Wat is het doel van een begroting? Hier Zijn 17 Krachtige Voordelen

Contents

wat zijn de doelen van een begroting?

Als u nog nooit een uitgavenplan voor uw financiën hebt gemaakt, vraagt u zich misschien af wat het doel van een begroting is?& Nbsp; of,   waarom is budgettering belangrijk?In deze post Zal ik u de vele voordelen van budgettering uitleggen en waarom het belang ervan in uw financiële plan niet kan worden overschat.

laat me eerst beginnen met uit te leggen wat het doel van een budget is:

het doel van een budget is om uw inkomsten en uitgaven bij te houden, zodat u uw persoonlijke financiën kunt plannen, beheren en verbeteren. Een budget is een specifiek plan voor uw geld dat u financiële grenzen geeft, zodat u binnen uw middelen kunt leven, uw uitgaven kunt beheersen en uw geld goed kunt beheren. Budgettering is belangrijk voor het afbetalen van schulden, het opbouwen van besparingen en het bereiken van uw financiële doelen.

vrij eenvoudig, toch? Er zijn zoveel voordelen aan budgettering!

helaas slagen veel mensen er niet in om een budget voor hun geld te creëren. Dit leidt tot overbesteding, buitensporige schulden en een paycheck-to-pay-cyclus.

als u worstelt met deze problemen in uw financiën, is het tijd om te beginnen met budgetteren! Budgettering is de sleutel tot slim geldbeheer. U kunt de controle over uw financiën te nemen door het volgen van een budget, en beginnen met het vertellen van uw geld precies wat te doen. 

Hier zijn slechts een paar financiële voordelen die u kunt ervaren wanneer u een budget volgt:

 • u hebt genoeg gespaard voor noodgevallen en andere onverwachte uitgaven
 • u kunt schulden afbetalen en financiële vrijheid bereiken
 • u minimaliseert verspilling en maximaliseert uw inkomen
 • u kunt op tijd met pensioen gaan en genieten van uw gouden jaren in financiële vrede
 • u hebt meer vertrouwen in uw financiële prognose

Er zijn nog veel meer voordelen om een begroting bij te houden, die ik in deze post zal uitleggen. Ik geloof dat als je eenmaal een duidelijk begrip hebt van hoe nuttig een budget in je leven kan zijn, je het dan ten volle kunt gebruiken met je financiële planning.dus, als je je nog steeds afvraagt wat het doel van een budget is, lees dan verder om meer te leren over hoe een budget je kan helpen.

Wat is een budget precies?

De eerste manier om aan een budget te denken is als een uitgavenplan voor je geld. U beslist vooraf hoe u uw inkomen gedurende een bepaalde periode zult gebruiken.

u kunt een wekelijks, maandelijks of zelfs een jaarlijks budget maken. De budgetperiode die u instelt, is aan u. Je zou zelfs verschillende soorten budget voor een beperkte periode kunnen hebben om te sparen voor iets specifieks.

als je door het budgetproces gaat, wijs je elke dollar een baan toe. Deze “banen” kunnen huishoudelijke uitgaven, voedselkosten, discretionaire bestedingsbedragen, liefdadigheid en besparingen omvatten. Je kunt zelfs een categorie hebben voor”spontane uitgaven”.

in budgettering worden deze “categorieën”genoemd. En, als de manager van uw geld, u krijgt om te beslissen hoeveel dollars worden toegewezen aan elke categorie.

ten tweede kunt u ook denken aan een budget zoals vangrails voor uw uitgaven. Het houdt u binnen veilige uitgaven grenzen, zodat u don ’t vallen van de financiële klif.

Dit biedt gemoedsrust en zekerheid in hoe u uw geld gebruikt. Je hoeft je niet af te vragen of je genoeg hebt, omdat je een plan volgt dat ervoor zorgt dat je dat doet.

ten derde is een budget als een hulpmiddel dat je helpt georganiseerd en gefocust te blijven. Met uw budgetteringstool kunt u de juiste hefbomen bewegen om aanpassingen te maken die u helpen sneller dichter bij uw doelen te komen.

een tool is echter slechts zo nuttig als degene die het gebruikt. U kunt uw budget gebruiken om uw vermogen te maximaliseren, of gewoon elke maand rondkomen. Je moet leren hoe je het tot zijn grootste capaciteit kunt gebruiken, zodat je het grootste voordeel ontvangt.

nu je weet wat een budget is, laten we de voordelen van budgettering bespreken en waarom het zo belangrijk is voor je financiële gezondheid.

17 redenen waarom budgettering zo belangrijk is

Wat is het doel van budgettering? Eigenlijk zijn er vele doeleinden. En ze helpen je allemaal om je financiële gezondheid te verbeteren.

van het krijgen van uw rekeningen betaald op tijd, om te sparen voor een zomervakantie, om af te betalen die vervelende credit card rekeningen – budgettering is belangrijk voor het verbeteren van uw financiële situatie en het creëren van financiële zekerheid.

Hier zijn 17 redenen waarom budgettering belangrijk is en hoe een uitgavenplan uw hele financiële toekomst kan veranderen.

#1 een budget geeft u de controle over uw financiën

het volgen van een budget kan u de controle geven die u nodig hebt, zodat u eindigt waar u wilt zijn. Je wordt de geldbaas en vertelt je dollars wat ze moeten doen, zodat ze je dromen ondersteunen en ze niet verpletteren.

De meeste mensen laten het leven hen overkomen, in plaats van het leven voor hen te laten gebeuren. Zonder een plan reageer je altijd op omstandigheden en hoop je op het beste.

wanneer u deze aanpak met uw geld neemt, kan ik u verzekeren dat het beste niet zal gebeuren. Een dergelijke passieve houding zal waarschijnlijk leiden tot buitensporige schulden en onvoldoende spaargeld.

controle krijgen over je financiën betekent opzettelijk zijn. Definieer wat uw prioriteiten zijn en zet u er vervolgens in om deze te handhaven bij elke uitgavenbeslissing die u neemt. Neem corrigerende maatregelen wanneer u don ’t krijgen de resultaten die u wilt. 

