Waarom is geld besparen belangrijk? Hier zijn 50 inspirerende redenen!

Als u nog steeds moeite heeft om om geld besparen een prioriteit te maken, is het misschien een goed idee om na te denken over uw eigen antwoord op de vraag, waarom is geld besparen belangrijk?

Natuurlijk zijn er voor de hand liggende antwoorden die over het algemeen voor iedereen gelden, zoals jezelf voorbereiden op de toekomst en financieel klaar zijn voor onverwachte kosten. Het is gewoon goed, verantwoord, gezond verstand.

Hoewel de meeste mensen zullen zeggen dat ze geld willen besparen, doen de meesten het uiteindelijk niet. 

Ik denk dat een reden waarom veel mensen geen beter financieel gedrag vertonen, zoals geld besparen, is dat ze niet hebben vastgesteld waarom het voor hen persoonlijk belangrijk is. Ze hebben de redenen niet gedefinieerd die hen zullen motiveren om de levensstijlveranderingen door te voeren die nodig zijn om geld te besparen.

Als u het uitstellen om uw eigen spaarrekening serieus te nemen uitstelt, is dit misschien een oefening die u moet doen. Neem de tijd om te definiëren waarom geld besparen belangrijk voor u is.

>

De voordelen van geld besparen en het verbeteren van uw financiële gezondheid zijn bijna onbeperkt. Maar het zijn die redenen die persoonlijk voor u zijn, die het belangrijkst zijn.

En als u uw spaargedrag eenmaal afstemt op wat u belangrijk vindt, zult u merken dat geld besparen ook zoveel andere voordelen heeft.

Om u wat inspiratie te geven, is hier een lijst met 50 redenen waarom sparen geld is belangrijk.

Wil je een aantal geweldige ideeën om geld te besparen? Download deze *gratis* 50 tips om meer geld te besparen checklist!

 

Contents

Waarom is geld besparen belangrijk? Hier zijn 50 redenen om je te inspireren!

Een beetje inspiratie nodig om geld te besparen? Bekijk deze 50 manieren waarop geld besparen uw leven zal verbeteren. Kies de manieren die overeenkomen met uw eigen waarden en zet u in om meer geld te besparen.

1. Financiële onafhankelijkheid

Als u financieel onafhankelijk bent, hoeft u niet op anderen te vertrouwen – zoals banken, creditcards, familieleden, etc. – om aan uw financiële verplichtingen te voldoen.

U zou geld op de bank hebben om te voldoen aan eventuele financiële behoeften die opduiken en u zou van niemand geld hoeven te lenen. 

Door prioriteit te geven aan uw spaargeld, heeft u geld waartoe u toegang hebt, zodat u niet financieel afhankelijk bent van anderen.

2. Een noodfonds hebben voor onverwachte uitgaven

Zonder een spaarkussen op de bank kan zelfs een kleine onverwachte uitgave een domino-effect veroorzaken dat leidt tot meer schulden en het financiële budget van uw huishouden doet ontsporen.

Dit is een goede reden. noodfonds op te bouwen. Op deze manier kunt u eenvoudig een beetje geld overmaken van spaargeld om kleine uitgaven te dekken die opduiken.

Door elke week slechts een klein deel van uw huidige inkomen te sparen, kunt u voorkomen dat u een klein noodgeval krijgt veranderen in een langetermijnschuld.

3. Stop de cyclus van salaris tot salaris

Van salaris naar salaris leven betekent één grote crisis verwijderd zijn van een financiële ondergang. stressvol en kan echt het plezier uit het leven zuigen. Ik weet het, want ik zat er jarenlang in vast.

Als u niet van salaris naar salaris wilt leven, zijn twee van de meest effectieve gewoonten die u kunt ontwikkelen, onder uw stand leven en consequent geld besparen.

Deze twee financiële gedragingen zullen u de het vertrouwen dat u nodig heeft om de leiding te nemen over uw huidige financiën en toekomstige rijkdom.

4. Blijf uit de schulden

Schulden beginnen meestal klein, maar kunnen langzaam uitgroeien tot een enorm probleem dat u ervan kan weerhouden uw financiële doelen.

Uw levensstijl financieren met een creditcardsaldo is geen manier om financiële zekerheid of vrijheid te hebben. Vermijd de valkuilen van schulden door opzettelijk geld te besparen.

5. Vermijd het betalen van creditcardrente

Creditcards hebben doorgaans de hoogste rentetarieven van alle soorten ongedekte schulden. Volgens CreditCards.com was de gemiddelde creditcardrente vanaf december 2022 19,77%.

Als u uw maandelijks inkomen wilt maximaliseren en controle wilt hebben over uw financiën, moet u zo snel mogelijk uw creditcardschuld aflossen. 

Geld sparen is uiterst belangrijk voor creditcardrente vermijden. Hoe minder rente je hoeft te betalen, hoe meer geld je overhoudt voor dingen die ertoe doen.

6. Volg je passie

Als je ooit een baan hebt gehad die je haat, dan weet je hoe frustrerend dit kan zijn. Veel mensen komen vast te zitten in werksituaties waarin ze niet kunnen stoppen omdat ze net genoeg verdienen om de rekeningen te betalen, of ze kunnen het zich niet veroorloven om minder te verdienen.

Als je geld hebt aan spaargeld, dan kun je een carrière nastreven waar je gepassioneerd over bent, zelfs als het salaris in eerste instantie te laag is om je uitgaven te dekken. Je kunt in je levensonderhoud voorzien met spaargeld terwijl je je vaardigheden en werk je omhoog op de ladder.

