Waarom Is Het Zo Moeilijk Om Geld Te Besparen? 15 Tips Om Het Makkelijker Te Maken

Contents

het hoeft niet zo moeilijk te zijn om te redden geld

heb je ooit naar je bankrekening gekeken en je afgevraagd waar al je geld naartoe ging? Waarom is het zo moeilijk om geld te besparen?

In het huidige economische klimaat hebben veel mensen moeite om hun dagelijkse uitgaven te dekken, laat staan om geld toe te voegen aan besparingen.

tussen de stijgende inflatie en de stijgende supermarkt-en gasprijzen voelen mensen op alle inkomensniveaus de knel in hun portemonnee. In feite kan meer dan de helft van de Amerikaanse huishoudens een financiële noodsituatie van $1000 niet uit hun beschikbare inkomen dekken.

hoewel deze externe omstandigheden buiten uw controle zijn, zijn er nog steeds goede geldgewoonten die u kunt ontwikkelen die u zullen helpen succesvoller te zijn met uw financiële doelen. Je hoeft niet vast te zitten in een schaarste mentaliteit en geloven dat er niets wat je kunt doen om de maandelijkse besparingen te verhogen!

aan de andere kant is het mogelijk dat uw levensstijl niet is beïnvloed door externe omstandigheden, maar uw spaarrekening ziet er nog steeds vrij kaal uit. In dat geval is het belangrijk om een beetje onderzoek te doen om erachter te komen wat je ervan weerhoudt om geld te besparen.

in deze post, I ’ll geven u 15 redenen waarom uw spaarrekening lijdt, zodat u een beter begrip waarom het zo moeilijk is om geld te besparen. I ’ ll geven u ook bruikbare tips die u kunt nemen om te beginnen met het besparen van meer geld, ongeacht uw situatie. Elk van deze tips zal u helpen meer rijkdom op te bouwen, zodat u uw financiële doelen sneller kunt bereiken.

pak dit gratis Geldbesparingsplan om u te helpen een spaarstrategie te maken!

 

15 redenen waarom het zo moeilijk is om geld te besparen

wist je dat je volledig in staat bent om van een late spaarder naar een *grote* spaarder te gaan?

de sleutel is het identificeren van de obstakels die sparen moeilijk voor u maken. Als je eenmaal weet wat je tegenhoudt, kun je stappen ondernemen om ze te vervangen door gewoonten die geld besparen zoveel gemakkelijker maken.

Hier zijn 15 barrières I’ve geïdentificeerd die u zal houden van het besparen van geld:

 1. Living beyond your means
 2. Don’t have a budget
 3. Too much credit card debt
 4. don’t make enough money
 5. Not tracking your spending
 6. Lifestyle inflation
 7. priority
 8. don’t hebben zinvolle doelen
 9. geen noodfondsen
 10. impuls winkelen
 11. hoge vaste maand tot maand uitgaven
 12. living paycheck to paycheck
 13. gebrek aan financiële geletterdheid
 14. een schaarste mindset
 15. een economische neergang

je waarschijnlijk Aren’t worstelen met alles op de lijst, maar zelfs slechts één of twee van deze obstakels zullen in de weg staan om meer geld te besparen.

laat ’ s graven een beetje dieper in elk van hen, en ik’ll geven u een aantal suggesties voor hoe je je strijd om te zetten in succes.

