Waarom Is Het Belangrijk Om Financiële Doelen Te Stellen? Hier Zijn 9 Krachtige Voordelen

waarom het belangrijk is om financiële doelen te stellen

heb je je ooit afgevraagd waarom het belangrijk is om financiële doelen te stellen? Als dat zo is, dan ben ik blij dat je hier bent.

in deze post, I’m gaan met u de vele bewezen voordelen van het stellen van financiële doelen te delen. Leer hoe je geweldige positieve veranderingen in je leven kunt ervaren door specifiek te worden met wat je wilt en opzettelijke actie te ondernemen.

het hebben van grote dromen of goede bedoelingen is niet genoeg. Als u uw visie voor uw financiële leven volledig wilt realiseren, moet u een plan opstellen dat dat zal laten gebeuren. Dit omvat het stellen van doelen die uw waarden en prioriteiten ondersteunen.

het hebben van zinvolle doelen kan u op een pad naar een schuldenvrij leven zetten en uw reis naar financiële vrijheid begeleiden.

De voordelen van het stellen van financiële doelen werken allemaal samen om uw financiële gezondheid te stimuleren. U krijgt meer vertrouwen in uw beslissingen over geldbeheer en vermindert de geldgerelateerde stress aanzienlijk.

Als u de controle over uw geld wilt overnemen en een financieel veiliger leven wilt creëren, moet u een aantal financiële doelen stellen.

 

 

wat zijn de voordelen van het stellen van financiële doelen?

het vaststellen van financiële doelen is een cruciale stap in de richting van succes, stabiliteit en veiligheid.

wanneer u beslist hoe u uw geld gaat beheren om het leven te bereiken dat u wilt, begint u uw acties af te stemmen op uw doelen. Zo zet je je leven in beweging naar een specifiek resultaat.

levensdoelen zijn in het algemeen goed voor je leven door focus, motivatie en zelfvertrouwen te creëren. Maar wanneer u gedefinieerde financiële doelstellingen in uw levensplan opneemt, stelt u uzelf in voor succesvolle resultaten die op verschillende gebieden van uw leven ten goede komen.

hier zijn 9 voordelen van het stellen van financiële doelen:

 1. u kunt een effectief actieplan voor uw financiën maken
 2. u kunt passende strategieën kiezen
 3. u kunt uw vooruitgang meten
 4. u weet wat uw prioriteiten zijn
 5. u versterkt uw motivatie en toewijding
 6. u verhoogt uw kansen op het ervaren van positieve resultaten
 7. u creëert ingebouwde verantwoording
 8. u verbetert uw geldmindset
 9. je hebt hoop en vertrouwen in je toekomst

al deze voordelen creëren een krachtige verandering in je leven en ze zullen je inspireren om financiële beslissingen te nemen die je dichter bij je grotere doelen brengen.

laten we elk detail bespreken.

#1 financiële doelen begeleiden uw planning

zodra u hebt besloten over specifieke financiële doelstellingen, kunt u een algemeen plan ontwerpen om ze te bereiken. Als je weet waar je wilt eindigen, hoef je alleen maar de stappen in te vullen om er te komen.

deze stappen zijn slechts “stukjes” van je grotere doelen. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een langetermijndoel hebt om over 5 jaar schuldenvrij te zijn. Je zou dit grote doel opsplitsen in kleinere doelen onderweg. Deze kunnen onder meer kosten besparen, uw inkomen verhogen en uw maandelijkse betalingen verdubbelen.

Deze kleinere doelen fungeren als mijlpalen op weg naar het vervullen van uw langetermijnvisie. Ze vertellen je hoeveel je moet besparen om je grote doel te bereiken. Sommige zullen eerder worden bereikt dan andere, maar ze dragen allemaal bij aan het bereiken van je grote doel.

deze mijlpalen begeleiden uw financiële planning en het bereiken van elk doel helpt u vooruit te gaan naar de volgende.

en als je je doelen categoriseert in korte, middellange en lange termijn, creëren ze gezamenlijk een tijdlijn die je kunt volgen. Hiermee kunt u een effectief en realistisch plan maken om uw grote doel te bereiken.

