Waarom is het belangrijk om financiële doelen te stellen? Hier zijn 9 krachtige voordelen

Heb je je ooit afgevraagd, waarom is het belangrijk om financiële doelen te stellen? Zo ja, dan ben ik blij dat je hier bent.

In dit bericht ga ik de vele bewezen voordelen van het stellen van financiële doelen met je delen. Leer hoe u verbazingwekkende positieve veranderingen in uw leven kunt ervaren door specifiek te worden met wat u wilt en opzettelijk actie te ondernemen.

Alleen grote dromen of goede bedoelingen hebben is niet genoeg. Als u uw visie voor uw financiële leven volledig wilt realiseren, moet u een plan opstellen om dat te realiseren. Dit omvat het stellen van doelen die uw waarden en prioriteiten ondersteunen.

Het hebben van zinvolle doelen kan je op weg helpen naar een schuldenvrij leven en je reis naar financiële vrijheid begeleiden.

De voordelen van het stellen van financiële doelen werken allemaal samen om uw financiële gezondheid te verbeteren. U zult meer vertrouwen krijgen in uw beslissingen over geldbeheer en geldgerelateerde stress aanzienlijk verminderen.

Als u de controle over uw geld wilt nemen en een financieel zekerder leven wilt creëren, moet u enkele financiële doelen stellen .

Klaar om uw financiële doelen te verpletteren? Download deze GRATIS tracker voor financiële doelen vandaag nog!

Wat zijn de voordelen van het stellen van financiële doelen?

Het vaststellen van financiële doelen is een cruciale stap op weg naar succes, stabiliteit en veiligheid.

Wanneer u beslist hoe u uw geld gaat beheren om het leven te bereiken dat u wilt, begint u om uw acties af te stemmen op uw doelen. Dit is hoe je je leven in beweging zet in de richting van een specifiek resultaat.

Levensdoelen komen over het algemeen ten goede aan je leven door focus, motivatie en vertrouwen te creëren. Maar wanneer u gedefinieerde financiële doelstellingen in uw levensplan opneemt, bereidt u zich voor op succesvolle resultaten die verschillende gebieden van uw leven ten goede komen.

Hier zijn 9 voordelen van het stellen van financiële doelen:

 1. U kunt een effectief actieplan voor uw financiën maken
 2. U kunt de juiste strategieën kiezen
 3. U kunt uw voortgang meten
 4. Je weet wat je prioriteiten zijn
 5. Je versterkt je motivatie en toewijding
 6. Je vergroot je kansen op positieve resultaten
 7. Je creëert ingebouwde verantwoordelijkheid
 8. Je verbetert je geld-mindset
 9. Je hebt hoop en vertrouwen in je toekomst

Al deze voordelen zorgen voor een krachtige verandering in je leven en ze zullen je inspireren om financiële beslissingen te nemen die je dichter bij je grotere doelen brengen .

Laten we ze allemaal in detail bespreken.

#1 Financiële doelen leiden uw planning

Als u eenmaal een besluit heeft genomen over specifieke financiële doelstellingen, kunt u een algemeen plan ontwerpen om deze te bereiken hen. Als je weet waar je wilt eindigen, hoef je alleen maar de stappen in te vullen om daar te komen.

Deze stappen zijn slechts “stukjes” van je grotere doelen. Stel dat u een langetermijndoel heeft om binnen 5 jaar schuldenvrij te zijn. Je zou dit grote doel gaandeweg opsplitsen in kleinere doelen. Denk hierbij aan het verlagen van de kosten, het verhogen van uw inkomen en het verdubbelen van uw maandelijkse betalingen.

Deze kleinere doelen dienen als mijlpalen op weg naar het verwezenlijken van uw langetermijnvisie. Ze vertellen je hoeveel je moet sparen om je grote doel te bereiken. Sommige zullen eerder worden bereikt dan andere, maar ze dragen allemaal bij aan het bereiken van uw grote doel.

Deze mijlpalen vormen de leidraad voor uw financiële planning, en het bereiken van elk doel helpt u vooruit naar het volgende doel. 