7. Ontwikkel beter financieel gedrag

Iets kleins als de beslissing om geld te gaan sparen, kan uw financiële schip ombuigen en u op weg helpen naar grotere veiligheid. Elke dag slechts een paar dollar besparen, zal uiteindelijk leiden tot betere budgettering, financiële besluitvorming en een veel grotere bankrekening.

Door er een gewoonte van te maken om geld te sparen, zult u uw bankrekening groter zien worden, voorbereid zijn op een financiële noodsituatie en niet meer stressen dat u zonder geld komt te zitten. Door geld te besparen, komt u op een goed pad naar financieel succes.

Je kunt klein beginnen, zoals je kleingeld aan het einde van de dag in een pot gooien of een lidmaatschap opzeggen dat je niet gebruikt. Simpele stappen als deze zullen uw mentaliteit rond geld besparen versterken en een gewoonte creëren die een tweede natuur wordt.

8. Verminder stress

Uw spaarsaldo heeft niet alleen invloed op uw portemonnee, maar ook op uw gezondheid – mentaal, fysiek en emotioneel . Het is net zo goed een uiting van zelfzorg als gezond eten of sporten.

Als u niet genoeg op uw rekening heeft om uw maandelijkse uitgaven te dekken, kunt u chronische stress ontwikkelen. Dit zal leiden tot het overdenken van eenvoudige beslissingen, zoals het kopen van een lunch of het doen van kleine impulsieve aankopen bij Target. Chronische stress kan ook leiden tot lichamelijke aandoeningen zoals hartaandoeningen en een zwak immuunsysteem.

Als u prioriteit geeft aan uw spaargeld en geld op de bank heeft staan, kunt u uw algehele stressniveau verminderen en helderder denken , en focus op meer productieve dingen.

9. Doe leuke dingen

Het is belangrijk om geld te sparen om uit de schulden te komen en je pensioen te financieren, maar je zou het ook moeten gebruiken om wat plezier in je leven te hebben! 

Zet wat leuk geld opzij zodat je extra geld overhoudt om uit te geven aan de dingen die vreugde in je leven brengen. Dit houdt je gemotiveerd om te blijven werken aan je financiële doelen.

10. Leef een gezond leven

Het lijdt geen twijfel dat geld besparen een belangrijke gewoonte is die u zal helpen vooruit te komen in het leven. Bovendien zal in staat zijn om geld te besparen u ook gezonder maken, zowel fysiek als mentaal.

Als u niet in staat bent om effectief te sparen, zal het erg moeilijk worden voor u om de levensstijl te ondersteunen die u wilt. Sparen voor een mooi huis en een betrouwbaar voertuig brengt stabiliteit in je leven, wat je algehele gezondheid ondersteunt.

11. Zorg voor financiële zekerheid

Weten dat er geld op de bank staat om te dekken wat het leven je ook brengt, kan je een sterk gevoel van veiligheid geven.

Natuurlijk kun je de toekomst niet voorspellen en kan er van alles gebeuren. Maar wanneer u beslissingen neemt vanuit een gevoel van veiligheid, kunt u verstandig reageren in plaats van bang te reageren.

Het is belangrijk om geld te sparen om uw financiële vertrouwen te versterken.Een geldmindset hebben die geworteld is in stabiliteit, zal u leiden naar betere financiële beslissingen.

12. Bescherm uw toekomstige rijkdom

Of u nu een krap budget heeft of een coole molen op de bank heeft, u bent onderworpen riskeren. Gelukkig kunt u veel financiële risico's overdragen aan verzekeringsmaatschappijen.

Wanneer u verzekeringspremies betaalt, stemt de verzekeringsmaatschappij ermee in financiële risico's te nemen en u te beschermen in het geval van een financiële crisis.

Van een beschadigd dak tot een spoedoperatie tot thuiszorg kosten – een goede verzekering beschermt u tegen financiële ondergang.

Zonder verzekering om u te beschermen tegen de risico's die het leven u zal opleveren, brengt u al het harde werk dat u steekt in het opbouwen van een solide pensioenspaarplan in gevaar.

Geld sparen om de juiste verzekering te betalen is *cruciaal* dus bescherm niet alleen uw financiële toekomst, maar ook die van uw partner en kinderen.

13. Wees een barmhartige Samaritaan

Het is echt beter te geven dan te ontvangen, en hoe meer spaargeld u op de bank heeft, hoe meer meer kun je vrijgevig zijn met anderen. Het vinden van mogelijkheden om uw geld weg te geven, is hoe Dave Ramsey “financiële vrede” definieert.

Een zinvolle reden om geld te besparen is om bereid te zijn te geven wanneer u iemand in nood tegenkomt. Misschien wilt u iemand helpen wiens auto pech heeft langs de kant van de weg. Of misschien wilt u iemand trakteren op een hete, vullende maaltijd.

Deze momenten zijn niet alleen goed voor de ontvanger, maar voegen ook vreugde en een doel toe aan uw leven.

14. Help familie & vrienden in moeilijke financiële situaties

Ik denk dat het belangrijkste doel van geld is om anderen te helpen. Maar als je amper genoeg hebt om in je eigen levensonderhoud te voorzien, heb je niets meer over om genereus te zijn.

Het is belangrijk om eerst voor je partner en kinderen te zorgen. Maar familieleden kunnen helpen met een noodgeval in het gezin, of goede vrienden met een financiële last, kan een zeer zinvolle reden zijn om geld te besparen.

Wees verstandig met uw geld en bouw uw spaargeld op. Op een dag kunt u anderen misschien zegenen met de broodnodige financiële steun.

