Waarom is het zo moeilijk om geld te besparen? 15 tips om het makkelijker te maken

Heeft u ooit gekeken naar uw bankrekeningsaldo en vroeg u zich af waar al uw geld is gebleven? Waarom is het zo moeilijk om geld te sparen?

In het huidige economische klimaat hebben veel mensen moeite om hun dagelijkse uitgaven te dekken, laat staan ​​om geld te sparen.

Tussen de stijgende inflatie en de stijgende prijzen voor levensmiddelen en benzine voelen mensen op alle inkomensniveaus de knel in hun portemonnee. Sterker nog, meer dan de helft van de Amerikaanse huishoudens kan een financiële noodsituatie van $ 1000 niet dekken met hun beschikbare inkomen.

Hoewel u geen controle heeft over deze externe omstandigheden, is er nog steeds goed geld gewoonten die u kunt ontwikkelen en die u zullen helpen succesvoller te zijn met uw financiële doelen. U hoeft niet vast te zitten in een mentaliteit van schaarste en te geloven dat u niets kunt doen om uw maandelijkse besparingen te verhogen!

Aan de andere kant is het mogelijk dat uw levensstijl niet is beïnvloed door externe omstandigheden, maar dat uw spaarrekening er nog vrij kaal uitziet. In dat geval is het belangrijk om wat onderzoek te doen om erachter te komen wat u ervan weerhoudt om geld te besparen.

In dit bericht geef ik je 15 redenen waarom je spaarrekening eronder lijdt, zodat je beter kunt begrijpen waarom het zo moeilijk is om geld te besparen. Ik geef je ook bruikbare tips die je kunt gebruiken om meer geld te besparen, ongeacht je situatie. Elk van deze tips helpt u meer vermogen op te bouwen, zodat u uw financiële doelen sneller kunt bereiken.

Gebruik dit GRATIS geldspaarplan om u te helpen je creëert een spaarstrategie!

 

15 redenen waarom het zo moeilijk is om geld te besparen

Wist u dat u helemaal in staat bent om van een late spaarder naar een *grote* spaarder te gaan?

De sleutel is het identificeren van de obstakels die sparen voor u moeilijk maken. Als je eenmaal weet wat je tegenhoudt, kun je stappen ondernemen om ze te vervangen door gewoontes die het sparen zo veel gemakkelijker maken.

Hier zijn 15 belemmeringen die ik heb geïdentificeerd waardoor u geen geld kunt besparen:

 1. Leven boven uw stand
 2. Heb geen budget
 3. Te veel creditcardschuld
 4. Verdien niet genoeg geld
 5. Uw uitgaven niet bijhouden
 6. Lifestyle-inflatie
 7. Geld besparen is geen prioriteit
 8. Heb geen zinvolle doelen
 9. Geen noodfondsen
 10. Impulsaankopen
 11. Hoge vaste maandelijkse uitgaven
 12. Leefloon te betalen
 13. Gebrek aan financiële geletterdheid
 14. Een mentaliteit van schaarste
 15. Een economische neergang

U worstelt waarschijnlijk niet met alles op de lijst, maar zelfs slechts een of twee van deze obstakels staan ​​u in de weg om meer geld te besparen.

Laten we wat dieper ingaan op allemaal, en ik zal je enkele suggesties geven om je strijd om te zetten in succes.

1. Ik leef boven mijn stand

Als uw dagelijkse uitgaven hoger zijn dan uw maandelijkse inkomen, hoeft u niets meer te sparen. En als je boven je stand leeft, raak je alleen maar dieper in de schulden, omdat je geen geld hebt om een ​​financiële noodsituatie te dekken.

Om deze strijd te boven te komen, is er echt één ding moet je doen. Bezuinig op de kosten.

