Wat is het doel van een begroting? Hier zijn 17 krachtige voordelen

Als u’ Ik heb nog nooit een bestedingsplan voor uw financiën gemaakt. U vraagt ​​zich misschien af ​​wat het doel van een begroting is? Of waarom is budgettering belangrijk?

In deze post bespreek ik Ik zal u de vele voordelen van budgettering uitleggen en waarom het belang ervan in uw financiële plan niet genoeg kan worden benadrukt.

Laat ik eerst beginnen met uit te leggen wat het doel van een budget is:

Het doel van een budget is om uw inkomsten en uitgaven bij te houden, zodat u uw persoonlijke financiën kunt plannen, beheren en verbeteren. Een budget is een specifiek plan voor uw geld dat u financiële grenzen geeft, zodat u binnen uw mogelijkheden kunt leven, uw uitgaven onder controle kunt houden en uw geld goed kunt beheren. Budgettering is belangrijk voor het afbetalen van schulden, het opbouwen van spaargeld en het bereiken van uw financiële doelen.

Heel simpel, toch? Budgetteren heeft zoveel voordelen!

Helaas slagen veel mensen er niet in om een ​​budget voor hun geld te creëren. Dit leidt tot te hoge uitgaven, buitensporige schulden en een cyclus van salaris tot salaris.

Als u met deze problemen in uw financiën worstelt, is het tijd om te beginnen met budgetteren! Budgetteren is de sleutel tot slim geldbeheer. U kunt uw financiën onder controle krijgen door een budget te volgen en uw geld precies te vertellen wat het moet doen.

Hier zijn slechts enkele financiële voordelen die u kunt ervaren wanneer u een budget volgt:

 • u hebt genoeg gespaard voor noodgevallen en andere onverwachte uitgaven
 • u kunt schulden afbetalen en financiële vrijheid bereiken
 • u minimaliseert verkwistende uitgaven en maximaliseert uw inkomen
 • u kunt op tijd met pensioen gaan en genieten van uw gouden jaren in financiële rust
 • je hebt meer vertrouwen in je financiële prognose

Er zijn nog veel meer voordelen aan het bijhouden van een budget, die ik in dit bericht zal uitleggen. Ik geloof dat als je eenmaal duidelijk begrijpt hoe nuttig een budget in je leven kan zijn, je het ten volle kunt benutten voor je financiële planning.

Dus, als je  Als u zich nog steeds afvraagt ​​wat het doel is van een budget, lees dan verder voor meer informatie over hoe een budget u kan helpen.

Contents

Wat is een budget precies?

De eerste manier om een budget is als een bestedingsplan voor uw geld. U bepaalt vooraf hoe u uw inkomen gedurende een bepaalde periode gaat gebruiken.

U kunt een wekelijks, maandelijks of zelfs jaarlijks budget maken. De budgetperiode die u instelt, is aan u. U kunt zelfs gedurende een beperkte periode verschillende soorten budgetten hebben om te sparen voor iets specifieks.

Terwijl u het budgetproces doorloopt, wijst u elke dollar een taak toe. Deze “banen” kunnen huishoudelijke uitgaven, voedselkosten, discretionaire bestedingsbedragen, liefdadigheidsgiften en spaargeld omvatten. U kunt zelfs een categorie hebben voor “spontane uitgaven”.

Bij budgettering worden dit “categorieën” genoemd. En als beheerder van uw geld kunt u beslissen hoeveel dollars aan elke categorie worden toegewezen.

Ten tweede kunt u ook denken aan een budget als vangrail voor uw uitgaven.

Het houdt u binnen veilige bestedingsgrenzen, zodat u niet van de financiële klif valt.

Dit zorgt voor gemoedsrust en zekerheid over hoe u uw geld gebruikt. U hoeft zich niet af te vragen of u genoeg zult hebben, want u volgt een plan dat ervoor zorgt dat u dat zult doen.

Ten derde is een budget als een hulpmiddel dat helpt je georganiseerd en gefocust te blijven. Met uw budgetteringstool kunt u de juiste hendels gebruiken om aanpassingen door te voeren die u helpen sneller dichter bij uw doelen te komen.

Een tool is echter slechts zo nuttig als degene die hem gebruikt. U kunt uw budget gebruiken om uw vermogen te maximaliseren, of gewoon elke maand rondkomen. U moet leren hoe u het optimaal kunt gebruiken, zodat u er het meeste profijt van heeft.

Nu u weet wat een budget is, laten we eens kijken naar de voordelen van budgetteren en waarom het zo belangrijk is voor uw financiële gezondheid.

17 redenen waarom budgettering zo belangrijk is

Wat is het doel van budgetteren? Eigenlijk zijn er veel doeleinden. En ze helpen u allemaal om uw financiële gezondheid te verbeteren.

Van het op tijd betaald krijgen van uw rekeningen, tot sparen voor een zomervakantie, tot het afbetalen van die vervelende creditcardrekeningen – Budgettering is belangrijk voor het verbeteren van uw financiële situatie en het creëren van financiële zekerheid.

Hier zijn 17 redenen waarom budgettering belangrijk is en hoe een bestedingsplan uw hele financiële toekomst kan veranderen.

#1 Een budget geeft je controle over je financiën

Het volgen van een budget kan je de controle geven die je nodig hebt, zodat je eindigt waar je wilt zijn. U wordt de geldbaas en vertelt uw dollars wat ze moeten doen, zodat ze uw dromen ondersteunen en ze niet verpletteren.

De meeste mensen laten het leven met hen gebeuren, in plaats van het leven voor hen te laten gebeuren. Zonder plan reageer je altijd op omstandigheden en hoop je er het beste van.

Wanneer u deze benadering met uw geld volgt, kan ik u verzekeren dat het beste niet zal gebeuren. Het hebben van zo’n passieve houding zal waarschijnlijk leiden tot buitensporige schulden en onvoldoende spaargeld.

Controle krijgen over uw financiën betekent opzettelijk zijn. Definieer wat uw prioriteiten zijn en verbind u vervolgens om deze te handhaven bij elke bestedingsbeslissing die u neemt. Onderneem corrigerende maatregelen wanneer u niet de gewenste resultaten behaalt.