# 2 financiële doelen informeren uw strategieën

wanneer u een roadtrip plant, begint u meestal met uw bestemming. Vervolgens bepaal je welke route je wilt nemen om er te komen.

je persoonlijke ambities kunnen op veel verschillende manieren worden gerealiseerd. Maar, afhankelijk van je tijdlijn en omstandigheden, zal het pad dat je neemt om ze te bereiken variëren. Verschillende financiële doelstellingen zullen verschillende strategieën vereisen.

wanneer je je financiële doelen hebt gesteld, heb je een goed beeld van waar je naartoe gaat. Dit perspectief zal u helpen de tools en methoden te bepalen die uw inspanningen om ze te bereiken het beste ondersteunen.

u kunt een bepaald budgetteringsproces of investeringsvehikel kiezen omdat het de grootste potentiële vooruitgang biedt binnen het tijdsbestek dat u hebt ingesteld. Of u kunt kiezen tussen de schuld sneeuwbal en schuld lawine methoden om uw schuld saldi weg te vegen.

de enige manier om een keuze met vertrouwen te maken, is door duidelijk gedefinieerde doelen te hebben die uw strategieën informeren.

vervolgens kunt u de meest efficiënte middelen implementeren om ze met succes te bereiken.

#3 financiële doelen bieden meetbare vooruitgang

het instellen van financiële doelstellingen biedt een manier om uw vooruitgang te meten, zodat u weet of u op de goede weg bent of niet.

als je de nodige acties onderneemt om je doelen te bereiken, kunnen de resultaten die je ervaart je perspectief en inzicht geven. Ze stellen je in staat om te identificeren wat werkt en wat moet worden aangepast.

het hebben van een standaard om jezelf tegen te meten creëert het bewustzijn om zelf te evalueren en zichzelf te corrigeren wanneer dat nodig is. Weten wanneer en wat te veranderen in uw financiële plan is van cruciaal belang om uw doelen op tijd te bereiken.

ook zien hoe ver je bent gekomen en hoeveel dichter je bij je doelen bent, is een geweldige manier omboost motivatie.

#4 financiële doelen helpen u zich te concentreren op uw prioriteiten

als je nooit duidelijk bent over wat je wilt bereiken in het leven, zul je geen richting hebben. En als je geen richting hebt, dan heb je geen focus. Dit leidt tot afleidingen die je uiteindelijk verder wegtrekken van wat echt belangrijk voor je is.

het stellen van financiële doelstellingen helpt u zich te concentreren op uw prioriteiten, zodat u uw acties begint af te stemmen op uw waarden. Ze fungeren als een filter dat die verleidelijke afleidingen elimineert.

Dit kan ertoe leiden dat u moeilijke beslissingen neemt, zoals het niet langer helpen van uw volwassen kinderen met uitgaven of het volledig financieren van hun universitaire opleiding.

wanneer uw huidige beslissingen gebaseerd zijn op uw langetermijnvisie, is het gemakkelijker om keuzes te maken die uw doelstellingen ondersteunen. U zult meer vertrouwen hebben in hoe u uw geld beheert, omdat u weet dat uw acties uw prioriteiten weerspiegelen.

ook als je gefocust bent op wat belangrijk is, ben je minder geneigd om extra geld uit te geven aan dingen die niet bijdragen aan je algehele vooruitgang. Je zult meer toegewijd zijn aan het nemen van financiële beslissingen die je dichter bij je haalbare doelen brengen.