Hier zijn 3 stappen die u kunt nemen om financiële controle te behouden met een budget:

 • controleer en update uw rollende budget op regelmatige basis en maak aanpassingen wanneer nodig
 • Automatiseer uw financiën met directe storting, automatische overschrijvingen en automatische factuurbetaling
 • ontvang een budgettering-app op uw mobiele apparaat die kan worden gedeeld met uw partner

#2&Nbsp; een budget is een record van uw kasstromen

met een budget kunt u opnemen hoeveel geld u binnenbrengt, hoeveel wordt uitgegeven en waar het allemaal naartoe gaat. Dit houdt je georganiseerd en gefocust op de financiële doelen die je jezelf hebt gesteld.

don’t vertrouwen op uw geheugen om bij te houden van uw inkomsten en uitgaven. Dit zal alleen maar resulteren in overbesteding, gebrek aan focus en ongeorganiseerde financiën!

Hier zijn drie dingen die u kunt doen om uw financiën bij te houden met een budget:

 • Maak een spreadsheet op uw computer met een lijst van alle inkomstenbronnen en bestedingscategorieën
 • maak uw eigen afdrukbare budgetsjabloon die u kunt bijwerkendagelijks
 • download een budget-app op uw telefoon die uw kasstromen zal volgen

#3 een budget helpt u uw besparingen te verhogen

een budget kan u helpen geld te besparen, simpelweg omdat u die beslissing van tevoren maakt. Wanneer u een categorie “besparingen” in uw budget opneemt, behandelt u deze als elke andere factuur. Dit zorgt ervoor dat u prioriteit geeft aan sparen en uzelf eerst betaalt.

Het toevoegen van een noodbesparingscategorie helpt u genoeg geld op te slaan om 3 tot 6 maanden van de kosten van levensonderhoud te dekken. Uw noodfonds voorkomt dat u meer schulden gaat maken wanneer er onverwachte uitgaven ontstaan.

ook zal uw budget u informeren over hoe groot uw noodfonds moet zijn. In een financiële crisissituatie is uw belangrijkste prioriteit het dekken van noodzakelijke uitgaven zoals huisvesting en voedsel. Door uw uitgavenplan te bekijken, kunt u snel een “kale” begroting berekenen voor tijden waarin de financiën ontbreken.

u kunt uw budget ook gebruiken om te sparen voor grote aankopen in de toekomst. Misschien wilt u binnen het volgende jaar een nieuwere auto kopen of uw gezin meenemen op een leuke vakantie.

een budget helpt je om gefocust te blijven op het sparen voor deze grote uitgaven, zodat je contant kunt betalen wanneer de tijd zich voordoet.

Hier zijn 3 dingen die u kunt doen om geld te besparen met een budget:

 • voeg een spaarcategorie toe aan uw budget en “fund” deze categorie Aan het begin van elke budgetcyclus
 • Automatiseer uw spaargeld met directe storting of automatische overboekingen
 • maak realistische spaardoelen waar u aan kunt vasthouden – zelfs $20 per week zal oplopen tot meer dan $1000 per jaar

#4 een budget helpt u bij het voorspellen en plannen van uw financiële vooruitgang

nadat je een paar maanden een budget hebt gevolgd, heb je een goed idee hoeveel je uitgeeft in elke categorie. Uw budget wordt voorspelbaarder naarmate u gewend raakt aan het volgen van een uitgavenplan voor uw geld.

deze consistentie helpt u bij het plannen en schatten van uw besparingen op de lange termijn.

het voorspellen van uw budget maanden of jaren in de toekomst zal u helpen op koers te blijven met financiële doelen op lange termijn.u krijgt ook een overzicht op hoog niveau van welke maanden iets strakker zullen zijn en wanneer u meer kunt toepassen op besparingen. Hierdoor kun je beter plannen, voorbereid zijn en niet van het spoor worden gegooid.

Hier is hoe u budgetvoorspelling en planning voor financiële vooruitgang kunt gebruiken:

 • Maak een maandelijks voorspelde begroting (op basis van uw huidige uitgaven) voor ten minste 6 maanden in de toekomst
 • maak realistische aanpassingen aan uw voorspelde budget om te zien hoe ze uw financiën op de lange termijn verbeteren
 • implementeer de aanpassingen die het grootste voordeel opleveren

#5  een budget kan je sneller uit de schulden krijgen

zodra u begint met het bijhouden van uw uitgaven met een budget, kunt u oog in oog komen te staan met hoeveel van uw inkomen wordt opgegeten door schulden.

Dit is een onaangenaam, maar noodzakelijk, besef om te beginnen met het ontwikkelen van betere geldgewoonten en uw financiële prioriteiten opnieuw te beoordelen. Don ’t verliezen hoop!

een budget kan u helpen bij het implementeren van een schuldenbetalingsplan, zodat u echte vooruitgang kunt zien bij het afbetalen van die rekeningen. Door het maken van schuld uitbetaling een prioriteit in uw budget, zult u opzettelijk over het vinden van manieren om de uitgaven te verminderen en het toepassen van meer geld in de richting van uw schulden. Op deze manier krijg je ze sneller afbetaald en verbeter je je financiële leven aanzienlijk.

een budget helpt je ook om uit de schulden te blijven. Uw bestedingsplan is de sleutel om te weten hoe u binnen de grenzen van uw inkomen kunt leven. U ’ll altijd weten wat je kunt veroorloven nu en wat je nodig hebt om te sparen voor.

hoe u uw budget kunt gebruiken om uit de schulden te komen:

 • tel al uw schuldsaldi op, zodat u weet wat uw totale uitbetaling is
 • snijd discretionaire bestedingscategorieën in uw budget en pas die fondsen toe op uw schuld
 • prognoseer uw maandelijkse financiële begrotingen voor 6 of 12 maanden om te meten hoe lang het zal duren voordat u schuldenvrij bent

#6 een budget kan uw inkomen maximaliseren en het vermogen verhogen

Ik kan me voorstellen dat je het meeste wilt halen uit elke dollar waarvoor je werkt, toch? Een budget zal u helpen uw inkomen te maximaliseren, zodat u stopt met het verspillen van geld en begint met het verhogen van de groei.

te veel mensen kiezen ervoor om geld weg te gooien op aankopen die zeer weinig waarde hebben, snel opgebruikt zijn en geen langetermijnvoordeel opleveren. Een budget brengt de financiële beslissingen in het oog die het grootste vermogen hebben om uw vermogen te verhogen.

het geld dat u kunt besparen met een budget kan worden toegewezen aan investeringsmogelijkheden die uw geld laten groeien met samengestelde rente. Wanneer u uw inkomen op deze manier maximaliseert, neemt uw vermogen toe en verbetert uw credit score.