Hier zijn 3 stappen die u kunt nemen om de financiële controle te behouden met een budget:

 • controleer en werk uw lopende budget regelmatig bij en breng indien nodig aanpassingen aan
 • automatiseer uw financiën met automatische storting, automatische overschrijvingen en automatische factuurbetaling
 • krijg een budgetteringsapp op uw mobiel apparaat dat kan worden gedeeld met uw partner

#2  Een budget is een overzicht van uw cashflows

Met een budget kun je bijhouden hoeveel geld je binnenhaalt, hoeveel er wordt uitgegeven en waar het allemaal naartoe gaat. Zo blijf je georganiseerd en gefocust op de financiële doelen die je jezelf hebt gesteld.

Vertrouw niet op je geheugen om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Dit zal alleen maar resulteren in te hoge uitgaven, gebrek aan focus en ongeorganiseerde financiën!

Hier zijn drie dingen die u kunt doen om uw financiën bij te houden met een budget:

 • maak een spreadsheet op uw computer met alle inkomstenbronnen en uitgavencategorieën
 • maak uw eigen afdrukbare budgetsjabloon die u dagelijks kunt bijwerken
 • download een budgetteringsapp op uw telefoon die uw geld bijhoudt stromen

#3 Een budget helpt je meer te sparen

Een budget kan u helpen geld te besparen, simpelweg omdat u die beslissing van tevoren neemt. Wanneer u een categorie ‘spaargeld’ in uw budget opneemt, behandelt u deze als elke andere rekening. Dit zorgt ervoor dat u prioriteit geeft aan sparen en eerst uzelf betaalt.

Door een noodbesparingscategorie toe te voegen, kunt u voldoende geld sparen voor 3 tot 6 maanden van de kosten van levensonderhoud. Uw noodfonds voorkomt dat u nog meer schulden maakt als zich onverwachte uitgaven voordoen.

Ook uw budget zal u informeren over hoe groot uw noodfonds moet zijn.In een financiële crisissituatie is uw belangrijkste prioriteit het dekken van noodzakelijke uitgaven zoals huisvesting en voedsel. Door uw uitgavenplan te herzien, kunt u snel een “kaal” budget berekenen voor momenten waarop de financiën ontbreken.

U kunt uw budget ook gebruiken om te sparen voor grote aankopen in de toekomst.Misschien wilt u binnen een jaar een nieuwere auto kopen of uw gezin meenemen op een leuke vakantie.

Een budget helpt u gefocust te blijven op het sparen voor deze grote uitgaven, zodat u contant kunt betalen wanneer de tijd zich voordoet.

Hier zijn 3 dingen die u kunt doen om geld te besparen met een budget:

 • neem een ​​spaarcategorie op in uw budget en “financier” deze categorie aan het begin van elke budgetcyclus
 • automatiseer uw spaargeld met directe storting of automatische overschrijvingen
 • stel realistische besparingsdoelen waar u zich aan kunt houden – zelfs $ 20 per week zal optellen tot meer dan $ 1000 per jaar

#4 Een budget helpt u bij het voorspellen en plannen van uw financiële voortgang

Nadat je een paar maanden een budget hebt gevolgd, heb je een goed idee van hoeveel je uitgeeft in elke categorie. Uw budget wordt voorspelbaarder naarmate u gewend raakt aan het volgen van een bestedingsplan voor uw geld.

Deze consistentie helpt u bij het plannen en inschatten van uw besparingen op de lange termijn.

Door uw budget maanden of jaren in de toekomst te voorspellen, kunt u op schema blijven met financiële langetermijndoelen.  U krijgt ook een overzicht op hoog niveau van welke maanden wat krapper zullen zijn en wanneer u meer kunt sparen. Hierdoor kunt u beter plannen, bent u voorbereid en raakt u niet van het pad af.

Hier leest u hoe u budgetprognoses en -planning kunt gebruiken voor financiële vooruitgang:

<

 • maak een maandelijks voorspeld budget (op basis van uw huidige uitgaven) voor ten minste 6 maanden in de toekomst
 • maak realistische aanpassingen aan uw voorspelde budget om te zien hoe ze uw financiën op de lange termijn verbeteren
 • li>implementeer de aanpassingen die het grootste voordeel opleveren

 

#5  Een budget kan u sneller uit de schulden halen

Als u eenmaal begint met het bijhouden van uw uitgaven met een budget, kunt u oog in oog komen te staan ​​met hoeveel van uw inkomen wordt opgeslokt door schulden.

Dit is een onaangenaam, maar noodzakelijk besef om betere geldgewoonten te ontwikkelen en heroverweeg uw financiële prioriteiten. Geef de hoop niet op!

Een budget kan u helpen bij het implementeren van een schuldaflossingsplan, zodat u echte vooruitgang kunt zien bij het afbetalen van die rekeningen. Door het aflossen van schulden een prioriteit te maken in uw budget, zult u opzettelijk manieren vinden om de uitgaven te verminderen en meer geld aan uw schulden te besteden. Op deze manier krijgt u ze sneller afbetaald en verbetert u uw financiële leven aanzienlijk.

Een budget helpt u ook om uit de schulden te blijven. Uw uitgavenplan is de sleutel om te weten hoe u binnen de grenzen van uw inkomen kunt leven. U weet altijd wat u zich nu kunt veroorloven en waarvoor u moet sparen.

Hoe u uw budget kunt gebruiken om uit de schulden te komen:

 • tel al uw schuldsaldi op zodat u weet wat uw totale uitbetaling is
 • snijd discretionaire uitgavencategorieën in uw budget en pas die middelen toe op uw schuld
 • prognose van uw maandelijkse financiële budgetten voor 6 of 12 maanden om te peilen hoe lang het duurt voordat u schuldenvrij bent

 

#6 Een budget kan uw inkomen maximaliseren en uw vermogen vergroten

Ik kan me voorstellen dat je het meeste wilt halen uit elke dollar waarvoor je werkt, toch? Een budget helpt u uw inkomen te maximaliseren, zodat u stopt met het verspillen van geld en begint met het verhogen van de groei.