En terwijl u uw doelen categoriseert in korte, middellange en lange termijn, creëren ze gezamenlijk een tijdlijn die u kunt volgen. Hierdoor kunt u een effectief en realistisch plan maken om uw grote doel te bereiken.

#2 Financiële doelen informeren uw strategieën

Wanneer u een roadtrip plant, begint u meestal met uw bestemming. Vervolgens bepaal je welke route je wilt nemen om daar te komen.

Je persoonlijke ambities kunnen op veel verschillende manieren worden bereikt. Maar afhankelijk van uw tijdlijn en omstandigheden, zal het pad dat u volgt om ze te bereiken, variëren. Verschillende financiële doelstellingen vereisen verschillende strategieën.

Wanneer u uw financiële doelstellingen heeft bepaald, heeft u een globaal beeld van waar u naartoe gaat. Dit perspectief helpt u bij het bepalen van de tools en methoden die uw inspanningen om deze doelen te bereiken, het beste kunnen ondersteunen.

U kunt een bepaald budgetteringsproces of investeringsvehikel kiezen omdat dit de grootste potentiële vooruitgang biedt binnen het door u gestelde tijdsbestek. Of u kunt kiezen tussen de methoden voor schuldensneeuwbal en schuldenlawine om uw schuldensaldi weg te vagen.

De enige manier om met vertrouwen een keuze te maken, is door duidelijk gedefinieerde doelen te hebben die uw strategieën bepalen.

Vervolgens kunt u de meest efficiënte manier implementeren om ze met succes te bereiken.

#3 Financiële doelen zorgen voor meetbare vooruitgang

Het stellen van financiële doelstellingen biedt een manier om uw voortgang te meten, zodat u weet of u op de goede weg bent of niet.

Terwijl u de nodige acties onderneemt om uw doelen te bereiken, kunnen de resultaten die u ervaart geven je perspectief en inzicht. Ze stellen u in staat te identificeren wat werkt en wat moet worden aangepast.

Het hebben van een maatstaf waaraan u zich kunt meten, creëert het bewustzijn om uzelf te evalueren en indien nodig zelf te corrigeren. Weten wanneer en wat u moet veranderen in uw financiële plan is van cruciaal belang om uw doelen op tijd te bereiken.

Ook zien hoe ver je bent gekomen en hoeveel dichter je bij je doelen bent, is een geweldige manier om de motivatie te stimuleren.

#4 Financiële doelen helpen je te focussen op je prioriteiten

Als je nooit duidelijk weet wat je in het leven wilt bereiken, heb je geen richting. En als je geen richting hebt, heb je geen focus. Dit leidt tot afleidingen die u uiteindelijk verder wegtrekken van wat echt belangrijk voor u is.

Het stellen van financiële doelstellingen helpt u te focussen op uw prioriteiten, zodat u uw acties kunt afstemmen op uw waarden . Ze fungeren als een filter dat die verleidelijke afleidingen elimineert.

Dit kan ertoe leiden dat u moeilijke beslissingen moet nemen, zoals het niet langer helpen van uw volwassen kinderen met onkosten of het volledig bekostigen van hun hbo-opleiding.

Als uw huidige beslissingen gebaseerd zijn op uw langetermijnvisie, is dat gemakkelijker om keuzes te maken die uw doelstellingen ondersteunen. U zult meer vertrouwen hebben in hoe u uw geld beheert, omdat u weet dat uw acties uw prioriteiten weerspiegelen.

Als je gefocust bent op wat belangrijk is, ben je ook minder geneigd om extra geld uit te geven aan dingen die niet bijdragen aan je algehele vooruitgang. U zult meer toegewijd zijn aan het nemen van financiële beslissingen die u dichter bij uw haalbare doelen brengen.

#5 Financieel doelen versterken motivatie & toewijding

Specifiek zijn over uw financiële doelstellingen geeft u niet alleen richting, het creëert ook de motivatie om door te zetten in tegenspoed. Naarmate u dichter bij uw doel komt, wordt uw toewijding om het te bereiken sterker.

Veel mensen vermijden het stellen van doelen omdat ze bang zijn voor de teleurstelling van een mislukking. Falen is echter vaak een noodzakelijke opstap naar succes en biedt waardevolle lessen.