Afhankelijk van uw financiële situatie kan dit betekenen:

 • u raakt de autobetaling kwijt (en de glimmende nieuwe auto )
 • verklein je huis en verhuis naar een meer betaalbare buurt
 • stop met naar Starbucks, Target, Amazon of waar je ook maar dwangmatig uitgeeft
 • knip kabels weg, de sportschool en ongebruikte abonnementen die je niet nodig hebt
 • probeer te winkelen bij Goodwill voordat je nieuwe koopt

Een goede manier om leven binnen uw mogelijkheden is om altijd contant te betalen. Als u de kosten niet kunt dekken met uw lopende rekening, kunt u het niet betalen! Deze ene regel zorgt ervoor dat u uw creditcards niet uittrekt. Kies ervoor om in plaats daarvan uw betaalpassen te gebruiken.

Houd er rekening mee dat boven uw inkomen leven niet noodzakelijkerwijs betekent dat u niet genoeg geld verdient. Misschien geeft u gewoon te veel uit aan discretionaire uitgaven. 

Lees over meer uitgaven die u kunt verminderen door mijn bericht te lezen over hoe ik $ 1.000 bespaarde op onze maandelijkse uitgaven.

/p>

U kunt nooit sparen tenzij er wat ruimte is tussen wat u nodig heeft om te leven en wat u op uw bankrekening stort. Een manier om die ruimte te creëren is met een budget.

2. Ik ben niet aan het budgetteren

Een budget is als een uitgavenplan dat u helpt uw ​​cashflow te maximaliseren, uw rekeningen op tijd en verhoog uw spaarbijdragen. 

Als u momenteel geen budget heeft, kan dit een belangrijke reden zijn waarom u geen geld kunt besparen. Zonder een plan voor uw geld kan het moeilijk zijn om u aan de bestedingslimieten te houden.

Een budget zal u helpen bewuster met uw geld om te gaan.Als u elke dollar een doel geeft, maximaliseert u uw inkomen.

Een manier om doelgericht meer geld te besparen, is door het in uw budget op te nemen. Wijs uw maandelijkse besparingsdoel toe als een vaste uitgave en betaal deze zoals elke andere rekening.

Er zijn een paar populaire budgetmethoden waaruit u kunt kiezen, waaronder envelopbudgettering, nul- sombudgettering, en het 50/30/20-budget. Zoek een budgetsysteem dat aan uw behoeften voldoet, stel een aantal budgetdoelen op en ga bewust met uw geld om.

3. Ik heb te veel creditcardschulden

Als ik te veel creditcardschulden heb, kan het moeilijk zijn om geld te besparen. Veel mensen raken verstrikt in de cyclus van zich concentreren op het terugbetalen van schulden en het negeren van sparen. Deze strategie kan u echter in de problemen brengen wanneer er onverwachte kosten opduiken en u deze in rekening moet brengen.

Dave Ramsey beveelt aan $ 1.000 besparen aan noodbesparingen. Dit is als een “starter” fonds voor kleine noodsituaties die zich onvermijdelijk voordoen. Als je dat eenmaal op de bank hebt staan, moet je al je aandacht en kleingeld besteden aan het afbetalen van je schuld.

Omdat, als alles wegspoelt, het afbetalen van schulden een besparing is . Hoe meer u het afbetaalt, hoe minder schulden u zult hebben. En hoe minder schulden u heeft, hoe meer u kunt sparen.

Zorg ervoor dat u prioriteit geeft aan uw schulden (betalingen van studieleningen, medische rekeningen, creditcards, enz.), zodat u strategisch bezig bent met het minimaliseren van uw schuldenlast. Bedenk een betalingsplan (zoals Ramsey’s Debt Snowball) waarmee u het snelst uit uw schulden komt.

Zodra uw schuld is afbetaald, bespaart u geld zal zo veel gemakkelijker zijn – zolang je niet blijft opladen!

4. Ik verdien niet genoeg inkomen

Soms is het simpelweg het gebrek aan geld dat het een uitdaging maakt om meer spaargeld op te bouwen. Dat lijkt misschien een hopeloze situatie, maar eigenlijk heeft u zelf controle over het verhogen van uw inkomen.