Te veel mensen kiezen ervoor om geld weg te gooien voor aankopen die zeer weinig waarde hebben, die snel op zijn en don’ ;t levert voordeel op de lange termijn op. Een budget brengt die financiële beslissingen in beeld die de grootste capaciteit hebben om uw vermogenssaldo te vergroten.

Het geld dat u kunt besparen met een budget, kan worden toegewezen aan investeringsmogelijkheden waardoor uw geld groeit met samengestelde rente. Wanneer u op deze manier uw inkomen maximaliseert, neemt uw vermogenssaldo toe en verbetert uw credit score.

U werkt niet langer om geld uit te geven. In plaats daarvan stemt u uw financiële beslissingen af ​​op uw waarden en bouwt u vermogen op terwijl uw geld voor u werkt.

Hier ziet u hoe u uw budget kunt gebruiken om inkomen:

 • geef prioriteit aan uw uitgavencategorieën en identificeer slechte bestedingsgewoonten die kunnen worden verbeterd
 • maak een budget dat uw prioriteiten en financiële doelen weerspiegelt en ondersteunt
 • leid fondsen om van niet-kritieke categorieën naar financiële voertuigen die zorgen voor groei

#7 Een budget onthult verspillende uitgaven

Als je geen budget hebt, is de kans groot dat je slechts een paar ruwe budgetschattingen hebt van je uitgaven gedurende de maand. Pas als u bewust bezig bent met het bijhouden van uw financiën, realiseert u zich hoeveel geld u mogelijk verspilt.

Het budgetteringsproces helpt u alle verspillende lekken in uw uitgaven. Je hoeft je niet meer af te vragen waar al je geld naartoe gaat. U kunt identificeren waar u geld verspilt en stappen ondernemen om bepaalde budgetuitgaven te verminderen of te elimineren.

Zodra u zich bewust wordt van hoeveel u verspilt aan dagelijkse uitgaven, zult u meer bewust zijn over waar u uw geld aan uitgeeft. U kunt besluiten dat u niet elke ochtend door de drive-through van Starbucks hoeft te gaan of voor die 500 kanalen op de kabel hoeft te betalen die u toch nooit bekijkt.

Hier zijn 4 tactieken die u kunt gebruiken gebruik met uw budget om verspillende uitgaven te stoppen:

 • houd elke uitgave een maand lang bij
 • tel op hoeveel geld u hebt uitgegeven aan onnodige zaken zoals abonnementen, uit eten gaan, kleding, enz.
 • wijs budgetbeperkingen toe aan deze gebieden en pas meer toe op schulden en sparen
 • beoordeel ook de essentiële zaken zoals nutsvoorzieningen, verzekeringspremies en abonnementen voor mobiele telefoons om te zien of u deze uitgaven ook kunt verlagen

#8  Een budget helpt financiële stress te verminderen

Stress over geld kan leiden tot meerdere gezondheidsproblemen, waaronder slechte slaapgewoonten, depressie en gewichtstoename. Chronische stress kan zelfs nog ernstiger zijn, met hartaandoeningen en zelfs kanker tot gevolg.

Het lijdt geen twijfel dat een goede gezondheid direct invloed heeft op uw kwaliteit van leven. Het is van cruciaal belang voor uw fysieke en mentale welzijn om financiële stress waar mogelijk te minimaliseren.

Als u zich aan een budget houdt, heeft u meer vertrouwen in uw financiële toekomst. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoe u uw hypotheekbetalingen kunt dekken, uw creditcards kunt afbetalen, genoeg hebt om uw gezin te voeden of voorbereid bent op uw pensioen.

Het volgen van een budget kan de financiële onzekerheid en verlicht stress. Dit komt omdat u de controle heeft over uw geld.

Het doel van een budget is om uw financiële toekomst voorspelbaarder te maken.En als u weet hoe de rest van de maand eruitziet in termen van geldzaken, kan uw geest zich concentreren op productievere gedachten.

Onderneem deze drie stappen om stress met uw budget te helpen verminderen:

 • Zorg ervoor dat uw budget gebaseerd is op realistische omstandigheden en verwachtingen
 • Controleer uw budget vaak (dagelijks of wekelijks) zodat u altijd de toestand van uw financiën kent
 • Voorspel uw budget ten minste 3 maanden vooruit, zodat u zeker bent van uw kortetermijndoelstellingen

#9  Een budget kan informatie geven over uw langetermijndoelen

Wanneer u uw financiën onder controle krijgt en uw geld beheert met doel krijgt u waardevol inzicht in uw financiële toekomst. Dat komt omdat een budget de langetermijndoelen die u stelt bepaalt en u begeleidt bij het bereiken ervan.

Je besteedt niet langer doelloos zonder richting. In plaats daarvan benadert u uw toekomst met vertrouwen en zekerheid, omdat u precies weet waar u naartoe gaat.

Deze zekerheid zal u inspireren om de mogelijkheden voor uw leven over 5, 10 of zelfs 20 jaar voor te stellen. nu. Je geest zal openstaan ​​voor kansen die je nog nooit eerder hebt overwogen.

Allemaal omdat je de controle hebt teruggenomen en je nu ziet dat je helemaal in staat bent om je dromen waar te maken.</8217;

Misschien droomt u ervan een nieuw huis te kopen, uw hele gezin mee te nemen op een lange vakantie of 5 jaar eerder met pensioen te gaan.

Een budget gebruiken om uw geld te beheren, geeft u het inzicht dat u nodig heeft om deze langetermijndoelen te bereiken. Uw budget geeft u natuurlijk niet de mogelijkheid om de toekomst te voorspellen. Maar het kan u voorbereiden op alles wat het met zich meebrengt.