Je werkt niet meer voor geld om uit te geven. In plaats daarvan stemt u uw financiële beslissingen af op uw waarden en bouwt u rijkdom op terwijl uw geld voor u werkt.

Hier’s hoe u uw budget kunt gebruiken om inkomsten te maximaliseren:

 • prioriteer uw uitgavencategorieën en identificeer slechte bestedingsgewoonten die kunnen worden verbeterd
 • Maak een budget dat uw prioriteiten en financiële doelen weerspiegelt en ondersteunt
 • redirect fondsen van niet-kritische categorieën Naar financiële voertuigen die groei bieden

#7 een budget zal verkwistende uitgaven onthullen

wanneer u geen budget heeft, is er een goede kans dat u slechts enkele ruwe budgetschattingen van uw uitgaven gedurende de maand hebt. Het ’s alleen wanneer u ’re opzettelijk over het bijhouden van uw financiën weet u hoeveel geld u’re mogelijk verspillen.

het budgetteringsproces zal u helpen alle verspillende lekken in uw uitgaven te vinden. Je won &# 8217; t nodig om af te vragen waar al uw geld gaat meer. U kunt identificeren waar u geld verspilt en stappen ondernemen om bepaalde budgetkosten te verminderen of te elimineren.

zodra je je bewust wordt van hoeveel je verspilt aan dagelijkse uitgaven, zul je meer opzettelijk zijn over waar je je geld aan uitgeeft. Je kunt besluiten dat je niet elke ochtend door de Starbucks drive-through hoeft te gaan of betaalt voor die 500 kanalen op kabel die je toch nooit kijkt.

Hier zijn 4 tactieken die je met je budget kunt gebruiken om verspilling te stoppen:

 • houd elke uitgave bij die je een maand lang maakt
 • Tel op hoeveel geld je hebt uitgegeven aan onnodige items zoals abonnementen, uit eten gaan, kleding, enz.
 • wijs budgetbeperkingen toe op deze gebieden en pas meer toe op schulden en besparingen
 • bekijk ook essentiële zaken zoals nutsvoorzieningen, verzekeringspremies en mobiele telefoonplannen om te zien of u deze kosten ook kunt verlagen

#8  een budget helpt financiële stress te verminderen

gestrest zijn over geld kan leiden tot meerdere gezondheidsproblemen, waaronder slechte slaapgewoonten, depressie en gewichtstoename. Chronische stress kan nog ernstiger zijn, resulterend in hartaandoeningen en zelfs kanker.

Het lijdt geen twijfel dat kwaliteit van gezondheid rechtstreeks spreekt tot uw kwaliteit van leven. Het is van cruciaal belang voor uw fysieke en mentale welzijn om financiële stress te minimaliseren wanneer mogelijk.

wanneer je een budget volgt, heb je meer vertrouwen in je financiële toekomst. U won ’t zorgen te maken over hoe u uw hypotheek betaling te dekken, het afbetalen van uw creditcards, met genoeg om uw gezin te voeden, of worden voorbereid op pensioen. 

het volgen van een budget kan financiële onzekerheid minimaliseren en stress verlichten. Dit komt omdat je de controle hebt over je geld.

Het doel van een budget is om uw financiële toekomst voorspelbaarder te maken. En als je weet hoe de rest van de maand eruit ziet in termen van geldzaken, kan je geest zich richten op productievere gedachten.

neem deze drie stappen om stress met uw budget te verminderen:

 • zorg ervoor dat uw budget is gebaseerd op realistische omstandigheden en verwachtingen
 • controleer uw budget vaak (dagelijks of wekelijks), zodat u altijd de toestand van uw financiën kent
 • prognose uw budget ten minste 3 maanden van tevoren, zodat u vertrouwen hebt in uw kortetermijndoelstellingen

#9  een budget kan uw langetermijndoelen bepalen

wanneer u de controle over uw financiën neemt en uw geld doelgericht beheert, krijgt u waardevol inzicht in uw financiële toekomst. Dat ’s omdat een budget de langetermijndoelen die u stelt, zal vormgeven en u zal begeleiden om ze te bereiken.

je besteedt niet langer doelloos zonder richting. In plaats daarvan benader je je toekomst met vertrouwen en zekerheid, omdat je precies weet waar je naartoe gaat.

Deze verzekering zal je inspireren om je de mogelijkheden voor je leven voor te stellen over 5, 10, zelfs 20 jaar vanaf nu. Je geest zal zich openen voor kansen die je nooit eerder hebt overwogen.

allemaal omdat je de controle terug hebt genomen, en nu zie je dat je volledig in staat bent om je dromen werkelijkheid te maken.

misschien is je droom om een nieuw huis te kopen, of je hele gezin mee te nemen op een langere vakantie, of 5 jaar eerder met pensioen te gaan.

het gebruik van een budget om uw geld te beheren geeft u het inzicht dat u nodig hebt om deze langetermijndoelen te bereiken. Natuurlijk, uw budget won ’ t geven u de macht om de toekomst te voorspellen. Maar het kan je voorbereiden op wat het brengt.

hoe u uw budget kunt gebruiken om een strategie voor langetermijndoelen te maken:

 • identificeer een financieel doel dat u de komende 3-5 jaar wilt bereiken
 • analyseer uw eerdere uitgavenplannen en prognose van uw budget om een realistisch idee te krijgen van hoeveel u elke maand kunt besparen; breng uw doeldatum in overeenstemming met deze projecties
 • vergeet niet om eventuele verwachte extra inkomsten op te nemen die u af en toe ontvangt, zoals jaarlijkse bonussen, belastingteruggave of de verkoop van een groot actief
 • li >

#10 een budget maakt uw persoonlijke financiën een prioriteit

waarom hebben zoveel mensen moeite om hun geld te controleren?