Er zijn maar een beperkt aantal hoeken waarop u kunt bezuinigen, maar uw vermogen om extra geld te verdienen is grenzeloos. 

Begin bij waar je bent: je baan.

Vraag om opslag of vraag een promotie aan. Dit is waarschijnlijk de handigste manier om extra inkomsten te genereren.

Als je die kans niet hebt, overweeg dan een tweede deeltijdbaan, een flexibel bijbaantje of begin zelf een bijzaak. U kunt ook overwegen om op zoek te gaan naar een betere baan die meer geld oplevert.

Verzamel snel wat extra geld door ongebruikte spullen in huis te verkopen of door een dienst bij u in de buurt aan te bieden. Als u zich niet in een urgente situatie bevindt, overweeg dan om passieve inkomstenstromen op te bouwen met een online bedrijf – wat meestal langer duurt om inkomsten te genereren.

Het grootste obstakel om meer geld te verdienen zit vaak tussen je oren. Als je brein met de verkeerde mentaliteit werkt, kan het moeilijk te geloven zijn dat meer inkomen mogelijk is.

Neem de tijd om alle beschikbare mogelijkheden te onderzoeken om wat extra geld te verdienen, zowel in uw regio als online. Misschien heb je gewoon wat meer training nodig, of moet je dat bedriegerssyndroom overwinnen voordat je je inkomen kunt verhogen.

Zorg er ook voor dat u een veilige plek vindt voor al dat extra inkomen. Kijk naar een geldmarktrekening of spaarrekeningen met een hoog rendement, zodat het een plek heeft om te groeien.

Voor je het weet, verpletter je je spaardoelen en vraag je je af waarom je er ooit aan dacht om geld te besparen was moeilijk.

5. Ik houd mijn uitgaven niet bij

Als u meer geld wilt besparen, is het van cruciaal belang dat u weet waar elke dollar naartoe gaat.

Door een budget te maken, krijgt u een bestedingsplan waaraan u zich moet houden, maar eerst moet weten welke uitgaven nodig zijn en welke kunnen worden bespaard.

Een gemakkelijke manier om dit te doen is door eerdere bankafschriften te bekijken en elke transactie te categoriseren als noodzakelijk of discretionair. U krijgt een goed idee van hoeveel inkomen naar uitgaven gaat die kunnen worden geëlimineerd.

Zoek naar servicekosten voor abonnementen, lidmaatschapskosten voor de sportschool, rekening-courantkosten, uitgaven voor uit eten gaan, kledingkosten en al het andere dat niet absoluut noodzakelijk is. Op deze manier vindt u de mogelijkheden om uw uitgaven te verminderen en meer geld te gaan besparen.

Zodra u uw uitgavenpatroon kunt identificeren en weet waar uw geld naartoe gaat, heeft u het financiële bewustzijn om betere keuzes.

6. Lifestyle-inflatie/lifestyle-creep

Als u ooit heeft toegestaan ​​dat sociale druk uw aankoopbeslissingen beïnvloedde, worstelen met levensstijlinflatie.

Ook bekend als “lifestyle creep”, zal deze slechte geldgewoonte u verleiden om meer uit te geven wanneer u meer verdient . Dit is vaak het geval voor mensen die plotseling rijk worden door de loterij te winnen. Ze breiden hun levensstijl uit om al dat extra geld te consumeren. Dan gaan ze failliet.

Hier is een tip: u hoeft niet alles uit te geven wat u verdient.

Naarmate uw inkomen in de loop van de tijd toeneemt, rechtvaardigt u geen hogere kosten voor levensonderhoud. Houd in plaats daarvan uw huidige kosten van levensonderhoud en zet het extra geld op uw spaarrekening.

Lees meer over levensstijlinflatie en hoe u deze kunt overwinnen.