#5 financiële doelen versterken motivatie & commitment

specifiek zijn over uw financiële doelstellingen geeft u niet alleen richting, het creëert ook de motivatie om door tegenslagen heen te volharden. Naarmate je dichter bij je doel komt, wordt je toewijding om het te bereiken sterker.

veel mensen vermijden het stellen van doelen omdat ze bang zijn voor de teleurstelling van falen. Falen is echter vaak een noodzakelijke opstap naar succes en biedt waardevolle lessen.

als je tegen tegenslagen en onverwachte moeilijkheden aanloopt, bieden je doelen de motivatie om verder te gaan.

wanneer je specifieke doelen stelt, creëer je ook duidelijkheid over je toekomst. Als je een duidelijk idee hebt van waar je naartoe gaat en wat er mogelijk is voor je leven, zul je eerder doorgaan met het ondernemen van actie.

#6 financiële doelen Verbeter uw kansen op succes

zoals eerder vermeld, biedt het stellen van financiële doelen de duidelijkheid die nodig is om de positieve resultaten te creëren die u in uw leven wilt. Als u de resultaten die u wilt ervaren niet definieert, zal uw reis naar financiële vrijheid op zijn best bewolkt zijn.

een slimme man zei ooit dat een droom zonder plan slechts een wens is. Met andere woorden, als je alleen droomt over wat zou kunnen zijn, en nooit actie onderneemt, laat je het aan de omstandigheden over om te bepalen of je droom ooit zal uitkomen.

het stellen van gedefinieerde financiële doelstellingen stuwt je in actiegericht gedrag en je kansen om je dromen daadwerkelijk te realiseren nemen sterk toe. Zodra je je koers hebt uitgezet om ze te bereiken, zet je jezelf in beweging naar een succesvol resultaat.

#7 financiële doelen bieden ingebouwde verantwoording

voor sommige mensen is de weg naar een financieel veilig pensioen geplaveid met goede bedoelingen. Dat komt omdat velen er niet in slagen om van alleen goede ideeën over te stappen naar een specifiek, goed geschreven plan.

en als er geen plan is, is er niets om verantwoordelijk voor te zijn.

verantwoording is belangrijk als het gaat om het stellen van doelen, omdat het verantwoordelijkheid vaststelt. Je doelen zijn als benchmarks die je voor jezelf stelt, en het is uiteindelijk aan jou om ze te bereiken. Dit creëert een gevoel van eigenaarschap dat bijdraagt aan een succesvol resultaat.

het opschrijven van je financiële doelstellingen en ze elke dag lezen is een krachtige gewoonte om te oefenen. Door jezelf dagelijks te herinneren aan de verbeteringen die je in je leven wilt aanbrengen, krijg je een diep gevoel van verantwoordelijkheid voor het maken van vooruitgang.

#8 financiële doelen zullen uw geldmindset verbeteren

Je kunt de beste geldgewoonten oefenen, maar je zult nooit financiële vrijheid bereiken als je een ongezonde geldmindset hebt.

je geldmindset is je eigen overtuigingen en houdingen over geld. Deze overtuigingen sturen je gedrag aan, wat leidt tot resultaten.

dus, als je gelooft dat je nooit uit de schulden zult komen, of dat je nooit meer geld zult verdienen, of dat je nooit genoeg zult hebben om met pensioen te gaan … raad eens?

waarschijnlijk niet.

de overtuigingen die je hebt over geld bepalen de manier waarop je je geld beheert. Met andere woorden, je acties zullen onvermijdelijk je overtuigingen bevestigen.

het stellen van financiële doelstellingen kan u helpen een gezondere geldmindset te creëren. De productieve gewoonten die je ontwikkelt en de vooruitgang die je ervaart, bevorderen een positievere kijk die die oude overtuigingen in de loop van de tijd breekt.

als je onderweg kleine successen ervaart, heb je een gevoel van prestatie. Dit zal je toelaten om jezelf open te stellen voor grotere mogelijkheden.

je begint te geloven in jezelf en in je vermogen om een betere toekomst te creëren. Je wordt comfortabeler met risico ‘ s en je bent meer bereid om nieuwe richtingen te verkennen. Je geest opent zich voor een groot beeld en je begint alle geweldige kansen om je heen te zien.

dat is wanneer je mindset verandert en je overtuigingen inspireren tot acties die leiden tot positieve en voorspoedige resultaten.