Ik kan dat in twee woorden beantwoorden:     Geen Focus.

als mensen richten we ons op wat belangrijk voor ons is.als uw financiën geen prioriteit voor u zijn, zult u geld uitgeven aan dingen die u niet echt waardeert.

een budget helpt je om gefocust te blijven op je prioriteiten. Wanneer u de moeite neemt om een uitgavenplan te volgen dat uw doelen ondersteunt, zult u zeer vastbesloten zijn om beslissingen te nemen die u naar succes zullen leiden. Elke keer dat u uw budget bijwerkt, zult u zich bewust zijn van hoe elke financiële beslissing uw vooruitgang beïnvloedt.

uw budget is er om u te helpen herinneren wat er echt toe doet. In tijden van twijfel of ontmoediging, kunt u kijken naar uw uitgavenplan om te zien hoeveel dichter het u naar uw doelen heeft gebracht.

hoe u een budget kunt gebruiken om uw persoonlijke financiën een prioriteit te maken:

 • gebruik een budget-app op uw telefoon die u kunt openen wanneer u in de verleiding komt om een impulsaankoop te doen
 • Houd een afdruk van uw budget ergens dat u vaak zult zien, dus u wordt er altijd aan herinnerd om verstandige financiële beslissingen te nemen
 • heb positieve gesprekken over uw budget met uw partner of vertrouwde vrienden

#11 een budget helpt u op het doel te blijven met uw financiële doelen

zoals eerder vermeld, kan een goed budget u helpen beslissen op relevante langetermijndoelen en een realistische tijdlijn om ze te bereiken. Zodra u begint te werken aan deze doelen, zal uw budget ook fungeren als een gids die u op het goede spoor houdt.

met een solide uitgavenplan kunt u maanden van tevoren voorspellen om ervoor te zorgen dat u uw financiële doel op tijd bereikt. U hoeft alleen maar te berekenen hoeveel geld u elke maand moet sparen of uitgeven om uw plan te laten werken.

Als u bijvoorbeeld weet dat uw autoregistratie van $450 binnen 3 maanden moet plaatsvinden, deelt u dat bedrag door 3 om uw spaardoel van $150 per maand te bepalen. Maak vervolgens aanpassingen aan uw budget, zodat u dat geld voor elk van die 3 maanden opzij kunt zetten.

Dit kan betekenen dat u uw voedselcategorie met $50, uw entertainmentbudget met $50 en uw kledingkosten met $50 verlaagt.

(een ander idee is om mogelijkheden te vinden om meer inkomsten te genereren. Misschien meer uren op het werk aanvragen of een tijdelijke side hustle oppikken.)

uw budget is als de aanwijzingen voor hoe u uw gewenste doelstellingen te bereiken. Als je eenmaal een doel hebt gekozen, splits je het gewoon op in kleinere stappen die je in je budget kunt verwerken. Volg dan gewoon de routekaart door elke maand aan uw budget te blijven. Als je dat doet, is succes onvermijdelijk!

hoe u uw budget kunt gebruiken om kortetermijndoelen te bereiken:

 • Maak een aantal redelijke budgetdoelen van 3 tot 6 maanden (bijvoorbeeld vasthouden aan een conservatieve schuldenlimiet, meer schulden afbetalen, sparen voor een vakantie, enz.).)
 • splits dat spaardoel op in het aantal maanden dat u nodig hebt om het te bereiken
 • neem dat maandelijkse bedrag op als een categorie in uw budget, en pas andere gebieden aan indien nodig

#12  een budget zal u helpen pensioen op tijd

voor alle Late spaarders die er zijn, moet het opbouwen van een pensioenfonds prioriteit numero uno zijn. Een budget is een van de belangrijkste hulpmiddelen die u kunt gebruiken om op schema te komen met pensioensparen.

vandaag verstandig uitgeven helpt je sparen voor de toekomst. Het volgen van uw budget zal u helpen om comfortabel onder uw middelen te leven en nog steeds genoeg over te hebben om een voldoende pensioenfonds op te bouwen.

Bekijk je bestedingsplan om die gebieden te vinden waar je vandaag offers kunt brengen, zodat je een mooi nestei kunt bouwen voor je toekomst. Dit zal van cruciaal belang zijn voor uw financiële zekerheid zodra u met pensioen bent.

uw budget moet een categorie voor investeringsbijdragen bevatten. Zorg ervoor dat u elke betaaldag een bepaald bedrag van uw inkomen wegstopt in een 401(K), IRA of een ander Pensioenfonds van uw keuze. Hoe eerder u deze investeringen kunt doen, hoe sneller uw pensioensparen zullen groeien met behulp van samengestelde rente.

u kunt dit gemakkelijker voor uzelf maken door uw bijdragen te automatiseren.  Laat uw werkgever direct een percentage van uw inkomen in uw fonds storten, zodat u het geld nooit ziet.  Voor je het Weet zijn je besparingen aanzienlijk!

hoe u uw budget kunt gebruiken om uw pensioenfonds op te bouwen:

 • trim uw uitgaven en discretionaire uitgaven om meer geld vrij te maken voor pensioensparen
 • voeg een categorie voor pensioensparen toe en automatiseer bijdragen in een afzonderlijke beleggingsrekening
 • verhoog uw bijdragen periodiek, naarmate uw inkomen toeneemt of uitgaven dalen

#13 een budget bouwt de zelfdiscipline op die nodig is voor het leven met pensioen

tenzij u wilt of moet blijven werken in uw latere jaren, zal het leven met pensioen worden gefinancierd met uw spaargeld, sociale zekerheid en mogelijk pensioenen. U kunt ook andere inkomsten ontvangen, zoals een uitkering van een levensverzekering of een erfenis.

met je verdienjaren achter je, moet je heel voorzichtig zijn met hoe je je financiën beheert om ervoor te zorgen dat je geen geld meer hebt.

