Waarom moet ik mijn kredietrapport regelmatig controleren? Hier zijn 9 slimme redenen

Als u’ Aangezien u deel uitmaakt van de 67% van de Amerikanen die hun kredietrapport het afgelopen jaar niet hebben gecontroleerd, vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom ik mijn kredietrapport regelmatig moet controleren?

Het controleren van uw kredietrapport is misschien wel het laatste wat u op uw lijst met financiële taken moet doen, maar als u het niet regelmatig controleert, kunt u grote problemen tegenkomen.

Uw kredietrapport verzamelt informatie die van invloed is op veel aspecten van uw leven, omdat het de financiële beslissingen weerspiegelt die u in de loop van de tijd heeft genomen.  Verzekeringsmaatschappijen en kredietverstrekkers gebruiken deze informatie om te bepalen of u in aanmerking komt voor leningproducten en lagere premies.

En uw kredietrapport heeft niet alleen invloed op uw leenvermogen, het heeft ook invloed op uw kansen op werk.

Volgens een onderzoek uit 2018 van HR.com, nam 31% van de werkgevers soms een kredietcontrole op in hun achtergrondscreening, en controleerde 16% altijd iemands kredietwaardigheid.

Net als elk ander belangrijk financieel bezit, moet uw kredietrapport consistent worden gecontroleerd en beschermd.  Het goede nieuws is dat het nog nooit zo eenvoudig is geweest en dat het u geen cent kost.

Als u uw kredietrapport al meer dan een jaar niet hebt gecontroleerd, lees dan verder om 9 redenen te leren waarom u deze taak bovenaan uw financiële takenlijst moet zetten.

Wat is het verschil tussen een kredietrapport en een kredietscore?

Klantenverstrekkers en werkgevers geven om uw kredietrapport en kredietscore. Hoewel beide een weerspiegeling zijn van uw kredietgeschiedenis, verschillen ze van elkaar.

U kunt beide zien in termen van een middelbare schoolklas. Een kredietrapport is als een overzicht van al uw opdrachten en een kredietscore is uw algehele cijfer.

Uw kredietrapport is een gedetailleerd rapport van uw kredietrekeningen en betalingsgeschiedenis met elk.

Uw kredietscore is een enkele numerieke waarde en wordt berekend als resultaat van de informatie in uw kredietrapport.

Het zijn afzonderlijke indicatoren van uw financiële betrouwbaarheid en beide worden door geldschieters gebruikt om een ​​nauwkeurig beeld te krijgen van uw huidige financiële gedragingen.

Nu u het verschil weet, laten we het hebben over de redenen waarom u moet uw kredietrapport regelmatig controleren.

#1  U bent van plan een lening aan te vragen

Als u van plan bent een hypotheek aan te vragen, autolening, of een andere grote lening, moet u uw kredietrapport vooraf bekijken.

De kwaliteit van uw rapport bepaalt belangrijke details, zoals het geleende bedrag en de rentevoet waarvoor u in aanmerking komt.

Weten wat er in uw rapport staat, geeft u een realistisch idee krijgt van wat u zich kunt veroorloven.

Bovendien, als uw rapport resulteert in een lage kredietscore, zullen de voorwaarden die u worden aangeboden minder gunstig zijn dan wanneer u een hoge kredietscore.Dit betekent een aanzienlijk hogere rente, wat u tijdens de looptijd van de lening mogelijk duizenden euro's extra kan kosten.

U bent bereid uw verwachtingen bij te stellen en een beter onderbouwde beslissing te nemen over uw leendoelstellingen wanneer u op de hoogte bent van uw kredietgeschiedenis. U kunt zelfs besluiten om het aanvragen van een lening uit te stellen totdat u uw kredietrapport kunt verbeteren.

# 2  U wilt solliciteren

Als u zich afvraagt ​​wat uw kredietwaardigheid te maken heeft met het vinden van een baan, zijn er een paar redenen waarom een ​​potentiële werkgever uw kredietgeschiedenis wil weten.

Natuurlijk, als u zou werken met de financiën van een bedrijf, zij zouden willen weten hoe betrouwbaar u bent. Als u een uitstekend kredietrapport heeft waaruit blijkt dat u verantwoordelijk bent voor uw eigen inkomen, gaan zij ervan uit dat u verantwoordelijk bent voor dat van hen.

Maar zelfs als u niet met geld omgaat, zal een potentiële werkgever naar uw kredietrapport kijken om andere conclusies af te leiden, zoals uw beslissingsvermogen en beoordelingsvermogen in uw werkprestaties.

>

Als u wilt solliciteren naar een functie die met geld omgaat of een leidinggevende functie is, kunt u door uw kredietrapport te controleren u voorbereiden op eventuele sollicitatievragen die betrekking kunnen hebben op uw financiële geschiedenis.