#9 financiële doelen kunnen hoop en vertrouwen bevorderen

ben je ooit rondgereden door iemand die niet weet waar ze heen gaan? Misschien nam je partner je mee naar een afspraak en stond erop dat ze het gebouw konden vinden en je er op tijd konden krijgen. Maar na vijf u-bochten begon je het vertrouwen in hun navigatievaardigheden te verliezen.

het hebben van een kaart om u te begeleiden is een manier om er zeker van te zijn dat u uw bestemming zult bereiken. Je weet het adres en je hebt de aanwijzingen om er te komen. Het is gewoon een kwestie van de kaart volgen.

het instellen van financiële doelstellingen is als het maken van een kaart voor uw geldbeheer. Als je eenmaal hebt bepaald waar je wilt eindigen, fungeren je doelen als oriëntatiepunten onderweg. Met elke die je bereikt, Weet je dat je in de juiste richting gaat en dat je dichter bij je bestemming bent.

Je bent ervan overtuigd en hoopvol dat je reis een succes zal zijn, zolang je maar vooruit blijft gaan.

het hebben van gedefinieerde doelen neemt het giswerk uit uw financiële planning. Je weet welke stappen je moet nemen en je hebt er vertrouwen in dat je acties je persoonlijke ambities ondersteunen.

en als je vertrouwen hebt in je beslissingen, heb je hoop dat ze zullen leiden tot een beter leven.

nu je de krachtige voordelen kent van het stellen van financiële doelen, vraag je je misschien af wat de beste manier is om je eigen doelen te stellen.

natuurlijk kan dit actieve proces zo eenvoudig zijn als het maken van een lijst met doelstellingen die voor u betekenisvol zijn. Maar hoe specifieker je bent met je doelen, hoe groter de kans dat je ze doorloopt en waarmaakt.

Later zal ik 5 stappen doorlopen om financiële doelen te stellen en toegewijd te blijven aan uw plan. Maar laat ik eerst een paar voorbeelden geven van de drie soorten financiële doelen.

Wat is een financieel doel?

Financiële doelen zijn de specifieke intenties die u beslist voor uw geld. Uw doelen zijn uniek voor uw persoonlijke financiële omstandigheden en ze geven u gedefinieerde doelen om naar te streven. Ze vertegenwoordigen de ideale uitkomst van uw financiële beslissingen in de loop van de tijd.

financiële doelen moeten specifiek, meetbaar, haalbaar en op tijd gebaseerd zijn.

je doelen moeten ook zinvol, relevant en afgestemd zijn op je waarden.

je wilt ook je doelen indelen in categorieën van tijd. Het creëren van doelen op korte, middellange en lange termijn zal u helpen op koers te blijven met uw financiële doelen.

voorbeelden van financiële doelen

Er zijn drie hoofdtypen financiële doelen: korte termijn, middellange termijn en lange termijn. Of u nu uit uw creditcardschuld wilt komen of wilt sparen voor een droomvakantie, elk financieel doel kan worden gecategoriseerd als een van deze drie soorten.

hoe specifieker je je doelen kunt bereiken, hoe groter de kans dat je ze kunt bereiken. Het instellen van een doeldatum en het identificeren van een meetbaar resultaat zal u helpen gefocust en op koers te blijven.

Hier zijn enkele voorbeelden van elk type financieel doel.

korte termijn financiële doelen voorbeelden

korte termijn financiële doelen kunnen worden ingesteld voor een dag tot 2 jaar in de toekomst. Dit zijn de doelen die je in relatief korte tijd kunt bereiken.

je korte termijn doelen moeten je altijd dichter bij je middellange en lange termijn doelen brengen. Zij zijn de “quick wins ” in uw algehele financiële plan.