15. Steun uw kinderen en kleinkinderen

Met een aanzienlijke stijging van de gemiddelde kosten van levensonderhoud en studieschulden heeft de millennialgeneratie het moeilijk om geld te sparen voor hun toekomst. Deze hele leeftijdsgroep wordt nugeplaagd door financiële problemen waar babyboomers nooit mee te maken hebben gehad.

Dan is er Gen Z, dat zijn hun kinderen. Uit recente enquêtes blijkt dat deze leeftijdsgroep al aanzienlijke tegenslagen heeft ervaren als gevolg van de pandemie van het coronavirus.

Als u dit leest en u bent in de vijftig, dan heb ik het over uw kinderen en kleinkinderen .

Je kunt ze op twee manieren helpen:

  1. Spaar genoeg geld zodat ze niet de last hebben om jou op je oude dag te onderhouden.
  2. Spaar genoeg geld zodat je ze een financiële boost kunt geven als ze dat nodig hebben.

Hoe dan ook, spaar je geld zodat je ze kunt steunen terwijl ze een aantal grote barrières overwinnen om financieel onafhankelijk te worden.

16. Geef meer aan uw kerk

Als u tiende geeft aan uw kerk, dan weet u waarschijnlijk dat tiende een tiende betekent. Als christenen geven mijn man en ik 10% van ons inkomen aan onze kerk, als een manier om God op de eerste plaats te zetten en erop te vertrouwen dat Hij zal voorzien.

Maar wist u dat dit het *minimum* bedrag is God wil dat je geeft? Wanneer Hij u met overvloed heeft gezegend, wil Hij dat u van uw rijkdom geeft, en niet alleen van uw rijkdom.

Meer dan uw tiende geven is een offer brengen aan God . Dan vertrouw je erop dat God (en je kerkleiders) dat geld gebruiken op een manier die Hem verheerlijkt.

Wanneer u verstandige financiële beslissingen neemt waarmee u spaargeld kunt opbouwen, heeft u meer te bieden. De rijkdom die u opbouwt, kan worden gebruikt om zendelingen, bedieningen en predikanten tot zegen te zijn.

17. Ondersteun goede doelen die belangrijk voor je zijn

Als je centen knijpt, lijkt de wereld een stuk kleiner te worden. Het enige waar u aan kunt denken, is hoe u eten op tafel krijgt, uw auto repareert, de energierekeningen betaalt en de huur dekt. Er is geen ruimte om rekening te houden met de behoeften van anderen.

Door de cyclus van salaris tot salaris te doorbreken en rijkdom en spaargeld op te bouwen, kunt u nadenken over hoe u de wereld om u heen kunt helpen verbeteren.

Welke oorzaken zijn belangrijk voor u? Hoe wil jij een verschil maken in de wereld?

Hier zijn een paar ideeën:

  • Ondersteun gehandicapte veteranen
  • Fonds een schoolverbeteringsproject
  • Geef geld aan kankeronderzoek
  • Doneer aan uw plaatselijke kinderziekenhuis
  • Koop eten & persoonlijke verzorgingsartikelen voor een daklozenopvang

Als u geld spaart, heeft u de vrijheid om de doelen te ondersteunen die voor u van betekenis zijn.

18. Bescherm relaties

Geld kan uw relaties onder druk zetten als u geen spaargeld heeft. Als u financieel in de problemen komt, kunt u gedwongen worden om naar een familielid of vriend te gaan om wat geld te lenen.Dit kan wrijving veroorzaken en uw geliefde in een ongemakkelijke positie brengen.

Leven met een krap budget kan ook spanning toevoegen aan een huwelijk, vooral wanneer u en uw partner geldruzies hebben over hoe u het weinige kunt uitgeven hebben. Problemen met huwelijksfinanciën zijn een van de belangrijkste redenen waarom twee mensen scheiden.

Bescherm uw relaties door financiële zekerheid op te bouwen met spaargeld.

19. Geef het goede voorbeeld

Als je de wijsheid en discipline hebt om geld te besparen en contant te betalen voor alles wat je koopt, kinderen zullen het merken.

U geeft het goede voorbeeld en leert uw kinderen over geld wanneer u van sparen een prioriteit maakt. Die ene les kan hen hun hele leven goed van pas komen.

20. Creëer een blijvende financiële erfenis

Hoe wilt u uw dierbaren om je te herinneren als je er niet meer bent? Hoe wil je voor ze zorgen, zelfs als je er niet meer bent?

Hoe je vandaag met je financiën omgaat, zal je dierbaren later tot zegen zijn of tot last zijn. Je hebt het gedaan. de controle om de blijvende erfenis te creëren die u voor uw gezin wilt.

Het is belangrijk om vandaag geld te sparen om een ​​financiële erfenis op te bouwen die uw gezin voor toekomstige generaties zal onderhouden.

21 . Help uw kinderen met de kosten van een hbo-opleiding

Betalen voor de hbo-opleiding van uw kinderen is geen alles-of-niets beslissing. Zelfs als je weet je niet in staat zult zijn om voor een volledige rit te betalen, kunt u nog steeds een beetje spaargeld gebruiken om te helpen met boeken, benodigdheden, huisvesting, enz.

Het is aan u om te beslissen hoeveel u uw kinderen financieel wilt ondersteunen tijdens de studie. Maar het belangrijkste is om uw financiële toekomst op de eerste plaats te zetten. Zorg er gewoon voor dat u op weg bent naar een volledig gefinancierd pensioen en dat het helpen bij hun opleiding uw financiële zekerheid niet in gevaar brengt .

Als u het kunt, kan uw spaargeld uw kinderen helpen een betere toekomst te creëren.