Terwijl u tegenslagen en onverwachte moeilijkheden tegenkomt, bieden uw doelen de motivatie om vooruit te blijven gaan.

Wanneer je specifieke doelen stelt, creëer je ook duidelijkheid over je toekomst. Als u een duidelijk idee heeft van waar u naartoe gaat en wat er mogelijk is voor uw leven, is de kans groter dat u actie onderneemt.

Gerelateerd bericht:  Hoe u uzelf kunt motiveren om uw doelen te bereiken

#6 Financiële doelen verbeteren je kansen van succes

Zoals eerder vermeld, biedt het stellen van financiële doelen de duidelijkheid die nodig is om de positieve resultaten te creëren die u in uw leven wilt. Als u de resultaten die u wilt ervaren niet definieert, zal uw reis naar financiële vrijheid op zijn best troebel zijn.

Iemand die slim was, zei eens dat een droom zonder plan slechts een wens is. Met andere woorden, als je alleen maar droomt over wat zou kunnen zijn en nooit actie onderneemt, laat je het aan de omstandigheden over om te bepalen of je droom ooit zal uitkomen.

Het stellen van gedefinieerde financiële doelstellingen zet u aan tot actiegericht gedrag en uw kansen om uw dromen daadwerkelijk te realiseren nemen aanzienlijk toe. Als je eenmaal je koers hebt uitgestippeld om ze te bereiken, zet je jezelf op weg naar een succesvol resultaat.

#7 Financiële doelen zorgen voor ingebouwde verantwoording

Voor sommige mensen is de weg naar een financieel zeker pensioen geplaveid met goede voornemens. Dat komt omdat velen er niet in slagen om van alleen maar goede ideeën naar een specifiek, goed geschreven plan te gaan.

En als er geen plan is, is er niets om verantwoording over af te leggen.

Verantwoording is belangrijk als het gaat om het stellen van doelen, omdat het verantwoordelijkheid schept. Je doelen zijn als maatstaven die je voor jezelf stelt, en het is uiteindelijk aan jou om ze te bereiken. Dit creëert een gevoel van eigenaarschap dat bijdraagt ​​aan een succesvol resultaat.

Het opschrijven van uw financiële doelstellingen en deze elke dag lezen is een krachtige gewoonte om te oefenen. Door jezelf dagelijks te herinneren aan de verbeteringen die je in je leven wilt aanbrengen, krijg je een diep gevoel van verantwoordelijkheid om vooruitgang te boeken.

#8 Financiële doelen zullen uw geld-mindset verbeteren

U kunt de beste geldgewoonten oefenen, maar u zult nooit financiële vrijheid bereiken als u een ongezonde geldmindset heeft.

Uw geldmindset is uw eigen overtuigingen en opvattingen over geld. > Deze overtuigingen sturen uw gedrag, dat leidt tot resultaten.

Dus als u gelooft dat u nooit meer uit uw schulden zult komen, of dat u nooit meer geld zult verdienen, of dat u nooit genoeg hebben om met pensioen te gaan… raad eens?

Waarschijnlijk niet.

De overtuigingen die je hebt over geld bepalen de manier waarop je met je geld omgaat.Met andere woorden, uw acties zullen onvermijdelijk uw overtuigingen bevestigen.

Het stellen van financiële doelstellingen kan u helpen een gezondere geldmindset te creëren. De productieve gewoonten die je ontwikkelt en de vooruitgang die je ervaart, zorgen voor een positievere kijk die na verloop van tijd die oude overtuigingen doorbreekt.

Terwijl je onderweg kleine successen boekt, heb je een gevoel van prestatie. Dit stelt je in staat om jezelf open te stellen voor meer mogelijkheden.

Je begint in jezelf te geloven en in je vermogen om een ​​betere toekomst te creëren. Je raakt meer op je gemak met risico's en je bent meer bereid om nieuwe richtingen te verkennen. Je geest opent zich voor een groter beeld en je begint alle verbazingwekkende kansen om je heen te zien.

Dat is het moment waarop je mentaliteit verandert en je overtuigingen inspireren tot acties die leiden tot positieve en voorspoedige resultaten.