7. Geld besparen is geen prioriteit in mijn leven

Veel mensen die het zich niet kunnen veroorloven om te stoppen met werken zodra ze het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd maakte van sparen gewoon geen prioriteit in hun jongere jaren.

Zoals het gezegde luidt: “de dagen zijn lang maar de jaren zijn kort”. Je hebt misschien het gevoel dat het leven langzaam gaat en dat je genoeg tijd hebt om te sparen voor later. Maar feit is dat de jaren voorbij vliegen en voor je het weet ben je oud.

Geld besparen vergt intentie, opoffering en doorzettingsvermogen. Je nestei zal niet groeien door wishful thinking en willekeurige keuzes! 

Als je het moeilijk vindt om geld te besparen, misschien heb er alleen nog geen prioriteit van gemaakt. Het goede nieuws is dat u uw gewoonten kunt veranderen en betere financiële beslissingen kunt nemen voor uw geld.

Betaal eerst uzelf uit elk salaris en richt u op uw toekomst.

8. Ik heb geen zinvolle besparingsdoelen

Zonder financiële doelen kan het moeilijk zijn om goede redenen om geld te besparen.

Een geweldige manier om van uw spaargeld een prioriteit te maken en uw aandacht op de toekomst te richten, is door zinvolle doelen voor uw geld te creëren.

Als late spaarder van 50+ is mijn belangrijkste doel mijn nestei te bouwen en te sparen voor mijn pensioen. Omdat ik niet wil werken als ik in de 70 ben. Ik wil genieten van mijn gouden jaren en het geld hebben om dingen te doen die mijn leven zullen verrijken. Ik wil niet afhankelijk zijn van de sociale zekerheid of mijn kinderen om mijn rekeningen te betalen, dus ik moet blijven werken aan het doel van financiële onafhankelijkheid. Dit zijn allemaal redenen die me gemotiveerd houden.

Er staan ​​me nog enkele belangrijke levensgebeurtenissen te wachten (het huwelijk van mijn kinderen, kleinkinderen, reizen, enz.) die ik moet plannen en waarop ik me moet voorbereiden . Deze doelen houden ook mijn uitgaven onder controle en mijn spaargeld op schema.

Creëer een aantal eigen doelen, zodat je enige richting hebt met je geld. Bedenk een financieel plan waarmee je je kredietscore kunt verbeteren, of je pensioenfonds kunt opbouwen, of een gezinsvakantie kunt betalen. Het maakt niet uit wat het is, zolang het maar betekenisvol voor je is.

Na verloop van tijd zul je geïnspireerd raken om te blijven sparen naarmate je dichter bij je doelen komt .

9. Ik heb geen noodfonds

Ja, het klopt dat een noodfonds een soort spaarrekening is . Het lijkt dus een beetje dwaas dat ik zou suggereren dat je geen geld kunt sparen omdat je geen spaargeld hebt, toch?

Als je echter specifiek geld opzij zet voor uitgaven voor noodgevallen, blijf je je voorkomt dat je in de schulden raakt. En we weten uit reden #3 hierboven, dat schulden sparen alleen maar moeilijker maken.

Met andere woorden, een noodfonds fungeert als een vangnet dat u helpt om op schema te blijven met uw spaardoelen. 

De populaire aanbeveling is om 3 tot 6 maanden aan nooduitgaven te hebben. Dit is een geweldig doel om te hebben, maar zelfs $ 1000 is vaak genoeg om te voorkomen dat uw financiën ontsporen.

Zoek een hoogrentende spaarrekening waarop u uw noodfondsen kunt houden en don& #8217;vergeet niet het geld dat je opneemt aan te vullen.

10. Ik ben een impulsieve shopper

Een gewoonte die het zo moeilijk kan maken om geld te besparen, is impulsief winkelen. Dit is de gewoonte om dingen te kopen zonder enige planning of aandacht voor de gevolgen. 

Impulsieve shoppers zijn meer gericht op onmiddellijke bevrediging dan op toekomstige doelen. Hun ongeplande uitgaven resulteren vaak in meer schulden en minder spaargeld.