22. Betaal contant voor auto's

Voertuigen kunnen binnen de eerste 5 jaar 60% van hun oorspronkelijke waarde verliezen. Als u de kosten financiert, stopt u er nog meer geld in dat u nooit meer terugkrijgt.

Spaar en betaal contant voor een voorzichtig gebruikt, iets ouder model dat betrouwbaar is. Contant betalen voor auto's minimaliseert uw investering in een in waarde dalend actief en stelt u in staat geld te sparen voor andere grote aankopen wanneer u ze nodig heeft.

23. Betaal mooie dingen

Als je net genoeg geld hebt om iets te kopen, is het moeilijk om meer te betalen voor kwaliteit. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik ervoor heb gekozen om goedkope meubels, goedkope schoenen en goedkoop beddengoed te kopen (naast andere goedkope dingen) omdat ik niet het geld had om de goede dingen te betalen.

Goedkope dingen gaan natuurlijk niet lang mee en ik zou die dingen onvermijdelijk sneller moeten vervangen dan wanneer ik in het begin meer had betaald voor kwaliteit.

Bespaar je geld zodat je het kunt betalen *leuke* dingen. Je zult ze meer waarderen, ze gaan langer mee en uiteindelijk zul je waarschijnlijk minder geld uitgeven.

24. Doe een aanbetaling op een huis

Als u klaar bent om in uw eigen huis te investeren, moet u een aanzienlijke aanbetaling in contanten doen. Dit kan lang duren, dus u zult zeer gedisciplineerd moeten zijn als het gaat om geld besparen.

Als u echter eenmaal een huis bezit (in plaats van huur), zult u waarschijnlijk het grootste bezit dat u ooit zult bezitten. Uw huis zal in waarde kunnen stijgen, uw belastingen kunnen verlagen en blijvende herinneringen voor uw gezin kunnen creëren. Het is waarschijnlijk de belangrijkste aankoop die u ooit zult doen.

Dus sparen voor een aanbetaling is erg belangrijk als u alle voordelen van eigenwoningbezit wilt ervaren. Het zal een enorme onderneming zijn als u momenteel geen spaargeld heeft, maar met consistentie en toewijding kunt u genoeg sparen om te kopen uw eigen huis.

25. Betaal uw hypotheek af

Dave Ramsey raadt ten zeerste aan uw hypotheek te laten afbetalen tegen de tijd dat u met pensioen gaat.Dit klinkt misschien onmogelijk als je een late spaarder bent, maar laat dat je niet ontmoedigen. Zelfs iets meer betalen dan uw normale maandelijkse betaling kan resulteren in enorme besparingen gedurende de looptijd van een lening van 30 jaar.

Bijvoorbeeld op een hypotheek van $ 200.000 met een looptijd van 30 jaar tegen 4,1% rente kunt u ongeveer $ 28.000 aan rentekosten besparen door simpelweg $ 100 extra toe te voegen aan uw maandelijkse betaling. Zo wordt uw hypotheek 5 jaar eerder afgelost!

Door geld te sparen om uw hypotheek af te betalen, bespaart u duizenden op de lening en krijgt u meer jaren als hypotheekvrije huiseigenaar.

26. Betekenisvolle levensgebeurtenissen

Grote levensgebeurtenissen kunnen opwindend, verontrustend of overweldigend zijn – en vaak financieel stressvol. Het zijn belangrijke keerpunten waarop u financieel voorbereid wilt zijn. 

Begin nu geld te besparen, zodat u voorbereid bent op de veranderingen in het leven.Start een babyspaarfonds of huwelijksfonds, vooruitlopend op toekomstige gebeurtenissen die uw persoonlijke financiën onder druk kunnen zetten.

Dat u niet midden in een levensveranderende omstandigheid zit, betekent niet dat u je moet het nu niet plannen. Bewust zijn met sparen wanneer het leven stabiel is, vermindert stress wanneer die onvermijdelijke veranderingen zich voordoen.

27. Verhoog uw liquide vermogen

Uw liquide vermogenssaldo meet de activa die u bezit en die snel kunnen worden omgezet in contanten. Dit kunnen aandelen, obligaties, depositocertificaten, onderlinge fondsen, enz. zijn. Activa zoals onroerend goed, verzamelobjecten en pensioenfondsen zijn dat niet doorgaans beschouwd als liquide activa.

Een hoger liquide vermogenssaldo betekent dat u beter voorbereid bent om financiële noodsituaties aan te pakken zonder schulden te maken. Het is in wezen een weerspiegeling van uw financiële zekerheid.

Omdat contant geld het meest liquide bezit is dat u kunt hebben, is geld besparen een van de beste manieren om uw liquide vermogenssaldo te vergroten. Het is belangrijk om geld te sparen, zodat u uw financiële zekerheid kunt versterken en voorbereid bent op de onvoorziene omstandigheden van het leven.

28. Profiteer van berekende risico's

Geld besparen kan kansen bieden om weloverwogen risico's te nemen wanneer ze worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld instappen op de begane grond van een gloednieuw bedrijf, of aandelen kopen via een IPO (Initial Public Offering) van een veelbelovend bedrijf.

Of misschien wilt u uw eigen bedrijf starten. Als u een gezond spaarfonds heeft, kunt u het zich veroorloven om het risico te nemen uw baan op te zeggen of uw uren te verminderen om aan de slag te gaan.

Als u spaargeld opzij zet, heeft u meer keuzes wanneer het leven u gunstige investeringsmogelijkheden biedt. U minimaliseert het risico dat u neemt terwijl u profiteert van de beloningen.