Gerelateerd bericht:  4 verkapte angsten die u ervan weerhouden uw doelen te bereiken

#9 Financiële doelen kunnen hoop en vertrouwen bevorderen

Ben je ooit rondgereden door iemand die niet weet waar hij heen gaat? Misschien nam je partner je mee naar een afspraak en stond erop dat ze het gebouw konden vinden en je daar op tijd konden brengen. Maar na vijf bochten begon je het vertrouwen in hun navigatievaardigheden te verliezen.

Het hebben van een kaart om je te begeleiden is een manier om er zeker van te zijn dat je je bestemming zult bereiken. Je kent het adres en je hebt de routebeschrijving om er te komen. Het is gewoon een kwestie van de kaart volgen.

Het stellen van financiële doelstellingen is als het maken van een kaart voor uw geldbeheer.Als je eenmaal hebt bepaald waar je wilt eindigen, fungeren je doelen onderweg als oriëntatiepunten. Met elke die u bereikt, weet u dat u de goede kant op gaat en dat u dichter bij uw bestemming bent.

U bent zelfverzekerd en hoopvol dat uw reis een succes zal worden, aangezien zolang u maar vooruit blijft gaan.

Het hebben van gedefinieerde doelen haalt het giswerk uit uw financiële planning. U kent de stappen die u moet nemen en u hebt er alle vertrouwen in dat uw acties uw persoonlijke ambities ondersteunen.

En wanneer u zeker bent van uw beslissingen, hebt u hoop dat ze zullen leiden tot een beter leven.

Nu u de krachtige voordelen kent van het stellen van financiële doelen, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat de beste manier is om uw eigen doelen te stellen.

Natuurlijk kan dit actieve proces net zo eenvoudig zijn als het maken van een lijst met doelen die zinvol voor jou. Maar hoe specifieker u bent met uw doelen, hoe groter de kans dat u ze doorzet en realiseert.

Later ga ik door 5 stappen om financiële doelstellingen en blijf toegewijd aan uw plan. Maar laat me u eerst een paar voorbeelden geven van de drie soorten financiële doelen.

Wat is een financiële doel?

Financiële doelen zijn de specifieke intenties die u voor uw geld bepaalt. Uw doelen zijn uniek voor uw persoonlijke financiële omstandigheden en ze geven u gedefinieerde doelen om naar te streven. Ze vertegenwoordigen het ideale resultaat van uw financiële beslissingen in de loop van de tijd.

Financiële doelen moeten specifiek, meetbaar, haalbaar en op tijd gebaseerd zijn.

Uw doelen moeten ook zinvol, relevant en afgestemd zijn op uw waarden.

U wilt uw doelen ook ordenen in tijdcategorieën. Door doelen voor de korte, middellange en lange termijn te creëren, kunt u op schema blijven met uw financiële doelen.

Voorbeelden van financiële doelen

Er zijn drie hoofdtypen financiële doelen: korte termijn, middellange termijn en lange termijn. Of u nu van uw creditcardschuld af wilt komen of wilt sparen voor een droomvakantie, elk financieel doel kan worden gecategoriseerd als een van deze drie typen.

Hoe specifieker u uw doelen kunt maken, hoe een grotere kans dat u ze bereikt. Door een doeldatum vast te stellen en een meetbaar resultaat vast te stellen, kunt u gefocust en op schema blijven.

Hier zijn enkele voorbeelden van elk type financieel doel.

Financiële kortetermijndoelen voorbeelden

Financiële kortetermijndoelen kunnen worden gesteld voor een dag tot 2 jaar in de toekomst. Het zijn de doelstellingen die u in relatief korte tijd kunt bereiken.

Uw kortetermijndoelen moeten u altijd dichter bij uw middellange- en langetermijndoelen brengen. Het zijn de “quick wins” in uw algehele financiële plan.