Hoe u uw budget kunt gebruiken om een ​​strategie voor langetermijndoelen te creëren:

  • identificeer een financieel doel dat u binnen de komende 3-5 jaar wilt bereiken
  • analyseer uw eerdere uitgavenplannen en voorspel uw budget om een ​​realistisch idee te krijgen van hoeveel u elke maand kunt besparen; stem uw doeldatum af op deze projecties
  • vergeet niet om verwachte extra inkomsten op te nemen die u af en toe zult ontvangen, zoals jaarlijkse bonussen, belastingteruggaven of de verkoop van een groot bezit
  • </ul >

#10  Een budget maakt van uw persoonlijke financiën een prioriteit

Waarom hebben zoveel mensen moeite om hun geld onder controle te houden?

Ik kan dat in twee woorden beantwoorden:  Geen focus.

Als mensen concentreren we ons op wat 8217;s belangrijk voor ons. Als uw financiën geen prioriteit voor u zijn, geeft u geld uit aan dingen die u niet echt waardeert.

Een budget helpt u gefocust te blijven op uw prioriteiten. Wanneer u de moeite neemt om een ​​bestedingsplan te volgen dat uw doelen ondersteunt, zult u vastbesloten zijn om beslissingen te nemen die u naar succes zullen leiden. Elke keer dat u uw budget bijwerkt, zult u zich bewust zijn van de invloed van elke financiële beslissing op uw voortgang.

Uw budget is er om u te helpen onthouden wat er echt toe doet. In tijden van twijfel of ontmoediging kunt u naar uw bestedingsplan kijken om te zien hoeveel dichter u bij uw doelen bent gekomen.

Een budget gebruiken om maak van uw persoonlijke financiën een prioriteit:

   • Gebruik een budgetteringsapp op je telefoon waartoe je toegang hebt wanneer je in de verleiding komt om een ​​impulsaankoop te doen.
   • Bewaar een afdruk van je budget op een plek die je vaak zult zien, zodat je je budget kunt bijhouden. worden er altijd aan herinnerd om verstandige financiële beslissingen te nemen
   • Voer positieve gesprekken over uw budget met uw partner of vertrouwde vrienden

#11 Een budget helpt je om je financiële doelen op schema te houden

Zoals eerder vermeld, kan een goed budget u helpen bij het bepalen van relevante langetermijndoelen en een realistische tijdlijn om deze te bereiken. Zodra u aan deze doelen begint te werken, zal uw budget ook als leidraad dienen om u op het goede spoor te houden.

Met een solide bestedingsplan kunt u maanden van tevoren prognoses maken om ervoor te zorgen dat u & #8217; Je zult je financiële doel op tijd halen. U hoeft alleen maar te berekenen hoeveel geld u elke maand moet sparen of uitgeven om uw plan te laten werken.

Als u bijvoorbeeld weet dat uw autoregistratie van $ 450 binnen 3 maanden moet worden betaald, deelt u dat bedrag gewoon door 3 om uw spaardoel van $ 150 per maand te bepalen. Pas vervolgens uw budget aan, zodat u dat geld voor elk van die 3 maanden opzij kunt zetten.

Dit kan betekenen dat u uw voedselcategorie verlaagt met $ 50, uw entertainmentbudget met $ 50 en uw kledingkosten met $ 50.

(Een ander idee is om mogelijkheden te vinden om meer inkomen te genereren. Vraag misschien om meer uren op het werk of pak een tijdelijke bijbaantje op.)

Uw budget is zoals de aanwijzingen voor hoe u uw gewenste doelen kunt bereiken. Als u eenmaal een doel heeft bepaald, splitst u het gewoon op in kleinere stappen die u in uw budget kunt verwerken. Volg dan gewoon het stappenplan door je elke maand aan je budget te houden. Als u dat doet, is succes onvermijdelijk!

Hoe u uw budget gebruikt om kortetermijndoelen te bereiken:

   • stel een aantal redelijke budgetdoelen voor 3 tot 6 maanden op (bijv. vasthouden aan een conservatieve schuldlimiet, meer schulden afbetalen, sparen voor een vakantie, enz.)
   • splits dat spaardoel op in het aantal maanden u moet dit bereiken
   • neem dat maandelijkse bedrag op als een categorie in uw budget en pas indien nodig andere gebieden aan

#12  Een budget helpt u om op tijd met pensioen te gaan

Voor al jullie late spaarders die er zijn, zou het opbouwen van een pensioenfonds prioriteit numero uno moeten zijn. Een budget is een van de belangrijkste hulpmiddelen die u kunt gebruiken om op schema te komen met pensioensparen.

Als u vandaag verstandig uitgeeft, kunt u sparen voor de toekomst. Als u uw budget volgt, kunt u comfortabel onder uw middelen leven en toch genoeg overhouden om een ​​voldoende pensioenfonds op te bouwen.

Bekijk uw uitgavenplan om die gebieden te vinden waar u vandaag offers kunt brengen, zodat u een mooi nest kunt bouwen voor uw toekomst. Dit is van cruciaal belang voor uw financiële zekerheid als u eenmaal met pensioen bent.

Uw budget moet een categorie voor investeringsbijdragen bevatten. Zorg ervoor dat u een bepaald bedrag opzij zet van uw inkomen elke betaaldag in een 401 (k), IRA of een ander pensioenfonds naar keuze. Hoe sneller u deze investeringen kunt doen, hoe sneller uw pensioensparen zal groeien met behulp van samengestelde rente.

U kunt het uzelf gemakkelijker maken door uw bijdragen te automatiseren.  Laat uw werkgever rechtstreeks een percentage van uw inkomen in uw fonds storten, zodat u het geld niet eens ziet. Voordat u het weet, zal uw besparing aanzienlijk zijn!

Hoe u uw budget kunt gebruiken om uw pensioenfonds op te bouwen:

   • verminder uw uitgaven en discretionaire uitgaven om meer geld vrij te maken voor pensioensparen
   • neem een ​​categorie op voor pensioensparen en automatiseer bijdragen op een aparte beleggingsrekening
   • verhoog uw bijdragen periodiek naarmate uw inkomen stijgt of uw uitgaven dalen

#13 Een budget bouwt de zelfdiscipline op die nodig is voor het leven na pensionering

Tenzij u tot in uw latere jaren wilt of moet blijven werken, wordt uw pensioen gefinancierd met uw spaargeld, sociale zekerheid en mogelijk pensioenen. U kunt ook andere inkomsten ontvangen, zoals een uitbetaling van een levensverzekering of een erfenis.