Af en toe een impulsaankoop doen heeft geen grote impact op uw budget, maar overmatige impulsaankopen kunnen grote financiële problemen veroorzaken.

Als u last heeft van impulsaankopen winkelen, probeer enkele dagelijkse bestedingslimieten te definiëren waar u zich aan kunt houden. U kunt zelfs een “ongeplande aankopen” op in uw begroting, zolang uw inkomen nog spaarpremies toelaat. Op deze manier kunt u af en toe genieten van een beetje instant-bevrediging terwijl u toch geld bespaart.

Een andere strategie om impulsieve uitgaven tot een minimum te beperken, is altijd winkelen met een lijstje. Weet precies wat je gaat kopen, zodat je niet willekeurig door de gangpaden bladert.

Als je minder impulsaankopen doet, zie je een groot verschil in uw maandbudget. Je zult ontdekken hoeveel je daadwerkelijk hebt uitgegeven aan dingen die je niet nodig had. Laat dit besef u motiveren om bewuster om te gaan met uw uitgaven, zodat u meer kunt sparen.

11. Ik heb hoge vaste lasten

Als je je nog steeds afvraagt ​​waarom het zo moeilijk is om geld te besparen? dan kan uw budget worden uitgedaagd door te veel hoge vaste uitgaven.

Dit kunnen een autobetaling, hypotheeklening, verzekeringspremies, onroerendgoedbelasting of zelfs uw mobiele telefoonrekening zijn.

Als een van deze een groot deel van uw inkomen opslokt, kunt u moeite hebben om geld te besparen. Zelfs als je zuinige gewoonten hebt, heb je aan het einde van de maand misschien nog steeds niets over.

De meest voor de hand liggende manier om hoge vaste lasten te verminderen, is om alles wat je in beslag neemt te verwijderen. een groot deel van uw inkomen.

U kunt:

 • uw huis inkrimpen
 • die nieuwe auto inruilen voor een ouder voertuig dat u kunt contant betalen voor
 • verhoog uw eigen risico om uw premie te verlagen
 • verhuizen naar een wijk met lagere onroerendgoedbelasting
 • doe die nieuwe mobiele telefoonbetaling weg en koop in plaats daarvan een gebruikte.

Het verminderen of elimineren van zelfs maar één hoge vaste uitgave kan een groot verschil maken in uw besparingsinspanningen.

<

12. Ik leef van salaris tot salaris

Misschien leef je niet boven je stand. Misschien gebruikt u gewoon elke dollar die binnenkomt. Dit wordt “levend salaris naar salaris genoemd.

Deze situatie kan het gevolg zijn van het feit dat u net genoeg heeft om uw rekeningen te betalen, of u bent vertrouwd geraakt met deze slechte geldgewoonte.

Hoe dan ook, een goed salaris om te betalen, zal het erg moeilijk voor u maken om geld te besparen.

Deze levensstijl zorgt er niet alleen voor dat u niet kunt sparen voor uw toekomst, het houdt u ook op de rand van een financiële crisis. Als u elke dollar die u verdient uitgeeft aan normale, dagelijkse uitgaven, heeft u er geen wanneer zich een noodgeval voordoet.

Doorbreek de cyclus van salaris tot salaris door het volgende te doen stappen:

 • verlaag uw uitgaven
 • beperk uw discretionaire uitgaven
 • verhoog uw inkomen

Ook enkele zinvolle doelen die je stelt, helpen je gefocust te blijven op opzettelijk zijn.

13. Ik heb geen financiële kennis

Volgens Robert Kiyosaki (auteur van Rich Dad, Poor Dad) is het belangrijkste dat u moet doen om rijkdom op te bouwen een opleiding volgen.

En tegenwoordig is er& #8217;s echt geen excuus om uw financiële geletterdheid niet te verbeteren.