Hier zijn enkele voorbeelden van financiële doelen op korte termijn:

 • betaal $5.000 aan creditcardschuld binnen 18 maanden met behulp van de debt avalanche-methode
 • bespaar $1.500 voor een zomervakantie vóór 1 Mei
 • koop levens-en arbeidsongeschiktheidsverzekering binnen 12 maanden
 • Open een fiscaal bevoordeelde pensioenrekening zoals een 401(k) of IRA binnen 3 maanden
 • start maaltijdplanning deze maand om voedselkosten met 25% te verminderen
 • shop rond voor lagere autoverzekeringspremies deze week

financiële doelen op middellange termijn voorbeelden

financiële doelen op middellange termijn voorbeelden

genaamd “midterm”) moet binnen 2 tot 5 jaar haalbaar zijn. Ze duren langer om te bereiken dan korte termijn doelen, en ze zijn als de brug tussen uw korte termijn en lange termijn doelstellingen.

Hier zijn een paar voorbeelden van financiële doelen op middellange termijn:

 • breng uw credit score boven 800 binnen 2 jaar
 • verhoog maandelijkse pensioenspaarbijdragen tot 15% binnen 3 jaar
 • betaal mijn $10.000 persoonlijke lening binnen 4 jaar
 • bespaar $20.000 voor een Europese droomvakantie in 3 jaar
 • heb een aanbetaling van $40.000 voor een nieuw huis binnen 5 jaar
 • bouw een noodfonds van 6 maanden Binnen 2 jaar

voorbeelden van financiële doelen op lange termijn

uw financiële planning moet beginnen met uw lange termijn doelen, die tussen de 5 en 20 jaar kunnen duren om te bereiken. Op die manier kun je ze opsplitsen in doelen op middellange en korte termijn.

ze zijn uw grootste doelen, dus ze vereisen meestal de grootste tijd en financiële inzet.

Hier is een korte lijst van financiële langetermijndoelen:

 • Bouw $50.000 aan extra besparingen voor collegegeld binnen 10 jaar
 • wees binnen 15 jaar vrij van studielening schulden
 • betaal de hypotheek binnen 20 jaar
 • volledig mijn pensioenrekeningen financieren tegen de tijd dat I ’ m van de pensioenleeftijd
 • genereer $10.000 a maand in passief inkomen door mijn 55e verjaardag

nu, laten we gaan over hoe je je eigen financiële doelen te creëren.

5 stappen om financiële doelen te stellen u blijft bij

Als u de tijd gaat nemen om doelen te stellen, kunt u je wilt er zeker van zijn dat je degene kiest waar je je daadwerkelijk aan zult verbinden. Neem deze 5 stappen om gelddoelen te creëren die je inspireren om actie te ondernemen:

1. Specifiek zijn

denken “Ik wil graag meer geld besparen” is een idee.

maar, opschrijven ik ga $500 op mijn spaarrekening elke maand voor een jaar is een doel.

krijg specifiek met details en actie-items. Weet precies wat je wilt bereiken. Een doel moet duidelijk en beknopt zijn.

2. Maak ze meetbare doelen

als je je voortgang niet kunt meten, is je doel niet specifiek genoeg.

je moet in staat zijn om de resultaten te kwantificeren, zodat je je algemene doel kunt opsplitsen in kleinere stukjes die kunnen worden gemeten. Op deze manier kunt u actiegerichte stappen maken die u onvermijdelijk vooruit helpen.

laat geen ruimte voor interpretatie of mening. Zorg voor duidelijke en gedefinieerde mijlpalen die dienen als bewijs van vooruitgang, zodat u gefocust en gemotiveerd kunt blijven.

3. Geef ze een tijdsbestek

een grote fout die veel mensen maken bij het stellen van doelen is niet het stellen van een deadline. Als gevolg hiervan wordt hun doel steeds teruggedrongen omdat minder belangrijk, dagelijkse taken voorrang hebben.

volgens de wet van Parkinson breidt het werk zich uit om de periode te vullen die beschikbaar is voor de voltooiing ervan.”   als je jezelf een eindeloze hoeveelheid tijd geeft om een doel te bereiken, zul je je uren blijven vullen met druk werk en het nooit vervuld zien worden.

jezelf een einddatum geven zal de motivatie stimuleren en je focus verscherpen. U kunt effectiever prioriteiten stellen wanneer u gebonden bent aan een bepaalde hoeveelheid tijd.