Meer dan enig ander moment in je leven, zal leven binnen je middelen cruciaal zijn voor het hebben van financiële zekerheid. Het krijgen in de gewoonte van het volgen van een budget, terwijl u nog steeds werken zal u voor te bereiden voor de behandeling van uw geld verstandig in pensioen.

Het is het beste om nu te leren hoe je budgetcontrole kunt uitoefenen met je financiën, in plaats van te wachten tot je met pensioen gaat. Raak gewend aan het maken van offers en het weerstaan van impulsieve aankopen, dus deze disciplines zullen later een tweede natuur zijn.

anders kunt u geen spaargeld meer hebben en moeten uw kinderen u ondersteunen. Don ’ t laat dat gebeuren.

hoe een budget te gebruiken om je voor te bereiden op het leven met pensioen:

 • Maak een “pensioen”-versie van uw huidige budget om die uitgaven te identificeren die zullen stijgen of dalen als u eenmaal met pensioen bent
 • maak budgetdoelen die u zullen helpen schuldenvrij te zijn (inclusief uw hypotheek) tegen de tijd dat u met pensioen gaat
 • neem een categorie gezondheidskosten in uw budget op; zelfs als u geen medische rekeningen hebt, kunt u bijdragen aan een Gezondheidsbesparingsrekening om geld te besparen voor gezondheidszorg bij pensionering

#14 een budget is een neutraal hulpmiddel voor communicatie met uw partner

iemand die er getrouwd met iemand die doesn’ t krijgen uw geld gewoonten? Misschien ben je een spaarder die gefrustreerd raakt met je bestedingspartner. Of misschien bent u de spender altijd verbergen ontvangsten van uw Zuinige echtgenoot. Hoe dan ook, uw benadering van budgetbeheer zal waarschijnlijk heel anders zijn.

Dit komt vaak voor bij huwelijken en maakt geldgesprekken moeilijk, ongemakkelijk en soms verhit.

budgettering in het huwelijk creëert een neutrale grond waar je allebei je financiële waarden met elkaar kunt bespreken. Het geeft u beiden de mogelijkheid om bij te dragen aan uw geldbeheer en samen uw toekomst te plannen. Vervolgens kun je verhoogde emoties minimaliseren door de cijfers voor zichzelf te laten spreken.

wanneer je geld discussies een gemeenschappelijk ding, je bent proactief in plaats van reactief. Je werkt samen als een team, beide aan dezelfde kant.

Hier zijn drie manieren waarop een budget financiële argumenten kan minimaliseren, elke persoon verantwoordelijk kan houden en geldgesprekken met je partner kan verbeteren:

 • commit to a weekly or monthly budget meeting together, where each has a planning role, so these conversations become normal
 • overweeg zorgvuldig elk budgetverzoek, ongeacht hoe je je aanvankelijk voelt
 • maak samen het actieplan dat je zult nemen om financiële doelen te bereiken en je voortgang bij te houden, zodat je je successen als een paar kunt vieren

#15 een budget biedt flexibiliteit, vrijheid en financiële controle

veel mensen worden afgeschrikt door het woord “budget” omdat ze het voelen beperkt hen om hun geld te gebruiken zoals ze willen.

het tegenovergestelde kan niet meer waar zijn.

na een budget betekent u ’re het nemen van controle over uw financiën. Binnen die controle zijn er grenzen die je stelt, zodat je niet in een financiële crisis terechtkomt. Op deze manier kunt u genieten van alle vrijheid en flexibiliteit die u wilt (binnen de grenzen die u stelt) en er toch zeker van zijn dat uw bestedingsbeslissingen uw doelen ondersteunen.

misschien wil je een maand meer geld besteden aan entertainment. Als dit belangrijk voor je is, dan moet je dat doen! Of misschien moet je sparen voor een aankomende aankoop. Door uw budget zo aan te passen dat het weerspiegelt wat u waardeert, kunt u overbesteding voorkomen.

uw budget helpt u de controle over uw geld te nemen en te werken aan financiële vrijheid, zodat u niet gevangen zit door slechte financiële keuzes.

hier zijn drie manieren waarop u flexibiliteit in uw budget kunt behouden:

 • houd een categorie “miscellaneous” of “spontaneous” in uw budget voor die incidentele ongeplande aankopen
 • maak elke maand aanpassingen aan uw budgetgegevens, zodat u rekening houdt met eventuele ongebruikelijke uitgaven
 • Bekijk uw budget eens in de zes maanden of 12 maanden, om ervoor te zorgen dat het nog steeds uw prioriteiten en doelen weerspiegelt

#16  een budget kan uw uitgaven afstemmen op uw waarden

tenzij je in de miljoenen harkt, leef je van een beperkt inkomen. Dit betekent dat uw geld uiteindelijk opraakt als u het blijft uitgeven. Dus, het is belangrijk om prioriteit te geven aan uw uitgaven en gebruik uw geld voor die dingen die het belangrijkst zijn.

een budget kan u helpen onderscheid te maken tussen wat u echt waardeert en wat niet zo belangrijk is. Wanneer u leert om uw beperkte middelen te beheren, zullen uw prioriteiten altijd naar de top van de lijst stijgen.

het bijhouden van een budget is een geweldige manier om uw bestedingsbeslissingen af te stemmen op uw waarden. Dit is een geweldige manier om behoeften van wensen te onderscheiden en om hersenloze uitgaven te minimaliseren.

Hier zijn drie manieren waarop u uw budget kunt gebruiken om uw uitgaven af te stemmen op uw waarden:

 • bespreek met uw partner de waarden die u beiden in uw budget wilt weergeven
 • wijs een passend bedrag toe aan elke budgetcategorie, op basis van de prioriteit
 • don’t oordeel over wat je als “waardevol” beschouwt; onder meer uit eten gaan met vrienden of naar de film gaan als deze dingen echt waarde toevoegen aan je leven!