1. I ’m living beyond my means

als uw dagelijkse uitgaven uw maandelijkse inkomen overschrijden, is er niets meer te sparen. Plus, leven boven je middelen stelt je alleen maar in om dieper in de schulden te komen omdat je geen geldbesparingen hebt om een financiële noodsituatie te dekken.

om deze strijd te overwinnen, is er echt één ding dat je moet doen. Bezuinigen op uitgaven.

afhankelijk van uw financiële omstandigheden, kan dit betekenen:

 • je krijgt ontdoen van de auto betaling (en de glanzende nieuwe auto)
 • verkleind uw huis en verhuizen naar een meer betaalbare buurt
 • stop met naar Starbucks, Target, Amazon, of waar anders u dwangmatig uitgeven
 • knip kabel, de sportschool, en ongebruikte abonnementen die u don’t nodig
 • probeer te winkelen bij Goodwill voordat u nieuw koopt

een goede manier om binnen uw mogelijkheden te leven is om altijd contant te betalen. Als u de kosten niet kunt dekken met uw betaalrekening, kunt u het zich niet veroorloven! Deze regel voorkomt dat u uw creditcards uittrekt. Kies ervoor om in plaats daarvan uw betaalkaarten te gebruiken.

Houd er rekening mee dat leven boven je inkomen niet noodzakelijkerwijs betekent dat je niet genoeg geld verdient. U kunt gewoon te veel uitgeven aan discretionaire uitgaven. 

meer informatie over meer uitgaven die u kunt verminderen door mijn bericht te lezen over hoe ik $1.000 van onze maandelijkse uitgaven heb gekort.

je zult nooit in staat zijn om te sparen tenzij er wat ruimte is tussen wat er nodig is om te leven en wat je op je bankrekening zet. Een manier om die ruimte te creëren is met een budget.

2. I ’m niet budgetteren

een budget is als een uitgavenplan dat u helpt uw cashflow te maximaliseren, uw rekeningen op tijd te betalen en uw spaarbijdragen te verhogen. 

Als u momenteel geen budget heeft, kan dit een belangrijke reden zijn waarom u geen geld kunt besparen. Zonder een plan voor uw geld, kan het moeilijk zijn om vast te houden aan de bestedingslimieten.

een budget zal je helpen om meer bewust met je geld om te gaan. Als je elke dollar een doel geeft, maximaliseer je je inkomen.

een manier om doelgericht te zijn met het besparen van meer geld is om het op te nemen in uw budget. Wijs uw maandelijkse spaardoel toe als een reguliere uitgave en betaal het zoals het elke andere factuur is.

er zijn een paar populaire budgetmethoden om uit te kiezen, waaronder enveloppe-budgettering, zero-sum-budgettering en de 50/30/20-begroting. Zoek een budgetsysteem dat aan uw behoeften voldoet, Maak een aantal budgetdoelstellingen en ga opzettelijk met uw geld om.

3. I ’m in te veel creditcardschuld

het hebben van te veel creditcardschuld kan het moeilijk maken om geld te besparen. Veel mensen raken verstrikt in de cyclus van focussen op schuldaflossing en negerenbesparing. Deze strategie kan u echter in een moeilijke situatie brengen wanneer er onverwachte kosten opduiken en u deze moet in rekening brengen.

Dave Ramsey beveelt aan om $1.000 te sparen in noodbesparingen. Dit is als een “starter ” fonds voor kleine noodsituaties die onvermijdelijk ontstaan. Zodra u dat in de bank hebt gekregen, moet u al uw aandacht en kleingeld besteden aan het afbetalen van uw schuld.

want als alles wegspoelt, is het aflossen van schulden sparen. Hoe meer je het afbetaalt, hoe minder schulden je hebt. En hoe minder schulden je hebt, hoe meer je kunt besparen.

zorg ervoor dat u prioriteit geeft aan uw schulden (betalingen voor studieleningen, medische rekeningen, creditcards, enz.) dus u bent strategisch over het minimaliseren van uw schuldenlast. Kom met een betalingsplan (zoals Ramsey ‘ s Debt Snowball) dat je het snelst uit de schulden haalt.

zodra uw schuld is afbetaald, geld besparen zal zo veel gemakkelijker – zolang je don ’ t blijven opladen!

4. Ik don ’t maken genoeg inkomen

soms is het gewoon het gebrek aan geld dat het een uitdaging maakt om meer besparingen op te bouwen.dat lijkt misschien een hopeloze situatie, maar eigenlijk is het verhogen van uw inkomen binnen uw controle.