4. Weet waarom

net zoals je specifiek moet zijn over je doelen, moet je ook glashelder zijn over de redenen erachter.

als je geen emotionele band hebt die sterk genoeg is om je acties te sturen, geef je het op bij het eerste teken van tegenspoed.

De Doelen die je voor jezelf hebt gesteld, kwamen waarschijnlijk voort uit een verlangen om je leven op de een of andere manier te verbeteren. Je gelooft dat ze je ten goede zullen komen en bijdragen aan een betere toekomst. Dit klinkt goed, maar het is niet genoeg om je door tegenslagen en teleurstellingen te dragen.

vraag jezelf af waarom een doel belangrijk voor je is. Hoe zal het je leven beïnvloeden? Welke impact zal het hebben op uw familie en geliefden? Wat zou er gebeuren als je het niet bereikt?

blijf graven totdat je de kernreden vindt die een sterke emotionele verbinding met het doel creëert. Dit zal meestal gerelateerd zijn aan wat je het meest waardeert in het leven, zoals je familie, je geloof of je doel.

Het kennen van je waarom zal de sterkste motiverende factor zijn tijdens je reis om je doel te bereiken. Neem de tijd om eerlijk te zijn over je redenen.

5. Schrijf je doelen op

Studies hebben aangetoond dat mensen die hun doelen opschrijven een groter succespercentage hebben bij het bereiken ervan. Waarom is dit?

Het schrijven van je doelen dwingt je om duidelijk en gefocust te worden. Het is het begin van actie. Het zet jezelf in beweging.

je creëert ook een visuele cue die je eraan herinnert waar je naartoe gaat. Wanneer je wat tijd neemt om je geschreven doelen te herzien, motiveer je je acties. Je wordt bewuster over het afstemmen van je gedrag op je prioriteiten.

geschreven doelen veranderen ook dagdromen in verklaringen. Het zijn geen passieve gedachten meer, maar ze worden iets tastbaars dat je kunt zien, lezen en waarmee je kunt communiceren. Deze kleine schakelaar is een krachtige kracht die de hersenen vertelt om te beginnen met het zoeken naar oplossingen die u zullen helpen uw doelen te bereiken.

houd je doelen niet in je hoofd. Zet ze op papier en bekijk ze elke dag.

Video:  How to Set SMART Goals

gewoonten die u helpen uw financiële doelen te bereiken

als u uw doelen wilt bereiken, moet u slimme gewoonten ontwikkelen die u op het goede spoor houden.

geldgewoonten zijn als de stapstenen die je van de startlijn naar de finishlijn brengen. Zij zijn de gedragssystemen die de resultaten ondersteunen die u probeert te bereiken.

goede gewoonten hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Maar zodra ze een tweede natuur worden, kun je erop vertrouwen dat ze je brengen waar je naartoe wilt.

Hier zijn een paar slimme geldgewoonten die u kunnen helpen uw financiële doelen te bereiken:

 • Volg uw uitgaven en volg een maandelijks budget
 • doe aankopen met contant geld en minimaliseer schulden
 • vermijd lifestyle-inflatie en leef onder uw middelen
 • Automatiseer uw spaarbijdragen met bankoverschrijvingen en directe storting
 • maak spaargeld een prioriteit en betaal jezelf altijd eerst

hoe u uw voortgang kunt bijhouden met een financiële doelgrafiek

stel uzelf in voor succes door een grafiek te maken die uw voortgang in de richting van uw financiële doelen bijhoudt.

een financiële doelgrafiek helpt u specifiek te worden met een tijdlijn, strategieën en uitvoerbare taken.