Tussen de bibliotheek, YouTube, blogs, online cursussen en podcasts is er een breed scala aan financiële onderwerpen en bronnen om u te leren hoe u breng uw financiën op orde en bespaar geld.

Als u serieus geld wilt besparen, probeer dan te begrijpen hoe persoonlijke financiën werken. Lees meer over beleggen, budgetteren, schulden afbetalen en al het andere dat u zal helpen uw financiële doelen te bereiken.

Bekijk deze 21 gratis online cursussen over persoonlijke financiën om u wat inspiratie te geven.

14. Ik heb een schaarste-mentaliteit

Dit kan de belangrijkste strijd zijn om te overwinnen, omdat het je ervan kan weerhouden alle andere te overwinnen.

Het kan ook de moeilijkste zijn.

Een schaarste-mentaliteit kan iets zijn waar je moeite mee hebt in jezelf herkennen of weerstaan ​​tegen verandering.

Een schaarste-mindset is een overtuiging die je ervan overtuigt dat er nooit genoeg zal zijn.Hierdoor komen uw acties ten opzichte van, uw gevoelens over en uw houding rond geld allemaal voort uit een plaats van gebrek. Je komt vast te zitten in een denklus dat er nooit genoeg is en dat er nooit genoeg zal zijn.

Als je een schaarste-mentaliteit hebt, zul je ervan overtuigd zijn dat:

 • er geen uitgaven meer zijn snijden
 • een budget helpt alleen om u op uw financiële niveau te houden
 • u zult altijd creditcardschulden hebben
 • uw inkomen staat vast

Je leeft in angst om niet genoeg te hebben, dus houd je stevig vast aan wat je hebt, in de overtuiging dat het nooit beter zal worden.

Deze angst weerhoudt je ervan alle mogelijkheden te zien die er zijn om je vermogen te vergroten. Uw financiële zekerheid zit vervat in uw huidige inkomen en 'gewoon rondkomen', dus u neemt nooit risico's.

Een manier om een ​​schaarste-mentaliteit te overwinnen, is door gewoon te beginnen met sparen, zelfs in kleine bedragen. Open een spaarrekening en begin met twintig dollar per week. Of verhoog uw 401(k) bijdrage met 1%. Dit is net zo goed een oefening in het laten groeien van rijkdom als in het loslaten van beperkende overtuigingen.

Voor meer informatie, lees mijn post over hoe je je mindset kunt veranderen.

p>

15. Een economische neergang

Wanneer de economie een kentering doormaakt, zult u het moeilijker vinden om uw spaarrekening.

Op de datum van dit bericht leven we nog steeds met de gevolgen van de wereldwijde COVID-19-pandemie.Hoge inflatie, verhoogde rentetarieven en stijgende gas- en kruidenierprijzen hebben ieders budget een beetje krapper gemaakt.

Ook al heb je hier geen controle over, er zijn nog steeds stappen die je kunt nemen om minimaliseer de negatieve effecten op uw financiën.

Het slimme om te doen is om uitgaven te verminderen waar u kunt. Dit kan eruit zien als meer thuis eten, carpoolen naar het werk, boodschappen doen kringloopwinkels in plaats van Target, enz. Zelfs deze kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken in het resultaat.

Probeer zelfs $ 10 in uw budget te vinden om elke week opzij te zetten. Als u de gewoonte blijft behouden om te sparen, kunt u uw inspanningen opvoeren zodra de economie zich herstelt.

Wat gebeurt er als ik kunt u geen geld besparen?

Ik snap het. Geld besparen is moeilijk.

Zeker in het economische klimaat waarin we momenteel leven. Dit is echter geen goede reden om spaarinspanningen te vermijden of uit te stellen. Laat me je vertellen waarom.

Als u niet kunt (of wilt) sparen, stapelen de financiële gevolgen zich verder op en komt u uiteindelijk in een financiële crisis terecht.