Er zijn slechts zo veel hoeken die u kunt snijden in uw budget, maar uw vermogen om extra geld te verdienen is onbeperkt. 

begin met waar u zich bevindt: uw baan.

vraag om een verhoging of Solliciteer voor een promotie. Dit is waarschijnlijk de handigste manier om extra inkomsten te verdienen.

als je die kans niet hebt, kijk dan naar een tweede deeltijdbaan, een flexibele bijbaan of het starten van een eigen bijbaan. Je zou ook kunnen overwegen om een betere baan te zoeken die meer geld oplevert.

Raise een beetje extra geld snel door de verkoop van ongebruikte items rond het huis, of het aanbieden van een service in uw omgeving. Als u zich niet in een dringende situatie bevindt, overweeg dan om passieve inkomstenstromen op te bouwen met een online bedrijf dat meestal langer duurt om inkomsten te genereren.

Het grootste obstakel om meer geld te verdienen zit vaak tussen je oren. Als je hersenen met de verkeerde mindset werken, kan het moeilijk zijn om te geloven dat meer inkomen mogelijk is.

neem de tijd om alle mogelijkheden te onderzoeken die beschikbaar zijn om wat extra geld te verdienen, zowel in uw omgeving als online. Misschien heb je gewoon een beetje meer training nodig, of moet je dat bedriegersyndroom overwinnen voordat je je inkomen kunt verhogen.

zorg er ook voor dat je een veilige plek vindt voor al dat extra inkomen. Kijk naar een geldmarktrekening of hoogrentende spaarrekeningen, zodat het een plek heeft om te groeien.

voordat je het weet, zul je je spaardoelen verpletteren en je afvragen waarom je ooit dacht dat geld besparen moeilijk was.

5. Ik don ’t bijhouden van mijn uitgaven

als je meer geld wilt besparen, dan is het cruciaal dat je weet waar elke dollar naartoe gaat.

het maken van een budget geeft je een uitgavenplan om je aan te houden, maar eerst moet je weten welke uitgaven nodig zijn en welke kunnen worden afgesneden.

een eenvoudige manier om dit te doen is door naar eerdere bankafschriften te kijken en elke transactie te categoriseren als noodzakelijk of discretionair. U krijgt een goed idee van hoeveel inkomsten gaat naar uitgaven die kunnen worden geëlimineerd.

Kijk voor abonnement servicekosten, gym lidmaatschapskosten, rekening-courant kosten, uit eten gaan kosten, kleding kosten, en al het andere dat isn’t absoluut noodzakelijk.op deze manier vindt u de mogelijkheden om de uitgaven te verminderen en meer geld te besparen.

zodra je je bestedingspatronen kunt identificeren en je weet waar je geld naartoe gaat, heb je het financiële bewustzijn om betere keuzes te maken.

6. Lifestyle inflatie/lifestyle creep

Als u ooit sociale druk hebt toegestaan om uw aankoopbeslissingen te beïnvloeden, worstelt u mogelijk met lifestyle-inflatie.

ook bekend als“lifestyle creep ”, zal deze slechte geldgewoonte je verleiden om meer uit te geven wanneer je meer verdient. Dit is vaak het geval voor mensen die plotseling rijk worden door de loterij te winnen. Ze breiden hun levensstijl uit om al dat extra geld te consumeren. Dan gaan ze failliet.

Hier ’ s een tip: je don ’ t hoeft te besteden alles wat je maakt.

als uw inkomen stijgt in de tijd, Don ’t rechtvaardigen hogere kosten van levensonderhoud. Houd in plaats daarvan uw huidige kosten van levensonderhoud en zet het extra geld op uw spaarrekening.

Lees meer over lifestyle inflatie en hoe deze te overwinnen.