U vergroot uw kansen om indruk te maken op de interviewer als u laat zien dat u op de hoogte bent van wat er in uw rapport staat en een deskundige uitleg kunt geven.

#3  Plannen voor de toekomst

Zelfs als u nog niets gepland heeft waarvoor een tegoed nodig is check, het is een goed idee om uw rapport te controleren. Op die manier kunt u eventuele reparaties uitvoeren en uw score verbeteren voordat u erop moet vertrouwen.

U kunt naar AnnualCreditReport.com gaan en alle 3 rapporten (Experian, Equifax, TransUnion) gratis aanvragen.

Zodra u uw rapporten ontvangt, <bekijk ze allemaal en houd rekening met deze factoren:

 • Betalingsgeschiedenis
 • Schuldsaldi
 • Soort rekeningen
 • Aanvraaggeschiedenis

Betalingsgeschiedenis:  Zoek naar te late of niet-betalingen, die uw risico als aanvrager vergroten.  Als dit een factor is die een negatieve invloed heeft op uw score, begin dan met het op tijd en volledig betalen van alle toekomstige betalingen.

Schuldsaldi:  Als u maximaal creditsaldi, kunt u uw score verbeteren door uw schuld af te lossen. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om uw score te verbeteren.  Begin grotere betalingen te doen om alle hoge saldi te verlagen.

Soorten rekeningen: Kredietverstrekkers willen een goede balans zien tussen verschillende soorten schulden.  Als uw kredietscore uitsluitend op creditcards is gebaseerd, kan dit ervoor zorgen dat uw score niet verbetert.

Toepassingsgeschiedenis:Elke keer dat u krediet aanvraagt, wordt een &# 8220;trekken” verschijnt in uw rapport.  Als kredietverstrekkers in korte tijd te veel trekkingen zien, denken ze misschien dat u zichzelf overbelast.  Als u deze factor wilt verbeteren, laat er dan voldoende tijd tussen toepassingen.

Er zijn geen kortere wegen om uw kredietrapport te herstellen. 

U hoeft alleen maar elk van de bovenstaande factoren te verbeteren en het tijd te geven.  Wacht niet tot je een goede kredietscore nodig hebt – wees nu proactief, zodat u in de toekomst beter voorbereid bent.

#4  Identiteitsdiefstal

In een rapport uit 2018, bleek uit een enquête dat 33% van de Amerikaanse volwassenen ooit te maken heeft gehad met identiteitsdiefstal.

Dat is 1 op de 3, mensen.  Als u denkt dat het u niet zal overkomen, overweeg dan de statistieken.

Uw kredietrapport kan aanwijzingen geven dat uw identiteit mogelijk is gestolen. Zoek naar namen die u niet herkent, burgerservicenummers die niet van u zijn, en accounts die niet van u zijn.

Als u vermoedt dat u het slachtoffer bent van identiteitsdiefstal, ga dan naar IdentityTheft.gov om uw claim in te dienen. U ontvangt een identiteitsdiefstalrapport en een herstelplan.

Vaak weten mensen niet dat hun identiteit is gestolen totdat hun tegoed is gecontroleerd en ze hun identiteit ontdekken score is verlaagd.

Als het een tijdje geleden is dat u uw kredietrapport hebt bekeken, zorg er dan voor dat u het controleert om er zeker van te zijn dat uw identiteit veilig is.

Gerelateerde berichten:

 • Hoe u geldproblemen in het huwelijk oplost
 • Hoe u van de afgelopen maand kunt leven& #8217;s Inkomen
 • Is het een goed idee om te lenen van uw 401(k)?
 • Hoe een ochtend Routine kan je leven veranderen

#5  Motivatie om uw financiën te verbeteren

Als uw kredietrapport een negatieve geschiedenis bevat, kunt u deze informatie gebruiken als motivatie om uw financiële situatie te verbeteren.

Maak er een doel van om uw kredietscore te verhogen en neem dan de nodige stappen om dat mogelijk te maken.

Zorg dat u geen schulden meer heeft, wees op tijd met uw betalingen, en stop met het gebruik van creditcards.

Dit zijn allemaal beslissingen die u kunt nemen om uw kredietrapport te verbeteren en om betere financiële gewoonten te creëren.

#6  Een daling van de kredietscore

Uw kredietscore is als het rapport van uw kredietrapport. cijfer”.  Als je je score controleert en ontdekt dat deze is gedaald sinds de laatste keer dat je hebt gecontroleerd, of dat deze lager is dan je had verwacht, kijk dan in je kredietrapport om wat antwoorden te krijgen.

Een plotselinge daling van uw kredietscore kan een aantal verschillende redenen hebben, en uw kredietrapport zal u vertellen wat ze zijn.