Bijvoorbeeld:

 • Uw schulden blijven stijgen totdat u de betalingen niet meer kunt betalen.
 • U heeft geen noodfondsen, dus u moet ongeplande uitgaven.
 • U kunt het zich niet veroorloven om een ​​baan op te zeggen die een negatieve invloed heeft op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.
 • U kunt geen geld doneren aan goede doelen.
 • U kunt niet op tijd met pensioen gaan.
 • U loopt geld mis mogelijkheden om uw leven te verrijken met reizen en hobby's.
 • U zult financiële stress ervaren in uw huwelijk, wat kan leiden tot een scheiding.
 • Het kan zijn dat u op uw kinderen moet vertrouwen om u te ondersteunen op uw oude dag.

Dit zijn een heleboel echt slechte resultaten als u geen geld bespaart, en dit zijn ze niet eens allemaal!

Geld besparen kan moeilijk en onhandig zijn, maar het is cruciaal voor het opbouwen van toekomstige financiële zekerheid. Vind in dit bericht de strategieën die voor u werken en maak van uw spaargeld een prioriteit.

Hoe u meer geld kunt besparen

Tot nu toe hebben we verschillende manieren besproken waarop u meer geld kunt besparen, afhankelijk van uw omstandigheden.

Er zijn nog een paar tips die ik graag wil delen, en deze kunnen op elke situatie van toepassing zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat geld besparen een gewoonte is die u kan zich in de loop van de tijd ontwikkelen. In het begin is het misschien niet vanzelfsprekend en je zult waarschijnlijk af en toe in oude patronen vervallen. Maar geef niet op!

En geef nooit korting, zelfs niet als u kleine bedragen bespaart. Zelfs als je $ 5, of $ 10, of $ 20 per week opzij kunt zetten, zal dit je helpen om gedisciplineerd te worden met de gewoonte om te sparen.

Hier volgen nog enkele strategieën die u kunt gebruiken als u serieus geld wilt besparen:

 • Stel automatische overschrijvingen in voor uw spaarbijdragen op een consistente basis, ofwel met directe storting of via de online overschrijvingstool van uw bank. Om de rekening uitgavenbestendig te maken, gebruikt u een online bank en knipt u de debetkaart.
 • Bepaal een spaarpercentage dat bij uw budget past. Begin klein als het moet (bijvoorbeeld 3%) en verhoog vervolgens elke maand of twee met 1%.
 • Ken uw geldwaarden en stem uw uitgaven af ​​op uw prioriteiten.
 • Maak een emotionele connectie met uw reden om geld te besparen. Of het nu woede is over al het geld dat je hebt verspild, of hoop op een betere toekomst, identificeer de emotie die je motiveert.
 • Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Haal je ogen af ​​van wat iedereen heeft en focus je op de toekomst die jij wilt.
 • Kom in contact met je toekomstige zelf. Dit is de persoon die je over 5, 10 of 20 jaar wilt zijn. Denk na over het leven dat je in de verre toekomst wilt, en begrijp de verantwoordelijkheid die je hebt om in de toekomst voor jezelf te zorgen.
 • Zorg ervoor dat jij en je partner of echtgenoot op dezelfde golflengte zitten. Maak samen gemeenschappelijke doelen, houd wekelijkse budgetvergaderingen en houd elkaar verantwoordelijk.
 • Gebruik een budgetteringsappdat maakt het supergemakkelijk om altijd met uw rekeningen in te checken en te zien of u op schema ligt met uw doelen.
 • Maak visuele trackersvoor uw spaardoelen en plaats ergens zodat ze elke dag voor u zichtbaar zijn.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de uitdagingen van geld besparen?

Er zijn veel redenen waarom u mogelijk wordt uitgedaagd om geld te besparen. Sommige daarvan kunnen hoge kosten van levensonderhoud, te hoge schulden, te hoge uitgaven, levensstijlinflatie of gebrek aan budget zijn. Geld besparen is een gewoonte die doorgaans kan worden ontwikkeld door eenvoudige stappen te nemen om kosten te besparen en inkomsten te verhogen.