7. Geld besparen is geen prioriteit in mijn leven

veel mensen die het zich niet kunnen veroorloven om te stoppen met werken zodra ze de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, hebben het sparen in hun jongere jaren gewoon niet tot een prioriteit gemaakt.

zoals het gezegde luidt, “de dagen zijn lang, maar de jaren zijn kort”. Je hebt misschien het gevoel dat het leven langzaam gaat en je hebt genoeg tijd om te sparen voor later. Maar, het feit is, de jaren zullen voorbij vliegen en je zult oud zijn voordat je het Weet.

geld besparen vergt Intentie, opoffering en doorzettingsvermogen. Uw nest ei won ’ t groeien door wishful thinking en willekeurige keuzes! 

als je het moeilijk vindt om geld te besparen, heb je het misschien nog geen prioriteit gegeven. Het goede nieuws is dat je je gewoonten kunt veranderen en betere financiële beslissingen kunt nemen voor je geld.

begin jezelf als eerste te betalen uit elk salaris en richt je focus op je toekomst.

8. Ik heb geen zinvolle spaardoelen

zonder financiële doelen, kunt u moeite hebben om goede redenen te bedenken om geld te besparen. 

een geweldige manier om van uw spaargeld een prioriteit te maken en uw focus op de toekomst te leggen, is door zinvolle doelen voor uw geld te creëren.

als een 50 + late spaarder, mijn belangrijkste doel is het bouwen van mijn nest ei en sparen voor pensioen. Omdat ik niet wil werken in mijn jaren ‘ 70.Ik wil genieten van mijn gouden jaren, en het geld hebben om dingen te doen die mijn leven zullen verrijken. Ik don ’ t willen vertrouwen op de Sociale Zekerheid of mijn kinderen om mijn rekeningen te betalen, dus ik moet blijven werken aan het doel van financiële onafhankelijkheid. Dit zijn allemaal redenen die mij gemotiveerd houden.

Er zijn nog enkele belangrijke gebeurtenissen in het leven voor me (mijn kinderen huwelijken, kleinkinderen, reizen, enz.) die ik moet plannen en voorbereiden. Deze doelen houden ook mijn uitgaven onder controle en mijn spaargeld op koers.

Maak je eigen doelen, zodat je wat richting hebt met je geld. Bedenk een financieel plan dat uw credit score kan verbeteren, of bouw uw pensioenfonds op, of betaal voor een familievakantie. Het maakt niet uit wat het is, zolang het maar betekenisvol voor je is.

na verloop van tijd zul je geïnspireerd worden om te blijven sparen naarmate je dichter bij je doelen komt.

9. Ik heb geen noodfondsen

Ja, Het is waar dat een noodfonds Een soort spaarrekening is. Dus, het lijkt een beetje dom dat ik zou impliceren dat je geen geld kunt besparen omdat je geen spaargeld hebt, toch?

het hebben van fondsen die specifiek zijn gereserveerd voor nooduitgaven zal u echter ervan weerhouden schulden te maken. En, we weten uit Reden #3 hierboven, dat schulden alleen maar geld besparen moeilijker maakt.

met andere woorden, een noodfonds fungeert als een vangnet dat u zal helpen op koers te blijven met uw spaardoelen. 

de populaire aanbeveling is om 3 tot 6 maanden noodkosten te hebben. Dit is een geweldig doel om te hebben, maar zelfs $1000 zal vaak genoeg zijn om te voorkomen dat uw financiën ontsporen.

zoek een high-yield spaarrekening waar u uw noodfondsen kunt houden, en don’t vergeten om het geld dat u neemt aan te vullen.