Hier zijn enkele voorbeelden van financiële kortetermijndoelen:

 • Betaal $ 5.000 aan creditcardschuld binnen 18 maanden met behulp van de 'debt lawine'-methode
 • Bespaar $ 1.500 voor een zomervakantie vóór 1 mei
 • Schaf binnen 12 maanden een levens- en invaliditeitsverzekering af
 • Open een fiscaal voordelig pensioen account zoals een 401(k) of IRA binnen 3 maanden
 • Begin deze maand met het plannen van maaltijden om de voedseluitgaven met 25% te verminderen
 • Kijk rond voor lagere autoverzekeringspremies deze week

Voorbeelden van financiële doelen op middellange termijn

Middellangetermijndoelen voor uw financiën (ook wel “midterm” genoemd) moeten binnen 2 tot 5 jaar. Het duurt langer om ze te bereiken dan kortetermijndoelen, en ze zijn als het ware de brug tussen uw kortetermijn- en langetermijndoelen. 

Hier zijn een paar voorbeelden van financiële doelen op middellange termijn:

 • Breng uw kredietscore binnen 2 jaar boven de 800
 • Verhoog de maandelijkse bijdragen voor pensioensparen tot 15% binnen 3 jaar
 • mijn persoonlijke lening van $ 10.000 binnen 4 jaar afbetalen
 • $ 20.000 besparen voor een Europese droomvakantie in 3 jaar
 • een bedrag van $ 40.000 hebben betaling voor een nieuwe woning binnen 5 jaar
 • binnen 2 jaar een noodfonds voor 6 maanden opbouwen

Voorbeelden van financiële langetermijndoelen

Uw financiële planning moet beginnen met uw langetermijndoelen, die van 5 tot 20 jaar kunnen duren om te bereiken. Op die manier kunt u ze opsplitsen in doelen voor de middellange en korte termijn. 

Het zijn uw grootste doelen, dus ze vergen meestal de meeste tijd en financiële inzet. 

Hier is een korte lijst met financiële langetermijndoelen:

 • binnen 10 jaar $ 50.000 aan extra spaargeld opbouwen voor collegegeld
 • vrij zijn van schulden aan studieleningen binnen 15 jaar
 • hypotheek binnen 20 jaar afbetalen
 • mijn pensioenrekeningen volledig financieren tegen de tijd dat ik de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt
 • $10.000 per jaar genereren maand aan passief inkomen op mijn 55ste

Laten we nu eens kijken hoe u uw eigen financiële doelen kunt creëren.

5 ​​stappen om financiële doelen te stellen waar je je aan zult houden

Als je de tijd neemt om doelen te stellen, moet je er zeker van zijn dat je doelen kiest waar je je ook daadwerkelijk aan zult committeren. Voer deze 5 stappen uit om gelddoelen te creëren die u inspireren om actie te ondernemen:

1. Wees specifiek

Denken “Ik zou graag meer geld willen sparen” is een idee.

Maar opschrijven dat ik een jaar lang elke maand $ 500 op mijn spaarrekening ga storten, is een doel.

Wees specifiek met details en actie-items. Weet precies wat je wilt bereiken. Een doel moet duidelijk en beknopt zijn.

2. Maak ze meetbare doelen

Als u uw voortgang niet kunt meten, is uw doel niet specifiek genoeg.

U moet resultaten kunnen kwantificeren, zodat u uw algehele doel kunt opsplitsen in kleinere, meetbare stukjes. Op deze manier kunt u bruikbare stappen maken die u onvermijdelijk vooruit helpen.

Laat geen ruimte voor interpretatie of mening. Zorg voor duidelijke en gedefinieerde mijlpalen die dienen als bewijs van vooruitgang, zodat je gefocust en gemotiveerd kunt blijven.

3. Geef ze een tijdsbestek

Een grote fout die veel mensen maken bij het stellen van doelen is het niet stellen van een deadline. Het gevolg is dat hun doel steeds wordt uitgesteld omdat minder belangrijke dagelijkse taken voorrang hebben.

Volgens de Parkinson’s Law, “werk breidt zich uit naar vul de beschikbare tijd voor de voltooiing ervan.  Als je jezelf eindeloos veel tijd geeft om een ​​doel te bereiken, blijf je je uren vullen met druk werk en zie je het nooit vervuld.