29. Profiteer van toevallige kansen

Zou het niet geweldig zijn als je vriend je twee gratis kaartjes zou geven om een ​​Broadway-toneelstuk te zien maand?

Alles wat u hoeft te doen is het vliegticket kopen.

Ik weet het. Als u het extra spaargeld niet had, zou u het waarschijnlijk gewoon in rekening brengen.

Maar waarom zou u niet nu sparen zodat u klaar bent wanneer deze geweldige kansen zich voordoen?

30. Maximaliseer samengestelde rente

Als u achterloopt met pensioensparen, moet u de kracht van samengestelde rente maximaliseren om genoeg geld te hebben om met pensioen te gaan. Dit betekent zo snel mogelijk zoveel mogelijk sparen in een fonds dat u een goed gemiddeld rendement oplevert.

Samengestelde rente kan wonderen doen voor uw bescheiden bijdragen, maar het heeft tijd nodig om zijn indrukwekkende capaciteiten echt te laten zien. 

Daarom is het belangrijk om nu te beginnen met sparen. Wacht niet nog een dag. Maak een directe storting in een pensioenfonds zodat u uw geld en samengestelde rente kunt laten samenwerken om uw financiële toekomst veilig te stellen.

31. Ga op tijd met pensioen

Heb je die laatste alinea gelezen? Vandaag geld besparen heeft een zeer reële impact op uw toekomst. Investeringen hebben tijd nodig om te groeien, zodat ze klaar zijn om u te ondersteunen bij uw pensionering.

Wilt u voor uw 80e met pensioen gaan? Begin nu met geld besparen. Voer de levensstijlaanpassingen door die u nodig heeft, zodat u meer geld kunt vrijmaken voor pensioensparen.Zoek een tweede baan, verklein je huis, laat het collegegeld aan de kinderen over.

Als je een late spaarder bent, is het tijd om je te concentreren en serieus te worden, zodat je niet je hoeft niet te blijven werken als je dat niet wilt. Het is nooit te laat om te beginnen met sparen voor je pensioen, maar de beste tijd om het te doen is nu.

32 . Wees voorbereid op onregelmatige uitgaven

Onregelmatige uitgaven zijn uitgaven die worden verwacht, maar de neiging hebben om op de meest ongelegen momenten te komen. Toch?

Eigenlijk is elke keer dat ik moet betalen voor een rekening die ik had verwacht maar waarvoor ik niet had gespaard, behoorlijk onhandig.

Jaarlijkse uitgaven zoals verzekeringspremies, autoregistraties, federale en staatsbelastingen, en mijn favoriet … kerstinkopen.

Deze kosten gaan niet weg, maar ze zijn gemakkelijk te negeren omdat ze niet vaak voorkomen. Als u een speciale spaarrekening opzet (gewoonlijk een sinking fund genoemd), dan ben je voorbereid als ze opduiken en je verrassen (zoals elk jaar).

Op die manier kun je echt je noodfonds sparen voor noodgevallen.

33. Heb meer opties

Het is gewoon een feit van het leven. Meer geld opent meer opties.

U hoeft zich niet vast te voelen in de omstandigheden waarin u zich bevindt als u het geld heeft om een ​​beter alternatief te financieren.

>

Misschien denk je dat dit niet echt op jou van toepassing is. U bent tevreden met uw werk, uw huis, uw voertuigen en uw levensstijl. U geeft er niet om meer keuzes te hebben.

Maar wat als u een levensbedreigende diagnose krijgt en uw verzekering alleen bepaalde behandelingen dekt? Of besluit uw zoon zijn familie (met al uw kleinkinderen) te ontwortelen en door het land te verhuizen?

Dit is wanneer je blij zult zijn dat je de gewoonte hebt opgebouwd om geld te besparen. Door contant geld opzij te zetten, kunt u uw volgende stap kiezen, in plaats van genoegen te moeten nemen met wat is.

overspanning>34. Heb meer vrijheid

Door gedisciplineerd en opzettelijk met uw spaargeld om te gaan, krijgt u meer vrijheid in het leven. Wanneer je bevrediging vandaag uitstelt om later te sparen voor een groter doel, bouw je een leven van vrijheid op voor je toekomstige zelf.

Vrijheid van schulden, van stress en angst, van een baan die het leven uit je zuigt.

Vrijheid om te kiezen waar je wilt wonen, wanneer je met pensioen gaat en wat je met je leven wilt doen.

Geld geeft je de vrijheid om op je eigen voorwaarden te leven, dus het is belangrijk om het te sparen als je meer flexibiliteit in je leven wilt.

35. Ondersteun jezelf tot je sterft

Niemand weet wanneer hun tijd om is, dus het is een beetje lastig om te weten of u genoeg spaargeld heeft om uw pensioenjaren mee te gaan. Als u niet zonder geld wilt komen te zitten en afhankelijk wilt zijn van uw kinderen of de overheid, kunt u het beste langer leven.

Het hebben van meerdere inkomstenstromen voor en na u met pensioen gaat, minimaliseert u het risico dat u zonder komt te zitten en vergroot u uw vermogen om meer te sparen.

Doe wat u kunt om u te veel voor te bereiden met meer spaargeld dan u denkt nodig te hebben. Je wilt niet in een ongelukkige situatie terechtkomen waarin je heel oud en echt blut bent.

36. Zal niet afhankelijk zijn van onzekere inkomstenbronnen

Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat de sociale zekerheid ten onder gaat voordat u de voordelen ziet, is de verwachting dat het zijn overtollige middelen zal uitputten tegen 2035.Als er daarna geen wijzigingen worden aangebracht, wordt slechts 75% van de uitkeringen gedekt.