10. I ’ m een impulsieve shopper

een gewoonte die geld besparen zo moeilijk kan maken, is impulsief winkelen. Dit is de praktijk van het kopen van dingen zonder enige planning of overweging voor de gevolgen. 

impulsieve shoppers zijn meer gericht op onmiddellijke bevrediging dan op toekomstige doelen. Hun ongeplande uitgaven resulteren vaak in meer schulden en minder besparingen.

van tijd tot tijd een impulsaankoop doen heeft geen grote impact op uw budget, maar overmatige impulsuitgaven kunnen grote financiële problemen veroorzaken.

als je worstelt met impulsaankopen, probeer dan een aantal dagelijkse bestedingslimieten te definiëren waaraan je je kunt houden. Je zou zelfs een categorie ongeplande aankopen in je budget kunnen toevoegen, zolang je inkomen nog steeds spaarbijdragen toelaat. Op deze manier kunt u af en toe genieten van een beetje onmiddellijke bevrediging terwijl u nog steeds geld bespaart.

een andere strategie om impulsieve uitgaven te minimaliseren is om altijd met een lijst te winkelen. Weet precies wat u’re gaat kopen, dus u &# 8217; re niet willekeurig bladeren door de gangpaden.

wanneer u minder impulsieve aankopen doet, ziet u een groot verschil in uw maandelijkse budget. Je zult ontdekken hoeveel je eigenlijk hebt uitgegeven aan dingen die je niet nodig hebt. Laat dit besef je motiveren om meer opzettelijk te zijn met je uitgaven, zodat je meer kunt besparen.

11. Ik heb hoge vaste kosten

als je je nog steeds afvraagt waarom het zo moeilijk is om geld te besparen? dan kan uw budget worden uitgedaagd door te veel hoge vaste kosten.

Deze kunnen een autobetaling, hypothecaire lening, verzekeringspremies, onroerendgoedbelasting of zelfs uw mobiele telefoonrekening omvatten.

als een van deze een goed percentage van uw inkomen opeet, kunt u moeite hebben om geld te besparen. Zelfs als je Zuinige gewoonten beoefent, heb je aan het einde van de maand misschien nog steeds geen enkele over.

de meest voor de hand liggende manier om hoge vaste kosten te verlagen, is om zich te ontdoen van alles wat zoveel van uw inkomen in beslag neemt.

Je kon:

 • downsize uw huis
 • handel in die nieuwe auto voor een ouder voertuig kunt u contant betalen voor
 • verhoog uw verzekering aftrekbaar om uw premie te verlagen
 • verhuizen naar een buurt met lagere onroerendgoedbelasting
 • zich te ontdoen van die nieuwe mobiele telefoon betaling en koop een gebruikte regelrechte plaats

Het verminderen of elimineren van zelfs maar één hoge vaste uitgave kan een groot verschil maken in uw besparing inspanningen.

12. Ik leef paycheck to paycheck

misschien leef je niet boven je middelen. Misschien gebruik je gewoon elke dollar die binnenkomt. Dit heet “living paycheck to paycheck ”.

deze situatie kan het gevolg zijn van het hebben van net genoeg om uw rekeningen te betalen, of u bent comfortabel geworden met deze slechte geldgewoonte.

hoe dan ook, living paycheck to paycheck maakt het erg moeilijk voor u om geld te besparen.

deze levensstijl voorkomt niet alleen dat je spaart voor je toekomst, het houdt je ook op de rand van een financiële crisis. Als je elke dollar die je verdient aan reguliere, dagelijkse uitgaven uitgeeft, dan heb je geen geld als er een noodgeval is.

breek uit de paycheck-to-paycheck-cyclus door de volgende stappen te nemen:

 • verlaag uw uitgaven
 • beperk uw discretionaire uitgaven
 • verhoog uw inkomen

ook zal het hebben van een aantal zinvolle doelen helpen om je gefocust te houden op opzettelijk zijn. 

13. Ik heb een gebrek aan financiële geletterdheid volgens Robert Kiyosaki (auteur van Rich Dad, Poor Dad) is het belangrijkste wat je moet doen om rijkdom op te bouwen, onderwijs krijgen.

en tegenwoordig is er echt geen excuus om je financiële geletterdheid niet te verbeteren.

tussen de bibliotheek, YouTube, blogs, online cursussen en podcasts, is er een breed scala aan financiële onderwerpen en bronnen om u te leren hoe u uw financiën op orde kunt krijgen en geld kunt besparen.

