Waarom Moet Ik Mijn Kredietrapport Regelmatig Controleren? Hier zijn 9 slimme redenen

waarom u uw kredietrapport regelmatig moet controleren

als u deel uitmaakt van de 67% van de Amerikanen die hun kredietrapport in het afgelopen jaar niet hebben beoordeeld, vraagt u zich misschien af waarom ik mijn kredietrapport regelmatig moet controleren?

het controleren van uw credit verslag is misschien het laatste ding op uw lijst van financiële taken te veroveren, maar als je don’t herziening van het regelmatig, kunt u een aantal grote problemen tegenkomen.

uw kredietrapport verzamelt informatie die van invloed is op veel gebieden van uw leven, omdat het de financiële beslissingen weerspiegelt die u in de loop van de tijd hebt genomen.verzekeringsmaatschappijen en kredietverstrekkers gebruiken deze informatie om te bepalen of u in aanmerking komt voor leningsproducten en lagere premies.

en, niet alleen heeft uw kredietrapport een impact op uw leenkracht, het heeft ook invloed op uw werkgelegenheid.

volgens een onderzoek van 2018 door HR.com, 31% van de werkgevers soms opgenomen een credit check in hun achtergrond screenings, en 16% altijd gecontroleerd een persoon krediet.

net als elk ander belangrijk financieel actief, moet uw kredietrapport op een consistente basis worden gecontroleerd en beschermd.het goede nieuws is, het is nog nooit zo makkelijk geweest en het heeft je geen dubbeltje gekost.

Als u uw kredietrapport in meer dan een jaar niet hebt gecontroleerd, blijf dan lezen om 9 redenen te leren waarom u deze taak bovenaan uw financiële to-do-lijst moet zetten.

Wat is het verschil tussen een kredietrapport en credit score?

kredietverstrekkers en werkgevers geven om uw kredietrapport en credit score.hoewel beide een weerspiegeling zijn van uw kredietgeschiedenis, verschillen ze van elkaar.

je kunt aan beide denken in termen van een middelbare schoolklas.een credit verslag is als een record van al uw opdrachten, en een credit score is uw algehele cijfer.

uw credit verslag is een gedetailleerd verslag van uw credit rekeningen en betalingsgeschiedenis met elk.

uw credit score is een enkele numerieke waarde en wordt berekend als gevolg van de informatie in uw credit verslag.

ze zijn afzonderlijke indicatoren van uw financiële betrouwbaarheid, en beide worden gebruikt door kredietverstrekkers om een nauwkeurig beeld te krijgen van uw huidige financiële gedrag.

nu dat je weet het verschil, laat ’s praten over de redenen waarom u uw kredietrapport regelmatig moet controleren.

#1  u bent van plan een lening aan te vragen

Als u’re van plan bent een hypotheek, een autolening of een andere belangrijke lening aan te vragen, moet u uw kredietrapport vooraf te bekijken.

de kwaliteit van uw rapport bepaalt belangrijke details zoals het geleende bedrag en de rentevoet waarvoor u in aanmerking komt. 

weten wat ’ s in uw rapport geeft u een realistisch idee van wat u zich kunt veroorloven.

ook als uw rapport resulteert in een lage credit score, zullen de voorwaarden die u wordt aangeboden minder gunstig zijn dan als u een hoge credit score had.dit betekent een aanzienlijk hogere rente, die u mogelijk duizenden extra dollars kan kosten gedurende de looptijd van de lening.

u zult bereid zijn om uw verwachtingen aan te passen en een meer opgeleide beslissing te nemen over uw leningsdoelstellingen wanneer u zich bewust bent van uw kredietgeschiedenis.u kunt zelfs besluiten om het aanvragen van een lening uit te stellen totdat u uw kredietrapport kunt verbeteren.

#2  u wilt solliciteren naar een baan

Als u zich afvraagt wat uw krediet te maken heeft met het krijgen van een baan, zijn er een paar redenen potentiële werkgever wil weten uw krediet geschiedenis.

uiteraard, als je zou werken met een bedrijf financiën, zouden ze willen weten hoe betrouwbaar en betrouwbaar je bent.Als u een stellar credit verslag dat aangeeft dat u verantwoordelijk bent met uw eigen inkomen, gaan ze ervan uit dat u verantwoordelijk met hun zal zijn.

maar zelfs als u geen geld behandelt, zal een potentiële werkgever naar uw kredietrapport kijken om andere conclusies af te trekken, zoals uw besluitvormingsvermogen en oordeel in uw werkprestaties.

als u een functie wilt aanvragen die geld behandelt, of een leidinggevende functie is, kunt u uw kredietrapport controleren om u voor te bereiden op eventuele interviewvragen die uw financiële geschiedenis kunnen aanpakken.

je vergroot je kansen om indruk te maken op de interviewer als je laat zien dat je op de hoogte bent van wat er in je rapport staat en een deskundige uitleg kunt geven.