Met zoveel onzekerheid, wie weet of u op dit inkomen kunt vertrouwen wanneer u het echt nodig heeft?

Concentreer u op wat u kunt controleren: uw inkomen, uw uitgaven en uw spaargeld. Bespaar nu wat u kunt, zodat overheidsvoordelen gewoon de kers op de taart zijn.

37. Onderhandelen over een lagere aankoopprijs

Als u contant geld in handen heeft, beschikt u over de macht om te onderhandelen. Volledig betaald worden met 0% risico is de ideale transactie van een verkoper, dus zijn ze vaak bereid om een ​​betere deal te sluiten voor de koper die contant betaalt.

Contant geld sparen geeft u niet alleen financiële stabiliteit, maar ook vrijheid , en controle over uw geld – het geeft u ook meer macht als koper.

38. In het geval van baanverlies of letsel

Dit kan voor u dicht bij huis komen, vooral na de recente wereldwijde pandemie dat had tot gevolg dat veel mensen hun baan verloren.

Zowel mijn man als ik kregen verlof van onze “vaste” baan en moesten een werkloosheidsuitkering aanvragen. Het was een enge tijd, maar we konden het hoofd boven water houden, zelfs met een lager en wisselend inkomen gedurende meer dan een jaar.

Ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat werkzekerheid van de ene op de andere dag kan verdwijnen. Een flinke hoeveelheid spaargeld op de bank hebben kan het verschil zijn tussen een storm doorstaan ​​en verdrinken.

Of je nu je baan verliest of gewond raakt en niet kunt werken, ijverig zijn met sparen geld geeft je de zekerheid die je nodig hebt in zulke onzekere tijden.

39. Wees voorbereid op een medisch noodgeval

Je weet nooit wat het leven om de hoek voor je in petto heeft. U kunt letsel oplopen bij een auto-ongeluk. U kunt de trap afglijden en uw enkel breken. U kunt de diagnose krijgen van een levensveranderende ziekte.

Wees voorbereid. Zet geld op spaargeld. Zorg goed voor je toekomstige zelf.

40. Zet geld op een Gezondheidsspaarrekening

Een Health Savings Account (HSA) is als een noodfonds voor medische kosten. De bijdragen die u betaalt, zijn voorbelast en kunnen worden gebruikt om gekwalificeerde medische kosten – belastingvrij – voor altijd te betalen. Het geld in uw HSA verloopt nooit en blijft van u, ongeacht veranderingen in verzekeringen, inschrijvingscycli of werk.

De HSA is een geweldige plek om spaargeld op te bouwen vanwege de fiscale voordelen, voordelen en gemak. U kunt uw inleg zelfs beleggen zodra u een bepaald saldo bereikt.

Door vandaag spaargeld aan een HSA toe te voegen, verbetert u uw financiële situatie als u met pensioen gaat. Omdat het geld altijd van jou blijft, kun je je spaargeld gebruiken om je hele leven medische kosten te betalen.

41 . Wees voorbereid op de onzekerheden van het leven

Ik heb al een paar van de curveballs van het leven genoemd, maar er zijn er altijd meer, toch?

Zoals wanneer het pensioenfonds van uw ouders bijna op is en ze niet genoeg hebben om hun uitgaven te dekken.

Of wanneer uw airconditioner midden in de zomer besluit het op te geven.

Of wanneer uw vertrouwde auto niet meer goed wil werken.

Of wanneer uw belastingen gaan omhoog, uw premies stijgen, of uw energierekeningen worden steeds hoger.

Serieus … ik zou kunnen doorgaan. Maar je snapt het wel.

Soms zal het een echte noodsituatie zijn, andere keren niet. Maar als u een spaarbuffer op de bank heeft, hoeft u geen onderscheid te maken tussen die twee. Een onverwachte uitgave wordt gewoon een ongemakkelijke blip op het scherm, zonder alle zorgen en drama.

42 . Wees een wereldreiziger

Oké, dus dit is misschien niet op jou van toepassing. Misschien ben je tevreden om lokaal te blijven.

Maar … zou het niet leuk zijn om de keuze te hebben om andere delen van de wereld te zien als je er ooit zin in hebt?

Nadat u met pensioen bent gegaan, is het geen verstandige strategie om creditcardschulden op te bouwen om levenslange dromen waar te maken. Daarom is het belangrijk om nu geld te sparen voor avonturen die je in de toekomst te wachten staan.

Zet geld opzij om je eigen reiservaringen te creëren. Je zult geweldige verhalen te vertellen hebben, dierbare herinneringen om te delen en een beter begrip van de wereld waarin we leven.

43. Onderhoud uw waardevolle bezittingen

Wanneer u duizenden dollars betaalt voor een actief zoals een nieuw voertuig of een huis, bent u van plan dat het vele jaren meegaat. U wilt tenslotte waar voor uw geld krijgen, toch?

Onvermijdelijk zullen er onderweg extra kosten zijn. Uw huis heeft een nieuwe verflaag nodig en uw auto heeft zeker af en toe nieuwe banden nodig.

Alleen omdat u al voor het bezit hebt betaald, betekent niet dat er geen toekomstige onderhoudskosten zullen zijn Het. En hoe consistenter u bent met onderhoud, hoe langer dat asset meegaat.

Als u wilt dat de dingen die u waardeert vele jaren van dienst zijn, maak er dan een prioriteit van om geld te sparen voor het onderhoud ervan.

Wie weet? Misschien woon je de komende 25 jaar in dat huis, of wil je je oude vrachtwagen doorgeven aan je tiener. Het geld hebben om voor uw bezittingen te zorgen, zorgt ervoor dat ze lang meegaan.