Jezelf een einddatum geven zal een boost geven motivatie en verscherp je focus. U kunt effectiever prioriteiten stellen als u gebonden bent aan een bepaalde hoeveelheid tijd.

4. Weet waarom

Net zoals je specifiek moet zijn over je doelen, moet je ook kristalhelder zijn over de redenen achter hen.

Als je geen emotionele band hebt die sterk genoeg is om je acties te sturen, geef je op bij het eerste teken van tegenspoed.

De doelen die je jezelf stelde, kwamen waarschijnlijk voort uit een verlangen om je leven op de een of andere manier te verbeteren. Je gelooft dat ze je ten goede zullen komen en zullen bijdragen aan een betere toekomst. Dit klinkt goed, maar het is niet genoeg om je door tegenslagen en teleurstellingen te loodsen.

Vraag jezelf af waarom een ​​doel belangrijk voor je is. Hoe zal het je leven beïnvloeden? Welke impact zal het hebben op uw familie en dierbaren? Wat zou er gebeuren als je het niet bereikt?

Blijf graven totdat je de belangrijkste reden vindt die een sterke emotionele band met het doel creëert. Dit heeft meestal te maken met wat u waardeert het meest in het leven, zoals uw familie, uw geloof of uw doel.

Weten waarom dit de sterkste motiverende factor is tijdens uw reis om uw doel te bereiken. Neem de tijd om uw redenen serieus te nemen.

5. Zet uw doelen op schrift

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die hun doelen opschrijven een groter succespercentage ervaren bij het bereiken ervan. Waarom is dit?

Het opschrijven van uw doelen dwingt u om duidelijk en gefocust te zijn. Het is het begin van actie ondernemen. Het is jezelf in beweging brengen.

Je creëert ook een visueel signaaldie u eraan herinnert waar u naartoe gaat. Als je even de tijd neemt om je geschreven doelen te bekijken, motiveer je je acties. Je wordt bewuster in het afstemmen van je gedrag op je prioriteiten.

Ook geschreven doelen zetten dagdromen om in verklaringen. Het zijn niet langer passieve gedachten, maar ze worden iets tastbaars dat je kunt zien, lezen en communiceren. Deze kleine schakelaar is een krachtige kracht die de hersenen vertelt om op zoek te gaan naar oplossingen die u zullen helpen uw doelen te bereiken.

Houd je doelen niet in je hoofd. Zet ze op papier en bekijk ze elke dag.

Video:  SMART-doelen stellen

Gewoonten die u helpen uw financiële doelen te bereiken

Als u uw doelen wilt bereiken, moet u slimme gewoonten ontwikkelen die u op het goede spoor houden.

Geldgewoonten zijn als de opstapjes die u van de startlijn naar de eindstreep brengen. Het zijn de gedragssystemen die de resultaten ondersteunen die u probeert te bereiken.

Goede gewoonten hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Maar als ze eenmaal een tweede natuur zijn geworden, kunt u erop vertrouwen dat ze u brengen waar u heen wilt.

Hier zijn een paar slimme geldgewoonten die u kunnen helpen uw financiële doelen te bereiken:

 • Houd uw uitgaven bij en volg een maandelijks budget
 • Doe aankopen met contant geld en minimaliseer schulden
 • Vermijd levensstijlinflatie en leef onder je middelen
 • Automatiseer uw spaarbijdragen met bankoverschrijvingen en automatische stortingen
 • Maak van sparen een prioriteit en betaal altijd eerst uzelf

Hoe u uw voortgang bijhoudt met een financieel doeloverzicht

Bereid uzelf voor op succes door een grafiek te maken die uw voortgang naar uw financiële doelen bijhoudt.

Een diagram met financiële doelen helpt u specifiek te worden met een tijdlijn, strategieën en uitvoerbare taken. 

Hier zijn zes concrete stappen die u kunt nemen om uw eigen diagram met financiële doelen te maken:

 1. Schrijf één financieel doel op dat u wilt bereiken.
 2. Bepaal de financiële inzet die het doel vereist.
 3. Bepaal een einddatum voor wanneer u zou dit doel realistisch gezien kunnen bereiken.
 4. Breek die financiële toezegging op in maandelijkse besparingsdoelen.
 5. Schrijf effectieve actiestappen op die u kunt nemen.
 6. Houd uw maandelijkse voortgang bij.

