Waarom u nu moet beginnen met het schrijven van uw doelen voor 2021

Er zijn nog een paar weken van 2020, en dan nemen we afscheid van dit gekke jaar.  

Maar in plaats van te wachten tot januari om erachter te komen wat je wilt bereiken in 2021 , zijn er enkele goede redenen om nu te beginnen met het schrijven van uw doelen voor 2021.

Als ik terugkijk op de financiële doelen die ik afgelopen december heb opgeschreven, kan ik niet anders dan een beetje lachen van binnen.  Ik had geen idee dat onze wereld slechts 3 maanden later op zijn kop zou staan.

Toen mijn man en ik allebei verlof hadden, schakelden we over van inkomen opbouwen en schulden verminderen naar inkomen verliezen en schulden vergroten.

Ik heb echter goede hoop dat 2021 beter zal zijn. 

Ik heb goede hoop dat er een vaccin zal worden uitgedeeld, dat sociale afstandsbeperkingen uiteindelijk minimaal zullen zijn, en dat mensen weer aan het werk kunnen en hun financiën weer op de rails kunnen krijgen.

En daarom denk ik dat het belangrijk is om nu te beginnen met het schrijven van je doelen voor 2021.

Zelfs als de zaken er somber uitzien.  Ook al wordt Kerstmis dit jaar behoorlijk mager.  Zelfs als je niet weet hoe je volgende maand een inkomen gaat binnenhalen.

Het stellen van zinvolle doelen geeft je richting.  In de temidden van alle chaos, als je niet zeker weet welke kant je op moet, bepaal je doel en begin er naartoe te lopen.

Wees klaar om van start te gaan wanneer uw omstandigheden beginnen te veranderen.  En dat zullen ze ook. Zorg dus voor een plan wanneer het zover is.

De meeste mensen zien 1 januari als het perfecte moment om de doelen voor het nieuwe jaar op te schrijven.  Aan het begin van elk jaar is er veel verhoogde inspiratie.

Maar tegen februari is diezelfde inspiratie nauwelijks meer te zien in de achteruitkijkspiegel.  Het leven regelt zichzelf met routine en gewoonte, en je planner ligt verwaarloosd in een bureaula.

In plaats van te wachten tot 2021 om je doelen op te schrijven, doe het nu zodat je een vliegende start kunt maken.  Als je vervolgens naar de kalenderpagina van januari gaat, zal je visie duidelijk zijn en je motivatie in een hogere versnelling.

Maak je klaar, want 2021 wordt geweldig!  Hier zijn 3 redenen waarom je nu zou moeten beginnen met het schrijven van je doelen voor 2021.

#1  U krijgt een voorsprong

Dromen zijn slechts doelen zonder plan.

Het is gemakkelijk om je een beter leven voor te stellen, of maak gewoon een lijst van dingen die je graag doen.  Dat is het leuke.  Maar als u niet plant hoe u ze gaat bereiken, komen ze nooit van de grond.

Plannen hebben tijd nodig om uit te werken.   Meestal vereisen ze enig onderzoek. Misschien wilt u een nachtje slapen met uw ideeën totdat ze echt tot hun recht komen.

En dan zijn er herzieningen.  Sta open voor het veranderen van dingen, het wijzigen van uw plan, zelfs het wijzigen van uw doelen.

Terwijl u nadenkt over wat u echt wilt bereiken en hoe, laat goddelijke inspiratie elk rigide denken overstijgen.

Als je je eenmaal goed voelt over de doelen die je hebt gesteld en de plannen om ze te bereiken, laat ze dan een tijdje rusten.  Schrijf ze op en laat ze een paar dagen met rust.

Als je ze terugkijkt, wees je dan bewust van hoe je je voelt.

Ben je enthousiast?  Gemotiveerd? Geïnspireerd?

Of voelt u zich verplicht?  Voel je je bezorgd of belast of ongemotiveerd?

Luister naar je gevoelens en beslis of de doelen die je hebt gekozen echt de juiste zijn voor jou.

Start dit proces nu, zodat u momentum kunt opbouwen voordat het nieuwe jaar begint.

Gerelateerde post:  A Written Life Plan: 5 eenvoudige stappen Hoe & 11 krachtige redenen waarom

#2  Je kunt momentum opbouwen

Als je eenmaal een duidelijke richting hebt waar je naartoe gaat, begin dan met het toevoegen van wat structurele ondersteuning van het pad.

Denk aan de logistiek die uw doelen vereisen en die u nu kunt aanpakken. U wilt niet dat de praktische details u vertragen zodra de het nieuwe jaar begint.

Bijvoorbeeld:

  • Als u apps wilt opnemen in uw geldbeheer, download er dan nu enkele.  Speel ermee, kijk wat voor jou werkt en wat niet.
  • Als je wilt afvallen, begin dan nu met het experimenteren met recepten.  Bouw een bibliotheek met gezonde maaltijden.  Stel een maaltijdplan samen voor januari.
  • Als je een nieuwe vaardigheid wilt leren, zoals fotografie, beginnen met het lezen van boeken en het bezoeken van websites.  Koop de camera die je wilt gebruiken en zoek uit hoe je deze kunt gebruiken.
  • Als je meer inkomsten wilt genereren met een bijzaak, onderzoek dan de mogelijkheden die voor jou beschikbaar zijn.&nbsp ; Ontdek bij elk het potentiële inkomen.  Bepaal wat bij uw leven en persoonlijkheid past.

Ik zou kunnen doorgaan, maar u begrijpt het wel.

De voorbereiding die u nu doet, zal een momentum creëren voor de plannen die u in januari gaat uitvoeren. Je bent al in beweging, dus als het nieuwjaarsdag is, kun je aan de slag.

Gerelateerd bericht :  Hoe u uzelf kunt motiveren om uw doelen te bereiken

#3  Je zult een vliegende start maken

Voordat je die eerste slok bubbels neemt en je partner om klokslag middernacht kust, is alles aanwezig om de volgende ochtend je doelen te verpletteren.

De moeite die je van tevoren hebt gedaan door de juiste doelen te identificeren, een duidelijk plan te maken en de materialen te verzamelen die u nodig heeft, kunt u vanaf het allereerste begin 100% geven.

U zult niet vastlopen weg met troebel denken, onzekerheid, onbekenden en een gebrek aan middelen.

Je hebt al het momentum en de motivatie om je door de inzinking van midden januari te loodsen, wanneer de meeste mensen verliezen stoom.

En u zult eerder vooruitgang en een gevoel van prestatie ervaren, wat helpt om u gefocust en op het goede spoor te houden.

En wat dan nog? wacht je nog op?  (*Wacht niet* om de perfecte planner te vinden!)

Begin nu met het schrijven van uw doelen voor 2021. 

Maak u klaar voor succes door het basiswerk te doen dat nodig is om een ​​voorsprong te krijgen.

Dan, wanneer u de eerste pagina van het nieuwe jaar omslaat, bent u klaar voor een aantal serieuze doelen!

Plaats een reactie