#3  Planning for the future

zelfs als u don’t hebben iets al gepland dat een credit check zou vereisen, het’s een goed idee om controleer je rapport.op die manier kunt u beginnen met het uitvoeren van reparaties en uw score verbeteren voordat u erop moet vertrouwen.

Je kunt naar AnnualCreditReport.com en vraag alle 3 rapporten (Experian, Equifax, TransUnion) gratis aan.

nadat u uw rapporten hebt ontvangen, bekijkt u ze allemaal en houdt u rekening met deze factoren:

 • betalingsgeschiedenis
 • Schuldsaldi
 • soorten rekeningen
 • Toepassingsgeschiedenis

betalingsgeschiedenis:  Zoek naar late of niet-betalingen, die uw risico als aanvrager verhogen.als dit een factor is die uw score negatief beïnvloedt, begin dan met het tijdig en volledig uitvoeren van alle toekomstige betalingen.

Debt saldi:     Als u maximaal op credit saldi, kunt u uw score te verbeteren door het afbetalen van uw schuld.dit is een van de makkelijkste manieren om je score te verbeteren.  Begin met het maken van grotere betalingen om alle hoge saldi naar beneden te brengen.

soorten rekeningen:   kredietverstrekkers willen een goed saldo van verschillende soorten schulden zien.als uw credit score uitsluitend is gebaseerd op creditcards, kan dit voorkomen dat uw score verbetert.

Application history:     elke keer dat u een aanvraag voor krediet, een “pull ” verschijnt op uw rapport.als kredietverstrekkers te veel trekt in een korte tijd, kunnen ze denken dat je jezelf overbelast.als u deze factor wilt verbeteren, moet u een goede hoeveelheid tijd tussen toepassingen laten verstrijken.

er zijn geen snelkoppelingen om uw kredietrapport te repareren. 

je hoeft alleen maar om elk van de bovenstaande factoren te verbeteren en geef het de tijd.don ’t wachten tot je een goede credit score &#8211 nodig hebt proactief nu, zodat u ’ll beter voorbereid in de toekomst.

#4&Nbsp; identiteitsdiefstal

In een rapport uit 2018 bleek uit een onderzoek dat 33% van de Amerikaanse volwassenen identiteitsdiefstal heeft meegemaakt.

dat ’ s 1 van de 3, mensen.  Als je denkt dat het won ’ t gebeuren met u, rekening houden met de statistieken.

uw kredietrapport kan aanwijzingen geven dat uw identiteitmisschien gestolen.zoek naar Namen die u niet herkent, sociale zekerheidsnummers die niet van u zijn, en rekeningen die niet van u zijn.

als u vermoedt dat u slachtoffer bent van identiteitsdiefstal, ga dan naar IdentityTheft.gov om uw claim in te dienen.u ontvangt een identiteitsdiefstalrapport en een herstelplan.

vaak weten mensen niet dat hun identiteit is gestolen totdat hun krediet is gecontroleerd en ze ontdekken dat hun score is verlaagd.

als het een tijdje geleden is dat u uw kredietrapport hebt beoordeeld, maak er dan een punt van om het te controleren om ervoor te zorgen dat uw identiteit veilig is.

gerelateerde berichten:

 • Hoe geldkwesties in het huwelijk op te lossen
 • Hoe te leven op het inkomen van vorige maand
 • is het een goed idee om te lenen van uw 401 (k)?
 • Hoe een ochtendroutine je leven kan veranderen

#5  motivatie om uw financiën te verbeteren

als uw kredietrapport een negatieve geschiedenis heeft, kunt u kan deze informatie gebruiken als motivatie om uw financiële situatie te verbeteren.

Maak het een doel om uw credit score te verhogen, neem dan de nodige stappen om dat te laten gebeuren.

ga uit de schulden, wees op tijd met uw betalingen en stop met het gebruik van creditcards.

Dit zijn allemaal beslissingen die u kunt nemen om uw kredietrapport te verbeteren, evenals het creëren van betere financiële gewoonten.