#17  a budget helps you live within your means

zoals eerder vermeld, werkt een budget als vangrails voor uw financiën. Het houdt je binnen veilige grenzen, zodat je niet in een financiële crisis terechtkomt.

wanneer je binnen die grenzen blijft, leer je binnen je middelen te leven.zonder hen is het te gemakkelijk om te veel uit te geven, buitensporige schulden te creëren en geld uit te geven dat je niet hebt.

een goed uitgavenplan biedt de structuur om lifestyle-inflatie te voorkomen, terwijl je nog steeds een bevredigend leven hebt en je financiële doelen bereikt.  Dit betekent minder stress en meer vertrouwen in je toekomst.

hoe u uw budget kunt gebruiken om binnen uw middelen te leven:

 • zorg ervoor dat al uw maandelijkse uitgaven worden betaald met uw contante inkomsten (salaris, geldelijke geschenken, belastingteruggave, enz.).)
 • neem altijd een spaarcategorie op voor nooduitgaven om schulden te voorkomen
 • wijs realistische bestedingsvergoedingen toe voor elke categorie om te voorkomen dat u over het budget gaat
 • onderscheid uw behoeften van uw wensen om slimme budgetbesnoeiingsbeslissingen te nemen

het belang van een pensioen budget

het opstellen van een pensioenbegroting is een belangrijk onderdeel van uw financiële langetermijnplan.

zonder te plannen hoe uw spaargeld uw uitgaven zal dekken, kunt u in een lastige situatie komen waarin u geen geld meer hebt.dan moeten je kinderen Misschien ingrijpen en je steunen.

hier zijn 3 slimme redenen waarom u een pensioenbudget moet maken *voordat* u stopt met werken.

#1  U kunt een realistisch besparingsdoel bepalen

veel mensen stellen de vraag Hoeveel moet ik sparen voor mijn pensioen?u kunt deze vraag zelf beantwoorden door een voorspelde pensioenbegroting op te stellen.

met uw huidige uitgaven als uitgangspunt, bereken (afzonderlijk) wat uw essentiële en niet-essentiële kosten zijn over een jaar.denk aan uw essentiële kosten als die welke vast zijn, zoals huisvesting, nutsvoorzieningen, voedsel, verzekeringen, enz.niet-essentiële uitgaven zijn meestal variabel en flexibeler, zoals entertainment, reizen of uit eten gaan.

zorg ervoor dat u uitgaven verwijdert waarvan u zeker weet dat ze verouderd zijn tegen de tijd dat u met pensioen gaat.dit kunnen kosten zijn zoals privéschoolgeld, autobetalingen of andere schulden die zijn afbetaald.

u ’ll moet ook die uitgaven die zullen ontstaan of toenemen als gevolg van pensionering op te nemen.dit zal waarschijnlijk ook gezondheidszorg omvatten, maar mogelijk ook reizen of nieuw ontdekte hobby ‘ s.

Vermenigvuldig deze geschatte jaarlijkse pensioenkosten met het aantal jaren dat u verwacht te leven met pensioen.(veel deskundigen raden u aan voor *ten minste* 30 jaar te plannen als u met pensioen gaat op 65!)

nu heb je een doel om op te schieten. Als je in je stoel bent gevallen, houd er dan rekening mee dat dit slechts een voorspelde schatting is.

het grote voordeel van het uitzoeken van een pensioenbudget nu is dat u uw huidige budget kunt aanpassen om uw spaardoelen te bereiken tegen de tijd dat u met pensioen gaat.dus, als je doel overweldigend en onbereikbaar lijkt, onthoud dan dat jij degene bent die de controle heeft!

je hebt opties om je capaciteit uit te breiden om besparingen op te bouwen.door uw inkomen te verhogen en uw uitgaven te verlagen, zal uw spaargeld sneller groeien.  de sleutel is open-minded, bereid en toegewijd zijn.

#2  U kunt erop vertrouwen dat uw spaargeld zal duren

controle hebben over uw financiën tijdens uw pensioen is de sleutel om ervoor te zorgen dat uw spaargeld de de rest van je leven.

Er zullen omstandigheden zijn in je latere jaren waar je geen controle over hebt, zoals gezondheidsproblemen of het verlies van mentale of fysieke vermogens. 

Dit is waarom het ’s zo belangrijk om uw financiën in toom te houden door middel van pensioen.& Nbsp; Het hebben van een budget zal u op het goede spoor houden, zodat u don’t opraken van besparingen.het zal je een gevoel van consistentie en voorspelbaarheid geven terwijl je leven blijft veranderen en vooruitgang boekt.daarom zult u gemoedsrust hebben, wetende dat u financiële zekerheid hebt.

je don ’t wilt eindigen in een situatie waarin je re vertrouwen op anderen om voor je te zorgen (denk: kinderen, overheid).neem de tijd om vandaag een pensioenbudget op te stellen, zodat u voorbereid kunt zijn om uw financiële onafhankelijkheid voor de rest van uw leven te behouden.

#3  u ’ll bewust zijn van de unieke financiële omstandigheden pensioen brengt

pensioen zal zijn als geen ander seizoen in je leven, en ik hoop dat je het voorstellen met opwinding en anticipatie!

je zult geweldige kansen hebben die je nog nooit eerder hebt gehad.  en, u’ll ook problemen die u ’ve nooit te maken gehad met ofwel.

het creëren van een pensioenbudget zal u helpen identificeren en bewust zijn van de veranderingen die u onvermijdelijk zult ervaren.

het is belangrijk om te overwegen hoe je gepensioneerde leven fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en relationeel anders zal zijn.  en natuurlijk financieel.

uw spaargeld zal de inspanningen ondersteunen die u in uw gouden jaren wilt nastreven.misschien betekent dit meer reizen om je kleinkinderen te bezoeken, of een hut in de bergen kopen waar je hele familie samen blijvende herinneringen kan creëren.

uw geld zal ook uw vangnet zijn wanneer een gezondheidscrisis toeslaat of u uw echtgenoot verliest.misschien moet je man naar een langdurige zorginstelling gaan, of heb je een ziekte die uitgebreide behandeling vereist.

het enige voorspelbare aan het leven is zijn onvoorspelbaarheid. het ’ s verstandig om klaar te zijn voor wat het leven kan gooien op je.

door de tijd te nemen om nu een pensioenbudget te maken, kunt u opzettelijk zijn over hoe u deze toekomstige omstandigheden financieel zult aanpakken.je kunt voor elke mogelijkheid plannen met Intentie, zodat je voorbereid bent op het onverwachte.