Als u serieus bent over het besparen van geld, doe dan de moeite om te begrijpen hoe persoonlijke financiën werken. Meer informatie over beleggen, budgetteren, schuldbetalingen en al het andere dat u zal helpen uw financiële doelen te bereiken.

om je wat inspiratie te geven, bekijk deze 21 gratis online personal finance cursussen.

14. Ik heb een schaarste mindset

Dit is misschien wel de belangrijkste strijd om te overwinnen, omdat het je ervan kan weerhouden alle anderen te overwinnen.

het kan ook de zwaarste zijn.

een schaarste-mindset kan iets zijn dat je moeilijk in jezelf kunt herkennen, of dat je bestand bent tegen verandering.

een schaarste mindset is een overtuiging die je ervan overtuigt dat er nooit genoeg zal zijn. Daarom komen je acties ten opzichte van, gevoelens over en houdingen rond geld allemaal voort uit een plaats van gebrek. Je komt vast te zitten in een mind loop dat er nooit genoeg is en dat er nooit genoeg zal zijn.

het hebben van een schaarste mindset zal u ervan overtuigen dat:

 • Er zijn geen kosten meer om te snijden
 • een budget helpt alleen om u op uw financiële niveau te houden
 • u ’ll altijd in creditcardschuld
 • uw inkomen is vast

je leeft in angst om niet genoeg te hebben, dus houd je stevig vast aan wat je hebt, in de overtuiging dat het nooit beter zal worden.

deze angst weerhoudt je ervan om alle mogelijkheden te zien die beschikbaar zijn om je rijkdom te vergroten. Uw financiële zekerheid is verpakt in uw huidige inkomen en “gewoon rondkomen”, zodat u nooit risico ‘ s neemt.

een manier om een schaarste mindset te overwinnen is om gewoon te beginnen met sparen, zelfs in kleine hoeveelheden. Open een spaarrekening en begin met twintig dollar per week. Of verhoog uw 401 (k) bijdrage met 1%. Dit is net zo goed een oefening in groeiende rijkdom als het is in het loslaten van beperkende overtuigingen.

voor meer informatie, lees mijn post over hoe je je mindset kunt veranderen.

15. Een economische neergang

wanneer de economie een wending neemt voor het ergste, zult u het moeilijker vinden om uw spaarrekening op te bouwen.

op de datum van dit bericht leven we nog steeds met de gevolgen van de wereldwijde COVID-19-pandemie. Hoge inflatie, hogere rentetarieven en stijgende gas-en supermarktprijzen hebben het budget van iedereen een beetje strakker gemaakt.

hoewel deze buiten uw controle is, zijn er nog steeds stappen die u kunt nemen om de negatieve effecten op uw financiën te minimaliseren.

Het slimme ding om te doen is om de uitgaven te verminderen waar je kunt. Dit zou kunnen lijken op meer thuis eten, carpooling naar het werk, winkelen bij tweedehandswinkels in plaats van Target, enz. Zelfs deze kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken in de bottom line.

probeer zelfs $10 in uw budget te vinden om in te stellenelke week opzij. Door de gewoonte te behouden om te sparen, kunt u uw inspanningen opvoeren zodra de economie zich herstelt.

wat gebeurt er als ik geen geld kan besparen?