#6  een daling van de credit score

uw credit score is als uw credit verslag’s “grade”.Als u uw score controleert en ontdekt dat het is gedaald sinds de laatste keer dat u hebt gecontroleerd, of het is lager dan u had verwacht, kijk dan naar uw kredietrapport om enkele antwoorden te krijgen.

een plotselinge daling van uw credit score kan gebeuren omdat een aantal verschillende redenen, en uw credit verslag zal u vertellen wat ze zijn.

enkele mogelijke verklaringen kunnen zijn:

 • Late of gemiste betalingen
 • recente aanvraag voor een nieuwe kredietlijn
 • een grote aankoop op een creditcard
 • u hebt een creditcardrekening gesloten
 • onjuiste informatie of identiteitsdiefstal
 • een kredietlimiet is verlaagd

het uitzoeken van de oorzaak van uw lagere score zal u helpen te weten wat u moet doen om het te brengen achteruit.

#7  goed krediet behouden

Maak een gewoonte van het controleren van uw credit verslag periodiek, en u zult ervoor zorgen dat het’s nauwkeurig en volledig wanneer u nodig hebt om het te gebruiken.

Als u hard hebt gewerkt om een uitstekende credit score te hebben, wees dan proactief in het onderhouden ervan.

Controleer uw kredietrapport ten minste eenmaal per jaar om te bevestigen dat uw kredietgeschiedenis de financiële verantwoordelijkheid weerspiegelt waaraan u zich heeft verbonden.

#8  het corrigeren van onnauwkeurige informatie

volgens een FTC-studie vond één op de vier consumenten fouten in hun kredietrapport die hun kredietscores nadelig konden beïnvloeden.

deze fouten kunnen uiteindelijk leiden tot duurdere leningen, hogere verzekeringspremies en verlies van werkgelegenheid.

omdat uw kredietrapport belangrijke financiële informatie bevat die uw vermogen om krediet te krijgen bepaalt, is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het correct is.neem een proactieve aanpak om ervoor te zorgen dat uw kredietgeschiedenis nauwkeurig wordt gerapporteerd en fouten tijdig betwist.

gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om fouten uit je rapport te laten verwijderen.  hoe eerder je fouten ontdekt, hoe beter.

#9  It ’ s free!

welke betere reden is er?wees nooit een freebie af, vooral als het U helpt uw financiële gezondheid te behouden.

uw kredietrapport is een belangrijk onderdeel van uw algehele financiële gezondheid en welzijn.

beschouw een jaarlijkse beoordeling als een jaarlijkse controle, om ervoor te zorgen dat alles nog steeds in goede staat is en u eventuele problemen vroeg opmerkt.

eenmaal per jaar heeft u recht op één gratis rapport van elk kredietbureau.Als u don &# 8217; t herinneren de laatste keer dat je keek naar uw credit verslag, het is te lang geweest.

ontvang uw gratis kredietrapport en doe een grondige beoordeling.zorg ervoor dat het juist is en bepaal vervolgens manieren om uw score te verbeteren met behulp van enkele van de suggesties in dit bericht.

Bescherm uw krediet en controleer uw kredietrapport regelmatig

Het controleren van uw kredietrapport is een manier om het initiatief te nemen met het opbouwen van groot krediet.

wanneer u een gunstig kredietrapport en een hoge credit score heeft, bent u in de beste positie om in aanmerking te komen voor lagere rentetarieven en daarom duizenden dollars te besparen gedurende de levensduur van een lening.hoewel u (hopelijk) probeert uit de schulden te komen naarmate u dichter bij uw pensioen komt, is een goed kredietrapport nog steeds een manier om uw financiële verantwoordelijkheid te bewijzen.je wilt iets hebben om anderen te laten zien hoe goed je in het verleden krediet hebt beheerd.

dus, als u hard hebt gewerkt om een hoge credit score te verdienen, gebruik dan uw credit verslag om ervoor te zorgen dat het wordt onderhouden.

en als u een slechte kredietgeschiedenis heeft, bekijk dan uw rapport en maak een plan om het te verbeteren.

neem de stappen om een goed krediet op te bouwen en te behouden, omdat niemand zoveel om uw financiële gezondheid geeft als u.

 • Hoe $5000 in een jaar te besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met uw doelen
 • Het doel van een Budget: 17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om spaargeld voor schulden te plaatsen
 • 14 (meestal gratis) online Geldbeheertools
 • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
 • financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscale goed te stimuleren being
 • Hoe te ontsnappen aan schulden met een DIY Debt Management Plan
 • De zero-sum budget Resource Guide

wil je dit artikel bewaren voor later?  Pin het op je favoriete Pinterest bord!

waarom zou ik controleer mijn kredietrapport regelmatig? Hier ’ s 9 slimme redenen

Plaats een reactie