Hoe maak je een budget template

Ik hoop dat ik u overtuigd heb van de belangrijke doelen van budgettering, de waarde die het biedt en de voordelen die u 8217;ll gain.

maar als je nog nooit een uitgavenplan hebt gevolgd, vraag je je misschien af hoe je een budgetsjabloon maakt.

voor een gedetailleerde tutorial kun je mijn bericht lezen over het maken van een zero-sum budget.  maar, voor het gemak, I’ll bieden vereenvoudigde instructies hier:

 1. Tel het totaal van uw maandelijkse inkomstenbronnen op
 2. maak budgetcategorieën die rekening houden met elke uitgave die u hebt (dit omvat nood-en pensioensparen, evenals liefdadigheid)
 3. Wijs een begroot bedrag toe aan elke categorie op basis van uw huidige rekeningen en bestedingsgewoonten
 4. breng uw budget in evenwicht, zodat het totaal van uw inkomen gelijk is aan het totaal van uw uitgaven (dollar een baan betekent dat u $0 over moet hebben aan het einde van de budgetteringsperiode).Als u uw uitgaven van uw inkomen aftrekt en een negatief getal krijgt, moet u een beetje kosten trimmen.  als je een positief getal krijgt, zet dat extra geld dan in de spaarcategorie!
 5. In de eerste paar maanden moet u uw uitgaven bijhouden en uw budget meerdere keren per week bijwerken.na een tijdje heb je een goed begrip van waar je bent in je budget zonder zoveel updates.

De beste manier om uw financiën georganiseerd en accuraat te houden, is om een budgetsjabloon te gebruiken voor elke budgetteringsperiode.het gebruik van hetzelfde digitale of gedrukte budgetdocument elke maand zal consistentie bieden en u een algemeen beeld geven van hoe goed u binnen uw budget blijft.

u kunt uw eigen afdrukbare budgetsjabloon maken in een tekstverwerker zoals Microsoft Word of Google Docs.u kunt ook een digitale spreadsheet maken die automatisch totalen bijwerkt met behulp van een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel of Google Spreadsheets.

als je niet de tijd wilt nemen om er zelf een te maken, zijn er veel gratis budgetsjablonen die je online kunt vinden.

een andere optie is om een mobiele app te gebruiken, waar u uw budget op uw telefoon kunt bijwerken.een paar om uit te checken zijn PocketGuard, You Need a Budget (YNAB), Dave Ramsey ‘ s Every Dollar en Goodbudget.

hoe vast te houden aan een budget

als je erachter te komen van een budget en beslissen over een sjabloon te gebruiken, zult u waarschijnlijk het gevoel wat opwinding over hoe je eindelijk krijg je je financiën in vorm.  en, het is spannend– gewoon weten dat u ’zal in staat zijn om af te betalen uw schulden en meer geld te besparen!

maar een budget werkt niet tenzij je je eraan houdt.  dat kan moeilijker zijn dan je verwacht.

gelukkig zijn er enkele stappen die u kunt nemen om het budget gemakkelijker te houden.

Minimize temptations

wanneer je een nieuwe gewoonte begint te ontwikkelen, zullen je hersenen vechten om vast te houden aan wat ze al weten. Stel dus wat versterkingen in om jezelf extra steun te geven.

Dit kan betekenen dat u creditcards in stukken snijdt, zich afmeldt voor marketingmails of zelfs een andere route naar huis neemt om te voorkomen dat U Door Target rijdt.

wanneer je de verleidingen verwijdert, zul je het gemakkelijker vinden om je aan je budget te houden.

volg een maandelijks maaltijdplan

een geweldige manier om binnen uw voedselbudget te blijven, is door een maandelijks maaltijdplan te maken.

noteer welke maaltijden u elke dag zult bereiden voor de komende 4 weken. Dit maaltijdplan zal uw boodschappenlijst begeleiden, zodat u geen dingen koopt die u niet nodig hebt, en u zult niet proberen uit te vinden wat u moet maken voor het diner na een lange dag op het werk.

geen last-minute fastfood meer!

Automatiseer uw spaargeld

De eenvoudigste manier om vast te houden aan een spaardoel is om uw bijdragen te automatiseren.

met een pensioenfonds kunt u uw werkgever een afzonderlijke directe storting in een 401(k) laten doen. Als u een spaarrekening hebt, kunt u een andere directe storting op die rekening instellen of automatische overschrijvingen van uw betaalrekening.

het doel is om dat geld zo snel mogelijk in een spaarvoertuig te krijgen, bij voorkeur voordat je het zelfs maar ziet.

Automatiseer uw facturen

door uwbank ’s website, kunt u het opzetten van een automatische factuur-betalen voor uw vaste uitgaven.

voor die rekeningen die elke maand hetzelfde zijn (hypotheek, verzekering), stel het gewoon in en vergeet het. Voor rekeningen die variëren (nutsvoorzieningen, creditcards), kunt u die factuurbetalingen op de eerste van elke maand plannen.

het minimaliseren van de acties die u moet ondernemen om uw financiën onder controle te houden, is een geweldige manier om de kansen op succes met uw budget te verbeteren.

Bekijk uw budget dagelijks

doe elke dag een snelle analyse van de budgetactiviteit totdat u er zeker van bent dat u zich eraan kunt houden zonder dagelijkse beoordeling. Het vastleggen van uw dagelijkse uitgaven en het maken van de nodige aanpassingen terwijl u gaat, zal u helpen op het goede spoor te blijven.

uiteindelijk kunt u maandelijkse gedetailleerde budgetten maken die nauwkeuriger zijn en minder wijzigingen vereisen.