Ik snap het. Geld besparen is moeilijk.

vooral in de economische omgeving waarin we momenteel leven. Dit is echter geen goede reden om pogingen om te besparen te vermijden of uit te stellen. Laat me je vertellen waarom.

als u’t (of won ’t) geld kunt besparen, zullen de financiële gevolgen zich blijven ophopen en zult u uiteindelijk in een financiële crisis terechtkomen.

bijvoorbeeld:

 • uw schuldsaldo zal blijven stijgen totdat u zich de betalingen niet kunt veroorloven.
 • je hebt geen noodfondsen, dus je moet ongeplande uitgaven in rekening brengen.
 • je kunt het je niet veroorloven om een baan op te geven die je fysieke en mentale gezondheid negatief beïnvloedt.
 • u ’re niet in staat om geld te doneren aan doelen waar u om geeft.
 • je won’ t in staat zijn om op tijd met pensioen te gaan.
 • je zult kansen missen om je leven te verrijken met reizen en hobby ‘ s.
 • je zult financiële stress ervaren in je huwelijk, wat kan leiden tot echtscheiding.
 • het kan nodig zijn om te vertrouwen op uw kinderen om u te ondersteunen in uw oude dag.

Dit zijn een heleboel echt slechte resultaten voor het niet besparen van geld,en dit is niet eens allemaal!

geld besparen kan moeilijk en lastig zijn, maar het is cruciaal voor het opbouwen van toekomstige financiële zekerheid. Vind de strategieën in dit bericht die voor u werken en maak van uw spaargeld een prioriteit.

hoe u meer geld kunt besparen

tot nu toe hebben we verschillende manieren besproken waarop u meer geld kunt besparen, afhankelijk van uw omstandigheden.

Er zijn nog een paar tips die ik graag wil delen, en deze kunnen op elke situatie van toepassing zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat geld besparen een gewoonte is die je in de loop van de tijd kunt ontwikkelen. Het kan niet natuurlijk komen op het eerste, en je zult waarschijnlijk vallen in oude patronen af en toe. Maar, don ’t opgeven!

en, nooit korting besparen zelfs kleine bedragen. Zelfs als je $5, $10 of $20 per week opzij kunt zetten, zal dit je helpen gedisciplineerd te worden met de gewoonte om te sparen.

Hier zijn nog een paar strategieën die u kunt gebruiken als u serieus geld wilt besparen:

 • Stel automatische overschrijvingen in voor uw spaarbijdragen op een consistente basis, hetzij met directe storting of via de online overboekingstool van uw bank. Om het account spend-proof te maken, gebruikt u een online bank en snijdt u de betaalkaart in stukken.
 • Bepaal een spaarpercentage dat werkt voor uw budget. Begin klein als je moet (zoals 3%), verhoog dan elke maand of twee met 1%.
 • Ken uw geldwaarden en stem uw uitgaven af op uw prioriteiten.
 • Maak een emotionele verbinding met je reden om geld te besparen. Of het nu woede is over al het geld dat je hebt verspild, of hoop op een betere toekomst, identificeer de emotie die je gemotiveerd zal krijgen.
 • stop met jezelf te vergelijken met anderen. Houd je ogen af van wat iedereen heeft en concentreer je op de toekomst die je wilt.
 • kom in contact met je toekomstige zelf. Dit is de persoon die je over 5, 10 of 20 jaar wilt zijn. Denk na over het leven dat je in de verre toekomst wilt, en begrijp de verantwoordelijkheid die je hebt om voor jezelf te zorgen in de toekomst.
 • zorg ervoor dat u en uw partner of echtgenoot op dezelfde pagina staan. Maak samen gemeenschappelijke doelen, houd wekelijkse budgetvergaderingen en houd elkaar verantwoordelijk.
 • gebruik een budget-app die het super eenvoudig maakt om altijd in te checken met uw accounts en te zien of u op schema bent met uw doelen.
 • maak visuele trackers voor uw spaardoelen en plaats ze ergens zodat ze elke dag voor u zichtbaar zijn.

FAQs

wat zijn de uitdagingen van geld besparen?

Er zijn veel redenen waarom je wordt uitgedaagd om geld te besparen. Sommige daarvan kunnen een hoge kosten van levensonderhoud, te veel schulden, overbesteding, levensstijl inflatie of gebrek aan een budget omvatten. Geld besparen is een gewoonte die meestal kan worden ontwikkeld door eenvoudige stappen te nemen om kosten te besparen en inkomsten te verhogen.