Nu uw jaren van verdienen achter de rug zijn, moet u heel voorzichtig zijn met hoe u uw financiën beheert om ervoor te zorgen dat u komt niet zonder geld te zitten.

Meer dan op enig ander moment in uw leven, zal leven binnen uw middelen cruciaal zijn voor het hebben van financiële zekerheid. Als u er een gewoonte van maakt om een ​​budget te volgen terwijl u nog werkt, bereidt u zich voor op een verstandige omgang met uw geld als u met pensioen gaat.

Het is het beste om te leren hoe u met uw budget omgaat controle over uw financiën nu, in plaats van te wachten tot u met pensioen gaat. Wen aan het brengen van opofferingen en het weerstaan ​​van impulsieve aankopen, zodat deze disciplines later een tweede natuur zullen zijn.

Anders kan uw spaargeld opraken en zullen uw kinderen u moeten onderhouden. Laat dat niet gebeuren.

Een budget gebruiken om u voor te bereiden op uw pensioen:

   • Maak een “pensioen”-versie van uw huidige budget om vast te stellen welke uitgaven zullen stijgen of dalen zodra u met pensioen gaat
   • Maak budgetdoelen die u helpen schuldenvrij te zijn (inclusief uw hypotheek) tegen de tijd dat u met pensioen gaat
   • neem een ​​zorgkostencategorie op in uw budget; zelfs als u geen medische rekeningen heeft, kunt u bijdragen aan een Gezondheidsspaarrekening om geld te sparen voor gezondheidszorg na pensionering

#14  Een budget is een neutraal hulpmiddel om met je partner te communiceren

Is er iemand getrouwd met iemand die jouw geldgewoonten niet snapt? Misschien bent u een spaarder die gefrustreerd raakt door uw uitgavenpartner. Of misschien bent u degene die altijd bonnetjes verbergt voor uw zuinige echtgenoot. Hoe dan ook, uw benadering van budgetbeheer zal waarschijnlijk heel anders zijn.

Dit komt veel voor bij huwelijken en maakt gesprekken over geld moeilijk, ongemakkelijk en soms verhit.

Budgetteren het huwelijk schept een neutrale basis waarop jullie allebei je financiële waarden met elkaar kunnen bespreken. Het geeft jullie beiden de mogelijkheid om bij te dragen aan je geldbeheer en om samen je toekomst te plannen. Vervolgens kunt u verhoogde emoties minimaliseren door de cijfers voor zichzelf te laten spreken.

Als u gelddiscussies normaal maakt, bent u proactief in plaats van reactief. U werkt samen als een team, beide aan dezelfde kant.

Hier zijn drie manieren waarop een budget financiële argumenten kan minimaliseren, elke persoon verantwoordelijk kan houden en geldgesprekken met uw partner kan verbeteren :

   • bind u samen in voor een wekelijkse of maandelijkse budgetvergadering, waar elk een planningsrol heeft, zodat deze gesprekken normaal worden
   • overweeg zorgvuldig elk budgetverzoek, ongeacht hoe u zich aanvankelijk voelt
   • creëer samen het actieplan dat u gaat nemen om financiële doelen te bereiken en houd uw voortgang bij, zodat u uw successen als koppel kunt vieren

#15 Een budget zorgt voor flexibiliteit, vrijheid en financiële controle

Veel mensen worden afgeschrikt door het woord ‘budget’ omdat ze het gevoel hebben dat het hen ervan weerhoudt om hun geld te gebruiken zoals ze willen.

Het tegenovergestelde kan niet meer waar zijn.

Na een budget betekent dat u de controle over uw financiën neemt. Binnen die controle zijn er grenzen die je stelt, zodat je niet in een financiële crisis terechtkomt. Op deze manier kunt u genieten van alle vrijheid en flexibiliteit die u wilt (binnen de grenzen die u stelt), en er toch zeker van zijn dat uw uitgavenbeslissingen uw doelen ondersteunen.

Misschien wilt u de ene maand meer geld besteden aan entertainment. Als dit belangrijk voor je is, dan moet je dat doen! Of misschien moet u sparen voor een aanstaande aankoop. Door uw budget aan te passen zodat het weerspiegelt wat u belangrijk vindt, kunt u voorkomen dat u te veel uitgeeft.

Uw budget helpt u controle over uw geld te krijgen en te werken aan financiële vrijheid, zodat u niet gevangen zit door slechte financiële keuzes .

Hier zijn drie manieren waarop u uw budget flexibel kunt houden:

   • houd een categorie ‘diversen’ of ‘spontaan’ in uw budget voor incidentele ongeplande aankopen
   • pas elke maand uw budgetgegevens aan, zodat u rekening houdt met ongebruikelijke uitgaven
   • Controleer uw budget eens in de zes of twaalf maanden om er zeker van te zijn dat het nog steeds uw prioriteiten en doelen weerspiegelt
   • </ul >

#16  Een budget kan uw uitgaven afstemmen op uw waarden

Tenzij u miljoenen binnenhaalt, leven van een beperkt inkomen. Dit betekent dat je geld uiteindelijk opraakt als je het blijft uitgeven. Het is dus belangrijk om prioriteit te geven aan uw uitgaven en uw geld te gebruiken voor de dingen die er het meest toe doen.

Een budget kan u helpen onderscheid te maken tussen wat u echt waardeert en wat u echt belangrijk vindt. is niet zo belangrijk. Wanneer u leert uw beperkte middelen te beheren, zullen uw prioriteiten altijd bovenaan de lijst komen te staan.

Een budget bijhouden is een geweldige manier om uw uitgavenbeslissingen af ​​te stemmen op uw waarden. Dit is een geweldige manier om behoeften van wensen te onderscheiden en ondoordachte uitgaven te minimaliseren.