Make it work for you

uw budget zal niet zijn zoals je ouders’, je buurman’s in de straat, of Dave Ramsey’s. budget dat u maakt, moet weerspiegelen wat belangrijk voor u is en passen in het leven dat u wilt.

dus, maak het zo eenvoudig of zo complex als je wilt. Gebruik de methode die u verkiest. Gebruik elke tool die u nuttig vindt. Als je iets probeert dat je ongeïnspireerd laat, probeer dan iets anders.

het ’s uw geld, en het &# 8217; s uw budget. Laat het voor je werken.

Give yourself_grace “> Give yourself grace

leren om je geld te budgetteren vergt oefening, en er zullen momenten zijn dat je het gewoon verpest. 

Hier is mijn advies aan jou: leer van je fouten, vergeef jezelf en ga verder. 

je won ’ t krijgen het perfect elke keer.  Uw budget zal een steeds evoluerende tool zijn die u in de loop van de tijd leert beheersen.  Het zal uniek zijn voor uw financiën en omstandigheden, en u zult aanpassingen maken wanneer u maar wilt. 

onthoud … jij ’bent degene die de controle heeft.  Wanneer u dit in gedachten houdt, zult u minder geneigd zijn om op te geven met budgetteren.

zijn er nadelen aan budgettering?

zoals we hebben gezien, zijn er veel voordelen aan het volgen van een budget. Maar dat gezegd hebbende, budgettering vereist intentie en eerlijk zijn met uw financiële situatie. Dit kan een beetje ongemakkelijk en ongemakkelijk zijn– vooral als je gewend bent aan het volgen van een budget.

Hier zijn vijf dingen om je bewust van te zijn als je worstelt met je budget. Weet gewoon dat deze ervaringen normaal zijn, maar je er niet van moeten weerhouden om een budget bij te houden.

 • je moet elke dag tijd vrijmaken om je budget te herzien. Je zou kunnen voelen dat dit tijdrovend en ongemakkelijk is vanwege het verhoogde niveau van inspanning dat nodig is. Maar, zodra je meer in contact met uw financiën te krijgen, zult u in staat zijn om terug te schalen.
 • misschien voel je je beperkt. Ik herinner me toen mijn vriendin trouwde en haar nieuwe man hun eerste budget opstelde. Ze zei dat ze het gevoel had dat hij haar gevangen hield in een groot deksel. Wanneer je gewend bent om vrij uit te geven, voel je je misschien een beetje gefrustreerd met je nieuwe grenzen. Gewoon doorgaan! Zodra je je spaargeld ziet groeien, begin je je anders te voelen.
 • misschien voel je je een beetje hopeloos. Een budget dwingt je om oog in oog te staan met je financiële waarheid. Als je dat doet, zou je kunnen denken dat het niet de moeite waard is om te proberen, en je zult waarschijnlijk een conflict voelen tussen planning en motivatie. Als je onder een stapel schulden zit of onvoldoende inkomen hebt, kan een budget zinloos lijken. Maar denk aan het alternatief. Als u nooit de controle over uw financiën, je zal nooit uit de sleur je bent in.
 • je bent gedwongen om te communiceren met je partner. Dit kan ongemakkelijk zijn, vooral als je aan de andere kant van de begroting doelstellingen. Als u echter succesvol wilt zijn met uw financiën, hebt u de medewerking van uw partner nodig. Het kan in het begin onaangenaam zijn, maar geef de communicatie niet op. Uiteindelijk zullen die gesprekken normaal lijken.
 • je kunt teleurstelling ervaren. Een budget zorgt ervoor dat je meer gefocust bent op je financiële doelen. Dit kan spannend zijn, tenzij je ze niet bereikt. Don ’t laat dit verhoogde bewustzijn en anticipatie je bang maken om het te proberen. Zelfs als je je doelen niet bereikt, maak je nog steeds vooruitgang. En dat ’s wat telt het meest.

het doel van budgettering is om de toekomst te creëren die u wilt

elk voordeel i’ve hierboven vermeld zal u helpen het hoogtepunt van alle gelddoelen te bereiken: financiële vrijheid.de vrijheid om zelfstandig, overvloedig en royaal te leven.

met een budget heb je minder stress en meer vertrouwen in je persoonlijke financiën. u ’ ll leren om zelfbeheersing te versterken en te weerstaan overbesteding.u zult een gevoel van vrede hebben omdat u zich reorganiseert en voorbereid bent op wat de toekomst ook zal brengen.

een budget helpt u om het meeste uit elke dollar waarvoor u werkt te halen en uw spaargeld te laten groeien, zodat u op tijd met pensioen kunt gaan.

het volgen van een budget zal de doelen die uw prioriteiten weerspiegelen begeleiden, zoals het leven in financiële zekerheid tijdens het pensioen en het achterlaten van een financiële erfenis voor uw dierbaren.

een budget geeft je een gemeenschappelijke focus met je partner, zodat je zowel kunt leren om binnen je middelen te leven en samen naar je financiële doelen te werken.

een budget biedt de flexibiliteit, vrijheid en controle die u wilt met uw financiën, zodat u het leven kunt creëren dat u wilt.

bent u klaar om de controle over uw financiën te nemen?Maak een budget en zet je dromen om in plannen.  de beste tijd om te beginnen is nu!

andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

 • Hoe $5000 in een jaar te besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met uw doelen
 • Het doel van een Budget:  17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om besparingen boven schulden te zetten
 • Hoe te leven op vorige maand’s inkomen (en waarom je zou moeten)
 • 14 (meestal gratis) online geldbeheertools
 • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
 • financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscaal welzijn te stimuleren
 • Hoe schulden te ontsnappen met een DIY debt management plan
 • De zero-sum budget resource guide

bewaar deze post voor later? Pin het op je favoriete Pinterest board!

Wat is het doel van een begroting? Hier zijn 17 krachtige voordelen

Plaats een reactie