Ik zal u een voorbeeld laten zien:

U kunt uw eigen grafiek en tracker voor financiële doelen maken, of een gratis downloaden van deze pagina!

Houd uw opties open en pas aan wanneer nodig

Niemand weet wat de toekomst in petto heeft, dus het is belangrijk om een ​​zekere mate van flexibiliteit te behouden als het gaat om uw financiële doelen. Het leven gaat zelden zoals gepland, dus weet wat uw opties zijn en pas uw koers aan wanneer dat nodig is.

Het verliezen van de baan die u 20 jaar lang hebt uitgeoefend of de diagnose krijgen van een slopende ziekte kan gooi uw plannen van de ene op de andere dag in de war.

Bereid je voor op deze tegenslagen voordat ze gebeuren. Zorg voor een back-upplan dat u kunt implementeren, zodat u eventuele negatieve gevolgen kunt minimaliseren.

Misschien moet u uw doelen opnieuw prioriteren of verschuiven, zodat ze beter passen bij uw nieuwe omstandigheden.

/p>

Als uw pensioenplannen bijvoorbeeld draaiden om vervroegd met pensioen gaan, zou u uw tijdlijn nog een paar jaar kunnen verlengen. Of, als het uw doel was om voor uw kinderen te betalen’ collegegeld, moet u misschien de rekening splitsen of een goedkopere universiteit kiezen.

Het punt is dat het hebben van een financieel plan – ongeacht de curveballs van het leven – zal voorkomen dat uw dromen uit de rails vallen wanneer het leven een plotselinge wending neemt.

U kunt er zelfs voor kiezen om een ​​financiële professional te ontmoeten, die u enorm kan ondersteunen bij het bereiken van uw financiële doelen.

>

Hier zijn slechts enkele manieren waarop een financieel adviseur u kan helpen:

 • regelmatig met u afspreken om uw voortgang te evalueren
 • bepalen of er aanpassingen nodig zijn
 • u relevant financieel advies geven
 • bied hulp bij beleggen met pensioenfondsen
 • begeleid uw inspanningen bij het sparen voor uw pensioen

Vergeet niet om vandaag nog deze GRATIS tracker voor financiële doelen mee te nemen en begin met het verpletteren van uw doelen!

Samengevat: het is belangrijk om financiële doelen voor jezelf te stellen

Ik geloof dat iedereen wordt geboren met een gevoel van doel, maar de meesten van ons verliezen het als we ouder worden. Het raakt bedolven onder de uitdagingen van het leven en we verliezen het grotere geheel uit het oog. Zoveel mensen nemen genoegen met wat het leven hen geeft, in plaats van doelbewust een leven te creëren dat hun doel weerspiegelt.

Een van de belangrijkste voordelen van het stellen van doelen is dat uw doel overeenkomt met uw acties .Ze geven je richting, concentreren je energie en geven je een gevoel van voldoening als je het bereikt hebt. Ze helpen je om toekomstgericht te zijn.

En 'doel' hoeft niet zo belangrijk te zijn. Het gaat niet altijd om het doel van je leven. Het kan een kleiner doel zijn dat je helpt om het grotere doel te bereiken.

Doelen komen voort uit een visie – meestal een die de kwaliteit van je leven zal verbeteren. Als je geen visie hebt voor je toekomst, en een visie waaraan je je grootste doelen kunt koppelen, zul je uiteindelijk genoegen moeten nemen met wat het leven je ook te bieden heeft.

Het is belangrijk om doelen te hebben die je acties sturen en motiveert om door te gaan. Om vooruit te blijven gaan naar een rijker, meer vervullend leven.

Laat de omstandigheden uw resultaten niet bepalen. Wees niet passief met uw geweldige pensioendromen. 

Krijg toekomstgericht. Neem controle. Begin met het veranderen van de loop van je leven.

Je speelt een grote rol in het creëren van een betere toekomst voor jezelf, dus stel een aantal financiële doelen en begin het waar te maken!

Plaats een reactie