Hoe blijf je gemotiveerd om geld te besparen?

Zonder zinvolle financiële doelen kunt u de motivatie verliezen om geld te blijven besparen. Dit geldt vooral als u al moeite heeft om alleen uw vaste uitgaven te dekken. Neem de tijd om erachter te komen wat u in de toekomst wilt en hoe u dit kunt bereiken. Creëer spaaruitdagingen voor jezelf die een vorm van verantwoording opzetten en je gefocust houden.

Hoe kan ik meer geld sparen voor mijn pensioen?

Als u een late spaarder bent en uw pensioenfonds wilt inhalen, moet u mogelijk enkele drastische maatregelen nemen. Het verlagen van uw maandelijkse hypotheekbetaling zal waarschijnlijk de grootste impact hebben op sparen voor uw pensioen. Dit kan betekenen dat u moet herfinancieren naar een lager tarief, of dat u uw huis moet inkrimpen en naar een meer betaalbare buurt moet verhuizen. Ook kunnen hoge schuldsaldi u ervan weerhouden uw pensioendoelen te bereiken. Als u kunt, consolideer dan uw saldo in één lening met lage rente. Zorg ervoor dat u geen grotere schulden opbouwt door u aan een budget te houden en binnen uw mogelijkheden te leven.

Welke pensioenspaarregeling moet ik gebruiken?

Profiteer van het door de werkgever gesponsorde pensioenplan op uw werk. Als ze matchingvoordelen bieden, zorg er dan voor dat u het maximale matchingpercentage bijdraagt. U kunt ook een individuele pensioenrekening (IRA) openen voor extra fiscaal voordelige besparingen.

Hoe kan ik mezelf dwingen geld te besparen?

Een van de beste strategieën om geld te besparen, is door uw bijdragen te automatiseren. U kunt ervoor kiezen om een ​​percentage van uw salaris direct op uw door de werkgever gesponsorde pensioenrekening te storten, zodat het wordt verwijderd voordat het inkomen op uw lopende rekening terechtkomt. U kunt ook automatische overschrijvingen naar uw spaarrekening instellen via de online overschrijvingstool van uw bank. Op deze manier kunt u “forceren” zelf om te sparen door de keuze te verwijderen.

Vergeet niet dit GRATIS geldspaarplan te downloaden, zodat u kunt beginnen met het omzetten van uw spaargeld worstelen naar succes!

 

Verbeter uw financiële gezondheid door te leren geld te besparen

Geld sparen kan soms moeilijk zijn.

Dit komt doordat geld sparen een gewoonte is en het enige tijd duurt voordat gewoontes zich ontwikkelen.

Als het een worsteling voor je is, besteed dan wat tijd aan het nadenken over de redenen erachter. Zorg dat u zich bewust wordt van wat u ervan weerhoudt om geld te besparen en uw financiële gezondheid te verbeteren.

 • Als uw rekeningen uw hele salaris opslokken, moet u mogelijk kosten verlagen.
 • Als eventuele besparingen tegen het einde van de maand lijken te zijn verdwenen , zorg voor een budget.
 • Als uw creditcardbetalingen u ervan weerhouden uzelf te betalen, los uw schuld af.
 • Als uw salaris het niet toelaat om wat weg te zetten, verhoog dan uw jaarinkomen.
 • Als u denkt dat u voorbestemd bent om altijd van salaris naar salaris te leven, ontwikkel een overvloed mentaliteit.

Als je er eenmaal de vinger op kunt leggen, doe dan wat nodig is om een ​​verandering door te voeren. Zet gewoon die eerste stap.

Het maakt niet uit wanneer u begint, u kunt leren hoe u geld kunt besparen en beheren als een baas. Dus, gooi de schaamte van je af en pak het stuur. Onthoud: een kleine stap tegelijk kan in de loop van de tijd tot geweldige resultaten leiden.

Het is tijd om de leiding te nemen.

Plaats een reactie