Hier zijn drie manieren waarop u uw budget kunt gebruiken om uw uitgaven af ​​te stemmen op uw waarden:

    • bespreek met uw partner welke waarden u beiden terug wilt zien in uw budget
    • wijs een passend bedrag toe aan elke budgetcategorie, op basis van de prioriteit ervan
    • oordeel niet over wat u “waardevol” acht; ga uit eten met vrienden of ga naar de film als deze dingen echt waarde toevoegen aan je leven!

#17  Een budget helpt u binnen uw mogelijkheden te leven

Zoals eerder vermeld, fungeert een budget als vangrail voor uw financiën. Het houdt je binnen veilige grenzen zodat je niet in een financiële crisis terechtkomt.

Als je binnen die grenzen blijft, leer je binnen je mogelijkheden te leven.  Zonder hen is het te gemakkelijk om te veel uit te geven, buitensporige schulden te creëren en geld uit te geven dat u niet heeft.

Een goed bestedingsplan biedt de structuur om levensstijlinflatie te voorkomen terwijl u nog steeds een bevredigend leven heeft en uw financiële doelen bereikt. Dit betekent minder stress en meer vertrouwen in uw toekomst.

Hoe u uw budget kunt gebruiken om binnen uw mogelijkheden te leven:

    • zorg ervoor dat alle uw maandelijkse uitgaven worden betaald met uw contante inkomsten (looncheques, geldelijk.giften, belastingteruggaven, enz.)
    • voeg altijd een spaarcategorie toe voor nooduitgaven om schulden te vermijden
    • wijs realistisch toe bestedingsruimte voor elke categorie om overschrijding van het budget te voorkomen
    • onderscheid uw behoeften van uw wensen om slimme beslissingen te nemen over bezuinigingen

Het belang van een pensioenbudget

Het creëren van een budget voor pensionering is een belangrijk onderdeel van uw financieel langetermijnplan.

Zonder te plannen hoe uw spaargeld uw uitgaven zal dekken, kunt u in een netelige situatie terechtkomen waarin uw geld opraakt. Dan moeten uw kinderen mogelijk bijspringen en u gaan ondersteunen.

Hier zijn 3 slimme redenen waarom u een pensioenbudget moet creëren *voordat* u stopt met werken.

#1  U kunt een realistisch besparingsdoel bepalen

Veel mensen stellen de vraag hoeveel ik moet sparen voor mijn pensioen?  U kunt deze vraag zelf beantwoorden door een voorspeld pensioenbudget te maken.

Gebruik uw huidige uitgaven als uitgangspunt en bereken (afzonderlijk) wat uw essentiële en niet-essentiële kosten zijn over één jaar. Beschouw uw essentiële kosten als vaste kosten, zoals huisvesting, nutsvoorzieningen, voedsel, verzekeringen, enz.  Niet-essentiële uitgaven zijn doorgaans variabel en flexibeler, zoals entertainment, reizen of uit eten gaan.

Zorg ervoor dat u uitgaven verwijdert waarvan u zeker weet dat ze achterhaald zijn tegen de tijd dat u met pensioen gaat. Dit kunnen kosten zijn zoals privéschoollessen, autobetalingen of andere schulden die zijn afbetaald.

U moet ook de uitgaven opnemen die zullen ontstaan ​​of toenemen als gevolg van pensioen.  Dit omvat waarschijnlijk gezondheidszorg, maar mogelijk ook reizen of nieuwe hobby’s.

Vermenigvuldig deze geschatte jaarlijkse pensioenkosten met het aantal jaren dat u verwacht te leven als u met pensioen gaat. (Veel experts raden u aan om *minstens* 30 jaar te plannen als u op 65-jarige leeftijd met pensioen gaat!)

Nu heb je een doelwit om op te schieten.  Als u in uw stoel bent gevallen, houd er dan rekening mee dat dit slechts een voorspelde schatting is.

Het grote voordeel van nu een pensioenbudget uitzoeken, is dat u uw huidige budget om uw spaardoelen te bereiken tegen de tijd dat u met pensioen gaat.  Dus als uw doel overweldigend en onbereikbaar lijkt, onthoud dan dat u degene bent die de touwtjes in handen heeft!

U heeft opties om uw capaciteit uit te breiden om besparingen op te bouwen. Door uw inkomen te verhogen en uw uitgaven te verlagen, groeit uw spaargeld sneller. De sleutel is ruimdenkend, gewillig en toegewijd zijn.

#2  U kunt erop vertrouwen dat uw spaargeld lang meegaat

De controle over uw financiën tijdens uw pensionering is de sleutel om ervoor te zorgen uw spaargeld gaat de rest van uw leven mee.

Er zullen in uw latere jaren omstandigheden zijn waar u geen controle over heeft, zoals gezondheidsproblemen of het verlies van mentale of fysieke vermogens.

Daarom is het zo belangrijk om uw financiën onder controle door pensionering.  Als u een budget heeft, blijft u op schema, zodat u niet zonder spaargeld komt te zitten.Het geeft je een gevoel van consistentie en voorspelbaarheid terwijl je leven blijft veranderen en vorderen. Bijgevolg heb je gemoedsrust wetende dat je financiële zekerheid hebt.

Je wilt niet in een situatie terechtkomen waarin je op anderen vertrouwt om voor te zorgen jij (denk: kinderen, overheid).  Neem vandaag de tijd om een ​​pensioenbudget te creëren, zodat u voorbereid bent om uw financiële onafhankelijkheid voor de rest van uw leven te behouden.

#3  U zult zich bewust zijn van de unieke financiële omstandigheden die pensionering met zich meebrengt

Pensioen zal als geen ander seizoen zijn in je leven, en ik hoop dat je het je met opwinding en verwachting voorstelt!

Je zult geweldige kansen krijgen die je nog nooit eerder hebt gehad. En je zult ook problemen hebben waar je nog nooit mee te maken hebt gehad.

Door een pensioenbudget te maken, kunt u de veranderingen die u onvermijdelijk zult ervaren identificeren en er rekening mee houden.