Hier zijn zes concrete stappen die u kunt nemen om uw eigen financiële doelgrafiek te maken:

 1. Schrijf een financieel doel op dat u wilt bereiken.
 2. Bepaal de financiële verplichting die het doel vereist.
 3. Bepaal een einddatum voor wanneer je dit doel realistisch zou kunnen bereiken.
 4. splits die financiële toezegging op in maandelijkse spaardoelen.
 5. schrijf effectieve actiestappen op die je kunt nemen.
 6. volg je maandelijkse voortgang.

laat me je een voorbeeld tonen:

U kunt uw eigen financiële doelgrafiek en tracker maken, of een gratis grafiek downloaden van deze pagina!

Houd uw opties open en pas indien nodig aan

niemand weet wat de toekomst in petto heeft, dus het is belangrijk om een zekere mate van flexibiliteit te behouden wanneer het komt tot uw financiële doelen. Het leven verloopt zelden zoals gepland, dus weet wat je opties zijn en pas je koers aan wanneer dat nodig is.

het verliezen van de baan die je 20 jaar hebt gehouden, of de diagnose krijgen van een slopende ziekte, kan je plannen van de ene op de andere dag van de baan gooien.

bereid je voor op deze tegenslagen voordat ze gebeuren. Zorg voor een back-upplan dat u kunt implementeren, zodat u eventuele negatieve gevolgen kunt minimaliseren.

misschien moet je je doelen opnieuw prioriteren of verschuiven, zodat ze beter passen bij je nieuwe omstandigheden.

als uw pensioenplannen bijvoorbeeld draaien rond Vroegtijdig met pensioen gaan, kunt u uw tijdlijn nog een paar jaar verlengen. Of, als uw doel was om te betalen voor uw kinderen collegegeld, moet u misschien de rekening splitsen of een goedkopere universiteit kiezen.

het punt is, het hebben van een financieel plan – ongeacht het leven’s curveballs – zal voorkomen dat je dromen uit de rails vallen wanneer het leven een plotselinge wending neemt.

u kunt er zelfs voor kiezen om een financiële professional te ontmoeten, die enorme ondersteuning kan bieden om u te helpen uw financiële doelen te bereiken.

Hier zijn slechts een paar manieren waarop een financieel adviseur u kan helpen:

 • ontmoet u regelmatig om uw voortgang te evalueren
 • bepaal of aanpassingen moeten worden gemaakt
 • Geef u relevant financieel advies
 • bied beleggingshulp met pensioenfondsen
 • leid uw inspanningen met sparen voor pensionering

 

samengevat: het is belangrijk om financiële doelen voor jezelf te stellen

I geloof dat iedereen geboren wordt met een gevoel van doel, maar de meesten van ons verliezen het naarmate we ouder worden. Het wordt begraven onder de uitdagingen van het leven, en we verliezen het grotere plaatje uit het oog. Zoveel mensen nemen genoegen met wat het leven hen geeft, in plaats van opzettelijk een leven te creëren dat hun doel weerspiegelt.

een van de belangrijkste voordelen van het stellen van doelen is om je doel af te stemmen op je acties. Ze geven je richting, richten je energie en geven je een gevoel van voldoening wanneer ze worden bereikt. Ze helpen je om toekomstgericht te zijn.

en “purpose” hoeft geen groot probleem te zijn. Het gaat niet altijd om het doel van je leven. Het kan een kleiner doel zijn dat je helpt om het grotere doel te bereiken.

doelen worden geboren uit een visie – meestal een die de kwaliteit van je leven zal verbeteren. Als je geen visie hebt voor je toekomst, en een visie waarmee je je grootste doelen kunt verbinden, zul je uiteindelijk genoegen nemen met wat het leven je ook geeft.

het is belangrijk om doelen te hebben die je acties sturen en motivatie bieden om door te gaan. Om verder te gaan naar een rijker, meer bevredigend leven.

laat de omstandigheden uw resultaten niet bepalen. Wees niet passief met je geweldige pensioendromen.

wees toekomstgericht. Neem de controle. Begin de loop van je leven te veranderen.

Je hebt een grote rol in het creëren van een betere toekomst voor jezelf, dus stel wat financiële doelen en begin het te laten gebeuren!

Plaats een reactie