Hoe blijf je gemotiveerd om geld te besparen?

zonder zinvolle financiële doelen, kunt u de motivatie verliezen om geld te blijven besparen. Dit geldt vooral als u al moeite hebt om uw reguliere uitgaven te dekken. Neem de tijd om erachter te komen wat je in de toekomst wilt en hoe je dat kunt bereiken. Creëer besparingsuitdagingen voor jezelf die een vorm van verantwoording opzetten en je gefocust houden.

Hoe kan ik meer geld sparen voor mijn pensioen?

Als u een late spaarder bent en uw pensioenfonds wilt inhalen, moet u mogelijk enkele drastische maatregelen nemen. Het verlagen van uw maandelijkse hypotheekbetaling zal waarschijnlijk de grootste impact hebben op het sparen voor pensioen. Dit kan betekenen ofwel herfinanciering naar een lager tarief, of inkrimpen van uw huis en verhuizen naar een meer betaalbare buurt. Ook kunnen hoge schuldsaldi u ervan weerhouden uw pensioendoelen te bereiken. Als je kunt, consolideren uw saldi in een lage rente lening. Zorg ervoor dat u niet meer schulden creëert door vast te houden aan een budget en binnen uw mogelijkheden te leven.

welk pensioenspaarplan moet ik gebruiken?

Profiteer van het door de werkgever gesponsorde pensioenplan op uw werk. Als ze matching voordelen bieden, zorg er dan voor dat u het maximale matching percentage bijdraagt. U kunt ook een individuele pensioenrekening (IRA) openen voor extra belastingvoordeel.

Hoe kan ik mezelf dwingen om geld te besparen?

een van de beste strategieën om geld te besparen is door uw bijdragen te automatiseren. U kunt ervoor kiezen om direct een percentage van uw salaris te storten op uw door de werkgever gesponsorde pensioenrekening, dus het wordt verwijderd voordat het inkomen uw betaalrekening raakt. U kunt ook automatische Overboekingen naar uw spaarrekening instellen via de online overboekingstool van uw bank. Op deze manier, kunt u “forceren ” jezelf te redden door het verwijderen van de keuze.

don ’t vergeet om dit gratis Geldbesparingsplan te downloaden, zodat u kunt beginnen met het omzetten van uw spaarstrijd in succes!

 

Verbeter uw financiële gezondheid door geld te leren besparen

geld besparen kan soms lastig zijn.

Dit komt omdat geld besparen een gewoonte is en gewoonten een tijdje duren om zich te ontwikkelen.

als het een worsteling voor je is, besteed dan wat tijd aan het nadenken over de redenen erachter. Probeer je bewust te worden van wat je ervan weerhoudt om geld te besparen en je financiële gezondheid te verbeteren.

 • als uw rekeningen uw volledige salaris opslokken, moet u mogelijk kosten besparen.
 • als potentiële besparingen tegen het einde van de maand lijken te verdwijnen, neem dan een budget.
 • als uw creditcardbetalingen u ervan weerhouden uzelf te betalen, betaalt u uw schuld af.
 • als uw salaris niet toestaat om wat weg te zetten, verhoog dan uw jaarinkomen.
 • als je denkt dat je voorbestemd bent om altijd van salaris tot salaris te leven, ontwikkel dan een mentaliteit van overvloed.

als je er eenmaal je vinger op kunt leggen, doe dan wat nodig is om een verandering aan te brengen. Zet gewoon die eerste stap.

Het maakt niet uit wanneer je begint, je kunt leren om geld te besparen en te beheren als een baas. Dus, gooi de schaamte weg en pak het stuur. Vergeet niet-een kleine stap tegelijk, na verloop van tijd, kan leiden tot enorme resultaten.

het is tijd om de controle over te nemen.

Plaats een reactie