Het is belangrijk om te overwegen hoe uw gepensioneerde leven fysiek zal verschillen, mentaal, emotioneel, spiritueel en relationeel. En natuurlijk financieel.

Uw spaargeld zal de inspanningen ondersteunen die u in uw gouden jaren wilt nastreven.  Misschien betekent dit meer reizen om uw kleinkinderen te bezoeken, of een hut in de bergen kopen waar uw hele gezin samen blijvende herinneringen kan creëren.

Uw geld zal ook uw vangnet zijn wanneer een gezondheidscrisis toeslaat of u uw partner verliest.  Misschien moet uw man naar een instelling voor langdurige zorg, of krijgt u de diagnose van een ziekte die uitgebreide behandeling vereist.

Het enige voorspelbare aan het leven is de onvoorspelbaarheid ervan.  Het is verstandig om voorbereid te zijn op alles wat het leven je te bieden heeft.

Door nu de tijd te nemen om een ​​pensioenbudget op te stellen, kunt u doelgericht nadenken over hoe u deze toekomstige omstandigheden financieel wilt aanpakken. U kunt elke mogelijkheid met intentie plannen, zodat u voorbereid bent voor het onverwachte.

Een budgetsjabloon maken

Ik hoop dat ik u heb overtuigd van de belangrijke doelen van budgettering, de waarde die het biedt en de voordelen die u zult behalen .

Maar als je nog nooit eerder een bestedingsplan hebt gevolgd, vraag je je misschien af ​​hoe je een budgetsjabloon maakt.

Voor een gedetailleerde tutorial kun je mijn bericht lezen over een nul maken -som budget.  Maar voor het gemak hier geef ik vereenvoudigde instructies:

    1. Tel het totaal van uw maandelijkse inkomstenbronnen</strong op >
    2. Maak budgetcategorieëndie alle uitgaven dekt die u heeft (dit omvat nood- en pensioensparen, evenals liefdadigheidsgiften)
    3. Wijs een gebudgetteerd bedrag toe aan elke categorie op basis van uw huidige rekeningen en uitgaven gewoontes
    4. Houd uw budget in evenwichtzodat het totaal van uw inkomen gelijk is aan het totaal van uw uitgaven (als u elke dollar een baan geeft, betekent dit dat u aan het einde van de budgetteringsperiode $ 0 over moet houden). Als u uw uitgaven aftrekt van uw inkomsten en een negatief getal krijgt, moet u een beetje kosten besparen. Als u een positief getal krijgt, plaatst u dat extra geld in de spaarcategorie!
    5. De eerste paar maanden moet u uw uitgaven bijhouden en uw budget bijwerken meerdere keren per week.   Na een tijdje heb je een goed idee van waar je staat in je budget zonder al te veel updates.

De beste manier om je financiën georganiseerd en nauwkeurig te houden is om een budgetsjabloon te gebruiken voor elke budgetperiode. Door elke maand hetzelfde digitale of gedrukte budgetdocument te gebruiken, zorgt u voor consistentie en krijgt u een algemeen beeld van hoe goed u binnen uw budget blijft.

U kunt in één woord uw eigen afdrukbare budgetsjabloon maken processor zoals Microsoft Word of Google Docs.  U kunt ook een digitale spreadsheet maken die de totalen automatisch bijwerkt met behulp van een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel of Google Spreadsheets.

Als u niet de tijd wilt nemen om er zelf een te maken, zijn er veel gratis budgetsjablonendie u online kunt vinden.

Een andere optie is om een ​​mobiele app te gebruiken, waar u uw budget op uw telefoon kunt bijwerken.  Een paar om uit te checken zijn PocketGuard, You Need A Budget (YNAB), Dave Ramsey’s Every Dollar en Goodbudget.

Hoe u zich aan een budget houdt

Terwijl u een budget bedenkt en een sjabloon kiest om te gebruiken, zult u waarschijnlijk wat opwinding voelen over hoe u uw financiën eindelijk op orde gaat krijgen. En het is spannend – alleen wetende dat u uw schulden kunt afbetalen en meer geld kunt besparen!

Maar een budget werkt niet tenzij u zich eraan houdt.&nbsp ; Wat misschien moeilijker is dan u had verwacht.

Gelukkig zijn er enkele stappen die u kunt nemen om budgettering gemakkelijker te maken.

Minimiseer verleidingen

Als je beginnen met het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte, zullen je hersenen vechten om vast te houden aan wat het al weet. Zet dus wat versterkingen op om jezelf extra te ondersteunen.

Dit kan betekenen dat u uw creditcards verknipt, u ​​afmeldt voor marketing-e-mails of zelfs een andere route naar huis neemt om te voorkomen dat u door Target rijdt.

Wanneer u de verleidingen wegneemt, zult u het gemakkelijker vinden om u aan uw budget te houden.

Volg een maandelijks maaltijdplan

Een geweldige manier om binnen uw voedselbudget te blijven, is door een maandelijks maaltijdplan te maken.

Schrijf op welke maaltijden je de komende 4 weken elke dag gaat bereiden. Dit maaltijdplan is een leidraad voor je boodschappenlijstje, zodat je geen dingen koopt die je niet nodig hebt, en je niet hoeft te bedenken wat je voor het avondeten gaat maken na een lange dag op het werk.

Geen last-minute fastfoodruns meer!

Automatiseer uw spaargeld

De gemakkelijkste manier om je aan een spaardoel te houden, is door je bijdragen te automatiseren.

Met een pensioenfonds kunt u uw werkgever een afzonderlijke directe storting laten doen in een 401 (k). Als u een spaarrekening heeft, kunt u een andere directe storting op die rekening instellen of automatische overschrijvingen van uw betaalrekening.

Het doel is om dat geld zo snel mogelijk in een spaarvehikel te krijgen, bij voorkeur voordat je het ziet.

Automatiseer uw rekeningen

Via de website van uw bank kunt u een automatische factuurbetaling voor uw vaste lasten.

Voor die rekeningen die elke maand hetzelfde zijn (hypotheek, verzekering), gewoon instellen en vergeten. Voor rekeningen die variëren (nutsvoorzieningen, creditcards), kunt u die rekeningbetalingen plannen op de eerste van elke maand.