44. Breng verbeteringen aan in je huis

Naast regulier onderhoud aan uw huis, zijn er momenten waarop u enkele verbeteringen aanbrengen om de waarde ervan te verhogen. Makelaars raden vaak aan verouderde keukens en badkamers te upgraden om de hoogste verkoopprijs te krijgen.

Veel mensen sluiten een lening met overwaarde af om deze kosten te dekken, maar dat zal de totale kosten in de loop van de tijd alleen maar verhogen en ook verlagen uw winst wanneer u verkoopt.

Als er verbeteringen zijn die je zou willen aanbrengen, maak dan een fonds voor het verbeteren van je huis en begin met sparen zodat je contant kunt betalen. Je hebt meer opties als je er klaar voor bent, jij minimaliseert u de totale kosten en komt u op voorsprong als u verkoopt.

45. Bereik uw langetermijndoelen

Wat uw langetermijndoelen ook zijn, nu geld besparen is van cruciaal belang om ze op tijd te bereiken.

Hoe eerder u begint, hoe groter de kans dat u erin slaagt ze te bereiken.

Ik heb eens gelezen dat mensen de neiging hebben om te overschatten wat ze in een jaar kunnen bereiken, maar onderschatten wat ze in 5 jaar kunnen bereiken.

Laat je fantasie de vrije loop door een grote, gedurfde visie voor je toekomst. Stel uw grootste, onbereikbare doelen voor 5 tot 10 jaar vanaf nu. Begin vervolgens met het nemen van kleine stapjes door elke week een beetje geld te sparen.

Je toekomst is hier voordat je het weet. Spaar nu uw geld, zodat u uw grootste dromen kunt waarmaken wanneer het zover is.

46. Bereik uw kortetermijndoelen

Financiële doelen hebben is belangrijk om de kwaliteit van leven te creëren die u wil. Maar als uw kortzichtige uitgaven uw langetermijndoelstellingen doen ontsporen, zult u nooit enige vooruitgang boeken.

Langetermijndoelstellingen bestaan ​​uit kortetermijndoelstellingen. Het laatste brengt je dichter bij het eerste. Als je geen plan hebt voor vandaag, deze week of deze maand, duw je je dromen alleen maar verder de toekomst in.

Breek je lange- financiële doelen opdelen in kleinere stappen. Vind creatieve manieren om meer geld te besparen vandaag, zodat u uw inspanningen kunt maximaliseren terwijl u vooruitgang boekt.

Laat je dromen niet ontsporen door tijdelijke afleidingen. Wacht niet op betere omstandigheden om spaargeld en rijkdom op te bouwen. Begin vandaag nog met sparen, zodat u snel kunt winnen met kortetermijndoelen die u inspireren om op koers te blijven.

47. Neem vrije tijd

Soms heb je gewoon een pauze nodig. In tijden van verhoogde stress of uitputting is het van cruciaal belang om jezelf de tijd te gunnen om uit te rusten en de stekker uit het stopcontact te halen.

Het verliezen van een dierbare, een rommelige scheiding doormaken of omgaan met een tiener met problemen zijn geldige redenen om een ​​stap terug te doen van je werk en je te concentreren op wat belangrijker is.

Maar als je werk niet loont voor tijd uitgeschakeld, kunt u het gevoel hebben vast te zitten.

Spaargeld opzij zetten kan u de vrijheid geven om over deze optie te beschikken wanneer u deze nodig heeft. Als je dan weer aan het werk gaat, kun je je best doen.

48. Wees een goede rentmeester

Dit is een term die niet vaak voorkomt in de dagelijkse taal, maar het is een belangrijk concept in de bijbel.

Het woord “rentmeester” betekent een persoon die andermans eigendommen of financiële zaken beheert. Als christen geloof ik dat alles wat ik heb een geschenk van God is, en Hij verwacht dat ik er verantwoordelijk mee omga. Dit omvat mijn kinderen, mijn huis, mijn baan en ja … zelfs mijn geld.

Een onderdeel van goed financieel rentmeesterschap is niet in buitensporige schulden vervallen, trouw zijn met geven en roekeloze uitgaven vermijden. Dit heeft allemaal te maken met geld besparen.

Als u geld spaart, oefent u uitgestelde bevrediging en zelfbeheersing uit. Je maakt toekomstige prioriteiten belangrijker dan dagelijkse grillen. Je bent een verstandige beheerder van het geld dat God je heeft gegeven.

Als je een goede rentmeester wilt zijn van de zegeningen in je leven, wees dan een spaarder.

>

49. Voltooi je bucketlist

Het begint echt door te dringen dat ik over een paar jaar een lege nester zal zijn. De afgelopen twee decennia heb ik het grootste deel van mijn tijd en energie besteed aan mijn rol als moeder. Maar onze jongste studeert over een paar jaar af van de middelbare school en gaat naar de universiteit.

Wat dan?

Ik weet dat ik het moeilijk zal krijgen als dit seizoen verandert. Het zal even duren voordat ik me heb aangepast, maar een manier waarop ik het leuker kan maken, is door aan mijn bucketlist te werken.

Nou, eerst moet ik een bucketlist maken.

Als ons laatste kuiken uit het nest is, wil ik niet thuis opgesloten zitten, terwijl ik en mijn man elkaar verwonderd aanstaren wat doen we nu?

Ik wil er het beste van maken. Ik wil nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe plaatsen bezoeken, nieuwe vaardigheden leren. Ik wil nieuwe vriendschappen opbouwen en meer investeren in oude.