Enkele mogelijke verklaringen kunnen zijn:

 • Late of gemiste betalingen
 • Recente aanvraag voor een nieuwe kredietlijn
 • Een grote aankoop met een creditcard
 • U heeft een creditcardaccount afgesloten
 • Onnauwkeurige informatie of identiteitsdiefstal
 • Een kredietlimiet is verlaagd

Door de oorzaak van uw lagere score te achterhalen, weet u wat u moet doen om deze weer op peil te brengen.

#7  Een goede kredietwaardigheid behouden

Maak er een gewoonte van om uw kredietrapport regelmatig te controleren, en u zult ervoor zorgen dat het is nauwkeurig en volledig wanneer u het moet gebruiken.

Als u hard heeft gewerkt om een ​​uitstekende kredietscore te krijgen, wees dan proactief in onderhouden.

Controleer uw kredietrapport minstens één keer per jaar om te bevestigen dat uw kredietgeschiedenis de financiële verantwoordelijkheid weerspiegelt waaraan u zich heeft verbonden.

#8  Onnauwkeurige informatie corrigeren

Volgens een FTC-onderzoek, ontdekte een op de vier consumenten fouten in hun kredietrapport die hun kredietscore negatief konden beïnvloeden.

Deze fouten kunnen uiteindelijk leiden tot duurdere leningen, hogere verzekeringspremies en verlies van werkgelegenheid.

Omdat uw kredietrapport belangrijke financiële informatie bevat die bepaalt of u krediet kunt krijgen, is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het correct is. Neem een ​​proactieve aanpak door ervoor te zorgen dat uw kredietgeschiedenis nauwkeurig wordt gerapporteerd en fouten tijdig te betwisten.

Gelukkig zijn er stappen die u kunt ondernemen om fouten uit uw rapport te laten verwijderen.  Hoe sneller je fouten opmerkt, hoe beter.

#9  Het is gratis!

Wat is een betere reden?  Sla nooit een gratis geschenk af, vooral niet als het u helpt uw ​​financiële gezondheid te behouden.

Uw kredietrapport is een belangrijk onderdeel van uw algehele financiële gezondheid en welzijn.

Overweeg een jaarlijkse beoordeling als een jaarlijkse controle, om er zeker van te zijn dat alles nog in goede staat is en dat u eventuele problemen vroegtijdig opmerkt.

Eén keer per jaar heeft u recht op één gratis rapport van elk kredietbureau.  Als u zich niet meer kunt herinneren wanneer u voor het laatst naar uw kredietrapport hebt gekeken, is het te lang geleden.

Ontvang uw gratis kredietrapporten doe een grondige review. Zorg ervoor dat het juist is en bepaal vervolgens manieren om uw score te verbeteren met behulp van enkele van de suggesties in dit bericht.

Bescherm uw tegoed & controleer regelmatig uw kredietrapport

Het controleren van uw kredietrapport is een manier om het initiatief te nemen om een ​​goede kredietwaardigheid op te bouwen.

Wanneer u een gunstig kredietrapport en een hoge kredietscore heeft, bevindt u zich in de beste positie om in aanmerking te komen voor lagere rentetarieven en daardoor duizenden dollars te besparen gedurende de looptijd van een lening.

Zelfs als u een gunstig kredietrapport heeft en een hoge kredietscore.

Zelfs hoewel u (hopelijk) probeert uit de schulden te komen naarmate uw pensioen nadert, is een goed kredietrapport nog steeds een manier om uw financiële verantwoordelijkheid te bewijzen. U wilt iets hebben om anderen te laten zien hoe goed u in het verleden met uw krediet bent omgegaan.

Dus als u hard heeft gewerkt om een ​​hoge kredietscore te behalen, gebruik dan uw kredietrapport om zorg ervoor dat het wordt onderhouden.

En als u een slechte kredietgeschiedenis heeft, bekijk dan uw rapport en maak een plan om het te verbeteren.

Onderneem de stappen om een ​​goede kredietwaardigheid op te bouwen en te behouden, want niemand geeft zoveel om uw financiële gezondheid als u. .

Andere berichten waarin u wellicht geïnteresseerd bent:

 • Hoe u $ 5000 in een jaar kunt besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met uw doelen
 • Het doel van een budget: 17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om spaargeld boven schulden te stellen
 • 14 (meestal gratis) Online tools voor geldbeheer
 • Hoe u binnen uw mogelijkheden kunt leven (en toch tevreden kunt zijn)
 • Financiële gezondheidscontrole: 7 stappen Om uw fiscale welzijn te stimuleren
 • Hoe u aan schulden kunt ontsnappen met een doe-het-zelf schuldbeheersplan
 • Het nulsombudget Informatiegids

Wilt u dit bericht voor later bewaren?  Pin het op je favoriete Pinterest-bord!

Waarom zou ik mijn kredietrapport regelmatig controleren? Hier zijn 9 slimme redenen

Plaats een reactie