Het minimaliseren van de acties die u moet ondernemen om uw financiën onder controle te houden, is een geweldige manier om de kansen op succes met uw budget.

Controleer uw budget dagelijks

Voer elke dag een snelle analyse uit van de budgetactiviteit totdat u er zeker van bent dat u zich eraan kunt houden zonder dagelijkse controle. Door uw dagelijkse uitgaven vast te leggen en onderweg de nodige aanpassingen te maken, kunt u op het goede spoor blijven.

Uiteindelijk kunt u maandelijkse gedetailleerde budgetten maken die nauwkeuriger zijn en minder wijzigingen vereisen.

Laat het voor je werken

Uw budget zal niet zijn zoals dat van uw ouders, uw buurman verderop in de straat of dat van Dave Ramsey. Het budget dat u maakt, moet weerspiegelen wat u belangrijk vindt en passen in het leven dat u wilt.

Maak het dus zo simpel of ingewikkeld als je wilt. Gebruik de methode die u verkiest. Gebruik elk hulpmiddel dat u nuttig vindt. Als je iets probeert dat je ongeïnspireerd achterlaat, probeer dan iets anders.

Het is uw geld en het is uw budget. Laat het voor je werken.

Geef jezelf genade

Je geld leren budgetteren vergt oefening, en er zullen momenten zijn waarop je het gewoon verknalt.

Hier is mijn advies aan jou:  leer van je fouten, vergeef jezelf en ga verder.

Je krijgt het niet elke keer perfect. Uw budget zal een steeds evoluerend hulpmiddel zijn dat u in de loop van de tijd leert beheersen. Het zal uniek zijn voor uw financiën en omstandigheden, en u kunt het aanpassen wanneer dat nodig is.

Onthoud … jij bent degene die de controle heeft. Als u dit in gedachten houdt, is de kans kleiner dat u budgettering opgeeft.

Zijn zijn er nadelen aan budgettering?

Zoals we hebben gezien, zijn er veel voordelen verbonden aan het volgen van een budget. Maar dat gezegd hebbende, budgetteren vereist intentie en eerlijk zijn met uw financiële situatie. Dit kan een beetje ongemakkelijk en onhandig zijn – vooral omdat je gewend raakt aan het volgen van een budget.

Hier zijn vijf dingen waar je op moet letten als je worstelt met je budget. Weet dat gewoon deze ervaringen zijn normaal, maar zouden u er niet van moeten weerhouden om een ​​budget te behouden.

    • U moet elke dag tijd vrijmaken om uw budget te herzien. U kunt het gevoel hebben dat dit tijdrovend en onhandig is vanwege de grotere inspanning die nodig is. Maar zodra u meer in contact komt met uw financiën, kunt u terugschalen.
    • Misschien voelt u zich beperkt. Ik herinner me dat mijn vriend trouwde en haar nieuwe echtgenoot legde hun eerste budget op. Ze zei dat ze het gevoel had dat hij haar in een groot deksel opsloot. Als u gewend bent om vrijuit te besteden, voelt u zich misschien een beetje gefrustreerd door uw nieuwe grenzen. Ga gewoon door! Zodra u uw spaargeld ziet groeien, zult u zich anders gaan voelen.
    • Misschien voelt u zich een beetje hopeloos. Een begroting dwingt je oog in oog te staan ​​met je financiële waarheid. Als je dat doet, zou je kunnen denken dat het niet de moeite waard is om te proberen, en zul je waarschijnlijk een conflict voelen tussen planning en motivatie. Als u onder een berg schulden zit of onvoldoende inkomsten heeft, kan een budget zinloos lijken. Maar denk aan het alternatief. Als je nooit de controle over je financiën neemt, kom je nooit uit de sleur waarin je zit.
    • Je bent gedwongen om met je partner te communiceren. Dit kan ongemakkelijk zijn, vooral als u zich aan de andere kant van de budgetdoelstellingen bevindt. Als u echter succesvol wilt zijn met uw financiën, heeft u de medewerking van uw partner nodig. In het begin kan het onaangenaam zijn, maar geef de communicatie niet op. Uiteindelijk zullen die gesprekken normaal lijken.
    • U kunt teleurstelling ervaren. Een budget zorgt ervoor dat u meer gefocust bent op uw financiële doelen. Dit kan spannend zijn … tenzij je ze niet bereikt. Laat dit verhoogde bewustzijn en anticipatie je niet afschrikken om het te proberen. Zelfs als je je doelen niet bereikt, boek je nog steeds vooruitgang. En dat is wat het meest telt.

Het doel van budgettering is om de toekomst te creëren die jij wilt

Elk voordeel dat ik hierboven heb opgesomd, zal u helpen het toppunt van alle gelddoelen te bereiken: financiële vrijheid. De vrijheid om onafhankelijk, overvloedig en genereus te leven.

Met een budget heb je minder stress en meer vertrouwen in je persoonlijke financiën. U leert uw zelfbeheersing te versterken en te hoge uitgaven te voorkomen. U zult een gevoel van vrede hebben omdat u georganiseerd en voorbereid bent op wat de toekomst ook mag brengen.

Een budget helpt u om het meeste uit elke dollar te halen waarvoor u werkt en om uw spaargeld te laten groeien, zodat u op tijd met pensioen kunt gaan.

Het volgen van een budget zal u helpen de doelen te bereiken die uw prioriteiten weerspiegelen – zoals leven in financiële zekerheid tijdens uw pensionering, en een financiële erfenis nalaten voor uw dierbaren.

Een budget geeft u een gemeenschappelijke focus met uw partner, zodat u zowel kunt leren leven binnen uw mogelijkheden als werken aan uw financiële doelen samen.

Een budget biedt de flexibiliteit, vrijheid en controle die u wilt met uw financiën, zodat u het leven kunt creëren dat u wilt.

Bent u klaar om de controle over uw financiën te nemen? Maak een budget en zet uw dromen om in plannen.  Het beste moment om te beginnen is nu!

Plaats een reactie