Voor het grootste deel hiervan zijn enige financiële uitgaven nodig, terwijl we ook onze pensioenbijdragen verhogen.

Nu geld besparen is belangrijk, zodat ik zoveel mogelijk items op mijn bucketlist kan afstrepen voordat ik te oud word om uit mijn La-Z-Boy te komen.

En jij? Heb je een bucketlist?

Als je die niet hebt, begin er dan vandaag nog mee. Voeg het in de loop van de tijd toe. En laat het u inspireren om meer geld te gaan besparen.

50. Leef het goede leven

Wat kan ik zeggen? Geld besparen kan meer deuren openen dan u zich kunt voorstellen. Deze belangrijke financiële gewoonte kan u helpen het leven te creëren dat u echt wilt.

Het *goede* leven.

Maak er een gewoonte van om geld te sparen, zodat u het leven kunt opbouwen waarvan u droomt . Of u nu uw eigen bedrijf wilt starten, vervroegd met pensioen wilt gaan of de wereld rond wilt reizen, het komt allemaal neer op uw vermogen om geld te besparen.

Vergeet niet uw gratis 50 Tips om meer geld te besparen checklist mee te nemen!

 

Veelgestelde vragen

Waar moet ik mijn spaargeld bewaren?

Er zijn verschillende opties waar u uw spaargeld kunt bewaren, en degene die u kiest, moet afhangen van uw financiële doelen.

Sommige keuzes zijn meer geschikt voor langetermijndoelstellingen, omdat uw geld een bepaalde tijd onbereikbaar zal zijn. Voor uw kortetermijndoelen wilt u dat uw geld op elk moment beschikbaar is.

Kortetermijndoelen:
Controle-/spaarrekening
Depositobewijzen
Hoogrentende spaarrekening
Spaarvarken

Langetermijndoelen:
401(k) of IRA
Geldmarktfonds
Schatkistcertificaten
Obligaties

Als uw doel minder dan een of twee jaar verwijderd is, kunt u het beste uw spaargeld op een betaal- of spaarrekening, online spaarrekening, hoogrentende spaarrekening, depositocertificaat of geldmarktrekening houden. (Uw spaargeld in een spaarpot of in een kluis in huis stoppen kan handig zijn, maar het risico op verlies is groter en u krijgt uw geld niet terug!)

Hoe maak ik een spaarplan aan?

Als u een spaarplan heeft, kunt u op schema blijven met uw financiële doelen. Hier zijn 5 stappen om uw eigen spaarplan te maken:

1. Maak een maandelijks huishoudbudget
2. Stel enkele financiële doelen
3. Voeg uw maandelijkse besparingsdoel toe als budgetcategorie
4. Open een aparte spaarrekening
5. Automatische overboekingen naar uw spaarrekening instellen

Hoeveel moet ik zijn opslaan?

Hoeveel u moet sparen, hangt af van uw huidige spaarpot en toekomstige financiële doelen. Hier is een eenvoudige formule om te bepalen hoeveel u elke maand zou moeten sparen:

(Besparingsdoel – Huidige besparingen) ÷ aantal maanden om te sparen = Maandelijkse besparingen

Als u bijvoorbeeld $ 3.000 wilt besparen in 6 maanden en u heeft al $ 500 aan spaargeld, dan moet u elke maand zoveel sparen om uw doel op tijd te bereiken:

($3.000 – $600) ÷ 6 maanden = $400/maand

Hoe kan ik geld besparen met een beperkt budget?

Als het geld krap is, lijkt het misschien onmogelijk om iets extra's te vinden om te sparen. Als u uw uitgaven echter nauwlettend volgt, zult u waarschijnlijk mogelijkheden vinden om kosten te besparen en meer vrij te maken om te sparen. Hier zijn 5 dingen die u kunt doen om geld te besparen met een beperkt budget:

– Minimaliseer onnodige uitgaven
– Verlaag verzekeringspremies
– Herfinancier creditcardschuld en hypothecaire lening
– Stop met uit eten gaan
– Start een nevenoptreden om meer geld te verdienen.

Door de maandelijkse uitgaven te verlagen en wat extra geld te verdienen, maakt u meer inkomsten vrij om te sparen.

Wat zijn de beste manieren om geld te besparen?

De beste manier om geld te besparen is de methode die voor u werkt! Dat gezegd hebbende, de top 5 manieren die ik het meest effectief heb gevonden zijn:

1. Kom uit uw creditcardschuld
2. Houd u aan een budget
3. Specifieke financiële doelen hebben
4. Stop impulsieve uitgaven
5. Betaal eerst uzelf met geautomatiseerd sparen

Wat zijn de 3 basisredenen voor geld besparen?

Als u geen geld opzij zet voor deze 3 omstandigheden, kunt u in ernstige financiële problemen komen:

1. Noodkosten
2. Pensioen
3. Schuldaflossing

Concentreer u op sparen om deze 3 basisredenen en u bent goed op weg naar financiële vrijheid.

Samengevat: waarom geld besparen belangrijk is

Dus, heb ik je overtuigd van waarom geld besparen belangrijk is voor uw toekomst?

Zo niet, dan moedig ik u aan om terug te gaan naar de top en dit bericht opnieuw te lezen. Vind een reden om te sparen die resoneert met je hart en die je motiveert om prioriteit te geven aan je toekomst.

Schrijf enkele doelen op, zoek uit wat je waarden zijn en begin je spaargewoonten af ​​te stemmen op je prioriteiten.

Als u serieus aan het sparen bent, bent u op weg om uw stoutste dromen te verwezenlijken.

Plaats een reactie