkomt in alledaagse taal, maar het is een belangrijk concept in de Bijbel.

het woord “steward” betekent een persoon die andermans eigendommen of financiële zaken beheert. Als christen geloof ik dat alles wat ik heb een geschenk van God is, en hij verwacht dat ik er verantwoordelijk voor Ben. Dit omvat mijn kinderen, Mijn huis, mijn werk, en ja … zelfs mijn geld.

een deel van goed financieel beheer is niet in buitensporige schulden vervallen, trouw zijn met geven en roekeloze uitgaven vermijden. Al deze zijn verbonden met het besparen van geld.

wanneer je geld spaart, oefen je uitgestelde bevrediging en zelfbeheersing. Je maakt toekomstige prioriteiten belangrijker dan dagelijkse grillen. Je bent een wijze beheerder van het geld dat God je gegeven heeft.

als je een goede beheerder van de zegeningen in je leven wilt zijn, wees dan een spaarder.

49. Maak je bucket list compleet

Het begint echt te zinken dat ik over een paar jaar een lege nester zal zijn. De afgelopen twee decennia is het grootste deel van mijn tijd en energie besteed aan mijn rol als moeder. Maar onze jongste studeert over een paar jaar af en gaat naar de universiteit.

wat dan?

Ik weet dat Ik zal worstelen als dit seizoen verandert. Het zal enige tijd duren om aan te passen, maar een manier om het leuker te maken is door aan mijn bucketlist te werken.

eerst moet ik een bucket list maken.

wanneer onze laatste kuiken uit het nest is, wil ik niet thuis blijven zitten, met mij en mijn man die naar elkaar staren, zich afvragen wat we nu moeten doen?

Ik wil er het beste van maken. Ik wil nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe plaatsen bezoeken, nieuwe vaardigheden leren. Ik wil nieuwe vriendschappen opbouwen en meer investeren in oude.

het grootste deel hiervan zal een zekere mate van financiële uitgaven vereisen, terwijl we ook onze pensioenbijdragen opvoeren.

geld besparen is nu belangrijk, zodat ik zoveel mogelijk items op mijn bucketlist kan afvinken voordat ik te oud word om uit mijn La-Z-Boy te komen.

hoe zit het met jou? Heb je een bucket list?

als je dat niet doet, begin er dan vandaag nog een. Voeg het na verloop van tijd toe. En laat het je inspireren om meer geld te besparen.

50. Leef het goede leven

wat kan ik zeggen? Geld besparen kan meer deuren openen dan je je kunt voorstellen. Deze belangrijke financiële gewoonte kan u helpen het leven te creëren dat u echt wilt.

het *goede * leven.

maak er een gewoonte van om geld te besparen, zodat je het leven kunt opbouwen waarvan je droomt. Of u nu uw eigen bedrijf wilt starten, vroeg met pensioen wilt gaan of de wereld rond wilt reizen, het komt allemaal neer op uw vermogen om geld te besparen.

 

FAQs

waar moet houd ik mijn spaargeld?

Er zijn verschillende opties waar u uw spaargeld kunt houden, en degene die u kiest, moet afhangen van uw financiële doelen.

sommige keuzes zijn meer geschikt voor langetermijndoelstellingen, omdat uw geld voor een bepaalde periode ontoegankelijk zal zijn. Voor uw kortetermijndoelen wilt u dat uw geld op elk moment toegankelijk is.

kortetermijndoelen:
controle/spaarrekening
depositocertificaten
spaarvarken

langetermijndoelen:
401(k) of IRA
geldmarktfonds
schatkistpapier
obligaties

als uw doel minder dan een of twee jaar verwijderd is, is uw beste inzet om uw spaargeld op een betaal-of spaarrekening, online spaarrekening, hoogrentende spaarrekening, depositocertificaat of geldmarktrekening. (Het plaatsen van uw spaargeld in een spaarvarken of een kluis kan handig zijn, maar het risico op verlies is groter en u zult geen rendement op uw geld krijgen!)

Hoe maak ik een spaarplan?

het hebben van een spaarplan op zijn plaats zal u helpen op koers te blijven met uw financiële doelen. Hier zijn 5 stappen om uw eigen spaarplan te maken:

1. Maak een maandelijks huishoudbudget
2. Stel een aantal financiële doelen
3. Voeg uw maandelijkse spaardoel toe als een budgetcategorie
4. Open een aparte spaarrekening
5. Stel automatische overboekingen in op uw spaarrekening

hoeveel moet ik sparen?

hoeveel u moet sparen, hangt af van uw huidige spaarpot en toekomstige financiële doelen. Hier is een eenvoudige formule om te bepalen hoeveel u elke maand moet sparen:

(spaardoel – huidige besparingen) ÷ # van maanden om te sparen = maandelijkse besparingen

bijvoorbeeld, als u $3.000 wilt besparen in 6 maanden, en u hebt al $500 aan besparingen, dan moet u elke maand zoveel besparen om uw doel op tijd te bereiken:

($3,000 – $600) ÷ 6 maanden = $400/maand

hoe bespaar ik op een krap budget?

als het geld krap is, lijkt het misschien onmogelijk om extra te besparen. Als u uw uitgaven echter nauwlettend volgt, zult u waarschijnlijk mogelijkheden vinden om uitgaven te besparen en meer vrij te maken om te besparen. Hier zijn 5 dingen die u kunt doen om geld te besparen op een krap budget:

– minimaliseer onnodige uitgaven
– verminder verzekeringspremies
– herfinancier creditcardschuld en hypothecaire lening
– Stop met uit eten gaan
– Verhoog uw inkomen met een side hustle, parttime baan of online werk

door maandelijkse uitgaven te verminderen en een beetje extra geld te verdienen aan de zijkant, u’ll vrij te maken meer inkomsten te besparen.

wat zijn de beste manieren om geld te besparen?

De beste manier om geld te besparen is de methode die voor u werkt! Dat gezegd hebbende, de top 5 manieren die ik het meest effectief heb gevonden zijn:

1. Ga uit van creditcardschuld
2. Houd je aan een budget
3. Hebben specifieke financiële doelen
4. Stop impulsieve uitgaven
5. Betaal jezelf eerst met geautomatiseerde besparingen

wat zijn de 3 basisredenen om geld te besparen?

Als u don’t geld opzij zetten voor deze 3 omstandigheden, zou je jezelf in ernstige financiële moeilijkheden:

1. Uitgaven voor noodgevallen
2. Pensioen
3.

Focus op sparen om deze 3 basisredenen, en u zult goed op weg zijn naar financiële vrijheid.

in het kort: waarom geld besparen belangrijk is

dus, heb ik je overtuigd waarom geld besparen belangrijk is voor je toekomst?

zo niet, dan raad ik je aan om terug te gaan naar de top en deze post opnieuw te lezen. Zoek een reden om te sparen die resoneert met je hart en je motiveert om prioriteit te geven aan je toekomst.

Schrijf een aantal doelen op, bepaal je waarden en begin je spaargewoonten af te stemmen op je prioriteiten.

wanneer je serieus gaat sparen, ben je op weg naar het bereiken van je stoutste dromen.

Plaats een reactie